- One mobilszolgáltatások
- Samsung SmartTag2 teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vannak már képek a Pixel 9a hivatalos védőtokjairól is
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
Új hozzászólás Aktív témák
-
ttt1
őstag
Van update 60-as végű február 1-es security update-el.
-
vasi79
aktív tag
Az új, átméretezett gyorsinditó ikonok menü elemei erre a képernyőre nagyok és elvesztette az egy érintéses kapcsolást. Az oldalsó vezérlő sávról működik. Azt eddig sem használtam semmire, most legalább van "értelme".
-
Αντριαννα
csendes tag
Nos, 24 óra tapasztalatai:
Szerintem sokkal "smooth"-abb lett a felület, a kezelés, nem mintha eddig nem lett volna az.
Külön értékelem a megoldást, hogy az eddig csak fentről lehúzható gyorskapcsolókat az oldalsó menüsávba beletették. Nekem, mint kis kezű nőnek ez egy abszolút pozitívum.Egyelőre ennyi
-
Αντριαννα
csendes tag
Most jelzett a telefon az Android 15 frissítéssel
-
TheOddReddie
csendes tag
válasz
Lacika2105 #218 üzenetére
Igen, már a kezdetek óta, de engem nem zavar. Ennél a típusnál ez normális, bár olvastam olyat is, hogy valaki nem lát ilyesmit...
-
petakpa1
őstag
Köszi a választ.
Igen az egyértelmű volt, hogy egy időben csak 1 eSim és 1 fizikai sim lehet aktív azaz feljelentkezve a mobilhálózatra. Így jön ki a dual standby ugyebár.
Számomra az volt a lényeg, hogy több eSim-et is el tud tárolni a teló, azaz ha felveszek egy második eSim-et a telóban az nem törli az első eSim-et.
Vélelmezem teló beállításaiban én tudom kiválasztani az elmentett több eSim közül, hogy melyik legyen aktív, azaz melyik legyen feljelentkezve a hálózatra épp, melyiken tudjanak hívni.
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
petakpa1
őstag
Most egy Voda-s Nano Sim-mel és egy Telekom-os eSim-mel használom a telót (XQ-DE54).
Hónap végén el fogunk utazni dél kelet ázsiába és szeretnék egy Revoluttól venni egy 2. eSim-met ami 10 GB adatforgal,at biztosít 30 napra.
Jól gondolom, hogy több eSim-et is beregisztrálhatok egyidőben a telefonba, de ezek közül egyszerre csak 1 lehet aktív?
Azzal, hogy beregisztrálok +1 eSim-et a most használt Telekom-os eSim-em nem törlődik?Azaz amikor megérkezünk, akkor Telekom-os eSim-ről telefon beállításai között át kell váltanom a helyi eSim-re, majd amikor hazaértünk visszaváltok Telekom-os eSim-re a helyit pedig törlöm. Így működik-ez? Használt/tárolt már valaki több eSim-et egyszerre XQ-DE54-ében? Volt ezzel bármi probléma?
Azt tudja-e esetleg valaki, hogy összesen hány eSim-et lehet beregisztrálni/elmenteni ebben a telóban?
Rágugliztam, de nem találtam egyértelmű infót erre.
Ez a link azt mondja, hogy összesen max 10-et, de csak vélelmezem, hogy az összes eSim képes Xperia-ra igaz ez.
https://www.sony.co.uk/electronics/support/articles/00300757"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
eventus
veterán
Hivatalos LineageOS [link]
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
melodie
tag
Igen.
hibrid + eSIM(Fizikai+eSim)
https://www.alza.hu/sony-xperia-5-v-5g-8gb-128gb-fekete-d7932106.htm?kampan=arukereso_hu_mobilni-telefony_android_x_som0104b1&utm_source=arukereso_hu&utm_medium=product&utm_campaign=arukereso_hu_mobilni-telefony_android_x_som0104b1&aku=4a250dc53e67724c6619df95a313517f[ Szerkesztve ]
-
il0
friss újonc
Sziasztok, telefon vásárlás előtt állok, egy Xperia 5 V öt néztem ki magamnak, de valamit nem értek.. Ebből két model van?
A GSMarena ezt irja:
Nano-SIM and eSIM OR Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by)
Egy másik oldalon meg ezt:
XQ-DE72
An advantage of the Sony Xperia 5 V (XQ-DE72) is the possibility of using two mobile carriers, a Dual-SIM device with two SIM card slots.
XQ-DE54
With one SIM card slot, the Sony Xperia 5 V (XQ-DE54) allows download up to 3000 Mbps for internet browsing, but it also depends on the carrier.
Tehát, ha a Sim+eSim (XQ-DE54) variánst veszem csak egy fizikai Sim kártyat használhatok?
A segitséget előre is köszönöm! -
vasi79
aktív tag
válasz
Lacika2105 #220 üzenetére
Nem tűnt fel.
-
Lacika2105
csendes tag
Sajnos nem pont, a legjobb fotót lőttem a kérdésemhez, viszont időközben találtam a neten is egy tesztet, ahol ugyanez a probléma fent áll. Igazából főleg azért idegesítő, mert ahogy a telefont mozgatom a kezembe, úgy szivárvány szerűen folyamatosan változik pirosas/kékes/zöldes árnyalattal a kijelző világosabb háttereknél. Azért ezt Xperia 5 II-nél egyszer sem tapasztaltam.
Egyébként itt egy pontosabb illusztráció:
-
vasi79
aktív tag
válasz
Lacika2105 #218 üzenetére
A kereső sávok és a navigációs gombok sora fehér, a menü viszont más árnyalattal fehér.
-
Lacika2105
csendes tag
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék az Xperia 5 V tulajoktól, hogy ti is tapasztaltatok-e világos háttér mellett szín torzulásokat (Rainbow effect) a kijelzőn. Mert, hogy az újonnan vásárolt készülékemen elég erősen jelen van, ami eléggé frusztráló számomra ilyen drága telefon esetében.
Így fest a valóságban:
-
vasi79
aktív tag
Valaki meg tudná mondani híven lehet tovább lépni SIM pin kód beadása nélkül? Elfelejtett pin kódnál legalább a telefon egyéb funkcióit használnám.
-
Mirage
tag
Sziasztok!
Nagyon fontolgatom, hogy beruházok egy 5 V-re. Hosszabb távra, de legalább ~2-3 évre terveznék vele, ezért arra lennék kíváncsi, hogy mik a tapasztalatok eddig a telefonnal megbízhatóság terén?
Olvastam, hogy az 5 IV-nek gyakori problémája volt a kijelző meghibásodás és az ujjlenyomat leolvasó is hajlamos volt feladni a küzdelmet idő előtt. Ezeket sikerült kiküszöbölni az 5 V-nek?
Próbáltam utánanézni, hogy egyébként a Sony telefonok esetében itthon hol bonyolítják le a garis javításokat, de nem nagyon találtam olyat aki foglalkozik a Sony telefonjaival is.
Valakinek van erről esetleg bővebb infója? Jár egyébként a telefonhoz gyártói garancia mint például az Iphone-ok esetében, vagy csak attól a bolttól lehet remélni garanciát ahol vásárolta a kütyüt az ember? -
ttt1
őstag
Jött új frissítés..67.1.A.2.256 408 megás..
-
petakpa1
őstag
Nekem volt Xperia 5 I-em is 3 évig és most 5 V-m is pár hete.
Utóbbin is beállítottam
- képminőség beállításokat szokásosra (Automatikus készítő módra való átkapcsolás engedélyezve)
- magas (120 Hz) frissítési frekit meg letiltottam, 60 Hz bőven elég egy telóra.
és semmi problémát nem észleltemKorábbi 5 I-et is így használtam 3 évig, és azzal se volt soha semmi gondom
.
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
eventus
veterán
1V esetében megörjít a kijelző frissítés állandó ugrálás, de nehéz lenne más márkát választani. 5V esetében ez mennyire tapasztalható? Köszi.
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
Αντριαννα
csendes tag
Sziasztok!
2 napja jött egy frissítés (67.1.A.2.242), azóta azt vettem észre, hogy 5G használatakor erősen melegszik az akksi.
Másnál is előjött ez a jelenség esetleg?
Azon kívül, hogy letiltom az 5G-t, tudok valamit tenni?
Köszönöm -
melodie
tag
Használja valaki 2 Sim kártyával esetleg? Üzemidőt mennyire csökkenti? Nano-SIM:Yettel eSIM :Vodafone
-
vasi79
aktív tag
válasz
petakpa1 #197 üzenetére
Az üzemidő lényegesen jobb az V-nek. De ezt gsmarena endurance listája is jól mutatja. Közösségi média böngészésével,chattel 3 napra valami 12 óra sot jobb ki. Nagy melegedést nem tapasztaltam a töltésen kívül. A kamerából habár hiányzik a tele, nem hinném, hogy feltűnő különbség lenne, hiszen 12MP-re vág. A IV is 12MP. A kamera basic kezelése több beállítást tartalmaz, jobban színezi a képeket, szabad szemmel jobbnak tűnik a végeredmény. Az ergonómia szar. Tok nélkül éles perem, vastagabb ház. A frissítés mindegyiknek 2 fő és 3 év biztonsági. Nagyjából ennyi. A 2 telefonból tudnék egy jót összerakni
-
petakpa1
őstag
Bocsi, hogy Xperia 5 IV-es fórum mellett ide is betszem, de sürgősan döntésre kellene jutnom.
Viszonylag sürgősen le kellene cserélnem Xperia V I-emet. Egy Asus kivétellel csak Sony telefonjaim voltak az Xperia S óta így maradnék a márkánál.
Xperia 5 IV vagy V-ben gondolkoznék, de nem tudok döntésre jutni, segítsetek kérlek, hogy megéri-e az V nekem?
V:
+ Kicsit újabb SOC és kisebb fogyasztás, hosszabb üzemidő? Mennyivel hosszabb ez?
+ 1 évvel hosszabb támogatás, de mit is jelent ez pontosan majd a gyakorlatban? 2023. szeptemberében jelent meg Android, és kijött már rá az Android 14 is. Sony honlapján az van, hogy Android rendszer frissítése 2 évig, biztonsági frissítés 3 évig. Ez azt jelenti, hogy ez a teló Android 15-öt még biztosan megkapja?
- Nincs értesítőled, ami nekem fontos lenne...
- Drágább kb 350-360eFt Alzában
- Nincs ZoomkameraIV.
+ Van értesítőled
+ Technikai specifikációi szinte ugyanazok mint az V-nek, mennyivel rövidebb az akksi üzemidő, mennyivel kevésbé melegszik?
+ Olcsóbb. Német amazonról 290 eFt-ért megérkezne
- Van zoomkamera
- Támogatás kevesebb. Android 12-vel jött ki 2022. szeptemberében. Ez is megkapta már a Android 14-et, de ezzel vége is a főverzió frissítéseknek???
https://www.sony.hu/smartphones/products/xperia-5m4/spec oldal sajnos nem írja, hogy mennyi főverzió érkezik meg majd rá.
Ez az oldal viszont https://www.sony.co.uk/electronics/support/articles/00304000 azt írja, hogy 2025.09.01-ig. Android 15 2024.04.11-én jelent meg. Van rá szerintetek esély, hogy Xperia 5 IV is megkapja még az Android 15-öt?"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
Knight666
aktív tag
Itt egy egész jó szétszedős videó, ha valakit érdekel a telefon felépítése.
-
ttt1
őstag
Az új frissítést feltette már valaki?
-
ttt1
őstag
Olyan shortcut ikont lehet kirakni ami pl automatán valamelyik fotó módot indítja el ? Azaz pl. a P módot és ne kelljen bekapcsolás után pluszba oda tekerni?
-
ttt1
őstag
Raktam fel 2 képet, de most kezdem kitapasztalni még mit tud: [5V]
-
Lacus MD
tag
Sziasztok!
Arra van esetleg valami tipp, hogy ne kapcsoljon be a kijelző telefonálás közben. Olyan mintha a proximity sensor nem érzékelné az arcom, ezért rendszeresen visszakapcsol a kijelző és megnyomom a fejemmel a lehalkító gombot vagy felhozza tárcsázó gombokat. Azt lehet tudni, ha hosszabb távra tervezek ezzel a telóval mennyi lehet a kijelző cseréje, és hol csinálják meg?
-
Hol a francban tudom a zárolt képernyőn lévő programokat eltávolítani pl: fényképezőt ?
Már 20x átnéztem a beállításokat de nem találom...3njoy the Lif3
-
petya77p
csendes tag
Tapasztalataim a 14-es Android telepítése után:
pozitív:
- gyorsabb rendszer,
-akksi talán jobban bírja.negatív:
-zár feloldása után csak fekete kijelző fogad, többször próbálkozva már látható a zárolt kezdőképernyő, ez egy nap kb. 2szer fordul elő. Most már a dupla nyomkodással elindítom a fényképezőt és kilépek a főmenübe, akkor nincs baj, csak baszott idegesítő,
- néha szellemképesek a menü vagy program váltások.Esetleg valaki tudna arra még megoldást, hogyha lefektetett telefonnal feloldom a képernyőt akkor ne az elforgatott nézet jöjjön elő. Azon kívül, hogy kikapcsolnám az automatikus képernyő forgatást. A régi telefonjaimmal ilyen gond nem volt. Azoknál ha állítva fektettem le és feloldottam a képernyőzárat akkor ugyanúgy működtek, de ez a fos nem.
Köszönöm
Peti -
Gyurkeszd
csendes újonc
Én már felraktam és egyenlőre nem találtam semmi hibát.
Olyan érzésem lenne, mint ha egy kicsit gyorsabb gördülékenyebb lenne. -
Αντριαννα
csendes tag
Nekem ma megjött az Android 14.
-
-
vasi79
aktív tag
Első anomália. Az ujjlenyomat olvasó szarakodott. Újra tanítani sem lehetett rendesen, mindig megakadt a művelet és nagyon sokára indult el maga a folyamat is. Újraindítás megoldotta.
-
Ha belepek otp appba hiaba keszitek kepernyofotot csak egy fekete kepet keszit es nem latszik semmi. Ezzel lehet valamit kezdeni? Gondolom valami biztonsagi dolog de korabbi telefonjaimon nem volt ilyen problema es mas droidos telommal is latszott minden...
3njoy the Lif3
-
Amúgy jópofa kis telefon a képek is rendben vannak, csak fura , hogy - ilyen apró méretű a honor után
Végül a play-ban sikerült találni egy alkalmazást ami ki tudja tenni a TV-re3njoy the Lif3
-
Αντριαννα
csendes tag
Eddig nekem bejön az akksija
Egyelőre ismerkedek vele, beállítottam mindenfélét, neteztem, Fb, stb.
Szerda este vettem le a töltőről, most 33%-on áll. -
Az ép! Alig bírtam leszedni róla úgy rá volt ragadva
Lehet szállítás miatt foliázzak le ne sérüljön. Alzás amúgy BF akcióban vettem[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
vasi79
aktív tag
Ahogy az üzemidőt is nézem, egy 3 napos nomád túrára már nem kell cipelni a powerbankot és az fényképezőt sem.
-
gyerecske
senior tag
-
gyerecske
senior tag
Olyan tokot nem tudtok hozzá , amibe csak simán be lehet bújtatni?(bőr lenne a legjobb) Amiket találtam eddig nem volt ehhez a mérethez és úgy még annyira sem "kompakt".
Nálam ezek a hátlapok pont a használhatóságot rontják. Zsebben jobban szeretem, ha azért valamilyen tokban van, de ha kézben van akkor ne legyen rajta semmi.Én úgy gondolom, hogy azt gondolom!
-
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, tok van a csomagban , illetve fólia rajta ?
Fényképező részével mennyire vagytok elégedettek ?3njoy the Lif3
-
-
bmt50
senior tag
kösz.az infót.
Mindjárt megmagyarázzák, hogy automata módban mindig vérszegény, de ha értesz hozzá, manuális módban csodákra képes. Mer' hogy ez azoknak való, akik értenek a fotózáshoz.
A többség viszont nem fotós zseni, és nemis akar az lenni. Azért fizetnek ennyiket, hogy ne csak fluid legyen a játék, meg okos és fancy legyen a rendszer, de fotó is profi legyen. A mobil iparág az AI-ra fejleszt: az algoritmus kitalálja a hiányzó részleteket, megszűnteti a képzajt, és egyre ügyesebben bánik az apró részletekkel. (Lásd Pixel). Ebben a Sony nem akar fejlődni, és ha akarna is, súlyos lemaradásban lenne.
A vonal minősége viszont rossz hír még azoknak is, akik esetleg a fentiek ellenére vennének ilyet.[ Szerkesztve ]
Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
Hallosz
senior tag
Az egy napot nálam lévő készülékről az a tapasztalatom, hogy térerőben gyengébb mint a Samu S23.
- 5 V GSM térerő 33 asu
- S23 GSM térerő 42 asu
Telekom fizikai dual simmel, majd felcserélve a kártyákat ugyan ez az eredmény.
A telefonálásási hang a készüléken visszafogott, többször vissza kellett kérdeznem. Illetve a hívott fél jelezte, hogy szakadozik a vonal.
Normál megvilágítású zárt térben néhány fotót lőttem, megnéztem, többet nem is vettem elő fotózásra, ez nagyon vérszegény.
A rendszer viszont piszok jó, akadásmentes szép. Csak telefonálni és fotózni ne kelljen...
Ez így szerintem a feketepénteki, 340.000 Ft árat sem éri meg, max 200.000 HUF. A 410.000 még viccnek is bántó. -
Αντριαννα
csendes tag
[képernyőfotó] Szerkeszteni már nem tudom az előzőt.
Megtaláltam közben.
Hosszan nyomva a kezdőképernyőt előhívod a háttérbeállításokat (háttérkép és stílus), majd legalul az alkalmazásrácsot állítsd 5x6-osra.[ Szerkesztve ]
-
vasi79
aktív tag
Azt tudja valaki hogyan lehet az kezdőképernyő alsó, kedvencek sávját 4 ikonről 5re növelni?
-
vasi79
aktív tag
eMAG 340k
-
Hallosz
senior tag
Pici segítséget szeretnék kérni. Telekommal milyen a térerő, milyen a telefonálási hangminőség, tud-e wi-fi és VoLTE hívást, a hívási előzményekben van-e kereső, SMS kézbesítési visszajelzést tud-e? (a tesztben nem találtam erről infót)
Előre is köszönöm -
bmt50
senior tag
Erre 2 megoldás van: vagy veszel egy magsafe-es tokot, és rácuppantasz egy magsafe-es powerbankot a telefon hátuljára, miközben zenét hallgatsz,
Vagy az alábbi kábelt megveszed:
Xaels kollega érve azonban jogos: a type-c portos csati kikophat, és a telefon alján a csatlakozó aljzat is hamarabb tönkre mehet.
-
bmt50
senior tag
Igazatok van: a jack csati hiánya rossz pont a Pixeltől, még akkor is, ha a manapság túlértékelt kékfog fülesekkel jár sok átlag júzer..persze megint csak egy audiofil ember igénye, hogy a standard SBC vagy AAC hangkódekekek helyett melyik teló tud mondjuk aptX-et, vagy a Sony-nál ugye LDAC-ot, ami kevesebb jelveszteséggel viszi át a hangot. Bár ettől még mindig egy tyúkbeles, jack-es Sennheiser alapból többet fog tudni, és olcsóbban.
A Sony Magyarországra a 128-as tárhely verziót forgalmazza, ami -ha nemis fotózunk/4K videózunk sokat- meg tud tellni pl. játékok, navigációs appok hely igénye miatt. Ilyenkor jön a "melyik ujjamba harapjak bele" helyzet: most mondjak le valamelyik appról, vagy szépen mozgassam át az SD-re.Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
Xaels
félisten
A jack csatlakozó az audió eszközökhöz lett kitalálva, nem véletlenül olyan a kialakítása amilyen. Volt Note10-em amin nem volt, cserébe adtak mellé egy olyan fülest ami USB-s volt, amivel mindaddig nem volt különösebben gond amíg patent volt a csatlakozás, de ez sajnos elég rövid időn belül (kb. 3hónap) megváltozott és ahogy mozgott a csatlakozó úgy szakadozott a zene is. A 3,5-es csatlakozóba dughatsz külső mikrofont is amíg az USB-t másra használod.
Igen az SD kártyára gondoltam, de nem az appokat tenném rá hanem a média tartalmakat. Ez leginkább terepen, ahol nincs jó mobilnet vagy Wifi jöhet jól pl. Ráadásul a Sony-nál nem kell simtűvel zsonglőrködni, hogy ki tudd nyitni a tálcát. Az Alpha kamerával párosítva hamar fogynak a GB-ok, az online tárhely elérése meg elég változékony, instabil.
Az értesítő LED nekem is hiányzik az V-ből a III után.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Knight666
aktív tag
Az SD-kártya nem az appoknak van, hanem a médiának, nem? Mármint miért mozgatnád át rá az appokat? A jack csatlakozót igaz, hogy ki lehet váltani egy átalakítóval, de azért az nem ugyanaz: Pl. egyszer tuti akkor hagyod otthon, mikor épp nagyon kéne. Meg hát ennyi erővel biztos van type-C-s SD kártya olvasó is
. Egyet értek, hogy nem mindenkinek van szüksége ezekre, de azért az sem igaz, hogy haszontalanok. Az értesítési LED eltűnése tényleg aggasztó, mert az is egyike volt ezeknek a "műértők" által nagyra értékelt tulajdonságoknak. Lehet, hogy azért hagyták el, mert szoftver oldalon kezdett nyűg lenni? Érdekes lenne belátni néha az ilyen döntések mögé.
-
bmt50
senior tag
A kijelzővel és az akku kezeléssel nem vitatkozom, de ez a jack dolog pl. olyan, hogy veszel egy type-C-jack átalakítót oszt' jónapot. Bővíthetőségen az SD-kártyát érted? Mert most az, hogy a Sony Alpha -már bocsánat, de baszottdrága- kamerát össze lehet kapcsolni vele, az egy nagyon szűk rétegnek számít csak.
Az SD kártyával az a baj, hogy ugyan egy internet-forgalom mentes tárhely bővítési lehetőség, de egyben csökkentheti a rendszer sebességét az átmozgatott appok miatt. A belső UFS tárhelyhez képest még a legjobb kártyák sincsenek sehol. Iphone-okban sincs, nem feltétlenül kicseszésből.
Ezzel szemben a Pixelekre a Google ingyenes tárhely-szolgáltatást ad..
Az sokkal bántóbb szerintem ebben a Sonyban, hogy mikor végre sikerül valamit javulni az automata fénykèpezés módban, az értesítő led "megszökik" a fícsörök közül.[ Szerkesztve ]
-
bmt50
senior tag
Ár/értékben a Pixel 8 veri ezt a telefont, de még a Pixel 7 is megéri szerintem 210 körül. Point and shoot módban is tökéletes képek, hosszú support, még kézbarátnak mondható méret, és a hálózati problémák is fokozatosan megoldódnak a hírek szerint.
Csak annyi szól emellett, hogy SonyDudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
lolal
senior tag
Szerintem ha már ennyi pénzbe gondolkodsz és droidban akkor vegyél egy Pixelt. Hivatalosan is jön rá folyamatosan minden. Nem kell barkácsolni mindenféle főzött dzsunkával, aztán úszni a bugtengerben, mindamellett az sem utolsó szempont hogy ha telefonon bankolsz ott azért az adatait viszonylagos biztonságot élveznek, míg bármilyen tákmány roomnál ez nem feltétlen mondható el.
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
vasi79
aktív tag
Igazából semmi nem hiányzik, de azért jó érzés, hogy a közel 7 éves Lenovo p2-mre a gyári A6 helyett A11 fut és gyakorlatilag minden banki alkalmazásom fut rajta. Szóval igazából hosszútávra tervezek vásárolni és egy ilyen üzemidővel rendelkező telefon 5-6 év után is biztosan ki fog bírni 1 napot etetés nélkül. A Samsung is játszott, de na. Üzemidőben jelentősen gyengébb, ami 5 év után még rosszabb lesz. Kínaiak meg nem játszanak. Esetleg Zenfone lesz.
-
otto14
őstag
Én még csak nagyon felületesen foglalkoztam ezzel a témával, de GCamot is nehéz találni, nem hogy custom romot
Egyébként milyen funkció hiányozna neked? Nekem Xperia 1V van most, és szeretem. Mellette munkában használok egy 4 éves Xiaomit, amire másfél év után ment fel egy stock közeli valami a Miui helyett. De ami most van rajta, az annyira gyér, hogy a Status Bar swipe brightness control és tilt to wake sincs benne, nem hogy extrák. Az előbbi itt is nagyon hiányzik, másra nem is lenne szükségem.
Bezzeg a régi szép időkben.. Xperia X8 2.1.1 Androidon maradt, miközben a konkurens Galaxy 2.3.7tel zörgött már. De arra az Xperiára minden is volt, akár 4.0.4 Ice Cream Sandwich is. Mindent is felraktam rá, volt hogy naponta több féle romot is. Suliban órán a pad alatt
asd
-
vasi79
aktív tag
Azt tudja valaki hogy a sonyt mennyire kedvelik a custom ROM fejlesztők A hivatalos támogatás lejárta után? Vagy ez annyira réteg telefon hogy arra kevés darabra nem érdemes fejleszteni hobbiból sem. XDA-n nem sok minden van. Persze, tudom, nem egy "saomi" vagy Pixel.
-
lolal
senior tag
-
gyerecske
senior tag
Én úgy gondolom, hogy azt gondolom!
-
bmt50
senior tag
Itt
Látom, ez egy online katalógus része, ami ezek szerint eltér attól, amit a listában találsz, illetve ami megegyezik azzal a listával, ami a képviseleteken elérhető. Viszont ebből valószínűleg az következik, hogy így csak online rendelheted meg.[ Szerkesztve ]
-
bmt50
senior tag
válasz
Αντριαννα #106 üzenetére
Én pedig friss infókat kaptam Sony ügyben a Yettel-től, nem üzletben, hanem kicsit magasabb helyről. A forrás szerint azért nem forgalmaznak Xperia telefonokat, mert a Sony kiszállt a globális értékesítésből, és kisebb darabszámban, Sony rajongóknak árusít csak, saját üzleteiben.. Aha..
Megkérdeztem, hogy akkor miért árul a Vodafone Xperiákat, de erre sajnos nem tud válaszolni.
Volt egy olyan kérésem, hogy 20++ éves ügyfélmúlttal ugyan kérhetem-e, hogy szerezzenek be egyet. Nem állnak jelenleg a Sonyval szerződésben, így nem tudnam rendelni sem.[ Szerkesztve ]
-
Αντριαννα
csendes tag
eMagon ismét 396 magában, a Sony szalonban 430 a fejhallgatóval
-
coyote66
aktív tag
Állítólag pénteken nyit, 440.000,-Ft-al szalonban.
Én vagyok
-
formula01
senior tag
Nem is a főverzió a legnagyobb probléma, előző telefonom Android 10en volt, semmi gondom nem volt vele, inkább a biztonsági frissítések hiánya. Az meg egész addig nem gond, amíg egyszer véletlenül épp az lesz, az meg nagyon nagy szívás. Sajnos az, hogy nem nyitsz meg kétes weboldalt önszántadból, vagy nem mész nyilvános wifire még nem garancia semmire.
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
bmt50
senior tag
válasz
formula01 #100 üzenetére
Itt a főverziókkal az a baj, hogy zajlik egyfajta piaci alapú gonoszkodás a szoftveres oldalról. Lesz egy kazal program, aminek manapság is elég egy Nougat, egy Oreo, vagy egy Pie rendszer. Viszont tudok olyanról is, ami simán elfutna ezeken, de egyszerűen nem írják már meg őket rájuk, vagy a megvásárolt appok esetében a frissítésekből a régebbi verziókat futtató telefonokat kizárják.
A Google egyébként dolgozik egy frissítési megoldáson, ahol egyes modulok, API-k kapnak újabb verziókat, ha már a készülék főverziót nem. Ezzel viszont csak android 11-től foglalkozik. 10-estől lefelé telefonok kimaradnak ebből is.Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kivették a harmadik szenzort, mondván hogy elég lesz kettő is. A főkamerát felturbózták, minden más pedig kábé olyan, mint tavaly.
- Újként árulhatnak használt Seagate HDD-ket a piacon
- One mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Samsung SmartTag2 teszt
- Sweet.tv - internetes TV
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen videókártyát?
- Vannak már képek a Pixel 9a hivatalos védőtokjairól is
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest