- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
dudi6 #204213 üzenetére
Hát igen... azzal, hogy már csak a 2.5 fhev kapható, elszállt az ára az S-Max-nak (is).
De a "többieknél" is elszálltak az árak. Már a vw Touran is 11M fölött kezdődik.
Ahogy tboy93 is mondotta: 4.4M-ért jó lehet a Toyo.
Majd kikérdezem kollégámat, ő olyat vett azzal a pici benzines motorral. Panaszkodni még nem hallottam, de ez még nem jelent semmit. Belenézve nem kicsi, ahogy a kisputtonyosokból avanzsált személyautóknál ez lenni szokott. -
vzsryl
nagyúr
válasz
dudi6 #204213 üzenetére
Rokonomnak Rifter long verzió van, 1.5DCi-vel. Ő elégedett vele, de az ajtóknál lévő műanyag patentok nagyon hamar lehulltak, amit saját maga ragasztott vissza, ezért nem ment el márkaszervizbe. Ugyanez a hiba egy ismerősénél szintén előjött, de Ő gariban intézte. Ezenkívül egyszer az infotainment rendszere átállt magától franciára, amit szintén saját maga állított vissza. Eddig 22k km van benne.
A 3. üléssorban akkora hely van, mint egy alsó-közép kategóriás kombiban, és a long verzióban még az mögött is marad értékelhető csomagtartó.
A Rifter, Berlingo, Combo és ProaceCity teljesen ugyanazok az autók, csak pici első maszk módosítás, és műszerfal különbség fedezhető fel. Hátulról pl. 100%-ban megegyeznek. -
N.Szil
tag
válasz
dudi6 #203809 üzenetére
Esetleg ha a TOYOTA PROACE CITY VERSO Family 7 L2H1 1.5D 100 LE tetszik, ez sem rossz választás 6.690 000 Ft-ért.
-
Balázs_a_laz
aktív tag
válasz
dudi6 #203809 üzenetére
Ha megtaláltad a megfelelőt szólj!
Ma voltam megnézni a dízel Touran-t. Sima 70 hétre szállítják és ez van meg hamarabb, nem a benzines. Az értékesítő azt mondta hogy a benzinesben ugyanaz a DSG váltó van, mint a dízelbe, hiába mondtam neki, hogy pedig nem ugyanaz, kötötte az ebet a karóhoz.A német prémiumok közül egyedül a Q7-ben van 3 isofix a második sorban, így az X7 és a GLS is kilőve (ahogy a GLE és az X5 is).
Dacia a biztonság miatt kiesik, így újan, 9m-be szerintem jelenleg nem lehet beleférni sajnos… (P5008 18 hónapra érkezik).
S-Max/Galaxy 4-5 hónap alatt itt van, viszont a hybrid nem szimpi, sokat fogyaszt és kevés a nm, dízelt nem lehet rendelni.
-
-
Kickass
őstag
-
Doki16
addikt
válasz
dudi6 #187857 üzenetére
Prius+ bőven elég nagy autó, simán elférnétek ha nincs felnyitva a maradék két ülés. A legnagyobb Toyota hibrid. 2014 körüliek mennek 3,5-től. De már kb bennük van a világ összes km-re
Nagyon el vannak szállva a HSD árak már. Még a 6 milliós kerettel is max 2016-os kocsit kapsz, ami szerintem elég durva egy 4 éves kocsiért ami nagyon mesze van egy minőségi darabtól.
Én még ajánlom figyelmedbe a Passat GTE-t. Nagy autó, minőségi és városi használatra hibátlan a 45km elektromos hatótáv miatt, pályán meg könnyen megállja a helyét. Otthon töltve 700ft/100km a költsége. Benzinből meg annyit eszik mint egy HSD csak sokkal jobban megyDe a Suzuki nagyon jó választás lehet, csak hát hiába hibrid városban az nem fog jól fogyasztani. De még pályán se.
-
Gombinyó
őstag
válasz
dudi6 #185224 üzenetére
Újat sztem és ami tetszik/belefér a keretbe. Ülj bele minél több autóba, menj el velük próbakörre és kérj árakat a szalonoktól, változó kedvezmények vannak. Már minden gyártónak van suv kb. Kona/xceedet is megnézném az tuti. Meg a Honda jazz platformos crossoverét (talán h-rv).
Mi is olyan autót választottunk egy hónapja, ami sokáig kb pakliban se volt. -
MM
őstag
válasz
dudi6 #185217 üzenetére
Pont ez a lényeg, hogy a 3-4 éves, még garanciális autók 1-1,5M-val olcsóbbak csak a 0-0,5 éves szalonautóknál, amik gyakorlatilag kockázat nélkül vásárolhatóak. Vitara/SX4-nél még durvább a helyzet.
Az értékvesztése hasonló, vagy kisebb jelenleg, ha új körülit veszel és 4 éves kora körül ismét lecseréled, mintha egy 4 éveset veszel és további 4 évet használod, a kockázat viszont sokkal kisebb. Viszont 1M-val többet kell beletenni. 6-8-10 évre vett autónál viszont lehet, hogy maradnék a SX4-Vitara vonalon, de abból is új körüli, ha belefér.
Döntés kérdése...
(#185218) Goose-T:
Nem véletlenül javasoltuk az új motort, és a garanciális példányokat.
Van nálunk pár száz renault használatban a cégnél, és ha betartod, hogy az első modellévből nem veszel, semmivel sincs velük több gond, mint pl. a PSA vagy VW csoportos autókkal, sőt... -
Dare2Live
félisten
válasz
dudi6 #185193 üzenetére
Suzuki márkaszervíz árak a olcsobbak közt vannak (Kia/Hyundai 2*drágább) szóval sokat nem buksz ha végig oda viszed a 10év gariért.
Másik hogy döntsd el, hogy új vagy használt. használtban 5.5ért egyel prémiumabb autót meg tudsz venni. Cserébe benne van a kockázat, az ismeretlen a magyar használtipac túlnyomó része irtózatos... Tavayl én is használtban gondolkodtam de pár hónap nézegetés után új lett. Megtartósra vettem min 10+évig marad, ha nem így gondolkodtam volna akkor még nézegettem volna használtat hátha beesik vmi normális.
-
MM
őstag
válasz
dudi6 #185193 üzenetére
Ahogy előttem is írták, Quashqai helyett nézz körül inkább a Kadjar-ok között a HaHu-n.
Még van jó pár beragadt 2019-es autó a szalonokban, bemutató darabok, vagy 0 km-esek, ezek már a faceliftesek, az alap 1,33 TCe 140 motorral. Legtöbb tavaly forgalomba lett helyezve, de a szalonból tudod venni, és az alap 5 év 100e km garanciával 3,5-4 év használat után még kis garanciával jó áron ki lehet szálni belőle.
Hasonló utat jártunk be, céges kombi mellé 2. családi autónak kerestünk kicsit emelt gépet, amiben el is lehet férni, tavaly év végén. Vitara/SX4 nem rossz, de Megane 4 után beleülve azért a Kadjar sokkal otthonosabb, és nagyobb is, így az lett. A Suzuki készletek pedig ki voltak már fosztva egyébként is.
(Ráadásul kedves Feleségem legfontosabb álma is valóra vált, van CD lejátszó az autóban...
)
Nekünk sikerült egy Zen-t extra jó áron megcsípni, de normál használatra az alap Life is teljesen OK!
Egy tolatóradart érdemes még utólag belerakatni, a gyárit beteszik márkaszervízben ~50K-ért.10-15e km-re tervezünk vele évente, eddig is annyit ment a családi gép.
2 hónap után ~8 litert kér átlagban, 60% autópálya, 40% agglomeráció 5-15km-es utak. -
Gombinyó
őstag
válasz
dudi6 #185193 üzenetére
Szerinted jobb választás lenne egy 2014/15 -s Qashqai mint egy új hibrid SX4?
Semmiképp! Abból az időből max dci-vel vennék. Én az újra gondoltam, az 1.33Tce motorral, az egy kellemes párosítás. Qashqai helyett amúgy inkább Kadjart néznék, ugyanaz a platform valamivel olcsóbban, újonnan is talán befér a keretbe. -
Gombinyó
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen széket vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Eredeti játékok OFF topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Energiaital topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest