Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
plejik
addikt
Jaa, ez elkerülte a figyelmemet, de köszi az infót!
-
plejik
addikt
Az mitől lehet, hogy be van állítva a 16p, hogy 85% ig töltse az akkut, de mégis főlé megy?
-
plejik
addikt
Ezt a k...ott icloud fotókat, hogyan tudom úgy beállítani ha csinálok egy képet, akkor azt szinkronizálja nekem azonnal , mindig gyenge hálózat stb és Én indítom el. Mi ebbe olyan bonyolult térerő mindig jó, mobilnetről is tolhatja fel elvileg minden be is van kapcsolva, hogy csinálja.. nem értem komolyan...
-
plejik
addikt
válasz
werszomjas #335658 üzenetére
Revolut?
-
plejik
addikt
Tudnátok ajánlani olyan üvegfóliát mint a PanzerGlass csak a fekete keret nélkül és ami ugyan olyan lekerekítéssel rendelkezik? iPhone 16 Pro ra kellene , eddig a 14 pro-n Panzert használtam nagyon nagy megelégedésemre de a Spiegen amit most ráraktam, nincs úgy lesimítva szélein mint a panzer és egy kicsit bele akad a kezem ami engem zavar, de a Panzerglass feket kerete meg tán elvesz a kijelzőből aminél ugye nagyon vékony a káva. Vagy van aki használ i16p-n panzert? Mik a tapasztalatok?
-
plejik
addikt
válasz
Ricardo #335081 üzenetére
Pontosan, nem pont ez lenne a lényege ezeknek a nyelvi modelleknek? És itt nem csak a magyar piacra gondolok , bárhol máshol ahol eddig ez gond volt itt van a megoldás rá. Nem akarom szét offolni ezzel a topikot mert mindenkinek megvan az igaza, de sajnos ba..a az ember csőrét és tényleg úgy, hogy más gyártónál ez megy.
És úgy , hogy tényleg erre verte a nyálát a bemutatón az apple meg így meg úgy. Mondjuk még a saját nyelvükön se működik rendesen..
Még 1 példa: Pl. vannak az olyan AI funkciók amik pl email összegzések , vagy akár jegyzet írása rámondás után. Én magyar cégnél dolgozóként magyarokkal levelezek 98 ba és az előadások vagy bármi ahova megyek vagy csinálok nagyrészint magyarországon magyar nyelven történik. Állíthatom Én angolra az egész mindenséget, akkor sem fog működni, mert minden magyarul zajlik. Nem tudom mennyire érthető, hogy mire gondolok.
És ezeket sem tudod használni, tehát önmagában az angol nem megoldás szerintem.
-
plejik
addikt
válasz
Razzul #335071 üzenetére
Szerintem meg jogos a "hiszti".. Fizetsz egy az országodban forgalmazott mocsok drága telefonért, akkor elvérod, hogy az általad beszélt nyelvet tudja a készülék. Főleg úgy, hogy az AI teret hódít és az összes nagy nyelvi modell keni vágja a magyar nyelvet. Elég sokat használok. És tudtommal az Apple AI a ChatGpt-re épül ami ugye szintén tökéletesen tud magyarul, tehát adott a technológia.. Szóval Én meg ezt nem tartom korrekt érevnek... 2025-ben... Ja és mindezt úgy, hogy a samsung telefonjai képesek szinte real time-ban telefonhívásokat fordítani 2 különböző nyelvre..
Szóval nem hinném, hogy aki "hisztizik" az nem lenne jogos. Ja és még egy példa. Ha megveszed a 80 milliós mercidet te örülnél neki ha csak németül lenne benne minden? Nem hiszem, annyi pénzért elvárható, hogy az adott ország nyelvén menjen minden.
Stauffenberg: +1 Arról nem is beszélve, hogy persze nem olyan nagy a magyar piac világszinten, de bakker minden 3 ember iPhone-al rohangál.. Akkor csak nem lehet olyan kicsi piac...
-
plejik
addikt
válasz
markknight #335037 üzenetére
Lol- az komoly.
sylex: Ebből nekem az óra ami problémás a többit nem nagyon használom. Pedig mindenkinek a családba Apple van, de senki nem használja az imesseget se
Igen sokan a Xiaomi Readmi és társai rendszerrel hozzák összefüggésbe az androidot, de a Pixelek mindig is kilógtak fölfelé.
-
plejik
addikt
válasz
CharlieDrop #335031 üzenetére
Nekem is. Mondjuk Én pár éve álltam át Apple cuccokra. A tabot meg a laptopot nem is akarom lecserélni mert az baba. De nekem valahogy a telegonos részleg az angyon semmi. Mind maga telefon kinézete, mind ezek a szoftveres blamák. És nem csak az Apple inteligenciára gondolok. Pl.: Hogy nem sikerült még egy normális gyári billt csinálni stb.. Az iphone 17 meg ha úgy fog tényleg kinézni ahogy arról már vannak leak képek .. hát az szánalom a köbön..
-
plejik
addikt
válasz
CharlieDrop #335025 üzenetére
Igen. Yettel, Alza, ezek hivatalos forgalmazók, de úgy tudom már a Telekom is. Én is kipróbálnék egy pixelt, mert amire nekem kell elég lenne az is, csak nem tudom megvárjam-e a Pixel 10-et vagy egy Pixel 9 Pro -ra beruházzak. Kár hogy nem lehet bérelni 1 hétre kipróbálásra..
-
plejik
addikt
válasz
markknight #335017 üzenetére
A magyar meg nem? Na ezt kipróbálom.
-
plejik
addikt
válasz
mihail38 #334993 üzenetére
Sajnos elég szánalmas... Más gyártó éredekes módon meg tudja oldani, de az Apple-nél semmit.. Bennem egyre jobban érik a gondolat, hogy a telefont passzolni fogom, mert a Pixel és a Samsung telefonok is sajnos már fényéveket vernek az iPhone-okra legalább is szerintem.. Tényleg jönnek az updatek, de mi kb. semmit nem tudunk belőle használni (Újdonságok amik sajna mind az Apple inteligenc-hez vannak kötve és egyre több ilyen lesz arra gondolok.). Így sok értelme nincsen neki, de a pénzt meg elkérik érte. Vagy akár el is kezdhetnék úgy árulni, hogy ahol korlátozottak a szoftveres képességek ott olcsóbban adják a telefont, mivel teljes áron nem kapom meg a szoftver adta lehetőségeket...
-
-
plejik
addikt
válasz
Killing #324624 üzenetére
Ezt írja a hivatalos oldal. Ami már egy kicsit is márkásabb töltő, nyugodtan lehet használni.
Built‑in rechargeable lithium‑ion batteryMagSafe wireless charging up to 25W with 30W adapter or higher19Qi2 wireless charging up to 15W19Qi wireless charging up to 7.5W19Fast-charge capable:
Up to 50% charge in around 30 minutes19 with 20W adapter or higher paired with USB-C charging cable, or 30W adapter or higher paired with MagSafe Charger (all available separately) -
plejik
addikt
Olyan kérdésem lenne, hogy adott a telekomos sim kártyám (esim) és beállítottam fizetéshez, de hiba vettem fel, meg is jelenik jóvá is van hagyva, mégsem tudm kiválasztani sem semmilyen fizetésnél. Sem App Store, sem iclod semmi, csak a kártyák szerepelnek. Valaki talélkozott már ilyen problémával? És ha igen , akkor volt rá valami megoldás. Kollégám androidos telefonján gond nélkül ment...
-
plejik
addikt
Valaki rendelt már a Pitaka hivatalos oldaláról? Most vannak egész jó akciók és rendelnék, de nem tudom, hogy kell-e rá vámot és hasonlókat fizetni, mert akkor már nem igazán éri meg...
Előre is köszi!
-
plejik
addikt
válasz
SharpSA #314348 üzenetére
A gyári billentyűzethez Én is várnák már valami fejlesztést, mert elég gyenge. Főleg a magyar szótár része. Vagy legalább lenne lehetőség szótárat importálni bele, a méretét megváltoztatni ha valakinek nagyobb keze van, akkor az is tudjon rajta normálisan gépelni... Ja és a csúsztatással való gépelésről ne is beszéljünk..
-
plejik
addikt
válasz
dvdbackuper #312253 üzenetére
Köszi!
-
plejik
addikt
válasz
dvdbackuper #312251 üzenetére
Köszi. Nem szeretnék vele bíbelődni, meg nem is az enyém a telefon hanem főnökömé, de annyiért kis pótlással inkább vegyen egy másik iPhone-t..
-
plejik
addikt
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy iPhone 12 Pro és a telefon kamera "üvege" betört, de a lencse elvileg nem sérült. Ennek, hogy vagy mennyi a cseréje? Mert a weboldalakon nem egyértelmű, legalább is nekem nem.. :/ Előre is köszi az infot.
-
plejik
addikt
Melyik hivatalos Apple szervizt ajánlanátok akkumulátor cserére? Nekem az lenne a fontos, hogy még aznap készen legyen a telefon, mivel magán és céges is így nem nagyon tudom napokra hiányolni, másik telefonom pedig nincs. Csak hivatalos szerviz érdekel.
-
plejik
addikt
Nem akrok beszólni, de szerinted egy iPhone topikban más készüléket fognak neked ajánlani?
De a kérdésedre a válasz, természetesen az iPhone én 2 éve tértem át androidról és azóta se bántam meg. Viszont Én nem biztos, hogy a 15 -öt venném gondolom nem a Pro-t tervezed, ha nem, akkor inkább 14 Pro, De ez csak az Én véleményem.
-
plejik
addikt
Van arra mód, hogy ios alatt a chromba tudjam használni a többi profilomat is? Azaz tudjak váltani valahogy közöttük, mert néha jó lenne a cég cuccaimhoz is hozzáférni a chrome-ban, de alapértelmezetten a saját profilomat használom, ne keveredjenek semmilyen formában..
-
plejik
addikt
válasz
Tomics #299874 üzenetére
95% ban csak vezetékmentesen, este rárakom reggel meg le, de lassan tölti elvileg, mert ugye tanulja a rendszer a töltési szokását a felhasználónak. Kábelesen csak AppleCar Play miatt szoktam használni.
Laca1212: Szerintem lehet belenyúltál egy olyanba, aminek kisebb az akku kapacitása lapból.Erről írtak i, hogy az akkuknál van olyan aminek nagyobb a kapacitása így később kezdi el veszíteni, még van aminek kisebb így hamarabb.. :/
-
plejik
addikt
válasz
Stauffenberg #299868 üzenetére
Nem tudom milyen extrém öregedés, nekem a 14 pro lassan 1 éves és 97,8 % -os az akku kapacitásom és használom rendesen a telót.
-
plejik
addikt
válasz
syIex #298539 üzenetére
Én is csak az alapján mondom. Aztán persze idővel majd kiderül. Nekem bejött eddig ez a rozsdamentes acél téma. A 13 pro-m is hibátlan állapotban van és a 14 pro is. Mondjuk Én nem bánom, hogy érezni valamennyire a telefon súlyát.
markknight: tok nélkül valóban nem olyan jó az előző szériák fogás, tapsztaltam én is. Tokkal semmi gond.
-
plejik
addikt
válasz
aprokaroka87 #296867 üzenetére
Igen elég idegesítő, a tebletem az androidos és néha agyf@szt kapok mire lefrissít mindent sorba..
-
plejik
addikt
válasz
aprokaroka87 #296865 üzenetére
Igen tud.
-
plejik
addikt
válasz
Tomics #296854 üzenetére
Nekem még a 14pro sem nagyon egykezes, pedig nincs kicsi kezem. Én anno néztem a 13 Pro maxot, de nekem az akkor annyi nagy és nehéz volt, hogy inkább a 13 pro mellett maradtam anno. Nekem tökéletes a méret még viszonylag kompakt elég jól elfér zsebben is.
De ez pont egy olyan kérdés, hogy bemész egy Apple boltba vagy ahol árulnak 15-ös szériát és megnézed.+ vedd számításba, hogyha tokot raksz rá az még ad a mérethez rendesen..
-
plejik
addikt
válasz
markknight #295483 üzenetére
Nekem 2022 decemberi a 14 Pro, felraktam a 17 dev-et. 100%-ról 98%-ra esett az akku kapacitás.
-
plejik
addikt
válasz
r3dsnake #295469 üzenetére
Mobilhálózati beállításoknál bekapcsoltad az 5G-t? Érdemes ellenőrizni azt is, hogy ahol laksz van-e 5G lefedettsége a szolgáltatónak mert egy városon belül is elképzelhető, hogy vannak szürkefoltok. Előfizetésed tartalmazza az 5G-t? Szóval van egy pár lehetőség ami gondot okozhat..
-
plejik
addikt
válasz
szabonagyur #294767 üzenetére
Mennyire használható? Vagy most már inkább várjam meg a végleges verziót?
-
-
plejik
addikt
Biztos, hogy nem gyárit...
-
plejik
addikt
Ha az iTunes store-ban megveszek egy " hangot" , akkor azt onnantól be tudom állítani csengőhangnak?
-
plejik
addikt
válasz
Imilenni #291389 üzenetére
Simán lehetséges. Én decemberben vettem a 14 pro telómat, még mindig 100% az akku kapacitás a telefon szerint, de battery toolsban is azt mutatta. Én 95% ban csak vezeték nélkül lassú töltővel töltöm. A 13 pro-m pedig már közel kettő éves és 93% os az akku benne azt egy kicsit többet töltöttem anno vezetékesen, de így is elég jó állapotnak örvend.
Mondjuk ha a 13 Pro esetleg akku cserés lesz, akkor Én biztos, hogy hivatalos szervizben csináltatnám és minden doksit elraknék róla, mert lényegesen könyebb később eladni. Szerintem sokaknak nem azzal van a baja, hogy akkut cseréltek egy telefonbe, mert miért is ne, hanem inkább azzal , hogy utángyártott, sokszor silány minőségű akkuk kerülnek ezekbe a méregdrága telefonokba. Ahogy a mondás is tartja és van benne igazság: Ha van pénz majomra, legyen pénz banánra is..
-
plejik
addikt
A jegyzetek appban ha zárolva van egy jegyzetem, akkor nem oldja fel faceid val csak jelkóddal. Másnál is ilyen vagy nálam van a gond. Eddig működött rendesen.. :/
Megoldódott. -
-
plejik
addikt
Én is pattintom vissza a 16 ot. Nem lenne rossz ez a béta, de van sajnos egy app ami nem működik rajta és sajnos arra szükségem van.. :/ Érdemes az app támogatásokat megnézni mielőtt valaki felrakja.
-
plejik
addikt
válasz
markknight #288371 üzenetére
Igen, egy 2,8GB ot most nekem is lerántott most néztem.
A kis huncut..
-
plejik
addikt
válasz
markknight #288367 üzenetére
Ezt észben tartom, köszi. (Bár korlátlan netem van szóval elvileg nem lehet gond.
)
Coleman.B :
-
plejik
addikt
Aki aktívan használja az 5G Auto funkciót nála milyen akku idő van?(Iphone 14 Pro) Mennyivel rosszabb mint 4G hálózaton. Azért kérdezem , mert ma tűnt fel, hogy ahol lakom fellőtték az 5G-t sőt ahogy néztem most a telekom lefedettség elég durván fejlődött.
-
plejik
addikt
Nekem pont ilyenem van. Nagyon jó a mágnes. Viszont sajnos ez is pár hónap után besárgult. Én most ilyet rendeltem. [link] Elég menő. Ezen felül pedig a Pitaka tokokat tudom még ajánlani amivel van tapasztalatom. Azt, akkor használom ha olyan helyre megyek ahol nem indokolt a masszív tok.
De a sárgulástól eltekintve szokásos kiváló minőség, és pontos illeszkedés a telóra Spigen tokok mellett.
-
plejik
addikt
válasz
ssscsaba #286088 üzenetére
Lehet, de nem valami gyorsak. Ha nem járt le a hűség, akkor nem fogják. Korábban valaki írta, hogy minden szolgáltató köteles független telefont adni, de ez nem igaz arra kötelesek, hogy a hűség letelte után ingyen köteles a vevő részére függetleníteni a telefon. Természetesen más szolgáltatók mint pl.: Telekom, alapbóll függetlenül adja, mert nincs kedvük azzal szórakozni, hogy a lejárt hűség után vagy akár egyösszegű vásárlás során még ezzel keljen szórakozni. Ha valaki nem fizet, akkor letiltják, teljesen mindegy , hogy rajta van-e vagy sem a hálózati zár.
Szóval ez megint ilyen "jó" vodafone szokás... főleg dual simes telefonoknál nem is látom sok értelmét.. na mind1 is
-
plejik
addikt
válasz
burgatshow #285706 üzenetére
Mit?
-
plejik
addikt
Köszi mindenkinek az infot. Végül vettem egy AirPods 2. generációt. Tökéletes a fülembe és eddig nem is fáj tőle. Eddig nekem a hangzásával sincsen gondom, minden megfelelő arányba van benne, magas közép basszus is.
(mondjuk ennyi pénzért adhattak volna már vezeték nélküli töltésre is alkalmas tokot...
Mondjuk nekem nem vált automatikusan az eszközök között azt kell valahol állítani?
-
plejik
addikt
válasz
csaba1203 #285683 üzenetére
Igen csak ami nem "agybadugós", az nem nagyon van szerintem ami nem apple. Meg csak apple cuccokkal használnám, iphone, mac..
Ha üzletbe veszem meg 3 nap után ott is el lehet állni a vásárlástól minden indok nélkül? Az a baj, hogy sajnos nem tudsz fülest "kipróbálni", hogy hogyan passzol a füledbe.. :/ (persze értehető higiéniai okok miatt..) -
plejik
addikt
Egy kérdés, nem ide tartozik, de gyanítom itt sokan használnak valamilyen AirPods terméket. Jelenleg ilyen gumiharangos megoldással rendelkező vezeték nélküli fülest használok, de sajnos pár perc után nyomja a fülem. (próbáltam mindeféle gumiharang mérettel.) Kérdésem az lenne, hogy az AirPods kényelmesebb viselet lehet-e? (olyantól kérdezem elsősorban aki használta mindkettő megoldást és a fentebb lerít problémája volt neki. Ezen felül ha online rendelek AirPods-ot, azt vissza tudom küldeni ha mégsem lenne kényelmes? Nem vagyok egy nagy audio szaki, a hangzásnál nálam inkább az a "fontosabb", hogy legyen benne basszus. Ti melyiket ajánlanátok AirPods 2 vagy AirPods 3? Mikrofon nem érdekes milyen minőség csak zenét és videót hallgatok róla leginkább munkában.
-
plejik
addikt
válasz
racskobalazs #284575 üzenetére
Ha csak a készüléket nézem és nem a felhasználási szokást Én lehet inkább egy 12 pro-t vennék mint sima 13-at.
-
plejik
addikt
Én csak annyit írtam, hogy nekem mint mondott a hivatalos szerviz. Azért is kérdeztem Őket, mert a saját telefonomat is hivatalos szervizbe vinném. Az, hogy más szervizben mit mondanak és hogyan tudják megoldani az más tészta, vagy az otthon szerelés.. Ha valaki először csinál ilyet, ott azért nagy a valószínűsége, hogy valami nem feltétlen úgy sikerül mint ahogy szeretné..
-
plejik
addikt
válasz
tothjozsi96 #283979 üzenetére
Valószínűleg nem is fog. Elvileg a touch id babrálása után már nem működik újra. Viszont a nagyobb gond, hogy nem is lehet hozzá kapni állítólag. Csak készülék cserét tudnak felajánlani helyette. Egyik ismerősöm touch ID ment tökre és ezt a hivatalos apple szervíz közölte, hogy az sajnos készülék csere...
Ha jól emlékszem valami olyat mondtak, hogy alaplaphoz van rendelve és egy alaplaphoz csak egy tid használható vagy valami ilyesmi, de nem emlékszem már pontosan...
-
plejik
addikt
válasz
kakuk.tamas #282561 üzenetére
Ez amúgy elég gáz... Biztos nem sokan használják az appot..
-
plejik
addikt
Van arra mód ios alatt, hogy egy adott app mindig maradjon a ram ba és ne lője ki az iso?
-
plejik
addikt
válasz
anderledani #279481 üzenetére
Szerintem nem is fogja már..
De nálam a 13 pro-n a 16.2 vel semmi gondom nem volt. 14 pro-n is teljesen jól megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest