- Milyen okostelefont vegyek?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Aktív témák
-
-
hoffman_
nagyúr
Sziasztok!
Nem egészen házimozi erősítő, de jobb helyet nem találtam a kérdésnek. Ha esetleg van, egy linket megköszönnék. Van elfekvőben egy egyszerű, régi sztereó erősítőm: Videoton EA7386S.
Elég régóta áll szegényke, és bár fél éve ki lett próbálva, szólt hibátlanul, ráférne egy takarítás és alkatrészcsere. Esetleg ha árban belefér, akkor egy kis előlapi restaurálás is. Ezt szeretném kiváltani vele: Sony RG121.
1. Első kérdésem, hogy érdemes-e cserélnem? (zenében: nem vagyok audiophile, de igényesnek tartom magam, filmben: a Transformers dübörögjön vadul. Nyilván a kettő között erős kompromisszum van, ez tiszta sor)
2. Ha igen, akkor hol találnék olyan szakit, aki megbízható, és ilyennel foglalkozik?
Az erősítő kb. 10 ezer körül mozog +/- kicsi, ennél többet egy szép restaurálás és felújítás ellenében se nagyon tudok/akarok rááldozni. Erről menne a TV és a számítógép is, de ha jól mértem fel, akkor a mostani mini-hifivel ellentétben rá tudom kötni mind a kettőt egyszerre. Egy időben használva úgysincsenek.
A projekt nem sürgős, 2012-es, lévén még két szolid árú, de azért már nem gagyi sztereó hangfalpár is kell hozzá. Nem hiszem, hogy a mostani Sony hangfalakat, meg az erősítőjét is, olyan nehéz lenne felülmúlni, bár ezzel is mondhatni elégedett vagyok, de hifis cimbora szerint sose fog úgy szólni a mély ezzel az erősítővel és bármilyen hangfallal, mint ezt a proli Sony, amit erre hegyeztek ki.
Előre is köszönöm
-
hoffman_
nagyúr
Üdv
Onkyo tx-sr600e típusú házimozierősítőről tudtok valamit mondani? Már régi típus. Elég sokat találkozom vele újabban, és tetszik. Ha magamnak építenék valamit legelőször, akkor ennél több nem kéne első körben. Előre is köszi, ha akad pár sor
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Vidala #30444 üzenetére
Köszönöm a korrekt válaszod a válaszod a naiv kis kérdésemre, és a többieknek is
"Ráadásul mostanában alakulgat egy olyan "szokás" a régebbi fórumtársak között, hogy egymáshoz is elmennek hallgatózni, vagy cserélnek ezt-azt rövidebb időre. "
Erre pedig, én is emelem kalapom, nagyon pozitív dolog
Egyébként eltrafáltad, a mozizás(mind otthon, mind fizetősen) egy nagyon kedvelt hobbim, csak mivel nagyon nincs egyedül, ezért se az idő, se a pénz nem hozzá vándorol teljes mértékben. Az is igaz viszont, hogy mindig tovább akarok nyújtózkodni, míg a takarom ér, és elég türelmetlen típus vagyok. Értem ezt arra, hogy felkeltették az érdeklődésem már most, a komolyabb házimozi-szettek, amikről megosztjátok a tapasztalatokat, pedig most fogtam csak fel, hogy léteznek ilyen szinten
+1: Meg ugye, ha már ilyenben gondolkodik az ember, akkor azért a zenehallgatás is erősen benne van a pakliban. Annak ellenére is, hogy pont amiatt kényszerül(tök) kompromisszumokat kötni.
-
hoffman_
nagyúr
Kérdezhetek?
Próbálom követni a topicot, csendes nézőként, hátha okosodom szép lassan. Viszont azt vettem észre, hogy többeteknél is csak úgy térülnek-fordulnak a bivaly dobozok. Hogy csináljátok, hisz ezek eléggé 6 jegyű számjegyek. Netalán mindegyikőtök teszter, vagy mifene?
-
hoffman_
nagyúr
Persze, ezzel tisztában vagyok. Lehet, hogy kissé félreérthetően fogalmaztam. Szeteró(
) rendszerre azt a keretet gondoltam. Viszont, mivel ez a jelenlegi elrendezés nem fog változni a jövőben sem, ezért kérdeztem az 5.1-et. Ha az elhelyezés megoldható, akkor gondolkodom 5.1-ben, a későbbiekben, nyilván ahhoz szintezett áron.
-
hoffman_
nagyúr
Én is kérdeznék közben. A szoba kialakításából következően stereo rendszerben kell gondolkodnom.
1. Követve az utóbbi pár nap termését, itt zömmel 5.1 rendszerekről volt szó. De gondolom, azért 2.0-át is tudnátok ajánlani. Az első kérdésem, hogy 80-100k között kijön egy már élvezhető rendszer? (erősítő + hangfalpár + kábelek)
2. Az előző kérdés tárgytalan, ha megoldható a több hangdobozt tartalmazó a rendszer. Itt a következő a probléma, egyben a kérdésem is. Az elrendezés miatt az ágy(mozizás színtere) vonala mögé már nem lehet hangsugárzót tenni, az ággyal egy vonalban lehetne leghamarabb. Ilyen felépítés esetén felejtős az 5.1 rendszer?
- Konkretizálni még nem kell, csak szintfelmérő kérdések
-
hoffman_
nagyúr
Végigolvastam az 1.hsz-t. Le a kalappal, nagyon komoly, szép összeállítás. Az egyetlen baj csak az vele, hogy ha én egy jónak mondható hangrendszert szeretnék ez alapján, akkor 500 ezer alatt nem jövök ki...
Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (QE65LS03TAUXXC) 165CM 4K SMART Q-LED FRAME PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN90DAT) 165CM NEO Q-LED 4K SMART PRÉMIUM ..AKCIÓ!
- SAMSUNG QE65QN95A NEO Q-LED SMART CSÚCSKATEGÓRIA TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN800B) 190CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- 120" 4K HDR Házimozi (Optoma UHD 51 + 120 olasz mozivászon)
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest