- Yettel topik
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
esbii22 #339666 üzenetére
Szerintem magyar prediktív bevitel majd akkor lesz, amikor máshol már agyhullámokkal vezérelt billentyűzet lesz a telefonokban. Na akkorra végre lefejlesztik a magyar prediktívet. Bétában.
A viccet félretéve én azt mondom nem is baj hogy nincs - elnézve azt, hogy a magyar billentyűzet helyesírásellenőrzője azt az aránylag általános iskolai bukó szabályt nem képes meglépni, hogy az igekötőt és az igét egybeírjuk, innentől fogva azt mondanám, hogy nem is baj, ha a magyar lokalizációért felelős csapat nem kezd el magyar prediktívet fejleszteni.
-
dnelb
veterán
-
markknight
veterán
válasz
esbii22 #338682 üzenetére
Remélem, mert jelenleg kb minden alsó művelethez dupla interakció kell. UX szempontból bukta az egész. Mivel csak a cégesen van így kibírom
Photos app - Két gomb van, egy zselé ugrál rajta
Safari - vissza gomb, url bar meg egy gomb ami zselé. Ha megnyomod a gombot egy sima panel nyílik belőle
Music - Itt balról jobbra vagy scrollra jön elő a zselé menü -
Szabi®
addikt
válasz
esbii22 #338398 üzenetére
Semmi személyeskedés nem volt, kár triggerelni a semmit. Ha novemberben vetted akkor nem lehet 5 év . . . majd novemberben . .
itt le is zártam, olvasgass még egy kicsit a témában mielőtt okítanál olyanokat akik 14 éve a platforomon vannak.
Egyébként meg, mielőtt folytatnád a ködösítést javaslom a riszörcsöt a témában, mi miből lett, mikor, miért, és mit adott az az egység akkor, és mit ad most . . .
Azért szeretem az ilyen hsz-eket, mert kb semmi, de az égadta világon semmi relevanciája nincs. Ezek után meg sem kérdezem miért rossz szerinted az istyle, mert majd azt a válasz fogod adni, hogy "mondta a Józsi" meg az "asszony" stb.
És ezzel viszont tényleg becsapod azokat, akik egy megbízható szervizbe vinnék . . .Egy 2013-as írás ebben jó mankó.
-
Szabi®
addikt
válasz
esbii22 #338384 üzenetére
A tapasztalatomat írtam le, egyébként az istylenál viszi és hozza is a futár a készüléket.
Az ország első apple prémium boltja az istyle volt. Az ország első hivatalos apple szervíz boltja is az istyle volt, van élet rajta kívül ? Nem mondta senki hogy nincs, de hogy ennyire nem ajánlják egy topikban az felettébb érdekes. 21 év működése után az összes bolt csak a gyenge kópiája . . . -
Szabi®
addikt
válasz
esbii22 #338353 üzenetére
Nekem eddig mindig helyben cseréltek akksit. A fórumos titánokról meg annyit, hogy amikor kérték a nagyot mondó hitelrontó kommentelő nevét címét megbízási számát akkor úgy tűnt el, mint fing a gatyába. Mert ha ezen múlik én 11 éve csak velük csináltattam mindent is. (természetesen bizonyíthatóan)
Egyébként a legtöbb savat az istyle pont a konkurenciától kapja, gomba mód nőttek ki az ilyen-olyan zugszervizek és az ezekhez közel álló kommentet generáló emberkék.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
esbii22 #338314 üzenetére
Az a baj, hogy jó magyar szokás szerint annyiszor eltapsolták a bizalmat, hogy előre puszira nem rendelnek alkatrészt, mindegy, hogy mennyire ígéri meg még a csillagokat is az ügyfél... Ezért szóltam, hogy ne legyen meglepi ha ott kell hagyni a készüléket (legyen backup terv).
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
esbii22 #338085 üzenetére
A DÁP önmagában elég rossz példa az iCloud mentés legyen és minden ok (meg a banki alkalmazások is), mert ezek tipikusan vagy nem mentődnek, vagy olyan hardver paramétereket vizsgálnak, amiket nem tudsz áthidalni egy iCloud mentéssel.
Én pl. most cseréltem 13 miniről 16e-re, és a DÁP-om megnyekkent (pedig ráadásul direkt transferrel költöztem). Kiírja, hogy megváltozott a hardver, szóval goto újraregisztráció.
-
mazsiii92
aktív tag
válasz
esbii22 #338062 üzenetére
Én amúgy esküszöm nem bánnám. Kvázi hülyebiztos lenne a számozás. Értelmes embernek tartom magam, de már nem folyok bele annyira ezekbe a tech cuccokba, szóval ha minden alkalommal, amikor ezek szóba kerülnek nyerek 30-60 mp-et nekem már jó.
Ezek után jó lenne, ha az A chipek is ilyesmit kapnának, mert már néha azt sem tudom hogy melyik a legújabb, vagy az enyémbe mi is van. Pl.: a mostani legújabb iPad-nél is kellett kicsit gugliznom, hogy melyik évben adták ki a benne dolgozó chip-et. Persze nem baj, mert GSMArena-n kb 30 másodperc, de értitek..Részemről ez nem lenne gáz, nem is értem ezt a felháborodást. Nem mindegy, hogy 26-nak vagy 19-nek hívják azt az iOS-t, ami nem tartalmaz számunkra semmit?
-
tuzpenge
őstag
válasz
esbii22 #338068 üzenetére
Nem lenne ez ördögtől való, de ha már egységesítenek akkor miért kell egyből hazugsággal kezdeni??? 2025 van és nem 2026...hamár...és akkor miért nem lehetne pl ios25, ipados25 macos25, stb...és a főverzió frissítéskor az adott év szerepelne a végén...sokkal jobban követhető lenne....
-
havri1
félisten
válasz
esbii22 #336592 üzenetére
Én is oda vinném, talán pont te ajánlottad itt.
Bár hozzáteszem, régebben Samsung készülékeim voltak (2000 évek), a premium házhoz jövős szolgáltatás nagyon patika volt, cserébe a beküldős (TMX volt ha jól emlékszem), borzasztó, trehány munkát végeztek. Pedig az is hivatalos volt.
Ez nagyrészt zsákbamacska, biztos vagyok benne, hogy van nagyon lelkiismeretes "utcai" szervizes is, aki igényes a munkájára. Mondjuk ha végig tudnám nézni a javítást, nekem az lenne a megnyugtató
Alátét az asztalon, fehér kesztyű, gyári spéci szerszámok, minőségi alkatrészek, hozzávalók. De szerintem ilyen nincs. -
-
6120
tag
válasz
esbii22 #335445 üzenetére
Én is hasonlóban gondolkom most. A jelenlegi 11-em már több mint 4 éves. Kb fél éve akkut cseréltettem benne.
Most döbbenek rá, hogy ezek a telefonok mennyire drágák: eddig mindig céges iphone-t kaptam, de már nem dolgozom a telkó szektorban.
Szóval a kérdés, hogy 15 pro vagy 16? Vagy szánjak még rá pénzt és vegyek 16 pro-t?
Nem játszom a telefonnal, nincs semmi különleges app, amihez erős hardver kellene. Talán a fotózás amire legtöbbet használnám... -
markknight
veterán
válasz
esbii22 #335166 üzenetére
Ha más authenticatort használsz akkor tudsz exportálni szerintem QR-t, viszont a Microsoftosban ez tiltva van. A menete igazából annyi, hogy mindenhol meg kell szüntetni a 2FA-t vagy kérni kell új QR kódot és azt már az Apple Passwords appjával kell beolvastatni.
Az ügyfélkapu+-t például itt tudtam megszüntetni, vakargattam is a fejemet egy ideig, míg végül a súgóban megtaláltam: https://ugyfelkapu.gov.hu/
-
mihail38
senior tag
válasz
esbii22 #334991 üzenetére
Aki Magyar nyelven használja a telefonját mint én is és miért ne az semmi hasznát nem vette ennek a frissitesnek pedig a ChatGPT a Gemini is megoldja a Magyar nyelvet de az Apple nem akarja nem értem de mindegy hurrá van egy frissítés aminek semmi értelme.
Jöhetnek a kommentek hogy állítsák át ezt meg azt .... -
Sasi001
senior tag
válasz
esbii22 #334852 üzenetére
Egyébként jól mondod a használatakor a legmegfelelőbb, de a rendszer szolgáltatásokban szinte felesleges bármit is kikapcsolni, észrevehetetlen a fogyasztás szempontjából. Amit kikapcsoltál az belefér, de sokan kikapcsolnak egy rakás dolgot, utánna meg panaszkodnak, hogy nincs optimalizált töltés, stb.
-
Szabi®
addikt
válasz
esbii22 #334230 üzenetére
Abszolút nem higiénikus. Én láttam egy ismerősöm sportszíját hogy néz amiben 3 hónapja alszik . . .
Egyébként nem értem ezt a "tudni akarom hogy alszok" marhaságot . . . És amíg nem volt ilyen óra, hogy aludt az illető , sehogy ? Tényleg felülnek minden kitalált "igényre", és előadják hogy úgy a jobb. Majd jön a következő zseni aki meg kitalálja hogy biciklipumpával a kezedben még jobban alszol . . . Szar az irány nagyon .
Emancipáció level 999 -
-
xhege
veterán
válasz
esbii22 #334230 üzenetére
Sok éve hordok szinte 0-24-ben órát gond nélkül. Igaz én tusoláshoz leveszem. Több óraszíjat használok. Vannak edzős szíjak, mindennapi szíjak, elegánsabb szíjak, illetve alváshoz külön szíjak. Ezeket természetesen tisztítani is szoktam. Szóval lehet ezt higiénikusan is hidd el.
-
DonMedve
addikt
válasz
esbii22 #334219 üzenetére
Nekem egy Epix Pro Gen2 van 24/7 a kezemen van csak fürdésnèl veszem le, heti min. 3 súlyzós edzést vezényel le, plusz 3 szobakerékpár mindezek pulzuspánttal párosítva és ~3 hetente töltöm, és minden megy rajta egész nap, a VO2 mérés van csak alvásra lőve. Ja, nem szoláros.
-
ronin79
addikt
válasz
esbii22 #333514 üzenetére
Ár/érték arányban piszok jó tok. Két hónapig használtam ami nálam rekord
Magsafe gyűrű erős és külső textúra is feldobja a tokot valamint tapintásra is kellemes. Nem bumszli, nem vastagítja a telefont.
Sajnos egyetlen bosszantó dolog, h az átlátszó idővel besárgul, lehet a színezett tovább fogja bírni. -
-
vadkörte
addikt
válasz
esbii22 #332863 üzenetére
Windows/MacOS/Linux?
Windows:
Telepítsd fel az MS Store-ból az AppleDevice nevű app-ot, majd csatlakoztasd a PC-hez a telefont vezetékkel és a Windows Fényképek app-jával importáld a képeket. (Akár mindet egyszerre, örülni fog Neked, de megcsinálja)
MacOS:
Csatlakoztasd vezetékkel a telefont és importáld a Fotókba a képeket
Linux:
Csatlakoztasd vezetékkel a telefont és a szimpatikus helyre importáld (másold át) a képeket.
#332860 CharlieDrop
Nem akarlak elkeseríteni, de ilyen felhasználásra szerintem egy telefon meg egy kétes minőségű lencse párosa nem épp ideális. Ide már egy fényképezőgép+300-400mm körüli tele kell. -
-
válasz
esbii22 #332858 üzenetére
Bocs, nem értettem, pontosabban nem láttam, hogy azt íratd volna, hogy a telefonon vannak a képek, de most már így tudom
Nekem simán ment 16 pro-nál, rádugtam a telóra a külső SSD-t és átmásoltam a telóról a képeket. Mondjuk nem 1200 volt, de átmásolta.Az iCloud-ból is idő lesz lementeni, ha feltöltöd..
6000 képet és videót töltöttem le iCloud-ból még Novemberben, délelőtt kezdtem, délután 7 felé végzetem, szerrintem sok idő voltPersze sokmindetől függ. A netem full gyors, a gépem régi, szóval...
-
Zsolt,72
Topikgazda
-
-
-
válasz
esbii22 #332025 üzenetére
Csak a 16-hoz kapott háttérrel csinálja ezt akkor, mikor elsötétedne, mielőtt lezáródik a telefon. Na mindegy, váltottam hátteret, de szánalmasak ezek a kis rejtett bugok most már minden évben a rendszerben. És hiába jelenti az ember, fél év múlva is benne van meg 1 év múlva is.
-
Asike
csendes tag
válasz
esbii22 #332003 üzenetére
Köszi, de ez nem oldja meg a problémát. Nekem az kell, hogy ne kelljen kikapcsolni az IPadet ahhoz, hogy a cset alkalmazások betöltsék normálisan az üzeneteket és a média tartalmakat(képek). Jelenleg az IPad kap mindent először meg. Sokszor percekkel előbb jelez. A telefonon meg semmi. Sokszor semmi nem jön meg telefonra ha az IPad már megkapta. Ez így nem ok. Főleg ha az IPad nincs nálunk csak a telefon.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
esbii22 #331704 üzenetére
Megjelenik ott is, előzményekben is benne van, meg tudok rá FaceTime hívást indítani onnan is, meg a Messages appból is.
Mint említettem minden appban rendben működik maga a szolgáltatás, csak a telefonkönyv nem hajlandó felismerni, mint Apple user, ezért onnan semmi ilyesmit nem tudok indítani.
-
válasz
esbii22 #331100 üzenetére
Csak az ilyen válaszok sajnos hiábavalóak az olyanoknak, akik mindenáron a droidot akarják keresni az almában.
Ezekből idén is fogunk kapni egy jópárszor még úgy látom.Én a gyári billentyűzetet úgy használom, hogy… csak használom és nekem tökéletes, ahogy van, nem akarok rá szimbólumokat (erre gondoltok?), meg egyéb hieroglifákat.
De ez csak én vagyok, meg még rajtam kívül még talán páran, pl Zsolt,72 még biztosan.Szerk: Közben látom volt még egy következő oldal a topikban, amit akkor még nem olvastam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Milyen routert?
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest