- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Apple Watch
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Google Pixel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Aktív témák
-
Zanik
addikt
A Cambridge és a Mordaunt egy céghez tartoznak? Csak mert kicsit hasonlít a Sirocco és a Carnival felépítése.
-
Zanik
addikt
-
Zanik
addikt
válasz
sensejke #49890 üzenetére
Sajnos én is csak kezdő vagyok, most építeném ki az első komolyabb surround rendszerem, szóval nem biztos, hogy tőlem kéne tanácsot kérned.
ginola viszont pont most árulja a Wharfedale hangfalait. Azokhoz egy jó használt erősítő, pár jó minőségű kábel, és kész is van egy remek rendszer.
-
Zanik
addikt
válasz
sensejke #49884 üzenetére
Először is, hova tervezed a rendszert, mármint hány négyzetméteres a szoba, mert nem mindegy.
Másodsorban, érdemes használt cuccok között nézelődni, mert az adott árért magasabb kategóriájú cuccot (erősítő, hangfalszett) kaphatsz.
Tovább fontos még, hogy mire (DVD, Blu-ray, mediaplayer, stb.) és mivel (HDMI, toslink, coax) szeretnéd rákötni. -
Zanik
addikt
válasz
Szabikaa20 #49815 üzenetére
Yamaha inkább csak sub-okban jó, a hangfalai annyira nem kiemelkedőek. Sajnos. Pedig milyen jó is lenne egy full Yamaha-rendszer.
-
Zanik
addikt
Tud valaki olyan helyet Bp.-en, ahol lehet Wharfedale Obsidian 600-at hallgatni?
-
Zanik
addikt
RX-V371-es elbírna ezzel?!
Amúgy jó vételnek tűnik. -
Zanik
addikt
válasz
Szabikaa20 #49608 üzenetére
Pedig anélkül tényleg nem szabad vásárolni!
-
Zanik
addikt
válasz
Szabikaa20 #49598 üzenetére
Avforum-on ill. avx fórumán érdemes nézelődni. Sajnos nem biztos, hogy rögtön talál az ember árban és szolgáltatásokban számára megfelelőt típust, így sokszor nincs más lehetőség, várni kell, míg felbukkan egy nekünk tetsző darab, esetleg mi magunk adunk fel hírdetést az egyik "keresek" topikban. Persze van, hogy az embernek nincs kedve/ideje várni, illetve nem hajlandó kompromisszumokat kötni, még ha jó áron is juthat hozzá egy magasabb kategóriás használt termékhez. Általánoságban tehát igaz: érdemes inkább használtat venni. Gyakorlatban ez persze nem mindig egyszerű! (én is épp várakozó üzemmódban vagyok, hogy felbukkanjon egy nekem tetsző hangfalszett)
-
Zanik
addikt
válasz
Arnee01 #49580 üzenetére
Hát, ha már hajlandó lennél ennyit áldozni egy házimozira, akkor nem ilyen műanyagdobozos hangkeltőkben kéne gondolkodnod, legyen az bármennyire is agyondicsérve. Elhiszem én, hogy jól szól ez a H/K, azt viszont nem hinném hogy jobban szólna, mint egy hasonló áron beszerezhető mdf lapos használt(!) szett. De majd a vén rókák megcáfolnak.
-
Zanik
addikt
A legnagyobb gond, hogy pont azokat a laikusokat a legkönnyebb átverni, akiket a használt piac felé próbáltok terelgetni (nagyon helyesen, ezzel nincs gond). Viszont azt már nem tudjátok nekik "megtanítani", mire kell figyelni egy használt cucc vásárlásánál, hogy nehogy rosszul döntsenek. Szerintem a tapasztaltabb vén rókák is találkoztak már olyan használt cuccal, amit a vonzó ár ellenére - valami miatt - végül mégsem vettek meg. Ehhez viszont kellett az a korábbi tapasztalat, amit az évek alatt gyűjtöttek össze.
(Azt meg nem nagyon hinném, hogy ha bemegyek valamelyik házimozis helyre tanácsért, az eladó segítőkészen majd pont a használt cuccok felé terelgetne engem.)
Szóval legyen akármekkora (konkrét vagy 'fórumon-utánaolvasgatásos') tapasztalata valakinek, egy bizonyos fokú lutri mindig lesz a használt cuccok vásárlásában, még akkor is, ha az eladó tényleg jóhiszeműen árulja a portékáját. Az egyetlen dolog amit tehet az ember, hogy itt rákérdez a típusra, árra, és az esetleges árulkodó hibákra, ezzel is csökkentve a befürdés kockázatát. -
-
Zanik
addikt
válasz
Szabikaa20 #49479 üzenetére
Szerintem a Yamaha NS-777 kicsit túl van árazva a képességeihez képest. Szerintem is jól néz ki, de a név és a kinézet még nem ellensúlyozza az ár/érték arányt.
-
Zanik
addikt
Cambridge Audio Sirocco szériájával van valakinek tapasztalata?
-
Zanik
addikt
válasz
bajnokpityu #48050 üzenetére
Én nem akartam leszólni. Többen is írták nekem, hogy a belépő kategóriás erősítőhöz inkább polcsugárzót válasszak. Illetve, hogy adott árért jobb polc frontokat találhatok használtan, mint állót. Szóval most már nem tudom, mit higgyek. Azt írod rocker/diszkós, nekem viszont tényleg mozira kell.
-
Zanik
addikt
Nincs valakinek valami jó tippje használt polcsugárzó szettre (Yamaha RX-V371, 20nm, film)?
Egyelőre a robi-k által ajánlott Canton GLE 403 az egyetlen, ami szóba került, de félek, később nehezen találnék hozzá surround-okat és center-t. Szóval inkább teljes 5.0-ás szettet keresnék, de olyat nem nagyon találok használtat (avx fórum, avforum). Valaki esetleg látott valami best-buy cuccot mostanában. Illetve merre nézelődjek még? Előre is köszi.
-
Zanik
addikt
Szerintem te is tudod, hogy nem úgy értettem, szóval nem kéne kiforgatni a szavaim. Mindenkinek másak az igényei, preferenciái és lehetőségei. Persze, én is szívesebben láttam volna a fa alatt egy páréves high-end AVR-t, de most ne menjünk bele, hogy miért nem az volt ott...
-
Zanik
addikt
válasz
Szabikaa20 #46924 üzenetére
Nekem is az első komolyabb erősítőm. A terv most az, hogy szépen összerakok hozzá egy jó szettet, amiben lesz annyi tartalék, hogy később esetleg egy magasabb kategóriájú erősítőre váltsak.
-
Zanik
addikt
válasz
madgie #46918 üzenetére
Hát, ezt neked kell tudnod, hogy megéri-e a plusz költséget és a hangminőségbeli (esetleges) visszalépést a kevesebb kábel kényelme. Én mondjuk pont azért döntöttem új erősítő mellett (a használt helyett), mert ki akarom használni az HDMI 1.4 nyújtotta ARC-ot. Meg hát ugye Karácsonyra kaptam, kicsit fura lett volna egy használtat a fa alá rakni.
-
Zanik
addikt
válasz
madgie #46910 üzenetére
Hát, azért ezek a Yamahák eléggé belépőkategóriájúak, szóval nem kell tőlük csodát várni! Én pl. kifejezetten filmre vettem, ezért nem is nagyon izgat, hogy nem kapok csúcsminőségű hifi hangzást. A lényeg, hogy rá tudjak kötni egy szintén belépő szintű 5.1-es szettet, amitől azért jobb hangzást remélhetek mint egy tejfölösdobozos egybe házimozitól. Pénztárcához mérten szerintem jó vétel, később - ha fussa rá - lehet magasabb kategóriára cserélni.
-
Zanik
addikt
válasz
Szabikaa20 #46846 üzenetére
Hát, lehet az lesz az. Bekapcsoláskor oké, de a scene váltásnál kicsit megijedtem, hogy most ez normális, vagy mi?
Amúgy elégedett vagyok vele, nekem ez az első AVR-em, eddig csak sztereo cuccaim voltak.
-
Zanik
addikt
válasz
madgie #46825 üzenetére
Szintén friss RX-V371 tulaj. Nekem egyelőre csak faterom 2 régi Videotonjára van rákötve (kipróbáláshoz megteszi), de így se szól rosszul. Új hangfalakat majd csak akkor kap, ha kész lesz a szoba, ahova beköltözik, de már nézegetem a használt polcsugárzókat, hátha felbukkan egy nekem tetsző pár vagy akár teljes szett.
Szabikaa20: neked nem szokott néha kattani egyet a cucc, mikor forrást váltasz (pl. TV -> rádió)?
-
-
Zanik
addikt
-
Zanik
addikt
válasz
Joe bácsi #46498 üzenetére
Azért, mert a tévéden az az RCA nem kimenet, hanem bemenet! Sajnos azon a típuson minimális az audio kimenetek száma: van egy optikai kimenet, meg egy 3,5-ös jack kimenet fejhallgatónak. Azon keresztül esetleg megpróbálhatod kivinni a hangot.
közben lajosx megelőzött.
-
Zanik
addikt
válasz
robi-k #46347 üzenetére
Köszi a tanácsot és a tippet! Akkor mostantól inkább polcsugárzókban gondolkodom. Azt viszont nem tudom, hogy nem lenne-e jobb rögtön szettet néznem ezért a keretösszegért: pl. ezt a Mordaunt Short Carnival-t? Egyszóval fogalmam sincs, mi lenne hosszú távon a célravezetőbb, szettet venni, vagy egyenként összeválogatni a frontokat ,háttér és centersugárzókat, és a sub-ot?
-
Zanik
addikt
Sziasztok!
Úgy esett, hogy tojt nekem a Jézuska egy Yamaha RX-V371-et, hangfalat viszont nekem kell vennem hozzá. Sajnos a pénztárcám csak belépő szintet enged meg, azt is részletekben (5.1 a végcél!), szóval először valami jó ár/érték arányú frontokra lenne szükségem. Amiket eddig néztem (egyelőre csak neten!): Proson Libra 653, Heco Victa 501, Polk TSI 300, KEF C5, Mission MV8, Mordaunt Short Carnival 8. Természetesen nem ragaszkodom újhoz, használt is lehet, kb. hasonló árkategóriában (60-100e/pár). Szóval kéne pár tipp, hogy merre/mit nézzek, hol lehet ezek nagy részét meghallgatni, illetve hol érdemes jó használt cuccokat keresni?! Előre is köszi a segítséget.
u.i.: nem ragaszkodom az álló frontokhoz...
-
Zanik
addikt
Sziasztok!
Egy 15nm-es szobába milyen belépő szintű 5.1-es erősítőt ajánlanátok? Olvastam az 1. hsz-t, és az ottani felsorolásból elsősorban a Yamaha RX-V371-es és a Pioneer VSX-520-as tűnt szimpatikusnak. Kicsit utánuk olvastam, és pár kisebb különbséget leszámítva (5x100W folyamatos vs. 5x130W dinamikus), nem találtam bennük egetverő különbséget (de ezt talán írtátok többször is, hogy nincs nagy különbség belépő szinten). Amiről még jókat hallottam, azok a Yamaha Cinema DSP-i. Szóval tudom, hogy egyéni preferencia kérdése, de mégis, a két modell közül ti melyiket javasolnátok (inkább)?
üdv: Zanik
Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- 3D nyomtatás
- OLED TV topic
- Crypto Trade
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest