- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
In-Whisky
csendes tag
válasz
madkiller #338673 üzenetére
Ha user által beadott szöveget kell fordítania, nagyon nagy kapufa. Multkor láttam egy interjút, ahol az illető azt mondta, hogy a külföldi webshopok azért tudtak nálunk piacot szerezni, mert már olcsón lehet jó minőségben fordítani.
Az lehet, hogy olcsó, de az biztos, hogy nem jó a fordítás és nem a fordítás miatt rendelek én is külföldiektől, hanem a borzalmasan igénytelen fordítás ellenére.
Ez még mindíg nem valódi intellgiencia és soha nem is lesz az. Távol áll tőlem, hogy védjem az apple fenekét, de ha valamit csinálnak, azt jól csinálják és nem adják ki igénytelen minőségben, feltételezem ezért is csúsznak a saját AI-el.
-
Ricardo
titán
-
-
-
Gáben81
senior tag
válasz
madkiller #327395 üzenetére
Nekem is ugyanaz… RC, meg előtte a 18.0.1 szuper volt.
Most ha reggel leveszem a töltőről és ránézek az mínusz egy %…Eddig nagyon sok mindent tudtam csinálni, úgy , hogy 100-on volt sokáig.(16PM)
Amúgy ma reggel vettem észre miközben a Facebookot görgettem, hogy melegszik erősen, letöröltem és visszaraktam, most jobbnak tűnik, de holnap látom csak majd az volt e a gond, ma nem úgy használom mint szoktam naponta. -
esbii22
őstag
válasz
madkiller #327395 üzenetére
Attól függ meddig töltötted fel, ha 40-50%-ra akkor nincs gond
Viccet félretéve én reggel vettem le a 11-et most vagyok 67%-on 2 óra navival. 4G-n voltam és ment végig a Spotify.
Ilyenkor ajánlott a használt appokat megnézni. Hátha valami beragadt.
Ez most nem rád vonatkozik, de ez egy visszatérő kérdés mindig, és ahelyett hogy mindenki megnézné a saját alkalmazásait illetve csinálna egy force restartot egyből írtok a fórumba. Mert általában a vége ugyanaz, csak valami beragadt és az újratelepítes megoldja, vagy egy force restart.
-
madkiller
őstag
válasz
madkiller #323284 üzenetére
Az remek minden rá van fogva az AIra
Most néztem samsunggal összehasonlító videót. Előfizus appok évek óta tudják azt a ''minőséget'', ahogy az iPhone szerepelt a videóban. Meg mondjuk a régi s22umon pár hónapja próbálgattam is ott, azért elég komoly. Iphone új képszerkesztős skilljét azthittem azért megkapjuk....
-
markknight
veterán
válasz
madkiller #323269 üzenetére
Őszintén szólva nem is tudom mire lehetne használni. Hasonlóan mint a back tap-et. Legalábbis nálam. Azért az évek alatt annyira kialakult már nálam egy workflow mindenre, hogy ha új gombot vagy opciót raknak be, egyszerűen nem tudom mire használni. Kiváló példa erre az action button amin maradt a némítás (kb havonta 1x nyomom meg) vagy a lockscreenen cserélhető kamera meg lámpa. Ez persze csak én vagyok, más lehet nagyon örül neki és alig várta, imádni fogja.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
madkiller #323269 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy a műveleti gomb hosszan történő megnyomása a véletlen (nem kívánt) érintés miatti szükségtelen működést hivatott megelőzni, ezért ebben nem várható változás.
Annak sem örülnél, ha gyakran csinálna olyasmit, amit nem te akartál, a véletlen rövid megnyomás miatt. -
markknight
veterán
válasz
madkiller #323085 üzenetére
Itt tudod követni a témát: [link] Valszeg az volt a koncepció, hogy az új chip jobban melegszik mint a tavalyi és ha ezt megírná a sajtó, akkor annak nagy visszhangja lenne, jönnének a mémek és a többi.. Tehát, jött az egyszerűbb megoldás, hogy rakjunk be egy fémlapot az aksihoz, hátha.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
madkiller #317297 üzenetére
Vélhetően nem lesz elegendő. Ha [ezt] meg tudja oldani az Apple, akkor azt is meg fogja tudni oldani, hogy az Unióban ne legyenek elérhetőek a bejelentett körbe tartozó iOS 18-as fejlesztések, pl az AI.
Amúgy régiót a Beállítások/Általános/Nyelv és régió menüpont alatt tudsz választani.
-
Laca1212
őstag
válasz
madkiller #305419 üzenetére
Ahaja!
Egy mobil akku és e car akku nem osszehasonlítandó. Tesla megint egy más téma, azon belül akku kémiától is függ sokminden.
Javaslom a témában Varsányi Péter írásait olvasgastni, hogy képbe kerülj. Ha e autós vagy, tuti hallottad már a nevét. Ha valakinek, neki elhiszem amit ír/tud....
-
moordavid
aktív tag
válasz
madkiller #305419 üzenetére
Igazad van, mert a 15 szériába is benne van a 80%-ig töltési opció. Bár emlékeim szerint ez olyan esetekre van ha az akku töltés rendszertelen mert sok lótifuti van meg utazgatás.
Én tolom neki esténként mert kényelem mindenek felett, de lehet ha több napos ide-oda futkározás lesz kipróbálom ezt az opciót is, hogy aztán letojjam milyen lesz az akku két-három év múlva -
Cyberbeni
addikt
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
madkiller #304534 üzenetére
Ez ilyen kinek mennyit fogyaszt a kocsija jellegű témakör, kár a győzködés meg az érvelés mert mindenki másképp használja. Nekem a 12 miniből 64-es volt, világ életemben elég volt, sose voltam tele, a 13 mini-m is csak azért 128-as, mert itt már nem volt kisebb. Jelenleg 30 GB-ot használok tokkal-vonóval.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
madkiller #304137 üzenetére
Soha egyik mobil kamerám lencséjét sem sikerült még megkarcolnom, pedig semmiféle extra törődést nem kapnak, kiveszem a zsebemből, gatyámba törlöm, fotózok, visszateszem. Igaz nem is olyan helyen dolgozom, ahol száll a fémreszelék meg a por a levegőben.
A rendes objektíveimre azért ennél ezerszer jobban vigyázok.
Amúgy a hajszálkarcok kevésbé látszanak meg egy fotón, mint egy rossz protector, ami csak tovább rontja az Apple telefonok eleve gázos becsillanási hajlamát. Persze ezzel nem a hajszálkarcok felé akarlak terelni.
-
tothl
addikt
válasz
madkiller #303349 üzenetére
Merül merül de nem is számítottam másra.
Nyilván ha erre használod olyankor a telefon jellegét valamennyire elveszíteni, nem várható a 2 napos üzemidő.
Viszont az enyém nem melegszik, kb 10 percet toltam csak bele az nem fingatta meg és nem is nagyon merült. 2-3 óra játék biztosan van benne. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
madkiller #302817 üzenetére
A gyorsabb "beégés"hez hő is kell. Nem túl okos dolog a telefont az autó szélvédője alatt használni nyáron. Van olyan festékünk, ami kijavítja a karcokat és a műszerfalra fejlesztettük ki, a BMW számára. Ja... 90 °C szükséges a kémiai folyamat beindulásához. És ez a műszerfalon megvan.
-
Roland861010
veterán
-
Kukipapa_rr
tag
válasz
madkiller #302480 üzenetére
tarcsazója simán vetekszik egy 2012es alcatel idol sével. Remélem a jövőben kap egy hatalmas upgradet
Az upgrade már letölthető itt.
-
esbii22
őstag
válasz
madkiller #302480 üzenetére
Egyesíteni kell egy fiókba az összes névjegyet és akkor nem fogja írni. Anno nekem is ilyen volt mert Google és Outlook fiókban is fent volt az összes névjegy. Egyesítettem, és a két fent említett fiókból töröltem a névjegyeket, most már csak az iCloudban van fent.
-
szezso15
addikt
válasz
madkiller #302201 üzenetére
Amúgy ezt innen tapasztalta valaki? Én eléggé betojtam amikor erről először olvastam, anno a Galaxy S/S2-nél volt ilyen probléma, hogy valami folyamatosan fix helyen lévő UI elem beleégett a kijelzőbe, nem nézett ki jól.
Jó lenne, ha ezt nem kéne itt újra tapasztalni. -
oba
addikt
válasz
madkiller #301821 üzenetére
Én azt a vonalat szívesen eltűntetném. Nem a funkcióját, csak hogy ne legyen ott. Vagy pár mp után magától tűnjön el. Androidnál is lehet lapozgazni az appok között ugyanígy, lehet ezt kevesen tudják. És nem kell hozzá hogy ott legyen az a vonal állandóan. Ilyen jellegű apróságok azok amik zavarhatnak egyeseket akik androidról jönnek, hogy itt nem lehet ilyen szinten alakítani a rendszert. Én sem dőlök a kardomba, hogy nem lehet elrejteni a vonalat, de ha lenne rá opció, biztos elrejteném.
-
válasz
madkiller #301461 üzenetére
Ma mentem Budapesten és környékén egy 100km-t CP-vel semmilyen bug nem volt. Szökőévente csinálja azt a telefonos bugot, hogy hívok valakit és egyszer csak eldobja a kihanhosítást a hívás megy a kocsiba meg a rádió szól. 3-5 havonta egyszer előjön, de már 1-2 éve. Valószínűleg ebben benne van a Suzuki is, de ilyenkor le kell állítani az autót, lezárni és a telót is újra kell indítani.
-
válasz
madkiller #301503 üzenetére
Van, aki bőven elvan 4Gb-al, nekem azért 6Gb-al is előfordult (12-13-14PM), hogy pár dolgot újratöltött alkalmanként, pedig pl. egyáltalán nem játszom telefonnal. Nyilván nem annyira durván zavaró egy-egyújratöltés, de Murphy törvénye alapján mindig akkor történt meg, amikor igazán fontos lett volna, hogy ne forduljon elő.
formula01: 14P és 15P egyaránt 2000 nit fényerő. Az nem változott.
-
válasz
madkiller #301352 üzenetére
Egyelőre ne keresd, mert nincs még benne. Csak a WatchOS 10.1-gyel jön (az erről készített youtube-bemutatók mind a 10.1 bétájával készültek)
(én is így voltam vele, én Ultra 2-t vettem, és meg kellett tudnom, hogy nincs még benne a "doubletap" - az apple eventen elhangzott "later this fall" mondattöredéket olyan jelentéktelenül sikerült előadni, hogy igen sokaknak átcsusszant rajta a figyelme, és keresik mint Te meg én...)
-
válasz
madkiller #301175 üzenetére
"Szerintem, ha a sima 15 120hzel jött volna, fele ennyi pro modellt nem adtak volna el. Mi maradna a különbség van zoom kamera? Átlag user el van anélkül is -100kért."
Ne viccelj, átlag user magasról tojik mind a 120 Hz-re, mind a zoom kamerára, de ha a kezébe adnád a kettőt, hpogy mondja meg a különbséget, a zoom kamerát sokkal gyorsabban észreveszi, mint a 120 Hz-et.
Ne a fórumozókból indulj ki, aki képes egy konkrét telefon-témában hetekig-hónapokig írogatni egy fórumba, az nagyon messze nem átlag user (engem és téged is beleértve, gondolom ebben n egyetértünk)Átlag usernek, aki iPhone 15 Pro-t vesz tudod mi számít? Hát hogy iPhone van ráírva, hogy az a legújabb, és hogy TITÁN (így nagybetűkkel, mert most épp az a menő - a legjobb marketinghúzása az Apple-nek, amivel hiánycikké tette az elődjénél egyébként talán lehelletnyivel jobb telefont). Facebook,/Insta/Whatsapp/TikTok/Messenger azért menjen rajta, és még egy-két aknavető-szintű játék is, de utóbbi nem annyira fontos. Na meg fotózni lehessen vele. Ennyit akar kb az átlag user, ha sérti ez a valóban "pro" Pro-usert, ha nem.
-
formula01
senior tag
válasz
Ez szerintem is így van. Nekem pl. sokkal nyomósabb érv volt a 120 Hz kijelző, hogy 12 év droid után 15 Pro-ra és nem sima 15-re váltottam, mint az A16 vs A17 pro közti különbség, vagy a zoom kamera, nem beszélve arról, hogy a sima 15 könnyebb is, ami számomra nagyobb pozitívum lenne, mint a titán keret amit tokban sosem látok.
Viszont ha most a 15 Pro mellé teszem a Mate 20 Pro-m, korábban sosem éreztem, hogy ennyire lassú lenne vagy akadna, de most annyira lassú, darabos, döcögősnek érzem, hogy amint tudom rakom vissza a fiókba, pedig nyilván nem az lett rosszabb, mint 2 héttel ezelőtt. Én személy szerint egész biztos, hogy nem tudnék visszamenni 60 Hz-re. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Szerintem erre nem az a megoldás, hogy a normál modelltől visszatartom a 60 Hz feletti kijelzőt vagy az AOD-t, hanem a Pro tudjon annyival többet, amivel megindokolható az ára.
Ha nem indokolható meg... hát... érted... egyikünk sem Apple részvényes, kissé ellenérdekeltek vagyunk abban, hogy drágábban sózzanak ránk valamit, mint indokolt lenne.
-
oba
addikt
válasz
Istenkáromlás lett volna csak a két pro modellt kiadni idén és a 15/15 plus helyett tovább forgalmazni a 14es szériát csökkentett áron?
Jogos amit írsz, pontosan tudom, hogy miért történt ez így. Az Apple kb. a legéhesebb cég ha a profitról van szó. Az utolsó utáni pillanatig tudják aktuális áron árulni a múltbeli technológiákat. Nem kap rossz telefont az aki 15 vagy 15 plust vesz, de jobban jár a 14 pro szériával. De ha különbség kell a sima és a pro modellek között, akkor jövőre is 60hz-es lesz a sima modell?
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
madkiller #301160 üzenetére
Semennyire. Ha veszel ilyen, akkor csak olyant érdemes, ami arannyal befuttatott, egyébként loser vagy ;-)
Ez tavaly volt érdekes termék, de még élő embert nem láttam aki ilyent vett volna. Igaz, valami 45E Huf körül volt az ára alsó hangon és onnan felfelé. Ütődéstől nem véd és amúgy semmi mástól sem. Na jó, a karcoktól védi a telefont, ahol takarja. Vagyis a négy sarkot jóformán. Ezt inkább mint telefon ékszert tudom nemértelmezniMarhaság.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Pixel 7 Snow 128Gb-sok tartozék-1 hónapos-garanciás
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest