- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Új taggal bővült a Motorola filléres portfóliója
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reverting
őstag
válasz kchris78 #326725 üzenetére
+1... ahogy neztem a 15pm-ban az aksi mAh-t nezve, egyenlo nagysagu volt az en 14pm-on aksijanak nem gyari hanem a valos ertekevel... meg azt is kinezem h ugyanaz az aksi kerult bele, csak a fullt kommunikaltak ki anno...
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
-
félisten
-
(ex)Cat
senior tag
válasz kchris78 #326339 üzenetére
Nekem ezt a Sygic csinálja. Valamiért a Waze nem jött be sose, pedig többször próbáltam , de szerintem egyik se tökéletes, aztán hogy kinek melyik jön be, vagy épp melyikkel szívta meg, az tisztán szerencse kérdése.
Amúgy én is szeretem nagyon a gyári térképeket, de legfőképp azért, mert az óra is jelez ilyenkor. -
cross56
senior tag
válasz kchris78 #325929 üzenetére
Lehetséges, hogy butaságot írtam. De gondolom ha sima usb-c kábelt dugok a töltőbe az még nem fog gyorstölteni, ahhoz is gyorstöltésre alkalmas kábel kell. Erre írtam, hogy az ikeás töltőhöz jelenleg nem kapható az ilyen kábel. (Bár most utólag megnézve csak a 100w-os fogyott el, a másik ami kapható elvileg az is alkalmas gyorstöltésre na m1)
-
szevassag
tag
válasz kchris78 #324584 üzenetére
Már leírtam a véleményem, hogy a 16 pro/max-ra semmiről nem érdemes váltani, mert konkrétan semmi újdonság nincs benne. Az Apple Intelligencia lenne az újdonság de az meg a kanyarban sincs, lehet magyarul sosem fog tudni ezért itt sosem fog működni. Ha így gondolkodunk akkor meg a 15 pro éri meg a legjobban, arra a 12-es szériától váltanék.
-
Cseri0058
őstag
-
senior tag
válasz kchris78 #324478 üzenetére
De nem kapcsolódik rá magától.
Ez tényleg nagyon kellene.
Ráadásul amíg Windows-os géppel mindig atomstabil volt az iPhone által adott hotspotra csatolódás, addig anno az M1-es Air-emet folyton ledobálta... (lehet, hazóta javították, most az M2Pro-val ezt nem tapasztalom). -
Micsurin
nagyúr
válasz kchris78 #324329 üzenetére
15Pro, ezért is lepett meg mert a 18 nagyon megdobta az üzemidőt.
Speedy007 Social media != játék, nem éri meg összenézni. Szerintem a topiktárs is a játékok miatt lepődött meg tippre.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
nagyúr
válasz kchris78 #323453 üzenetére
Magyar listát nem találtam, de angolul az alábbiakat:
"New line" (Move to the next line)
"New paragraph" (Start a new paragraph)
"Cap" (Capitalise the next word)
"Caps on" ... "caps off" (Capitalise a section of text)
"All caps" (Make the next word all uppercase)
"All caps on" ... "all caps off" (Make part of what you say uppercase)
"No caps" (Make the next word lowercase)
"No caps on" ... "no caps off" (Make sure part of what you say is all lowercase)
"Space bar" (Prevent a hyphen from appearing in a normally hyphenated word)
"No space" (Prevent a space between words)
"No space on" ... "no space off" (Prevent a section of text from having spaces between words)
"Period" or "full stop" (Place a "."at the end of a sentence)
"Dot"
"Point"
"Ellipsis" or "dot dot dot"
"Comma"
"Double comma"
"Quote" or "quotation mark"
"Quote ... end quote" or "quote ... close quote" (Place quotes around a section of text)
"Apostrophe"
"Exclamation point"
"Inverted exclamation point"
"Question mark"
"Inverted question mark"
"Ampersand"
"Asterisk"
"Open parenthesis"
"Close parenthesis"
"Open bracket"
"Close bracket"
"Open brace"
"Close brace"
"Dash"
"Hyphen"
"Em dash"
"Underscore"
"Percent sign"
"Copyright sign"
"Registered sign"
"Section sign"
"Dollar sign"
"Cent sign"
"Euro sign"
"Yen sign"
"Degree sign"
"Caret"
"At sign"
"Pound sterling sign"
"Pound sign"
"Greater than sign"
"Less than sign"
"Forward slash"
"Back slash"
"Smiley" or "smiley face" or "smile face"
"Frowny" or "frowny face" or "frown face"
"Winky" or "winky face" or "wink face"
"E.g." (pronounced as "e g")
"i.e." (pronounced as "i e")[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
knox83
senior tag
-
ronin79
addikt
válasz kchris78 #323123 üzenetére
"ami bennem megfogalmazódott hogy mivel nincs semmi lényeges fejlesztés, nem pont most kell váltani"
Én tegnap este úgy mentem aludni, h tiszta fölösleges volt megvenni a 16P-t és mivel van két hetem, küldöm is vissza és marad a 14PM..
A kamera gomb egy szívás, lehet megszokást igényel, de egyszerűen nem áll rá a kezem és toknál nagyon zavaró a kivágás amikor kézbe veszem.
Action button tavaly sem fogott meg, usb c meg tökmindegy, úgyis vezeték nélküli töltés megy és otg-t úgysem tud.
Max a méret/súly most okés....na meg hogy új -
markknight
veterán
válasz kchris78 #323123 üzenetére
Az a helyzet, hogy ezek a mm-es káva módosítások is addig érdekesek amíg tok nélkül hordod a telefont. Utána meg kb toktól függően teljesen ott vagy ahol áltál, már ha 15 Pro-Max szériával rendelkezel. Persze, látható most is, hogy bevettek belőle, de itt nem fognak megállni és jövőre jobban rá fognak feküdni. Amúgy a leakek alapján jön ez az Air modell ami 120hz-n fog hasítani, kissebb dynamic island és még ki tudja micsoda. Jövőre körvonalazódni fog mire számíthatunk.
Sasi001: Köszi a tippet, azt én pont azért tettem ki régen mert pluviophile vagyok. De mivel nem ment, leszedtem.
[ Szerkesztve ]
-
ronin79
addikt
válasz kchris78 #322984 üzenetére
Nah nem tudom ki más reklámozná a termékét így, mint almáspite jóska pont tengerparton, nyaralás közben játszik ezzel mindenki, tutira
Nincs keret és tapintásra is kellemes, lekerekített szélekkel. Lényeg nem apollo árban fut, de használható, sőt....
Alzás rendelés. -
mAtThEw0319
senior tag
válasz kchris78 #322984 üzenetére
https://www.alza.hu/iphone-uvegfolia/mobile-origin/18864444-v38895.htm
van keretes, keret nélküli, akkor privacy meg vmi alap fólia. tudsz válogatni
[ Szerkesztve ]
-
ronin79
addikt
válasz kchris78 #322951 üzenetére
Nem kell a kijelzőt atomtisztára törölni és pormentes környezetben felrakni. Volt a spigen ez fit amiről felrakás előtt le kellet húzni a védőfóliát, keret minden okés h illeszkedik pontosan, de ha nem egy steril környezetben tettem fel kerülhetett alá porszemcse. Ez kb mint a nem tudom melyik verzió h homokos tengerparton is feltehető.
#322853 majestic
Lila 14PM-ről váltottam. Lehet egy makusznyival sötétebb mint a 15 de összehasonlítás majd ha asszonypajti hazaér, neki van 15P.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz kchris78 #322912 üzenetére
Felőlem lehet évente új modell, csak akkor tisztán szoftveres újításokat ne kössenek hardver cseréhez. Ez persze nem csak az Apple-re igaz, ez egy általános rákos betegség a teljes iparban.
És persze tök jó, hogy egyre kisebb és egyre környezettudatosabb csomagolásban jön egy új iPhone, de ezzel spórolnak készülékenként 12 gramm papírt, amiről csodálatos ábrák annak, hogy 17 millió doboz esetén egy komplett esőerdőt megmentenek minden évben, de arról a részéről nem beszélnek, hogy a készülékhez szükséges nyersanyagok kibányászása, kohóba küldése, alkatrészek legyártása, összeszerelése és hajóztatása, majd teherautókra rakodása mekkora környezetszennyezéssel jár.
Az Apple sem csak hardver cég már, vígan elvolna már az iCloud, Apple Music, Apple TV és hasonló bevételekből is, cserébe elég lenne drasztikusan kevesebb vasat eladni évente és minden tovább maradna up to date. Engem érdekelne a Jpeg XL, a 24 megapixeles mód, egyedi fotós színprofilok vagy a Log videó, hardveres korlátja nem lenne, de hát ehhez meg kell vennem egy másik szilícium téglát 600 ezerért, mert az 1-2 éves már nem tudhat ilyeneket, mert az nem tetszene a részvényeseknek.
Ha az EU/USA/akárki lecsapna ezekre a nagy tech cégekre szabályozóként, akkor meg menne a sikoltozás, hogy ez ellentétes a kapitalizmussal meg a szabad piaccal. Csak sajnos a kapitalizmus és a szabad piac meg ellentétes azzal a józan felfogással, hogy belefulladunk az elektronikai hulladékba (meg a gyártásnál keletkező mérgező anyagokba).
-
Shyciii
veterán
válasz kchris78 #322548 üzenetére
Nekem így működik. Amiket ő átjavított, majd én azt visszajavítom olyanra, ami szerintem jó, utána azokat nem bántja. Csak azt nem tudom, hogy erre van-e valami egyszerűbb mód, mert ez így elég hosszadalmas. Valami swipe, vagy gesture, hogy ne akarja javítani a már begépelt szót. De nem találtam ilyen lehetőséget a Tips program alatt.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz kchris78 #322273 üzenetére
Ez majd kiderül októberben, hogyan bírja az AI funkciók meghajtását a 15 Pro, de azért sem gondolom, hogy gond lenne vele, mert a sima 16-os sem erősebb nála és az Apple becsületére legyen mondva, hogy az ilyeneket azért rendesen optimalizálja ha már egyszer valamit bevett a támogatott készülékek körébe.
Biztosan megy majd a péniszméregetés, hogy melyik platform, melyik modellje tud a leghamarabb legenerálni egy AI képet vagy grafikát és hasonlók, de úgy gondolom, hogy mivel ezek egy része a felhővel lesz kisegítve, nincs akkora jelentősége.
-
Micsurin
nagyúr
válasz kchris78 #322273 üzenetére
Nem hiszem, hogy az a 18% fog változtatni bármit is a kettő közt...
Amekkora kapacitást egy egy LLM elvisz ez a difi lófütty.M1995 Nem csak éppenséggel könnyebb egy featuret teríteni kisebb piacon míg kiteszteled és mutogatni a másikra a csúszásért...
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
nagyúr
-
SeatZola
őstag
válasz kchris78 #321870 üzenetére
Bocs, lehet félreérthető voltam: én nem igazából megtapogatni szerettem volna a 16P-t, hanem az új színt megnézni élőben, mielőtt megrendelem. Félek tőle, hogy nem igazán gold/rosegold lesz, hanem inkább olyan fakó bronzos/barnás. Mert akkor inkább nature titánt vagy fehéret választanék.
Rappi
-
M1995
aktív tag
válasz kchris78 #321870 üzenetére
Érthető szempont, 16 Pro kicsit jobb üzemidő, kicsit jobb kijelző, kicsit jobb kamera, kamera vezérlő, a lencse is kapott egy bevonatot, elvileg kicsit jobb hőelvezetés, kicsit újabb modemek. Szerintem csak abba lehet belekötni még mindig 128 GB-ról indul. A 15 Pro most gyorsan eltűnik a polcokról, így annyira már nem lesz kérdés melyiket.
-
Micsurin
nagyúr
válasz kchris78 #321620 üzenetére
A sima 18-at csak a 3Nm technológia és a magszámok miatt érdemes nézni, nem lepne meg ha egy új node-on gyártott 17Prot tisztelhetnénk benne.
-
xhege
veterán
válasz kchris78 #321348 üzenetére
Nem öröm, ha ezek miatt nem tud vásárolni az ember, aki magának, vagy a családtagnak szeretne venni, az biztos. Azonban ők meg energiát tesznek bele, hogy folyamatosan ezt lesik, illetve pénzt, hogy felvásárolják. Aztán a piac vagy az adott közösség eldönti, hogy mennyiért veszi meg tőlük, vagy rájuk rohad. 187-ért vették, azt mondom 220 körül nekem is nekik is megéri. Viszont volt aki 290-ért kezdte árulni. Az már nálam is sok....
-
senior tag
válasz kchris78 #321314 üzenetére
Nem CDMA-ról van szó, hanem hogy akkoriban a 2016-ban a mobilnet-csúcstechnológia valahol az LTE /4G környékén volt az iPhone-okban, és az LTE/4G különböző frekvenciákon ment Európaban és az USA-ban. Ha a telefon nem tudott LTE-n (vagy 4G-n) csatlakozni a netre, akkor 3G-re vagy annak hiányában 2G/EDGE-re állt vissza. A Sprint mint mobiltelefónia és mobilnet szolgáltató pedig ezt használta ki trükkös módon abból a célból, hogy a Sprint-modellek csak az ő hálózatán legyenek teljesértékűen használhatóak. Az úgymond “hálózatfüggetlen” amerikai iPhone-ok pedig az amerikai LTE csatornákat használták, vagyis ha olyant veszek, akkor ment volna ugyan itthon is a mobilnet vele, de csak 3G-n. Ha nem is országos lefedettséggel, de itthon mar volt LTE/4G 2016-ban. A szóban forgó telefon egyébkent egy iPhone SE volt, ami pár hónappal az akkori amerikai látogatásom előtt jelent meg, tehát ha nem is a legfejlettebb, de a legúkabb iPhone volt. A Sprint-modell viszont tökéletesen működött. Ma mar nincs 3G Európában, szóval egy akkori amerikai modell csak 2G-n lenne használható, ami kb csak telefonálásra korlátozná az online képességeit. De ha a mai iPhone-okban is meglenne ez a különbség a használható LTE/4G frekvenciák között, akkor is gond lenne, mert az 5G még messze nem országos lefedettségű itthon.
Azt nehezen hiszem, hogy ma teljes lenne az átfedés a használható amerikai és európai 4G vagy akárr 5G frekvenciák között, azt mar inkabb, hogy a mai amerikai iPhone-ok az összes lehetséges európai frekvenciát is lefedik, ahogy előttem írták néhányan.
Hogy ez korábban miért nem így volt, az érdekes kérdés.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz kchris78 #321225 üzenetére
Én Alzánál szeretném viszont a tavalyi katasztrófilás rajtjuk után nem tudom, hogy merjem-e tőlük. Az órára mondjuk ott adtam le, de az is 20.-án rajtol... A Pixel rajt az jól ment náluk szóval most szóval az pozitívum.
Azért lenne jó onnan, mert ők megadják cégeknek is a három év garanciát és ezt semelyik másik bolt nem teszi meg Apple termékekkel.
Magánszemélyként, ha biztosabbra akarsz menni akkor MediaMarkt, Yettel vagy talán még az iCentre, iStyle is elég béna a rajtoknál.#321226+1. Ennyire egyszerű, de mivel én nem évente váltogatok, hanem pár havonta ezért még annyiba se fáj hanem kb az az 500k forog egy ideje benne.
[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
nagyúr
válasz kchris78 #320398 üzenetére
a nyugati világ többi részén nem az éhhalállal küzd a lakosság fele, hanem élik az életüket az emberek, és az évente kb 200-250ezer forintba kerülő iPhone csere nem tétel
(kb ennyibe kerül, ha féláron eladod a tavalyit és megveszed az újat)de legalább lett űrhajósprogramunk
-
Sordoran
addikt
válasz kchris78 #320398 üzenetére
A 16-os szériánál az AI lesz a hívószó, szóval az a kérdés miket pakolnak bele ami csak 16-on (esetleg még 15-ön) lesz elérhető, amiből kimaradnak a korábbi széria tulajdonosai.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
nagyúr
válasz kchris78 #320175 üzenetére
Múltkor kérdeztem apósom, aki sima 13-ról váltott sima 15-re 2 hónapja, hogy érzékel-e bármi különbséget a 2 telefon között. Azt mondta hogy konkrétan még nem vett észre különbséget Az egyik lánya beszélte rá a váltásra, mert csak "100k" ráfizetés a 13-ra, de sok értelme nem volt. A 2 éves 13 akkuja 95% volt még, nincs napi 1 óra kijelző ideje Ő tipik az az ember, akinek meg kellett volna tartani azt a 13-at még legalább 3 évig.
-
Peat76
őstag
válasz kchris78 #320107 üzenetére
Nálam folyamatosan auto 5G aktív..
Stratégia, mire gondolsz?
Talán a ping, válaszidő megfelelő térerő esetén érezhetően gyorsabb...Sony OLED XR-55A83J + PlayStation 5 Pro, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + 2 Playstation 3 FAT CECHC03, CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
-
félisten
-
totron
addikt
válasz kchris78 #318382 üzenetére
"Ez úgy hülyeség amit írtál ahogy van... IOS esetén teljesen más a koncepció. Háttérben csak akkor fut program ha OKA van rá: pl zenét játszik, GPS navi vagy hasonló valamit mér stb.. DE "csak úgy" nincs futás iOS alatt nem úgy van megcsinálva mint Android alatt hogy kézzel kell kilövöldözni (vagy bizonyos android verziókra kifejezetten ilyen céllal írkálnak programokat aztán jönnek a jelzések hogy hiába írnak messengeren nem érkezik meg az üzenet...) a programokat hogy ne zabáljon CPUt energiát adatot.. Az iOS az appokat "kifagyasztja" mikor leküldi háttérbe, max 1-2 perce van elintéznie olyan feladatokat amiket kell neki még..
Az értesítések kikapcsolása meg a másik téma: azok eleve APPLE szinten vannak megvalósítva, az app szerverek az üzenetet nem közvetlenül a telefonra küldik hanem az apple szervereknek és az oprendszer szinten küldi ki a telefonra ami minden apptól fogadja oprendszer szinten az üziket.. szóval a jelzések letiltásától nem fog sok minden változni.."
Ezt a fagyasztás dolgot nem épp így tapasztalom, iszonyat eszi az akksit minden háttérben futó alkalmazás és nem lehet kilőni, mint Androidban.
-
-
-
Topikgazda
válasz kchris78 #313035 üzenetére
Persze, az borítékolható, hogy sokan kíváncsiak lesznek rá és akár még bővülhet is a felhasználók köre, ez a kezdeti időszakra bizonyosan igaz lehet.
Magam az elmúlt évek során nagyon elégedetten alkalmaztam a Safarit, nem is tervezek váltani. Kipróbáltam több riválist is, de mindig ehhez tértem vissza.
-
-
kulu22
aktív tag
válasz kchris78 #312160 üzenetére
Jómultkor az egyik bevásárlóközpont parkolójában tukmáltak rám egy replikát (Pro 2) szó szerint fillérekért, kíváncsi voltam, megvettem. Egész tűrhetően szól, zajcsökkentés ugyan nincs, és kicsit sárga, kicsit savanyú, de alapvetően mint füles működik, a telefon kb. úgy bánik vele mintha eredeti lenne. A minősége sem az az ultragagyi fröccsöntött féle (van eredetim, azért észre lehet venni a difit). Végül elajándékoztam egy rokonnak.
-
Shyciii
veterán
válasz kchris78 #312111 üzenetére
Mármint arra gondolsz, hogy milyen gyorsan javították pl az időjárás widget frissítését? Ami beletelt pár hónapba. Vagy ugyanez a hiba a Fitness appba.
Vagy a zárképernyőn az értesítések megjelentése mikor feloldod és elkezd laggolva megjeleníteni? Amit konkrétan fél év múlva javítottak, vagy még tovább. Most lett javítva a 17.4-essel...Szal hagyjuk már ezt a gyors javításokat iOS alatt.
És akkor említhetném a 16-ossal levő tökéletes akksi időt, amit a 17-es elszúrt, és nagyjából sikerült megoldaniuk a 17.2-essel, ami szintén nem egy gyors javításnak minősül. A 17-es alatt levő sokadik modem frissítés se véletlen (ugye a wifi szakadásos problémák).[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
válasz kchris78 #311738 üzenetére
kchris78
Azt nem gondolom presztízsveszteségnek, mert azért a Google és a Mozilla Foundation között elég nagy különbség van mind működési modell, mind pénz stb között. Ráadásul most az idő is tág fogalom, mert az Apple mindenáron blokkolni akarja a web motort az EU-s törvényeken belül is ahogy egyelőre látszik.
Rage47
Ha nem is halott, de az Apple egyelőre mindent megtesz, hogy valahogy továbbra is blokkolja úgy, hogy az EU-t se zavarja Személy szerint nekem komoly bajom nincs a Safari-val, de az sajnos tény, hogy WebKit-es böngészők között is találok olyat az Apple Store-ban, amik értelmes gesztusokkal kényelmesítik a böngésző kezelését, és még negyedannyit fogyaszt az akksiból, mint a Safari. Legalábbis nálam. Szóval mindenképp kellene a konkurencia, hogy az Apple is összekapja magát végre, mert túl kényelmes helyzetben van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- Elemlámpa, zseblámpa
- Cáfolta az Intel és az AMD egyesülését az utóbbi cég vezetője
- Honda topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Parfüm topik