-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
válasz polonic #35724 üzenetére
Ja felénk is adták el amobilneteket évekig miközben az ügyfelek hazajöttek és tapasztalhatták a gprs óriási tempóját. Utána mentek vissza balhét csapni a szolnoki T-pontba azok meg felszereltettek ilyen nagy antennákat az ügyfélnél de azzal is fos volt. Nyár óta lett 2-3 megát teljesítő 3G. Telenornak már 3-4 éve is volt. Telenornál viszont a számlázás az teljesen követhetetlen úgyhogy nem érdemes vele foglalkozni szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
D@ve89
tag
válasz polonic #35729 üzenetére
Sajnos ezeket az adatokat nem igazán reklámozzák a szolgáltatók, szóval marad a találgatás és tapasztalatszerzés. Általánosságban elmondható, hogy egyre energiatakérokasabbak és "egészségesebbek" a telefonok, tehát egyre kisebb teljesítménnyel sugároznak. Ez nyilván azt eredményezi, hogy "romlik" a térerő. Például nyáron egy elhagyatott helyen baleset miatt megállt a vonatom, pont olyan hely volt, ahol egyik szolgáltatónak se volt térereje. Mindenki csak próbálkozott, de még az SMS-eket se lehetett elküldeni. Nálam mindig van egy régi Samsung telefon is, azzal meg telefonálni is tudtam, míg mellette a HTC-m csődött mondott.
-
-
D@ve89
tag
válasz polonic #34957 üzenetére
Igazából azt el tudom képzelni, hogy szép lassan lesznek olyan helyek, ahol lesz 4G, de 3G nem. Főleg jövő év végére. Persze aztán majd meglátjuk, mi sül ki belőle.
(3G fejlesztés pedig most megy folyamatosan, azért egész jól megnőtt a cellák kapacitása, plusz bekapcsolásra került ahol csak lehetséges a 42Mbps-os DC-HSDPA.)[ Szerkesztve ]
-
-
-
punky10
addikt
válasz polonic #34169 üzenetére
Én a 34162-re válaszoltam
"csak az a vicc, ha vezetékesről hívsz mobilt, az hálózaton belül belefér 0 ft-ba..."
Erre irtam,hogy nem hálozaton belülire számolja,csak van egy fix összeg,amennyiért beszélhetsz 30-as irányba.Nem sok különbségnek tünik,mésem ugyanaz...Samsung Xcover6 Pr0/Samsung Tab A9+
-
punky10
addikt
válasz polonic #34165 üzenetére
A Hoppá pont nem jó(nekünk ia az van)mert nem kezeli hálózaton belüli hívásként.200 perc van Telekom mobil irányban(régebben még 500 perc volt...)de akkor is külön dijszabás.Mobiltarifáknál több is van,ahol vezetékes Telekom irány hálozaton belüli tarifával számlázódik,de vezetékesben nem sok...
Samsung Xcover6 Pr0/Samsung Tab A9+
-
-
GLOCK34
aktív tag
válasz polonic #34126 üzenetére
Igen,végig a -10000ft csökkentett összeget írta. Nem kizárt valami rendszerhiba,mert átvételkor az ügyintéző is kb 10 perc után tudott belépni a webshop oldalára és még azon belül is volt valami kavarodás,de azt már nem mondta,hogy mi. Részemről az adatok és a megrendelés szám stimmeltek,nem volt semmi probléma.
-
-
djculture
félisten
válasz polonic #32482 üzenetére
Postán ma ezren voltak mindenki mondja lefele az elektronikus nyavaját pon ezt beszélgette három srác előttem hogy ők októbertől már apénzt is borítékba kapják a munkahelyük így spórol, kétszer lehet majd levenni a atm-ről miközben a számlamozgások jutaléka meg triplájára nő
Betyár mert ahhoz képest hogy mit magyaráztak hogy a készpénzforgalom igy meg úgy most annak adnak egy nem kis előnyt.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz polonic #32315 üzenetére
fogyasztókat közvetlenül érintő hátrány a csomagoptimalizálás, illetve a csomagszűrés intézménye, melyet többségében a hálózati forgalmi dugók kiküszöbölése kapcsán indokolnak az infrastruktúra-tulajdonosok ennek akarnak gátat szabni.. Magyarán semmilyen szolgáltatás használatát nem lehet tiltani egy europai hálózaton se ha megszavazzák. Néztem ezt az Eu-s mindig tv csatit ott is volt róla szó hogy a bizottság előtt van ez az ügy.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz polonic #32202 üzenetére
A profit maximalizálással nincs gond, amíg azt nem csendes kartellezéssel teszik. Merthogy itthon az utóbbi sok évben nemigen láttál valódi versenyt a mobiltelefónia területén, az tuti. Szinte fillérre megegyező,a környező országokénál lényegesen magasabb árak voltak jellemzők már a különadók előtt is, miközben kint a kedvezőbb díjak mellé még fél-harmadáron adták ugyanazt a készüléket.
Azt is nehezen fogod tudni elhitetni velem, hogy egy előfizetésre annyi plusz adóteher jutott az utóbbi hónapokban, hogy az emelt havidíjakon felül még ugyanaz a (korosodó iPhone 5) telefon egy évvel később 60e Ft helyett 140e Ft-ba kerüljön, miközben mind az előfizetett csomag, mind a Ft/EUR(USD) árfolyama fixnek tekinthető.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
válasz polonic #32200 üzenetére
Talán nincs kartellezés. Nem kellene úgy beállítani az egészet, mintha a különadók előtt, 20 %-os (EU átlag) ÁFA mellett a közelében lettek volna a hazai szolgáltatók a nyugati áraknak. Nagy büdös lótúrót. Ilyet csak az mond, aki most kezdte hasonlítgatni az árakat és a szolgáltatásokat. Én 2007 óta folyamatosan utazok, a különbség mindig megvolt. Most is legalább annyira van szó a profit ráta megtartásáról, mint a különadókról...
A legjobb aláírás a héten
-
313313
addikt
válasz polonic #32106 üzenetére
Nálam rendben van, mikor éppen hogy csípem el a 3g hálózatot, mert elég rapszodikusan van lefedettség...
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
veterán
-
turbobusa
senior tag
-
djculture
félisten
válasz polonic #30809 üzenetére
Probléma hogy már a környező országokban is ahogy fejlődnek a hálózatok ugyanannyi lóvéért két háromszor több leforgalmazhatóságot adnak. Itt mivan éljen a LTE mert ez a legfontosabb... Mondom tuti tendencia lesz hogy pár év és lesz itthon is 10 Gbps mert a fejlődés előbb utóbb eljut ide de majd 2500-ért továbbra is 1gigát lehet leforgalmazni rajta. De akkor már 1giga forgalmazása egy 1mp-es 4k-s film megnézése lesz a youtube-on.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz polonic #30804 üzenetére
Igazad van hozzanak létre egy 10 megás csomagot 10 Gbps-el. Egyik haver most mesélte japánba (ott dolgozik) már a 10 Gbps 5G-t készitik elő 100giga forgalmat adnak majd hozzá. Itt meg a szabványok eszközök fejlődnek a csomagokhoz adott leforgalmazhatóság meg nevetséges.
raziel01 Ez a másik taplóság hogy fizess többet hogy kihasználhasd a fejlesztéseket..
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz polonic #30802 üzenetére
Akkor meg minek ez a nagy sebesség őrület is az is hülyeség. Teljes HD (1080p) felbontású videohívással kilehet használni egy fél óra alatt az 1 gigát , nem a kőkorszakba vagyunk...
Tudom neked az a jó ha minél kevesebbet adnak de hangzatos sávszéllel..[ Szerkesztve ]
-
válasz polonic #30709 üzenetére
Jah, mert azt még a következő oldalon kötelező lesz választani?!
Tehát akkor nagyjából, havi 10k lenne a csekk amit be kell fizetnem, ha választok még egy nem túl drága előfizetést
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
raziel01
veterán
válasz polonic #30419 üzenetére
Inkább akkor úgy mondom, hogy akkor lenne nagyobb értelme ha ezzel a sebességgel több GB-ot is tudna használni az ember. Persze azt az 1 GB-ot így is gyorsan tölti be de utána cumi van. Jó az LTE de meg lehet nézni, hogy külföldön hány GB-os csomagok vannak. Biztos nem 1 GB-os.
De arra is fogadni mernék, hogy az 1MB=1300 Ft-os netstart is csak itt divat. -
D@ve89
tag
válasz polonic #30332 üzenetére
Valószínűleg nem akar lemenni bejövő hívás esetén a telefonod 3G-re, vagy ha le is akar, valahogy elakad a folyamat, nem válaszol a híváskezdeményezésre. Még egy rebootot megérne a dolog, esetleg only 3G-n kipróbálni, de mivel másoknak jó, meg nem tudni globális LTE hibáról, így leginkább nálad lehet a gond.
-
MODERÁTOR
válasz polonic #30217 üzenetére
Hagyjad, gyakori fórumbetegség, hogy a telefon árát növeli az előfizetés díja is. Nem baj ilyenkor számukra, hogy a szolgáltatás díját akkor is fizetni kell, ha nem veszel készüléket, hanem csak beszélsz.
Meg persze, a világ másik felére költözöl fél évre, igen ez gyakori hogy így hirtelen bekövetkezik.Hasonló módon gondolkodó emberek szokták azt csinálni, hogy megveszik 180e-ért a telefont, és az első kérdésük a topikban, hogy hogy lehet rajta letiltani a mobilnetet, mert nagyon fogyasztja a dominót.
Szoktuk erre mondani, hogy ez olyan, mintha a kocsi vételárába beszámítaná a tankolás árát is, de általában nem értik meg és rettentő okosakat írnak (ez a világ másik felére költözés fél évre ez mondjuk új).
-
djculture
félisten
válasz polonic #30222 üzenetére
Látod hogy muszáj így számolni vagy legalább is felhívni rá a figyelmet, mert már nem az első eset hogy azt hiszik hogy csak a részleteket kell fizetni és abba majd benne foglaltatik az előfizetés is.. Magyarán le kell vezetni hogy havonta ennyi a minimum befizetendő akármi van x hónapig, ezt a Telekomnak is így kellene csinálnia saját érdekében is. A cégnek se jó ha egy ügyfél nem erre számított és esetleg bedől az előfizetés..
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
-
Zaja2
senior tag
válasz polonic #30026 üzenetére
Felhívtam,azt mondta a hölgy,hogy kapcsoljam ki a készüléket,várjak 5-6 percet,és már regisztrálva lesz. Plusz netcsomagot is váltottam. Kikapcsoltam,vártam,bekapcsoltam de semmi térerő,semmi adatforgalom. Hívjam őket újra,vagy várjak 1-2 órát?
Megbízhatóságom: http://users.atw.hu/phmegbizhatosag/phtabla.php?nev=Zaja2 /Valamint adatlapon
-
veterán
-
1430
senior tag
válasz polonic #28987 üzenetére
Erre egyrészt már válaszoltam, másrészt ha a számlán már csoportos beszedési fizetési mód szerepel, akkor biztos megkísérlik a levonást, és hogy erre vonatkozó igényt mikor látsz, az lehet nem csak a Telekomon múlik.
Beladon
T-Mobile-nál biztos nincs most számlacsúszás, sőt pont június volt az eddigi leggyorsabb hónap, mert már 3-án késő este megjött 2 T-Mobile-os számlám (az 5-ből), igaz ez ugyebár Távszámla. Ha ilyen bizonytalan a Posta felétek, térj át Te is elektronikus számlára (+ a Távszámlát is javaslom).''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Társasjáték topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM