- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
Alapvetően nem. De a kiszemelt autó Nyíregyházán van, én meg Győrben és úgy tűnik, ők országosan működnek.
Persze ez csak egy a sok közül, mert a legtöbb találat BP és vonzáskörzetében van és ott több lehetőség van. Találtam pl őket is: [link]
De ha van konkrét ajánlatod, vagy másnak, azt is szívesen veszem. Használt autót kb 20 éve vettem, így eddig nem követtem az itteni történéseket. Vagyis azért követtem úgy, ahogy, de most van konkrét vételi szándékom is. -
dong86
csendes tag
szerintem a revizorról beszélt ő is, aki egy konkrét átvizsgáló. Biztos ebben a szakmában is vannak kóklerek meg nem kóklerek, de a legismertebb és talán legdrágább ilyen szolgáltatótól többet várna az ember. Az élőadat kiolvasás az igen komoly cuccával az egyetlen amit pluszba ad egy jól felkészült átlagemberrel szemben, de bemászni a kocsi alá már derogál neki.
-
kenguru99
senior tag
Ezeket a rendszereket a gyári technológia szerint nemigen lehet javítani. Amikor az autó ára jelentősen lecsökken akkor már senki nem fogja ezeket kicserélni. Olyan áron ami összemérhető az autó értékével. Ilyenkor jön az eltávolítás és mivel mi a következmények nélküli országban élünk, az esetek legnagyobb részében nem is fog megbukni az autó ezzel sehol. Bár egy Angliában élő szerint ott is ez megy.
@pweisz
"159 -est behordani, hordanak be sokat, legalább így bontott alkatrész ellátás biztos van..."
Bontanak sokat. De fogynak már el. Olyan másfél éve nézegetem a 159-est, mondjuk nem tudom minek mert semmi szükségem nincs rá. Korábban 40-50 közötti eladó autó volt a használtautón (benzines). Jelenleg 25db. -
Bdanyy
addikt
Amikor úgy tűnt, hogy gond van a dpffel (nem az volt a ludas), akkor több helyen is érdeklődtem a tisztítással kapcsolatban, mindenhol a kiiktatást javasolták. Szóval ha úgy nézzük én is ilyen szerelői javaslatokkal találkoztam csak. Senkit nem találtam, aki szó nélkül vállalta volna a tisztítást, anélkül, hogy hülyének nézne.
-
kisza25
félisten
-
vzsryl
nagyúr
Ő van egyedül így ezzel.
Minden fórumon, TC-n népítéleten, környezetem tapasztalatai azt mutatják, hogy ezek a ~15 évvel ezelőtt megjelent francia autók nagyon jól sikerültek, és kifejezetten a kétezres dízelek a legjobbak közülük. PSA-nál az 1.6-os és 2.2-es HDI is jó, főleg a nagyfiú.
Pécsi Peugeot szervizes ismerősöm szerint a 2010-ben megjelent 508 2.2-es HDI-vel a legjobb ár/érték arányú utazóautó. Az új 1.5-ösök viszont tömegével jönnek vissza 100-150k km alatt motorcserére. -
szebe
addikt
A Renault topikban már kirögtük magunkat rajta a cikk megjelenése után.
Kíváncsiságból beleolvastam a fb kommentekbe is, ott meg szépen előszedegették a korábbi haználtteszteket, ahol kapták a dicséretet a fikázott modellek.Nem néztem rá a csávó kínálatára, de gondolom van/volt pár beragadt darabja az általa ajánlottakból. Nem csodálnám...
-
M4T4D0R
tag
Okoskerék csere (150e ft os alkatrész), hűtőradiátor, termosztát, olajgomba, komplett vezérlés csere 2x, kuplungcsere és egyéb hasonló dolgok.
Nem baj ha költeni kell rá csak ne 1 milliót 4 év alatt. Rengeteg dolgot kicseréltek rajta mióta nálam van.
Hirtelen csak ennyire emlékszem de sokminden volt még. -
dellfanboy
őstag
mibol gondolod, hogy nem taxi es 2 milliorol durrantottak visza 780ra? am legutoljara francia autoknal en ezt a site-ot hasznaltam [link] de most mintha nem menne
vagy auutodna, csak kene a vin [link]
amugy hogy a fszba tudnak a ilyen alacsony minosegu kepet feltolteni? amikor en adtam vedtem mindig problemazott hogy x mp alatt vagyok... a neppereknek meg szabad? anyatok pcsajat
-
Vismajor01
addikt
Ezen mi az őszinte? Kérhetsz átvizsgálást amiről magyar nyelven kapsz eredményt... Tehát ők csinálják, adtál a szarnak egy pofont. Ellenben be se hozzák, nem vállalja a rizikót hogy rajta marad. Ott van az autó, meg se tudod nézni, ellenőrizni se, de gondolom fizesd ki az egészet mielőtt behozzák..
-
AssAssynn
addikt
Felhívtam közben a neppert, és bár hiába magyar rendszámos a kocsi, azt mondta nem engedi ki a kereskedés kapuin kívülre, max bevihetek valakit.
Amikor mondtam, hogy én azért magamtól is átmennék ránézni, azt mondta, hogy szerinte annak nincs értelme, ha úgy is vinnék valakit, vagy nézzem meg az autót kívülről, de akkor ő most nem fog odamenni velem, hogy beindítsuk.Milyen kedves.
-
AssAssynn
addikt
Mondjuk most pont azon gondolkodom, hogy ha a kereskedés mellett keresek egy szervizt, az nem tudom mennyire fog hiteles választ adni nekem. Hiszen odaállít velem együtt az eladó is, és akkor egymás szemébe néz majd a kereskedő és a szervizes is. Lehet oda hordja a kereskedés hozzá az autóit javítani néha, aztán vajon mennyire fogja majd merni kimondani ezek után a szervizes a dolgokat, vagy mennyire meri majd "lehúzni" az autót, ha éppen olyan az állapota, hiszen ezzel azt kockáztatja, hogy majd berág rá a kereskedő és legközelebb majd nem viszik oda hozzá az autóikat.
-
-
vzsryl
nagyúr
Akiknek van olyan “játszós/munkás” autója, amire már nincs szüksége, attól lehet jót kifogni. Én is egy egész jó G Astra-t adtam el 350-ért egy hónapja. Futómű, motor rendben volt, sőt a kasztnin is csak a hátsó sárvédő ívek voltak cserések (szaki is átnézte). Szerintem 1M alatt nem venni, hanem eladni nehéz, mivel az érdeklődők 99%-a kanalas báró (ilyen névvel is írtak). Ha olyan ember is keresett volna, mint rasotamas, akkor még 300-ért is odaadtam volna. Végül OMV kutas haverom párja vette meg.
-
vzsryl
nagyúr
Tényleg jól megy a verda. Beteszem 70-nél 6-osba, beesik 2000 alá a fordulat, és alig lenyomott gázpedállal felmegy kanyargós dombon, simán előztem is így vele. Egyáltalán nincs szükségem erősebbre. 9.3mp a 0-100, tehát gyári adat szerint is lenyomja a dízel Superbet. Az 1.6-os Jettához képest pedig atomvillanás.
Tetszik a motor karaktere, főleg a traktorhang mentesség. Jók a dízelek, de a hangjuk undi. -
kisza25
félisten
Én például azért vettem meg az i30 kombi 1,6 -ot, mert az 1,4 már nagyjából elég volt, gondoltam az 1,6 az még erősebb, több hely van benne, jó lesz az nekem, csak azt nem tudtam, hogy az 1,6 120 lovasba hosszabb a váltó, így bár kevesebbet fogyaszt, igazából semmivel se dinamikusabb, főleg nem városban, ahol elég sokat mozgok, pályan mondjuk 6.ban is gyorsul 140- ről, de ez nálam nem annyira releváns.
Így inkább eladom, de a korábbi 1,4- et is és veszek egy harmadik autót. Közben a kombit leszervizeltem, kicseréltem rajta mindent, amit kellett, friss műszakit kapott és mégis eladom, de nincs vele gond, bár papíron úgy néz ki -
vagy csak simán nyereségvágyból elkövetett behozatal/eladás a cél. Nem cégként, hanem magánszemélyként (én erre tudok még gondolni)
#212480dj79
Volt egy sikertelen bekanyarodás parkoláskor, így az egyik ajtó behorpadt.
Azonnali verzérléscseréért kiált (üvölt), mert azt bizony nem cserélték időben. Kérdéses, hogy lábon hazaérne-e... (~100k lehet benne...) -
t72killer
titán
-
tboldi
nagyúr
A Jazz teljesítményre az, de 1.4 körüli motorokkal az összes többi is.
Vagy fizikai méretre érted? Kamionnal szemben mindegyik az.Amúgy meglepően stabilan mozog pályán, a szél lökdösésére is alig billen. Bár hozzá kell tennem, az enyém alatt mínusz 3 centis H&R rugók vannak, valamennyit biztosan befolyásol ez is.
-
_drk
addikt
Megane-ból se sok van és annak a fele is 400km-re.
1.2 TCe-1.4TCe? Azok milyenek?C5 az tényleg nagyobb, sokat menős autó. Abból 1.6-osokat is láttam sokat hírdetve, meg a népitéletbe nem is mondanak jókat a benzinesekről.
Civic az meg kisebb mint a többi. Azt már az elején kizártam.
Tavaly tudtam volna venni egy jó Sedan-t, de tudtam hogy hosszabb távra nem lesz megfelelő. -
gordonfreemN
addikt
Az egyéb paraméterek alapján meg gondolom melós kocsinak kéne, ott meg elég baj ha megáll. lehetne így is mondani, de nem teljesen. Egy második autót szeretnénk, amibe adott esetben (pl. felújítás, építkezés) lehet pakolni de hetente egyszer kétszer bevásárolni is el lehet menni.
A 2,6 m belső hossz már kb. kisbusz vagy furgon kategória nem?
Igen, de 2,6m elég ha ülés ledöntésekkel kiékeléssel meg lehet oldani. Az lenne a jó, ha 2m beférne mondjuk az ülésekig (ha ez nagyon lehetetlen kategória, akkor a hátsó ülések döntésével) így 2,6m pedig úgy férne be, ha az első üléseket is döntenénk. -
gergo5991
őstag
1.6 os 3gen dynamique meganom van, 110 lo, egyedul ulok benne azert tud az menni szerintem, elso kocsi lehet amiatt vagyok elfogult, de szerintem tuti nem unalmas, ha porgeted rendesen, van nyomateka is, engem parszor sikerult meglepnie
igaz csak az 5 valtos van nekem, de 40k kilometer alatt olajcswrenel tobbet nem kert eddig a kocsi, 110k van most benne, igaz elegge hegyvidekes kornyeken lakok, nagy dombokon azert erezni hogy keves -
[CS]Blade2
addikt
Én csináltam magamnak pár hónapja sajátot a saját felhasználásomra. 7222km/év.
Vételár, átírás, KGFB, az újnál CASCO, Adó, műszaki, olajcsere, nyári gumik, téli gumik, TMPS szenzorok, felnik, akkuk, kuplung, benzin (ezt nem kerekítettem, és én is 390Ft-al számoltam), generátor, önindító, lámpák, futómű, esetleges festés, szíjak, váltóolaj, fékek, nyelestengely-csapágy, ablaktörlés, és egyéb:
Swift 2020: 16 évre: 11.069.764Ft
Jazz 2014: 13 évre: 8.474.510Ft, míg az átlaga 16 évre vetítve: 10.430.166Ft
Jazz: 2011: 10 évre: 6.420.277Ft, míg az átlaga 16 évre vetítve: 10.272.443FtA 2011-es egy 1.800.000Ft-os, a 14-es pedig egy 2.370.000Ft-os géppel van számolva, a Swift meg az akkori 4.120.000Ft-os árán. (GL, fehér)
Érdekesség, hogy a sok rövid táv, amiről nemrég beszéltünk költségben is elég extrém:
A cikkben, ha felszorzom az 5 évet 16-ra:
12.630.496 a 2001-es.
18.620.160 az új.
Egyrészt nagyobb autóval számoltak, de a legnagyobb különbség, hogy 20.000km/évvel, az enyém meg 7.222-vel van.
A költségek 60%-án kb. a táv 33%-át lehet lemenni. -
Érdekes. Azt gondoltam nagyobb a különbség a régi és az új közt.
20 éveshez képest havi 3300 plusz a 15 éves, további havi 2100 a 10 éves. Havi 5400 forintot szerintem megér a 10 éves a 20 évessel szemben, főleg, hogy csak 8%.
Itt jön egy nagyobb lépcső, havi 8800 plusz havonta az 5 éves. Ezt már nem biztos hogy megéri meglépni, de a kényelem, presztizs miatt még kifizethető összeg.Szerintem ez alapján elég jól döntöttem az 5 és 10 éves közt:
- 8,5 éves kocsit vettem, inkább a 10 éveshez közel
- kilométerben még a példában hozott 5 éves 120 ezrénél is kevesebb van benne
- árban is a kettő közt de inkább az 5 éveshez közel kb 2,9 (bár nincs honosítva - még) -
ngaba
aktív tag
Volt a szomszéd falu iskolájában egy tanítőnő, aki hasonlóan állt a vezetéshez: Olyan szinten nem volt hozzá affinitása, hogy a kispolskijában egy táblára fel volt írva, hogy hogy kell elndulni stb. (Ez egy "kuplung lenyomása" és hasonló pontokból álló számozott lista volt.) És nem tudok róla, hogy balesetet okozott volna (egyszer nagy gázzal elindult hátrafelé, mint a filmekben, de abból nem lett baj). Aki tudja magáról, hogy nem megy neki, sokszor annyira óvatos, hogy inkább feltartja a forgalmat.
Ettől függetlenül persze egyetértek.
-
A kérdés jogos. A feleségemnek volt már jogsija, de évekig nem gyakorolt. Vettem neki egy (aránylag klassz) autót, hogy ne kelljen BKV-ra szállni, ő vett ismétlő órákat... Az autó megvolt 11 hónapig, ő összesen vezette 50 (ötven) km-t úgy, hogy mindig mellette ültem, és ezt sem Bp-en, hanem kimentünk néptelen területekre.
(Kényszerből néha megjárattam az autót, aztán eladtam a fenébe.) -
bernel
tag
Erre mondom, hogy praktikusabb lenne egy olyan rendszert kitalálni, ahol a vevő elviheti próbaútra meg szervizbe átnézetni maga a kocsit.
Minek ücsörög a próbaúton mellettem a kereskedő? Hogy fényezze a kocsit, és a szövegelésével elterelje a hibákról a figyelmet? Jobb lenne, ha az ügyfél nyugodtan, egyedül kipróbálhatná a kocsit, és fizetne valami üzemanyagdíjat pl. ha túl messze, sokáig kóricál.
-
bernel
tag
"Hívd fel a kerekedést, kérdezz rá, van ahol a hirdetésbe is beírják, hogy átvizsgáltatható. Ha nem megy bele a kereskedő, akkor ott kezdhetsz gyanakodni, hogy miért nem."
Ha a kereskedő engedi, akkor ilyenkor elkísér valaki a kereskedésből az átvizsgáláshoz? Vagy csak odaadják az autót valami biztosítékért cserébe? (pl. felírják az adataidat?)
-
vzsryl
nagyúr
A 3-as Megane egész megbízható darab lett, de abból is az alja van 1,5M alatt, viszont nem sokkal felette már kifoghatsz valami pofás darabot. Szerencsére a 3F miatt nagyon jó vételnek számít.
H Astra-t nem említetted. Az nem játszik? Abból a a 116LE-s 1.6-os és az 1.8-as szívó nagyon jó konstrukciók.
Új hozzászólás Aktív témák
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest