Keresés

Aktív témák

• sblsapi

csendes tag

válasz robi-k #44133 üzenetére

Persze csak majd kivárom hátha ir majd más is a fenti témámhoz :D
    Remélem sok fantáziadús ötletet kapok majd :D

• sblsapi

csendes tag

válasz robi-k #44131 üzenetére

Szia,
    Faanyagokkal nincs gond,
    Az elektronika része már neccesebb, de egy ismerősöm már felajánlotta a segítségét, neki ez a hobbija, csak ugy voltam vele hogy megkérdezem a tapasztaltabb embereket is mielőtt baromságot csinálnék :D

• sblsapi

csendes tag

Sziasztok,
    Leszögezem sügér vagyok a hangfalakhoz és belevágtam valamibe amit be is szeretnék fejezni :P

A következő lenne az:

Van egy házimozi erősítőm: [JVC rx-5062]
    - csatornák: 5.1
    - hang: Dolby Digital, Dolby Pro Logic II
    - receiver zenei teljesítménye: 200 W
    - frekvenciatartományok: amplitudó-modulált átvitel (AM), frekvencia-modulált átvitel (FM)
    - csatlakozók: AV bemenet, koaxiális digitális bemenet, optikai digitális bemenet
    - méretek: SZ 43,50 cm x M 14,65 cm x H 36,95 cm
    - tömeg: 7 kg
    [Anno vettem 2 db CLATRONIC toronnyal és egy centerrel, nem volt több kincsem rá]

Ehhez meg van a Centerem meg az első jobb és bal hangfalam.

De aktívmélyre anno nem volt pénzem és nagyon most sincs. De van valamim amin elindulhatok.
    Ugye a körből csak a két hátsó és a mélynyomó hiányzik.
    Viszont van 3 db hangszóróm és már annyi mindent olvastam a neten hogy összekavarodtam.

Van egy JAMO 365D típusú hangfalam:

Ebben egy 35 cm-es hangszóró található amiből szeretnék egy aktív mélyt készíteni a házimozi erősítőmhöz.
    Na ez lenne az első problémám :) hogy mekkora láda kell hozzá és ha jól sejtem végfoknak hívják ami az aktívmélyládák tetején van, akkor abból milyen kéne?

A másik viszont a két hátsóra vonatkozik ami még nagyobb kihívás mint az első.
    2 db 200/500-s M'N'C Penta és ehhez 2 db 80 W-os magas sugárzó [igen... láda nélkül]
    Ezeket úgy kéne megcsinálni hogy a penták aktívak legyenek és valamilyen utassal még rá kéne kötni a magasakat is. tehát 2 láda lenne majd amiben van egy MNC alul és az ehhez tartozó magas felül.

Mellékinfo:
    A JAMO 4-8 Ohm-os
    Az MNC-k 4 Ohm-osak
    És a két magas 8 Ohm-os

Ha jol olvastam a netem akkor az MNC-nek 42 L-es láda a legideálisabb.
    Adatok:
    Méret: 12"/300 mm
    Mélység: 150mm
    Impedancia: 4 ohm
    Teljesítmény: 250/500 W
    Frekvencia: 30Hz-2kHz
    Lengőcséve: 50 mm
    Érzékenység (1W/1m): 90 dB
    Mágnes méret: 40oz

Hát srácok, ha tudok segíteni akkor engedjétek szabadjára a fantáziátokat nyugodtan.
    Mindn ötlet érdekel. Éééééés köszönöm szépen előre is mindenkinek.

üdv.: sapi

Aktív témák

Hirdetés