Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fücsök007
őstag
válasz
kchryss
üzenetére
Arról nem tudtam, hogy már megerősítették a hírt. Karika minden fellelhető dokumentumot elküldött, tehát ebben mi jóval előrébb járunk mint az olaszok. Náluk nem volt senki, aki 3-4 éve lelkesen elküldött minden fontos adatot, hogy valós 3D-s modellek készülhessenek.
-
kchryss
veterán
válasz
Fücsök007
üzenetére
Lengyel ág biztos jön, ezt már megerősítették korábban. Ez nem is meglepő hiszen eu szerveren a legtöbb játékos lengyel. Siemkáék hirhedtek a többi játékos körében.

A magyar tech tree-vel Karika foglalkozik szorgalmasan.
Így születtek a magyar prémium harckocsik #1: A kezdetek
Így születtek a magyar prémium harckocsik #2: Elvetélt tervek
Így születtek a magyar prémium harckocsik #3: Miért nem lesz magyar fejlesztési fa
Így születtek a magyar prémium harckocsik #4: A klónok támadása
Így születtek a magyar prémium harckocsik #5: Magyar prémium tankok kiválasztása
Így születtek a magyar prémium harckocsik #6: A Toldi III megalkotásaMagyar harckocsik magyar fórum
Magyar harckocsik wg fórum (angolul)
Lehetséges Tier 10-es magyar tank
Mint látható Karika már évek óta ostromolja a wg-t a magyar fával kapcsolatban. Becsülöm a sok munkáért amit beleöl ebbe a projektbe.

Szó volt arról is, hogy a hiányos fával rendelkező nemzetek (magyar, olasz) egy közös európai tech tree-t kapnak. Ezzel kapcsolatban ha jól rémlik volt nemrég egy fejlesztői hír, hogy megint gondolkodnak rajta.Szerintem majd lesz magyar vagy részben magyar ág a wot-ban, de nem 2017-ben.
-
rlazol
veterán
válasz
Viktoár
üzenetére
Alapvetően igazad van, de a Turán III-at nem tolhatják fel T7 szintre, a "magyar" párducot se T10-re. Minden tanknak legalább papíron létező tank az alapja, +/- 1 tiert aztán lehet tekerni, de ha egy tankon alapvetően 88 mm volt a legnagyobb löveg, akkor a 100-ast még elviseli, de a 120as már hülyén adja ki magát. Kéne olyan magyar tank, ami alapvetően egyenértékű a Tigrissel/Párduccal, a többit talán T44/T54 variánsokkal meg tudnák oldani, de jól mondod: nincs ebben annyi pénz, hogy megérje egy vonalat 80%ban klónokkal feltölteni.
-
zola96
senior tag
Turán III-at lehet valahogyan még szerezni?
-
Viktoár
addikt
Szerintem pont leszarják hogy melyik nemzetnek mennyi és milyen tankja van/volt.Minden tankból tudnak csinálni bármilyen osztályú tankot ha kell mert a korhűség régóta nem létező dolog a játékban.
Az egyetlen mozgatórugó a pénz!Ha van benne elég akkor megcsinálják,ha nincs akkor felejtős.Hiszen a balanszolás is rendben van (mondják ők) csak ne kelljen hozzányúlni.(közepes vs nehéz tankok)

-
válasz
rlazol
üzenetére
Mondjuk szerintem még az a "hibridizáció" lenne érdekes, ahol keverednek az alkatrészek. A konzolos verzión pl. van AMX Chaffee. Chaffee alvázon AMX táras torony. Elfogott német tank átépítve részben, ilyesmi. Valamelyik nap láttam Jingles jóvoltából a yt-n Console Peasants címmel

-
Fücsök007
őstag
válasz
rlazol
üzenetére
Vagy 2 hónapja olvastam, de már nem emlékszem melyik fórumon, természetesen ez a hír nincs jelenleg megerősítve. Úgy tudom egy önálló olasz ágat nem terveznek jelenleg, mivel náluk szintén rossz a felhozatal tankokból, és túl sok a kicsi tier-be illő tankvadász.
Ezek az értelmesebb jelöltek:
Tier 1: L5/30 (italian version of the Renault FT)
Tier 2: Carro d'assalto modello 36
Tier 3: L6-40
Tier 4: M14/41 // M15/42
Tier 5: Carro celere sahariano (M16/43). (Based -not copy- on the crusader, just like the VK 30.01D and 30.02D are based on the t34)
Tier 6: P26/40 (the P30/43 dind't actually exist, it is the P43)
Tier 7: P43 bis -
rlazol
veterán
válasz
Fücsök007
üzenetére
Hol olvastál ilyet?
Én amiatt nem gondolom, hogy lesz a közeljövőben, hogy mind az olasz, mind a lengyel piac nagyobb és a műszaki történelmük is alkalmasabb rá, másrészt, akkor nem tették volna a két legismertebb magyar harckocsit a német ágba prémium ill. ajándék járműként. Onnan áttenni egy sima magyar fejlesztési fába komoly PR fejtörő. Eddig egyedül a Károllyal tették meg, de az CW ajándék volt. -
Fücsök007
őstag
válasz
rlazol
üzenetére
És a T55-ös alvázra épült Tigrist se hagyjuk ki a sorból, ha már itt tartunk.

Az biztos, hogy a játék nem törekszik mindig halálpontos adatok alkalmazására, és a történelmi hűség sem feltétel, emiatt van lehetőség jól belőni/kiegyensúlyozni minden tier-t. Igen, sok klón lenne/kellene, de a fórumon azt olvastam, hogy már lengyel és magyar hanganyag egyaránt készülőben van, tehát ha ez igaz, akkor nem veszik félvállról a dolgot.
Egy biztos, egy ilyen ág létrehozása annyira abszurd, hogy az már gyönyörű.
-
rlazol
veterán
válasz
Fücsök007
üzenetére
Nem hiszem, h lenne elég magyar tank. A legtöbb vonalon, ideértve az oroszt, a német alsó medet, és az amerikait is, bőven csak második vh utáni tankokkal sikerült megoldani a T10 kérdést. De szigorúan véve már az IS3 (T8) is oda tartozik. A második vh után magyar harckocsigyártás vagy tervezés nem volt, szovjet importtal oldottuk meg. Pár álmodozó mérnök összedobott ugyan egy skiccet, ebből csinált is valaki pár hónapja egy T9-10re is ballanszolható TD-t grafikát, de az TD, aminek semmi előzménye nincs.
A játékban lévő magyar tankok a Turán III és a Toldi, amik a második VH-s magyar harckocsifejlesztés csúcsai voltak, T3-ba lettek ballanszolva. Ez reális is, mert a Pz IVD, ami T4es, lényegesen jobb volt ezeknél minden tekintetben. TD-t nem gyártottunk csak tankelhárító ágyú formájában, fel se merült, ahogy önjáró löveg sem. 1944-ben felmerült a Panther (az alap (T7), nem a játékban Panther II-ként futó "G" (T8)) licenszének megvásárlása, de ebből se lett semmi.
Magyarul amit lehetne csinálni, hogy a most ingyen megkapott Turán-ból és a prémként árult Toldiból megcsinálni T4-ig, a papíron lévő továbbfejlesztéseikre és a gyártási tervekre hivatkozva német klónokkal (a IVD licenszét meg is vettük, talán valami el is készült) feltölteni T7-ig, aztán a fenti rajzokból összeeszkábálni T8-10 járműveket, amik között viszont lenne TD is. A prém vonalat meg oroszokkal oldani meg.
Elég erőltetett, a Toldi&Turán beépítés, átalakítás komoly probléma (mi legyen azokkal, akik pénzt adtak érte?) erős legénységkiosztás váltás a T4-5; T7-8 majd T9-10 körül, utóbbi esetleg osztályátképzéssel. És mindez egy rakat klón tankért, ami semmivel nem lesz jobb az eredetinél. A magyar játékosok közül se mindenki esne neki, hát még a külföldiek. A Svédeket is teljes erővel nyomni kell akciókkal, hogy menjenek, pedig azok elég spéci járgányok.
Ami reális, az egy térkép, meg még egy-két prém tank. -
galervin93
addikt
válasz
jozefgucci1
üzenetére
Részben. Illetve másrészt meg nem lépten-nyomon, mindenfelé a nagyvilágba, csak szépen csendben a "megbízható" szűk baráti társaságban...
Persze azóta formája is sokat alakult, meg hát bővült ez a csodás nyelvtani kép... :-D -
BÁ Nutrition
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
mentem par kort a 3as lighttal pont ilyen ahogy irod. ha a 6os is ilyen akkor megjobb mint gondoltam
tobbet megenged mint a t-28, mastery nem lett meg a 10 csata alatt de mondjuk a legenyseget se kepeztem at ra. mindegy, megvan mar 4es med is. holnap lenyomom -
zola96
senior tag
válasz
jozefgucci1
üzenetére
Mert régen nem volt káromkodás..

-
válasz
galervin93
üzenetére
Azért szerencsére abban a korban nem volt jellemző ez a fajta megnyílvánulás.

A Magyar ágat amúgy közösen egy másik országgal tudnám elképzelni . -
Fücsök007
őstag
Úgyis a profit a fő szempontjuk, tehát ha mérhetően hoz a konyhára egy-egy ilyen fejlesztés, akkor nem fogják kapásból elvetni az ilyen ötleteket. (És nem csak magyarokat/lengyeleket érdekel a dolog.)
De ha van új infója bárkinek a témában, az megoszthatná itt a fórumon. 
-
galervin93
addikt
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Hát, szerintem nem T-28-as a játéka... Pont a csőlehajlás miatt. Inkább keresni kell vele a dombokat. Kifejezetten azokat, amiket amúgy nem használtál, mert ez sokszor azok mögül is ki tud nézni. Keresni kell a váratlan helyeket, ahonnan nem számítanak ellenfélre, mert "nem szokott jönni". Elég ha csak pár tíz méterrel a megszokott hely mellett mész fel egy dombra, egy meredekebb részre, máris ott a meglepi, a gyors célzás miatt te gyorsan tudsz is lőni, akár kettőt is. Jó gép összességében, bár tényleg lomha, de a 15 fokos süllyedés sok mindent megenged, lehet "kreatív" az ember.
-
Fücsök007
őstag
válasz
ollie
üzenetére
Ez ebben a formában kicsit túlzás. Igen nem könnyű megoldani, főként 7-es tier után, de ahhoz túl sok magyar páncélos van, hogy szökőévente 1-1 magyar páncélost berakjanak német vagy svéd ágba. 3 éve még a svéd ág megjelenése is kérdéses volt, ma meg már elég jól megoldották a srácok.
Mindenesetre jó lenne tudni hány új ágat terveznek még a játékba. -
Fücsök007
őstag
Üdv!
Azt nem tudja valaki, hogy magyar fejlesztési ág lesz-e valamikor?
Úgy olvastam a WOT fórumon, hogy idén még nem valószínű, de jövőre már abszolút lehetséges lenne. -
Papooo
senior tag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Nálam mindkét hatos svéd vas megtartós lett, már a fix legénységüket képzem bennük.
A mednél a kis dpmet jól kompenzálja a csőlehajlás és a pontosság.
A TD pedig olyan mint a szegény ember e-25-je, ugyanúgy lehet vele gonoszkodni. -
BÁ Nutrition
addikt
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Tobb mint fel millio xp. Elvetve
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
jagada
üzenetére
kempulni jo lesz

belerakom a csajokat, felszerelem, potkaja aztan mehet a lovoldozos jatek hatulrol.
nem szoktam nezni a wotinfot, de ott azt irjak h a tott-ban resztvevo tankra 50% legenysegi bonusz is jar, szal mintha premium tank lenne ebbol a szempontbol. reggel meglesem mennyi xp kell a kranvagenig mert elvileg ebbol a medbol is ki lehet huzni ha magas xp-t tudok rajta hozni, aztan meg atvaltom free-re.szerintem hasonlo jatekot lehet vele tolni mint a t-28al szoktam. bar az gyorsabban lo
-
jagada
addikt
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Nem csak papír, de jó magas és lomha xar is, ami egy mednél annyira nem jó.
-
kchryss
veterán
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Tudás, idő, prém fiók + személyes tartalékok függvénye.
Vannak akik 1 hét alatt kihúznak egy 10-es tankot a 2-estől. Én 1 hónap alatt a 7-esig vagy max a 8-asig szoktam eljutni a 2-estől napi 10-40 csatával prém nélkül.
Illetve nálam ami akadályozó tényező, hogy nem bírok 1 tankkal sokat játszani egymás után, kell a változatosság. Így a 10-es tankokig marha lassan jutok el. Inkább szorzózgatok aztán majd meglesznek.
ToTT akció alatt én akkor állnék neki a 10-es kihúzásának, ha már a 8-as meglenne. -
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Kihasználod a -15°-ot és simán lövik a tornyot.
-
kchryss
veterán
-
h1mpi
félisten
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
A gun op most lett meg a nagy rá. Még nem fullos ezért nem nyilatkozom, de nem lesz nehéz grind a 7-es
-
h1mpi
félisten
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Gundep jó de papír a torony

-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Gyuri27
üzenetére
En ma a hatos sved medre figyeltem fel h full op lehet. 15 fok gundep
bar mivel alacsonyan fekszik a csove lehet gyakorlatban nem annyira beteg de lehet ranezek. Ebben havi akcioban csak a kreditet akciozzak a tankokra? Xp? Modul is akcios? Mert ha nem akkor eleg sok xp kell ahogy nezem -
Carasc0
őstag
Nem találtam meg sajnos a beállítást, de a Jactor modpackben kicsit zavar engem a 8x-nél nagyobb zoom sniper módban. Azt hol tudom visszaállítani max 8x-re? Nézegettem a fájlokat de nem leltem ilyesmit.
-
KisApám
addikt
MIKOR jön a frissítés?
-
h1mpi
félisten
Na ma szeretett a WoT. 2600 Wn8 57% Wr és sok sok xp, mivel bent volt végig 3 boost
Kövire jön a sz@pó ág majd 
-
rlazol
veterán
válasz
Carasc0
üzenetére
Azzal meg aztán pláne ne kempelj hátul, nem csodálom, h pityegtek rád!
Először is heavyvel nem kempelünk. Még low tierként se nagyon, max 1-2 helyzetben (pl Karelia támadó mód Tigrissel). A T34 hull-down ra lett kitalálva, elrejted a testét egy domb mögött és csak a fejét dugod ki, azt lőhetik. Persze be lehet lőni a kupolát, meg ne a JpzE100-val emberkedj és tudd, h oldalról puha a torony is, de nagyon sok lepattintós küldit ezzel csinálnak meg azok, akiknek van.
Amúgy meg NE! Amíg T5ben arra panaszkodsz, h nem tudod, merre menj, addig egy T8as prémmel nem lesz sok sikerélményed. De ezt már mondtuk neked korábban is. Ha ennek ellenére megvetted és használod, akkor miért kérdezel? Hsz gyűjtés? -
fradi81
veterán
T54ltwt trackelős küldi fullozás közben egy jó kis ász, lt15-re jó is lett volna

-
Carasc0
őstag
Az OROSZ T34-re gondoltam...
-
rlazol
veterán
Emu:
a hölgyeknél ez az Acélnővérek, vagyis a Sisters/Sisterhood of Steel.Carasc0: épp azért ne kempelj hátul, mert lusta dög, nem érsz vele oda sehova, ha nem elöl vagy. Másrészt az ágyúja pontatlan, alkalmatlan a campelésre, cserébe jó kemény a tornya, medhez képest elég jól tud pattintani. Viszont vaksi, vagyis campelésnél más spotjára szorulsz. A rosszul páncélozott, pontos ágyúval szerelt német közepesekkel inkább sniperkedik az ember, az oroszokkal meg megy előre.
Ami a másik kérdésed illeti; te magad írtad: még nem tudod, melyik térképen hova kell menni. Amígy ez így van, addig ne rohanj előre magasabb tierbe, fullozd ki a tankot és maradj 5ös szinten. Amúgy is érdemes kifullozni, mert úgy az igazi, és mert az adott modul más tanknál is jól jöhet később.
"a lényegre térni és menni a következő tierbe" - írtam már neked: nem az a lényeg, h minél magasabb tierbe juss, hanem hogy élvezd a játékot. A túl magas tierben nem fogod, a félig stock tankkal se. -
-
Jadro
veterán
válasz
Carasc0
üzenetére
Ja tényleg, azt a nyilat nem vettem észre. Furcsa is volt ez a nagy kitérő.
Ettől függetlenül érdemes a T-34 felé is menni, sok jó kis tank van arrafelé is. A heavy tankok nagy része pedig nem is kérdés, kv-1, T-150 (Nekem az IS is bejött) IS-3 kötelező, T-10 szintén frankó. A T-150-nél egyelőre megálltam a KV ágon, de távoli tervben van az az ág is. -
Carasc0
őstag
Köszönöm!
Hála nektek, tényleg egyre jobban belejövök, most hogy olvasok a dolgokról. Viszont az bánt, hogy szidnak mint a bokrot hogy egy T34-el miért campelek. De könyörgöm, hát amilyen lusta dög az a tank, hogy menjek vele a fontvonalra? Ráaádásul messzebbről jobban célra találok.
Nem értem miért ítélik el ennyire a camp-et. Más játékban is szeretek, mert ahogy a valóságban is úgy a játékban is egyfajta játékmód. Persze nem mindig csinálom.
Tudom a profik már tudják mikor hova kell menni, de valahogy meg kell tanulnom mi hol van, mikor melyik tank merre megy, hol vannak az összecsapások. Mászkálok néha, de nem szégyen elbújni a veszély elől sztem.
Dr.Én: A Jactor mod-ot úgy kell telepíteni, ahogy a wotinfo írja? Elég annyi? És akkor minden jót kiír mint neked?
-
Jadro
veterán
válasz
Carasc0
üzenetére
Mindkét ág kelleni fog. T-34 felé is érdemes, mert onnan van újabb 3 elágazás, de a KV ág meg a heavy-k miatt fog kelleni.
Most nézem, az IS ágra nem is tudsz már elmenni a T-28-ból? Akkor a felső ág pláne fontos, ez a fontosabb, de a KV ág is jó szerintem. Kérdés, melyik legyen előbb, melyik fekszik jobban.

(#130028) Dr.Én: Nekem is bejön. Támogatóként kell vele tolni, lehet vele alkotni
Hála neki és hogy szeretek vele játszani, a 4. skilljüket kezdik a legények. Különösen jól jön a 10-es skodában ez a csuda legénység. 
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
T-46-ból merre érdemes elmenni? KV széria fele?
-
Dr.Én
veterán
válasz
4580693
üzenetére
Lehetséges..mástól is lehetet hasonlót hallani..
Közbe nekem is van ilyen tapasztalatom.. de én azzal tudom le hogx fáradt vagyok és az RNG műve..
Tegnap elött remekül ment a játék.. Tegnap meg zsinórban 7 vereség és félperc alatt kilöttek..
Pedig végre neki álltam T34/100 skoda hetesnek..
Ilyenkor nehéz fejleszteni.. -
4580693
senior tag
Csináltak valamit a mutzzal? Olyan pontatlan lett, mint egy cdc és olyan lassan szűkül, mint egy kv-2.
-
-XadAnuX+
őstag
Köszönöm mindenkinek a gyors korrekt választ!

-
Emu
őstag
válasz
ollie
üzenetére
A nőkét SIA-nak (Sisters In Arms) hívják, és nem működik együtt a BIA-val.
Jag: én a CDC-vel jártam így. Teszten nyomtam vele 15-20 kört, teljesen jól muzsikált, aztán mióta megvettem csak a hajamat tépem miatta. Átlagom a Mutz átlaga alatt van több mint 300 sebzéssel...
-
-XadAnuX+
őstag
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, ha egy tankba beleültetek egy nőt, és a többi legénység az férfi, hogy így működni fog a Bia, ha megvan mindegyiknek a 100%-os Bia képességük?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv!
-
-
h1mpi
félisten
válasz
jozefgucci1
üzenetére
Na basszus én meg megváltoztattam
Nem baj úgyis nyihegett a rendszer folyamatosan
Nekem se adott semmit... -
po1son
addikt
válasz
jozefgucci1
üzenetére
Én már decemberbe változtattam jelszót és kaptam érte aranyat most pedig megint jött az ingyen arany jelszó változtatásért.
-
válasz
jozefgucci1
üzenetére
Másik topikban fórumtárs kijavított csak annak jár aki még nem változtatott szóval bocs srácok nem akartam senkit megvezetni .

-
-
Újra van jelszó változtatásért 300 arany akció.

Az SP szerintem baromi jó lett , nagyon is vállalható már ezzel az átütéssel. Van egy két map ahol a sebessége miatt hátrányban lehet ,de ettől függetélenül jó és ugye tier limites míg a Patriot hiába keményebb és jobb az átütése nem az.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- E-book olvasók
- Metal topik
- Kuponkunyeráló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Microsoft Office és Office 365 topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De ha van új infója bárkinek a témában, az megoszthatná itt a fórumon. 
Mindenesetre jó lenne tudni hány új ágat terveznek még a játékba.

a hölgyeknél ez az Acélnővérek, vagyis a Sisters/Sisterhood of Steel.