- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Új taggal bővült a Motorola filléres portfóliója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ádám16
addikt
válasz Jaded #327137 üzenetére
Nem, én nem ezt csinálnám. Nyirbálnék, hogy tereljem a népet a drágább felé, csak nem olyan fukciókat vennék el, ami egyrészt rétegigény /annak a rétegnek viszont eléggé előnyös, akit érdekel/, másrészt a hardver adott hozzá. Ahogy írtam, ez számomra kontraproduktív; emiatt csak a számat húzom, és nem azt váltja ki, amit akarnak, hogy elgondolkodjak egy újabbra váltáson (sőt).
Mindegy, case closed, máshogy látjuk. -
Ádám16
addikt
válasz Jaded #327096 üzenetére
Titeket ez nem háborít fel?
Engem egyre jobban taszít el magától a cég az ehhez hasonló húzásaival. Az ilyenekkel nem azt érik el, hogy i15-öt vegyek a 13 mini helyett, hanem az, hogy húzzak el tőlük minél előbb.
Mindegy, 2025-ben még marad a mini, nagyon szeretem ezt a méretet és alapvetően az iOS-t is, aztán meglátjuk. -
MikeWazowski
veterán
válasz Jaded #322121 üzenetére
Hát ez komoly. Azt hittem, h mivel az csak egy beta volt, egy hét alatt valamit csak variálnak rajta... na mindegy, nekem ez még új mi h működik az apple-nél. Verzió szám stb minden változatlan?
Egyébként beta programból ki kell lépni, vagy csak elég ha kikapcsolom a beta frissítéseket, akkor kapom majd a stabilokat?A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
mazsiii92
aktív tag
válasz Jaded #321601 üzenetére
Ez sajnos így működik. Ha egy jegyzetet feloldasz, akkor minden más zárolt jegyzet is feloldásra kerül. Ha egy zárolt jegyzetet x ideig fel akarsz oldani, és nem akarsz bíbelődni a Touch ID / Face ID / jelszó beírással, akkor arra az x időre érdemes levenned a zárolást, majd ha végeztél, akkor visszatenned.
Javaslom, hogy a zárolt jegyzeteidet biometrikus feloldással is tudd zárolni / feloldani. Ezzel sokkal gyorsabb lesz a művelet. Ezt a Beállítások/Jegyzetek/Jelszó alatt tudod megtenni. Ezek után már elég lesz a Touch ID / Face ID a lezárt jegyzet feloldásához.iPhone 15 Plus , Watch Ultra 2 , Beats Studio Buds+, R7-5700x+4070+32G
-
senior tag
válasz Jaded #321436 üzenetére
+1
Kérdés, hogy az USB extra sebességét egyáltalán kihasználja-e a user, vagy csak a mája hízik, hogy gyorsabb csatlakozója van.(amúgy én a laptopokon is utálom az usb-c-t és főleg a monitorok hátulján… próbáld meg csak “vakon” bedugni az Apple-féle USB-C csatlakozólyukakba a kábelt…
-
esbii22
őstag
válasz Jaded #320233 üzenetére
Én is vígan elvagyok a gyári térképpel, a Waze-től meg falra mászok, vagy csak én nem tudom kezelni. Tegyük hozzá, hogy ritkán használok navit. Engem az út/útra dialógus se zavar annyira. A lényeget értem.
Más téma:
Wazeben hogy az istenbe lehet megállót hozzáadni még az indulás előtt? Elvisz olyan utakra, amiről tudom, hogy egy f*s és még véletlenül sem kínál fel más alternatívát.iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
MODERÁTOR
válasz Jaded #319905 üzenetére
Igen, valahogy így volt mikor a korábbi szolgáltatásuk átváltott az apple music-ra. Akkor felajánlotta, hogy feltölti a zenéimet a cloudba, összenézi őket hogy megvan-e nekik és ha igen, akkor onnantól azt streamelem, még akkor is, ha nekem rosszabb minőségben volt meg. Ekkor még nem volt apple music előfizetés. Valami match volt a neve a szolgáltatásnak. Van egy csomó jazz cd-m, amiket berippelve tároltam az itunes-ban, és amik nincsenek meg az iTunes Store-ban, így azokat is elérem.
-
burgatshow
veterán
válasz Jaded #319905 üzenetére
Ugyanugy kell Windows-on is. Apple Music app Windowsra.
[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
válasz Jaded #319898 üzenetére
Az apple Music-ról beszélünk?
"3. Tudsz saját zenéket feltölteni, nem a telefont kell dugdosni, nem foglalja a tárhelyet."Ha igen, akkor ezt hogyan lehet? Win11 alatt megoldani, hogy a "felhőbe" (iCloudDrive?) feltöltöd?
Én PlexAMP-ot használok, így a dedikált mappából ki-be rakosgatom a zenéket, és ő pedig a telefonon frissíteni a playlistet. Igaz, ehhez kell Plex szerver licensszel, de nekem ez ele egy NASon. Az is igaz, hogy az AppleTV-t is innen látom el filmekkel (infuse pro lejátszót használva)
-
M1995
aktív tag
válasz Jaded #319803 üzenetére
A telefonod nyelve magyar vagy angol? Én amint láttad angolul használom, az IT magyar nekem kínai.
A Settings menü tetején lévő mezőben mindenképpen kiadja:
(Spotlightnál is ott kell lennie, feltéve ha Settings, Siri & Search helyes beállítások, hogy javasolhat appokból)
[ Szerkesztve ]
-
M1995
aktív tag
válasz Jaded #319800 üzenetére
El van dugva kicsit, ne a Mail app beállításainál keresd, hanem beállítások, fiókod, icloud, icloud mail alatt vagy legegyszerűbb spotlightba vagy beállítások keresőmezőbe beírod rules és odavisz.
"iCloud Mail Rules" egészen pontosan a menü neve
Közben jutott eszembe, ha a Mail beállításoknál Siri tanulását ki-be kapcsolod, az nem segíthet ezen a javaslaton? Passz, én maradok az automata szabályoknál, nagyon ritkán kell manuálisan pakolgatnom leveleket.
[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
-
akosxyz
senior tag
válasz Jaded #310940 üzenetére
Egyelőre próbálom felmérni, hogy milyen megoldások lennének jók ehhez a felhasználáshoz. Mert állandóan manuálisan se akarom állítgatni a fényerőt és a színt. Azt oldja meg okosan magának a lámpa, ha már okos Viszont valahogy úgy szeretnénk, hogy ugyanúgy a kapcsolóval kapcsoljuk fel, amikor bemegyünk egy helyiségbe. Nem távirányítóval meg appal akarjuk kapcsolni, meg ne is magától kapcsolgasson. Egy kapcsoló felkapcsolásától azért még nem törik le a kezünk Nagyon sok hasznos dolgot tudtam meg itt a leírásaitokból, köszönöm szépen!!
Igen, azt látom, hogyha ez a hue megoldás lesz a vége, akkor eléggé zsebbenyúlós lesz -
aktív tag
-
Pano
addikt
válasz Jaded #305140 üzenetére
Igaz.
De szerintem hozzárakhatjuk a lehetséges indokokhoz azt is, hogy már a saját termékpalettájuk is egyre jobban fragmentált. Nagyon sok különböző eszközük van a piacon egyszerre ami iOS-t használ.
Régen ennél jóval kevesebb volt és ez az optimalizálásokat se könnyíti meg.Körülbelül 36-ot?!
-
Noxy
veterán
válasz Jaded #303267 üzenetére
Ha a telefon aktív, fel van oldva akkor csak a telefonon jelez.
Minden más esetben az AW, de a telefonon is ott lesz az értesítés. Ez mindig is így működött.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
-
-
gyapo11
őstag
válasz Jaded #294623 üzenetére
Nem lehet az ébredéshez kötni egy shortcutot ami megcsinálja azt amit kézzel kell hogy megint jó legyen? Bár nem világos hogy a Mac vagy az iphone alvó módja után van a probléma.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
-
-
Salamander
tag
válasz Jaded #294479 üzenetére
Ez engem is zavar, mert illogikus ez a megoldás és nem kerülne sokba a szabad elrendezés. Ettől még együtt tudok vele élni, mert számomra az iOS jobb, mint az Android.
Valójában egyik sem teljesen jó, hanem az iOS a kevesbé rossz választás. Ha máig létezne a Windows Mobile/Phone, akkor inkább azt használnék, de nincs.
iPhone 15 + 13 Mini + SE3 + X | #StopPutin
-
kakuk.tamas
addikt
válasz Jaded #288766 üzenetére
Nahjó. Minden nap használom a Musicot, de soha nem tűnt fel, hogy widgetről lelehet-e állítani a zenét.
Most se vettem volna észre a dolgot szerintem.Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
MODERÁTOR
válasz Jaded #283058 üzenetére
Az az ikon nem azt jelenti hogy az csak a thumbnail, az azt jelenti hogy mentve van a felhőben. Nézzétek meg a saját képeiteken.
Ha megjelenítitek a képet és belenagyítotok, letölti a teljes képet még akkor is ha optimalizálás van beállítva.
Ha nincs letöltve kép, ez az ikon jelenik meg:[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Kbali
nagyúr
válasz Jaded #275660 üzenetére
Kinek őrzöd az akkukapacitást? Annak, aki majd tőled megveszi? Használd, töltsd, amikor tudod és kell. Egyes esetekben már akár 400e Ft a telefon, egy új gyári akksi szervizben meg 20-30. Egyébként 2 éven belül viszonylag nehéz kinyírni az akksit, ahhoz extrém magas hőjének kell lenni folyamatosan.
Nekem az össze-vissza töltéssel az 1 éves i13-nak most 98%-ot mutat a számlálója. -
markknight
veterán
válasz Jaded #272919 üzenetére
Dedikált app van Samsung TV-n Apple Musicra, de nem tudom se telefonról, se gépről megállítani a zenét vagy azt hallgatni.
iPhone-ról nem tudom megállítani azt ami iPaden szól, váltani se tudok. Ez a legfájóbb. A konyhából mindig mehetek át a nappaliba ha másik zene kell, nem tudom a zsebemből elővenni a telefont és úgy.
iPadről nem tudok zenét váltani a gépemen.
Ilyen fajta átjárhatóság hiányzik, most az, hogy egy 80 ezres Apple TV-n mennek ezek a funkciók hát taps az Apple-nek, de ezen kívül bőven van élet máshol. Spotify-on ott meg azt állítok amit akarok, lehet az akár playstatsion vagy a browserből indított változat.
Burgatshow: A böngészős Apple musicot pls irányítsd már valamiről
[ Szerkesztve ]
-
norbertoth
senior tag
válasz Jaded #272747 üzenetére
Elkezdte előlről a playlistem
Egyébként hatalmas katasztrófa eddig az ios 16. Feltettem a 16.1 beta 2-t de nemhogy javulna, sokkal rosszabbnak hat. Valami a ram kezeléssel nagyon félresiklott mert egyelőre olyan mint ha androidos telefonom lenne és nem túloztam, mégpedig azért mert ha bezárok mindent pörög a telefon, folyékony meg minden mint az ios 15-nél, viszont ha több app meg van nyitva, nem úgy kezeli mint régebben hogy max újra nyitja az adott app-ot. Most ehhez képest sok app megnyitásánál úgy receg, laggol a telefon hogy eldobom az agyam! Nem tudom hogy ez csak nálam van-e így 11 pro max-on, de ez a ilyen marad, valahogy visszateszem a 15-öt, mert ez így lol. Alulról felhúzom a képernyőt hogy a főoldalra lépjek, fáziskéséssel reagál csak, a jobb felső menüt ha lehúzom, legalább 1-2 sec mire reagál ott is. A lapozás receg, appváltás akad, hát ez mi?! Évek óta ez a legrosszabb új ios, amit valaha láttam az elmúlt 10 apple évem alatt. A kamera ráadásul ha lapozok a kamera app-ban fura kattogó hangot ad ki, vagy ha a zárképernyőn balra húzom a kamerához, ez soha nem volt ilyen!
[ Szerkesztve ]
• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S
-
norbertoth
senior tag
válasz Jaded #272631 üzenetére
Ömm nem egészen erre gondoltam. Ne a lejátszási listámat folytassa, hanem hasonló zenékkel folytatódjon a lejátszás , tehát új zenei ajánlással. A webos-es app-ban így megy tovább ha lemegy a saját playlistem utolsó zenéje, hasonló zenéket ajánl amiket még nem hallottam.
• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest