- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Macrodroid
- Három új Moto G mutatkozott be
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Asus Zenfone 10 - kicsit más az új kicsi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Fényképen a Poco F7
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
madkiller
őstag
Kicsit lemaradtam a topikról, de gondolom a 18.1 rekord merülésével tele lehet. Van rá valami mód, amit ha kikapcsolok javul vagy várni kell a javítást? 8kor vettem le 2 órát használtam és 23%on vagyok. 15PM
-
madkiller
őstag
válasz madkiller #323284 üzenetére
Az remek minden rá van fogva az AIra Most néztem samsunggal összehasonlító videót. Előfizus appok évek óta tudják azt a ''minőséget'', ahogy az iPhone szerepelt a videóban. Meg mondjuk a régi s22umon pár hónapja próbálgattam is ott, azért elég komoly. Iphone új képszerkesztős skilljét azthittem azért megkapjuk....
-
madkiller
őstag
18.1el érkező photo clean up elérhető az unióban vagy az sem?
-
madkiller
őstag
válasz markknight #323267 üzenetére
Azt hittem a 18al frissülni fog az action button, lehet majd dupla kattintásra is beállítási valamit. Több mindent tudna, meg ez a hosszan lenyomás sem szimpatikus, akkor inkább lenne hagyományos rövid megnyomás. Na mindegy ez az egyszerű fejlesztés még nem futott be.
-
madkiller
őstag
Ez a jó üzemidő azért van, mert új a telefon. Tavaly a 15 PM is 1 óra sot után még 100%ot jelzett. Wifiről elment 8-10 óra sotot. 15 PM baja főként az volt, hogy szar volt az ios17 az elején, indokolatlanul melegedett, mikro laggolt. A melegedést gyorsan orvosolták a mikro lagokat pár hónapra rá. A 18al már nincsenek ilyen gondok így az elején sem, jobban sikerült ez a rajt. Persze, ha 38 fokba huzamosabb ideig használod a napon úgy már azért be tud melegedni. Érdekes is lenne, ha proci igényes dolgot csinálsz a 38 fokos levegőnél alacsonyabb lenne a telefon hőmérséklete, ùgyhogy még a nap is tűzi a kezedben.
[ Szerkesztve ]
-
madkiller
őstag
Én arra vagyok kíváncsi csak még nem láttam erre semmi összehasonlítást, hogy jobb lett-e a 16 hővezetése, hűtése, mert a bemutatóban, mintha ezt említették volna. Összehasonlító videót még nem láttam. A 15 PM ezen a nyáron, azért throttlingolt rendesen a napon( régi S22U-m azért jobban ilyen szituban), láttam pár akadast a rendszerben. Hiába a millió nites fényerő pont mikor a legjobban kellett volna vette le a rendszer minimumra. Az akksi is a nyáron degradálodott nálam 7%ot, addig tartotta magát. Nem rendeltem most elő a 16ot, maradok a 2 éventi váltásnál, de azért érdekelne, hogy ebben fejlődött-e.
[ Szerkesztve ]
-
madkiller
őstag
Elég jól merül a 15PM a 18 Rcvel. Remélem még csak így frissen van így aztán beállnak a háttérfolyamatok és jobb lesz pár nap múlva. Legnagyobb különbség, ami eddig szembe jött a fotók app. Azt szokni kell. Pár apró animációs különbséget vettem még észre. AI nélkül annyira nem nagy dolog. Legkirályabb features pedig az új számológép app.
[ Szerkesztve ]
-
madkiller
őstag
válasz markknight #321176 üzenetére
Konkrétan én imádom a szigetet felőlem maradhat így pont az általad felsoroltak miatt kedvelem
-
madkiller
őstag
válasz (ex)Cat #321173 üzenetére
Egyébként, azért lett az ideiben egy sima A18 elnevezés, mert az egy második generációs 3nm-es csíkszélességen gyártott A17 Pro? És kvázi az újabb gyártás technológia miatt újabb nevét kapott? Ha jól néztem a bemutatót a neural engine, mind a 3 socban(A17 Pro, A18, A18 Pro) ugyanaz a 16 neural engieből álló, 35 tps műveletre képes mag.
[ Szerkesztve ]
-
madkiller
őstag
válasz markknight #321142 üzenetére
Törvényi szabályozás miatt? Sajnos sokaknak nem tetszik, hogy az egész netet használja. Olaszban be is tiltották egy időben személyisegi jogokra hivatkozva. Mindenesetre, amikre én használom jelenleg ott szuper.
Közben lejött az rc. Egész kis fürge, nem olyan, mint a 17 az elején. -
madkiller
őstag
válasz Lala6 #321137 üzenetére
Egyre többet használok chatgpt. Írattam már vele szerződést, meghívót, hirdetést emailre hivatalos válasz emailt, panasz levelet stb. nagyon jó szerintem. Ja és fordítani nagyon tud. Valamikor ugyanazt lefordíttatom google fordító, deepl, chatgpt és a chatgpt úgy fordít, ahogy kell végre értelmesen. Nem hülyeség ez az AI dolog. Netet használj a chatgpt onnan tanul. Sokszor egyszerűbb beírni valamit, mint googleba és válogatni. Chatgpt kiválassza neked, amit akarsz.
-
madkiller
őstag
Csak engem fogott meg, hogy lehet térbeli hangot felvenni és szerkesztgetni a hangsávot? Nagyjából ennyi meg a kamera button sem rossz. Az event is dolby atmosban futott meg is lepődtem. Elég jól körbe ölelt a hang az event közben.
-
madkiller
őstag
válasz markknight #321065 üzenetére
Én is észre vettem, meg a 16nal promozott vmi world nevű játék, ami direkt A18ra kapott ultra grafika beállítást is szépen droppolt
[ Szerkesztve ]
-
madkiller
őstag
válasz november@ #320061 üzenetére
Guritott volna nagyot, ha nem csak angol nyelven lenne meg lenne bent annyi features, mint a samsungban. Ott megy régebbi modelleken is sok nyelv támogatott már most( jó magyar még nem az elvileg jövőre jön csak) és van bent olyan features, hogy fordítja élőben a telefonhívást egy külföldivel odavissza. Jó itt meg van genmoji Kicsit most irigylem a samsungékat.....Régi S22U-t előkaptam a fiókból, mert ott megy régi modelleken is a képszerkesztő parádé lett. Hiába örültem, hogy a 15 PMem alkalmas AI-ra, ha az unió megszívatott, de emellett valószínűleg magyar nyelv kB sosem lesz az Applenél támogatott.
[ Szerkesztve ]
-
madkiller
őstag
válasz Razzul #317300 üzenetére
Ha választani lehetne elfogadnám az USA rendszerét, de nem vagyunk egyformák, ha neked ez megfelel egészségedre 🍻
Mindenesetre az elég bosszantó, h így ki lettünk köcsögölve.... Erősen gyanús, h más gyártók, akiknek engedélyezett az AI megvettek pár képviselőt, de ezt valószínűleg nem fogjuk megtudni. -
madkiller
őstag
Át lehet valahogy állítani a régiót a telefonon, ha nem tetszik a gittegylet korlátozása és szeretnénk használni az AI-t majd I18on?
-
madkiller
őstag
válasz roland99708 #310015 üzenetére
Telepítsd újra a Facebookot és jó lesz.
-
madkiller
őstag
válasz SoulReaver #309569 üzenetére
Töröld le majd telepítsd újra az appot.
-
madkiller
őstag
válasz DrTechnoid #309388 üzenetére
Hello! Nekem az első 2 nap volt a legkeményebb az i15pmel. Aztán pár hét alatt belejön az ember. Ennek is van pár idegesítő dolga, de nagyon szerethető OS.
-
madkiller
őstag
válasz SoulReaver #308789 üzenetére
DeepL
-
madkiller
őstag
válasz sgeza #308510 üzenetére
Mióta 3-4 naponta újra indítom egész kevés buggal találkozok, stabil a működés. Ha várok egy vagy több, mint 1 hetet, már gyorsabban potyognak az akksi %ok és lassabb a rendszer. Aztán kap egy újraindítást utána érzem, hogy begyorsul a rendszer és az akksi % meredek csökkenése is megáll. Ios 17.2.1. Ilyen volt a droid is régen. Dejavu. De mondom, ha 3-4 naponta újra indítom szinte hibátlan a rendszer.
-
madkiller
őstag
válasz burgatshow #306860 üzenetére
Ez tényleg lassú, nekem i15 PMen teljesen jó. Mindjárt csinálok róla egy felvételt.
[Felvétel][ Szerkesztve ]
-
madkiller
őstag
válasz moordavid #305418 üzenetére
Annyira urban legend, hogy már az elektromos autókban is van ilyen funkció pár éve. Olvastam egy felmérést, hogy a Tesla Európában többször cserél cellát és állítólag, azért mert az amerikai lustább nép és többször tesz bele keveset, míg az európai 100%ig tölti, mert mi van ha holnap 1000km kell menni az autóval. Egyébként az általad említett kényelemért én is 100ig töltöm kivéve az autót azt többnyire 80ig, mert ott drágább az akkupak Telefont meg úgyis lecserélem 2 év múlva.
-
madkiller
őstag
válasz BoneDragon #305361 üzenetére
Reggel vettem le a töltőröl 7 körül 2 óra 57 perc a sot és még van 55% ez most ilyen gyengébb nap. Talán több volt a mobilnet. Tegnap 6 óra 40 perc kijelzőidő után 30%on tettem töltőre este 10 után. 15 PM. Aodt nem használok azon kívül nagyon sok funkció megy állandó óra kapcsolattal.
-
madkiller
őstag
válasz Hippogriff #305135 üzenetére
Elég csak kikapcsolni a funkciót. Jelezz az eredményről.
-
madkiller
őstag
válasz Hippogriff #305126 üzenetére
Beállítások -> Főkepernyo és app könyvtár --> keresés megjelenítés a főképernyőn ki. Ez megszünteti a 17 mikrolagjait.
-
madkiller
őstag
válasz Treff #304530 üzenetére
Szerintem van értelme a 256nak, annyira, ha nekem olyan lenne már tele lenne és sakkoznék folyamat a tárhelyel, ha jönne egy új ios mondjuk, hogyan töltsem le az új verziót menne a dilemma. 512vel egyenlőre nem kell sakkoznom, bár magamat ismerve egyszer eljön az a pillanat is. Főleg most, h van tárhelyem 4kban készülnek a videók korábban direkt HDben csináltam őket, de most van hely Nem vagyok egy nagy videó szerkesztő, utólag fénylő, ezért Filmszerű módban rögzítem, de eddig akinek megmutattam LG Oled tvre dlnan keresztül átlöve, mindenkinek nagyon tetszett a minőség. Dolby Vision.
-
madkiller
őstag
válasz Stauffenberg #304136 üzenetére
Én azon gondolkodtam, hogy az ront többet a képminőségen, ha van rajt egy protector vagy ha karcos lesz 1.5 év múlva a lencse attól romlik többet a képminőség. Engem ez érdekelne, ha valaki ezzel esetleg már foglalkozott.
-
madkiller
őstag
válasz markknight #303888 üzenetére
Nekem a Qfile Pro lőtte ki magát a háttérben a Pulseon nem jöttek értésítések pár napja a Pulse megoldodott és a mai updateel a Qfile is.
-
-
madkiller
őstag
válasz tothjozsi96 #303770 üzenetére
Nekem sem megy az 5G I15 PM-en. Ezzel a kérdéssel még eddig nem foglalkoztam, mert ahol lakom a samsungom 30 mbitet tudott 4gn 5gn is. Ez meg 60at tud 4gn úgyhogy egyenlőre nem zavart a hiánya, de ha most így szóba került, ha valaki tudja a megoldást ne tartsa magában
-
madkiller
őstag
válasz polonic #303760 üzenetére
1 jó hónap alatt megszokhatô billentyűzetes dolog szerintem l. Nekem úgy adja a hudejó az ios, hogy az én app mennyiségemmel a Samsungjaim mindig akadtak, mint állat feleségem ugyanolyan specifikációjú Samsungjai viszont fluidok voltak, mivel azok közel nem voltak annyira megpakolva. Itt most fent van ugyanaz az app mennyiség sőt már inkább több is. Egyértelműen sokkal több gyári features van a samsungban, de nekem nagyon tetszik ez az i15 pm és ezt a billentyűzet dolgot is megszoktam már meg úgy mindent teljesen. Viszont a gyári bill az annyira lassú, h elalszok közben mindenképp a SwiftKey érdemes használni. Lehet az is közre játszik kicsit meguntam az androidot és azért is jön most ennyire be az ios. Magamat ismerve, ha 10 évig iost használtam volna most az android iránt éreznek hasonlót, főleg ha az én szokásaimmal teljesen jól működne.
-
madkiller
őstag
válasz Fritz Teufel #303362 üzenetére
Nemsokára jönnek a magyar tesztek róla, pár csatorna igérete alapján, ha lesz rá játék, akkor csinálnak tesztet. Nincs HDMI-Usb-C kábelem, de a látottakból úgy képzelem tvn sem rossz. Egy Series S képét kb kiadja. Ipad Pro tetsztet láttam ott még nagyobb a kép és fut rajt maxon.
-
madkiller
őstag
válasz tothl #303354 üzenetére
Én fél órát. Azért melegedett, nem volt forró, de nem is vártam mást. Jól feltornásztam a grafikai beállításokat, de nem maximumra, de maxon is kipróbáltam úgy rendesen szaggatott. Csináltam képrenyő videót az erős közepes beállításról, 45 fps környékén rögzítette. Viszont a videó és a képernyő fotók minősége nem adja vissza az ingame minőséget. PS5 controllerrel játszottam, de igazából nem ezen fogja nyomni az ember, de kiváncsi voltam rá mit tud és egyébként nagyon meggyőző, hozza a konzol szintet nem lett kamu az állítás.
[ Szerkesztve ]
-
madkiller
őstag
Mintha jobb lenne a térerő a 17.1el. Legalábbis nekem ahol 2es volt most 3as a térerőm.
-
madkiller
őstag
Rc2ön vagyok ígyis bedobta és frissít. 470 mega körüli a frissítés így.
[ Szerkesztve ]
-
madkiller
őstag
17.1 Rc2nél nekem egy olyan bug jött elő másodszor, hogy egy kontakra lépve balfelső sarokból hiányzik a visszanyíl be kell zárom a tarcsazót a memoriából.
-
madkiller
őstag
válasz pamesz #302808 üzenetére
Ezek a hibák olyan gyorsan jelentkeztek megjelenés után, hogy szegény oled kijelző még nem tudott annyit futni, hogy beégjen. 2013 óta használok oled kijelzőt, nem is keveset, de még nem sikerült beégetnem egyet sem. Itt inkább arról volt szó bizonyos appok bizonyos használata esetén ez elő tudott fordulni szoftveres, különben nem látszódott volna képernyő fotókon,, azaz sok csillag együttállásával jöhetett össze a program hiba.
[ Szerkesztve ]
-
madkiller
őstag
Nekem az Rc2 van fent. Ilyenkor még majd szed le valamit?
-
madkiller
őstag
válasz cross56 #302543 üzenetére
Nekem Buds Pro van, ahhoz sincs app. Mint alap bl headset úgy működik. Kiveszed a bölcsőböl azonnal csatlakozik 0.1 másodperc alatt. Megérinted mégáll vagy elindul a zene vagy hívást fogadhatsz vele, dupaerinten szám váltás és nagyjából ennyit tud. Az olyan funkciók, mint az aktív zajszures állítása, 360 fokos audio, ha elkezdesz beszélni felismeri és lelehalkul stb funkciók értelemszerűen app hiányában nem működnek. Egyenként hangosabban szól, mint Samsung esetében sőt az egész bl hangosabb autó kihangosító, jakuzzi hangrendszere stb minden az iPhonenal.
[ Szerkesztve ]
-
madkiller
őstag
-
madkiller
őstag
válasz Roland861010 #302508 üzenetére
[kép] Érte gondoltam. És ez még megy hosszan sokáig csak nagyobbat már nem tudtam sczni. Igen Samsungban ott a Hiya , de azt meg találtam itt is az appstoreban csak annyi a különbség, hogy itt külső app és fizetnem kell érte évi 9kt, de elő is fizettem rá ez a része pipa.
-
-
madkiller
őstag
válasz Mindent bele #302498 üzenetére
Igen nálam tök szar, hogy nem látom hány percet beszéltem
De nyilván ez csak nekem szar, mert én telefonolasra is vettem a gépet Az, hogy kiírja milyen cég, aki nincs már bent a telefonomban, meg a reklámszarokat kiszűrjem már Meg oldottam egy évi 10ks programmal elvileg, de hát ez nem üzleti telefon ilyet nem kell alapból tudnia De ezeket tényleg leszamítva nagyon szeretem a gépet már óra is van, meg legközelebb is ilyet veszek, de attól még ennek is vannak gyengeségei. -
madkiller
őstag
válasz Kukipapa_rr #302494 üzenetére
Ez az ez a megoldás
-
madkiller
őstag
válasz noorbertt #302467 üzenetére
Én is nemrég váltottam a legtöbb dologban nagyon tetszik a készülék, de érdekes módon telefonálásban a leggyengébb a telefon, pedig valamiért abban híttem, h remekelni fog. A tarcsazója simán vetekszik egy 2012es alcatel idol sével. Remélem a jövőben kap egy hatalmas upgradet bár lehet az Apple úgy gondolja telefonálni már elavult dolog a FaceTime a menő és azért nem fejleszti. Több fiók is van a telefonomban valamelyik szám több fiókban is benne van. Hív az illető háromszor írja ki a nevét. Kovács Pisti vagy Kovács Pisti vagy Kovács Pisti. Ilyet nem is tudom melyik században láttam utoljára droidon. Remélem egyszer kap egy big upgradet.
-
madkiller
őstag
Nem Celluar órával tudok fizetni, ha nincs a közelemben a telefon?
-
madkiller
őstag
[link] Úgy néz ki ez is csak szoftverhiba volt.
-
madkiller
őstag
válasz Stauffenberg #301830 üzenetére
Én pl vissza sírom a Samsung billentyűzetet. SwiftKey, board mindent használtam aztán egyik verzióval újítottak rajta. Egyébként swiftkey alapú, de lenyomod hosszan a maganhangzot és a magyar hosszú megfelelője jön fel. Elengeded és kész nem kell csúsztatni az újad. 3 dolog közül az egyik ami nagyon hiányzik és jobban meg volt csinálva.
-
madkiller
őstag
válasz Rage47 #301828 üzenetére
Hát én ilyen szinten ki vagyok magamtól néha reflexből lödözöm az appokat a háttérből 3-4et ki lövök mire észreveszem, h baszki ezt itt nem kell, de magától megy sokszor a mozdulat. Majd talán idővel elszokok tőle. Most ránéztem a Samsungomra igen ott is van ez a lapozos mozdulat csak nem használtam, mert 10bol 1-2x működött, akkor sem olyan vajsiman animációval.
-
madkiller
őstag
válasz INGJOKE #301437 üzenetére
Én tegnap előtt, azóta már volt egy Carplayes bug, egy telefonos nem csengett ki senki újra kellett indítanom, meg mintha picit lassabb lenne rendszer. Kereső sáv miatti mikrolagok megszüntek. Ki is nyomtam a jövőbeni beta frissítést többel nem akarok kísérletezni
[ Szerkesztve ]
-
madkiller
őstag
válasz z123456z #301430 üzenetére
Sima 15re passzentos lehetne a spigen. Az azért jobb, mint a noname fólia vagy a hydrogen, mert olyan a kijelző tapintásra, színvilágra, mintha az igazi kijelzőt tapiznád/néznéd. Az első fólia, amivel el vagyok. Eddig fólia nélkül használtam a telefonjai m, mert pár hét után vagy lejottek vagy én szedtem le vagy az üveg amit raragasztottunk egy eséstől berepedt. Igaz, 15 PMre 1mmel keskenyebb, de ígyis kb 100x jobb élmény használni a telefont, mint egy hydrogelt vagy bármilyen uv ragasztós vastag üveg fóliát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
- Apple iPhone 15 Pro , Blue Titanium , Usa ( eSim ) modell, kártyafüggetlen
- Apple iPhone 14 Plus, Blue, makulátlan, 128Gb, garanciális, független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest