- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gicz
addikt
válasz
lugosi #303335 üzenetére
Telekom vowifi beállítása wifi preferred. Csatlakoás előtt persze csekkol pinget a wmg-be, és hogy az adott portok nyitva vannak -e amik szükségesek.
Yettel beállítása LTE preferred, ott cska akkor fog felmenni wifire ha nincs térerő. Pl repcsimód és a wifit visszakapcsolja a user, akkor fel fog menni. Ilyen eset lehet monjduk egy alagsori iroda, ahol nincs térerő, de van wifi.
-
Gicz
addikt
válasz
Aszpirin #301514 üzenetére
Van még különbség. Én pl idén jordániában voltam, és az A7RIV 60mpx raw-ja 120MB körül van. Van USB to lightning csati, de pl ssd-t és vinyót cska úgy volt képes meghajtani, hogy töltő is volt bedugva egyszerre. 15PM meg simán meghajt 2,5" külső vinyót is, nem csak ssd-t. Nagyon komoly fejlesztés végre az az usb-c. Ha csak ennyi lett volna akülönbség, akkor is megéri az újabb szerintem. Ha meg 50k a különbség, akkor főleg nem érdemes régi csatisat venni.
Plusz még ott van az extra sebesség is, USB hubok támogatása. Már tényleg cska egy lépésre vagyunk egy rendesen működő dockolós asztali OS-től. Imádnám ha lenne egy iylen, 1milliót is adnék érte, ha egy 16PM jönne 16GB rammal, és usbc dokkra dugva bejönne egy asztali macos a monitoron, és egy macbook air közeli sebességgel futna.
-
Gicz
addikt
válasz
Watto1991 #299904 üzenetére
nem.... fogod szépen két kézzel miközben pötyögsz ezerrel a hüvelyk ujjaiddal. Ha lejebb lenne 1 centivel a billentyűzet, sokkal könnyebben kifordulna előrebukfenccel.
Most próbáltam úgy fogni mintha nem lenne ott, és nekem sokkal kényelmetlenebb, nekem pont így jó, hogy ott a sáv alul pluszban.
-
Gicz
addikt
-
Gicz
addikt
válasz
Sungoo #299645 üzenetére
Az a szoftver nagyon jól tudja milyen hardveren fut
.
Ennyi erővel hogy oldja meg, hogy az infó menüben a 15 pró ban van akku ciklus számláló, a többi telóban meg nincs? Hogy oldja meg, hogy ugyan ezzel a főkamerával a 14 pro-ban nincs 24 mpx opció csak 12 vagy 48? és még lehetne ezer példát hozni. -
Gicz
addikt
válasz
markknight #299174 üzenetére
100%-on felveszem vasárnap este 10kor, abban alszom. eltelik a hétfő, kedd, és szerda reggelre lesz kb 10%-on. Én nagyon szeretem az Ultrát.
-
Gicz
addikt
válasz
Ron Swanson #299115 üzenetére
Én pont a hybrid-et szeretem, mert a hátlapja nem sárgul meg.
-
Gicz
addikt
válasz
markknight #299111 üzenetére
Nem érzem jobban melegedősnek eddig mint a 14pm volt. Sőt, töltés közben szerintem kevésbé melegszik mint a 14pm.
-
Gicz
addikt
válasz
hellsing71 #299101 üzenetére
Beallitasok/ fotok legaljan, transfer to mac or pc, a keep originals legyen kivalasztva es menni fog.
-
Gicz
addikt
válasz
Ateszpapa #298665 üzenetére
Ez nem lehet ultra, beállítottam ugyezt a számlapot, kb fele ekkora a fekete keret.
Viszont tudok egy beégett series6 ról, viszont amióta megvan a tulajnak ugyanaz a számlap van, sose volt más rajta, és always on is megy. 3 év azert nem kevés ha semmi nem valtozik a kijelzőn.
-
Gicz
addikt
-
Gicz
addikt
válasz
Aszpirin #298313 üzenetére
De, a 2.0-ás USB-C kábelekben fizikailag hiányzik a +4db ér, és a jó minőségű árnyékolás, ami kell a nagyfrekis átvitelhez, ezért olcsóbbak. Tölteni tökéletes és így olcsóbb több töltőkábelt venned is, meg az apple-nek is olcsóbb legyártani. Ez most nem a "különleges apple chip" esete. Amit nem vártunk az apple-től, de szerencsére íg alakult.
-
Gicz
addikt
válasz
Rage47 #298275 üzenetére
Hogy megtartja ahol tartott vagy újratlt az két külön dolog. Safari is megtarja ahol volt, de látni rajta, hogy újratölt.
Kamerában vgre jöhetne olyan fejlesztés, hogy rendes minőségű lesz a slowmo is, nem ilyen kockás agyontömörített gagyi. De ezt a részét 5 éve nem fejlesztették legalább. Inkább elengedném a 4K60-at egy jó 1080p 240hz-ért.
-
Gicz
addikt
válasz
PACSA75 #298271 üzenetére
Ht ez tényleg fura. Meg ezt a RAM dolgot sem értem Aszpirin-nél. 3GB? Akkor is vicc volt mikor kijött az a teló. 14 pro max is folyton újtarölt csomó mindent. Safari 4-5 tabbal, reddit, youtube, insta, ezekből már szokot újratölteni. Nem értem az apple miért ennyire konzervatív a RAM-mal. már a 13-ban 8GB-nek kén lennie, most pedig már 12-nek a 15 pró-ban.
-
-
Gicz
addikt
válasz
ketrin #293176 üzenetére
basszus ez elég szarul hangzik :/ akkor vidd el a yettelbe. Persze előtte még megér egy ügyfélpanasz feladást a dolog. Ha telefonon jelented be akkor 72 óra alatt megvan a válasz. Csak tudj olyan napot-órát-percet mondani amikor megtörtént, és legyen 1 héten belüli az a nap, amikor tapasztaltad.
-
Gicz
addikt
válasz
szabonagyur #292787 üzenetére
Igen, az apple garis oldalán is fent van, ha hivatalos viszonteladótól veszed, akkor ők a 2. 3. évet is teljesen gyári garinak kezelik mint az 1. évet.
-
Gicz
addikt
válasz
HoReSz1975 #292775 üzenetére
Beállítások/fotók, legaul a transfer to mac or pc-nél válaszd ki a "keep originals"-t. Így már nem fog megszakani.
-
Gicz
addikt
válasz
markknight #292648 üzenetére
ha van NAS, akkor "telóról" is mehet a torrent. Szoktam én is hazaúton elindítani letöltést, és akkor egyből lehet nézni. Akár telón streamelve, akár majd otthon.
-
Gicz
addikt
válasz
markknight #292483 üzenetére
De valid, ezen a last 10days részen azt mutatja, hogy hány % akksiból volt meg az a screentime. Szal a kijelolt napon, most szerdán, osszesen kb 60% akksi fogyasztással mennyi volt az használat.
-
Gicz
addikt
válasz
markknight #292479 üzenetére
-
Gicz
addikt
válasz
tothjozsi96 #292318 üzenetére
Csak tavaly 440 volt pont akkor a dollar, es a szep nagy árfolyamkockázatot rakott rá az apple. Valsz idén még a dollárban drágulással is olcsóbb lesz mint tavaly.
-
Gicz
addikt
válasz
tothjozsi96 #292314 üzenetére
Azért kérdem mert tavalyig amikor be nem szart a forint, kb 120ba fájt évente, hogy első nap megrendeltem az aktuális promaxot, a tavalyit meg eladtam. Nem sokkal kerul tobbe evente cserelni, mint megtarni 3-4 évig.
-
Gicz
addikt
válasz
tothjozsi96 #292312 üzenetére
Akkor mennyibe is volt évente a buko a 11 pron?
-
Gicz
addikt
Bétázókhoz: CIB Bank app megy? Még nem raktam fel a bétát, általában a banki dolgok fossák össze magukat. vagy várjam meg a jövő hétfői "bugmentes" verziót?
-
Gicz
addikt
Idén van az első év, hogy a legcsekélyebb késztetés sincs bennem, hogy bétázzak, nagyon gyenge lett ez az update.
-
Gicz
addikt
válasz
noorbertt #288390 üzenetére
Aha az, szerintem sokat fejlődött mióta próbáltad, ha a háttérben nyiva van az app akkor is szinkronizál. megosztási mappát csinálni ugyanolyan egyszerű, van térképes nézet mint google photosban, timeline nézet, mint google photosban, és mappanézet is.
Amire én használom, hogy meglegyenek a fotóim videóim biztonságban, eredeti méretben (otthon 2 lemezes raid) arra szerintem tökéletes. Teszel mellé offline backupot, vagy másik synologyt másik helyen, akkor biztonságban vagy. Korlátlan mobilnettel meg mindig "nálam van" az sszes fotó.
VPN szerver is hasznos, torrent kliens is jó, hogy csak iphonerol bedobom a filet egy mappáb és mire haaérek készen van, majd DLNA-n keresztül látják a tévék
.
Nehogy belekössön valaki hogy deát fizessek netflixet, mert van az is, meg yt premium is, de netflixen nem jön át a 60GB-s bluray minőség közelsem....
Először tök feleslegesnek és baromi drágának tartottam, de most, hogy már megvan jóideje, belaktam, már "nem tudnám nélkülözni". Egyébkéknt egy ds920+ van, 2x4tb wd red a fotóknak shr-ben, 1db wd red 6tb a filmeknek, meg egyéb nem fontos adatoknak, és egy 1tb ssd a torrentnek. Azért ssd, mert így nem para ha egyszerre olvas/ír több filet a le és feltöltéshez, és még épp le is játszok róla, nincs lelassulás, vinyó kerregés, szerencsére a házban van telekom optika, és jól hozza a fel-le 1Gbitet. Most hogy megjelent a DS923, gondolkodom az upgrade-en, a 2,5 gigabites LAN csati miatt, és hogy az már a két NVME bővítőhelyre is tud disket kreálni, nem cska gyorsítótárnak használhatóak az nvme helyek.
-
Gicz
addikt
válasz
markknight #288387 üzenetére
Nem, ha pl egy barátodnak is van egy, és egy lemezhelyet feláldoztok arra, hogy egymáséit backup-oljátok neten keresztül automatikusan
Plusz 2TB-t már meghaladta a környvtáram, nem lenne elég az icloud, meg nasra ment a párom telója is, így neki sem kell icloud előfizu.
-
Gicz
addikt
válasz
PACSA75 #288165 üzenetére
Hát pl a og a barátnőmet várom az utcán a 13. Keruletben parkoloban kocsiban amig bement valami btba, 4G-n nem tudtam egy youtubot megnézni. 5g on, egyből volt 300 megabit, és ment gond nélkül
mellesleg amit most bekapcsolnak az DSS, főleg 700-on, szal lófasz, az nem "igazi" 5G. 5Mhz-es sávon nem lehet rendes sebessèget elérni, ahhoz c-band kell, hogy meglegyen a gigabit.
-
Gicz
addikt
válasz
bodorjanos #287874 üzenetére
Ügyfélpanasz leadása megvolt, pontos időponttal több meghsakadásról ?
-
Gicz
addikt
válasz
kisdobos0111 #286746 üzenetére
üzemidővel nem értem a problémát, míg este zuhanyzol felrakod töltőre, fél órát rajta van és megvagy másnap estig ugyan úgy. Ez miért akkora probléma? Ultrával 2-3 napot is elvagy így.
-
Gicz
addikt
válasz
gyapo11 #286642 üzenetére
Holnap utána nézek ennek, de az az érzésem, hogy felküldi a telefon a gps koordinátákat. Legalábbis traceben látni koordinátát.
viszont a telefonok távolságát kompenzálni kell, hogy a frame-ek ne egymást átfedve érjenek el a toronyhoz, ez a timing advance. GSM-nél egy TA az 550m, LTE-ben 78m. Ezek alapján háromszögelni is pontosan lehetne, de utánanézek inkább honnan jönnek a koordináták. -
Gicz
addikt
-
Gicz
addikt
válasz
Shyciii #284559 üzenetére
Ha 24 biten hallgatsz FLAC-ot, és nem hallod a volte vs 2G különbséget, akkor maradj nyugodtan a 128kbites mp3-nál
.
Végülis csak 10 éve foglalkozom mobilhálózat tervezéssel, és terminál tesztekkel szolgáltónál. 4G sokkal spektrumhatékonyabb, plusz beltérben azért nagyobb a térerőd 2G-n, mert kapacitás miatt LTE-n midbanden vagy tartva amíg lehet. Ha tudnád forceolni a telódat lte 700-800-900-ra, jobb lefedettséged lenne beltérben mint 2G-n. Egyébként volte hívás közben hamarabb át vagy tolva low bandre, ezért nem szakadsz meg lépcsőházban. Ha meg mégis, ott már 2G-n jóval korábban megszakadtál volna. Akkor lehet más a helyzet, ha 2g repeater működik az adott helyen ahol 2G nem szakad meg de 4G igen. Technológiából adódóan a 4G spektrumhatékonyabb, energiatakarékosabb, és "messzebb szól".
2G-t le kéne végre kapcsolni, csak fosadék 20 éves modemek meg a "2G jobb mert kevesebbet fogyaszt" típusú felhasználók miatt itt maradt a nyakunkon....
-
Gicz
addikt
válasz
burgatshow #284551 üzenetére
Szerencsére ennél okosabban van megoldva, ha lekapcsolsz egy hálózatot, esetünkben 3G-t a Telekom, akkor a mérőfrekikből is kiveszik amit a telefonnak küldenek le csatlakozáskor, handoverkor, így nem fogja keresni a telefon sem. Viszont 4G-n lenni energiatakarékosabb mint 2G-n, és jobb a hangminőség is, lefedettség is 4G-n, nincs értelme átrakni 2G-re, ez így igaz.
-
Gicz
addikt
válasz
Shyciii #284420 üzenetére
A szolgáltató oldja meg, szolgáltatónál dolgozom, volt amikor terminálokkal foglalkoztam. A samu simán fleküldi a hálózatba, amíg telefonálsz az átirányítást a másik számodra. Akkor olyan díjcsomagod van amiben ez nem extra pénz. Nekem 100ft/perc volt a vodás átirányítás, és hamar nagy lett a céges számlám.
-
Gicz
addikt
válasz
Shyciii #284411 üzenetére
igen a samu átirányítgat, ami őszintén szólva elég gány megldás, főleg ha szolgáltatói oldalról nézed.
Plusz fizeted a kb 100ft/perc átirányítási díjat is.
Ezekeben a telefonokban egy modem van, samsungokban is. Ezért egyszerre csak egy hálón lehet connected módban fent.
-
Gicz
addikt
Nem kellene a ph-ra egy "iphone akku degradáció rettegő" topik? Már nagyon kezd unalamas lenni a minennapi "félek h 15 éves korára akkut kell cserélnem a 400 ezres telefonomban 30k-ért" tipusu hsz.
-
Gicz
addikt
válasz
Sgr_A #283583 üzenetére
Azt nem tudom kérdés volt-e a méret, lehet átsiklottam felette. Most az, hogy kicsit kevesebb az akku, de cserébe 3 kamera, jobb szenzorok, oled kijelző, mostani generációs design. Nekem no brainer lenne. Na mindegy
Egyébként amióta van "plus" vagy "Max", nekem csak olyanom volt, nem tudnék használni már kisebbet.
A sajátom 14PM, de most van nálam egy 13 mini is teszt miatt. Hát, nekem ez tényleg olyan érzés, hogy csak telefonálás, meg ha muszáj meg lehessen nézni valamit neten. Persze tökre értem, hogy valakinek pont ez az ideális felhasználás, nem bárki megbántása miatt mondom.
-
-
Gicz
addikt
válasz
-Skylake- #283313 üzenetére
Igen. Akik szerint most semmi ertelme az 5g nek, nyugodtan menjenek vissza egy 10 évet amikor a 4g-is ugyanigy szapulták.
akkor sem értették mire nem elég az az 5 megabit 3G-n. Ugyanez a szitu, engedj rá csomo embert akik csak youtuboznak, messengereznek, es egybol lehal a 3G.szolgáltatónál dolgozom, hálózat optimalizálás részen, nagyjábol a munkám fele a mindenféle statisztikák nézegetése. És szepen telítődik a 4G, folyamat megy fel a terhelés. Plusz 4G-n elèg macera, hogy nagy sebességhez CA-zni kell, és nem minden készük tud mindenfél combót, plusz managelni kell akkor melyik layert higy építse fel, bontsa le, más lfedettséget hoz low band mid ban. Sokak még mindig nem volteznalk es csfb vagy srvcc-znek 2g 3g re.
akik szerint csak speedtestelni jo az 5G, majd 5-10 ev mulva emlekezzenek a véleményukre.... -
Gicz
addikt
válasz
Dell XPS #283074 üzenetére
1-2 havonta??
Nekem nagyon fura mikor ilyeneket olvasok. Én ugyanazt a mentés hurcolom kitudja hány éve. Soha nem volt semmi lsssulás, battery drain meg semi ilyesmi. Ugyanez barátnő, szerintem iphon 6S óta hurcolja a mentést, és sosincs semmi baj.
Akkor rakosgattam újra a telót mikor még jailbreak volt 3GS-4-4S-5 alatt. Akkor is hatalmas pain in the ass volt mindig ujra beállítgatni. Mostmeg csak évente megveszem az aktuális pro maxot, és rányomom a mentést, kész.
-
Gicz
addikt
Mert gondolom az eladó úgy hirdette, hogy "eredeti" kábel eladó. Ha így volt, akkor ez nem lejáratás. Ha úgy hírdette, hogy "lehet hogy eredeti" kábel eladó, akkor nincs gond.
Akkor is ha száz forintért vette.
Furcsa, szerinted a becsületességnek van akkor alsó értékhatára?
-
Gicz
addikt
válasz
Jorus #281811 üzenetére
Mikor kopik már ki ez a köztudatból, hogy nem tölthetem nagyobb teljesítményű töltővel, mert "túltölti" ?
USB-PD szabványú a töltőd, meg a macbook meg a teló is. Lebeszéli az eszköz a töltővel, hogy mekkora feszültségen mekkora teljesítményre van szüksége. Ha a fej nem támogatja a PD szabványt, akkor meg USB szabványnak megfelelő 5V-ot ad. Egyik esetben sem tud semmi baj lenni.
Gondolj bele, a tv-d otthon a 2000 megawattos Paksba van bedugva, mégsem robban fel
-
Gicz
addikt
válasz
markknight #281600 üzenetére
Ezek 1 év alatt a home office+zsebben hordástól is kikrokarcosak lesznek elég rendesen. Üvegfóliát meg lecserélem ha zavar.
-
Gicz
addikt
válasz
Sys85 #281592 üzenetére
Szerintem anyag kérdése is ez, ismerősi körben nekem az a tapasztalat, hogy amik "üvegebbnek" hatnak, azok kevésbé karcolódnak de könnyebben törnek. ip 13-14 széria meg elég jót fejlődött a drop testek alapján, és ezt érezni is, nem olyan kemény rideg az üveg, nehezebben törik, cserébe kopogósabb meg könnyebben karcolódik.
Mondjuk nekem ezzel nincs bajom, amint levettem a fóliát a dobozból kivéve ment rá az üveg.
-
Gicz
addikt
válasz
MasterMark #281556 üzenetére
Persze ez igaz. Csak így később sem jön meglepo, hogy mivel lehet heic-et megnyitni mindféle windowson
-
Gicz
addikt
válasz
abcd12 #281553 üzenetére
Egyáltalán nem macera áttenni a képeket, csak át kell állítani a photos bellításaiban, hogy ne akarjon konvertálni hanem eredeti formátumban másolja át a képeket, illetve kamera beállítások között át kell állítani jpg-re HEIC-ről, és kész.
Innentől rádugod gépre, megjenik a mappa és áthuzod a képeket mint egy sima pendriverol.
-
-
Gicz
addikt
válasz
-Skylake- #281392 üzenetére
Ahogy használod persze csökken a max kapacitása, természtes dolog. Csak sokan túltolják és atom figyelnek, hogy 20 és 80% között legyen a töltés, mert az jót tesz az akksinak. Ami igaz is, nagy akksikat használok modellezésben, és azokon nagyon észrevenni, ha nem jól használod.
Csak túltolni sem érdemes, teló van értem és nem fordítva. én mindig gyorstöltöm, 5w-tal kihullik a hajam mire feltölt. A legkisebb C-s adapterem is 30 wattos. Az előző telefonomban a 13 pro maxban, 1 év ugyanilyen használat után esett 99%-ra a health. 1 év után meg úgyis eladom.
#281393 Noukoum
Nem az LTE -- wifi volt a kérdés, hanem LTE--3G. -
Gicz
addikt
Na ezaz, de még ha merül is, reggel töltőre rakom amíg elkészülök, kocsiban töltőn van úgyis a magsafe tartóban, ha meg mindezt elfelejtem akkor bedugom az irodában.
Ja de ugye ezt meg azért "nem szabad" mert akkor úristen 3 év múlva majd csak 93%-os lesz az akksim és vége a világnak
Imádom a battery health rettegőket is
#281388 balinlin
Na, igen ez manapság már lehet érv a wifi kikapcsolásra, emiatt én is szoktam néha -
Gicz
addikt
válasz
-Skylake- #281381 üzenetére
Androidról jönnek, és ott valóban sok % megmarad éjjel ha kinyomod a wifit. Képtelenek megérteni, hogy Apple-nél ezek a dolgok alapból jól működnek. Ugyanez a mobilnet meg gps kikapcsolás..... Legjobb az volt amikor kinyomták a 4G-t mert többet fogyaszt - nem, nem fogyaszt többet.
Új hozzászólás Aktív témák
- bambano: Bambanő háza tája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hálózati / IP kamera
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- iPhone topik
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest