Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
nonsen5e
üzenetére
Nem vagyok nagy gacsa játékos, próbáltam párat az évek során, de nem igazán az én világom a legtöbb, főleg mert akció rpg-k. A HSR-ben pont az fogott meg, hogy induláskor egy jó kis csapat alapú, körökre osztott rpg-nek indult, ahol elég sok darabkát megadott a játék (ingyen karakterek, alap lc-k, stb), amiből lehetett csapatot építeni az adott feladathoz. Kicsit a kedvenc kártyajátékomhoz, a Magic-hez hasonlított nekem, csak itt nem paklit kellett építeni, hanem csapatot és felszerelést
Ez az irány, a flexibilitás, ami egyre inkább háttérbe szorul és adott karakterhez, csak az adott legjobb LC és legjobb relic set, ami jó, mert minden mással sokkal rosszabb lesz. Korábban is persze megvolt a best in slot dolog, de jóval kisebb volt a büntetés, ha nem azt használtad, és ügyes LC + relic megválasztással lehetett elég jól kompenzálni a kölcsönös hiányosságokat.
Na de mindegy is, nem akarok itt negatívkodni. Egy új verzió megjelenése örömteli élmény kéne hogy legyen.
Az egész 3.x-et lehoztam Remembrance karakter nyitása nélkül, lehet a 4.x-et is így fogom
Csak lesz azért 1-1 classic path karakter is, mint volt most Anaxa, Tribbie vagy Hysilens (meg a többiek). -
nonsen5e
veterán
Igen, az LC szituáció a másik. Még egy darab használható lila LC-m sincsen a 3 remembrance karakterem között összesen, szóval ilyen kék meg off-path meg más szemetek vannak rajtuk.
1.x meg 2.x egyetértek, sokkal jobb volt. Sosem voltam hardcore endgame takarító, casual játékra meg tökéletesen elég volt a "random bullshit go", hogy a kedvenc karaktereimet betettem, és nem volt kötelezően kiadva, hogy vagy minden vagy semmi minden évben a legújabbakból. Az amphoreusos (sztoris) megakadásomban az is nagyon közrejátszott, hogy mind az Firefly (mindenki immunis kb. a break-re), mind a Feixiao csapatom (sok target) ki lett herélve az új ellenségek tulajdonságai által.
-
válasz
nonsen5e
üzenetére
Inkább az a vicces/szörnyű, hogy kinyitod a karaktert és nem is tudod még rendesen használni, mert nincs még mellé +2 elation karaktered, mert hát még nincs is annyi a játékban.
Lényegében ezzel ugyanaz lesz, mint a remembrance volt, építs fel egy full mono elation csapatot, vagyis csakis új karakterek, új lc-vel, új akármivel, akiket aztán a következő nagy verzióval is felejthetsz, mert majd jön megint egy új path.
2.0 azért sokkal barátságosabb volt, ott simán tudtad még érdemben használni a korábbi karakterek többségét az újak mellé (Ruan Mei, Topaz, stb). Nagyon nem tetszik ez az irány, hogy kvázi egy soft-reset lesz minden főverzió.
szerk: a Sparkle és Black Swan buffok legalább jónak tűnnek, de majd kiderül mi marad meg ebből az élesbe.
-
Sordoran
addikt
Elindult a béta, engem elsősorban ilyenkor az animációk érdekelnek. Mindkét új karakter pofás, de elég idegen számomra így elsőre. A leakek szerint 4.2-ig, tehát 3 patchen át csak elation karaktereket kapunk majd, szám szerint 6 darabot. ITT van egy kis leírás az elation mechanikáról, ha jól értem akkor 3 elation karakterrel lehet maximalizálni a hatását. Majd kiderül, hogy számokban ez mit jelent, mennyire lesznek erősek.
-
-
nonsen5e
veterán
Ezzel egyet értek, a kezdeti sci-fi setting, a Herta station, Belobog, ezek jobban tetszettek stílusilag.
Sparkle karakterét én is imádom, így pár hónap kihagyás után csak azért jövök (egyelőre) vissza mert megláttam egy random képet, hogy lesz Sparxie.
A probléma csak az, hogy annó még Castoricet, Ciphert és Evernightot is úgy szedtem ki, hogy effektíve alig játszottam már, így currencym egyálalán nincs, szóval most össze kell egy csomót farmolnom, meg valahogy átszenvedni magamat amphoreus maradék 3/4-én...
Remembrance 2.0-s gondolattal szintén egyetértek, noha húztam egy-két olyan karaktert (ugye kizárólag csak personality/story miatt szerzek meg karaktereket, mint minden más gachában is), de játékmenetre nagyon nem jöttek be úgy összességében nekem sem.
Amin nekem még nagyon áll vagy bukik sok minden az, hogy mi lesz az új helyszínnel... most gyorsan egy hónap alatt kiradíroznak mindent ami kicsit is japánra mutat? Csak átneveznek mindent kínaira? Vagy kukáznak mindent és bevásárolnak stock modellekből és kiadnak valami félkész tákolmányt meg mégtöbb delayt?
-
válasz
Sordoran
üzenetére
Pár nap múlva indul a béta, majd akkor kiderül hogy mit is tud majd ez az új Path. Egyelőre csak találgatások vannak. A Sim Uni-ban ugye ez jelenleg:
The Path of Elation empowers and boosts follow-up attacks. Its Blessings provide increased follow-up attack DMG, follow-up attack Break Efficiency, and Aftertaste which is a follow-up attack of a random DMG type dealt by specific Blessings of Elation.
Ebből az utolsó mondat lehet érdekes, mert a két karakter képén a megszokott element jel különös színben van, szóval lehet hogy valami második típusú element sebzést is tudnak majd.
-
Sordoran
addikt
Még nem néztem utána, hogy az elation pontosan mint jelent majd mechanikailag. Miután buktam az 50/50-et The Dahlia-ra, kivártam inkább a 4.0 karakterek bejelentésére. Viszont nem jutottam előrébb, The Dahlia jó lenne a Firefly csapatomba, de nélküle is jó az. A két új karakter pedig nem hozta ki belőlem a mindenképpen kell érzés. Sparkle karakterét imádtam, de mint játszható karakter számomra nem hasznosult sajnos, hiába van meg. Az, hogy most Sparxie mennyire lesz jó... kérdéses. Még van kis időm rámenni The Dahlia-ra is, bár már a hév nincs meg.
Buffok jók ha jönnek, Black Swan hasznos tagja a Kafka csapatomnak, és ugye nemrég kapott ő is buffot. -
Nos, ki milyen várakozásokkal tekint a 4.0-ra?
Nagyon remélem, hogy az ez Elation dolog nem csak egy Remembrance 2.0 lesz, mert az számomra a játék végét jelentheti. A 3.x-et is lehoztam úgy, hogy egy ilyen karaktert sem nyitottam, korábban már leírtam, hogy miért.
A Sparkle és Black Swan update-nek örülök, mindkét karakter megvan és használom is őket, szóval ha kapnak egy kis buffot, az nekem már nyeremény.
-
-
válasz
Sordoran
üzenetére
Kicsit sajnálom, hogy az amúgy is langyos scifi elemek háttérbe kerültek, valahogy most nem jó az egyensúly a játékban.
Cipher és LC-je kiszedve, nagyjából ezzel meg is vagyok mindennel, amit szerettem volna. Esetleg az Anaxa és shieldes Dani LC-t még kiszedem, ha lesz nekik rerun. Bár mindegyik nagyon karakter specifikus.
-
Sordoran
addikt
Érdekes, hogy már penacony is egyfajta fantázia világ volt, majd most konkrétan egy szimulációban voltunk. Amennyiben jól értem, akkor a következő terület se lesz teljesen valóság. Apropó következő terület: leakek szerint a japán kultúrát idéznék meg itt stílusjegyekben, de lehet hogy a jelenlegi kínai-japán nézeteltérésnek hála mégse így lesz. Marad a sztori, cselekmény és szereplők a tervek szerint, de nem lesznek annyira japánosak. Kár lenne érte, nekem jobban fekszik a japán kultúra mint a kínai, így jó karakter dizájnnal megtudnának venni kilóra.
-
Urzu_7
aktív tag
Sikerült a végére érnem a sztorinak. Azt hiszem a legnagyobb bajom a rengeteg idegen szó amit használtak. Értem, hogy nem akartak egyszerűbb szavakkal illetni adathalmazokat meg szimulációkat de egy kicsit lehet emészthetőbb lett volna mindenkinek. Ezt a sztorit szerintem csak azok fogják igazán szeretni akik képesek ebben elmerülni és mindennek utánajárni amit nem értenek meg egyből. Kicsit valahol megértem a folyamatos ismétlést is, hiszen egyes játékosoknak újra meg újra el kell magyarázni, hogy a az α b meg β, hátha időközben rájön.
Ettől függetlenül visszasírom Belobogot. Az legalább nem szimuláció.
Vagy...
-
Szerintem a fejezetek szerkezete volt nagyon rosszul megoldva. Az elején van 2 óra pofázás, majd jön az új pálya, ahol végre lehet menni felfedezni, harcolni, puzzle, aztán a végén megint 1 óra sztori. Szerintem ha ezt jobban elosztották volna, hogy ne legyen ilyen pofázás nehéz minden patch eleje, akkor sokkal jobban éveztem volna az egész Amphoreus történetet.
-
-
nonsen5e
veterán
válasz
Sordoran
üzenetére
Nálam pihi van mióta legutoljára írtam.. Talán visszatérek, talán nem. Az a helyzet, hogy engem tényleg érdekelne a történet - ha nem lenne ennyire rettenetesen fölöslegesen elnyújtottan hosszú.
Az előző világok sokkal menedzselhetőbbek voltak ilyen szempontból. Legutoljára még a Castorice storylinet fejeztem be. Az után még nagyon sok van hátra..?--------------
Ez az új játék érdekesnek tűnik - lényegében egy anime style Control-nak tűnik(?). Alapvetően tetszik a design, de a fejek elég uncanny valley érzést váltanak ki bennem.. animés, de épp annyira próbál realisztikus is lenni, hogy az furcsa legyen. Egy próbát megér, az "új" mihoyo játékokból eddig csak a ZZZ az ami nem tudott lekötni kicsit sem.
-
Bemutatkozott a Varsapura, a Hoyo új akciójátéka.

Sajnálom, hogy ez is akció rpg lesz, kaphatna a HSR is már komolyabb konkurenciát (mondjuk azt pont nem a Hoyo-nak kéne letenni, de mindegy is
) -
válasz
Sordoran
üzenetére
Herta és Hysilens LC-jét kiszedtem, Anaxáról sajna lemaradtam, tervben volt, de benéztem a reset napját...Ciphert is az LC-jével tervezem majd jövő héten.
LC-k is érdekesek, mert azok között is sok van, ami kevésbé rugalmas, hogy kinek adod. Ez is szerintem annak a következménye, hogy alap karakter képességeket tesznek oda át, hogy húzd már ki azt is. Anaxa tipikus példája ennek, az rá van szabva, semmilyen más erudition karakter nem ezen az elven működik.
-
válasz
Sordoran
üzenetére
Ezt én azért máshogy látom. De mondjuk én azon az elven vagyok, hogy inkább nyitok új, érdekes karaktert, mint hogy eidolon-t szedjek ki egy meglévőhöz. Ami szerintem jobb irány volt, ha már eidolonok, mint az Acheron E2 és Jade E1, amik abban segítenek, hogy könnyebb legyen csapatot tenni melléjük, mert lejjebb viszik a buff feltételeket. Ez szerintem sokkal izgalmasabb dizájn, mint hogy az nesze, az E1 az +100% damage (valamilyen módon).
-
Sordoran
addikt
Az nem baj, ha E2S1 teljesedik ki a karakter, de hosszú távon nem kéne az E0-t hasztalanná tenni, mert akkor nem fogják kiszedni sokan. Kicsiből kell építkezni, legyen E0 is használható, kiszedi sok játékos, és ha élvezni fogják, és aztán látják hogy ezzel a karakterrel hosszú távon érdemes foglalkozni, akkor rerun-kor rámennek E1, E2 és S1 stb. Ezt segítené a patchenkénti egy új karakter is, mert így nagyobb figyelmet kap a rerun is.
-
-
Sordoran
addikt
Én megszereztem Phainon-t még, de nem tudtam úgy kiépíteni, hogy hozza az elvártat, pedig physical dps-em nincs más. Így végül skipeltem Cerydra-t, mivel csak hozzá való support volt akkor még. Lehet ha jövőre hasznossá válik majd mások számára is, akkor én is behúzom egy rerun-on.
Abban bízom, hogy leszoknak a patchenkénti dupla új karakterről, ez nagyon gyors tempó. Bőven elég patchenként egy, genshinben is erre álltak rá, és teljesen elfogadható így. F2P játékosok még így is kénytelen kihagyni több karaktert is. Sőt, ha a saját LC-jük nélkül, vagy E0-n rosszak, akkor így is rájuk fognak áldozni a játékosok. -
Ja, meg még azon gondolkodom, hogy lehet Cerydra lesz a titkos befutó a következő nagy verzióra, mert ha az eddigieket nézzük, akkor az Ruan Mei és Sunday voltak az adott nagy verzió utolsó Harmony karakterei, akik aztán következő nagy verzió legfontosabb buff csapattagja lettek. 2.X alatt a break meta, 3.X alatt meg a summon+energy és Phainonra a target buff. Szóval simán lehet, hogy Cerydra ugyanolyan broken lesz, mint elődjei.
-
válasz
Sordoran
üzenetére
Napokban fejeztem be a sztorit én is. Egyben toltam le az utolsó 2-3 patch tartalmát. Őszinte leszek, a sztori nagy részét én skippeltem, főleg azoknál a karaktereknél, akikhez amúgy semmi kötődésem nem alakult ki, a végtelen rizsa nekem teljesen elvette a kedvem. Részben ezért is volt pihenőn a sztori hónapokig. De erről már írtam.
Volt pár jó karakter és jelenet, talán Cipher és Anaxa nekem a csúcspont ebben az egész 3.X-ben.Számomra a Remembrance karakterek a színtiszta lehúzást jelentik, minimális gameplay újdonságért végtelen pullt követelnek. De már erről is írtam itt
Már Aglaeánál látszott, hogy a Hoyo feljebb tekerte az elvárt pullok számát.Én csak Hertát, Anaxát és Hysilens-et szereztem meg az egész 3.X alatt, még Cipher van tervben LC-vel együtt, amikor ő volt épp undorom volt az egész játéktól, de most majd bepótolom. Mint mondtam már, Remembrance nem voltam hajlandó nyitni. Így igazából most jelenleg van három csapatom (Herta + Anaxa, DoTs girls, Archer + Sparkle).
Egyedül Tribbien gondolkozom picit, de igazából Robin vagy a RMC helyére menne, szóval nem lenne tőle új csapatom, csak egy picit lenne jobb a mostani, így annyira nem is érdekel.Szóval a 4.0-nak 100 ezer jade-del megyek neki
Remélem az Elation dolog jobban ki lesz dolgozva és valós újítás lesz. Bár a leakek alapján az nem tetszik, hogy nem új karakterek jönnek, hanem egy csomó régi kap új változatot. Ebben tényleg erős volt ez a 3.X-es év, hogy csomó új karaktert kaptunk, az másik kérdés, hogy nekem a nagy részük érdektelen lett.Mondjuk az ingyen Archer és pajzsos Daniért jár a pirospont. Meg a két karakter token is jó húzás volt, bár ezt nem használtam még ki, a jelenlegi kínálatból egyedül Loucha nincs meg, de jelenleg nincs is rá szükségem.
Viszont ez a Currency Wars nekem nagyon bejön, ez elérte azt, hogy újra naponta belépjek és letoljak egy-egy kört. Tök jó, hogy a régi kedvenc karakterek itt használhatóak (Seele, Topaz) és ki lehet próbálni sok olyat is, aki nincs meg amúgy. Az Aglaea mém csapat is remek

-
Sordoran
addikt
Lezárult az Amphoreus saga, nagyon hosszan voltak velünk a hősök, és hatalmas tűzijátékkal búcsúzhattunk el tőlük. A hoyonak ez egy teszt kör volt, hogy mi van ha az új területnek a fő történetét nem 4 patch alatt zavarják le, hanem elnyújtva, 8 patchen keresztül mesélnek. Az eredmény elég vegyes részemről.
Bár maga a sztori jól kidolgozott, részletekbe menő volt, de az hogy kis szeletekben jött, nagyon darabossá tették. Bár így nagyobb figyelmet kaptak az egyes szereplők, mégis túl volt tolva sokszor.
Szokásos hoyo betegség, hogy sok a rizsa, rengeteg duma van, önismétlő sokszor. Ráadásul itt engem zavart, hogy bár ugyanazt többször is elmondják, de mégis zavarosak voltak számomra a sztori egyes részei. Néha alig vártam, hogy megnézzek egy magyarázó videót, hogy teljesen tiszta legyen a kép mi történt, és miért. Ennek egyik oka, hogy akinek az angol szókincse nem magas szintű, annak rengeteg szó, kifejezés lesz ismeretlen. Miközben viszont pörgetjük át a beszédeket (mert önismétlők, haladnánk) nem lesz kedvünk szótárazni. Így van az, hogy megnézve a küldetés után egy magyarázó videót rájössz, hogy 95%-ban értettél mindent, csak mellébeszéltek közben sokszor.
A legvégső összecsapás előtt ismét, már sokadjára búcsuzhattunk el, beszélhettünk a hősökkel. Ennek már nem volt olyan nagy hatása számomra, mert az elmúlt kb. 3 patchban nagyjából mindig végig kellett mennünk ezen. Elbúcsúzunk, de ott vannak aztán megint, mintha a MÁV-al utaznának el, és kínosan néztek egymásra ahogy a peronon állva a hangosbemondó 5 percenként frissíti a késés idejét.
Cyrene érkezése pedig, mint játszható karakter nagy visszhangot váltott ki a közösségben, de a kezdeti éljenzés hamar fújolásba ment át. Bár a casual tömeget pont nem érdekli, de a tudatos aktív játékosokat nagyon bántja, hogy a karakter 'mid tier' lett, lényegében alig, vagy semmi pluszt nem ad a meglévő csapatokhoz E0-n (egészen E2-ig kell menni a nagy hasznossághoz, vagyis húzd ki háromszor...). És mivel már küszöbön a 4.x verzió új karakterei, akik új mechanikákkal lesznek ellátva, valamint hoyo szokás szerint erősebbek is lesznek, így fájó egy olyan karaterre áldozni aki 2 patch múlva már a múlt lehet.
Ennek ellenére én is behúztam, pedig The Dahlia is kell a Firefly csapatomhoz. Elsőre buktam az 50/50-et, de mikor tegnap végeztem a sztorival mégis adtam neki még pár 10-es pull-t. Castorice teambe még E0-n is türhető elvileg, meglátjuk milyen lesz. -
Urzu_7
aktív tag
Néha elgondolkozom hogy ez a játék kiknek készült. Szeretem a TBS játékokat, de amilyen minigame-eket tesznek ebbe csak fogom a fejem. Még a magyarázatnak is magyarázata van egy almenüben ami egy almenüben van egy magyarázatnak az almenüjében aminek egy olyan fura ikonja van egy almenüben hogy nem is tudnám hogy egy almenü az almenüben ha nem ugrott volna fel egy ablak az ablakban amiben éppen rakott a minijátéknak a tutorialja.
Miafasz
-
Elkezdtem újra játszani picit, a mostan érkező DoT karakter felkeltette az érdeklődésem. A Kafka csapat eddig is a kedvencem volt, most végre kap egy komolyabb karaktert.
Na, de ez a Skip Story egy áldás, ezzel az egész Fate sztori event megvolt vagy 20-30 perc alatt. ha ezt végig kellett volna hallgatnom, néznem, biztos elsírom magam. A Phainon-os szenvedés is a végén már skippeltem, ennyi melodrámát már képtelen vagyok elviselni
-
Sordoran
addikt
válasz
nonsen5e
üzenetére
Azon úgy néz ki soha nem fognak változtatni (rizsázás). Mostani küldetést én rövidebbnek éreztem, de ha belegondolunk alig történt benne valami. Ehhez képest pedig megint rengeteg volt a duma, bár ezúttal a helyzet és karakter dráma súlyosásságát akarták gondolom jobban átadni. Teljesen érthető ha valakinek sok, lehet nekem is csak jó napom volt azért nem zavart.

Urzu_7: Én most örülök, hogy nálam kimaradt a Fate széria, így nincs kötődésem hozzá. Bár most nekiláttam eventnek, ott még lehet megkedvelem annyira hogy kelljen Saber kisasszony, de inkább kivárom 3.6 karakter(ek) bemutatását. Phainon és Sunday beszerzése most eléggé megfogyasztotta a kasszát. A következő 3.5-ös lányok annyira nem fogtak meg, leakek alapján pedig erősségük is kérdőjeles, így kihagyom őket szerintem.
-
nonsen5e
veterán
válasz
Sordoran
üzenetére
Én megint szünetet tartok 2-3 hó játék után. Kiégtem kicsit miután végigmentem amphoreus sztori felén(?), túúúúúlságosan is el van nyújtva az egész, töredék időben át lehetne adni ugyanezt a történetet, és akkor nem lenne tele ennyi fölös rizsával amibe beleun az ember.
Genshinből annó akkor égtem ki végleg amikor az első 4 kontinenset 100%-oztam, azóta rá sem bírok nézni + az egész Natlanos design nem jött be.
-
Urzu_7
aktív tag
válasz
Sordoran
üzenetére
Sok minden nem történik a játékban ami olyan megdöbbentő lenne, vagy lehet csak számomra volt túl egyértelmű a sztori, vagy már inkább csak túl unalmas mert túl sokszor láttuk már?
Engem most jobban lekötnek a lólányok meg a ZZZ. Nyilván Seibaaa-ra rárántottam mert olyan nincs hogy nincs meg... Az meg nem baj ha Archer erősebb, neki nincsen Ekusukaribaaaa-ja.
-
Sordoran
addikt
Nagy a csend, már két hete itt az új patch, és senki nem írt.
Én pont nyaraláson voltam akkor, így másfél hét késéssel futottam neki. Most egész rövednek tűnt a Trailblazer quest, és inkább tűnt átvezetésnek. Elsőre buktam az 50/50-et, de végül csak behúztam Phainon-t, mivel még nem volt értelmes physical dps-em így szükségét éreztem. Húztam halasztottam, de végül Sunday-t is begyűjtöttem, Aglaea és Phainon mellé is jó lesz.
A Fate collab nem hozott lázba, ráadásul az ingyen Archer még erősebb is mint Saber, és a LC hozzá ingyen jött a sok húzás miatt. -
nonsen5e
veterán
Ez az off-field passzív valami mocskos mód OP.
-
Sordoran
addikt
Most engem is felhúzott a játék a szóf.sásos sztorivezetésével. Igaz magamra vessek, hogy későn álltam neki, és hogy feloldjam a heti boss-t még reset előtt, vasárnap este 11kor még ott csépeltem hogy meglegyen a heti 3 run rajta. Sok szövegelést gyorsan átugrottam, néha el se olvastam, de ez már rájuk negatív hogy még így is értettem mi történik (túlbonyolítják, túlmagyarázzák dolgokat), de amit nem értettem, azt anélkül se érteném. Lealábbis én úgy érzem túl sok nevet, kifejezést kellene megjegyezni. Nagyon szerteágazó a világ, és feleslegesen sok dolgot visznek bele.
A Genshin amúgy másik véglet, ott pedig sok részletet csak mellékküldetésekben, a világ felfedezése közben látunk, így aki csak fősztorira megy, annak rengeteg elmélet totál képzavar.
Cserébe ott is szóf.sás van. -
válasz
Sordoran
üzenetére
Ebben biztos benne van erősen, hogy az új karakterek kinek mennyire jönnek be. Nekem nem igazán van más gacsa tapasztalatom, múltam (leszámítva egy kis DQ of the Stars-t, de abban nem karakterek voltak pullra, hanem fegyverek, páncélok), szóval lehet amiatt van, hogy a korai HSR dizájn szimpatikusabb, mint pl. Kafka vagy Bronya, mert azok voltak, akik úgymond behúztak a HSR világába.
-
Sordoran
addikt
A sztori az olyan amilyen, ízlések és pofonok, de a hoyo játékoknál mindig is szófosásuk van a szereplőknek itt is és genshinben is. Ezért még a jó sztori is lehet túlságosan elnyújtott, és már-már élvezhtetetlen. Szerintem se túl jó a mostani sztori, próbál színes lenni, de engem se tudott annyira megfogni. Érdekel hova fut ki majd, de amúgy most is csak túl akarok lenni rajta, nincs bennem semmi izgalom mi fog történni. Azért azt díjazom, hogy itt a szereplőknek nincs plot-armor-ja, vagyis vannak akik elhullanak.
Annyira azért én nem érzem vészesnek az új karaktereket se, egyiknek se szereztem be saját LC-ját, de mindegyikük jól elvan. Az tény, hogy nagyon sokat számít a saját LC, de anélkül is megoldható minden. BP-t azért érdemes megvenni, onnan is jön ugye minden hónapban 4*-os remembrance LC ha azt választod, én is azzal hidalom át. BP nélkül valóban nehéz ügy. -
válasz
Sordoran
üzenetére
Bocsi, én most negatív leszek: Hát, én még valahol az Anaxa sztoriban vagyok benne, nincs erőm a sok pofázáshoz, amit beletettek ezekbe a fejezetekbe. Olyan szinten érdektelen lett számomra a történet és karakterek, hogy amióta elkezdtem játszani, most a 3.1 óta van, hogy már a napi dolgokat sem csinálom folyamatosan. Sajnálom, mert a játék alapját, a körökre osztott harcrendszert és a régi karaktereket kedvelem, de ami 3.0 óta egyedül Hertát nyitottam ki, ezek a Remembrance karakterek számomra csak a lehúzásról szólnak, hogy még az LC is szinte kötelező melléjük, mert régről nincs ilyenünk eltéve. Korábban megoldották a summon karaktereket (Lingsha, Jing Yuan) is az alap pathokkal.
-
Sordoran
addikt
Tegnap megjött a 3.3 frissítés, szokásos jóságokkal:
- Új sztori küldetés
- 2 új 5* karakter
- Új terület
- Új heti boss
- és egyéb szokásos dolgok: eventek, ingyen pull, kisebb módosítások stb.
Angol szinkronnal játszóknak érdekes lehet, hogy a Trailblazer szinkronhangját lecserélték, és így már az új formájának is van hangja.Bár annyira nem fogott meg, inkább volt poén mint menő, de úgy voltam vele ha erős lesz és hasznos valamelyik csapatomba, akkor kihúzom Hyacine-t. Nos, az lett, Castorice-hez passzol (trialban kipróbálhatóak együtt). Egész sokáig húzta magát, aztán buktam is 50/50-et, de azután következő 10-esből jött, sőt, lényegében az első pull volt Clara után.
Phase 2-ben érkező Cipher is poén karakter inkább, de ő jobban bejön, szóval rá is rá fogok menni.Kicsit előre is tekintek már 3.4-re, hogy tudjam menedzselni erőforrásaimat:
Phainon: Elég menő animációi lesznek, ha erős lesz talán teszek vele egy próbát. Nincs még jó physical dps-em, így hasznos lenne.
Saber: Kicsit csalódás, elég fapados az animációja. Mivel anime-t nem követem amiből jön, így nincs sok kötődésem hozzá, így esélyes a skip. (collab karaktert nem hiszem hogy erőssé tesznek)
Archer: Ingyen jön, így kockázatmentes, amúgy Saber-hez hasonlóan szintén fapados animációt kap. -
ChPessimist
tag
Sziasztok ismét,
haladtam már egy kicsit megint, már felejsztettem a karaktereket amennyire tudtam:
Jelenleg így néz ki a party:
Light Cone-ok és Trace-k felhúzva addig ameddig lehet. Ascendelni kéne és hasonló.Pár Relic berakva...
Kérdés, hogy ez a többi karakter ami itt árvátlankodik level 1-en, esetleg valamelyik jobb lett volna mint amiket választottam?
Vagy mindegy még így az elején? Azért így hogy felhúztam ennyi mindent, a materialok már eléggé elfogynak.
Másik kérdés pedig, most nekem cisnálnom kéne naponta valami daily runokat vagy valamit? Látom itt is van valami energy system, mint a WuWa-ben de nem igazán találom meg hogyan kéne elköltenem, vagy mit csináljak vele. (Vagy még nincs feloldva)
Most még csak a story-t csinálom.
Köszi előre is.
Szerk: Vagy van 47 normal Passom amivel esetleg meg tudnék vcélozni valami jobb karaktert, ha esetleg van ilyen, azt is szívesen fogadom.

-
Sordoran
addikt
válasz
ChPessimist
üzenetére
Jah, valamiért úgy értettem hogy a sztorival már kész vagy, de akkor még bőven van mit csinálni. Élvezd ki míg vannak küldetések, pörög a sztori, utána unalmasabb már a napi kötelező köröket futni.
-
Sordoran
addikt
válasz
ChPessimist
üzenetére
Szia!
Itt is lényegében a karakterek csiszolása, fejlesztése a lényeg, valamint ami nagyobb kihívás:
- Forgotten Hall
- Pure Fiction
- Apocalyptic Shadow
Ezen felül eventek jönnek itt is, azokat csinálom, elintézem napikat és várom új patchet az új sztorival (és új karakterrel). Mivel nem open world, így a felfedezés jóval soványabb itt, de számomra nem probléma mivel már Genshinbe is régóta nem fedezem fel új területeket teljesen. -
ChPessimist
tag
Sziasztok,
nemrég kezdtem a játékot, itt ha vége a story-nak, mi az "end-game"?
Mivel ez nem annyira open world mint a WuWa vagy Genshin, itt mit csinálnak a játékosok?
Nem támadó jellegű kérdés, komolyan érdekel.
A combat nagyon tetszik, a story is eddig és egy-egy karakter design kimagaslóan jó.
Csak érdekelne, hogy mivel töltitek az időtöket ha még játszik valaki innen
Köszönöm előre is!
-
Sordoran
addikt
Koncert végéről lemaradtam, de majd pótlom. Tényleg jó volt, bár nekem a Genshin zenéi élvezetesebbek. A Fate collab annyira nem áll közel hozzám, csak hallomásból ismerem sorozatot, de egyértelmű hogy a nem ingyenes karakter, Saber kellene.
Azt érdemes észben tartani, hogy az ő bannere nem fog osztozni az event bannerek pity-jén. Vagyis nulláról indul mindenki rajta.
Én várom hova fog kifutni a mostani sztori, elvileg ez jóval tovább tart majd (mármint szét lesz húzva), vagyis a fate collab patch csak köztes pihenő lesz. Ennek ellenére azért nem rágom rajta a körmöm, de merészebben bánik a karakterekkel itt a hoyo (R.I.P. ennek meg annak
) -
Urzu_7
aktív tag
A koncert kurvajó volt. A DR. Ratio-s fanzene megvett kilóra, Chevy hangja pedig még mindig ott van ahol lennie kell. Fate collab jön Júli 11-én ingyen 5 csillagos Archerrel és 5 csillagos Saberrel (őt majd gondolom húzni lehet) meg egy új Honkai játék valami Pokémon Anima. Nintendont örülni fog
Remélem azért majd új terület is meg sztori is hamar jön mert ez a mostani elég gyenge lett. A lényeg, hogy a zenék még mindig jók. -
válasz
Sordoran
üzenetére
Persze, de annyira meg már nem pörget a játék, hogy a legerősebb csapatom meglegyen
Ha valaki illik a mostani karaktereim mellé, mint most Jiaoqiu (amikor először volt, nem gondoltam hogy ennyire sokat jelent majd), akkor megpróbálom, amúgy pedig hagyom hogy elmenjen mellettem. -
-
nonsen5e
veterán
válasz
Sordoran
üzenetére
Ja hát az teljesen egyértelmű, hogy jócskán elmarad másoktól, de én kizárólag az alapján húzok karaktert, hogy cute-e vagy sem. Az, hogy mellette meta is az csak plusz előny.

Talán Genshin-ben Zhongli volt az egyetlen ezalóli kivétel akinek kellett a pajzsa de nagyon. A karaktert is szerettem de hát na, nem cute és nem lány.
-
Sordoran
addikt
válasz
nonsen5e
üzenetére
Én is nagyon lelkes voltam anno Seele-re, és ő volt első 5* karakterem játék indulásakor, szerettem is. Viszont nagyon túlnőttek rajta mára, és pont egyik legnagyobb poén most hogy Castorice érkezésével lényegében feledésbe merült (Castorice az "első" quantum kaszás karakter
).
Én egyedül Blade-t raktam be standardba, mivel ő hiányzik a 3 közül, majd meglátom kiesik-e. Castorice-t behúzom majd, és Loucha-t is.Viszont már jött ki leak videó Cipher-ről is következő patchből, aki szintén quantum dps lesz, háááát nagyon cuki és poén az animációja, de nem olyan menő mint Castorice. A healer csaj pedig az egyszarvúval számomra béna. Tényleg egy rózsaszín Barbara (Genshinből). Ha csak nem lesz broken healer, akkor ő kimarad. Cipher viszont kell.
-
-
nonsen5e
veterán
Későősz óta elég parkolópályán volt a játék (épp WuWa miatt), ahogyan előtte majd egy évig a Genshin is, mert egyszerre max egy gachával van időm foglalkozni, de csak összejött 200 rollnyi kristály.
Ruan Mei check free check.
Aa standard karakter poolba betettem Seele-t, rögtön ki is esett, és soha nem voltam ilyen boldog 50:50 elvesztése miatt, mert őt azóta akartam mióta kijött a játék. De sebaj, volt még 120 roll Cast iron rice, Casting Ice, Costa Rica vagy hogyishívjákra
, aztán ő is meglett végül 40-ből. 2026-ig fogom gyűjteni a cuccokat a három jómadárnak...
-
-
Sordoran
addikt
válasz
xeon forever
üzenetére
Ha jól értettem, kapunk egy arany bigyót, amivel kiváltható Ruan Mei vagy Luocha. Viszont nem kötelező választani most köztük, később más karakterek is csatlakoznak hozzájuk akik kiválthatóak lesznek. Az arany bizgentyű pedig szerezhető továbbiakban is: minden 5* karakter ami már E6-os, az újabb húzásra ad egy ezüst bizgentyűt, és 2 db ezüstből lesz egy arany.
Röviden, most egy ingyen 5* karakter, de a jövőben is szerezhető azoknak akiknek kétszer megy E6 fölé egy 5* karakter. Valamint gyanítom évente kapunk majd így évforduló alkalmából is mindig majd egy aranyat. -
Sordoran
addikt
El leszünk kényeztetve 3.2-ben azért. 30 ingyen pull, egy ingyenes 5* karakter, választható standard pool, ezek azért kellemes meglepetések.

Loucha-ra nem mentem volna rá, pedig jelenleg ő talán legjobb healer Castorice mellé, szóval ez nagyon kellemes meglepetés, hogy ingyen meg tudom szerezni. -
-
Sordoran
addikt
Nem néztem utána, de itt bizony a powercreep erős, szóval nem lehet megragadni régi karaktereknél. Amennyiben az újak pedig nem azt a stílust képviselik amit szeretsz (írásod alapján neked a dot), akkor az szívás. Én szerencsére tudtam alkalmazkodni, dot team után jött super break Firefly-al, majd most The Herta-s csapattal tolom.
Na és itt jön a probléma nálam is, mert Castorice kell, és szeretném jól használni, így viszont az erős teamcomp függősége miatt sok karaktert kell szereznem:
- Miatta rá "kellett" mennem, pedig skippelni akartam Tribbie-t, jó support lesz.
- Jön maga Castorice, ő rá még telni fog.
- Tudtam hogy 3.x alatt sok karakternek lesz erős support Sunday, de kihagytam mert nem volt szimpatikus, Viszont most mégis érdemes lesz rámenni rerun-kor.
- Nem lenne rossz új healer is, Hyacine ideális, szimpatikus is, csak ugye még egy új karakter...
Valamint ha ez mind nem lenne elég, akkor Cipher is nagyon bejön (cica!).
Röviden egy karaktert még biztos ki tudok szedni (ez lesz maga Castorice), de Sunday rerun (nem tudni mikor jön) és a 3.3-ban érkező Hyacine még kérdőjeles. Mindezek után, ha egyáltalán sikerül őket megszerezni, Cipher már jutalom lenne.
Maga a 3.x sztori amúgy nálam se túl érdekes, de penacony se vett le a lábamról. Én is 2-3 héttel új patch indulása után jutok csak végére sztorinak, korábban én is ugrottam rá rögtön, és legkésőbb első hétvégén végére is értem.
-
Nem tudom ki hogy van vele, engem mostanában kezd elveszíteni a játék (első Topaz, Huo banner környékén kezdtem). A 3.x sztori már annyira sem köt le, mint a 2.x vége volt, az új karakterek sem igazán érdekelnek, így hogy a DoT támogatás nullával egyenlő. Még tolom, naponta az 5-10 perc, hogy meglegyen a napi betevő, meg hétvégén egy Sim run, de még a 3.0 alap sztorit sem fejeztem be, nemhogy a 3.1-et.
-
Sordoran
addikt
Ez mondjuk valóban probléma lehet. Az LC hiány nálam is hamar kibukott, a BattlePass megvétele "mentett" meg. Sunday-t pedig eredetileg nem akartam beszerezni, de így rá kell mennem rerun-kor. Hacsak nem kapunk egy másik/jobb (lehetőleg csinos női
) supportot a summonerekhez. Csupán Aglaea miatt amúgy nem is érdekelne annyira, beérném az új Trailblazer-rel helyette, de Castorice-ből ki akarom hozni amit lehet. -
-
Sordoran
addikt
Nekem pont ideális, nálam is hamar megvannak napi dolgok, és én is hétvégén tolom nagyobb kontetet, de ezt az időt ki is tölti. Nálam párhuzamosan a genshin megy még, és kettő közül a HSR az érdekesebb most.
Most nagyon várom Castorice-t, bár félek hogy ideális csapatába kellene olyan majd aki nincs meg, és nem is akarnám amúgy megszerezni. Most is rámentem még Aglaea-ra, és látom hogy bizony kell Sunday is majd ide. Bár előre tudni lehetett, hogy ő must have support lesz az új summonos karaktereknek. -
Nálam is abszolút takarékon megy a játék már egy ideje, a napi 5 perc energy égetés meg hétvégén egy SimUni run és kb ennyi. DoT karakter sem jött új Black Swan óta, szóval nem tudom mire várok. Ennyi rászánt idő belefér, de én is remélem valahogy megpróbálják feldobni a játékot, mert a SimUni tényleg kezd már unalmas lenni, hiába a több fajta játékmód.
-
Cassi
őstag
Kijött a 3.1, Tribbie az új karakter március 19-ig, utána jön Mydei.
Őszintén szólva már annyira nem tud lekötni a HSR, mint régebben, túl nagy a Sim Universe súlya a játékmenetben, ami hamar egyhangúvá tud válni.Valahogy fel kellene rázniuk a játékot, sokkal szórakoztatóbb a ZZZ és az Infinity Nikki mostanában, legalábbis szerintem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gitáros topic
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- Extraflame pellet kályha
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A probléma csak az, hogy annó még Castoricet, Ciphert és Evernightot is úgy szedtem ki, hogy effektíve alig játszottam már, így currencym egyálalán nincs, szóval most össze kell egy csomót farmolnom, meg valahogy átszenvedni magamat amphoreus maradék 3/4-én...

B

Valamelyik topikban egyszer már leírtam, ez úgy tűnik a kínaiak mániája, mert jellemző az összes hasonló játékra.