Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Magisk
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Egészségmegőrzés és extrémsport az új Samsung órák fókuszában
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- iPhone topik
- Készlethiánnyal indíthatnak az őszi iPhone-ok
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiss_R
tag
Érdekes ez a Vaal Temple, elég fura egy mechanikája van. Random random hátán. De legalább végre összecsuktam a sokcicis nénit is, elvileg így mindegyik bosshoz volt szerencsém.
-
_ocsisajt
őstag
Hello!
Visszajöttem poézni dió után, eljutottam pár rip után idáig végre:
Beraktam a zsákot a twisted domain előtt... Aztán tök üres volt a pálya, lement az idő és annyi... Olvastam fórumot, hogy ez bug volt... De ezek ilyen 1-2 hónapos reportok... Most akkor ilyenkor mi van?
-
Kiss_R
tag
Kezdők szerencséje talán, esett egy Mageblood öv. Gondolom az eladás külön történet.
-
-FreaK-
veterán
Igen, még jön egy nagy patch (5.5), egy várható reset, tippre augusztus végén. Előtte, augusztusban lesz még valami challange liga, a patch vélhetően csak utána fog jönni. Azon túl egyelőre nincs nagyon hír, csak annyi amit a fent linkelt videóban mondott azt hiszem Johnathan, hogy megjelenésig még akár több resetre is szükség lehet.
Most azért vannak kevesen mert épp indult az új poe1 liga.
-
Drenadar
veterán
varható valami poe2-ben év végéig még? csak mert mintha a játékosok eltünnének a ligából
-
Kiss_R
tag
Kész a challange, meg végre a build is élvezetes és effektív, de most kicsit ilyen South Parkos WoW érzés van: "Oké, lecsaptuk, és most mit csinálunk? Elkezdünk játszani." Eddig belement 150 óra, és most kezdődne a jutalomjáték🥴, de ez kicsit sok volt elsőre (első liga, teljesen új játék megismerése stb). Nem tudom, tegyem-e félre, vagy inkább tényleg menjen a jutalomjáték, és próbálgassan az endgame mechanikákat, ismerjem meg őket. A temple mondjuk fekete folt teljesen. Geart fejleszteni még lehetne, de az olyan 6-800 div lenne alsó hangon, bis fegyverrel meg 4k+, ezt nincs az az isten, hogy ki tudjam termelni, max ha bemákolok egy jó dropot.
Nem tudom, mennyi unlockolható mtx van. Két hideout még hiányzik, azokat még talán elkezdem kikeresni. -
pomk
őstag
Végül sikerült lecsapni, csak kellett egy második CoC a skillek közé, és két passzív, ami plusz sebzést ad, ha a mob freezelt.
Persze nem lett "tiszta" győzelem, mert valami 5-10% HP-nál abbamaradt a sebzésem, hiába hullottak a cometek. Gondolom beütött egy invulnerable szakasz, természetesen agyon is vert. Viszont ahogy véget ért a fázisa, valami dot támadásom még bevégezte, ami rajta maradt, így megadta a killt a játék, és még a lootért is visszamehettem feltámadás után.
-
Kiss_R
tag
Végül sikerült lecsapni, csak kellett egy második CoC a skillek közé, és két passzív, ami plusz sebzést ad, ha a mob freezelt.
Persze nem lett "tiszta" győzelem, mert valami 5-10% HP-nál abbamaradt a sebzésem, hiába hullottak a cometek. Gondolom beütött egy invulnerable szakasz, természetesen agyon is vert. Viszont ahogy véget ért a fázisa, valami dot támadásom még bevégezte, ami rajta maradt, így megadta a killt a játék, és még a lootért is visszamehettem feltámadás után. -
Kiss_R
tag
Üdv!
Belevágtam végül ebbe a játékba. Eddig jónak néz ki a pár baromsága ellenére, nagyon addiktív. Csinálgattam a liga challange feladatokat is, már csak a max erejű Kulabácsi van vissza. Van valami taktika nála, vagy gitgud, és lehetőleg oneshot legyen, mielőtt reménytelenül teleszemeteli az arénát a bullshitjeivel? Lvl 92 Chronoval próbálom, CoC és ice nova, frost bomb kombóval.
Az istenért nem akar megborulni, és miért is lehetne akárhányszor próbálkozni; lehet a kulcsokat is farmolni hozzá. -
-FreaK-
veterán
0.5.4d Patch Notes
• Ritual League Offered Tribute is now migrated from Solo Self Found and Private Leagues when using the Migrate All option.
• Breach League Resources and Tree unlocks are now Migrated from Solo Self Found and Private Leagues when using the Migrate All option.de 2.35gb volt..
-
-FreaK-
veterán

szerk.: ja, most kéne induljon a poe1 3.29 mi?
-
-FreaK-
veterán
Fura mondjuk, hogy ez nekem is jelentkezett, AMD kártyával. Bár már két-három hete talán nincs, van helyett viszont ilyen hibaüzenettel játékból kidobás.
-
Win-T
őstag
-
-FreaK-
veterán
Bár a teljesítményt javító frissítés már készül, a napokban találtam egy beállítást, ami ugyan nem oldotta meg teljesen a gondot, de jelentősen javított rajta. AMD VGA tulajoknál (de van megfelelője NV oldalon is) a Radeon Anti-Lag funkciót kell kikapcsolni erre játékra, mert igen jelentős akadozást okoz önmagában.
Meg persze a játékot érdemes még kikapcsolni teljesen, amikor megölhetetlen mobbal találkozol és elbukod az Aldurs Legacy-t miatt. Hogy rohadjon meg.
Következő nap indítottam Boss expedition mappal, ami atlas pontot adott volna, ott is megölhetetlen mobba futottam, pedig nem GA volt, csak sima. Pedig itt még voltak addok is, de nem lehetett megölni őket, aztán öt perc körbe futkosás után megöltek, buktam ezt a mapot is. Zsinórban kettő.
-
KRoy19
őstag
Egyszer kiportoltam HO-ba map közben és akkor valóban completed-nek mutatta, de amikor meghaltam már eltűnt a portál.
Amúgy a sebzésével sem volt rendben valami, mert valahogyan folyamatosan vitte le a hp-mat, de nem volt rajtam dot vagy debuff. Ezt még kibírtam, de ha elnyomtam a refutation-t akkor nagyon gyorsan csökkent a hp-m (pedig 100% block van ilyenkor), ebbe haltam bele végül.
De hogy pont a legdurvább reward-nál jön elő, ez valami rohadt dühítő. Be is zártam a játékot a picsába, elment a kedvem tőle.
Akkor biztos javították, mert asszem korábban halál után is megmaradt portál. Egyébként szerintem alapból mocskos idegesítőek azok a Remnat-okból kijövő rare szörnyek, amiket csak akkor tudsz megölni, ha mindenki mást legyaktál. Egy csomószor az van, hogy csak nézek, hogy mi a faszért nem akar kipurcanni, amikor már megöltem mindenkit rajta kívül, aztán kiderül, hogy 6 utcával arrébb még bóklászik egy monster. Ezt a mechanikát nem tudom ki találta ki, de jól tarkón kéne hajítani.

-
-FreaK-
veterán
Egyszer kiportoltam HO-ba map közben és akkor valóban completed-nek mutatta, de amikor meghaltam már eltűnt a portál.
Amúgy a sebzésével sem volt rendben valami, mert valahogyan folyamatosan vitte le a hp-mat, de nem volt rajtam dot vagy debuff. Ezt még kibírtam, de ha elnyomtam a refutation-t akkor nagyon gyorsan csökkent a hp-m (pedig 100% block van ilyenkor), ebbe haltam bele végül.
De hogy pont a legdurvább reward-nál jön elő, ez valami rohadt dühítő. Be is zártam a játékot a picsába, elment a kedvem tőle.
-
KRoy19
őstag
Megyek egy grand expedition-t, a végén beadja az aldur legacy-t (280div), meg boonokat mindet. Nagy nehezen kiválasztom hogy legyen az aldur. Elinditom a detonációkat, majd valahol a közepén jön egy rare, amit nem lehet megölni. Valami minions take damage first affixe volt, de már nem volt semmilyen minion, megöltem mindent. Rohangáltam körbe a pályán, kite-oltam hátha, közbe folyamatosan sebeztem, de meg se nyikkant a hp-ja.
Majd megölt, buktam az egészet.Egy kicsit most szétbasz az ideg, lehet hogy keresztbe rakom a monitoron a billentyüzetet.
Mostanában nem nyomtam Grand expedition-t, de ott nem úgy volt, hogy gyakorlatilag bármennyiszer meghalhatsz a map-on, ugyanúgy visszamehetsz folytatni, mert a detonátor lenyomása pillanatában completed státuszt kap? Persze lehet, hogy csak bug volt és azóta javították.
-
-FreaK-
veterán
Megyek egy grand expedition-t, a végén beadja az aldur legacy-t (280div), meg boonokat mindet. Nagy nehezen kiválasztom hogy legyen az aldur. Elinditom a detonációkat, majd valahol a közepén jön egy rare, amit nem lehet megölni. Valami minions take damage first affixe volt, de már nem volt semmilyen minion, megöltem mindent. Rohangáltam körbe a pályán, kite-oltam hátha, közbe folyamatosan sebeztem, de meg se nyikkant a hp-ja.
Majd megölt, buktam az egészet.Egy kicsit most szétbasz az ideg, lehet hogy keresztbe rakom a monitoron a billentyüzetet.
-
Har_melin
addikt
Oké, de ez gyakorlatilag szezon vége lesz. Az összes eddigiben mehettèl tovább standardben, csak senki nem játszotta már. Ha most marad a mechanika és megy tovább a Runes of Aldur, de párhuzamosan lesz egy új friss economys mini liga, akkor az előzőnek gyakorlatilag vége van, mert ha nem ssf, akkor tradepartnered nem lesz már mert a player base 'máshol' van.
Most már van aszinkron trade, nem kell aktívan játszania az eladónak ahhoz, hogy venni tudjál tőle. Én legalább két hete nem játszottam (standardon meg inkább jó fél éve) és most amikor beléptem itt is, ott is volt pénz Ange-nál. Lehet, hogy más játékosok nagyon rendszeretőek, de én legfeljebb akkor dobálok ki dolgokat a trade tabokból, ha a játék szól miatta, különben ott maradnak.
-
Win-T
őstag
Nem új, az előző patch bejelentésekor mondták, de nem egyértelmű, hogy mit is terveznek pontosan. Lesz egy új event liga (poe1 mintára) a 0.5.5-ben, de hogy a jelenlegi economy-val mi lesz az nem annyira biztos még. Terveznek resetet 1.0 előtt, de hogy pontosan mikor az még nem biztos.
Itt a videó: [link]
Itt meg a transzkript magyarul:
A Nesiex csatornáján megjelent, "Runes of Aldur Economy is Resetting! (Maybe Soon)" című videó szövegének magyar fordítása és összefoglalása az elhangzottak alapján:
[00:00] Tudtad, hogy nagy valószínűséggel gazdasági alaphelyzetbe állítás (reset) érkezik a Path of Exile 2 Runes of Aldur ligájába?
[00:05] A PoE2 közösség találgatásai szerint ez augusztus elején vagy végén várható. A GGG-nek nem idegen a POE1 és POE2 tartalmak átfedése.
[00:11] Június 24-én, az 5.4-es javítás kiadásakor a fejlesztők a következőket mondták: „Ez lesz az utolsó nagyobb patchünk egy ideig a 0.5.5 előtt, amely egy egyhónapos esemény kíséretében érkezik, új gazdasággal.”
[00:22] Sokan elbizonytalanodtak, mert a fejlesztők „új gazdaságot” (new economy) és nem „resetelt gazdaságot” említettek.
[00:27] Ha azonban megnézzük a Zizarinnal készített kérdezz-felelek (Q&A) beszélgetést, ott ez hangzott el:
„Úgy rémlik, korábban beszéltél egy reset ligáról, ugye? Valamiféle eseményről. Elárulhatsz erről többet?”
„Nem igazán... Egyelőre elmondtuk, amit tudtunk, de igen, meg fog történni. Pontos idővonalunk még nincs, de mindenképpen megvalósul. Emellett rengeteg egyensúlyi változás és egyéb dolog is érkezik, és biztosan be tudunk csempészni némi új tartalmat is. Meglátjuk, hogyan alakul.”
„...Mindenképpen szükségünk van még néhány resetre az 1.0-s verzió megjelenése előtt, hogy további egyensúlyi finomításokat végezhessünk. A tartalomjavítások valószínűleg azonnal érkeznek, amint elkészülnek, a karaktereket érintő dolgok pedig kicsit később, az eseménnyel/reset ligával együtt.”
[01:17] Nagyon fontos részlet, hogy a fejlesztő „esemény/reset liga” (event/reset league) kifejezést használt. Emiatt sokan úgy vélik, hogy az új esemény valóban a gazdaság teljes alaphelyzetbe állításával jár majd, nem csupán egy új, párhuzamos gazdaság bevezetésével.
[01:27] A GGG azt is jelezte, hogy ez lesz az utolsó nagy liga az 1.0-s hivatalos megjelenés előtt.
[01:34] Mindez egyelőre spekuláció, a dolgok még változhatnak, és hivatalos megerősítés még nem érkezett.Futó ligát még soha nem reseteltek, kizártnak tartom, hogy ilyent terveznének, szerintem ez biztosan félreértés. Hogy indul új, ami természetesen a jelenlegi elnéptelenedésével járhat, azt viszont nagyon is el tudom képzelni, de hát ez így ment gyakran az első résszel is, nincs itt semmi szokatlan.
-
-FreaK-
veterán
Nem új, az előző patch bejelentésekor mondták, de nem egyértelmű, hogy mit is terveznek pontosan. Lesz egy új event liga (poe1 mintára) a 0.5.5-ben, de hogy a jelenlegi economy-val mi lesz az nem annyira biztos még. Terveznek resetet 1.0 előtt, de hogy pontosan mikor az még nem biztos.
Itt a videó: [link]
Itt meg a transzkript magyarul:
A Nesiex csatornáján megjelent, "Runes of Aldur Economy is Resetting! (Maybe Soon)" című videó szövegének magyar fordítása és összefoglalása az elhangzottak alapján:
[00:00] Tudtad, hogy nagy valószínűséggel gazdasági alaphelyzetbe állítás (reset) érkezik a Path of Exile 2 Runes of Aldur ligájába?
[00:05] A PoE2 közösség találgatásai szerint ez augusztus elején vagy végén várható. A GGG-nek nem idegen a POE1 és POE2 tartalmak átfedése.
[00:11] Június 24-én, az 5.4-es javítás kiadásakor a fejlesztők a következőket mondták: „Ez lesz az utolsó nagyobb patchünk egy ideig a 0.5.5 előtt, amely egy egyhónapos esemény kíséretében érkezik, új gazdasággal.”
[00:22] Sokan elbizonytalanodtak, mert a fejlesztők „új gazdaságot” (new economy) és nem „resetelt gazdaságot” említettek.
[00:27] Ha azonban megnézzük a Zizarinnal készített kérdezz-felelek (Q&A) beszélgetést, ott ez hangzott el:
„Úgy rémlik, korábban beszéltél egy reset ligáról, ugye? Valamiféle eseményről. Elárulhatsz erről többet?”
„Nem igazán... Egyelőre elmondtuk, amit tudtunk, de igen, meg fog történni. Pontos idővonalunk még nincs, de mindenképpen megvalósul. Emellett rengeteg egyensúlyi változás és egyéb dolog is érkezik, és biztosan be tudunk csempészni némi új tartalmat is. Meglátjuk, hogyan alakul.”
„...Mindenképpen szükségünk van még néhány resetre az 1.0-s verzió megjelenése előtt, hogy további egyensúlyi finomításokat végezhessünk. A tartalomjavítások valószínűleg azonnal érkeznek, amint elkészülnek, a karaktereket érintő dolgok pedig kicsit később, az eseménnyel/reset ligával együtt.”
[01:17] Nagyon fontos részlet, hogy a fejlesztő „esemény/reset liga” (event/reset league) kifejezést használt. Emiatt sokan úgy vélik, hogy az új esemény valóban a gazdaság teljes alaphelyzetbe állításával jár majd, nem csupán egy új, párhuzamos gazdaság bevezetésével.
[01:27] A GGG azt is jelezte, hogy ez lesz az utolsó nagy liga az 1.0-s hivatalos megjelenés előtt.
[01:34] Mindez egyelőre spekuláció, a dolgok még változhatnak, és hivatalos megerősítés még nem érkezett. -
pomk
őstag
-
-FreaK-
veterán
Oké, de ez gyakorlatilag szezon vége lesz. Az összes eddigiben mehettèl tovább standardben, csak senki nem játszotta már. Ha most marad a mechanika és megy tovább a Runes of Aldur, de párhuzamosan lesz egy új friss economys mini liga, akkor az előzőnek gyakorlatilag vége van, mert ha nem ssf, akkor tradepartnered nem lesz már mert a player base 'máshol' van.
Néztem nemrég egy videót, hogy eddig még nem fogalmazták meg egyértelműen, hogy hogy is lesz (volt részlet több interjúból). Viszont jön még egy 5.5-ös patch is hamarosan, így én nem számítok resetre egyelőre.
-
Hokunda
senior tag
-
tibee77
őstag
en ezt ugy ertettem , hogy egy amolyan event jön amit ha akarsz jatszol ha nem akkor nem.a 0.5 az megy tovabb.
-
Hokunda
senior tag
Most jól értem eltelt 6 egész rohadt hét és megint resetelik az economyt? A player basenek - rajtam kívűl - van olyan része aki napi nem 12 órában játszik és még lett volna mit tenni, de így a standarddal kuka az egész?
-
tibee77
őstag
marmint mi volt a kedvenc?
Remiel: Igazabol jatszottam volna meg vele mert tenyleg jo, de amikor giga expeditionben oath runat is kiraktam akkor olyan sokaig tartott egy komplett grand expedition ,hogy mar eret vagtam magamon.ugye a clear nem a build erössege, ezert mikor a harmincadik hullam jelenik mar meg egy runabol vagy miböl na az mar azert nagyon durva.
-
robogár
tag
fuu en is sokat jatszottam a monkey builddel, nagyon jo volt ligakezdesre meg ugy minden masra is csak mar rauntam.crites majmot konkretan elsö mapon beadta, akkor meg nem tudtam mekkora makom volt vele.kesöbb meg vagy 15 mapon keresztul probaltam egy crit + valami hasznos modos majmot talalni es egy se volt crites.
fel is adtam, sima crites majom meg 8 companionnal mindent lenyomtam , nem kellett nagyon a dps, szerintem fele annyim ha van mint neked.
most egy arc totem gemlingem van, vilag összes penzet probalom beleölni, eleg jo kis build.viszint a majmos build tankossaga az nagyon hianyzik.
Kb ott szalltam ki, az volt a kedvencem
-
Remiel
őstag
fuu en is sokat jatszottam a monkey builddel, nagyon jo volt ligakezdesre meg ugy minden masra is csak mar rauntam.crites majmot konkretan elsö mapon beadta, akkor meg nem tudtam mekkora makom volt vele.kesöbb meg vagy 15 mapon keresztul probaltam egy crit + valami hasznos modos majmot talalni es egy se volt crites.
fel is adtam, sima crites majom meg 8 companionnal mindent lenyomtam , nem kellett nagyon a dps, szerintem fele annyim ha van mint neked.
most egy arc totem gemlingem van, vilag összes penzet probalom beleölni, eleg jo kis build.viszint a majmos build tankossaga az nagyon hianyzik.
Én is már csak a határait tesztelgetem, mert mindent levinne kisebb dps-el is, de vicces látni, új karit nem akarok, így ezt fejlesztem amíg van rá divine
-
tibee77
őstag
-
savior
őstag
Egy komolyabb optimalizalast eltudnek viselni. Ha peldaul delirium fog van a mapon felezodik az fps-em a kod effekt miatt. Nem is ertem hogy hagyhattak ezt igy bent. Vagy nem tesztelik a jatekot csak eromuveken?
-
Remiel
őstag
Hát szerintem ennél már sokkal nagyobb dmg már nem lesz, de ez nagyon beteg így is... minden endgame boss 2-3 másodperc kb

-
-FreaK-
veterán
Most jutottam el az első grand expedition-ig, szar rune-ok, de nem baj, megcsinálom azért. Még jó, mert kiesett egy headhunter egy random ládából..
-
pomk
őstag
-
pomk
őstag
-
Carvus
senior tag
-
pomk
őstag
Persze, ez egy expedition. Ott kiválasztod előre a lootot a rúnából, majd telepítesz hozzá robbanószert és detonálod, akkor aktiválódnak.
Ezek a rúnák amúgy pont az expedition mechanikához vannak társítva, csak szokott lenni különállóan is a mapokon.
Már kapott különálló atlas tree-t is.És hogy tudom telepíteni? Honnan szedem a robbanószert? Sehol nem találok semmit és nem tudok csinálni semmit.

-
HornedReaper
senior tag
Persze, ez egy expedition. Ott kiválasztod előre a lootot a rúnából, majd telepítesz hozzá robbanószert és detonálod, akkor aktiválódnak.
Ezek a rúnák amúgy pont az expedition mechanikához vannak társítva, csak szokott lenni különállóan is a mapokon.
Már kapott különálló atlas tree-t is.Én elkőször robbantottam véletlen így nem kaptam semmit a helyszínen
-
-FreaK-
veterán
Már kapott különálló atlas tree-t is. -
pomk
őstag
Láttátok már ilyet?! 2 rúna oszlop és 1 Detonator egy helyen?! Ráadásul egyiket sem tudtam aktiválni…
-
-FreaK-
veterán
Nem tökéletes, de liga cél teljesítve. Nagyjából 4 nap expedition farm volt, úgy hogy napi nagyon max 3 órát öltem bele.
Mennyiért mennek most?
-
BoneDragon
veterán
Nem tökéletes, de liga cél teljesítve. Nagyjából 4 nap expedition farm volt, úgy hogy napi nagyon max 3 órát öltem bele.
-
_ocsisajt
őstag
Én március 2X-ig játszottam előző szezonnal***, amikor megléptem 97-es szintet a karival (shaman, zealot summoner) , akkor kicsit beuntam. Addig abban a szezonban kb. 1700 divine-t szedtem össze úgy, hogy nem volt snake templomom, csak mákolgattam (szerintem az ilyen sokat játszó kazuároknak, mint én nagyon kell), ja és persze HC.
*** Azóta visszamentem D2R-be és ott is maradtam.
(sz*pok a sokadig strafe-el, sok a rip ott sajna
) Megígértem magamnak, hogy 1.0-ig nem nyúlok POE2-hez. Pedig baromira tetszenek az újítások, de most már kivárom a "véglegest". 
-
Drenadar
veterán
Sziasztok!
ugy érzem elakadtam, és szeretnek segítséget kérni tapasztaltabb játékostól hogy elsődlegesen min kellene változtatni? Sajnos pénz nem nagyon jön összesen van kb 15 divine-om
Tudom hogy több tárgyat is cserélni kellene pl a fiam diamond jewelt de minden baromi drága amire azt látom hogy az segítene.
a probléma hogy t13 felett már szenved a kari sebzes se elég a hp pool meg főleg nem … a CI tervben van bár nagyon kicsi az ES hozza …a karakter linkje [link]
elore is köszi ha valaki rá néz
-
Har_melin
addikt
-
KRoy19
őstag
Jól látom, hogy az atlaszon kirakott pontokat nem lehet visszaszedni és respecelni? Mi a helyzet az opciós pontokkal, ahol választani lehet, hogy milyen bónuszt adjon? A bónuszt később meg lehet változtatni? (pl. az Abyssnál, hogy melyik klánnal találkozzak mindig, vagy hogy milyen drop legyen gyakoribb?)
Igen. Az atlasz pontokat nem lehet visszaszedni, de az opciós pontokat bármikor meg lehet változtatni.
-
Har_melin
addikt
Jól látom, hogy az atlaszon kirakott pontokat nem lehet visszaszedni és respecelni? Mi a helyzet az opciós pontokkal, ahol választani lehet, hogy milyen bónuszt adjon? A bónuszt később meg lehet változtatni? (pl. az Abyssnál, hogy melyik klánnal találkozzak mindig, vagy hogy milyen drop legyen gyakoribb?)
-
Bennyboy
őstag
De ugy fajt mint ha 100 lenne
-
Bennyboy
őstag
-
KRoy19
őstag
Én tegnap sikeresen elbuktam a 3 fragment kulcsot ami nyitja a burning monolit-ot. Úgy sikerült meghaljak, h a boss is velem halt, no drop és éledésnél meg bebugolt vmi mert a hely ahol tovább lehetett menni nem működött. A 3 kulcs kb 100 div ha jól láttam. Gyűjtögetek egy headhunterre de még csak 15-ös mappokat tolok 94-es plant druiddal. Arbitert leöltem már kb 3x.
A ligában kb. 11 div a 3 fragment összesen. Nem ott játszol?
-
Edge
veterán
Mindegy miből jön össze a vagyon, 1 nagy vagy sok kicsi, a lényeg hogy legyen

(gondolom én meg nem vagyok egyedül azzal, hogy mirror droppom sose volt még, tizenx év alatt poe1 és 2-ben sem. Venni vehettem volna volt már annyi divem egy-egy liga alatt, de minek.) -
Bennyboy
őstag
Én tegnap sikeresen elbuktam a 3 fragment kulcsot ami nyitja a burning monolit-ot. Úgy sikerült meghaljak, h a boss is velem halt, no drop és éledésnél meg bebugolt vmi mert a hely ahol tovább lehetett menni nem működött. A 3 kulcs kb 100 div ha jól láttam. Gyűjtögetek egy headhunterre de még csak 15-ös mappokat tolok 94-es plant druiddal. Arbitert leöltem már kb 3x.
-
savior
őstag
Félig egyetértek veled.
Az hogy mirror vagy chase unique nem esett az mondjuk teljesen természetes. Ha szórná ezeket a game, nem lenne olyan értékük. Sajnos vagy nem sajnos, ilyen ritkára vannak belőve. POE1el játszom évek óta. Headhunter esett egyszer egy T16 mapon, Magebloodot a breach fa termesztett egyszer, Mirrort pedig Trial of the ancestors tournament végén kaptam rewardként szintén eddig egyszer. Ez 3 alkalom a 10+ játszott szezonból, ennyire ritka cuccok.
Az endgame szerintem sem egy késznek nevezhető dolog még. Az hogy vannak küldetések engem mondjuk nem zavar, sőt szerintem tutorialként én simán pozitívan éltem meg. Viszonylag jól bemutatja az egyes mechanikákat, bár vannak dolgok amiken még változtatniuk kellene majd kicsit. Nyilván fognak is.
Ami nekem is kicsit negatívum, az a kimaxolt farmolás eléréshez szükséges letolt mapok száma vagy ezzel arányosan a rászánni szükséges rengeteg idő. Van ugye a fő Atlasfa, ha az nincs kimaxolva akkor gyakorlatilag hátrányban vagy másokkal szemben currency farmolás tekintetében, akik már kimaxolták.
Tegyük fel nyugdíjas tempóban játszik valaki, mert mondjuk szeret nem csak rárontani a map bossára, hanem élvezi a poe2 sokszínűségét. Csinálja a különböző mechanikákat, akkor iszonyatosan sok idő mire eljut odáig, hogy értékelhetően tudjon farmolni bármit is. Ugye leggyorsabb tolni csak lvl11 mapokat úgy, hogy az ember keresi a matriarch halls/patriarch halls-t Arbiter többszöri leöléséhez a pontokért (ha nem akarsz/tudsz fizetni a bossért). Szerintem ezt a részét kicsit túltolták. Nekem 97es lett a karakter, több száz divinet szereztem és locsoltam a karakterre, és még így is "csak" azt a 3 talent fát maxoltam ki amiket volt kedvem farmolni (Abyss, templom, expedition) és a fő fát a 300+ pontjával rengeteg játékidővel. Tehát most, hogy már majdnem készen állnék az igazi endgamere, annyit játszottam, hogy bőven meguntam.Persze arról lehetne vitatkozni, hogy jelent-e ez bármiféle problémát. Mert simán lehet ez a GGG célja, hogy a többség nem ér a "végére" úgysem. Nem csinálják a gigajuice taktikákat és nem feltétlenül van azzal baj.
10+ ev poezas alatt a legkomolyabb lootom az egy 15 dives pancel volt. Ez is a masodik reszeben esett.
Most van 100+ divem, de ezt egyesevel rakosgattam ossze. -
DjDanee87
addikt
"Amikor megölöd ezt a minibosst, akkor a boss mögött a fal melletti panelt használva te rakod le 2-3 választható hely közül az egyikre az Atziri-t nyitó szobát (már ha egyáltalán ezt választod"
Ha igy lett volna akkor siman kimaxoltam volna mar a temple atlast is, nekem valahogy nem adta az Architect kill a kulcsos szobat, de lehet azota ezt patcheltek.
EN se jatszok mar tobb mint egy hete, csunyan kiegettem magam a tulfujt simulacrum meg expedition mapokkal es oszinten a kihivasert cserebe SEMMIT nem adott, egyetlen jo item dropot nem tudok felmutatni engem meg a currency nem izgat, mirror se esett nekem, se a ket chase item unique belt egyike se. Az a divine orb gyujtogetes nem erdekel ezert kar volt szetbarmolni a temple-t, a "felbuffolt" (rofl) ground loot miatt kar volt szetnerfelni a craftot, ez a patch ez nem siker csak sokan meg abban a hintaban vannak amivel Jonathan megvezette a legtobb jatekost, hogy endgame !!! meg story lines!!!(minek, kurvara nem hianyzott hogy hatraltasson, jo volt a korabbi valtozat ahol nem kelett "kuldikkel" vacakolni hogy anointot tehessek az amuletre...
Az egyetlen altalam ertekelt ujdonsag az Atlas Masters de azt is sikerult ugy megoldani hogy ne legyen benne koszonet, Hildat addig allitgattak hogy mostmar semmire se jo eloszor bugos volt aztan buffoltak aztan lenerfeltek, igy kell ezt...
Doryani erdekes lehetett volna az irradiated perk miatt, ingyen extra modosito a mappozashoz csakhogy ez is bugos volt es nem mukodott mert minek is mukodjon...
Jado is jo volt amig Johnny boy ugy nem talalta hogy tul sok az bonus amit a monster efficiencybol kaphat a player szoval inkabb lutri lett belole, 0-40%ban proccolhat, hat koszi...
Arra is kivancsi leszek mit gondol majd a kedves atlag jatekos amikor megerti hogy a DIvine Arbiter az kotelezo mert csak akkor unlockolja a ket legfontosabb atlas perket hogy a tableteket lehessen feltolni rare quality-re meg 4 affixre. Az is meger egy meset hogy a tower influence az fuj-fuj volt 0.1 ben de most a tablet influence az mar koser.....
Nyilvan mindent patchelnek meg balance meg anyam tyukja de igy oda jutok lassan hogy annak az ismerosomnek lesz igaza aki azt mondta nincs az az isten hogy early accesbe tolja a poe2-t majd megvarja amig normalisra befejezik es ugy kiadjak....Félig egyetértek veled.
Az hogy mirror vagy chase unique nem esett az mondjuk teljesen természetes. Ha szórná ezeket a game, nem lenne olyan értékük. Sajnos vagy nem sajnos, ilyen ritkára vannak belőve. POE1el játszom évek óta. Headhunter esett egyszer egy T16 mapon, Magebloodot a breach fa termesztett egyszer, Mirrort pedig Trial of the ancestors tournament végén kaptam rewardként szintén eddig egyszer. Ez 3 alkalom a 10+ játszott szezonból, ennyire ritka cuccok.
Az endgame szerintem sem egy késznek nevezhető dolog még. Az hogy vannak küldetések engem mondjuk nem zavar, sőt szerintem tutorialként én simán pozitívan éltem meg. Viszonylag jól bemutatja az egyes mechanikákat, bár vannak dolgok amiken még változtatniuk kellene majd kicsit. Nyilván fognak is.
Ami nekem is kicsit negatívum, az a kimaxolt farmolás eléréshez szükséges letolt mapok száma vagy ezzel arányosan a rászánni szükséges rengeteg idő. Van ugye a fő Atlasfa, ha az nincs kimaxolva akkor gyakorlatilag hátrányban vagy másokkal szemben currency farmolás tekintetében, akik már kimaxolták.
Tegyük fel nyugdíjas tempóban játszik valaki, mert mondjuk szeret nem csak rárontani a map bossára, hanem élvezi a poe2 sokszínűségét. Csinálja a különböző mechanikákat, akkor iszonyatosan sok idő mire eljut odáig, hogy értékelhetően tudjon farmolni bármit is. Ugye leggyorsabb tolni csak lvl11 mapokat úgy, hogy az ember keresi a matriarch halls/patriarch halls-t Arbiter többszöri leöléséhez a pontokért (ha nem akarsz/tudsz fizetni a bossért). Szerintem ezt a részét kicsit túltolták. Nekem 97es lett a karakter, több száz divinet szereztem és locsoltam a karakterre, és még így is "csak" azt a 3 talent fát maxoltam ki amiket volt kedvem farmolni (Abyss, templom, expedition) és a fő fát a 300+ pontjával rengeteg játékidővel. Tehát most, hogy már majdnem készen állnék az igazi endgamere, annyit játszottam, hogy bőven meguntam.Persze arról lehetne vitatkozni, hogy jelent-e ez bármiféle problémát. Mert simán lehet ez a GGG célja, hogy a többség nem ér a "végére" úgysem. Nem csinálják a gigajuice taktikákat és nem feltétlenül van azzal baj.
-
Sunrider987
aktív tag
Én nem játszottam korábbi szezonokkal, így nem tudom mi volt előző patchben. Most úgy megy Atziri, hogy meg kell ölnöd a fixen valahol a templomban lévő minibosst a szobájában (nem ugrik be a neve), amihez nyilván el kell jutnod a lerakott utakkal és szobákkal, mert nincs kapcsolat hozzá alapvetően.
Amikor megölöd ezt a minibosst, akkor a boss mögött a fal melletti panelt használva te rakod le 2-3 választható hely közül az egyikre az Atziri-t nyitó szobát (már ha egyáltalán ezt választod), meg még bonus reward szobát/szobákat. De ezeket csak a megadott néhány helyre tudod tenni, amik nincsenek csatlakoztatva alapból. Majd következő run során tudsz utat építeni a kulcsos szobához és Atzirihez, remélhetőleg egyszerre és akkor mehet a boss.
Én farmoltam Atzirit most, hátha kiesik a lineage support gem tőle (nem esett). Mondjuk ettől eltenkintve nagyon szépen jött a templom currency a boss ládáiból, és elég drágák azok. Aki farmolná: nyílegyenes út kell Atziri irányába. Onnan elágazni a minibosshoz. Így leölve összeköthető általában Atziri és a kulcsos szoba a következő runra. Aztán megint mehet miniboss run és az Atziri felé vezető út pótlása, ha lerombolódott. Gyakorlatilag minden második templom Atziri run. Egyik kör miniboss (kulcsos szoba lerakás), másik kör Atziri kill, és ez ismétlődik.
Win-T: Én most POE1-ezek már, de ahogy láttam a legutóbbi patch óta az expedition durván nyomtatni tudja a divine orbokat, ha bírja a karakter az egymás utáni szét buffolt dögöket a remnantokból. Mármint nem a sima mapokon megjelenő expedition, hanem a vízben logbookat nyitható full expedition mapok.
"Amikor megölöd ezt a minibosst, akkor a boss mögött a fal melletti panelt használva te rakod le 2-3 választható hely közül az egyikre az Atziri-t nyitó szobát (már ha egyáltalán ezt választod"
Ha igy lett volna akkor siman kimaxoltam volna mar a temple atlast is, nekem valahogy nem adta az Architect kill a kulcsos szobat, de lehet azota ezt patcheltek.
EN se jatszok mar tobb mint egy hete, csunyan kiegettem magam a tulfujt simulacrum meg expedition mapokkal es oszinten a kihivasert cserebe SEMMIT nem adott, egyetlen jo item dropot nem tudok felmutatni engem meg a currency nem izgat, mirror se esett nekem, se a ket chase item unique belt egyike se. Az a divine orb gyujtogetes nem erdekel ezert kar volt szetbarmolni a temple-t, a "felbuffolt" (rofl) ground loot miatt kar volt szetnerfelni a craftot, ez a patch ez nem siker csak sokan meg abban a hintaban vannak amivel Jonathan megvezette a legtobb jatekost, hogy endgame !!! meg story lines!!!(minek, kurvara nem hianyzott hogy hatraltasson, jo volt a korabbi valtozat ahol nem kelett "kuldikkel" vacakolni hogy anointot tehessek az amuletre...
Az egyetlen altalam ertekelt ujdonsag az Atlas Masters de azt is sikerult ugy megoldani hogy ne legyen benne koszonet, Hildat addig allitgattak hogy mostmar semmire se jo eloszor bugos volt aztan buffoltak aztan lenerfeltek, igy kell ezt...
Doryani erdekes lehetett volna az irradiated perk miatt, ingyen extra modosito a mappozashoz csakhogy ez is bugos volt es nem mukodott mert minek is mukodjon...
Jado is jo volt amig Johnny boy ugy nem talalta hogy tul sok az bonus amit a monster efficiencybol kaphat a player szoval inkabb lutri lett belole, 0-40%ban proccolhat, hat koszi...
Arra is kivancsi leszek mit gondol majd a kedves atlag jatekos amikor megerti hogy a DIvine Arbiter az kotelezo mert csak akkor unlockolja a ket legfontosabb atlas perket hogy a tableteket lehessen feltolni rare quality-re meg 4 affixre. Az is meger egy meset hogy a tower influence az fuj-fuj volt 0.1 ben de most a tablet influence az mar koser.....
Nyilvan mindent patchelnek meg balance meg anyam tyukja de igy oda jutok lassan hogy annak az ismerosomnek lesz igaza aki azt mondta nincs az az isten hogy early accesbe tolja a poe2-t majd megvarja amig normalisra befejezik es ugy kiadjak.... -
DjDanee87
addikt
SIkerult kifutni a szerkesztesi idobol, a Temple/Atziri lemaradt de a temple annyira szet van barmolva kb a fene se foglalkozik vele, plusz nekem pl nem sikerult 2x leolni Atzirit mert egyszeruen nem adja be a kicseszett kulcsos szobat. De halistennek Mark megnyugodhat mert a Temple nem fogja igy elcseszni a kovetkezo karacsonyat, nyugodtan le is huzhatjak azt az egesz aktivitast a klotyon, nem er szinte semmit...
Én nem játszottam korábbi szezonokkal, így nem tudom mi volt előző patchben. Most úgy megy Atziri, hogy meg kell ölnöd a fixen valahol a templomban lévő minibosst a szobájában (nem ugrik be a neve), amihez nyilván el kell jutnod a lerakott utakkal és szobákkal, mert nincs kapcsolat hozzá alapvetően.
Amikor megölöd ezt a minibosst, akkor a boss mögött a fal melletti panelt használva te rakod le 2-3 választható hely közül az egyikre az Atziri-t nyitó szobát (már ha egyáltalán ezt választod), meg még bonus reward szobát/szobákat. De ezeket csak a megadott néhány helyre tudod tenni, amik nincsenek csatlakoztatva alapból. Majd következő run során tudsz utat építeni a kulcsos szobához és Atzirihez, remélhetőleg egyszerre és akkor mehet a boss.
Én farmoltam Atzirit most, hátha kiesik a lineage support gem tőle (nem esett). Mondjuk ettől eltenkintve nagyon szépen jött a templom currency a boss ládáiból, és elég drágák azok. Aki farmolná: nyílegyenes út kell Atziri irányába. Onnan elágazni a minibosshoz. Így leölve összeköthető általában Atziri és a kulcsos szoba a következő runra. Aztán megint mehet miniboss run és az Atziri felé vezető út pótlása, ha lerombolódott. Gyakorlatilag minden második templom Atziri run. Egyik kör miniboss (kulcsos szoba lerakás), másik kör Atziri kill, és ez ismétlődik.
Win-T: Én most POE1-ezek már, de ahogy láttam a legutóbbi patch óta az expedition durván nyomtatni tudja a divine orbokat, ha bírja a karakter az egymás utáni szét buffolt dögöket a remnantokból. Mármint nem a sima mapokon megjelenő expedition, hanem a vízben logbookat nyitható full expedition mapok.
-
Win-T
őstag
Ti hogyan/mennyire dzsúzoljátok fel a mapokat? T15-re Transmutation, Augmentation, Regal, Exalted full statig, Vaal és ima, hogy T16 legyen vagy vannak ennél trükkösebb megoldások is?
Mert úgy őszintén ezzel a megoldással olyan nagyon extra dolgok nem jönnek ki. -
Sunrider987
aktív tag
Pontosan. Es mar a masodik liga amikor mindenkit ossszezavarnak vele, annyit azert megtehettek volna hogy odairjak shaman only...
O bakker ez a kibaszott meleg, az activitynel hulyeseget irtam, mert minden activity pinnacle boss ad 6 pontot kill eseten, ugy meg 5 killbol kimaxolod az adott activity-t...
Ritualnal Bodach, Breachnel Xesh, Deliriumnal Raven, Abyssnal Kulemach.SIkerult kifutni a szerkesztesi idobol, a Temple/Atziri lemaradt de a temple annyira szet van barmolva kb a fene se foglalkozik vele, plusz nekem pl nem sikerult 2x leolni Atzirit mert egyszeruen nem adja be a kicseszett kulcsos szobat. De halistennek Mark megnyugodhat mert a Temple nem fogja igy elcseszni a kovetkezo karacsonyat, nyugodtan le is huzhatjak azt az egesz aktivitast a klotyon, nem er szinte semmit...
-
Sunrider987
aktív tag
Pontosan. Es mar a masodik liga amikor mindenkit ossszezavarnak vele, annyit azert megtehettek volna hogy odairjak shaman only...
O bakker ez a kibaszott meleg, az activitynel hulyeseget irtam, mert minden activity pinnacle boss ad 6 pontot kill eseten, ugy meg 5 killbol kimaxolod az adott activity-t...
Ritualnal Bodach, Breachnel Xesh, Deliriumnal Raven, Abyssnal Kulemach. -
Drenadar
veterán
-
Har_melin
addikt
Na arra jutottam hogy tul nyers ez igy kepek nelkul, szoval jonnek a kepek.
A divine arbiter tower az kozepen es mint latod a sajat elkeritett reszeben. Melette mindket oldalt van ugyanigy elkeritett zona es alatta is az amit mint irtam kozepen eloszt kettobe.
A kari ket oldalan a ket device amit irtam hogy sikeres bossfight eseten aktivak lesznek, az arenaban van belole sok es kb aszerint aktivaljad amelyik zonat akarod betakaritani atlas pontokert. Nem kotelezo mehetsz egyenkent is de minek, van mit famrolni maskepp celiranyosan.
Amit irtam, mindegy hogy atlas pont vagy aktivity pont a sub atlasba ha ad pontot akkor a map aljan ott van az a jelzes a csillag. A zona hatarozza meg hogy mit kapsz, mindennek van sajat zonaja mostmar legyen az abyss, ritual, delirium, breach. Azoknal nincs rovidites mint a main atlas tree eseteben a divine arbioter kill+ device aktivalas, az activity sub atlas node-okat te csinalod vegig egyenkent, atlag 30+ pont mindegyiket kimaxolni.
köszi, főleg a színes-szagos útmutatót!
Jól értem, hogy a "bonded" jelzésű bónuszok hiába jelennek meg egy cuccon, amikor a marketen keresek, ha nem druida vagyok, akkor azok ténylegesen nem adnak majd semmit? -
Sunrider987
aktív tag
A bonded az a Druida Shaman ascendancy bonusza, csak GGG elfelejtette rendesen megcsinalni, mert annak semmi ertelme hogy mas ascendancy-k miert latjak egyaltalan azt az extra affixet.
A falakon beluli mapok adjak az atlas pontokat mikor raviszed az egeret jelzi is, ott a csillag jelzes a kep legaljan. Ha erre gyursz akkor celszeru mihamarabb eljutni es leverni a divine arbitert mert annak az a bonusza hogy a sikeres fight utan ranyomsz az egyik device-ra es abban az iranyban megjelenik egy aktivalhato cucc a kulso falon azt elnyomod es abban a zonaban az osszes map-ert megkapod az atlas pontot ilyen 40+ pont volt nekem minden alkalommal. Erthetobben az arbiter torony korul 4 zona van, bal jobb es kozepen megint elosztja kettobe, bal es jobb. Fent a toronyba amikor leverted az arbiter bosst latni fogod az arena szelein a deviceokat es akkor pozicionaljad ugy hogy azokat a zonakat kapjad: bal az kb 7 es 8 oranal levo device, jobb az 2-3, kozep az meg 4-5 ora, nagyjabol, amikor latni fogod akkor megerted.
A 4th ascendancy carry nekem 2 divine orb volt, az semmi, mire kivittem a campaignt mar volt 6+, szerintem egyszerubb. Most nem vagyok ingame hogy egyebkent currency exchangebe nem arulja? Nem tudom mert nem volt ra szuksegem es nem kerestem de szerintem belelferne...Na arra jutottam hogy tul nyers ez igy kepek nelkul, szoval jonnek a kepek.
A divine arbiter tower az kozepen es mint latod a sajat elkeritett reszeben. Melette mindket oldalt van ugyanigy elkeritett zona es alatta is az amit mint irtam kozepen eloszt kettobe.
A kari ket oldalan a ket device amit irtam hogy sikeres bossfight eseten aktivak lesznek, az arenaban van belole sok es kb aszerint aktivaljad amelyik zonat akarod betakaritani atlas pontokert. Nem kotelezo mehetsz egyenkent is de minek, van mit famrolni maskepp celiranyosan.
Amit irtam, mindegy hogy atlas pont vagy aktivity pont a sub atlasba ha ad pontot akkor a map aljan ott van az a jelzes a csillag. A zona hatarozza meg hogy mit kapsz, mindennek van sajat zonaja mostmar legyen az abyss, ritual, delirium, breach. Azoknal nincs rovidites mint a main atlas tree eseteben a divine arbioter kill+ device aktivalas, az activity sub atlas node-okat te csinalod vegig egyenkent, atlag 30+ pont mindegyiket kimaxolni.
-
Sunrider987
aktív tag
Kérdések most, hogy végre átjátszottam magam a mapokig:
- trade-en látom egy csomó cuccon, hogy "bonded". Ezt mi és hogyan rakja rá? Meg lehet-e változtatni úgy, ahogy a socketben lévő rúnákat?
- az atlaszon egyáltalán nem kapok pontot, hiába futom a mapokat. Gondolom ez az új, questline-os átdolgozás miatt van, mit kell megcsinálni, hogy elkezdjem kapni őket? (A Towert megcsináltam, már kinőttek a falak.)
- a 6-7. ascendancy ponthoz csak baryákat dob a játék. Nekem van pechem, vagy tényleg megváltoztatták és már nem lehet az ultimatumos szálon megszerezni ezeket? A baryás részt gyűlölöm.A bonded az a Druida Shaman ascendancy bonusza, csak GGG elfelejtette rendesen megcsinalni, mert annak semmi ertelme hogy mas ascendancy-k miert latjak egyaltalan azt az extra affixet.
A falakon beluli mapok adjak az atlas pontokat mikor raviszed az egeret jelzi is, ott a csillag jelzes a kep legaljan. Ha erre gyursz akkor celszeru mihamarabb eljutni es leverni a divine arbitert mert annak az a bonusza hogy a sikeres fight utan ranyomsz az egyik device-ra es abban az iranyban megjelenik egy aktivalhato cucc a kulso falon azt elnyomod es abban a zonaban az osszes map-ert megkapod az atlas pontot ilyen 40+ pont volt nekem minden alkalommal. Erthetobben az arbiter torony korul 4 zona van, bal jobb es kozepen megint elosztja kettobe, bal es jobb. Fent a toronyba amikor leverted az arbiter bosst latni fogod az arena szelein a deviceokat es akkor pozicionaljad ugy hogy azokat a zonakat kapjad: bal az kb 7 es 8 oranal levo device, jobb az 2-3, kozep az meg 4-5 ora, nagyjabol, amikor latni fogod akkor megerted.
A 4th ascendancy carry nekem 2 divine orb volt, az semmi, mire kivittem a campaignt mar volt 6+, szerintem egyszerubb. Most nem vagyok ingame hogy egyebkent currency exchangebe nem arulja? Nem tudom mert nem volt ra szuksegem es nem kerestem de szerintem belelferne... -
pomk
őstag
van egy monk flicker strike/falling thunder buildem.
A flickr-t nem értem miért nem tudom nyomni egyből, mikor power chargeom van. valaki el tudná mondani? nem látok a gemnél semmi cooldownt, egyszerűen csak szűrke a gomb, ha várok kicsit meg sétálok (miközben imádkozom, hogy ne halljak meg) akkor egy idő után engedi... pedig van 7 power charge...
valakinek tipp?Blind tipp, hogy tettél be olyan support gemet ami cooldownt ad hozzá a skillhez.
Pl. Hourglass -
Drenadar
veterán
van egy monk flicker strike/falling thunder buildem.
A flickr-t nem értem miért nem tudom nyomni egyből, mikor power chargeom van. valaki el tudná mondani? nem látok a gemnél semmi cooldownt, egyszerűen csak szűrke a gomb, ha várok kicsit meg sétálok (miközben imádkozom, hogy ne halljak meg) akkor egy idő után engedi... pedig van 7 power charge...
valakinek tipp? -
Edge
veterán
Egyetértek, nekem is nagyon tetszik. Még soha nem játszottam ennyit egy POE-vel sem, ilyenkorra már rég feladtam. Most viszont folyamatosan van cél, hogy mit kell még elérni.
Ezt azért kicsit hátrány is egyben viszont, mert valami iszonyat idő kell a játékhoz. Napi átlag 2 óra játékkal még csak lvl88 vagyok és a mechanika questeket csinálom, még két atlas master pontjait is meg kell szerezzek, még messze vagyok attól, hogy nekiálljak érdemben farmolni.
Igazából a mapok nagyon nagyok, rengeteg idő mire eljutsz valahova.Viszont így van még bőven mit csinálni.Lehetne egy olyat csinálni bele, hogy ha megcsinálod az egyik towert, akkor megmutatja az összes közelben lévőt, és átteleportolhatnál oda, onnan indítva a mapokat.
Illetve a mapok lehetnének kisebbek simán.
Esetleg csinálni minden layout-ból egy kis verziót, ha fehér/kék mapot indítasz, akkor kis verziót mész, ha sárgát, akkor a normált.Igazából van erre megoldás a The Grand Project Irradiated Tablet, de annyira nem olcsó mulatság. Beteszed towerbe és ameddig a tower ellát az összes map hozzáférhető, ha ilyet használsz towerről-towerre eléggé felgyorsítja a haladást.
-
-FreaK-
veterán
Úgy gondolom, hogy ez az újragondolt endgame, nagyon jól sikerült. Az új központi helyszínekkel és a quest lineos elrendezéssel, a tower gatewayekkel és az új atlassal és atlass treevel együtt, ez már majdnem tökéletes. Így kevésbé unalmas, sőt fenntartja az érdeklődést, szóval sztem eddig ez a legjobb verzió a poe2ből és még mindig nem értünk el az 1.0ig, nagyon szép teljesítmény le a kalappal.
Egyetértek, nekem is nagyon tetszik. Még soha nem játszottam ennyit egy POE-vel sem, ilyenkorra már rég feladtam. Most viszont folyamatosan van cél, hogy mit kell még elérni.
Ezt azért kicsit hátrány is egyben viszont, mert valami iszonyat idő kell a játékhoz. Napi átlag 2 óra játékkal még csak lvl88 vagyok és a mechanika questeket csinálom, még két atlas master pontjait is meg kell szerezzek, még messze vagyok attól, hogy nekiálljak érdemben farmolni.
Igazából a mapok nagyon nagyok, rengeteg idő mire eljutsz valahova.Viszont így van még bőven mit csinálni.Lehetne egy olyat csinálni bele, hogy ha megcsinálod az egyik towert, akkor megmutatja az összes közelben lévőt, és átteleportolhatnál oda, onnan indítva a mapokat.
Illetve a mapok lehetnének kisebbek simán.
Esetleg csinálni minden layout-ból egy kis verziót, ha fehér/kék mapot indítasz, akkor kis verziót mész, ha sárgát, akkor a normált. -
savior
őstag
- trade-en látom egy csomó cuccon, hogy "bonded". Ezt mi és hogyan rakja rá? Meg lehet-e változtatni úgy, ahogy a socketben lévő rúnákat?
- az atlaszon egyáltalán nem kapok pontot, hiába futom a mapokat. Gondolom ez az új, questline-os átdolgozás miatt van, mit kell megcsinálni, hogy elkezdjem kapni őket? (A Towert megcsináltam, már kinőttek a falak.)
- a 6-7. ascendancy ponthoz csak baryákat dob a játék. Nekem van pechem, vagy tényleg megváltoztatták és már nem lehet az ultimatumos szálon megszerezni ezeket? A baryás részt gyűlölöm.A bonded bonusz ha jol tudom akkor ervenyes, ha a megfelelo ascendancy kivan hozza rakva. A behelyezett runahoz ad egy kis bonuszt.
Atlasz pont a fal mogotti terkepekre jar. Ha raviszed az egeret akkor kiirja kis csillaggal hogy milyen pontot ad.
Ascendancyt meglehet szerezni ultimatumban is. Marketon 1ex-ert aruljak. -
Har_melin
addikt
- a 6-7. ascendancy ponthoz csak baryákat dob a játék. Nekem van pechem, vagy tényleg megváltoztatták és már nem lehet az ultimatumos szálon megszerezni ezeket? A baryás részt gyűlölöm. -
savior
őstag
Úgy gondolom, hogy ez az újragondolt endgame, nagyon jól sikerült. Az új központi helyszínekkel és a quest lineos elrendezéssel, a tower gatewayekkel és az új atlassal és atlass treevel együtt, ez már majdnem tökéletes. Így kevésbé unalmas, sőt fenntartja az érdeklődést, szóval sztem eddig ez a legjobb verzió a poe2ből és még mindig nem értünk el az 1.0ig, nagyon szép teljesítmény le a kalappal.
Nem is tudom, hogy volt e mar szamomra jobb szezon barmelyik jatekban is. Jol osszeraktak. Currency nalam mindig is gyenge pont volt, de most meg arra sincs panaszom. Mivel full map cleareket csinalok igy meg nincs kirakva a teljes atlasz. Kb a fele vagy haromnegyede lehet meg.
Akinek van sok verisium-ja, annak erdemes raneznie a currency exchange-ra. Durvan felment az ara. Liquid verisiumra atvaltva talan meg tobbet er. -
Edge
veterán
-
DjDanee87
addikt
Hideoutodban tudsz castolni amúgy.
-
pomk
őstag
De csak egy fegyver van, 1db wand + 1db focai, lockolva a 2 weapon set hogy egyként kezelje őket.
Szerk.:
Ugy tűnik mégis működik. Mert most a skill baron beállítottam, hogy a physical a WS2 chaos WS1 és a skill treen is ezek alapján osztottam a sebzes növelő pontokat. Amikor chaos spelllt nyomok, akkor az a dps magasabb amikor pedig physicalt, akkor az lesz magasabb.
És mivel castolni nem tudok a városban (ahol ugye a skilleket tudom újra osztani) erre csak tök véletlenül jöttem rá miután fel adtam a próbálkozást és egyszer véletlenül pont egy bone spell után megnyitottam a skill listát és feltűnt hogy alacsonyabb a chaos dps mint szokott...
-
pomk
őstag
De csak egy fegyver van, 1db wand + 1db focai, lockolva a 2 weapon set hogy egyként kezelje őket.
Szerk.:
Ugy tűnik mégis működik. Mert most a skill baron beállítottam, hogy a physical a WS2 chaos WS1 és a skill treen is ezek alapján osztottam a sebzes növelő pontokat. Amikor chaos spelllt nyomok, akkor az a dps magasabb amikor pedig physicalt, akkor az lesz magasabb.
-
Lokids
addikt
Én nem találok ilyent a HO-s cuccok között, pedig megcsináltam a kampány alatt a rúnás questeket.
-
Edge
veterán
Delirium az semmi extra, delirium hatás alatt kell map boss-t kinyírni 5x, az hamar megvan.
Az üllőt meg már kampány alatt megkapod, HO-ban le tudod tenni, vagy kihagytad kampány alatt a rúna questeket? -
Lokids
addikt
Atlason Withered Willow-ba kell menni anointért. Lehet az ottani küldetés előfeltétele az anointnak, abban nem vagyok biztos.
A unique kovácsoláshoz pedig meg kell előbb találnod az átalakítások "receptjét". Ilyet pedig expedition mapon tudsz találni, ha kirobbantasz föld alatti rejtekhely bejáratot és lemész és szerencséd van.
Fasza akkor csinálni kell a delirium questet is.

Nem a unique kovácsolás, hanem a sima ward kovácsolást se találom. Magát az üllőt.
Kingsmark ruinsban nincs ilyen. -
DjDanee87
addikt
Atlason Withered Willow-ba kell menni anointért. Lehet az ottani küldetés előfeltétele az anointnak, abban nem vagyok biztos.
A unique kovácsoláshoz pedig meg kell előbb találnod az átalakítások "receptjét". Ilyet pedig expedition mapon tudsz találni, ha kirobbantasz föld alatti rejtekhely bejáratot és lemész és szerencséd van.
-
Lokids
addikt
2 dolgot nem találtam még meg a játékban.
Hol a fenébe lehet amuletet anointolni, és hol lehet verisiumot/túnákat használva kovácsolni?
-
DjDanee87
addikt
De szerintem hozzáadja, csak te úgy nézed a DPSt hogy ott állsz elsődleges fegyverrel a kézben, nem? Ha masodlagos fegyver/talentfát néznél előtte vedd át a kézbe a másodlagos fevyvert.
-
pomk
őstag
Ellenőriztem úgy, hogy WS1 csak chaos skill bind WS2 pedig csak physical skillek aztán fordítva. Egyik esetben sem adja hozza a skill treen kiosztott pontok alapján járó bónuszokat a WS2 pontokból.
-
pomk
őstag
Túlságosan részletesen én sem tudom a weapon skill pontokat, de abból amit írsz, hogy nem kapod meg a spell damaget ha WS2 pontot használsz nekem úgy tűnik, hogy nincs beállítva az adott spellre hogy azt a skillfát és fegyver kombinációt használja.
Példaként az én általam másolt guideban úgy van, hogy vannak a fő sebző skillek (entangle, vines, bonestorm = physical spellek) és van a thunderstorm lightning spell ami buffolja az entangle-t, meg shockol. És akkor ki van rakva a kb 90 közös pont a passzív fán. Ebből elágazik kb 20 pont spell physical damage, meg crit damage bonus irányba WS1 pontként, és elsődleges sloton van egy + all spell phys staffom. Második fegyver slotban pedig + lightning spell skill staff van, increased chance to shockal és ehhez van kitéve a fán az a kb 20 pont shock chancere meg lightning damagere WS2 ponttal.
Viszont, hogy ez működjön is, mármint amiért ki lett találva, be kell állítani a spellekhez hogy az entangle-t 1-es opcióval használja. 1-es sloton lévő fegyverrel, és 1es passzív fával. Míg thunderstorm esetén a 2-est. Ezeket ha jól rémlik a skill kiosztásra (jobb alul a mana mellett) jobb egérrel kattintva tudod beállítani, ez megvolt?
Köszönöm!
Redditen is ez volt a tipp, hogy a skill baron kell ellenőriznem hogy melyik skillhez melyik WS van beállítva. Este megnézem. -
DjDanee87
addikt
Skill pontjaim a kép szerint
[kép]Ha a Spell Damage passive skillre elkezdem tenni a WS2 pontokat, nem változik a damage. Ha sima skill ponttal kezdem a sort, ha WS ponttal akkor sem. Van egy másik kisebb kör ahova a WS1 pontokat tettem és ott adta is a bónuszt, bár ott is úgy hogy normál skill ponttal kezdtem.
[kép]Egy wandot es egy focit használok, WSek összevonva inventoryban. Mi lehet a gond szerintetek?
Plusz még azt vettem észre, hogy ha a WS1 pontokat költöm akkor a normál skill pont is fogy, ha a WS2-t akkor nem…

Nem jól értettem hogy a WS pontok úgy vannak, hogy pl. van 3 skill pontod +3 WS1 és 3 WS2. A skill treen kijelölöd hogy akkor most WS1-ből 3 pontot kiosztok akkor mind a WS1 mind a normál skill pont elfogy. De ezt követően “ingyen” normál skill pont nélkül tudod ki osztani a WS2 pontokat?
Túlságosan részletesen én sem tudom a weapon skill pontokat, de abból amit írsz, hogy nem kapod meg a spell damaget ha WS2 pontot használsz nekem úgy tűnik, hogy nincs beállítva az adott spellre hogy azt a skillfát és fegyver kombinációt használja.
Példaként az én általam másolt guideban úgy van, hogy vannak a fő sebző skillek (entangle, vines, bonestorm = physical spellek) és van a thunderstorm lightning spell ami buffolja az entangle-t, meg shockol. És akkor ki van rakva a kb 90 közös pont a passzív fán. Ebből elágazik kb 20 pont spell physical damage, meg crit damage bonus irányba WS1 pontként, és elsődleges sloton van egy + all spell phys staffom. Második fegyver slotban pedig + lightning spell skill staff van, increased chance to shockal és ehhez van kitéve a fán az a kb 20 pont shock chancere meg lightning damagere WS2 ponttal.
Viszont, hogy ez működjön is, mármint amiért ki lett találva, be kell állítani a spellekhez hogy az entangle-t 1-es opcióval használja. 1-es sloton lévő fegyverrel, és 1es passzív fával. Míg thunderstorm esetén a 2-est. Ezeket ha jól rémlik a skill kiosztásra (jobb alul a mana mellett) jobb egérrel kattintva tudod beállítani, ez megvolt?
-
BoneDragon
veterán
Este beraktam 31D-ért az Aldur's Saga-t, erre jöt a patch és látom már 48D... Buktam rajta nem is keveset. Kösz GGG.
Ráadásul volt egy bug, hogy kivehettek itemet Ange-tól, de nem kaptad meg az árát.
-
pomk
őstag
[kép]Ha a Spell Damage passive skillre elkezdem tenni a WS2 pontokat, nem változik a damage. Ha sima skill ponttal kezdem a sort, ha WS ponttal akkor sem. Van egy másik kisebb kör ahova a WS1 pontokat tettem és ott adta is a bónuszt, bár ott is úgy hogy normál skill ponttal kezdtem.
[kép]Egy wandot es egy focit használok, WSek összevonva inventoryban. Mi lehet a gond szerintetek?
Plusz még azt vettem észre, hogy ha a WS1 pontokat költöm akkor a normál skill pont is fogy, ha a WS2-t akkor nem…

Nem jól értettem hogy a WS pontok úgy vannak, hogy pl. van 3 skill pontod +3 WS1 és 3 WS2. A skill treen kijelölöd hogy akkor most WS1-ből 3 pontot kiosztok akkor mind a WS1 mind a normál skill pont elfogy. De ezt követően “ingyen” normál skill pont nélkül tudod ki osztani a WS2 pontokat?
+infó: másik karakteremen pontosan ugyan így csináltam és ott ki tudtam osztani a pontokat (bár most, hogy jobban bele gondolok sosem ellenőriztem hogy hozzá adódik-e a +sebzés amit adna a passive skill pont)
Ill. több opciót is végig próbáltam és csak a WS2 esetén nem működik.
-
pomk
őstag

-
Sunrider987
aktív tag
Ha valaki erti az megosztana velem is hogy itt mi a gebasz? rakerestem gyorsba de semmi ertelmezhetot nem talaltam. Tenyleg erdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Gigabyte GT 1030 Silent Low Profile 2GB GDDR5 (Micron) fanless + LP (low profile) bracket
- Jabra Speak 510 (PHS002W) kihangosító
- Gigabyte GT 1030 Silent Low Profile 2GB GDDR5 (Samsung) fanless + LP (low profile) bracket
- iPhone 17 Pro Max 512GB silver független, 6 hó Apple garancia + extrák
- Crucial 16GB DDR4 2400 MHz CL17-17-17 SODIMM laptop RAM
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- GAMER PC! i5-13500 / RTX 3070 Ti / 16GB DDR / 512GB NVMe / 650w!
- Macbook Pro töltő ADP-85EB 85W
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro + 8/256GB, Újszerű 12 Hónap garanciával
- Apple iPhone 17 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával

) Megígértem magamnak, hogy 1.0-ig nem nyúlok POE2-hez. Pedig baromira tetszenek az újítások, de most már kivárom a "véglegest".