- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doki16
addikt
válasz
rpap96 #209845 üzenetére
Nézd meg mindhárom autót próbáld ki és utána hozz döntést mindenképpen. Amperát sem lesz túl olcsó fenntartani, nagyon kevesen értenek hozzá az országban. Míg egy HSD-t vagy a TSI-t sok helyen szerelik és még egy családi háznál is könnyen meg van az általános karbantartás. Meg azért azt is mérlegeld, hogy az Ampera jelenleg olyan 10 éves körül van minimum. Nem is nagyon fogsz belőle találni 2013-nál újabbat és 2007-ben mutatták be először. Jó autó és baromi jó ötlet volt a koncepciója, sajnálom, hogy nem lett tovább gondolva és modernizálva.
#209846dj79: hehe én pont ezért adtam el az Aurisomat. Semmi ráció nem volt benne, csak, hogy túl fiatal vagyok/voltam én egy ilyen unalmas kocsihoz. Aztán most meg minden vágyam egy még unalmasabb ioniq electric
3 év alatt megfordult a világom 180 fokkal
-
dj79
senior tag
válasz
rpap96 #209845 üzenetére
Auris. Egyszer egy évben kötelező szerviz 4+ programban, 10 éves kora előtt megköthető a hibrid garancia a nagyakkura.
200ezer felett érdemes megmérni a vízpumpát, hűtőköz/egr-t meg a sallangokat kipucoltatni aztán ennyi. Ja, meg néha lemerül a kulcsban az elem, full unalom az életünk az aurissal, nem kell szerelőhöz járkálni meg ilyenek. 4,6-5,8 között elvan üzemanyagból, olajat nem kér. -
macilaci78
nagyúr
válasz
rpap96 #209843 üzenetére
Tölteni hol, hogy tudod? Ha otthon sima hálózati áramról, az nincs ingyen és most még a kvótás marhaságok tovább árnyalják a képet. Persze ha van napelemed, úgy olcsóbb, de ha nincs, azt kiépíttetni is plusz költség. A legjobb, ha munkahelyen tudod tölteni - ingyen.
Tehát 50-160k km-re.
Nekem az öreg dízel Passat van most 72,5 Ft/km-be, amibe kb az összes olyan költség benne van, ami az autó birtoklásából fakad. (Biztosítás, bekerülési költség, szerviz, üzemanyag, gumizás, 0 Ft-ért elbontás.) Egy modern hibridnél ez legyen mondjuk 30 Ft/km a vásárlástól az eladásig, minden költségével együtt.
Maradjunk a korábbi példám kedvéért 2 mFt különbségnél a hibrid és a benzines autó közti különbséggel azonos paraméterek mellett, pl Golf GTE és egy azonos szériájú Golf benzines esetében. Na, 50k km-ig fedezik a 2 mFt a benzines többletköltségét, ha az újabb benzines Golf is olyan betegágy, mint a 23 éves dízel Passat és 72,5 Ft/km a költsége. De a valóságban inkább 50Ft/km lehet, tehát sokkal tovább tart ki az a 2 mFt.Doki16: a végletekig kisarkítva az érem egyik oldala a 0 Ft karbantartási költség a 0 Ft üzemeltetési költséggel karöltve, amikor csak biztosításra és parkolásra költesz. A másik oldala a bekerülési költség, ami egy ilyen autónál magasabb a hagyományoshoz képest.
Pénz nem számít alapon én is egy hibridben gondolkodnék, ami tisztán elektromos üzemmel elmegy 60 km-t is. 10-12k km-t megy egy évben a kocsi, ebből kb 2,5-5k km-t Pest megyét elhagyva nagyobb távokat jellemzően pályán, a többi Budapest és agglomeráció. A vidéki utakra célszerű a belsőégésű motor, a többi meg otthonról indulva megoldható lenne egy töltéssel. Csak ott van a félelmem, hogy mit csinál a belső égésű motorral és sallangjaival, ha egy évben csak 10-20 nap van beindítva, akkor viszont több órás pályázásra.
Itt olvasni, hogy a klímakompresszort is meg kell néha járatni télen, ki ne száradjanak a tömítések. Egy korszerű belsőégésű motorban meg ott van még a turbó, magas nyomású üzemanyagrendszer, na meg az üzemanyag eltarthatósága, regenerálás, stb. -
macilaci78
nagyúr
válasz
rpap96 #209818 üzenetére
Mennyi éves km-re és mennyi időre tervezed megvenni?
A hibridnél ugyanúgy ott van a belsőégésű motor karbantartási költsége, de az elektromos rész miatt a szakszervizek köre leszűkül.
Én fontolóra venném, hogy elengedem a hibridet, tisztán belsőégésű üzem mondjuk 5 mFt környékén. A mai helyzetben az árát tartja ugyanúgy, a zöld rendszámosok parkolási kedvezményei egyre több helyen semmisülnek meg.
Kompakt benzines 7 liter alatt ugyanúgy elmegy vegyesben, de tán közelebb áll a 6 literhez és nem utálják a dízellel ellentétben.
Az a 2 mFt különbözet sok évre fedezi a megnövekedett benzinfogyasztást és karbantartási költséget, közlekedni pedig hátbavágás nélkül is lehet. -
Doki16
addikt
válasz
rpap96 #209834 üzenetére
Sok tapasztalat van a HSD-kel kapcsolatban. Az FL Auris és a CT200h technikailag teljesen megegyezik. A belsejében és a használt anyagok minőségében térnek el egymástól. Jelenleg az egyik legolcsóbban fenntartható "automata" váltós autó. Sajnos ehhez mérten a piac be is árazta ezt. Fogyasztás változó, embertől függően, nekem nagy átlagban 4-5 liter között megállt ahogy én használtam. Nagyon megbízható konstrukció, sokszor ajánlott autók. FL Auris már beltérben is jobban emészthető, és az infotainment is használható fajta. Valamint kapott már rendes menetbiztonsági cuccokat.
Az, hogy jobban kijön-e a felhasználási szokásaidon múlik. Mennyit mész egy évben, hogy és mennyiért tudod tölteni a plugint. Nekem pl bőven megérte a GTE-re való csere az Auris után.
Jelenleg a töltésemet már 70 Ft-al számolom, mert a rezsi csökkentett áramot a háztartásban lazán elhasználom. Golf 15-16 kWh-val elvan, de számoljunk 20-al. 20*70 Ft= 1400 Ft/100km a költsége neki. 3 liter benya. Ezt egyedül egy új generációs HSD tudja megközelíteni. Viszont ha te sokat mész töltés nélkül az 1.4 TSI (sokkal nagyobb dinamikával persze) nagyon közel ugyanazt tudja mint a 3. generációs HSD (P3, Auris, CT200h). -
Neck
veterán
válasz
rpap96 #209818 üzenetére
Toyota normál hibrid? Corolla alkuval éppen beleférhet a keretbe, Auris bőven. Számolj utána, mennyibe kerül az áram, amennyivel töltöd, és mennyibe kerülne ez benzinből. Meg fogsz lepődni, de nem biztos, hogy a sima Toyota hibriddel rosszul jársz. És nem kell minden este tölteni sem. Na meg, ha a plugin-ekből kimegy a delej, jellemzően rosszabbul fogyasztanak, mint a Toyota hibridje.
-
Doki16
addikt
válasz
rpap96 #209823 üzenetére
Én az Amperát a Golffal szemben elengedném. Nekem is kalapban volt, de mindkettő tüzetes vizsgálata után csak a VW maradt. Az Opel egy 2010-es fejlesztés, eléggé elavult már. A Golf igazán sportosra van hangolva és tud menni 160 felett is
Egy dologban nagyon jó az Ampera, az pedig a nagyobb akkumulátor és ezáltal a nagyobb tisztán elektromos hatótáv.
Viszont ha tényleg csak üzemeltetési költség a szempontod, hogy a létező legalacsonyabb legyen akkor egy 5 ajtós FL Auris hybrid a te kocsid
V60 D6 vagy Golf GTE már nem oszt nem szoroz, hiába dízel a Volvo a VW is elmegy közel ugyanannyival. Nekem töltési nélküli fogyasztásaim rendszeresen 4-el kezdődtek. [kép] [kép]
-
Vismajor01
addikt
válasz
rpap96 #209820 üzenetére
Rexet nem is vettem számitásba mert már a sima I3 is csak-csak fér bele a 7 millióba, REX semmiképp. És nem is szeretik, ne azért vesznek elektromos autót h aztán hordhatják olajcserére meg hengerfejes lesz a robogómotor.
PHEV-ből ott van még a Prius PHEV, legolcsóbban fenntartható, pályázásra viszont nem a legalkalmasabb. Outlander PHEV feleslegesen nagy neked, ráadásul szintén szrul fogyaszt ha elfogy a naftája. V60 phevből egy elég jót kapsz 7 millióért, priusból meg marad is a szebedben bőven. Golf GTE már drágább, de újabb is, az is egy elég jó konstrukció amúgy.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
rpap96 #209818 üzenetére
Szerintem i3 motorja nyűgös, mindenesetre járj utána, hogy megéri-e a kockázatot a REX (ami klubokat olvasok, határozottan inkább a sima elektromosat ajánlják). Ampera ha Bp/környékén élsz, van elfogadható szerviz háttere, csak a karosszéria javítás drága (casco ajánlott), fő fájó tétel a hajtómű csapágy. GTE meg gyanúsan szervizben lenne több, ha márkakerbe jár, kockázatos (kisebb eséllyel, magasabb futásnál) a váltó mechatronika. V60 PHEV-re ráugrik pár százas mire stabil lesz - arra figyelj, a megnézett példányon el legyenek végezve a fontosabb javítások (klíma mosás, váltó átmosás, vezérlés csere netán a szinten drágább hosszbordás szettel együtt, ilyesmik). Prius csak akkor, ha elég a hatótáv télen is, meg ott azért lebeg a zöld rendszám szigorítás mindig a kisebb akku miatt, cserébe aránylag tartós és egyszerű cucc
-
Vismajor01
addikt
válasz
rpap96 #209818 üzenetére
Bmw i3 az eleve tiszta elektromos és nem fér bele a keretbe, Ampera sokat tud kajálni ha elfogy belőle a töltés. Én megfontolnám a v60 PHEV-et, mert bár kombi de nem túl nagy belül, kicsit megnyújtott személyautó érzés. És ha elfogy belőle a szufla akkor az 5 hengeres dizel is parádésan fogyaszt.
Új hozzászólás Aktív témák
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest