- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
> Vicc, többet fogyaszt mint a 7800X3D és alig gyorsabb...
A HU - "kivételesen" meg van vele elégedve. https://youtu.be/BcYixjMMHFk?t=1224
Mottó: "A verseny jó!"
-
huskydog17
addikt
válasz S_x96x_S #48196 üzenetére
Talán így megérted:
Az NVIDIA partnerségnek (szponzorációnak) semmi köze ahhoz, hogy az RDNA3 CPU limitbe fut 1080p-n.
A VRAM témát kár volt ide keverni, kevered a szezont a fazonnal. Semmi köze a témához, ahogy a PS5 Pro-nak sincs semmi köze a témához.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
S_x96x_S
addikt
válasz huskydog17 #48203 üzenetére
azért írtam, mert szerintem meg fontos
- mindkettő (VRAM, Szponzoráció)> A VRAM témát kár volt ide keverni, kevered a szezont a fazonnal.
Adaptive grafikai optimalizáció már nem újdonság,
amikor a játék dinamikusan beállítja a textúra minőségét
és egyéb grafikai beállításokat, hogy illeszkedjen a VRAM-hoz ( 8GB vs. 12GB vs 16 GB ) , megelőzve ezzel a komoly teljesítménycsökkenést.Hogy ezt ki lehessen zárni, nem árt hasonló VRAM mennyiséggel tesztelni és nem úgy ahogy te javasoltad. ( 12gb vs. 16gb )
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
veterán
válasz S_x96x_S #48204 üzenetére
Kivéve, hogy a tesztekben fix beállításokat használtak és a Dynamic Resolution Scaling ki volt kapcsolva.
Gyengébb teljesítménynél inkább arról beszélnek, hogy RT alatt az RDNA3 nem teljesít jól, még az RDNA2 mellett sem.
Ahogy egyre több játék használ már low grafikán RT-t, több ilyen eredményt fogunk látni.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
huskydog17
addikt
válasz S_x96x_S #48204 üzenetére
Ha elolvasnád a két tesztet, talán rájönnél mekkora marhaságokat hordasz össze és miért nincs köze a témához az általad felhozott dolgoknak.
Én nem javasoltam semmit, továbbra is olyan dolgokat látsz bele dolgokba, mi nincs ott.[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
veterán
válasz Busterftw #48205 üzenetére
De arról van szó hogy az outlaws kikapcsolhatatlanul butitja a texturákat, az nem felbontás. Na azt hogy hasonlítod össze?
Ha nem tudod lockolni és az egyik kártyán high a másikon médium a textura.
Vagyis erről ment az eszmecsere hetekkel ezelőtt, ha lehet lockolni vagy akármi nem szoltam. -
X2N
őstag
válasz FollowTheORI #48206 üzenetére
5-10% -al jobb mint a 7800X3D, én legalább 15%-ot vártam volna, különben meg mi értelme van ennek a processzornak? Mire ment el 2 év? Megfordították a chipletet? Minek? Nem lett sokkal jobb...
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Huvosebb lett magasabb fogyasztas mellett is.
Magasabb orajel, szintetikusban is sokat lepett elo es jatekokban is van egy ~10% elorelepes.
Persze ertem en, hogy ez keves, en is tobbet vartam meg anno a Zen5 megjelenes elott az egesz uj generaciotol.Az uj Intelhez kepest jatekokban konkretan egy teljes generacios elorelepes, ha mas nem
...
-
S_x96x_S
addikt
válasz huskydog17 #48207 üzenetére
> Ha elolvasnád a két tesztet, talán rájönnél mekkora marhaságokat hordasz össze
> és miért nincs köze a témához az általad felhozott dolgoknak.mert miért is ?
A két teszt egyáltalán nem vizsgálta az eltérés okát, és magyarázatot se próbált adni.
Én mint egy lehetséges okként adtam meg az eltérő optimalizációt.Egyes Digital foundry tesztek az esetleges minőség különbséget is próbálták ellenőrizni, ami itt egyáltalán nem történt meg.
-
fLeSs
nagyúr
válasz Devid_81 #48210 üzenetére
GN szerint máshova lett rakva a hőmérő részegység, hogy az alacsonyabb hőfok miatt magasabb órajelek férjenek bele a thermal limitbe, szóval ez éppen nem annyira meggyőző. Persze jól néz ki, de nem lehet összehasonlítani a 9xxx-et a 7xxx-szel.
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
hokuszpk
nagyúr
nemtom minek tornaznanak ezzel, ha akarjak a firmware levon 15 fokot a kifele jelentett homersekletbol oszt jonapot.
* plane ugy, hogy elvileg mar a Zen1 -ben volt 20 hodioda ; a Zen5 -ben se lehet sokkal kevesebb ; de akkor hova lehet azon a pici lapkan ugy atcsoportositani, hogy mégis pont úgy mérjen, hogy jólegyen ?Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
DudeHUN
senior tag
Erősebb CPU limit esetén nagyobbak a különbségek azért. GN is pár játékban brutál, amit mért. Eljutottunk oda, hogy 1080p-ben az RTX 4090 is képes limitálni RT nélkül.
Stellaris, Starfield, Homeworld és ahol erős szimuláció van egy kategóriát ugrott a teljesítménye.[ Szerkesztve ]
Gamer for Life
-
Devid_81
félisten
Leaker teases Intel Arc “Battlemage” desktop update next month
Hatha egy RTX 4070 Super szintet megutnek vegre.
...
-
gainwardgs
veterán
-
gainwardgs
veterán
válasz gainwardgs #48225 üzenetére
Megint csak a Dlss3
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest