- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bilux #329532 üzenetére
Van az.
Hát, sok mindent nem tesz hozzá ez a Genmoji és Image Playground a mindennapjaimhoz.
Visual Intelligence nem rossz, de semmi újdonság (aki volt már droidon idén) viszont a Circle to search nekem hiányzik nagyon innen.
Ha kijön magyarul is valamikor az AI akkor lehet még több haszna, mert most a hívás rögzítés is csak a hangot képes felvenni rendesen, de összegezni stb semmi értelme.... -
törölt tag
válasz
Bilux #329066 üzenetére
Én nem akarok meggyőzni senkit, honnan veszel ilyet? Megkérdeztek miért maradtam 17-nél és miért tartom rossznak a 18-at, válaszoltam nálam CC, Settings, Photos, Cal és Calc napi ötvenszer használatban, mivel 18-ban ezeket elrontották, amíg lehet én maradok 17-nél. Nem muszáj utánozni engem.
Ez a "lehet szerkeszteni a fotó appot" szöveg szintén szembe jön a redditen is, de olyanra nem lehet visszacsinálni mint 17-ben, a használhatóság sérült mindenképpen, mert az alsó menüsávot nem tudod visszarakni: 17 fotókban hüvelykujjal könnyen elérhető kereső ikonon dupla tap és már aktív is a kereső mező, feljön a billentyűzet, gépelhetsz rögtön. Ezt 18-ban nem tudod ilyen kényelmesen és gyorsan megcsinálni, mert felülre tették a keresést. És ez csak egy példa. 17 alsó menüsáv ikonjai duplán érintve egyben navigáláshoz is gyors lehetőséget biztosítanak, 18-ban scrollozz feleslegesen, több mozdulat.Amúgy írásban nehéz visszaadni a különbségeket, videózni meg nem fogok, aki érti az érti.
Egyébként 1-2 apróságban 18.2-ben már visszatáncol az Apple. Valószínűleg 18.5 vagy .6 környékén lehet majd végleges ítéletet mondani az új rendszerről, egyelőre félkészen adták ki.
Sajnos igen, a többség mindenre jó ász duma. Ismerős most váltott Androidról, neki "tökéletes" az iOS 18, mert végre lehet a home screen ikonokat bárhova pakolni. Az mindegy közben 10 másik dolgot elrontottak. Szóval ilyenek már a témát se értik miről beszélek.
Elmondom valami az újban több mozdulat, objektívan rosszabb helyen van egy gomb, settings kategóriák helyett extra szintre mezei ABC listába eldugott beállítások, kevesebb sor info fér ki a kijelzőre új design miatt, elvettek adott funkciót, leírom indokolva példákkal ez így miért szar, visszaírják de hát az újabb jobb mert újabb, mert csak, és a megkapom én vagyok a boomer mert ragaszkodom a régihez a "fejlődés" helyett.
Tiszta vicc!Mindegy, nem érdemes erről többet írni, lesz amilyen lesz, Apple megszoksz vagy megszöksz.
-
Speedy007
őstag
válasz
Bilux #328224 üzenetére
hacsak nem lesz hátrány az a plusz gomb ami miatt soknál ellenszenvet vált ki, bár ennek ellenére jól fogy mert hiánycikk egyes helyeken.
#328223 ha jól emlékszem 16 Pro-ra nem jó a 15 Pro tokja Tech2 Laci próbálta mikor debütált a 16-s széria. Ki lehet kapcsolni szoftveresen a gombot így sok vizet nem fog zavarni maximum az esztétikán ront csak. -
jeni
félisten
-
Razzul
őstag
válasz
Bilux #326809 üzenetére
Igen, hát ez esetben ez a “gyári technológiával javítanak” duma egy laikus számára félrevezető lehet, mert ez nem jelenti azt, hogy olyan is lesz, mintha most jött volna le a gyártósorról.
Bármilyen technológiával is javítanak az akkor is kézzel készül, és a vízzáró szigetelést úgy nem biztos, hogy sikerül tökéletesen felrakni. -
Morgenstern
tag
válasz
Bilux #326728 üzenetére
Meglepődsz, de igen. Nyílván máshogy használja mindenki, de reggel levéve a töltőről, Messenger, iMessage, Safari, kis Faszbúk simán kibírja estig kb 20%-ra merülve. Ez egy 11 Pro. A kijelzőidőm 4-5 óra körül alakul, ennek kb. fele mobilneten megy.
[kép]Kicsit túl van parázva az akksi téma.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
Bilux #326355 üzenetére
Sok alkalommal a statisztikai adatokat is figyelembe veszi. Szóval ha egyik nap dugó van egy szakaszon, másnap lehet úgy tervez, hogy kikerüli, pedig a valóságban lehet nincs is ott semmi.
Néha ilyenbe én is beleszaladok, de az van sajnos, hogy még mindig többször mond jót, mint rosszat.
-
-
válasz
Bilux #322378 üzenetére
Minden nagyobb autópálya járható, ha hihetünk annak, hogy törekednek a szárazföldi vagy vízi szállításhoz (mikor a légi a leggyorsabb és az egyik legjobb ha célzott helyre akarunk vinni valamit, de mind1), szóval szerintem ez most nem befolyásholhatja komoly mértékben a szállítást.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Bilux #322191 üzenetére
Egyszer még friss Apple userként végig akartam nézni egy 1,5 órás videót az éppen akkor megjelent MacOS főverzióból és mikor már zsinórban 40 perce sorolta, hogy hol raktak odébb 7 pixellel egy gombot, meg milyen új emojik vannak, akkor feladtam és váltottam egy 15 perces összefoglalóra a tényleg lényeges dolgokról.
-
törölt tag
válasz
Bilux #315406 üzenetére
Állítólag a Settings menüt kicsit variálják, vagy ezt Mac-re olvastam? Pl. a Covid “Exposure Notifications” menüpont már felesleges főmenüben, töröljék vagy rakják valahova a Health app mélyére. Az AI hype engem annyira nem érdekel, én is annak örülnék az elmúlt 1-2 év feature listáját bugfixelnék alaposan és meglévő funkciókat kiterjeszteni eddig kihagyott régiókra.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Bilux #302824 üzenetére
Van valami sejtésem mire gondolsz...
Villanykapcsolót, ezt-azt le szoktunk szórni egymásnak, de ez egészen más ügy lenne. Ennyit neked sem érne meg szerintem.
Az a baj ezekkel, hogy drága alapanyagok kellenek bele és olyan drága lesz a végtermék, ami még egy BMW számára is húzós. Ezért nincsenek ilyen festékekkel szériában gyártott járművek. A technológia adott, gyártani is lehet, de egyszerűen annyit nem fizet érte senki. Volt próbálkozás mobiltelefonokkal és elektronikai cikkekkel kapcsolatban (a Nokia idejében voltak divatban a soft touch felületű telefonok, tapintásra bőrhatásúak) de ott sem lettek nagyon elterjedve. Mire érdekes lett volna, a hátlap cserélődött üvegre
-
-
válasz
Bilux #299838 üzenetére
Írtam pár napja, hogy én spec. kint voltam külföldön, de Apple.hu-n keresztül a rendelés kb. 14:25 körül nyílt meg, és már azonnal okt.3-11-et írt szállításra. Annyira nem volt sürgős 14PM-el a zsebben, de attól még kellemes meglepetés, hogy épp az előbb hozta a UPS, tehát megadott intervallum előtt.
-
Razzul
őstag
-
haddent
addikt
válasz
Bilux #299821 üzenetére
Őszinte kérdés és nem kárörvendés, félre ne értsd/étek. Ha úgyis rendes, "teliáron" veszed, akkor mégis miért nem Apple.hu?
Yettel, Telekom akciós árat megértem, nyilván. De más esetben.. Se az ilyen sufni bóvli ócska iStyle iCentre, se Alza, se MediaMarkt se semmit nem értek. Ugyanannyi - miért ne a gyártótól?
-
hipsteR
csendes tag
válasz
Bilux #298474 üzenetére
Szia!
En az alap Pro modellt rendeltem, semmi hir
Az ugyfelszolgalat is csak pingpongozott egesz hetvegen, pentek delutan meg hitegettek hogy megerkezik szombatra de aztan a rendeles statuszat "Dolgozunk Rajta" allapotra modositottak...
Extran frusztralo, hogy rendeltem egy ultra kettot is es az mar csutortokon megjott - mivel a telefonnal megegyezo rendelesen van ezert azt addig nem tudom atvenni ameddig a telefon meg nem jon...
Kitartas, hatha a heten megkapjuk -
xedamen
senior tag
válasz
Bilux #297814 üzenetére
Már nem azért az 5 forintért, de valahogy nem tudom elhinni, hogy több ezer darabra érkezett rendelésük. Lehet én vagyok naiv, de azért nem lehet olyan óriási réteg Magyarországon, akik előrendelik startnapon a telefont ráadásul pont az Alzánál... A fanatikusok jórésze szolgáltatónál veszi, mert van kedvezménye. Ugyancsak reálisnak tartom, hogy aki kp-ra veszi az megveszi az Apple.hu-n, mert biztosra akar menni. Ott vannak azok, akiknek fontos az "élmény" hogy Apple boltba vették, ők iStyle-iCenterbe rendelnek. A maradék szétoszlik az MM, eMag, Alza és társai között, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy ebből az Alza része több ezer lenne, de lehet tényleg teljesen vakon vagyok
-
törölt tag
válasz
Bilux #297675 üzenetére
Eléggé erőforrás igényes a bőrkészítés, így lehet haszna a váltásnak, a műanyagot hasznosíthatják újra. Az embereken múlik, vigyáznak-e a holmijukra vagy már rohannak új tokot venni egy kis karcolástól és jönnek a milyen tokot vegyek a tokomra kérdések? A telefont védi az a dolga. Szerintem az first world problem amikor láttam a tesztelők direkt végig húzzák a körmüket és juj-jaj nyoma lett, vegyünk újat a 70 dolláros tokból... hát az embereken múlik a környezetvédelem. A másik véglet aliról rendelni az olcsó szarokat ideszállítva, aztán megy a sírás a közé került por karcolja a telefont.
-
kulu22
aktív tag
válasz
Bilux #297502 üzenetére
Azt gyanítom, hogy ha túl hamar kiadják a kereskedőknek, lehetetlen megakadályozni hogy ne legyen kiadva belőle idő előtt (dolgozóknak, ismerősök, stb.).
Az UPS meg nyilván nem fogja ingyen tárolni, nekik is az az előnyös ha a saját módszereik és ütemezésük szerint szállítanak. Vélhetően amúgy elképesztő szervezés és logisztika lehet a megjelenések előtt, nomeg a központi készletet is szét kell szortírozni az előrendeléseknek megfelelően. Nálam pl. már a hét elején írta az Apple hogy előkészítették a csomagot.
Teszem hozzá, simán benne van a pakliban, hogy mégsem érkezik meg holnap, volt már expressz UPS csomagom (nem telefon) ami késett egy napot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest