- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Schafranek
tag
Valóban szép lenne a síkban elhelyezett kameramodul, de ez sem várható és sokakat nem zavar.
A nagyobb akkumulátor szintén jobb lenne, de nem mindegy a tömeg és a készülék vastagsága, utóbbi ronthatná a készülék kinézetét.
Ha el tudná érni, hogy egy Pro Max se legyen több 170 grammnál és a kapacitás tekintetében 5-6000 mAh akkumulátor landoljon a házba, a jelenlegi kijelző méret mellett, nos az már jelentős előrelépés lenne. De ez nem várható...
Az meg pláne nem, hogy emellett bevezesse a szögletes megjelenést, vm. a moduláris struktúrát és a full fém házat, elhagyva a rohadt üveget végre, annak ellenére, hogy az Apple hajlamos évről évre finomítani a külsőt és a felhasznált anyagokat. -
Razzul
őstag
Lehet szerinted sokkal szebb lenne és jobb, de az átlagos felhasználó nem biztos hogy örülne egy 300-400 grammos féltéglának. Itt azért erősen elválik a tech iránt érdeklődők és a tömeg igényei.
Amúgy az Si/C akksikkal már a mostani méretbe is beférne 7-8000 mAh kapacitású akksi, de a technológia bevezetésével a kínai gyártókkal szemben a Samsung és az Apple is kivár.
-
Schafranek
tag
A síkból kiálló kameraszigettel nincs gondom, mivel álló bőrtokban van a készülék és sík, kemény felületre soha nem teszem le.
Kár, hogy nem lehet össze légózni a telót: van ennek neve, de most nem jut eszembe.
Akinek nincs szüksége multimédiás képességre eleve enélkül vehetné meg - igy tennék én is és nem billegne.
Akinek pedig szükséges, mert nem akar célhardvert használni, megvásárolja a telónak ezt a kamera komponensét, felpattintja és örül.És ha már külső: annak örülnék, de nagyon, ha végre baltával faragott, szögletes külsőt kapna, mint anno a windowsos telefonok.
-
markknight
veterán
Ha megnézed ezeken a dummykon már ilyen üveges nem tudom milyen effekt van a kiálló marhaságra rátéve. Ilyesmi matricáim voltak még gyerekkoromban, akkor tök menők voltak. Mondjuk az is elég hoki, hogy csak a pro esetében tolták le az Apple logót a többinél minden maradt úgy ahogy van.
-
burgatshow
Topikgazda
Egyébként az ilyen "személyes" bugoknál (tehát nem törvényszerűen jelentkezik mindenkinél) az a gond, hogy valószínű egy csomó esetet meg kéne részleteiben vizsgálni és csak utána rajzolódna ki, hogy mi lehet a probléma gyökere. A gond az, hogy sokan nem jelentenek hibát, csak mennek Redditre meg fórumokra panaszkodni ahelyett, hogy adnának fel hibajegyet. Mert hibajegyet ugye nem csak a bétázók és a fejlesztők adhatnak vel, a közönséges polgárnak is lenne rá lehetősége.
Nem akarom az Apple-t védeni, mert tényleg vannak olyanok is amikről üvölt az egyértelműség, de egy nagy kupac egyedi probléma javításának a hiánya erre vezethető vissza.
-
Zsolt,72
Topikgazda
Jól látod. Nem “gyengébb szériák” léteznek (ha ilyen napvilágra kerülne, akkor arra lenne csereprogram, mint arra már volt példa), hanem gyártástechnológiai okokból (nem lehet azonos mAh pontosan készíteni minden darabot) vannak magasabb és alacsonyabb induló kapacitású akkumulátorok. A magasabb indul pl 105 százalékról, az alacsonyabb pedig 100 százalékról. A 100 százalék pedig az az érték, amit a gyártó meghatároz a beszállítók számára.
Ettől felfelé szabad eltérni, lefelé viszont nem (a vásárlók érdekében). -
Kbali
nagyúr
Én Gboard billentyűzetet használok magyarul - a prediktív része egész jó, de ez sem tudja feltétlenül azokat a feature-öket, amiket itt a kolléga megfogalmazott, de nekem pl jobban bejön, mint az apple gyári. Ha angolul vagy ékezet nélkül kell pötyögni, akkor viszont a gyári bill. nagyon jó.
-
Zsolt,72
Topikgazda
Megoszlanak a vélemények. Nálam nincs semmi gond az Apple billentyűzettel, gyors és pontos, nagyon keveset kell javítanom. Hála a Csereszöveg menüpontnak, a leggyakrabban használt és/vagy bonyolultabb szavakat rögzíteni lehet és piszok gyorsan előhívni. Az angol szótárai is sokat segítenek az angol nyelvű írás során. Összességében én kifejezetten kedvelem, próbáltam másik elérhető billentyűzeteket is, de mindig ennél kötöttem ki.
Mások számára pedig ez teljesen eltérően van, nem szívesen használnák. A diktálás pedig roppant pontos és plusz pont jár neki azért, hogy az írásjeleket tudja értelmezni (amikor utoljára próbáltam ezt Android alatt, neki nem ment, ha azt mondtam mondat végén, hogy “pont”, akkor nem pontot tett, hanem kiírta, hogy “pont”). Mivel sokat diktálok, nekem ez fontos szempont. -
xhege
veterán
Igen ilyen videót már láttam korábban én is. Nagyon le van ebben (is) maradva az alma. Viszont ezek nem behozhatatlan dolgok, csak aztán nehogy az derüljön ki, hogy at EU-ba nem jön...
Gyári billentyűzet nálam is egy idegesítő dolog. Ahogy Stauffenberg fórumtárs is írta angolul parádés, de magyarul.... Miközben meg a diktálás funkcióval hibátlanul ír magyarul. -
Stauffenberg
nagyúr
Bugos az autocorrect és sokszor butaságokat javasol, amiket annak ellenére is beír a szövegbe, hogy nem kéred a javaslatát, kijavítod, beírja megint, kijavítod és végre elengedi. Annyira körülményes...
Ráadásul az angol nyelvű billentyűzeten mesésen jól működik a szövegbevitel, komplett mondatokat tud (kontextust is figyelve) megírni úgy, hogy a három felajánlott szóra bökdösöl (számomra az az egyik legjobb billentyűzet amivel valaha dolgom volt). Ezt az "új" billentyűzetet nem kapjuk meg évek óta magyarra lokalizálva.
-
Stauffenberg
nagyúr
"csak így meg az európai felhasználókat megfosztják a termék teljes körű használhatóságától."
Az Apple fosztja meg. Ráadásul DMA sem kell hozzá, hogy kevesebbet kapjunk, Siri sosem tudott magyarul például, de a billentyűzetünk is fél évtizede bugos és nem adják ki a fejlettebb új billentyűzetet magyar lokalizációval, de AC+ sincs hivatalosan nálunk, nincs Apple News, nincs egy csomó dolog, ami másoknak ugyanannyi (vagy kevesebb) pénzért simán elérhető. A Certified Refurbished program sem elérhető nálunk (legfeljebb egy-két APR foglalkozik vele szűkített kínálattal).
Én inkább azt látom, hogy amennyiben az Apple számára kényelmetlen a helyi lokalizáció, akkor csak simán nem csinálja meg. Az EU-s döntések kapcsán is ez megy, ez a reakció a gyártó részéről már bőven a DMA előtti időkbe nyúlik vissza, csak most talált rá kifogást akire mutogatni lehet.
-
markknight
veterán
Ez az része engem is idegesít évek óta. Mindennek megkérik az árát és közben mi kevesebbet is kapunk mint mások... A MacOS 26 konkrétan appként integrálja az iPhone-os alkalmazásokat (már ha működne a mirroring) de mivel nem megy idehaza ezért placeholderekkel van a béta televerve, ami kattintásra nem is működik.. Évekig fizettem azt, hogy tudta a telefon az Apple Pay-t, csak éppen hazánkban nem volt elérhető.. Apple AI ugyanez. Volt pofájuk kirakni a magyar weboldalra is azzal a szöveggel, hogy "majd valamikor jön" És sajnos ez nem csak az Apple-re igaz, mindenre, még egy szimpla Netflixre is.. Aztán megy a csodálkozás ha mindenki ott kalózkozik ahol tud.. És sajna ez EU előtt is így volt, ameddig amerikában epizódonként megvehetsz egy részt a sorozatodból, itt erre semmilyen lehetőség nincs mai napig.. Estig lehetne sorolni ezeket a megkötéseket és már 2025-re tényleg ott járunk, hogy a töke tele van mindenkinek vele.
Nem érdekel az EU sem a jogdíjak sem semmilyen korlátozás. Átlagos ember vagyok aki fizet dolgokért. Oldják meg.
-
Razzul
őstag
A DMA mint jogszabály szerintem egy nagyon jó kezdeményezés. Az Apple ebben a vitában szerintem nem a jó oldalon áll mert itt nincs is egyértelműen jó és rossz oldal.
Az Apple-féle propagandának pedig nem érdemes felülni, ami minden tekintetben az EU Bizottság térfelére próbálja áttolni a problémát, azzal hogy széttárják a kezüket. Az Apple ezzel egyértelműen győztes helyzetbe akarja pozicionálni magát bármi is lesz a végleges mondás a bürokrácia irányából, a DMA végrehajtás pedig tovább csúszik.
Ez nekik pedig egyáltalán nem fáj.
-
burgatshow
Topikgazda
Bár az Apple widget dizájn kézikönyvében nincs explicit megtiltva, szóval elméletileg lehetséges, de nem sok értelmét látom, mert azzal pont a tartalom csoportosítása veszik el, amire alapvetően a widget-eket tervezték.
Ráadásul az óra esetében pont felesleges is, hiszen feloldást követően mindig ott az óra a bal felső sarokban.
-
Zsolt,72
Topikgazda
„Na persze az meg a másik fele, hogy lehet az Apple nem szívesen beszél mindegyikről, mert lehet van olyan, ami esetleg kínos."
Ha visszatekintek az elmúlt cirka 10 évre, amióta követem az Apple-t (később kezdtem használni, de olyan 2015 óta érdekel), akkor ez a vélekedés nem állja meg a helyét. Pont fordítva. Ők szokták felhívni a figyelmet, hogy érdemes frissíteni, mert kritikus hibát javítottak. -
Zsolt,72
Topikgazda
„Mondjuk azt nem is értem, hogy ha valaki részletesen tudni szeretné, mi változott, annak kis híján el kell olvasni az egész internetet.“
A kezedben van a megoldás, nem kell “elolvasni az egész internetet”.
• Beállítások
• Általános
• About (A telefonról)
• „iOS verzió” szöveg mellett érintsd meg a nyilat >
• Találsz két linket, ami a frissítések érdemi tartalmát mutatja meg.
[kép] és [kép] -
vadkörte
addikt
Szerintem felesleges ennyire drága és nagy teljesítményű töltőt venned, de a Te dolgod, a Te pénzed, arra és úgy költöd el ahogyan akarod. Amúgy sem ismerem/ismerjük a telefonhasználati és ~töltési szokásaid.
Bőven megfelelnek azok amiket az olvtársak linkeltek.
Épp munkahelyen töltöttem a telefont - iP16Pro - 20-80% közé. Kb. 1 óra kellett neki ehhez. a mutatványhoz. Nekem ez bőven megfelelő idő. Teljes mértékben noname 10W-os töltőfejjel (ez volt kéznél, LED átvilágító panelhez vettem) és Yankee típusú USB kábellel (van neve és szépen be van fonva így már nem teljesen bóvli)
Természetesen elfogadom, hogy van akinek a 5 perc alatti 0-100% is lassú. -
HREH
senior tag
Pénzkidobás ennyire drága töltőt venni, 25-30W-os töltést tud a 16-os széria.
Pár órája volt szó róla, hogy a 45W-os töltővel is csak 8 perccel hamarabb tölt fel. [link]
Én ilyet vettem hozzá, tökéletes cucc, könnyű, kicsi, nem melegszik. Kábelből pdig ezt, de inkább a gyárit használom, de azt is csak akkor, ha gyors(abb) töltés kell, más esetben alzás kábel + USB-A. -
istnag
addikt
Én pl. saját magam lapoztam le a házunk nagy részét. A szakmámnak köze nincs ehhez, jelenleg logisztikusként dolgozom. A meló előtt 1 hónapig amikor tudtam youtube videót néztem, olvastam, infókat gyűjtöttem, amikor volt, akár 2 percem is. Napközben is töltőre kellett tennem és nap végén is.
Szóval lehet ilyen is. -
-
Hippogriff
csendes tag
Én is ebből indultam ki, de már kétszer telepítettem újra és mindig újként állítottam be, tehát nem biztonsági mentésből. Másodikként meg már regisztráltam egy teljesen másik apple fiókot is és nem tettem fel semmi saját appot, nem állítottam be semmit és úgy próbálgattam.
Ebben hol lehet már a user error, de őszintén? -
Igen,ezt én is szerettem.
Elég volt méterekről csak odapillantani és láttam van-e valami.Olyan távolságról is látni lehetett ahonnan az AoD-t nem.
Plusz sok telefonon applikációval lehetett az értesítések színét is állítani,így azt is lehetett látni hogy egy fontos app értesít,vagy éppen ráérős.Még a telikijelzős telefonokban is elférne,hiszen régebben is volt hogy a hangszóró rács sarkába rakták.
Később a fehér ledes butított verziót viszont nem szerettem. -
Major Lion
senior tag
Engem jobban zavarna az extra lepes hogy elerjem amit akarjak. Ha meg ugy is atlepek a widget vagy az app library oldalra akkor ugy is rendezetlen appokat fogok latni.
Az always on kepernyo mar eleve megadja a rendezett erzest, pontosan azt amit leirtal a Lock screen tartalmazza, nincs szuksegem meg egyre miutan feloldottam -
kbela365
tag
Azt azért ne felejtsük el, hogy az "ébresztő" hangerőt külön csak a sleep focushoz kötődően lehet állítani. Ha létrehozok egy alarmot, mert például a délutáni sziesztából szeretnék felébredni, az ugyan úgy üvölteni fog, mint a csengőhang. Szóval délutáni (vagy délelőtti, vagy déli, kinek mi tetszik) sziesztából való ébresztésre vagy szét kell gányolni az adott időpontra a sleep focus beállításait, vagy third party app-ot kell használni. És azért ez így mondjuk úgy, hogy nem elegáns.
-
Stauffenberg
nagyúr
Csak egy tipp: Én MacOS-ben eddig is mindent a Spotlightba beírva indítottam el, amit meg sűrűn használok, azt pinelem a dokkra, itt meg kirakom a főképernyőre. Gyorsabb, mint keresgélni.
Az App Library esetén meg ha fent a keresésbe belekattintasz, kapsz ABC sorrendben kilistázást is (jobb szélen a betűkre bökve egyből ahhoz a betűhöz tudsz ugrani).
Az automatikusan csoportosított App Library szerintem egy elképesztően nagy marhaság, megint egy dolog, amit akár annak árán is máshogy kell megcsinálni, mint Androidon, hogy közben teljesen használhatatlan és értelmi fogyatékos. Nem tudom miért retteg az Apple ennyire attól, hogy nem kell mindig újra feltalálni a spanyolviaszt. De katasztrófa amúgy, hogy szívesebben csinál meg valamit barom módon, mint jól, csak véletlenül se hasonlítson a konkurens megoldásra. Én ki is kapcsolnám a fenébe ha lehetne, néha véletlenül odalapozok. Csak az ABC sorrendben listázott nézetet hagynám meg, bőven elég.
-
Zsolt,72
Topikgazda
Tényleg nem volt rá lehetőség korábban, viszont már jó ideje van és a topikban is többször szóba került.
Esetleg még az is beleférhetne ilyen esetben, hogy normálisan megkérdezi valaki, mi a helyzet XY funkció működésével, nem pedig tényszerű módon állít valamit, hogy probléma, miközben már nem is az. -
Noxy
veterán
Mi a nonszensz?
Mert pld az aksit heti, havi szinten kell cserélni? Egy visszaállítás az iCloudból kb 15 perc. + a bankkártyát(kat) újra hozzáadni. Ha meg szervizbe volt pár napig, ezért már ki lehessen bírni az a negyed, fél órát.
Ha neked meg eszedbe jutott akkor itt a lehetőség erre. [link]
Ez a link meg érvényes minden olyanra akinek a droid után, hiányérzete van valamire. Ha sokat imádkoznak talán meghallgatják. -
oba
addikt
A bugok már csak ilyenek, hogy akkor is megtörténnek, ha nem lenne szabad nekik. Igazából ez a "lényegük", ezért hívjuk őket bugnak. Itt most a telefon indul újra, más gyártónál mondjuk lefagy a készülék, egy harmadiknál meg kigyullas az akku és vissza kell hívni az egész szériát. Szóval ahhoz képest ez nem túl durva bug. Az Applenél is emberek programoznak. Sokan még mindig abban a tévhitben élnek, hogy ez egy felsőbbrendű tökéletes készülék és rendszer ahol soha nincs semmi bug. Inkább annak kell örülni, hogy javítani szokták a bugokat és viszonylag gyorsan. Egy random kínai gyártónál várhatnál a javításra hónapokat, ha egyáltalán jönne frissítés...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest