- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
DM-Fan #45533 üzenetére
Ez meglepő! Továbbra is egy Harmanos kollégára várnék, hoogy miért nem működik a vágás megfelelően...
Ez így van, sztereó zenénél ilyen frontok mellett a sub felesleges, sztereó mód helyett pure audio (vagy pure direct, vagy hasonló elnevezésű) hangmódot kell használni, ahol az avr kvázi sztereó erősítőként működik, minden egyéb áramkör kikapcsolásával csak a 2 frontra adja a hangokat, hallhatóan jobb minőségű, mint a sima sztereó mód.
-
Dorian
félisten
válasz
DM-Fan #45521 üzenetére
Várj, azt hiszem tudom, hol tévedsz.
Van külön a dedikált LFE csatorna, amiben 80Hz alatti hangok találhatóak, de emellett természetesen a többi csatornán is lehetnek 80 Hz alatti hangok.
Ha a frontokat 80-on vágnád és sub-ra csak LFE-t állítanál, akkor elvesznének a nem-LFE csatornákon található 80Hz alatti hangok. -
-
kasee
aktív tag
válasz
DM-Fan #45514 üzenetére
Hello
Nekem avr 255 + jbl es 80 + ar 30 sub om van
Én kezdő vagyok ,de Én is laposnak hallom az automata mérőmikrofon beállításait.
Nálam "L/R + LFE" n van a beállitás , a sub on 60 ra tettem a vágást, az avr menüjében nem lehet beállítani a sub vágást, a sub hangerő meg kb félnél
Igy a front is megkapja az összes mélyet, 60 hz alatt pedig a sub is dolgozik és szerintem így jobban egybeolvad a sub-al .
Sztereon nálam is megy a sub, de ha nem kell akkor kikapcsolom a subot:.-) Nem tudom van e más megoldás:-) -
Dorian
félisten
válasz
DM-Fan #45514 üzenetére
Túlterhelni nem fogod őket, hiszen nem jelenthet problémát, ha egy hangdoboz akár megkapja a teljes frekitartományt (pl. sztereónál vagy large beállításnál is ez van).
Kezdem érteni (ezért írtam, hogy jó ha van itt egy H/K menüben, beállításban járatos személy). Szóval nálad amilyen frekvenciát beállítasz a frontoknak, ott vágja a sub-ot. Large esetében a front a teljes frekvenciatartományt megkapja, a többit a használatiból kéne kihámozni.
Ha frontoknál beállítsz vágást, akkor az az alatti frekvenciákat és a .1 csatornáét a sub sugározza le.Ha 80Hz-es vágásnál a sub-ra csak LFE-t állítanál be, akkor a sub lesugározná .1 csatornát, de a frontokra jutó, 80Hz alatti hangok elvesznének.
-
Dorian
félisten
válasz
DM-Fan #45511 üzenetére
Mindenképp várjuk valakire, akinek H/K255, 360 vagy hasonló avr-je van, és pontosan ismeri a menüt, beállításokat, lehetőségeket, valami oka kell, legyen, hogy ennyire nem jó az automata beállítás, de addig is:
Nálam úgy működik, hogy az Audysseyvel beállítom, majd ezt lehet manuálisan módosítani, ha nem tetszik, tehát nem kell alapról indulni. Dinamic EQ lehetőség van nálad? Ha igen, kapcsold be.
Én a helyedben kipróbálnám a frontok 60Hz, center 80Hz-et, elég nagy dobozok hozzá.
Ha az subon maximális vágást állítasz, de az erősítőn vágva van adott frekvencián a jel, akkor úgysem küld afeletti frekvenciákat a subra, ezzel csak a potméter bizonytalanságát kerüljük ki.
Sub túlterheléséről nincsenek tapasztalataim, mert nálam inkább túlméretezett a helyiséghez.
Szerintem nem kell (nálam nem érzem, hogy kéne) variálni a különböző források esetén, ha azok diszkrét többcsatornások.
-
Dorian
félisten
válasz
DM-Fan #45509 üzenetére
Miért nem méred be a rendszert a mikrofonos Audyssey-vel? Az megadja az értékeket, aztán azt lehet esetleg módosítani, ha kell.
Mi az 5.1 többi tagja? Álló frontok esetében 80Hz-ig simán le lehet és érdemes menni, a subot pedig 80 Hz-re állítanám az erősítőn.
A subon lévő crossover-t maxra tekered (úgyis az erősítő vág), ill. a hangerőt 50%-ra a méréshez. Később, ha szükséges, lehet 2/3 - max 3/4-ig emelni, de úgy, hogy a a sub ne hallatsszon ki a többi közül. (de az első 30órában azért ne tekerd 1/2-nél feljebb)
Az utolsó bekezdést nem igazán értem, Audyssey beállítja.
-
robi-k
őstag
válasz
DM-Fan #43670 üzenetére
Én az SACD/DVD-Audio anyagokat átkonvertálom DTS HD-MA többcsatornás veszteségmentes formátumba, amit a Dune Prime 3-m tökéletesen tovább küld feldolgozás nélkül a Denon 2310-nek.
Most inkább azon kezdtem el gondolkodni (ha befejezem a Dune kapcsolóüzemű tápegységének kiváltását toroid trafós kis zajú lineáris stabilizátoros tápegységgel - időhiány miatt valószínűleg a 2 ünnep közt lesz rá időm), hogy be kellene szerezni egy jó használt sztereó erősítőt
Megjegyzem: bár a Prime 3-ban van régiófüggetlen BD meghajtó, de ezidáig csak a letöltött BD ISO-kat játszottam le vele, BD lemezt nem áll szándékomban venniTehát számomra egy BD lemezjátszó tiszta pénzkidobás lenne.
-
gabor23
csendes tag
válasz
DM-Fan #43619 üzenetére
Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy egy Popi 210-es tulajdonosnak miért van szüksége egy ilyen BD lejátszóra?
Csak azért, mivel én is most szeretnék venni egy média lejátszót és a kiszemeltek között van a Te általad birtokolt is és úgy tudom, hogy ezek már mindent lejátszanak.A másik kérdésem mindenkinek szól!:
Van egy Denon 1306-os erősítőm. Vettem egy TV asztalt, aminek a lejátszókat befogadó mérete 153 mm, az erősítőé pedig 148 mm. Tehát 5 mm marad a készülék teteje fölött összesen. Ez nagyon kevés lehet a megfelelő hűtésnek ? Nem szoktam gyilkolni, már csak a szomszédok miatt sem.
-
BBéci
legenda
válasz
DM-Fan #43619 üzenetére
"ezek szerint a BaSys újracsomagolja a gépeket és értékesítés előtt lefrissíti a firmware-eket."
Kizártnak tartom, de azért rákérdezek a Basys-nél."az optikáik, léptetőmotorjaik legendásan megbízhatók,"
Ezt megerősítem, mai napig hibátlanul működik az 1992-93 táján vásárolt PD-S702 CD-játszóm. -
-
törölt tag
válasz
DM-Fan #42979 üzenetére
Szerintem igen,mást nemigen találtam csak sokkal drágában ami SACD-t kezel pl.Oppo BDP 93/95 eu. Ami viszont médiajátszónak sem utolsó.(Tudom neked Popcornod van.)
#42996: Regger: Nem hiszem hogy a Panasonic tudna SACD-t annál is inkáb meert anak idején DVD Audio mellett kötelezte el magát. -
BBéci
legenda
válasz
DM-Fan #40239 üzenetére
A tévébe menő kábelt miért nem húztad ki? Semmi ne legyen csatlakoztatva a hangdobozokon kívül! Sőt, csak azt hagyd bekötve, amelyik zúg. Attól félek, hogy cekkk esetéhez hasonló a Tiéd is, garanciális javítás lesz a vége.
(#40238) robi-k
Bornírtság súly alapján választani, minősíteni egy készüléket.
6005-ös volt nálam, amit írtam róla, az olvasható az AVO-n. 230-ért ajándék.
Denon AVR-3808-at is használtam egy darabig, tetszett, de 3 éves modell, a Marantz tavaly jelent meg. -
ginola
addikt
válasz
DM-Fan #40239 üzenetére
Földhurok esetén, a hiba lokalizálásával érdemes kezdeni a hibaelhárítást. Ez abból áll, hogy egyenként kihúzogatjuk a készülékeket a rendszerből. Mondjuk én egyből az antennával kezdeném, mert kábeltv esetén 99%-ban ezzel van gond. Ilyenkor nem feltétlenül szükséges drága földhurok leválasztót vásárolni, hiszen pár forintból magunk is elvégezhetjük az antenna kábel és a TV galvanikus elválasztását. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy ésszerű helyen elvágjuk a kábelt, és a koaxiális kábelvégek belső vezető erei, valamint az árnyékolások közé forrasztunk egy-egy 10nF-os (250V) kerámia kondenzátort.Ha nem szűnik meg a hiba, akkor azonos 220V-os aljzatba kellene dugni (egy elosztó segítségével) a készülékeket. Ezzel a földelt berendezések közötti potenciál különbséget lehet kiküszöbölni.
-
cekkk
veterán
válasz
DM-Fan #40221 üzenetére
Szerviz lesz.
Nálam is ez volt a gond, csak nekem a centerből jött olyankor is amikor 2.0 ra volt állítva, de igaz 3 méterről is hallatszott néha.
Vidd el a sekon bt-hez/ők a garanciális szerviz is.
Nagyon korrektek és rendesek. -
robi-k
őstag
válasz
DM-Fan #40221 üzenetére
Szia!
Akkor is van zaj, ha semmilyen jelet sem kap a készülék (azaz akkor, amikor a HDMI, IC kábelek is ki vannak húzva)?
Ha igen, próbáld meg lekapcsolni (kihízva a konnektorból) az otthoni hálózatban párhuzamosan működő fogyasztókat (TV, PC, média lejátszó, különböző töltők, hűtő, sb), mert lehet, hogy a tápoldalból szedi össze (nálam pl. részben ez van).
Ha még ekkor-is zajos, akkor sajna lehet, hogy javítani kell -
robi-k
őstag
válasz
DM-Fan #35217 üzenetére
Szia,
hasonló cipőben járok én is (SUB vásárlás előtt), én viszont most az alábbi Heco Metas XT SUB 251A-val szemezek [link]
Alkotórészek: 250 mm-es mélysugárzó
Teljesítmény: 150/300 W (kimeneti teljesítmény)
Impedancia: -
Frekvencia válasz: 22-150 Hz
Hangváltó frekvencia: 50-150 Hz (állítható)
Érzékenység: -
Külső ház: Fekete vagy Dió színű
Méretek: 310 x 470 x 400 mmA Hifi Station Kft-nél (1141 Budapest Fogarasi út 198) meg is lehet hallgatni élőben. Az eBay-en egész baráti (299 €) áron kapható: [link]
-
mike1978
tag
válasz
DM-Fan #33805 üzenetére
Abszolút egyetértek...tényleg,g a 4K-nak semmi értelme jelen esetben, mire esetleg meg lesz addigra már ez egy használt piaci lecserélt modell lesz! A tranzisztor-IC végfok is igaz..a diszkrét áramköri elemeket (tranzisztorok, egyéb félvezetők, passzív áramköri elemek) lecserélték olcsó integrált áramkörre, ami általában nem tesz jót a hangnak...én egy audiophile IC-s végfokozattal rendelkező erősítőt nem ismerek! Sajnos az Onkyo úgy érzem idén kicsit mellényúlt....nagy csodát akart...olyan dolgokat fejlesztett aminek még nincs itt az ideje, és ez a hangminőség rovására mehet, főleg abban az árkategóriában ahol elég sok készülék fogy (Onkyo 309, 509,609)...
-
mike1978
tag
válasz
DM-Fan #33706 üzenetére
Azt, hogy megéri-e az árát neked kell eldönteni, de szerintem igen....viszont az r12 nagyon jó az biztos....és 20nm körül már az is elszól (mellesleg csak halkan mondom, hogy barátom a második r12-t 105.-ért kapta meg, bár lehet csak mert előzőleg otthagyott egy normálisabb használt autó árát
) De kérdezz rá, hátha az akciós árból is lehet akciót csinálni....
-
mike1978
tag
válasz
DM-Fan #33699 üzenetére
Szia,
Én hallottam őket a StreamAudio-ban (is), R10, R12, PSW125, Reality 10...
A PSW125 hangos, de nagyon vékony a doboza, kicsit dobozhangja van....
Az R10 nagyon jó, majdnem olyan ereje van mint a psw-nek, és nincs csőzaj, és mélyre is megy...meg a doboz is OK. de az R12 az atom....egy ismerősömnek már 2 van belőle...szétszedi a lakást...
A reality 10 meg hát olyan amilyen, kicsit csőzaja van, nem megy túl mélyre, zenére egyáltalán nem jó, olyan olcsó házimozi sub...szerintem kezdőknek elmegy...de semmi több!
Menj el hallgasd meg őket, de szerintem ha nagyobb a szobád mint 20nm2 akkor vegyél egy R12-őt! Nem fogod megbánni! -
BBéci
legenda
válasz
DM-Fan #33588 üzenetére
Zenére valóban jobbak a zárt szubládák, de vannak kivételek. A Polk PSW inkább mozis, akárcsak az RTi hangdobozok.
Meg kellene hallgatnod egy Prosont, de a Velodyne is jó választás.
Az elhelyezés rendkívüli mértékben meghatározza a szubládák hangját, érdemes kipróbálni minden lehetséges helyet.Ricsik!
A nagyobb membránátmérő inkább az alacsonyabb frekvenciák megszólaltatása miatt kellhet, mint a hangosság érdekében. -
ricsik
őstag
válasz
DM-Fan #33582 üzenetére
Úgy kell elképzelned, hogy a 20centis KEF C4-em a 20nm-ert fél hangerőn szétkapja, remeg minden, szal az alulméretezés szerintem nem jöhet szóba egy 25-ös tányérral. Pláne a 30-assal. Ha őrölt remegést akarsz, akkor a Polk 125-öt válaszd, mert a 110-est túl lehet - fórumok alapján - hajtani és akkor kikapcsol hűlni. Sokan esküsznek a Proson R8-R10-re, Streamaudioban lehet kapni. Ha most vennék R10-et R12-őt választanék. A Dalit kerüld, jó sub, de nagyon túlárazott.
-
Dorian
félisten
válasz
DM-Fan #33582 üzenetére
Azt nem hallottam, de nagyon jók a visszhangok.
(Személy szerint én nem adnék subért 80-nél többet)Fontos szempont lehet az elhelyezési lehetőséged: pl. előre vagy lefelé sugárzó, alsó vagy hátsó reflexes...
Ami mostani tapasztalat: Tettem alá gránitlapot gumiőrlemény tappancsokon. Az eddigi terjengős mélyek jóval precízebbé, dinamikusabbá váltak, sokkal "több fajta mély lett"
Lehet, hogy csupán a gumiőrlemény alátét teszi, először azt érdemes kipróbálni, mert a gránitlap drága próbálkozás. (Én hűbelebalázs módjára levágattam, úgyhogy már megvolt) -
MaTTeS
senior tag
válasz
DM-Fan #33576 üzenetére
Erősítőbe maximum CD/DVD/Blu-ray lejátszót dugnék.
Nekem itthon egy Polk Audio PSW 125 van. 85-be kerül, ennyiért újonnan szerintem nem nyúlnál vele mellé. Nem zörög, és meglepő dinamikája van (30cm-es a "tányérja", 20nm-en használom).
Zenére jobb lenne a zárt, de a jó zárt mélyeket nem 100 alatt mérik (tudtommal). -
zonusz
aktív tag
válasz
DM-Fan #32462 üzenetére
Köszi! Csak reméltem, hogy jól döntöttem és a füleim nem csaltak nagyot. Bár meg kell mondanom, hallottam olyan "bögreszettet", ami számomra nem volt borzalmas -KEF-, sőt. Persze megvannak a határaik, de szinte minden rendszernek, csak máshol. Számomra a hosszabb távú hallgathatóság mellett az ár/értek arány is fontos volt. Nem láttam értelmét olyan összeállításba fektetni, amit nem tudok a lakásomban kihasználni, csak proccoskodni lehet vele. Egyébként nem a reklám helye, de a StreamAudio nagyon korrekt volt, ahogy Novák úr is.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
DM-Fan #32013 üzenetére
Nos, ma végre volt időm és megcsináltam a WD-vinyómon az energiatakarékos parkolási elektronika kikapcsolását. A cekkk kolléga által megadott linkről letöltött ISO-t írtam ki boot-olható CD-re és úgy végeztem el a műveletet.
Előtte megnéztem a SMART-adatokat és azt láttam, hogy a 3 hónapos HDD-nél a Load Cycle Count olyan 2.200 körüli értéket mutatott, ami szerintem elég sok, tekintve, hogy a PC-mben levő 2,5 éves másik WD-vinyómnál ez az érték jelenleg 1113.
A Popcorn-ban használt kérdéses modell tehát egy WD20EARS 00MVWB0, amiről tudni kell, hogy gyárilag 8 másodperc-re van állítva a idle3 érték. Érdekes, mert létezik egy WD20EARS 60MVWB0 jelölésű modell is, ahol gyárilag ki van kapcsolva ez az opció.
Szóval beboot-oltam az ISO-ból kiírt CD-ről és lecsekkoltam a gyári értéket a wdidle3 /r paranccsal, mire kiírta, hogy 8 másodpercre van konfigurálva a meghajtó. Ekkor beadtam neki a wdidle3 /d parancsot, hogy tiltsa le a parkolási funkciót. Ekkor megijedtem, mert kb. egy percig semmi nem történt, majd a végén kiírta, hogy nem olvasható a DOS-meghajtó (ahonnan a wdidle3.exe futott). Újraindítottam, újra ellenőriztem az értéket és megnyugodtam, hogy megmaradt 8 másodpercnek, viszont az újbóli próbálkozás ismét sikertelen lett. Aztán rájöttem, hogy indításonként csak egyszer használható a fájl, így legközelebbi indításkor már egyből a wdidle3 /d paranccsal nyitottam, mire kb. 2 másodperc alatt lezajlott a művelet és nyugtázta a program, hogy WDIDLE3 is disabled. Nem is akartam elhinni, mivel ugye úgy volt, hogy ennél a modellnél nem lehet kikapcsolni a funkciót, hanem automatikusan 62 percre módosítja az értéket a /d parancs. Biztos ami biztos, újra boot-oltam a CD-ről és ellenőriztem az /r paranccsal, mire megnyugtatóan újra azt írta, hogy disabled. Nem tudom minek köszönhető, hogy mégis kikapcsolható, elképzelhető, hogy annak, hogy ebben az ISO-ban már a WDIDLE3 1.05-ös verzió volt és nem az 1.03-as, amivel a srác az általam linkelt videón operált.
Mindenesetre visszapakoltam a vinyót a Popcorn-ba és tökéletesen működik, a fájlszerkezet és az adatok egyáltalán nem módosultak, szóval akinek ez a dilemmája, azt - saját esetem alapján legalábbis - meg tudom nyugtatni: ha semmit nem szúr el, akkor módosítható az érték bármi probléma nélkül nem szűz HDD esetében is. Persze mindenki csak saját felelősségére ügyködjön!
Majd pár hét múlva lehet, hogy ránézek SMART-tal, hogy hogyan módosulnak az értékek. Amúgy kíváncsiságképpen rá is toltam pár tíz GB adatot és figyeltem a hőfokot. A HDD a SMART szerint stabilan tartotta a 26 fokos hőmérsékletet.
-
cekkk
veterán
válasz
DM-Fan #32010 üzenetére
Peakkel ellentétben mintha én azt olvastam volna, mintha üres adathordozón kellene ezt megcsinálni, de nem emlékszem pontosan, szóval lehet a kollégának lesz igaza., és nem tűnnek el az adatok.
Nálam melegszik ám rendesen, ha bele rakom a dokkolóba a gép mellé úgy hogy szabadon van a fele úgy is simán 40-44 fok körül mozog ha másolok rá usb-n.De a legbiztosabb megoldás, talán ha kölcsönkérnél valakitől egy vinyót, arra átmásolod a fájlokat, és utána megcsinálod, és ha bármi adatvesztés történne akkor megvannak az adataid
Azért a videó végén csak megemlítik az, hogy mentse le az ember fia a fontos adatokat
-
Peak
addikt
válasz
DM-Fan #32010 üzenetére
Nézd meg a SMARTban, hogy Load Cycle Count nem mutat-e irreálisan magas 10-100ezres értéket, ami a működött napok számával visszaosztva mutatja, hogy miként kezeli a lejátszód a vinyót.
Eleve nem tudhatod, hogy nálad hány másodpercen van ez az érték.
Nálam a régebbi gyártásúakon 300 volt, az újabbakan 8.Az IDLE3.EXE nem befolyásolja az adatokat a merevlemezen.
Ezzel maximum 300 mp-et, azaz 5 perces tétlenség utáni lekapcsolást lehet beállítani. -
törölt tag
válasz
DM-Fan #31760 üzenetére
Általában 80 Hz az ajánlott.A THX is ezt ajánlja. De lehet próbálgatni hol jobb de a 80 Hz a legtöbb helyen bejön.
Nyugodtan állithatod Large-ra,nem gáz.. a hangja késöbb finomodni fog,és még jobb lesz. És jó a meglátásod. a 6 Ohm miattt jobban melegszik,de semmiképpen sem árt neki.
Gratulálok a rendszeredhez! -
Dorian
félisten
válasz
DM-Fan #31760 üzenetére
Nézd meg a mikrofonos bemérés mit ad, de szinte biztos, hogy 80-ig levihető, le is kell. Nekem Dali C6-ok is small-on vannak (40Hz-en vágva) sokáig large-on használtam, de így jobb. Bejáratás nem gáz, csak ne tekerd csutkára a hangerőt, amúgy lehet normálisan használni, csak szebb lesz később a hangja, főleg mélyekben. 6 helyett 8Ohm simán belefér.
-
robi-k
őstag
válasz
DM-Fan #31651 üzenetére
Szia, DM-Fan!
Furcsa, és is épp egy KM-en vacillálok, bár nálam kicsit más a dilemma: Denon AVR-1911 vs. Onkyo TX-SR608???
Amúgy a jó minőségű hanglemezekkel kapcsolatosan: az én Dune Prime 3.0-m (és a Te PopcornHour A210-ed is) nem játsszák le (licensz problémák miatt) sem az SACD-ket, sem a DVD-Audio lemezeket sem.
Mivel rászoktam, hogy lassan a teljes média gyűjteményemet átteszem a NAS-ra, megoldást kellett találnom, hogy hogyan alakítsam át a kiváló minőségű DVD-Audio gyűjteményemet BD-Audio-vá?
És sikerült, viszonylag egyszerűen (3 program kell, nem túl bonyolult kezeléssel) át konvertáltam a DVD-Audio lemezeket (azoknak is az Audio-TS mappában lévő 5.1 hangzású zenetartalmat) Blu-Ray lemezzé, így a Dune-n is le tudom őket játszani DTS-HD MA 5.1 minőségben.
Ha valakit érdekel a konvertálási technika, le tudom írni -
bajnokpityu
félisten
-
-
cekkk
veterán
válasz
DM-Fan #31641 üzenetére
A 255 melegszik rendesen, így az szerintem neki kritikus lenne a 608 az nem melegszik úgy.
Az hogy papíron erősebb nem jelent semmit, a hk úgy tudom a teljesítmény megadásánál valós értékeket ad , már mint egyszerre mérik az összeset, a onkyo és a denon pedig egy csatornát mérnek max teljesítményt, de ha azt nézzük mekkora táp van ráírva, és meg nézzük mennyit adnak meg csatornánként az nem teljesen passzol, de az én hangfalaimmal nem érzetem hogy a 608 vagy a 255 erősebb lett volna a másiknál, másképpen szóltak. Volt mind a kettőben erőtartalék.
-
BBéci
legenda
válasz
DM-Fan #31641 üzenetére
Pontosan azt tapasztaltam én is, hogy az Onkyo hangjából hiányoznak azok a finomságok, apró részletek, amik igazán élvezetessé teszik a zenét, de a filmeknél is jól jönnek.
Mit értesz erősebb alatt?
Ajánlott legalább 10 centi helyet hagyni oldalt és fölötte is, különösen a rácsozott részeknél fontos. -
bajnokpityu
félisten
válasz
DM-Fan #31639 üzenetére
hogy a HKban több a mély,mint az onkyioban?marhaság.az onkyio mozis,durung hanggal,valósághoz semmi köze.de jól áll neki,ha mozizni kell.
concept7 nincs,6 meg 8 van.ugye többiek?
az a gondom,hogy a denon a valósághoz sokkal közelebb van,mint azonos áron az onkyio vagy HK.tehát ha neked lapos a denon,akkor dögöset kell választanod.és lehet pont te vagy az onkyio felvevőpiaca.
én nem mondanám,hogy hülyeség SACDt hallgatni,mert alapvetően én is ezeket hallgatom,flacról,tehát fogalmam sincs,hogy milyen kábeleken képes átmenni a jel digitálisan,de ezeken a HM erősitőkön nemigen lesz különbség.ezeken nem zenét kell hallgatni sztem...
-
cekkk
veterán
válasz
DM-Fan #31639 üzenetére
Leannel cseréltünk erősítőt neki volt a 608 nekem a 255 és ő is inkább a 255re szavazott részletességben és zeneiségben is mint a 608. De ha rá keresel az ő vagy az én hozzá szólásaimra, lehet, hogy ő nála gyorsabban megtalálod mert mostanában nem sokat írt, akkor le írtuk a véleményünket, az hátha segít.
Részletesség, néztem a Pacific sorozatot és mint ha itt esett volna az eső, ez már nem volt meg a 608nál, a 608ra mondják pont ezt a dögös hangot, ami igaz is a túlzott mélyeivel, a C6okat jobban megdolgoztatta mint a 255 de hiányoztak belőle az apró részletek. De lehet neked ez a hangzás világ jobban tetszene mint amit a H/K ad. De lehet a legjobban úgy járnál ha vennél használtban egy olcsó sztereó erősítőt, biztos le alázná a 255-t és a 608asat is, és amikor zenélsz az lenne az igaz, de ott meg nem lenne 5.1Nincs SACD-m vagy is az én zenei gyűjteményem az elektronikus és a dunevel vagy squeezeboxal hallgatom így ebben én nem tudok segíteni.
Én egy kicsit azt érzem, hogy az eladó mivel nem volt 255 így rá akart beszélni a 608ra.
-
cekkk
veterán
válasz
DM-Fan #31637 üzenetére
Én annyit mondanék, hogy keress olyan helyet ahol esetleg mind a kettő meghallgatható, nekem a 608as nem tetszett, a H/K sokkal részletesebb, és ahhoz képest mennyire dicsérik a 608asat szerintem nem annyira jó.
Egy Denon-t ebben a kategóriában szívesen meghallgatnék. Lehet neked is meg kellene.És a hangfalaid tudják azt a plusz frekit ami kell az SACDhez? Mert ugye azok 33Khzig mennek el, és ha nem tudja a hangfal akkor nem is lesz meg az a plusz élmény nem? Ez kérdés nem kötekedés
Én inkább ajánlanám a 255, mint a 608asat, de ha neked inkább tetszik a 608as hangja akkor azt vedd meg, csak mind a kettőt kellene hallanod, és én pl nem érzem tolakodónak, a 608asát a sok mélyével annál inkább.
-
cekkk
veterán
válasz
DM-Fan #30193 üzenetére
Én dalikkal használom, szerintem szépen szól, pop jazz , klasszikus , soul, funk, rock végül is mindent hallgatok, persze helyén kell kezelni, nekem szépen szól, de tudom, hogy vannak sokkal jobb hangfalak és erősítők, de ha elfogadod bizonyos zenéknél a hiányait, akkor teljesen élvezhető, vagy ha nem sokat hallgattál még igazán komoly rendszereket otthon akkor lehet fel sem tűnik, de ha igen, biztos észre veszed.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
DM-Fan #30182 üzenetére
igen, denonék valóban hidegebbek,de egyúttal nem terjengősek,nem tesznek hozzá semmi a zenéhez.de ez totál izlés dolga
napokban vettek tőlem egy pár ovált kocsiba.ezek ugye nem különösebben jó cuccok,még akkor sem,ha külső váltó,és selyem magas.hifistának vallotta magát emberünk, de olyan bőszen tekergette a mély magas kiemeléseket, meg a loudnesst,hogy kerekedett a szemem.. izlés dolga. azt mondta azt teszteli,h terhelhető-e.
én csak a hangositásoknál használtam EQt,de ott mondjuk enélkül lehetetlen is bármit kihozni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
DM-Fan #30182 üzenetére
denonom hajtás után kb 35 fokos levegőt enged ki.hűvösebbet,mint a kezem.rotel detto.
furi dolog ez a HK.néhány olyan nagy rajongói,közben meg pont olyan baja van általában a márkának,mint a wharfinak:beszabályozza a tulaj érdeklődési területét,mert csomó zene nem szól jól rajtuk.persze az ami jól szól,az nagyon jól.
-
cekkk
veterán
válasz
DM-Fan #30182 üzenetére
Nekem 7 centi van felette és ha huzamosabb ideig 1-2 óra nagyobb hangerőnél a felette lévő lap felmelegszik. én majd akarok venni valami csendesebb ventit amivel elvezetem róla a hőt. a 608as a H/Khoz képes jóval hidegebb, sőt jégcsap,m igaz abba van is ventilátor, aminek a hangját én nem halottam, pedig az ilyen neszekre érzékeny vagyok.
-
python1
veterán
válasz
DM-Fan #30182 üzenetére
Nállam kb 5cm van az erősítő fedlapja és a polc között,van mikor egész nap megy szól rajta valami zene,jó valamennyire melegszik de nem jobban mint bármelyik más modell.
Van még rajta kívül 3 erősítőm ami szintén szokott menni hosszabb távon is és kb azok is úgy melegszenek,mondjuk én is kínosan figyelek a szellőztetésre. -
cekkk
veterán
válasz
DM-Fan #30178 üzenetére
Szia!
Nekem 255 van, volt nálam Lean 608asa.
Ha 4 ohmos hangfalat akarsz a 255re tenni akkor nagyon szelős helyre tedd, mert amúgy is melegszik, a 4ohmosokkal meg még jobban. a streameseket kérdeztem, hogy ajánlják-e hozzá a 4ohmos Svéd hangfalakat, azt mondták egy melegebb nyári napon nem. Így inkább nem is akarom megkockáztatni.
Teljesen más karakter a két erősítő, ha úgy is fővárosi vagy akkor menj el valahova meghallgatni, mert lehet neked jobban bejön a 608as hangja mint a 255ösé. Így h nálam volt mind a 2 nekem a 255 jobban tetszik, viszont ha hallgatózás nélkül 608asat vettem volna, teljesen együtt tudnék vele élni, és a 608as sokkal hidegebb mint a 255.
Amikor elakartam adni, valaki nekem azt írta, hogy csak a 260, 360 stbken lehet kikapcsolni.
Én próbáltam erősítőn keresztül, és a Duneből csatlakozott HDMI kábellel, nem vettem észre különbséget. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
DM-Fan #30173 üzenetére
Vigyázat, a passthrough az AV erősítőknél nem azt jelenti, amit leírtál, hanem a készenléti állapotra vonatkozik. Amit Te szeretnél, az a HD-képes készülékek alapszolgáltatása.
SACD hallgatásához mindkét gép olyan kevés, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly. Éppen a médium lényegét, a nagyfelbontásnak köszönhető rengeteg apró részletet, a finomságokat nem képesek megszólaltatni.
Kis dobozkáidat bármelyik erősítőre rákötheted. -
lean
aktív tag
válasz
DM-Fan #30173 üzenetére
608 tulajként:
1. HDMi passthrough alatt azt értjük, hogy a HM kikapcsolt állapotában is átmegy a jel a HDMI-n keresztül. Ezt tudja az Onkyo 608.
2. A másik dolog a kép változatlan módon átengedése, (+hang levétele): amit a felkonvertálás kikapcsolásával (through), ill a komplett jelfeldolgozó áramkör kikapcsolásával is el lehet érni (ekkor az OSD menü sem elérhető pl. hangerő csík) ezt is tudja a 608.
3. Jó zeneiség az relatív, a HK-t zeneibbnek tartják.
4. Alacsony hangerő, dinamizmus. Erre való a Dynamic Volume ami szintén van a 608-ban. Volt nálam 255 hát 70-es hangerő közelében kezdett élni...(mondjuk ez hangdoboz kérdése is)
Sokcsatornás analóg bemenet, kimenet sajnos nincs rajta....
Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest