- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
adika4444 #304749 üzenetére
Népszerűség helyett inkább elterjedtség a jobb szó a facebook cuccára, aztán hiába lett annál jobb, már beleragadtunk. Én biztos nem népszerűségből használom mert olyan jó, inkább csak muszájból. Amikor néha vonatra szállok se mondom, hogy a MÁV népszerűsége verhetetlen.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
adika4444 #301574 üzenetére
Én eddig se használtam az optimalizált töltést, mégis újraindult nekem is telefon, ráadásul nekem PD-s töltőn volt (lásd csatolt kép).
Amúgy 40 perc alatt simán tornáz egy 50-60%-ot egy PD-s töltő a 13 minin (nekem is az van), de azt be kell kalkulálni, hogy 80%-nál így is úgy is lekapcsolja a gyors töltést.
Ha gondolod csinálok neked egy tesztet, most van a telóm 32%-on, a poszt elküldésének pillanatában feldugom egy PD képes power bankra gyári Apple kábellel,ami 20W-t tud leadni és megnézzük, hogy kereken 30 perc alatt hova jut.
-
-
válasz
adika4444 #294528 üzenetére
Ha a Fotók appba teszed fel akkor mint fotót és videót kezeli őket (így megjelenik a telefonon és a galériában). Ha az iCloud drive-ba másolod, akkor mint fileok kezeli őket és a galériában nem jelennek meg, és így megosztani is mint könyvtár tudod őket.
Ha windowsos a pc akkor a legegyszerűbb talán áttenni az iCloud drive könyvtárba ha van a gépen iCloud for Windows, akkor feltölti az iCloud drive-ba és természetesen könyvtárstruktúrát is kezel így a feltöltés során. -
markknight
veterán
válasz
adika4444 #294533 üzenetére
Ja, hogy gépen van? Akkor iCloud.com, bejelentkezel, icloud drive majd, előre létrehozod a mappákat és bevágod a fájlokat. Amire figyelj, hogy előre hozd létre ott a mappákat, mert sajnos azt nem kezeli és ahogy a topik lakóitól megtudtuk, nem is valid igény h kezelje
-
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
adika4444 #293451 üzenetére
„a hűség lejárata után is tilthatják (valahol itt a fórumon olvastam), ha az előfizető nem hajlandó fizetni.”
- A hűségért cserébe az előfizető kedvezményt kap a készülék vételárából, amennyiben ez a vállalt idő letelt, már nem aktuális a kedvezmény, evégett nem történhet tiltás.
- Másik összetevő a részletfizetés, amennyiben az is letelt, akkor már amiatt sem történhet korlátozás.
- Egy harmadik téma az, hogy a számlát nem fizeti az ügyfél, ezen esetben az ő előfizetését fogják korlátozni (ami a SIM-re vonatkozik, így a vevőt nem érinti, hogy az előző tulajdonos előfizetésével mi történik…).
* * *
Az, hogy fennáll-e még részletfizetés, illetve van-e élő készülék-vásárlási kedvezmény, a számlából kiderül.
-
markknight
veterán
válasz
adika4444 #292473 üzenetére
Tárhely: Nekem több app van felrakva aláírom, de ránézek a tárhelyre és ezt látom:
YouTube 2,2 GB - Nincs is premiumom, akkor ez mi?
Facebook 1,56 GB - Kérdezem én, miért? Egyszer valami felbukkan az idővonalamon, majd 10 perc múlva más, a régit életbe nem látom.
TikTok 1,16 GB - Néha használom, kb hetente 1x 5 percet. Miért nem üríti a mocskot maga után? Mi a francnak kell lementeni minden videót amit megnézek?Elmennek azért ezek a francba
t
-
válasz
adika4444 #292379 üzenetére
Az iPhone 3G-t amikor bejött, ikon 400 vagy ikon 800 előfizetéssel árulta az akkori T-Mobile. (Később jött be az ikon 200.) A kisebbik ikon 400 csomaggal az iPhone 3G 27.000 Ft volt. (Nem a kezdőrészlet, hanem ennyibe került.) Később volt áremelés, már csak a fehér került ennyibe, a fekete drágább lett. Amikor bejött, akkor feltöltős csomagban nem lehetett megvenni, tehát a szolgáltatótól legalább a fenti ikon 400 csomaggal lehetett megvenni 27.000-ért. Az ikon 800 csomaggal olcsóbb volt.
-
Shyciii
veterán
-
Shyciii
veterán
válasz
adika4444 #289844 üzenetére
Szia. Nekem működik most hogy kipróbáltam. Igaz ezt csak arra használom, hogy a képeket offline backupoljam, és arra is az ES File Explorer-t használom, de ahogy nézem az nem látja az On My iPhone alatt létrehozott mappákat, mert a gyári app,ot hozza elő. Ez gondolom valami védelem. Úgyhogy akkor a gyári Files-al csatlakoztam a Samba-s megosztásomra (Debian 12 Bookworm stabil kiadás), és az ott levő Mappát, benne fileokkal, és újabb mappákkal ámásoltam az On My iPhone mappában levő létrehozott Egyéb mappába, és minden file olvasható, megnyitja.
-
markknight
veterán
válasz
adika4444 #288340 üzenetére
Telekom 5G-n én nem láttam még 80--100 Mbps-nél többet, de telefonon a gyakorlatban elég ez, csak kíváncsi voltam, mi az 5G teteje. De az 5G-jük van most azon a szinten, mint 2014 körül a 4G, akkor azon mértem iPhone 5C-vel a 100+ Mbps-okat, most ugyanez az 5G.
Akkor mutatok: [link]
-
Hovi
aktív tag
válasz
adika4444 #288340 üzenetére
Nekem nem kell, hogy menjen kitudja hány száz megával, csak működjön rendesen. A Telekomos mobilnettel (mindegy hogy 4G vagy 5G) a facetime hívás, vagy bármely meeting a telefonról (még a messenger is) szakadozik, pixeles kép, de még a beszéd is kihagy. Youtube állandóan pufferel. Szóval böngészni csak-csak, de másra kevés. Ugyanezen telefon csak céges SIM (Yettel) minden megy ahogyan kell. Dühítő, ha pl az asszonnyal akarok facetime hívást, akkor nekem vagy Yettelen kell lenni, neki meg otthon wifin. Ha bármelyikünk Telekom neten van, akkor nem megy a dolog. Fiam szintén ugyanez. Neki is van egy második Yettel sim a net miatt. S a Telekom szerint ez így rendben van. Telefonok: I 13 pro max, I 12, és egy Huawei P30 pro.
-
vargalex
félisten
válasz
adika4444 #285936 üzenetére
A transmission-hoz azért van viszonylag kultúrált web GUI is.
-
Gubu0101
veterán
válasz
adika4444 #285715 üzenetére
Ez ellen legalabb lehet tenni.En ki is kapcsoltam egyenlore.Ez is eleg random lehet az a kerdes mi okozza.Remelejuk jeleztek mar paran es kijavitjak.Nekem eddig nem jott elo,de nem is kiserletezek,mivel a telefonon van beallitva ebresztes es ha lefagy nem kell munkaba menni
-
-
törölt tag
válasz
adika4444 #285158 üzenetére
Ráadásul SE fizikailag olyan kicsi akku, hogy érdemben semmilyen babusgatás 40-80 módszer nem fog segíteni. Akkor minek korlátozni usernek magát két éven át, hogy esetleg 2-3 hónappal később kell majd az elkerülhetetlen cserét megejteni, mint az aki úgy töltögeti ahogy kényelmes. Használni kell, azért van. Plus vagy Pro Max esetében esetleg odafigyelnék 80-nál lehúzom a töltőről, mert annyival is bőven kibírná a saját használati szokást. SE-nél nincs sok értelme vacakolni szerintem.
-
kovyhun
tag
válasz
adika4444 #283774 üzenetére
twofatcat, adika4444:
Köszönöm szépen.
Már telepítettem, de hiányzik még kábel hozzá. Addig keresem a további lehetőségeket, mert páromnak csak egy android táblagépe van és szeretné maga megoldani a zeneletöltéseket ahogy eddig míg android volt a telefonja is. Nem szeret rám szorulni, rám várni. -
Imi1981
veterán
válasz
adika4444 #283356 üzenetére
Igen samba-n van csatolva pc meghajtó . Lehet ez lesz a probléma hogy nem lépek el és mikor mobilnetre vált akkor lefagy . Csak valamikor az egész telefonra kihat . Most próbából törlöm a samba csatlakozást.
esbii22 Egyelőre nem szeretném alapra állítani mert sok meló és idő vissza állítani mindent ahogy kell. Amit adika444 írt lehet az lesz a probléma.
-
balinlin
senior tag
válasz
adika4444 #280116 üzenetére
Más banknál kevésbé van, és nekem akkor sem működött. Szegedre vonatkozik ez első sorban, máshol lehet jobb a helyzet.
Én előszeretettel megyek OTP ATM-hez K&H kártyával is pont ezért, mert ott tudok felvenni APay segítségével is pénzt.
Olyan gyakran meg nem használok kp-t, hogy a havi 2 ingyenes kimaxoljam, így mindegy is, hogy hol veszek fel. -
Peat76
őstag
válasz
adika4444 #279834 üzenetére
Uhhhh na ez mit jelent?.
🤣🤣
Na a beigli után ettől lettem rosszul..
"Én self-hostolok egy titkosított dedikált szerveren (LUKS titkosítás, ami csak SSH-n át, jelszóval oldható fel) VaultWarden-t, azt is WireGuard-dal. Volt benne pár kihívás, például, hogy az iPhone-nak megfelelő HTTPS-t csináljak LAN-on, de lassan megy fél éve, évente újra kell csinálni a self-signed certet és a CA-t, de annyi baj legyensaját certeket csak 357 napra fogadja l az iOS."
-
tibcsi0407
félisten
-
sharp4
őstag
válasz
adika4444 #279055 üzenetére
A szolgáltató sem hülye, neki is pénzbe kerül a telefon, a saját plusz nyeresége miatt adja Neked kedvezményesen, amit Te az előfizetési díjjal akár többszörösen is megfizetsz. Véleményem szerint teljesen jogos, ha ilyen szankciót ír elő, hogy kizárólag az ő hálaztukon használhasd a telefont.
-
akosxyz
senior tag
válasz
adika4444 #278859 üzenetére
Igen ugyanez történik nálam is 12-esen. De akkor ahogy látom nem vagyok egyedül. Lentebb is írta valaki. Nálam az utolsó update óta vettem észre. Bővítményre gyanakodtam először, de akkor nem hiszem, hogy az lesz a baj. Reméljük következő frissítés javítja. Mondjuk ez legyen a legnagyobb problémám.
-
domerator
veterán
válasz
adika4444 #278256 üzenetére
Még hatalmasabb +++ a 13 minire!!
2 évig használtam 12 minit, szerencsére most tudtam váltani 13-ra, jobb az akksi, a működésben semmit nem veszek észre, mert az A14 Bionic is elég durva (mostanában kezdik beérni a droidos chipek). A 13 minit legalább 3 évig tervezem használni, ilyen jó telefonom soha eddig nem volt (mindenféle szempontot összeadva, de a méret lényeges). -
törölt tag
válasz
adika4444 #278267 üzenetére
Parancsok galériában nézz körül kezdésnek. Többszöri ébresztő, timer, jelezzen akku szintről, Apple Music-hoz is akadnak jók, GIF készítése, gyors kollázs, utolsó fotó elküldése, Siri integrációval say cheese fotó is jópofa, kedvenc kontaktokból fotós speed dial ikonokat kirakni, jegyzetbe elrakni cikkeket, egy éve mit fotóztál, idő és hely alapú automatizálás, ha XY személytől emailt kapsz akkor valamire emlékeztessen... hasznostól érdekesig sokféle letölthető és készíthető. [link] [link] [link]
-
Gicz
addikt
válasz
adika4444 #278267 üzenetére
Nincs ilyen beállítás hogy "ha ugrabugrál a bandek között"
priorizálás van, ha teljesülnek wifin a paraméterek, rssi, latency, akkor a wifi a prio. Hiába vagy a bázisállomás szájában. A layerek is így vanna priorizálva.
"Akkor épül ki kapcsolat" ezt bearer-re érted? Ez LTE-n is így van. A telefon a paging csatornát figyeli, és ha ott kap paginget akkor jön egy rrcconnectionreconiugarion, és utána jön a context setup a bearerhez.
-
Gicz
addikt
-
Uyuarasy
tag
válasz
adika4444 #277972 üzenetére
Errol az oldalrol tudod elinditani a folyamatot (Airpods eseten a Support appbol), lent kivalasztod azt az orszagot, ahonnan kotned a AppleCare+ biztositast ES van az adott orszagban kiadott bankkartyad (pl. itt tudod ellenorizni), majd vegig kell menni a folyamaton.
Kulfoldi lakcim kell hozza, telefonszam nem. Elobbit nem nezi senki, utobbibol celszeru a sajatodat megadni... -
col
addikt
-
Prowler
senior tag
válasz
adika4444 #269374 üzenetére
Szia!
Akku kevéssel jobb, de nem lesz érdemi előrelépés.
A hivatalos Apple gari egy év, utána jótállás van. Ha hivatalos forgalmazótól veszed, akkor jó helyen fogják neked szervizelni.
Ha nem kell 5G és nem baj nagyobb méret akkor a 11 akkuban érdemi előrelépés lenne. Ha ragaszkodsz a formához akkor egy akku cserével jobban járnál mint az SE2022-vel szvsz. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Baldur's Gate 3
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Kuponkunyeráló
- Cyberpunk 2077
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Metal topik
- További aktív témák...
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest