- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shyciii
veterán
Ebbe nem fog belegondolni, mert pontosan tudja, hogy nem lenne kényelmetlen, mert gondolom Androidról jött, ott ugyanis jó pár gyártó esetén vagy eltüntethető, vagy eleve nincs is ott. Én is úgy használtam az Androidos telóimat, és jobb volt, mert több hasznos hely volt a kijelzőn és egyáltalán nem volt kényelmetlen.
-
divan
őstag
Nekem az a kedvencem, mikor hallgatom a Spotify-t az autóban, kiszállok, még az autót sem zárom be, teszek-veszek az autó körül, visszaszállok, és nem indul el a zene, mert kilökte a memóriából. Elő kell bányászni a zsebemből, hogy elindítsam az appot. 13 Mini. Máskor van, hogy napok múlva is ott van.
-
Nagyon sokat használom a telefont, csak másra és másként. Ettől persze még a "minimál felahasználó" kategóriába kerülhetek, mert tényleg nem instázom, semmi social media, viszont TELEFONÁLÁS mellett web-böngészés, facetime, imessage, notes, naptár, óra (ébresztéshez), fotózgatás, home-automation appok (világítás, fűtés/kazán, klíma), hificucc távvezérlése, Apple Remote, mobilbanking, Apple Pay, 2nd factor appok /ms authenticator, PingID/, Bolt, MÁV app, BudapestGO, Garmin Connect, Google Maps,TuneIn, Music, CarPlay Roon ARC-kal, Music-kal és GoogleMaps-szel vagy Waze-zel, MySkoda - ezek nagyjából mindennapos használatban vannak. Rendszeresen MVMNext, eOn, Telekom, Simple /parkolás, matricák, hűségkártyák/, Alkalmanként Uber, beszállókártyák tárcában, Tesco app, McDonalds app, GPS Kit, Audirvana Remote, iRobot, Parcel, Discogs ... és még vagy 50 ritkán használt app.
Hűha, még soha nem szedtem össze ennyire, mi mindenre használom a telefont - meg is ijedtem, szerintem nem tudnék már létezni nélküle.
Hohgy ez minimál-felhasználás? Lehet. -
sztem az appok döntik el, hogy ujratoltenek-e, mert van pl. a Mona app Mastodonhoz és az mindig megtartja, ahol tartottam, napokkal később is.
azt figyeltem meg, ha a kamerát fejlesztik, akkor a ramot is növelik az Apple-nel, de másban nem látni javulást, nem marad meg több app a memóriaban -
Mutassam meg? Még nem adtam el.
Ja, hogy újratölt 4-5 tabbal? Egyáltalán minek 4-5 tab egyszerreegy telefonon? És ha igen, nyitvatartom kényelmi okokból, akkor mi a probléma, ha újratölt?
Mások a felhasználói szokásaink, és más appokat használunk, tuti, hogy ez a "probléma" forrása. -
Most kapcsolgattam ki- és be, hát valamit azért látok, ha görgetek ide-ode
De azért erőlködnöm kell, hogy ez nagyon feltűnő legyen. Simán tudnék élni nélküle.
De ha itt tartunk, olyan logikus, nem, hogy a ProMotion (mit a magyar marketinganyagban is így hívnak emlékeim szerint) kikapcsolása az a kisegítő lehetőségek mozgás alpontjának "Képkocka-sebesség korlátozása" funkció bekapcsolásával lehetséges. Képkocka-sebesség
Hmm... logikus. Nem csoda, hogy hiába írtam ilyeneket, hogy ProModion, képfrissítési, frekvencia, képrenyőfrissítés, stb...a keresőbe a beállításokban. Nem. képkocka-sebesség. Tanultam valamit ma is.
-
ketrin
csendes tag
Na ma délben bevittem, 3 percen keresztül felvázoltam a hibát.
Ha otthon vagyok és nem mozdulok el hibátlan. 2 hétig voltam otthon tökéletes volt. Ha mozgásban vagyok 2-3km sugarú körben szintén hibátlan általában. Ha nagyobb távot megyek pl Bp-Győr, Bp-Debrecen, Bp-Siófok akkor általában 5-15 percenként előjön a hiba (4G/5G max térerőt jelez viszont se hívni nem tudok, se engem nem tudnak, és internet sincs addig amíg repülőgép üzemmódba teszem a telefont és vissza) és egy ilyen út alatt 10-20 alkalommal el kell ezt játszani. Azt is elmondtam, hogy itt 100% nem fogják tudni a hibát reprodukálni. Sim cserélve. Munkalapra persze annyi került: otthon tökéletes a telefon, amikor utazik akkor van térerő de nem tudják hívni és ő sem tud hívást kezdeményezni
igen végülis ezért ecseteltem perceken keresztül a hibát.
Aki átvette a telefont egy idősebb férfi teljesen flegma volt, és annyit mondott lefuttatnak valami tesztet de ha semmit nem látnak nem tudnak mit kezdeni vele. Én amúgy már 3x csináltam teljes visszaállítást és persze minden ugyan az maradt a hiba.16:21 kor kaptam is egy emailt:
Kedves Ügyfelünk!A XXXXXXXX számú munkalapon átvett eszköz bevizsgálása megtörtént.
A gyári szoftver visszaállítása után a hardvertesztek az Ön által megadott hibát nem mutatták ki.
Kérjük fáradjon be készülékéért! Amennyiben kiszállítást kért, küldjük futárszolgálattal!
Üdvözlettel:
az Almárium-Pro csapata•••••Ez egy automatikusan generált e-mail. Kérjük, ne válaszoljon rá!•••••
Na ezek után mi a megoldás? Szerintem elmegyek érte és ahogy a kezembe adja behajítom hátra a szerviz ajtaján
teljesen nonszensz számomra ez az egész.
-
Rhino82
aktív tag
Köszi a segítséget mindenkinek es korábbról is akik válaszoltak az s23, iphone 14 kérdésemre is!
Tavalyi modelleknél az s22 vs i13 esetében egyértelműen i13-ra esett volna a választásom.
A sok negatív vélemény miatt az s22-ről es a benne lévő exynosról nagyon elriadtam egy ujabb samsung vásárlástól.
A teszteket nézve idén viszont úgy látom nagyon összekapták az s23-at. Nehéz választani így, főleg 4 évre tervezve.Erre aludnom kell még 1-2-t és átnézni jó pár tesztet még.
Ui: addig szívesen fogadok érveket az ios es az iphone mellett (vagy akár ellene
)
-
xhege
veterán
Nekem sokszor előfordul, hogy van napi 2 x 1,5 óra edzés és csak este 11-re érek haza. Alvás közben is rajtam az óra. 10 perc alatt zuhanyzok. Szóval hidd el nem mindenkinek opció, bár 3 alkalommal is nekifutottam, mert amit tud azt szerettem. Az én életvitelemhez azoban sokkal jobb egy Garmin, ami ilyen felhasználás mellett is elketyeg egy hétig egy feltöltéssel.
-
kchris78
veterán
Na igen. De ha lekapcsoljuk a 2Gt akkor hogy hivna az ember roaming alatt telefonon barkit??? Pl Nincs roaming volte itt olaszorszagban, es rakas szar a hivas. megszakad stb... regen jobban mukodott amikor meg csak 2-3G volt.. Alig vannak orszagok ahova mukodik a volte telekomon.
-
Shyciii
veterán
"Végülis csak 10 éve foglalkozom mobilhálózat tervezéssel, és terminál tesztekkel szolgáltónál. 4G sokkal spektrumhatékonyabb, plusz beltérben azért nagyobb a térerőd 2G-n, mert kapacitás miatt LTE-n midbanden vagy tartva amíg lehet."
Tehát akkor most mondtál magadnak ellent, miszerint a 4G lefedettsége nagyobb, mint a 2G-nek. Ugye ezzel kezdted az állításod, mire én írtam, hogy ez nem igaz. Erre tessék, most hirtelen írod a kivételeket, hogy mikor van az a bizonyos mégsem
Amúgy meg ha operátor vagy, ez a szakmád, akkor miért állítasz olyat, hogy kültéren nagyobb a lefedettség, mikor nagy városokra bárki tud mondani olyan helyet, ahol a 4G konkrétan szar bizonyos szolgáltatóknál?
És akkor még szóba sem kerültek a kisebb városok, falvak, völgyek stb.
És akkor olyan helyekről nem is beszélek, amik bizonyos időszakokban olyan mennyiségű embert fogadnak, hogy a 4G-s elérés lerohad. Ugye bizonyos fesztiválok (de a mai napig a Balaton se az igazi nyári időszakban, de bizonyára ezt is tudod, hisz operátor vagy)."2G-t le kéne végre kapcsolni, csak fosadék 20 éves modemek meg a "2G jobb mert kevesebbet fogyaszt" típusú felhasználók miatt itt maradt a nyakunkon..."
Remélem a hozzád hasonló operátorokból igen kevés van, mert ezzel a kijelentéseddel igen sok embert vágnál el a külvilágtól a jelenlegi helyzetben. Ezek az emberek pl a mentőket se tudnák kihívni, vagyis szó szerint kinyírnád őket. Gratulálok.
Jah nyilván azért maradt a 2G életben, mert bizonyos felhasználók terjesztik, hogy a 2G jobb. Nyilván. Igazán hozzáértő vagy. Köszönöm, hogy kifejtetted ezen szakmai állításodat. Így most már pontosan lehet tudni, mind emberileg, mind szakmailag a hozzáállásodat. -
Micsurin
nagyúr
De nem érted a Google ha beírod angolul a kérdésed kiírja, hogy jobb há nem érted?
Lehet .flac-et hallgat de azt is a gyári Nokia fülessel.Nem vicc van ismerős aki tescos Hama fülessel hallgatja a .flac-et de Ő kérem alássan meghallja ha eredeti bakelitet vagy újonnan gyártottat hallgatsz
-
Shyciii
veterán
" Viszont 4G-n lenni energiatakarékosabb mint 2G-n, és jobb a hangminőség is, lefedettség is 4G-n, nincs értelme átrakni 2G-re, ez így igaz."
Ne állítsunk már valótlanságokat. A 2G-n az energiafogyasztás kevesebb, és nem is kicsivel, mint 4G-n.
A másik, hogy 4G-n jobb a lefedettség szerinted. Te jó ég...A mai napig találni olyan helyeket még városokban is, ahol a 4G lefedettség a béka segge alatt van, és akkor nem beszélve, hogy ha még az ember bemegy egy épületbe, akkor végképp leesik közel nullára. Miközben 2G-n minden további nélkül működik tovább a rendszer jóval nagyobb térerővel, így sokkal jobb a fogyasztás, mint egy gyenge 4G-n. Kapásból két ilyen helyet is tudok mondani, ahol fennáll ez a gond, és ez volt az egyik ok ami miatt eladtam a Samsung S22-est.
A beszélgetési hangminőséget meg hagyjuk. Marginális a különbség. Konkrétan senki nem panaszkodott hogy rosszabbul, vagy rosszul hall, mert átváltottam az előbb említett okok miatt 2G-re. -
Shyciii
veterán
Semmilyen 100Ft/perc nincsen, mert nem maga szolgáltató oldja meg, hanem a Samu valahogy a saját szoftveréből. Amióta ezt a funkcióját használtam, soha nem volt több a telefonszámlám a megszokottnál. Nem tudom milyen csellel oldja meg, de gyorsan és pontosan csinálja. Épp ezért gány megoldásnak sem hívnám.
-
z0d1@Ku$
senior tag
Szerintem aki nem teheti meg, hogy egy lerúgott i8-at lecseréljen és kap helyette valami sokkal modernebbet ajándékba, egy szót sem fog szólni, hogy de hát ő egy promaxot akart.
Ha meg 1-2 év után lecseréli, akkor hajrá, de én pl olyan vagyok, hogy ajándékot sosem cserélek le, használom amíg kifullad
Ez egy nagyon szép gesztus a fórumtárstól -
-Skylake-
addikt
-
mazsiii92
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata Apple gyári magsafe bőrtokkal? Már egy éve küzdök, hogy normális tokot találjak. Védelemmel nem volt gond a korábbiakkal, eddig vagy átlátszót használtam de az hamar elszíneződött, vagy olcsó szilikont ami könnyen karcolódott. Tegnap a vásárban gyorsan vettem egy tokot mert az előző már nagyon csúnya volt, de ez meg annyira vékony, hogy hátul a kamera kilóg, szóval ha leteszem az asztalra akkor a kamerán van a telefon, nem a tokon.. szóval megelégeltem.Vennék egy gyári bőrtokot, mennyire strapabíró? Hátul a kamerakivágásnál nem lóg ki a kamera ugye? Illetve mivel magsafe-es, ha ezen keresztül tölteném majd egyszer (gyári) magsafe töltővel, akkor átmenne rajta a teljes sebesség?
-
gippazoid
senior tag
Céges telefon, és szerencsére az égvilágon senki nem hív rajta.
Én meg nem költöztem át, mert akkor dual SIM módban kellene használni és azt nem szeretném. A céges számomhoz tartozó WhatsApp meg Viber fiókjaimmal meg nem akarom megzavarni a mostani kontaktjaimat. Illetve a céges szám korábban másé volt, így a volt kolléganő ismerősei írnak rám időnként. -
Noxy
veterán
Miért kellene valaki ez miatt lejáratni?
Most ha én 20 $ eladok egy olyan kábelt amit linkeltem akkor csaló vagyok, mert nem úgy néz ki mint az eredeti? Működik vele minden? Töltés, adatátvitel. Akkor mi a fenét kellene még csinálni? Elárulom, az ilyen akkor vegyen az Apple-nál 2-3x áron EREDETIT. -
-
Yettel
Ja, ami érdeks, és csak most vettem észre, hogy ilyenkor nem tudok telefonálni, és engem sem lehet felhívni.
Átraktam a sim-et egy másik teloba, ott egyből jó, simán megy az átirányítás, és levét el is. Vissza rakva ebbe az iphone-ba megint nem. És ilyenkor úgy tapasztalom kb 1 órát van ez, utána helyre áll a rend. -
Noukoum
veterán
Mintha az almások megértenék hogy androidon se számít a bekapcsolt wifi.
Ugyanez az alkalmazás "kilövésre".
Megszokták az emberek, ezért csinálják. Nem azért mert "kell" vagy "jó".És természetesen, már hogyne számítana hogy a telefon lte-n lóg vagy wifin mert az előbbi többet fogyaszt.
-
-Skylake-
addikt
"Ja de ugye ezt meg azért "nem szabad" mert akkor úristen 3 év múlva majd csak 93%-os lesz az akksim és vége a világnak"
.
ez megint valami urban legend trollsag vagy nem tudom, az akku nem igy mukodik. 100%->80% merites utan 100%-ra toltes egymas utan 5X , az EGY toltesi ciklus. Mert 5x20%-ot toltottel. Tehat egy darab 80rol 100ra toltes 1/5 toltesi ciklus.
Ennel persze sokkal egyszerubb mindent kikapcsolni, plusz arra nagyon figyyeljetek hogy az 5W-os fejjel kell tolteni, nehogy baj legyen. Nem azert van am benne 20W gyorstoltes mert arra van kitalalva, azt csak az akku maffia erolteti. -
-
-Skylake-
addikt
lol, akkor tegye toltore a telefont ejjel ? akkor meg tobb megmarad. azt erzem ilyenkor (mindig) , hogy olyan problemakat probalunk megoldani amikor kizarolag azert leteznek, mert letrehozzuk oket. szerintem sokkal egyszerubb nem letrehozni oket, akkor nem kell megoldani, mert nincs problema... szamomra teljesen hihetetlen, hogy valaki azon feszul hogy alvas kozben a telo 87-rol 84 vagy 78%-ra esik. 1: tok mindegy, 2: rakd toltore, reggelre 100% lesz.
nem ertem egyszeruen, hogy hol van a problema amit meg akarunk oldani. -
pamesz
tag
Az optimalizált töltésnek pont nem az lenne a lényege, hogy látja a telefon az ébresztőmet, és addigra feltölt? Minden hétköznap ekkor kelek, ekkor ébreszt a telefon. Totál sablonos, nincs váltott műszak és egyebek. Hétvégén nincs ébresztés beállítva, de az alvás fókuszt akkor is bekapcsolom.
-
crue
őstag
Be van kapcsolva, anélkül nem látja az ssid-t se. Így látja, próbál is csatlakozni hozzá, de csak teker és egy idő után feladja. A telefonon annyi látszik, hogy egyszer-kétszer felvillan a zöld kapszula. Arra gondoltam, hogy talán biztonsági okokból nem szeretne netet adni az iphone egy ilyen régi eszköznek.
-
waccamár
senior tag
Én inkább arra vagyok kíváncsi, hogy a mobilszolgáltató vehet-e olyat a speedtest-től, hogy priorizálja a méréssel keletkező adatforgalmat így magasabb sebességet mérjen
Bár most, hogy ezt leírtam belegondoltam, hogy ezt maga a mobilszolgáltató is tudja szabályozni, szimplán a speedtest felé menő kapcsolatokat priorizálja, így magasabb sebességet mér, mint ami a valós.
Nyilván előbbit nem tudjuk bizonyítani, de utóbbi működhet? Azoktól kérdezem, akik képben vannak a mobilhálózatok működésével.
-
Tegnap este 1 órán keresztül pakolgattam ki és be felváltva a 2 fülest,előtte kapott 3 kör Isotek-et is a Sony.Vannak frekvenciák amiknél egyértelműen jobb a Sony,de úgy egészében a hangja nem áll össze az én fülemnek.Próbáltam az eq-t mindenféle beállításom,összehasonlítottam a 2 fülest mindenféle stílusú zenével,de nem tetszik a Sony hangja.És ez a csúcs Sony TWS…
Lehet hogy jó füles annak aki szereti a Sony-k hangját és/vagy LDAC képes telefonnal használja és FLAC formátummal eteti,de újra megerősítést kaptam hogy miért nem szerettem és szeretem a Sony audiotermékeit.Se soundbar,se bt hangszóró,se fejhallgató.
Amikor megjelent 2019-ben a WH-1000XM3 fejes azt is próbálgattam boltban és már akkor sem értettem az árcímkét,ott is hagytam.
Ha kipróbálhattam volna az XM4-et,akkor biztos nem veszem meg,de ezt már buktam.Az Airpods Pro 2 is terítéken volt,csak mivel a kismillió teszt és értékelés alapján úgy voltam vele,hogy inkább az árban kedvezőbbnek adok esélyt így az Aipods Pro 2-t el is engedtem gondolatban.Már bánom…
A 3 napos visszavét/csere csak akkor játszik MM-ben fváron (tapasztalat) ha hibás a termék.”Nem tetszikkel” nem foglalkoznak.
Most nyögjek be valami kamu hibát?Az meg olyan aljas húzás lenne. -
KubanitoS
veterán
Én is vettem egy számomra méregdrága tabletet 0%-ra, amikor újítottam a Telekomnál. Adtak még rá minusz nemtommennyi kedvezményt és valóban jó pár tízessel olcsóbb volt, mint bárhol. A tablet így is olyan áron volt, amennyit én sosem költenék ilyesmire, de úgy voltam vele egye fene. Maga a készülék megérte, nagyon szuper, de engem is marhára idegesít, hogy havonta vonogatják tőlem a telefonszámlával azt a plusz párezer forintot.
Nemsokára vége legalább.
-
Peat76
őstag
-
Detached
csendes tag
+1 En is 5w-al toltom, pedig van 20W-os is... ha sos kene akkor hasznalnam, de ha 'raer' akkor inkabb lassu toltes... az aksi legnagyobb 'ellensege' a lemerites, es a magas homerseklet... 20w al azert nagyobb a hotermeles mint 5W-al... es ha tenyleg nem szamit az ido akkor inkabb 5W
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest