- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
SharpSA #336740 üzenetére
Persze megvoltak, sőt több iOS frissítés is lefolyt a Dunán azóta. De mint mondtam nem csak nálam ilyen, hanem a barátnőmnél is (és nem csak a megosztott listákkal).
De ez gondolom megint egy az olyan bugok sorában, ami nem mindenkinél jelentkezik. Mivel MacBookon szoktam a komplikáltabb, alszekciókra osztott listákat szerkeszteni, nekem nem akkora érvágás, de azért idegesítő.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
SharpSA #336738 üzenetére
Akkor is a szövegbevitel jön elő. Csak a sor legvégére nyomás az ami hoz egy jó 50%-os sikerrátát, hogy a context menü jöjjön elő és nem a szövegbevitel. A videón is látszik, hogy elkezd növekedni az elem a nyomvatartásra, de végül beugrik szövegbeviteli módba.
Meg a sor elején a checkbox karikára nyomvatartás működik még, de annak semmilyen haptikus visszajelzése nincs, ha nem nyomod elég hosszan, hogy megragadd, akkor kipipálja (ami különösen elrejtett "completed" lista esetén idegestő).
A barátnőm telefonján ugyanez a helyzet (friss iPhone user, kb 2 hónapja vette az elsőt). Eleve akkor fedeztem fel, hogy ilyen, amikor megkérdezte, hogyan tudja mozgatni az elemeket és mondtam, hogy tartsa nyomva és úgy. De nem akart összejönni, odamentem segíteni és ezt tapasztaltam. Sajátomon ugyanilyen.
-
Noxy
veterán
válasz
SharpSA #332333 üzenetére
Ez az a fajta Apple hozzáállás, hogy majd ők eldöntik neked, hogy mikor spóroljon az akkuval a készülék
Sztm az iPhone elsősorban egy kommunikációs média eszköz és ehhez priorizárja az aksi felhasználást, nem a képek videók azonnali feltöltéséhez. Ha valakinek ez a fontos a munkájához, akkor van rá célhardver. Dig..fény..gép wifi chip-l.
-
xhege
veterán
válasz
SharpSA #331930 üzenetére
Minden érdekelt, mindent ki akartam próbálni. Ebben benne van az is, hogy mondjuk ugyanarra a márkára visszatértem (Galaxy S10 és Galaxy Note 10, vagy iPhone 12 Mini és iPhone 12 Pro Max). Ami sztenderd volt, hogy az aktuális iPhone-t, Samsung és Pixel csúcsot biztosan kipróbáltam. Mellette Xiaomi, Huavei, Honor, OnePlus, Oppo stb... Szerencsére lejöttem a szerről.
vadkörte: az első mobilom 2000-ben egy Nokia 3210 volt. Aztán kb évente váltottam, aztán kb 2020-2023 között megállás nélkül cserélgettem.
Most az a terv, hogy 2-3 éves ciklusokra rendezkedjek be. Mondjuk ezt segíti az almás ökoszisztéma, és az hogy évente már alig változik valami.
-
maci25
aktív tag
válasz
SharpSA #331710 üzenetére
Értesítések testreszabása mindegyik fióknál a jelvények van beállítva. Aktiválni lehetne még a jelzések opciót is de az jelenleg nincs bekapcsolva.
Kicsit teszteltem és úgy néz ki, hogy az icloud mailre érkező leveleket jelzi míg a gmail-t nem. Látszólag minden egyformán van pedig beállítva. -
tuzpenge
őstag
válasz
SharpSA #331604 üzenetére
Jól tudod...le kell venni a kijelzőt. Éppen ezért az internet távlatából ember legyen a talpán aki megmondja mi a hiba. Nem a szoftver ezt 99,99%-ra ki lehet jelenteni. Ezen túl hogy a szervizelés alatt mit sértettek meg olyan módon ami hónapok múlva köszön vissza, egy kontakthiba akármi formájában, azt megmondani innen lehetetlen. Nyilván ilyen előfordulhat egy hivatalos szervizben is, szóval nem lehet csak arra fogni, hogy miért nem hivatalos szervizbe vitte.....Nehéz ügy, mert hónapok elteltével azt mondanak amit akarnak, és nyilván nem fogják elismerni hogy ők b@sztak el valamit az akksicsere alatt. De ez továbbra sem az apple és a szoftverfrissítés hibája (szerintem).
-
havri1
félisten
válasz
SharpSA #331132 üzenetére
Igen igen, már megtaláltam Google alapján
Csak vicces, hogy az apple támogatás - talán azon láttam - azt mondja, hogy magyar kiosztáson shift +1 Bill. Chatgpt meg alt gr + stift + ÉEz a chatGPT kezd annyira hülyeségeket csinálni, lehet az ingyenes verzió miatt, de tegnap is fals adatot mondott.
Remélem a magyar nyelvű AI jövőre jól fog működni, nekem sokat segítene.
De köszi, az a baj, amire megint kelleni fog, elfelejtem -
havri1
félisten
válasz
SharpSA #330801 üzenetére
Én nem változtatok felbontást, mindig a maximális minőséget állítom be, mert később jól jöhet. Ahogy halad a technika, régi videók borzasztó minőségűek most visszanézve. Ha jók a fényviszonyok, akkor maxolom. Cserébe sűrűbben kell menteni. A helyi tárolás nem gond, itt a felhő a baj.
nyaralason az ember képes valóban sok 100 képet lőni, amit utána az életbe nem nyit meg. Ez ilyen, tényleg
Gyerekeknél tuti 99% kuka amúgy. -
törölt tag
válasz
SharpSA #330418 üzenetére
Azt írja egy oldal, hogy hozzá kell adni a főképernyőhöz a weboldalt, mint app (weboldalon share menüből) és a weboldal saját beállításai között is engedve kell lenni a push-nak. Mivel csak egy flag és nem hivatalos feature, azon se lepődnék meg ha nem menne mindenhol. Nem próbáltam, nálam az a kapcsoló örökké off lesz, facebookkal se tudom tesztelni, én pont azon vagyok Safari kiegészítők felrakásával, hogy minél kevesebb zavaró dolog legyen és app értesítések is minimálisra szabva.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
SharpSA #330263 üzenetére
Majd mondom nekik ezt a tippet. Látod, erről beszélek amikor valaki kap a segge alá egy céges autót és nyűgje van, nem nagyon fog ennek utána fórumozni ha nincs IT/kütyünyomkodós vénája. Félreáll, kocsi leállít, újraindít, megint működik a CarPlay. Egy darabig.
Btw nem a CarPlay a hibás, hanem az autógyártók csinálnak botrányosan fos szoftvert.
-
-
vadkörte
addikt
válasz
SharpSA #328869 üzenetére
Évente van információbiztonsági továbbképzésem (elvileg fegyelmi eljárást von maga után ha nem teljesítem és azét is leb***s jár, ha sikertelen az ellenőrzés) Mobil eszközön sajnos elég könnyű elsikkadni az ellenőrizendő - és árulkodó - elemeken.
De nem OFF-olok tovább. -
Párduc
junior tag
-
kp78
addikt
válasz
SharpSA #327516 üzenetére
Az a vicc, hogy az elején csináltam 4 ilyen gyorstárcsázó parancsot is, amiket egy mappába tettem a főképernyőn.
És ennek ellenére nem tudtam most, h anno miképp csináltam
A lényeg a segítségeddel már félig megvan, hogy egy parancsikon egy számot tárcsázzon. De még nem olyan, mint azok, amiket anno csináltam, mert azoknál az ikonon látszik a tel.számhoz tartozó hívókép. És ezt nem bírom újra összehozni, pedig ezeket a képeket nem külön töltöttem fel, hanem a kontakt adatokból vette vhogy a létrehozáskor.
Vhol vmit még elrontok.
ha van még vmi ötlet / tanács.
-
kp78
addikt
válasz
SharpSA #326384 üzenetére
Swiftkey-t használom iPhone-on, de nagyon hiányzik pl. egy utalásnál az a számbillentyűzet ami jobbra, vagy balra igazodik, illetve a teljes billentyűzeten a speciális karakterek előcsalogatása, az adott betű hosszan nyomására.
Itt egyik sem lehetséges a fenti két dologból?
Széttúrtam a menüt, de nem találtam ilyet. -
-
kkp900
senior tag
válasz
SharpSA #325487 üzenetére
Én voltam de nekem merül kedden vettem át akkor buziztam egy kicsit és fel is töltöttem 100-ra mert nem volt csak 68-on kb a tok a fülesek 100-on. Szerda reggel már 86-on volt azóta 84 re ment le és nem is volt használva. lehet ennek is be kell állnia majd merítem és akkor megint feltöltöm aztán majd figyelem . Gondolom a fülesek jobban merülnek ha be van kapcsolva az ANC meg a többi kiegészítő cucc. Meg ugye már a tok is Látszik a Lokatorba egyfolytában adja a jelet neki ezek szerint.
Az volt a kérdésem ,hogy akinek van és mondjuk nem használja a fülest akkor is mindig mutatja a telefon a százalékokat? Mert régen a 3-asnál csak akkor mutatta amikor használva volt utánna nem . És lehet ez miatt merül nekem a tok jobban. Régen volt hogy a 3-asra hónapokig rá se néztem és akkor is vagy 70-80 százalékon ezért nem értem mi ez a merülés nála. -
kkp900
senior tag
válasz
SharpSA #325242 üzenetére
Megvettem az ajánlásodra én is abból az üzletből( AB
4 ) ez van a töltőtokján! Ezt el lehet viselni ennyiért.
Tökéletes szerintem is bár még csak fél órája vettem át. Az lenne a kérdésem ,hogy azt hogy kell állítani akkor? A zene lehalkítást egészen 0 -ra ? Állítom ,hogy egy kicsit kényelmesebb is mint a 3-as előtte olyanom volt de ez valahogy mégis jobb a fülbe .
Meg az lenne a kérdésem ,hogy ezt nem lehet valahogy beállítani a telefonnal , hogy 3 csörgés után felvegye automatikusan? Ne kelljen fizikailag hozzá érni.
Maj amúgyis veszek egy tokot neki csak kezdenek elszálni az árakkal ahogy elnézem alin kell nézelődnöm hozzá. -
Mike81
senior tag
válasz
SharpSA #323673 üzenetére
Erre mondják azt hogy ízlések és pofonok. Én elvoltam a gyári túlszaturált színekkel, ami azért már nem volt annyira gáz mint mondjuk egy régi S2-nél volt
Őszintén nekem itt az IPhone-nál a Truetone-t nem bírtam megszokni. Ki is kapcsoltam. De nyílván ez is egyénfüggő. Van egy kollégám aki éjjel nappal Night Shiftel tolja a telefonozást.
-
Szisland1
újonc
válasz
SharpSA #323445 üzenetére
Hello!
Lenne egy kérdésem az Apple gyári szervizeléssel kapcsolatban.
Lejárt jótállású készüléken történt akkumulátorcsere esetén a 90 napos garancia csak magára az akkura vonatkozik vagy a szervizelésre is?
Tehát felelősséget vállalnak arra, hogy milyen állapotban kapom vissza a telóm vagy semmit?
Köszönöm -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
SharpSA #323445 üzenetére
Vannak kritikáim, de a túlárazás szerintem nem ennyire fekete-fehér. Az Apple nem abból él, hogy adatot gyűjt rólad és ezt hirdetésre használja fel, így maga a szoftver már a hardver árába van beépítve.
Néhány Android gyártó meg még tovább megy, hiába agresszív egy Xiaomi (és cégcsoportba tartozó többi márka) árazása, közben az arcodba tol reklámokat maga az operációs rendszer. Pont a hétvégén kellett idős családtagnak valamit a Xiaomi telefonján megcsinálnom és egy app letöltésénél is jön, hogy majd azt ő is átvizsgálja (miközben a Google már megtette a Play Protect-el), közben reklámokat halmoz eléd és hatalmas gombokkal visz a hirdetés megnyitása felé, miközben egy parányi X-et kell eltalálni a bezáráshoz.
Ez már a legalja. Én meg fórumozzak utána, hogyan kell ezt az ocsmányságot kipurgálni a rendszerből. Soha többé Xiaomit egyik rokonnak sem. Hiába adnak jó hardvert adott pénzért. Ez gusztustalan.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
SharpSA #323443 üzenetére
Nekem lennének ötleteim az osztott képernyős használattól a Pencil támogatáson át sokféle, de ha van rá dedikált eszköz (iPad), akkor az Apple nyelven azt jelenti, hogy soha napján kiskedden, halmozzad csak szépen a kütyüket.
De legalább kisebb dobozban jön, ZÖLDEK VAGYUNK!
-
markknight
veterán
válasz
SharpSA #323399 üzenetére
Persze, alzából rendeltem: https://www.alza.hu/apple-magsafe-tolto-d6216400.htm
Aztán utána vettem ezt és onnantól boldogság van töltő fronton: https://www.alza.hu/alzapower-wfa130-purecharge-3in1-dock-fekete-d6256485.htmNekem 239 ciklus 99%
-
burgatshow
Topikgazda
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
SharpSA #320145 üzenetére
Én is, de csak mint a partvonal mellől figyelő személy. Eszem ágában sem volna lecserélni egyetlen Apple alkalmazást sem, a Kulcskarikát, a Tárcsázót és Kamerát főleg nem, de az üzenetkezelést is inkább házon belül intézem továbbra is.
A szabad böngésző-választás esete is milyen “szépen” alakult: nagy dérrel-dúrral kikényszerítették a választás lehetőségét, ami hónapok óta nyitva is áll… és hány db alternatív böngésző jelent meg? Igen: 0, azaz nulla darab. Nagyobb volt a füstje, mint a lángja…Természetesen, aki élni óhajt ezekkel az új opciókkal, az tegye bátran. Ím eljött a “nagy szabadság” ideje………
Sting irományokat évek óta gondosan kerülök, e mostani rá-kattintás is csak megerősített abban, hogy az ő „elfogulatlan”, „tárgyilagos” és „Alma utálattól mentes" cikkei nem nekem valóak.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
SharpSA #319427 üzenetére
Mert ez szerintem nem alapból működik, csak ha beállítod...
https://support.apple.com/
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Apple MacBook
- Fotók, videók mobillal
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest