- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Megvan a tizedik Redmi Note 12 is
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Yettel topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
KillerATi
tag
válasz Schafranek #329888 üzenetére
Írtam már erről korábban, lehet én vagyok a szerencsés, de nekem a faceid olyan tökéletesen működik, mint egy megtestesült álom. Volt 11-13-14es most 15 szériám is. Vak sötétbe, esőben, sapkába, kapucniba, akkor ha félig bele van nyomva a fejem a párnába, 20ból 19x elsőre fel ismer, sőt még a fél arcot takaró Oakley tükörlencsés napszemüvegben is. [kép]
-
KillerATi
tag
Srácok! Mióta tud az iPhone visszafelé tölteni? Lemerült az iqosom, kíváncsiságból rádugtam a telefonra, és töltötte. 15PM, eddig azt hittem, az iphoneok nem tudnak ilyet. Vagy a C óta igen?
-
KillerATi
tag
válasz Satyka. #327829 üzenetére
Az összes iPhone-omon teli kijelzős üveg fóliát használtam, a nagyon olcsó kínaitól a 10 ezres fóliákig, év évek alatt kb mindent. Engem borzasztóan zavar ha nem fedi az egész kijelzőt, szóval mindig teli fólia volt rajta, és tökéletesen működik a faceid, meg minden vele kapcsolatos funkció is.
Viszont ilyen műanyag fólia, meg ilyesmi sosem volt nekem rajta, csak üveg, azoknál lehet hogy okoz problémát.[ Szerkesztve ]
-
KillerATi
tag
Akinek van AppleCare+-a, és igénybe is vette, az tudna róla mesélni kicsit bővebben? Itt a hardverapro-n hirdetnek ugye, amiben azt írja “A biztosítás korlátlan incidens (törés, sérülés - bármilyen káresemény) esetén nyújt cserét vagy javítást, Magyarországon minden költség nélkül.”
Viszont az Apple oldalain mindenhol azt írja, vagyis úgy értelmezem, hogy valami önrészt, vagy hasonló díjat azért kell fizetni.
Illetve ami meg érdekelne, hogy a valóságban mire terjed ez ki? Írja hogy az akkumlátorra is, akkor ha le megy 85%-ra be viszem hogy ez rossz és cserélik?
Szóval, ha van gyakorlati tapasztalat, osszátok meg légyszi! -
KillerATi
tag
Meglepve olvasom ezeket. Én a 11 óta használok faceid-s telefont, és olyan jól működik, a kezdetektől fogva mint semmi más, se a touch id, se más gyártók megoldása. Korom sötétben vagy szembe fénynél, télen nyáron, szemüvegbe, napszemüvegbe, szemüveg nélkül, agyba fekve félig a párnába levő fejjel, mindenhogy felold, 100ból legalább 99 alkalommal elsőre. Maszkba nem ment ugye, de arra is jött frissítés.
Egy szó mint száz, számomra a faceid talán a legjobban működő Apple feature, és emiatt(se) tudnék másra váltani. (Próbáltam) -
KillerATi
tag
-
KillerATi
tag
válasz hiddenroth #327061 üzenetére
Ha a méret a probléma, ott a 2022-es IPhone SE, ami még sok évig kapni fog frissítést mindenre is, illetve ott van az iPhone 12-13 Mini, ami méretre kisebb is mint az SE. Ezek mind viszonylag sokáig frissítve lesznek, szóval nem kell aggódni azon hogy biztonságos-e használni őket.
SE vs Mini:
-
KillerATi
tag
válasz werszomjas #326941 üzenetére
Ez engem is érdekelne, kötnék én is.
-
KillerATi
tag
-
KillerATi
tag
válasz Zsolt,72 #326320 üzenetére
Ezt komolyan mondod? Tényleg az Apple térképek vált be, próbáltad a többit is? No offense, nem kötözködni akarok, csak hihetetlenül meglepő számomra. En próbálom mindenből a gyárit használni, de nálam nagyon rosszul teljesít a gyári térkép, autós navigációra legalábbis. És borzasztó régi a térképe is. Szerinte Budapesten a Blaha Lujza terén még át lehet menni autóval és parkoló is van, pedig már nagyon sok éve nem lehet oda behajtani, sőt, már út sincs.
-
KillerATi
tag
válasz jilian #326112 üzenetére
Apple support azt írja, hogy wifire kell lenned csatlakozva, Esim hozzáadásához, és csak az USA esim only telefonoknál nem kell wi-fi az esimhez, ezt esetleg próbáld meg.
Illetve, Beállítások -> Általános -> Info oldalon nézd meg hogy van-e valami szám az Eid-nél, ha nincs akkor nem megy az esim és kapcsolatba kell lépni az applevel, legalábbis ezt írjákSzerk: Elvileg feltétel még a legújabb iOS verzió is.
Azt is írják, hogyha szolgáltatótól vásárolt a telefon, ő letilthatja az esim szolgáltatást(attól függetlenül is hogy nem a fizikai SIM foglalta nem szolgáltató függő)[ Szerkesztve ]
-
KillerATi
tag
Én küzdök most az üveg fólia témával, 15PM, Nomad Modern Leather tok(már nem az első, nagyon szeretem es ajánlom). Először Spigen EZ Fit volt rajta, de az annyira “fok barát” hogy minden irányból 1-1,5mm maradt el a kijelző szélétől, ami csúnya is volt, a kosz is gyűlt ott, es megakadt az ujjam ha oldalról kellett swipeolni. Most tettem rá egy iFixed üveget, ennek ugye fekete a kerete es le is van kerekítve, de még fel helyező kerettel se lett tökéletesen középen, es ez se ér ki a tokig sajnos
Az előző 14-emen Gorilla Type volt, az ki ért pont a tokig, meg se lehetett mondani hogy van rajta fólia, de sajnos azt nem árulják felhelyező kerettel, anélkül meg nem tudom feltenni mert béna vagyok.
Köszönöm, hogy kipanaszkodhattam magam -
KillerATi
tag
válasz icecave #325937 üzenetére
Elképesztően szerencsétlennek érzem magam, de képtelen vagyok ezt megcsinálni, de ha megnyugszom megpróbálom megint. De ez a parancsok app nekem nagyon kiborító
btw köszönöm!
#325939: Köszönöm, ezt használom most, csak viszonylag sok mindenre használom a spotlightot és folyton eltűnik onnan -
KillerATi
tag
Sziasztok!
iOS 18.0.1-en hogyan lehetne valami shortcutot, vagy barmit csinálni, az automatikus fényerő be és kikapcsolására, hogy ne kelljen mindig a beállítások mélyére menni? Néztem a Google-ba, de amiket találtam nekem nem működött. -
KillerATi
tag
válasz aram01 #325693 üzenetére
Nekem ugyan AirPods Pro 1st gen van, de ott ahonnan a képet küldted, nekem sem mutatja, csak a lokátorban, meg a Bluetooth menüben.
Illetve, ha az ottani mediamarkt úgy működik, mint az itthoni, akkor a plusz garancia az hozzájuk szól, és nem közvetlen a gyártóhoz, ezért nem látod a telefonon a meghosszabbított garancia időt
[ Szerkesztve ]
-
KillerATi
tag
válasz CharlieDrop #325544 üzenetére
Szerintem, szinte mindig jobb választás az előző évi pro, mint a aktuális nem pro. Én sokat gondolkoztam mi legyen, de végül egy 15PM lett. Mondjuk élőben meginogtam, mert nagyon tetszik a 16/16plus zöld színe, teljesen más mint képeken, sokkal jobb
-
KillerATi
tag
válasz Speedy007 #325532 üzenetére
A support szerintem nagyon prémium szinten van, egyszer én is hívtam őket, iCloud problémám volt, majdnem egy órát beszéltünk telefonon, kért távoli hozzáférést a telefonomhoz, nagyon segítőkészek voltak, és meg is oldódott a probléma. Akkor kicsit éreztem hogy “kaptam valamit a plusz pénzért”, amennyivel drágábbak ezek a telefonok.
-
KillerATi
tag
En mát régóta két simmel használom, nincs semmi extra dolog, működik. Úgy van ahogy írod, ha az egyiken telefonálsz, addig a másik kártya offline lesz.
Ami engem zavar, hogy nem lehet hívás előtt választani melyik számról hívod. Előre az összes kontakthoz be lehet állítani hogy melyikről hívja, illetve van ilyen “utolsó használat” is, hogy azon hívja, amelyiken ő hívott/te hivtad utoljára. Szerintem ez viszonylag szar megoldás, meg körülményes is, droidon minden hívás előtt megkérdezi melyikkel akarsz hívni, az jobb. Nagyon mást nem tudok mondani, működik, ennyi -
KillerATi
tag
Sziasztok!
A képen látható narancssárga rész mit takar? A zöld és a piros tudom mi, citromsárga ha akkukimélő módban van, na de a narancs, fogalmam sincs.
-
KillerATi
tag
válasz mmdms #321806 üzenetére
Az SE-hez képest szinte bármelyik újabb iPhone sokkal jobb akksi időt tud produkálni, de nyilván nagyobbak is. A 12-13 Mini ami hasonló méret, de azokba pont nem túl erős az akksi, újonnan sem.
Touch ID már nincs, csak Face ID van, ha neked ez nagyon fontos, akkor nincs más, csak egy powerbank a mostani SE mellé[ Szerkesztve ]
-
KillerATi
tag
válasz markknight #297044 üzenetére
A beállításokban lehet ki-be kapcsolni. A képen alulról a második.
-
KillerATi
tag
Már írtam ide ezzel kapcsolatban korábban, egyszerűen nem működik az iCloud kulcskarika. Újként beállított iPhone, és mindent szinkronizál, de a jelszavak egyszerűen nem jelennek meg, bármit is csinálok. A másik két eszközön (MacBook és iPhone) hibátlanul működik, ezen meg nem. Láttátok már ilyet? Supportal beszéltem telefonon 45 percet meg képernyő megosztás meg minden volt, amúgy nagyon segítőkészek, de a probléma nem oldódott meg sajnos.
-
KillerATi
tag
válasz markknight #292173 üzenetére
Siker! Köszi!
-
KillerATi
tag
válasz markknight #292150 üzenetére
Még nagyon régen talán iPhone 4-és időkben feliratkoztam, vagy mi ilyen névnap naptárra, hogy a gyári naptár alkalmazásban legyenek névnapok. És nem tudok megszabadulni tőle, mindenhol próbáltam már, de biztos elkerülte a figyelmem.
-
KillerATi
tag
Hogy lehet feliratkozott naptárat torolni?
-
KillerATi
tag
Nomad bőrtokot használ valaki? Alternatívát keresek a gyári bőrtokra, mert bár majdnem mindenben elégedett vagyok vele, az a baj hogy idővel a telefon sarkainál nagyon könnyen lecsúszik egy kicsit a telefonról, ugyanúgy ahogy az iPhone 13-nál is történt, és ott majdnem pórul is jártam emiatt.
A bársonyos belső, és a bőr külső lenne a cél, a tpu/szilikon tokok felülete borzasztó nyálkás lesz főleg így nyáron, nálam. -
KillerATi
tag
Akkor hogy adjam el, a Telekomnál vásárolt készüléket? Nyomtassam ki a telekom weboldalát, hogy nincs rá részletfizetés, meg semmi?
-
KillerATi
tag
Egy kis tapasztalat, természetesen semmi meglepő nincs ebben, tisztában voltam vele hogy ez lesz. iPhone 14, vissza tettem az iOS 17 helyett a 16.5-öt, és sokkal jobb az akksi idő, és sokkal gördülékenyebb a rendszer 16.5-ön Egyébként, annak ellenére hogy dev béta, egészen jól használható a 17 is a mindennapokban, minden alkalmazás működött amit használtam. A szokásos béta bugok voltak csak, hogy néha nem jött elő a billentyűzet, Safariba pl, meg ilyesmi. (Ugyanez igaz a MacOS Sonomára is, néhány apróbb bugtól eltekintve tök jól használható csak eszi az akksit nagyon.)
[ Szerkesztve ]
-
KillerATi
tag
válasz Zsolt,72 #289424 üzenetére
Én próbálok mindenre gyári alkalmazást használni, ha van, nem szeretem a Google dolgokat, de sajnos a céges email, táblázatok stb csak Google-be mennek. Meg hát a YouTube, ilyesmi. Pedig szívesen megszabadulnék minden Google cucctól, már vettem Mac laptopot is, hogy Windows-t se kelljen használni.
-
KillerATi
tag
válasz Stylewars_kp #289077 üzenetére
Cáfolnám, nekem működik ios15.7-en.
-
KillerATi
tag
válasz unicumnext #289060 üzenetére
Enyém is hasonlóan kezd kinézni, de a matt, és nem sikamlós felület miatt, nem vennék mást.
-
KillerATi
tag
válasz Stylewars_kp #288996 üzenetére
Esetleg ez jó lehet, még nem próbáltam de ki fogom, mert van otthon egy SE-m, szóval köszi az ötletet
[link] -
KillerATi
tag
válasz Mike81 #288971 üzenetére
Nekem volt ilyen CD nyílásba rakható tartó, javarészt fémből volt, cserélhető gumikkal hogy minden méretű CD nyilasba illeszkedjen, nagyon jó stabil volt, és nem érzékelte CD-nek sem, hogy elkezdje behúzni. Sajnos linket már nem tudok hozzá, régen volt.
szerk.: azthiszem ez volt az [link][ Szerkesztve ]
-
KillerATi
tag
Ugyan nem iPhone, de 1gen AirPods Pro garizással van valakinek tapasztalata? Pár hónap gari még van rá, és azt vettem észre hogy nagyobb hangerőn elkezdett recsegni a baloldali, mélyhangoknál, meg talán kicsit kezd a jobb oldali is. Foglalkoznak vajon ezzel, érdemben?
-
KillerATi
tag
-
KillerATi
tag
Félig meddig off, és asszem sejtem is a választ, de hátha:
Lehet valahogy javítani az iPhoneok térerején? A belvárosban dolgozom, és sok mélygarázsban, liftben, lépcsőházban, nem hogy mobilnet, egyáltalán semmi térerő nincs. iPhone 14-em van most. Esetleg ha Esimre váltok az számíthat bármit?
Néhány kollégának androidos telefonja van, nekik csomó helyen van térerő, ahol nekem nincs, viszont van ahol nekem van, nekik nincs, szóval nem hiszem hogy droidra váltani megoldást jelentene. Vagy mégis? Esetleg hordjak magammal külső antennás nyomó Gombos telefont? Azok jobban vennék vajon a jelet? -
KillerATi
tag
válasz Fritz Teufel #285689 üzenetére
Én is ilyen Comply szivaccsal használom az AirPods Promat, és egyszerűen ég és föld a gyárihoz képest, minden tekintetben, imádom.
-
KillerATi
tag
Tudom túl sokszor kerül szóba a tok téma, de már rég volt
Van-e olyan, átlátszó tok, ami egyáltalán nem sárgul be és kicsit keményebb nem puha szilikon, és ténylegesen átlátszó, és esetleg ellenálló valamennyire a karcok ellen?
Amiket eddig próbáltam mindnek volt valami kis textúrája, már a csomagolást kibontva is karcosak voltak, és nyáron szó szerint 1-2 hét alatt sárgultak be. Volt közte olcsóbb, drágább is, de nem vált be. -
KillerATi
tag
Na ez nekem sose működött jól, az AirPods Proval, a tok toltottsege misztikus dolog.
Egyébként a régi időkhöz képest, tényleg rengeteg szoftveres probléma van az iPhoneokkal, szerintem. És sok ilyen röhejes, és gáz dolog van. De (szerintem legalábbis) még mindig jobb a helyzet mint más platformokon. Szóval Ben vagyok elvakult, látom sajnos hogy egyre több a probléma, de akkor sem tudnék másra váltani(próbáltam).
[ Szerkesztve ]
-
-
KillerATi
tag
-
KillerATi
tag
Ha el szeretném adni az Apple Watchom, elegendő az iPhone-on levő Watch appban a “visszaállítás és minden adat törlése” funkció használata, hogy az új tulaj használatba tudja venni? Először az órán próbáltam volna ezt, de ott írta hogy nem fog törlődni az aktiválási zár, ezért csináltam telefonról. De a “saját eszközeim” között még mindig ott volt, ahonnan eltávolítottam. Ez így ok? Vagy mi a megfelelő folyamat? Nem akarom hogy eladás után az új tulajnak problémája legyen belőle.
Tudom hogy ez nem a Watch topic, de az nagyon nem pörög. -
KillerATi
tag
válasz markknight #282749 üzenetére
Én minden iPhoneom újként szoktam beállítani, egy óra vagy kettő rá megy az appok telepítésére, mindenhova bejelentkezni+a beállítások.
Az ikonok elhelyezkedése nekem is szent évek óta, ritkán változik szóval arról én is mindig csinálok egy képernyőképet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
- Apple iPhone 15 Pro , Blue Titanium , Usa ( eSim ) modell, kártyafüggetlen
- Apple iPhone 14 Plus, Blue, makulátlan, 128Gb, garanciális, független
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest