- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
addikt
válasz
PACSA75 #301872 üzenetére
3 állapota van a pipának:
1 szürke - elküldve
2 szürke - cél eszközre "megérkezett"
2 lila - olvasvaNa itt 1 szürkéig jutunk amikor épp nincs megnyitva a viber. Ilyenkor ugye a háttérben kéne futnia és 2 szürkének kellene lennie. De így semmi notification se jön.
többieknek köszi a javaslatokat, próbálkozunk még
-
válasz
PACSA75 #300276 üzenetére
Akkor viszont lehet tudsz abban segíteni, hogy a G is tud olyat, hogy a felhőben tárolja a teljes képet és a telefonon csak a pici fájlt? Mert ez tetszik nagyon az iCloudban és a G Photos esetén nem tudom hogy van.
Jelenleg egy S23U használok és ide nem töltötte le a képeket viszont, ha a G Photos appot nyitom meg ott ott van mindegyik, de miután felkerült oda ugyan úgy a teljes fájl marad a telefonon.. Innen törölni kell mindig, nem lehet automatikusan? -
oba
addikt
válasz
PACSA75 #298879 üzenetére
Szerintem a 120hz nem apró semmiség és androidon vonalon már a 100e alatti kategóriában sem ritka. Itt meg 400ért is tudsz venni 60hz-es mobilt ugye. Az meg hogy ki miért áll sorba az az ő egyéni dolga, ez a tény nem vesz el semmit a magas képfrissítés jelentőségéből nálam. iPhone vonalon egy új szín is tud(ott) hype-ot kelteni, mert adott évre tényleg nem maradt más újítás. Az Apple ebben a legnagyobb mester, hogy a semmit, vagy a régóta létező dolgot is úgy csomagolja be mint ha korszakalkotó találmány lenne, de a magas képfrissítés szerintem pont nem ez a kategória.
Az pedig a fogyasztói társadalom működésének a hibája, hogy minden évben meg "kell" jelennie egy új modellnek. -
haddent
addikt
válasz
PACSA75 #298879 üzenetére
Őszinte véleményed kérdem - mit kéne újítani? A proci/gpu/soc/hívd ahogy akarod kb. 2017 óta (iPhone X) egész biztosan bőven elég mindenre. Ezen a területen annyira elkanászodott minden, hogy PS4 játékok futnak a telefonon, csak épp még extrákkal
Kamera? Szerintem kb. iPhone 11 Pro óta mindenre elég, amire point-n-shoot, mindig kéznél lévő cucc kell. Bármi másra a 15 PM sem lesz elég, meg a 16 és a 20 sem - akkor kell 1 Nikon
Ettől függetlenül minden évben kapunk szintén valami (amúgy kb. irreleváns és szükségtelen) de mégis újítást, javítást, kiegészítést.
Kijelző? Mióta retina van, tökéletes. Mióta retina és OLED azóta fölösleges is jobbra gondolni..
Cellular/modem? 5G mire nem elég?Minap mértem 500mbit/s -t vele. Ne viccelődjünk..
Az összes többi szenzor bónusz, víz és porálló (mindaddig amíg ez az idióta EU nem kötelezi a gyártókat, hogy Jancsika otthon szerszám nélkül tudjon akksit cserélni..), erős és szép.
Szerintem konkrétan évek óta finomítgatunk csak mindent, mert nincs már hova nagyot ugrani. Egy ugrás lesz majd még menő, ha lesz nagyságrendekkel jobb akksi tech.És vonatkoztassunk el az Apple -től, a kérdésem mindenre is vonatkozik. Annyi, hogy a többi barom hajtogatható flipflop telefonnal szórakozik, dejó..
-
-
válasz
PACSA75 #298331 üzenetére
OFF
Örülj neki, mert egyébként már nagyon megbántam, hogy ezt az Octaviát rendeltem meg 2020-ban. Ezek az asszisztens-rendszerek nagyon gyerekcipőben járhatnak még a Skodáéknál, nálam volt egy hiba, amivel összesen 5 alkalommal voltam szervizben, és 7 napot töltött ott, na meg a jelentkezésétől fogva 1 évbe került, amíg megoldották. SENKINEK nem ajánlom a 4-es Octit, életem talán léegrosszabb döntése volt, ráadásul jobb ajánlatot kaptam egy hasonlóan felszerelt Passat-ra, és én hülye "A Passat unalmas" felkiáltással inkább az Octit választottam. Hatalmas tévedés volt. Nem is tudom még elképzelni, mit hozhat még a jövő, és milyenek lesznek ezek a járgányok mondjuk 10 év múlva... mindenesetre azt már nem a saját bőrömön fogom megérezni, az tuti, mert ha minden jól megy, még 2 év, és megválok tőle... -
sgeza
veterán
válasz
PACSA75 #298322 üzenetére
Ezt teljesen kizártnak tartom. Egy bírósági tárgyaláson nem lehet bizonyíték erejű egy nem hiteles, nem a rendőr által alkalmazott műszer. Nem abban kételkedem, hogy ez megtörtént, hanem azt akarom mondani, hogy egy ilyet bíróságra kellett volna vinni, és nem elfogadni, amit a rendőr mond. Ha bíróságon volt az ügy, akkor pedig fellebbezni, és kirúgni azt a szakértőt, aki ezt veszi alapul.
-
sgeza
veterán
válasz
PACSA75 #298312 üzenetére
Tibee86 leírta, amit én is akartam.
Egyébként az én autóm műszere pontosan a valós sebességet mutatja mindig. Nekem már nincs fentebb állítva. Viszonylag új autó digitális műszerfallal, gondolom figyeli a gps-t is, és így mindig pontos. Személy szerint én ennek örülök, legalább tudom, hogy pontosan annyival megyek. -
Tibee86
nagyúr
-
törölt tag
válasz
PACSA75 #298285 üzenetére
Az is jó módszer, értem. A lecserélt telefonok nálunk akkucserével teszik a dolgukat tovább családban valakinél, nem eladásra őrizgetem. Zsebkarc ellen legyen tiszta a zseb, ennyi erővel a heti tok le-vissza közben is karcolódhat. Az engem nem érdekel, ha olyan zsebkarc, ami csak délután 4-kor napsütésben bizonyos szögben tartva és csak erősen vizslatva látszik.
Amúgy most a 15 Pro megjelenésnél hír, hogy olcsóbb lesz a hátlap cseréje 14 Pro-hoz képest. [link]
-
SharpSA
veterán
-
törölt tag
válasz
PACSA75 #298262 üzenetére
Persze, szokásoktól függ. Nálam tok nem játszik. Max. egy minőségi fólia vagy akár biztosítás, számomra jobb a fogása ahogy megtervezték, jobb ránézni. Bár én nem is a legdrágább modelleket veszem, annyira nem féltem. Fordított pszichológia védi, mivel nincs tok ezért vigyázok rá. Utcán félreállok fél percre megnézni valamit, nem zsonglőrködöm vele, más kezébe nem adom, zsebben nem teszek mellé semmit, asztalon egy szemüvegtörlő kendőre teszem le. Nem koppant és nem pottyant eddig. (kopp-kopp)
Más helyzet akinek kisgyereke megkaparintja, macskája leveri asztalról, építkezésen dolgozik, kétbalkezes...
Náluk is láttam már a védelemnek szánt tokba került por karcolta meg, aki a karcos tok miatt aggódik és gyakran vesz másikat, az már a milyen tokot a tokra kategória, főleg 20-30 ezres fajtáknál.
(MacBooknál is egy minőségi sleeve jó hordozni, de a rápattintós műanyag "védelem" szerintem többet árt, mint használ.) -
Gicz
addikt
válasz
PACSA75 #298271 üzenetére
Ht ez tényleg fura. Meg ezt a RAM dolgot sem értem Aszpirin-nél. 3GB? Akkor is vicc volt mikor kijött az a teló. 14 pro max is folyton újtarölt csomó mindent. Safari 4-5 tabbal, reddit, youtube, insta, ezekből már szokot újratölteni. Nem értem az apple miért ennyire konzervatív a RAM-mal. már a 13-ban 8GB-nek kén lennie, most pedig már 12-nek a 15 pró-ban.
-
válasz
PACSA75 #298256 üzenetére
Ugyanez XS-sel. Nincs egy hete, hogy leváltottam. Ha jól emllékszem, abban 3GB RAM van. Volt-e valami bajiom vele emiatt? NEM.
(RAM-mal utoljára a 3.gen iPad-del volt problémám, kb 3 évesen már kevés volt benne az 512MB, Safari, mindegyre elszállt (egyszerűen távozott a memóriából), és voltak progik, amik el sem indultak). az iPhone XS 3GB-ja mai napig elég normál használatra, ezt bizton állítom. Még az iOS 17-tel is
)
-
törölt tag
válasz
PACSA75 #298248 üzenetére
Ujjlenyomatok szempontjából, festék kopás szempontjából számít a szín Apple termékeknél. MacBooknál is a "Midnight" annyira klassz képen és élőben is, egészed addig amíg hozzá nem érsz. Emlékezhetünk a "Jet Black" iPhone 7-re is, hát ezerszer inkább a fehér/silver számomra. Szóval azért inkább a praktikusság is szempont a választásnál. Meg kell nézni élőben, youtube tapasztalatok és úgy dönteni.
-
válasz
PACSA75 #298238 üzenetére
"Ha ésszerűen akarsz vásárolni, mert a pénztárcád nem végtelen, akkor bőven jó az előző,"
Ha ésszerűen akarsz vásárolni, akkor is ha a pénztárcádban bőven elég a pénz, nem rohansz az első nap a boltba megvenni a legújabbat (vagy nem rendeled meg előrendelésben). Pont.
De azt hiszem, nem minden az ésszerűségről szól, és bizonyos határig (amíg az anyagi biztonságodat nem kockáztatja) nem is kell, hogy arról szóljon -
válasz
PACSA75 #298086 üzenetére
Ezeket az arcokat, akik ilyen "teszteket" végeznek, mindig kicsit ferde szemmel és értetlenül néztem. Szegény drága telefon, aminek az az egyetlen rendeltetése rövidke életében, hogy egy ilyen
baromarcú"tesztelő" hegesztőlánggal meg szikével essen neki.... Ennél már csak az kegyetlenebb, amikor mondjuk kipróbálják, hogy leturmixolható-eDe komoly nézőközönségük van, nézd meg a feliratkozók számát, ezeknek kell produkálni a szenzációs "gate"-eket, na
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
PACSA75 #298042 üzenetére
Szerintem igen, hat év alatt nem kis változás ment végbe, akár a hardverre, akár pedig a szoftverre tekintve.
“Egetverő” változást én nem említettem, csak annyit, hogy „nagy változást jelenthet”, álláspontom szerint ez a kettő nem ugyanazt fejezi ki.
A véleményed maximális tiszteletben tartása mellett én így vélekedem erről, megértvén (de nem követve) azt a szokásodat, hogy ide-oda váltogatsz a rendszerek közt. Nem vagyunk egyformák. -
válasz
PACSA75 #298042 üzenetére
Egyetértek. Minden új iPhone-t úgy indítanak, hogy csinnadratta, ekkora meg ekkora előrelépés, wowwww. És hajlamosak vagyunk ennek bedőlni, és azt érezni, hogy ez tényleg akkora nagy előrelépés.
Én - kihasználva a 15-ös körüli fellángolást, és hogy jobb áron jutok hozzá most a 14Pro-hoz, a héten cseréltem le az XS-emet egy 14Pro-ra. 4 generáció különbséget azért már rendesen kellene érzékelni, nem? Hát,, meg kell mondjam, ahhoz képest, hogy pusztán a paramétereket nézve menyivel jobb kellene legyen, a normál felhasználói élményben számomra minimális a különbség, eltekintve az érzékelhetően jobb akkuidőtől, ami természetes egy régi, használt akkumulátorú iPhone újra cserélésénél. Vannak persze valódi pluszok (pl. széleslátószögű kamera, az XS-en csak telefotó-kamera volt a normál mellett), de semmi egetverő. Most, hogy lecsitult az újdonság varázsa, próbálom megtalálni az önigazolást, hogy miért is kellett nekem annyira elkölteni 4kHUF-ot egy új telefonra. És egyetlen épkézláb magyarázatom van: mert megengedhettem magamnak, és kb sehol sem fáj az ára. De ha őszintén magamba nézek, nem volt indokolt (még).
Főleg, hogy rájöttem, hogy az azóta elmaradt force touch hiányzik nekem (persze gyorsan meg fogom szokni a hiányát, mert helyette ott van a hosszan kitartott vagy szépnevén "haptic touch", de ettől még így van. Valószínűleg ugyanígy hiányozna a némítókapcsoló is, amit gombbal helyettesítettek a 15Pro-n...)Kétlem, hogy a 15 Pro hirtelen "Ég és föld" különbséget okozna.
(a tízesnél még képbe jön, hogy már nem kapja meg a 17-es iOS-t, és akkor mi?)
-
oszy
veterán
válasz
PACSA75 #298022 üzenetére
Nem kínlódom, hanem körültekintő vagyok.
És igen, az az elsődleges cél, hogy újból “belakjam”!
De a jegyzetek tele van fontos adatokkal. A könyvekben sok PDF.
Van ugye a névjegyzék és iMessage üzenetek, kulcskarika jelszavai. Plusz a tárca. De gondolom itt úgyis fel kell majd vinni minden adatot az új készülékre. -
Max_218
tag
válasz
PACSA75 #289542 üzenetére
Sziasztok!
Asszonynak lesz végül kihozva egy iphone 14 pro max 128gb,ennek mennyi a felhasználható tárhelye? eddig 11 pro max- 64gb-tárhelyes volt neki,érdemes 256-ra menni inkább vagy felesleges?
Első héten én ismerkedek vele és meglátom hogy hogyan boldogulok vele,vagy átmenetileg amig nem adjuk el addig a régi telefonját fogom használni. -
salieven
aktív tag
válasz
PACSA75 #294138 üzenetére
ebből csak az utolsó dolgot nem próbáltam még a programmar helyreállítást, minden mást próbáltam és nem hozott eredményt
Plusz a frissítéseket a fiók fülön megtalálja le is szedi, de ha rányomok magára az egyik appra azzal már nem hozza be az áruházi oldalát csak a szokásos " nem lehet csatlakozni ...." képet kapom
-
válasz
PACSA75 #294141 üzenetére
Én hó elején váltottam, mivel volt egyébként is 200-as iCloud, Apple TV+, Apple Music, és összevontan egy ezressel olcsóbb lett, plusz így nem külön-külön van mindig a hóforduló az egyes szolgáltatásokhoz, hanem egyben, ami nekem komfortosabb. A játékok számomra fájdalmasak, egyszer ránéztem, elég volt. Napi sok órát játszom PS5-ön és PC-n, nem hiányoznak ezek a kvarcjátékszerű izék, de gondolom beteszik a csomagba, mint az ISP-k a vezetékes telefont.
-
Jaded
őstag
válasz
PACSA75 #294129 üzenetére
Pedig nem muszáj ennyire kimaxolni. Nekem pl egy DS118 van (gondolkoztam már a cserén, de nem létfontosság). Van benne egy 4 terrás winchester, meg rá van kötve egy 2 terrás. Kiszolgál 2 iPhone-t, iPadet, Macet, 2 tv-t. Simán nézek róla filmet, több évnyi kép van rajta, mindenhonnan elérem. Azért a képek fenn vannak Onedrive-ban (sokat agyaltam rajta, mi lenne a jó, de az Office miatt ez lett).
Ez így körülbelül 80 ezer ft volt pár éve (ha nem számolom, hogy a winchestert cserélnem kellett, mert a NAS hisztizett miatta egy idő után, de azóta is működik, az van rákötve pluszban). Nehezen szántam rá magam, de most abszolút azt mondom megérte. Nem kell mindenhez atomerőmű, ha megfelel jó lehet egy “low budget” megoldás is.
-
adika4444
addikt
válasz
PACSA75 #294070 üzenetére
+1. Az iCloud backup-olja a telefont, minden másra ami tárhely fájlok APP + SMB tároló. Így minden APP-ba tudok adatot behúzni és többnyire onnan kifelé is
Amiből lehet kerülöm az Apple-specifikus megoldást (a legtipikusabb a jelszókezelő), feltűnően nem szeretnék, ha aki egyszer elkezdi használni, elvigye az adatait. Én a jelszókezelőből kb. 10--20 jelszót rángattam ki, azóta csak Bitwarden. De ilyen a kontaktok, arra Google van.
Illetve amit még kerülök a Google-ös és Apple-ös bejelentkezés, jobban szeretem mail-címmel.
-
markknight
veterán
válasz
PACSA75 #294055 üzenetére
Az a baj, hogy a képek 200 gigán nem férnek el nekem, azok jó ahogy vannak. Viszont nincs más opcióm. Vagy 250 giga vagy 2TB és ha már fizetem, akkor használnám is full gázzal. Dropbox-szal szemeztem még, havi 2TB ~4000 forintért. Ott aztán van átjárás minden platformra.
-
Noxy
veterán
-
-
Imi1981
veterán
-
Szabi®
addikt
válasz
PACSA75 #290720 üzenetére
A másik meg . . . 3-4 éve cidrizik mindenki hogy az új update mennyire cseszi szét a telefont ? Mi fog működni, mi fog nem működni, eltűnni, akksit mennyire gyilkolja . . .
Azért ez már nem az az apple . . . Ugye "régen" mutogattak az iphone felhasználók az androidra, hogy ott mennyire hektikus az update, fingreszelés csak, vagy nincs is. Hát most iphone-nál tartunk itt. Nem működik rendesen egy stock weather app ? Ugyan . . .
Az biztos hogy Jobs alól más minőség jönne ki. -
válasz
PACSA75 #290675 üzenetére
”2. Vannak, akik elismerik, hogy vannak gyengeségek, de minden más miatt szeretjük ezt a vonalat.”
Úgy-úgy!Van pár érthetetlen dolog ios-en amik bosszantanak,de számomra még mindig szerethetőbb rendszer mint a másik oldal.
Ezeket a hiányosságokat nem azért nézem el,mert az iPhone egy más “elit” életérzés és csak ezzel menő az ember.Pont lesz@rom ezt a részét,nem érdekel kinek milyen telefonja van,az sem érdekel ki mit gondol rólam 1 telefon miatt. -
Biga123
addikt
válasz
PACSA75 #290673 üzenetére
Azabaj h kicsit kényszerűségből használom. Magamtól sose váltottam volna iphone ra. Úgy voltam vele h megszokom. Elengedem a testre szabhatóságot. De alap funkciók sem működnek rendesen. Kap még egy hónapot, aztán visszaváltok. De hogy itt tényleg ez a trend h ti mindent megszoktok, elfogadtok az számomra felfoghatatlan. Még ilyen alap funkciót érintő szarvas hibát is. De nem robbantanék hitvitát. Nem azért jöttem, nem is trollkodni. Köszönöm az eddigi segítséget de ha ez tényleg csak ennyit tud akkor csere lesz.
-
Buckey
őstag
válasz
PACSA75 #290133 üzenetére
Lehet, hogy a beépített az így működik, de ez sajnos nem.
Mindegy, tudok várni. Amíg betölt, addig bekötöm magamat meg még elpakolom a nálam lévő cuccokat.
Holnap még állítgatok rajta, hátha sikerül finomhangolni.
Vagy beállítom a késleltetést 60 másodpercre.
Akkor azonnal indulhatok is, mondjuk, ha hideg a motor, azért szoktam pár 10 másodpercig melegíteni, mielőtt elindulok. -
Buckey
őstag
válasz
PACSA75 #289669 üzenetére
Üdv.!
Kedden megérkezett a [kicsike] , volt is egy kis teszt, 2x15 km, és 2x35 km.
A készülék beállítása után minden jól működik, a kapcsolat kb. 30 másodperc után már teljesen stabil, indítható az autó. Viszont, amíg nem töltötte be a CarPlay-t, addig sem indítani, sem hátramenetbe kapcsolni (hátsó kamera miatt) nem ajánlatos, mert vagy kézzel kell elindítani, vagy különböző anomáliák lépnek fel, pl. a zenelejátszás megszakad, lefagy a navigáció (Waze) és az egész készülék.
Van rajta indítási késleltetés, de csak 0,1 másodperc és 60 másodperc.
Még állítgatom a menüjét, hogy megtaláljam az ideális beállításokat, de ha gyújtás ráadása után fél percet kell várnom az indításig, az sem gond.
A telefon merülése YouTube Music és Google Maps használatával kb. 45 perc alatt 10%-ot merült, az adapter sem melegedett nagyon, a telefon a táskában egy kicsit jobban, PD töltés közben természetesen már melegebb volt, de nem vészesen.
Azt vettem észre, hogy navigációból a Google Maps fogyaszt legkevesebbet, a Waze, Magic Earth pedig jóval többet kér az akkuból, a telefon is jobban melegszik és az adapter is. Így marad a Google Maps.
Ha drága is volt (mihez képest), de eddig nagyon tetszik.
Remélem a későbbiekben sem lesz vele gond.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest