Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
KillerATi #329894 üzenetére
Az engem is meglepett, hogy sötétben is jól működik. Ujjlenyomat párti voltam, és elég nagy ökörségnek is tartottam a faceID-t, de most már azt nem értem, miért nincs több droidos mobilban.
Stauffenberg
Van a családban pár újabb xiaomi és meglepően gyorsan és pontosan működik az ujjlenyomat az én Huawei P30-am hoz képest. -
zoli62
addikt
válasz
KillerATi #328042 üzenetére
Nálam az eSzemélyiben az egyedi azonosítót a kódkártyán levő PIN kód alapján még be lehetett állítani az NFC kapcsolattal, de az utolsó lépésnél akárhogy közelítettem a telefonhoz a chipes tavaly cserél személyimet, elindult a szkennekés, majd egy idő után leállt CVCA tanusítvány frissítésének kérésével.
-
-
tuzpenge
őstag
válasz
KillerATi #327746 üzenetére
Szerintem is a legjobb megoldás a FID, de meg kell jegyeznem hogy a sima X-en sokkal jobban működik mint a 15 pro-n. Legalábbis nálam ez van….Az X-em (fektetett állapotot kivéve) mindig felold, a 15 pro-m nem mindig…pl autóban ugyan abban a tartóban a 15 pro 10-ből 2-3x nem old fel, az X 10-ből 10x. A 15 pro szembe napfénynél szintén nem olyan biztos mint az X…
Lehet hogy ez csak az én 15 prom kiváltsága de sajna ez az elmúlt 1 év tapasztalata…. -
Speedy007
őstag
válasz
KillerATi #327746 üzenetére
Én is szemüveges vagyok otthon egyáltalán nem használom a gyerekek miatt mert félek hogy le verik vagy megsérül. De az Iphone 16 Pro felismer szemüveggel és anélkül is, próbáltam azt az idióta trendet ami a tiktokon terjed, hogy a fiú gyerek arcával próbálta a nő feloldani a férje lezárt Iphone-ját ott sikerült a video szerint nekem meg nem.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
KillerATi #326321 üzenetére
Igen.
Ha végzel egy szűrést a korábbi posztjaimra vonatkozóan, látni fogod, hogy tavaly óta több ízben is, érvekkel alátámasztva kifejtettem erről a véleményem.Igen, próbáltam a HERE-t, nem rossz, de csak másodlagos szerepet kapott nálam. A WAZE igen csúnyán leszerepelt, noha türelemmel viselve kapott több esélyt is tőlem, de hiába. Katasztrófa volt az eredmény.
A Google nem rossz, sok hasznos információt nyújt, pl nyitvatartási idők, de a felülete nem tetszik (ízlés dolga, ez van).
Az Apple áll hozzám a legközelebb, rendszeresen adok is hozzá helyeket, nyitvatartási idővel és véleménnyel. Hadd gyarapodjon a kedvencem tudása. Felület, tervezés, offline mód, közlekedési információk számomra egyre jobbak, mert lassan, de biztosan javul. Nálam ő a befutó. Nyilván nem tudja behozni a keresőcég hatalmas előnyét, de ezt én nem bánom.
Volt még pár random kipróbált navigáció App nálam, de egyik sem nyerte el a tetszésem, már a nevükre sem emlékeszem, ennyire nem hagytak bennem nyomot… -
törölt tag
válasz
KillerATi #326244 üzenetére
Rendszeresen látogatott oldalaknál bank stb. érdemes whitelistre tenni, rámész csak szükséges süti és akkor nem kell minden alkalommal eljátszani a kikapcsolást. Nem kell mindig eljárni azt a táncot, hogy "mééé nem megy? jaaa eszembe jutott az adblocker kiirtotta a süti felugrót, kapcsoljuk ki és jó lesz"
Sajnálom milyen irányt vett az internet, főleg a mobil web, gyakorlatilag szemétszűrő kiegészítők nélkül netezni se lehet már normálisan. Ezt az egész süti kérdést a böngészőnek kellene kezelni, nem a weblapoknak egyesével összevissza. Az EU szándéka jó, a törvény megvalósítása pocsék, user szív miatta.
-
törölt tag
válasz
KillerATi #325608 üzenetére
Már készülőben a Wipr 2 is, bétatesztnél tart. Képességei alapján az új változattal szerintem a Banish kiegészítőre már nem is lesz szükségem. A StopTheMadness is klassz, bár drágább mert nagyobb tudású. Tök jó Safarihoz lehet mindenféle kiegészítő (nem csak adblocker), el se tudnám képzelni fapados Chrome-mal kelljen mobilon böngészni.
-
Speedy007
őstag
válasz
KillerATi #325543 üzenetére
Igen ez is egy szempont (Xiaomi esetén csak a fórumozgatás meg az elvakult Xiaomi fun club-s tagokkal tele lévő FB csoportok vannak ahol te vagy a xar nem a telefon), engem az lepett meg őszintén szólva hogy nem lekezelőek. Értem ezalatt hogy mikor hívom a VF-t hogy vacakol a szolgáltatásuk még a rá olvasást is próbáltam erre lekezelően újra végig csináltatja velem a korábban általam végig vett metódust ami persze egyezik az övékével.
Most hogy csináltam kényszerítet újra indítást kíváncsian várom hogy mit fog csinálni a telefon. Bár meglepődve hallottam hogy mivel nem találtam újra indítási kapcsolót a telefonban így ki és be kapcsoltam a telefont kis szünetet be iktatva és ezt jeleztem a hölgynek is mielőtt hozzájuk fordultam de ő szerinte ez nem elég
-
kgero86
tag
válasz
KillerATi #293190 üzenetére
Én is ezzel kinlódtam,hogy állandóan repülő üzemmódba kellett raknom,hogy visszajöjjön a mobilnet,pedig látszólag volt 4g és térerő is.
Friss iPhone-os vagyok,androidról váltottam ott ilyen gond sohasem volt.Itt tudsz róla olvasni bővebben:
https://szifon.com/2022/02/04/gyakori-kerdesek-mit-tehetunk-ha-problemank-van-a-mobil-internettel/
-
törölt tag
válasz
KillerATi #293001 üzenetére
Privacy Policy | AdGuard
Régi cég az adblocker piacon. Nem gyűjtenek logot elvileg.Sebesség: gondolom a szervereiktől is függ, nyilván a saját ISP elvileg gyorsabb, észrevehető különbségnek nem szabadna lenni, ha minden stimmel
-
bbendre
őstag
válasz
KillerATi #293001 üzenetére
Bztonságos? Nem tudom. AZAZ egyik szolgáltató sem az ha nem bízol bennük. Majdnem minden cég és termék rendelkezik biztonsági tanúsítvánnyal ami a közelmúltban csúnyán elbukott.
A kérdés, hogy kire mit bízol rá.
Adguard: látni fogja az összes DNS lekérésedet. Biztonságos? Talán. Tudja módosítani a DNS rekordokat. Igen. Ez biztonságos? Nem. De ez érvényes az összes szolgáltatóra.
Egy gyerek eszközén a biztonsági kockázat nagyin alacsony. Saját eszközön neked kell dönteni.
A kockázatod viszonylag alacsony, hogy gondod lesz. Adatokat nem fognak tudni (elvileg) ellopni. https://adguard.com/en/privacy.html + https://github.com/AdguardTeam
Csak a DNS szolgáltató módosításával alacsony a kockázat -
xhege
veterán
válasz
KillerATi #291163 üzenetére
Én is így érzem. Nekem évről évre egyre kevésbé tetszett a képalkotás. Persze jöttek újabb funkciók, ami jó, de maga a képalkotás szerintem nem jó irányba ment el.
Most sajnos azt kell mondanom, hogy a kínai gyártóknál pattog a labda (Oppo, Xiaomi, Huawei), és a Sony képalkotása tetszik még. -
xhege
veterán
válasz
KillerATi #291118 üzenetére
A 14 Prora vettem én is gyárit, de magyon elégedetlen voltam vele. A sarkoknál valóban könnyen hátracsúszott a tok.
A Nomad tokokat én szerettem. Régebben több telefonon is használtam. Picit bumszlibb, mint a gyári, de szerintem jobban véd, és a bőr rész is nagyon jó minőségű.
-
divan
őstag
válasz
KillerATi #291118 üzenetére
Én használtam, nekem gyengébb volt, mint a gyári bőrtok. Nomad Modern Leather Case. Mondjuk én 12, és 13 minin is használtam gyári bőrtokot, de nemhogy bármikor lecsúszott volna, úgy kellett pajszerrel leszedni róla, úgyhogy nem is értem ezt a lecsúszást. Most kínai 5 ezer forintos "gyári" bőrtok van rajta, de ezt is alig lehet leszedni róla.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
KillerATi #290443 üzenetére
Ahogyan xhege is írta, a részletfizetés csak az egyik része, a telefonszámla pedig a másik. Külön-külön okból is tiltható.
Ellenben, a felvetett kérdésedre ez a konkrét válasz: nem szükséges „kinyomtatni a Telekom weboldalát”
, mert a Telekom-számla végén található egy erre vonatkozó részletfizetési tájékoztató. [kép]
-
-
gyapo11
őstag
válasz
KillerATi #289604 üzenetére
Az olednél a pixelek a ledek, azoknak kell a fényerejét szabályozni, az lcd-nél meg a háttérvilágítás ledek. És ledeknél a szabályozás pwm szokott lenni, analóg módon problémásabb. Viszont a ledeket igen magas frekvenciával is lehet kapcsolgatni amit már nem lehet látni.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
KillerATi #289604 üzenetére
Jól tudod.
Valószínűleg azért kérdezi, mert az Oppo, Vivo, Xiaomi, OnePlus és a Huawei-nek is vannak olyan OLED-es telefonjaik, amikben van úgynevezett DC dimming opció. Pont a pwm-re érzékenyekre gondolván. Nos, az iPhone-okban ilyesmi nincs. Azért nincs szerintem, mert ezzel az eljárással a színek torzulnak és ami nem hibátlan megoldás, az az Apple háza táján nem opció.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
KillerATi #289426 üzenetére
Szintén az Apple saját appjait részesítem előnyben, törekszem rá, hogy minél kevesebb „külsős motyó”legyen rajta. Érthető, ha bizonyos keretek közt nem találsz alternatív megoldást és marad a Google, ha olyanok a körülmények, ahogy írtad is.
Ugyanez elmondható @merqree esetén is, az utak visszanézéséhez kiváló a GMaps - ha ez elengedhetetlen a munka miatt.
-
Parson
addikt
válasz
KillerATi #285802 üzenetére
Adott jelfogadó eszköz érzékenysége valóban számit, de jellemzöen nem erre kell alapozni user oldalon (mobil eszköz esetén), hiszen nem elvárható, h spéci helyzetekben váltogasson az ember készüléket. (Lokálisan használt fix eszköz esetén ezzel még vmennyit érdemes lehet játszani... )
A jeladó eszköz(ök) jelerössége és egyáltalán sürüsége adott területen - területi jellefedettsége - az ami már inkább elvárható. Ha adott szolgáltató adott területen xar lefedettségü, akkor userként ez szivás - telken én is szivok (-tam) vele, megoldás csak a szolgáltatóváltás volt, akinek már stabil és megfelelö jelerösségü lefedettsége volt / van. -
-
Jungeel
friss újonc
válasz
KillerATi #285091 üzenetére
Olyan sajnos a mai tudomány szerint nincs. Csak a te kedvedért rákerestem. A gugli ezt írta: "Vedd le a tokot a telefonról, majd kend le az egészet fogkrémmel, és hagyd úgy tíz percig. Ha az idő letelt, fogd a fogkefét, és körkörös mozdulatokkal dörzsöld át vele alaposan, de óvatosan, hogy a felület ne legyen karcos."
-
burgatshow
Topikgazda
-
törölt tag
válasz
KillerATi #283420 üzenetére
A long press is ott van mindenhol a rendszerben. App ikonoknál, gomboknál menüt előhoz, scrollozáskor is jól jön. Felgyorsítja a kezelést. Sok hasznos apróság.
-
bigrob
őstag
válasz
KillerATi #283400 üzenetére
Igen, arra gondolt, ha csörögsz és 1x megnyomod a lezár gombot némít, ha 2x lerak.
Nekem is 2 hónapomba telt megkérdezni ismerőstőlMég egy dolog amire nem rég jöttem rá, ha bezársz safariban egy tabot és vissza akarod hozni rázd meg a telót jobbra-balra és felkínálja az újra megnyitását
-
cooi11
senior tag
válasz
KillerATi #282678 üzenetére
Nem tudom hogy kell!
Nem találok leírást!
Csak meglévő email címmel tudok bejelentkezni.
Elsődleges e-mail-cím létrehozása.
Apple ID létrehozása
itt azt írta @icloud.com-ra nem végzodhet. -
gippazoid
senior tag
válasz
KillerATi #281842 üzenetére
Olvastam egy cikket róluk, abban az volt, hogy tartozékokat sosem adnak régit, hanem új de utángyártottat csomagolnak a telóhoz. A telefont pedig utángyártott alkatrészekkel újítják fel. Tehát szerintem kb. olyan, mint ha rendelsz aliról egy LCD-t aztán beépíted magadnak.
A tesztelésben meg nem hiszek. NEM lehet úgy letesztelni egy használt mobilt ami ki tudja, mit kapott már életében, hogy az tuti jó. Ha beázott de ki lett pucolva, lehet, nem veszik észre a nyomait. A BGA tokozású IC-k lábait nem látják, csak speciális készülékkel esetleg de az baromi drága. Átforrasztani sem fogják ezeket csak úgy, biztos ami biztos alapon. Ez már nem olyan mint a Nokia 5100 hogy fogok egy pákát, átforrasztok mindent a panelen és rengeteg hibalehetősés máris kizárva. Túl sokszor láttam ellenpéldát erre 12 év alatt. Szóval lutri.
-
Pano
addikt
válasz
KillerATi #281701 üzenetére
Jó kérdés.
Esetleg a demo készüléken plexi van, nem üveg, hogy az emberek ne amortizálják le 1 nap alatt? Bár, őszintén szólva nem tartom valószínűnek, mert a kiállított készüléknek elvileg az a feladata, hogy eladja a terméket.
Ha "gagyibb", akkor nehezebben teljesíti ezt a célt. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest