- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gordonfreemN #229648 üzenetére
Soha nem írtam rá az adásvételire a lakcímkártyám számát, csak a személyi igazolvány számát.
Minden időpontos rublikába pedig dátum és óra-perc, abból baj nem lehet.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
gordonfreemN #229644 üzenetére
Mindig időpont volt ráírva nálam, egyszer sem volt probléma. Az ügyintéző csonkolja, ha nem tudja beírni a rendszerbe.
-
szabonagyur
félisten
válasz
gordonfreemN #229536 üzenetére
Az bőven ár érte.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gordonfreemN #229532 üzenetére
Az aktuális km óraállást írják be. Ha ront a vizsgáztató akkor arra nincs mód, hogy javítsák. Majd a következő érték (remélhetőleg) a valós lesz. Szerencsére készül az óra állásról fotó is, így bizonyítható, ha elírás történt ha esetleg később eladnád.
Havernak van egy amerikai Ford-ja. Az ugye mérföldben mér és hol átváltják km-re, hol meg 1:1-ben beírják a mutatott értéket műszakin. Szóval a JSZP-n összevissza ugrál a km érték és azzal sem lehet mit csinálni.
-
rbalint88
addikt
válasz
gordonfreemN #229532 üzenetére
Ha cegtol ceghez kerul, amibol a masodik nem autokereskedelemmel foglalkozik, akkor is kell eredetvizsgaznia. (Vittem magammal az autom egyik cegbol a masikba es van eredetvizsga bejegyzes).
Negyedik tulajra az a legegyszerubb, ha megkerdezed a kereskedest.
km-t tudnak beirni barmilyen erteket, meg itt latszik is, hogy eliras volt, ott van egy nappal elotte a tizedakkora ertek…cucka: abbol a listabol sztem toronymagasan Golf7
lehetoleg 2017 utani, faceliftes. Ha csak nem a szeria legeleje, akkor biztosan szijas jo tsi lesz benne. De a lancos se akkora gaz, csak nyilvan nagyobb koltseg a csereje, de onmagaban emiatt nem dobnek egy autot - 3-4M kategoriaban vagy meg olcsobban is opcio egy Golf6, Audi A3, amik szinten minosegi autok, de meg a korabbi tsivel es a magasabb eletkorbol adodo nagyobb rizikoval. Automatat nem eroltetnem beloluk, korai szarazkuplungos dsg nem egy sikersztori, Golf7-bol mar talan megvennem.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #229531 üzenetére
Sok tulajdonos: Redditen megtalálható a lényeg, renegeteg verzió van amiért 1 tulajos autónak a JSZP-ben 2-3-4 tulaja lehet, azt írják hogy a lizinget is oda számolja stb, rengeteg variáció és pont nem számít semmit.
Eredetiségvizsga: ha eddig nem került magánszemélytől magánszemélyhez, akkor eddig nem kellett még eredetiségvizsgáznia, majd most lesz.
Maradt a kérdés, okozhat-e gondot, hogy a km-t elírták? Legközelebb engedi-e a rendszer, hogy 5700-ról (vagy + pár ezerről) folytatódjon? -
rbalint88
addikt
válasz
gordonfreemN #229529 üzenetére
Ahogy nezem mar nem kell rajta gondolkodni, hacsak nem te foglaloztad
Lekerult a hirdetes.
Egyebkent azt jelenti, hogy nem volt meg eredetvizsgan, mert uj forgalomba helyezeskor nem kell es ha csak a banktol mozgott a ceghez, aztan a kereskedeshez, akkor sem. Ezt nem ket ev, hanem egy het alatt szoktak lezongorazni kb -
szebe
addikt
válasz
gordonfreemN #229527 üzenetére
1. Sehogy
2. Hitel/lízing, esetleg céges is volt, majd onnan megvette magának -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #229525 üzenetére
Gondoltam, mielőtt lefoglalózom, még ránézek a járműlekérdezésben:
Két dolgot nem értek: Ha a futásteljesítménynél hiba történt, akkor hogyan lehet ezt majd korrigálni, másik, hogy hogyan lehet 4 tulajdonosa az autónak ha 1 tulajdonossal hirdették? Simli??? -
Eugene Roe
őstag
válasz
gordonfreemN #229519 üzenetére
Általánosságban mindegy, hogy 0 vagy 55 ezer km van benne, az igazi dilemma a 60k vs. 100-120k
illetve 100 vs. 160k.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Holttér az nagyon drága, passatba 500k-t mondtak rá, kulcsnélküli bejutás is pl hasonló, LED mátrix még drágább, persze ezek passat árak, de valszeg skodánál is hasonlóak lesznek... Érdemesebb olyat keresni, amibe bennevannak mondják ezt sokan, de elég kevés van ami árban is jó, és felszereltségben fullos
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Csomó extra van ami utólag is aktiválható meg beszerezhető. Érdemes utánanézned/kérdezned akár itt a Skoda topikban is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gordonfreemN #229470 üzenetére
Látom megy az hittérítés, ne hallgass rájuk. Tudod ami nincs az nem is tud elromlani és nem is viszi el a figyelmed a vezetésről. Ha ilyen autót szeretnél akkor vedd meg, árában van. Tudom őskövület vagyok de nálunk is van egy új Skoda és az örületbe kerget, hogy beszaribb mint, nagyanyám a hátsó ülésen. Minden szrért villog meg sípol meg vészfékezik. Agyrém. Minden indulás előtt 5 perc arra megy el, hogy kikapcsolgatom amit lehet. Tisztára, mintha egy Airbus-al akarnék induni annyi gombot kell megnyomni.
Majd amikor 700k-t rá kell verni a dsg-re akkor majd hirtelen nem lesznek ennyire feldobódva mint most, hidd el (mondjuk ha okosak akkor előbb megválnak tőle, mielőtt kiesne az első csontváz a géptető alól).
-
tibbike01
őstag
válasz
Te tudod, hogy több mint 12 milliót mire (mire nem költesz el). Én lekakilnám, hogy 27ezer km van benne, már csak a DSG miatt, a többi csak hab a tortán. Eltelik 1-2 hónap és már nem az lesz érdekes, hogy mennyit mutat a km számláló, hanem hogy még 2025-ben is 12millióért kuplungoznod, váltanod kell...a távolságtartó tempomatot sem fogod tudni kihasználni rendesen. Nem korszerű, nem modern. Jaaa, hogy eladni biztos nyomott áron fogod tudni mert nem lesz piaca 4-5 év múlva. A mai fiataloknak már így is magyarázni kell, hogy mi az a bot ott középen.
A gyári hifi nagyon silány. Holtérfigyelő (a visszapillantóba lámpa jelzi, ha vannak melletted, villog, ha butaságot akarsz csinálni) a világ egyik legjobb dolga és hibátlanul működik.Én fordítva voltam, mint te. Kipróbáltam szalonban egy manuális 1.5tsi-t...mondtam "ne már". Beültem a dsg-be és rögtön mosolyogtam.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Es kb az utolso lehetoseged a manualis valtora, mert teljesen ki fog kopni. Jo kis drivers car, semmi felesleges faxni. Siman vennem en is.
-
tibbike01
őstag
válasz
gordonfreemN #229464 üzenetére
Elég fapados, se elektromos csomagtér, se tolatókamera, se holtérfigyelő, Canton hifiről ne is beszéljünk. A dsg hiányát már csak félve írom.
Az a legalapabb RS, ami kapható volt. -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #229462 üzenetére
Bocsábat, haldex ...
fura szokásuk ez akkor
Egyébként erről van szó: [link]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gordonfreemN #229462 üzenetére
Sima TDI Passat-nal nalunk is kiszamlaztak egy haldex olajcseret. Meg a szervizkonyvben is bele irtak, mikozben nem is 4x4-es volt.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
gordonfreemN #229452 üzenetére
TSI/TDI?
Autó árához képest nem nagy összeg, viszont kiderül, ha valami simlis dolog van a háttérben, szerintem nem árt. -
chopin42
őstag
válasz
gordonfreemN #229216 üzenetére
Szevasz! Klímát kérd festős gázzal (már ha magától nem úgy töltötte...), és használd. Ha elmegy belőle a gáz, megfesti a helyet és könnyebb kideríteni.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
gordonfreemN #229207 üzenetére
Helyileg merre? Hátha tudunk ajánlani valakit. Meg kellene nézetni a klímát, mi a baja pontosan. Szélvédő az jelentős probléma. Kerekeket lehetne alku tárgyának kategorizálni, külön is el tudod passzolni, lehet úgy jobban jársz.
-
válasz
gordonfreemN #229212 üzenetére
megértem egyébként az indokaidat, nem is vitatkozni akartam velük
csak igyekeztem egy másik megvilágításba helyezni a sztorit. de látom, hogy nyitott fülekre találtam.
hidd el sokan vannak, aki annyira hozzá vannak nőve a szeretett tárgyaikhoz, hogy képtelenek objektíven látni eladáskor (mindegy, hogy ház, autó vagy bármi) és ha kritika merül fel, akkor megsértődnek.
két lehetőséged van: beárazod ezeknek a javításoknak az árát, és levonod 1 millióból, aztán vársz (alku esetén mindenki kétszer-háromszor megnyomott javítási költséggel dobálózik majd, nyilván)
vagy megcsináltatod és felteszed 1 M-ért -
tboldi
nagyúr
válasz
gordonfreemN #229212 üzenetére
A szélvédőt mindenképp megcsináltatnám, max. 50k Ft, és a dudának sem lehet nagy baja (relé, vezeték, stb.), azt sem hagynám el semmiképp, pláne, hogy műszakit így nem kapna. Mosonmagyaróváron tudnék is ajánlani embereket.
A klímát meg meg kellene nézni tüzetesebben, lehet, hogy csak egy-két O-gyűrű nem tömít, lehet, hogy komolyabb a baj, utána lehet dönteni, hogy rentábilis-e megjavítani. Csak az összegek közti különbségekre példaként: én épp 3-4 hete javítattam az Alfám klímáját Levélen, a kompresszor köszönt el, alles zusammen 330k volt ez a kör. De anyám Lanciáját meglepő módon tényleg elég volt csak tölteni tavaly, azóta is működik hibátlanul, ez 25k volt.
-
válasz
gordonfreemN #229207 üzenetére
nem szeretném, hogy támadásnak vedd, csak leírom a tapasztalatom: egymillió alatt jellemzően használati tárgyat vesznek az emberek, ahol az esztétika (alufelni) sokadlagos, a műszaki megbízhatóság és a következő műszaki vizsga sikerének esélye (törött szélvédő) viszont elsőrangú
így biztos nem gondolnám, hogy egy alufelni vagy egy 6 éves (valószínűleg már kikeményedett) 4 évszakos gumi kompenzálná azt, hogy egy, vagy több százezres műszaki hibák vannak (szélvédőcsere, klíma javítás hibakereséssel)
egyszeri vevő vagyok, és azt mondod nekem, hogy 70 km-es körzetben elmész küszöböt javíttatni, de ugyan abban a 70 km-es körzetben nincs egy jó klímás? miért ne gondoljam azt, hogy ott valami komoly baj van a klímával, amit nem akarsz megcsináltatni?illetve ebben a kategóriában az extrák (kulcs nélküli indítás) nem érnek felárat, simán vannak tekerős ablakos, eleve klíma nélküli Swiftek is 700-800 körül, az extrák értéke csökken a legtöbbet az új autó árához képest.
-
szabonagyur
félisten
válasz
gordonfreemN #229205 üzenetére
Meg van 450ért is... ezért is mondtam, hogy a tied szebb példánynak tűnik, így középsáv.
-
szabonagyur
félisten
válasz
gordonfreemN #229201 üzenetére
5-700e korul valahol? Klima nem megy nagy negativ szerintem.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
gordonfreemN #229201 üzenetére
csoport tagsag nelkul nem latszik
-
ParmaBoy
tag
válasz
gordonfreemN #225676 üzenetére
Nyilvan egy olcsobb kivitel, mint az Octavia. Egymas utan kene gurulni veluk es akkor erzed a kulonbseget es el tudod donteni, hogy mennyire kompromisszum.
O 4 a gyartas elejerol johet szoba, de ott sok a bug, aprosag, en nem vennem, erezheto visszalepes az O 3-hoz kepest. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
gordonfreemN #225672 üzenetére
Hány km-es utakra lenne jellemzően beindítva? Ha a céges be van fogva helyijárat célra, ezzel még csak hosszu távokat mennél, akkor nyugodtan lehet gázolajosat venni.
-
szőröscica
addikt
válasz
Scala azert egyszerubb gyerek mint az Octavia. Nem rossz, de a keretedbol en is inkabb egy jol extrazott gyartas vegi 1.5TSI O3-at neznek. Vagy Golf7.5, esetleg Leon.
-
diegho
nagyúr
válasz
Leon? Amúgy a Scala szerintem is jó választás.
-
ParmaBoy
tag
válasz
gordonfreemN #225674 üzenetére
Ilyen futasra en elengednem a dizelt.
Nem konkret peldanyra gondoltam, hanem 2018 utani 100e alatti Skoda Octavia 3 1.5tsi. Raneztem haszanaltauto.hu-n, van boven, elsore ez ugrott be.
De igazabol ilyen keretbol boven-boven van mit valogatni, suv is belefer, akar elektromos is masodik autonak (ha tudsz otthon tolteni), Scala is jo (1.0 sem rossz kulonben), abbol nagyon patika van, az iranyt Neked kell kijelolni. -
ParmaBoy
tag
válasz
gordonfreemN #225672 üzenetére
Ilyen keretbol mar boven van mozgaster.
Milyen felhasznalas, mennyi km/ev, extrak stb?
Amugy ennyibol mar egy gyartas vegi O3 facelift 1.5Tsi is kijon. -
Rhino666
addikt
válasz
gordonfreemN #201154 üzenetére
2,6 méter bármilyen autó méretű autóba befér, ha van síalagút/lenyitható hátsó ülés és könyéktámasz. Épp a sebváltó fölé fog lógni a vége.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
gordonfreemN #201188 üzenetére
Eszembe jutott még az Opel Omega is, de nagyon jól át kell nézni, mert rohadós.
-
kisza25
félisten
válasz
Vegyél egy utánfutót és vonóhorog a meglévő autódra
2méter az egy kombi lehajtott ülésekkel, 2,6 méter szerintem csak egy kisbuszba fér be -
yodamester10
őstag
válasz
gordonfreemN #201159 üzenetére
2 métert simán elnyel a 7-es Golf csak nem jön ki 700-ból
-
Integrale
veterán
válasz
gordonfreemN #201169 üzenetére
Fiat Scudo/Peugeot Expert/Citroen Jumpy
Ebbôl vannak személyszállítók, 2-3-6-9 ülésesek, hátfallal teheratók is 2-3-5-6 üléssel. -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #201166 üzenetére
Megtaláltam, citroen.
Egyébként a minap egy berlingo-val hoztunk vittünk dolgokat, de az új volt meg talán a hosszított, ami valamilyen kisbusz alvázát kapta meg.
Ilyen nincs régebbi tipusok közt?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Én biztonsági szempontból nem szállítanék a hátam mögött semmi ilyen nagyot (annak ellenére, hogy volt benne részem már és nem éreztem biztonságonak).
A gumikat felnin sem szeretem a hátam mögé berakni, félek leviszi a fejemet.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
2 méter ülésekig? Rövid Jumper már elég lehet.
-
Llew
senior tag
válasz
gordonfreemN #201156 üzenetére
700 ezerért majd 20 éves kocsikat kapni, ott már bármi előjöhet.
Az egyéb paraméterek alapján meg gondolom melós kocsinak kéne, ott meg elég baj ha megáll. A 2,6 m belső hossz már kb. kisbusz vagy furgon kategória nem?
Lottószámok: 28 43 45 47 62 -
Llew
senior tag
válasz
700 ezres autó és "lehetőleg kevés baj legyen vele"? Lottószámokat nem szeretnél?
Utóbbi alatt egyébként mire gondolsz?
Mert ha aktuális állapotra akkor azt neked kell megtalálnod, ha meg fenntartásra, akkor az egy 700 ezres autónál nagyjából esélytelen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest