- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Milyen okostelefont vegyek?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Aktív témák
-
Szerintetek melyik a jobb zenére illetve filmre.
Kef Q900, vagy Rti A9? Vagy lehet egyértelmű győztest hirdetni?Szerk: Valószínűleg apukám beadja a derekát egy Proson R12-re... Már nagyon várom, és kíváncsi is vagyok, hogy mennyit fog dobni az összhatáson.
-
Sziasztok!
Képzeljétek! Tegnap néztünk egy régi filmet, és a baloldali frontból nem jöttek a magas hangok. Gondoltam, biztosan régi a felvétel... Ma berakom a Starwars 2 újrakevert THX verzióját, és úgysem szól. Na mondom ennek fele sem tréfa gyorsan átkötöm a jobboldali helyére és ott sem.
Egyszóval tönkrement az alig egy éves Jamo... Holnap viszem vissza a saturnba... mert még szerencsére van rá 4 év gari.
Szerintetek meg tudják csinálni vagy új modell után kell néznünk?
Mitől lehet amúgy?Köszi
-
Sziasztok!
2x20 m hangkábel kéne. A lényeg hogy a netdepo-ban kapható legyen mivel onnan vásárolok. Minél olcsóbb annál jobb, de azért a hang jusson keresztül rajta...
Mit ajánlotok?
Köszi -
Azért ne lombozd le szegényt nagyon.
A lényeg, hogy ő most abban a hitben él, hogy megvette a világon kapható legjobb szettet, és ezt élvezi. Ha neki tényleg ez a fontos, hogy 1000w legyen akkor had örüljön...
BBéci 37813#: Ilyent vegyél. Nagyon megbízható, és gyors. Ár/érték bajnok.
-
válasz
xtremetuning #37744 üzenetére
Bbéci azt javasolta, hogy cseréljem le a mostani hümmögőt valami ütősebbre...
-
Sziasztok!
A htpc-ben egy E350 teljesít szolgálatot (gigabyte). Hogyan kéne rábírni, a HD audió kiadására? Az erősítőre ugyanis csak sima DTS-t küldd ki. A lejátszó progi egy power dvd11 ultra.
Ugye az nem igaz, hogy ehhez HDMI 1.4 kell? Mert nekem csak 1.3b-m van.
Köszi a segítséget.
-
Itt is szeretném kifejezni , köszönetemet BBéci kollégának, aki nem kis erőfeszítések árán összerakta, a rendszerünket. Szaktudása olyannyira meggyőzte apukámat és engem is, hogy engedtünk és a mostani mélynyomót lecseréljük egy proson R12-re.
Még egyszer nagyon szépen köszönünk mindent.
A Plank család
-
Sziasztok!
Csak nem akarunk zöld ágra vergődni ezzel az erősítővel. Sajnos nekem most indult el az egyetem, apukámnak meg a munka szóval nincs időnk beállítani...
Így azt fontolgatjuk, hogy megkérjük valamelyikőtöket, hogy segítsen üzembe helyezni és finomhangolni. Mindezt természetesen fizetség ellenében.
Aki hajlandó lenne pár órát rászánni (és ért is az erősítőkhöz meg az üzembe helyezésükhöz) az kérem jelezze privátban, a részleteket ott elmondom.Az erősítő egy Pioneer vsx2021
Köszönöm előre is a segítséget.
-
Itthon van a pio, hát... eddig sok jót nem tudok mondani. Ezekkel a mai high tech eszközökkel az a baj, hogy annyi a beállítás rajtuk, hogy egy élet is kevés lenne a megtanulásukhoz. Még arra sem jöttünk, rá hogy hogyan lehetne rábírni a masinát, hogy kiírja pl a rádió adók nevét...
-
Ma megyünk a pio 2021-ért...
-
válasz
robi-k #36322 üzenetére
Mivel a Jamo-k nincsenek még egy évesek és apukám 100%-ig elégedett velük ezért 10 évig legalább maradnak. (az előző garnitúra 28 éves volt)
. Ebből kiindulva, nincs értelme szerintem erőlködni egy külföldről behozott erősítővel. Ha én döntenék nyilván az általad javasoltat venném, de apukám nem bízik az ilyen ebay-ekben. Máskülönben meg ez is elég nagy ugrás lesz a technics-hez képest.
-
Húha...
még alszunk rá egyet, bár ezzel sokkal nem lettem előrébb, bár ahogy kiveszem a szavaitokból, azért nem nagyon lőnék mellé egyikkel sem. De hosszú távra a Denon lenne jobb? Miért?
-
Sziasztok!
Most áll döntés előtt a család. A két kiszemelt a Denon 2312, és az Onkyo 809.
Ti melyiket vennétek? Ezek nem túl erősek a hangfalainkhoz? Itt gondolok arra, nehogy túl legyenek hajtva.
Kb 80% film, és 20% zenére lennének használva. Az onkyo mellett az szól, hogy két HDMI kimenete van.Nagyon fontos lenne a döntés, mert 10 évig biztosan nem szeretnénk hozzá nyúlni.
Köszi a segítséget előre is.
-
Köszi.
És ezeknél nem romlik jelentősen a minőség? Ráadásul jelsebesség 2.25 gbit/s..
Az nem édeskevés?
-
Sziasztok!
Azt néztem, hogy a Denon 2312 csak egy HDMI kimenettel rendelkezik. Ez nekem kicsit gázos, mert a tv-t, és a projektort is innen szeretnénk megvezérelni. Erre valami megoldás?
Esetleg léteznek HDMI elosztók?Ha nincs orvoslat akkor, azt néztem, hogy a hasonló árú onkyo-k rendelkeznek két kimenettel.
Köszi
-
Sziasztok!
Szerintetek mennyi a reális ára a Technics SA-DX930 erősítőnknek?
Köszi
-
válasz
bajnokpityu #36003 üzenetére
Azért ez nem olyan hogy a hasamra csapok... Itt konkrét számokról beszélünk, és nyílván van valami magyarázat is a dologra. Én nem tudom, ezért kérdeztem.
-
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Azt nem értem, hogy a hdmi kábelek többsége tudja a >10gbit/s-ot, azonban a legnagyobb sűrűségű videók is max 40mbit-esek. Akkor mkért van szükség ilyen nagy savszélre?Köszi
-
Valakinek esetleg saját tapasztalata véleménye 2311 vs. 2312?
-
A denon 2312 megérné a plusz 10000-et a 2311-hez képest. A plussz ficsőrökön kívül valamiben nyújtana többet?
-
Sziasztok!
Megtörtént a világ 8. csodája. Levittem a laptop-om, bedugtam a HDMI kábelt, és működött, úgyhogy még sincs baja. Rögtön kipróbáltunk pár HD filmet, tényleg leesett az állunk. Bár a plazmán sokkal élénkebbek a színek, azért a projektoron sem semmi a látvány.
Továbbá, apukám a látvány hatására beadta a derekát egy új erősítőre. Én a Denon 2311-et ajánlom, de Ő Panasonic-ot szeretne, mert fél, hogy a többi márka nem fog rendesen kommunikálni a rendszer többi tagjával...Remélem ezen is sikerül majd túllendülni.
-
válasz
bajnokpityu #35377 üzenetére
Nem csak arra számítottam, hogy métere lesz kb 10k...
-
Lásd nálunk...
Mi mindent megtettünk, nem tudom mi a bajotok az akusztikával. A lakásunkhoz képest a Fővárosi Füvészkert gyenge próbálkozás. Még a hangládákra is tettünk, így aztán a Jamo-k már-már megszorongatják a KEF Reference-t...
Integra: Nem is biztos, hogy a kábel van megtörve, lehet, hogy csak a csatlakozója rossz, de akár milyen erősen húztuk nem jött ki a falból. A jó mesteremberek ezt is megoldották.
-
válasz
nismoka #35354 üzenetére
Köszi szépen.
Nem rossz, de az ára... pokoliVisormail: Működik. Keresztapukám számláit láttam, több ezer forinttal fizet azóta kevesebbet havonta.
Bbéci: peched lehet. A HP az egyik legmegbízhatóbb márka. Az enyém egy friss ropogós dv6 (tesztet most írok), és eddig tökéletesen muzsikált.
-
Nekem mindegy, most érettségiztem, szóval szerintem 13 de mindegy is.
Apukám fülét most rágom, hogy vegyünk HDMI erősítőt (denon 2311-et néztem ki, Ti is ajánlottátok), de Ő nagyon konzervatív és meggyőződése, hogy a mai erősítők csak szolgáltatásban jók, de minőségben nem, úgyhogy nehéz dolgom van...Most talán sikerül majd a győzködés, mert laptop-ról a projektorra kilőttünk egy HD filmet, és mind a kettőnknek leesett az álla szóval, most nagyon oszt szoroz, hogy mi legyen. Elvégre 13 évet leszolgált, a cucc és szerintem megérett egy kis frissítésre.
-
Olyan 3 cm-esek lehetnek. Az a baj, hogy bele van szorulva a kábel, meg se moccan...
Xtremetuning: már alig várom...
Bbéci: ja igen 2000-es, de a cumókat akkor is 99-ben vettük.
-
Nincs macska, se egér, se kisöcsi szóval akkor lehet levesszük porfogót, és közelebb helyezzük őket egymáshoz.
A kábellel meg vagyunk lőve. Ugyanis a padlóban futnak tehát szét kéne verni, ráadásul padlófűtés van,ami nem lenne jó ha sérülne. Valahogy majd megoldjuk. Lehet az lenne a legkézenfekvőbb, ha behúzunk egy újat és a régit is bennhagyjuk.Bbéci: igen az s-video még 720p-t sem tud. Nincs fix felbontása amilyen minőségű a kábel annyit tud. Az elméleti határ valahol 900x500- nál van ha jól tudom.
Xtremetuning: köszi az elismerést a nappaliról
, tisztában vagyok vele, hogy nem a legmodernebb, de ez a hifi 13 éves. 99-ben jelent meg a Gladiátor az volt az első DTS film és "ahhoz" vettük...
-
-
válasz
xtremetuning #35303 üzenetére
Az tetszik, a hifi már kevésbé mi?
Dorian. Mondjuk úgy hogy ott van a helye, de nincs fixen rögzítve. Amúgy jó észrevétel mert sajnos párszor berezonál emiatt, de már születőfélben van a megoldás... Igen lehet kicsit távol vannak a frontok de 5 m-re ülünk a vászontól.
Integra: Igen ott fent. Egy sima HD projector. Sajnos hdmi-vel nem tudjuk összekötni csak s-videóval, mert a rohadt villanyszerelő beletörte a kábelt a falba, és nem tudjuk újrahúzni.
A vászon a plafonban van onnan ereszkedik le. -
Akkor a képek. Ezt a rendszert álmodtuk meg édesapámmal és az egészet mi raktuk össze.
Ez még azelőtt volt, hogy ismertem volna a fórumot és pl ezért vettük meg a jamo hangfalakt, és nem azokat amiket ti ajánlottatok. Most már persze rátok hallgatnék, bár nekünk így is nagyon tetszik a hangja a rendszernek.A center be van építve azért nem látszik...
Egyenlőre ennyi. Kérdezzetek bátran! Ja és a hallgatózást pont ezért kértem, hogy megtudjam, hogy mennyi különbség van a mienk és egy tényleg audiofil rendszer között.
-
válasz
xtremetuning #35285 üzenetére
Szerintem ne személyeskedjünk. Fölösleges, én csak elmondtam a véleményem, senkit meg nem sértve vele. Ti is elmondtátok, és mint értelmes emberek vitatkozunk.
Az a megjegyzés pedig, hogy komoly rendszer közelében nem jártam, megalapozatlan. Lehet páran össze..-nák magukat, ha meglátnák, hogy hol szoktam a szerény kis rendszeremmel mozizni, meg zenét hallgatni...
De ezek után lehet fel is dobok pár pics-et... -
Azzal egyet értek, hogy ha a kábelbe/hez építenének különböző szűrőket akkor az áram minőségét letisztultságát nagyban lehetne, fokozni, én csak azért vagyok szkeptikus mert a képek alapján én semmi erre utaló egységet nem láttam ezeken a kábeleken.
Amúgy, ha ennyire vájt fülűek vagytok vegyétek meg ezt a készüléket. [link]. Nem drága, de a fogyasztást tényleg visszafogja, mivel jobb minőségű áramot juttat a készülékekbe, ezáltal lehet, hogy ezzel 5x annyit lehetne nyerni hangzás terén mint amennyit egy kábel-el. -
Üdvözlök minden kedves fórumozót!
Páran biztosan emlékeznek, hogy nem egyszer ment a vita a fórumon, hogy akkor most tényleg megéri e a plusz pénzt, illetve van e különbség a különböző adatkábelek között. Akkor a két tábor csak azzal dobálózott, hogy az egyik látja a másik nem, de hogy ennek mi áll a hátterében azt igazán senki sem tudta megmondani. Kicsit megelégeltem a dolgot és utánajártam, és pár hónappal ezelőtt kielemeztem, és bizonyítottam, hogy tényleg van jogosultsága egy drágább adat kábeleknek.
Most ugyanennek az ellenkezőjét szeretném bebizonyítani a tápkábelekről.
Akkor csapjunk a lovak közé...Szóval ugyebár a lakásunkba váltó áram érkezik. Ez az áram adott esetben több száz km-t „zötykölődik”különböző minőségű, méretű vezetékeken. Az utazás során a trafó házakban ide oda transzformálják, a villanyszerelő szigetelőszalaggal rögzíti a vezetéket stb, szóval ami eljut hozzánk annak a minősége katasztrofális. A cos fi értéke szintén nagyon rossz ez például nagyban hozzájárul, a háztartási gépek élettartamának a megrövidüléséhez.
Úgyhogy ezek után aki azt állítja, hogy ha az utolsó 2m-en egy 600.000 Ft-os kábelben megy az áram,és attól megugrik a minőség, hát...
No de persze itt jönnek a ti kérdéseitek, hogy de kedves kolléga mi mégis látjuk/halljuk azt a kis különbséget.
Igen látjátok és halljátok, mert látni és hallani szeretnétek. Az ember így működik. Gondolom nem csak én halottam a Placebo hatásról. Aki nem annak itt van a kis sztori: Ez a doki (Placebo) a betegeit két csoportba osztotta. Az egyik felének a tényleges gyógyszert adta, a másik felének pedig egy mezei tablettát aminek semmi hatása sem volt, ám ezt a tablettát úgy adta be, hogy ez legújabb fejlesztés, és hogy ennél hatásosabb gyógyszer nincs. Az eredmény az lett, hogy az átvertek 70%-a előbb gyógyult meg mint a tényleges kezeltek.
Valami ilyesmi játszódhat le a mi esetünkben is. Kihalljuk a különbséget, mert ki szeretnénk hallani, hiszen azt mondták, hogy ez a kábel sokkal jobb azért kerül ennyibe...Röviden ennyit szerettem volna megosztani. Természetesen mindenki arra költi a pénzét amire akarja, hozzáteszem, ha annyi pénzem lesz lehet ,hogy én is beruházok egy ilyen kábelbe, de csak és kizárólag sznobságból.
Most pedig meg lehet kövezni..
-
válasz
bajnokpityu #35216 üzenetére
Sohasem bizonyították. Kimondták és kész. Aki mást mondott azt elküldték az örök vadászmezőkre. Tartok tőle, hogy ebben a toikban én is hasonló sorsra fogok jutni...
-
válasz
Gál István #34306 üzenetére
Ezek milyen dobozok?
-
Csak egy kérdés. Nektek mi az ami nem tetszik a Jamo hangfalakban? Sokszor beszéltek le róla embereket és ajánlotok mást.
Köszi
-
Sziasztok!
Lenne egy feladat. Tegyük fel, hogy vettem egy olyan esősítőt amin van HDMI.
Adott ez a cucc. Hogyan tudnám megoldani, hogy legyen HD hang, illetve kép? A projektorhoz kábelt nem lehet kihúzni, mert beleragadt a falba.
A lejátszás PC-ről történne.Aki megmondja, hogy hogyan kössem össze a rendszert, az kap egy gombóc fagyit.
Köszi
-
-
Sziasztok!
Pár hete tettem fel a kérdést, hogy vkihez mehetnék e esetleg egy filmnézésre, meg egy kis zenehallgatásra. Akkor többen is jeleztétek, hogy igen. Most, hogy lementek az érettségi vizsgák nekem lenne szabad időm.
Úgyhogy újra megkérdezném, mehetnék-e vkihez?
Cserébe tudok adni, jó sört, vagy még jobb borokat.Köszi
-
Köszi
-
Lenne egy kérdésem.
Pl letöltök egy FullHD filmet (teljeset nem tömörítettet) vagy pl lemásolok egy bluray lemezt(tömörítetlenül), és a másolatot játszom le, akkor lesz vmi minőségbeli különbség?Köszi
-
válasz
bajnokpityu #30585 üzenetére
Cserébe fel tudok ajánlani egy Logitech G51-es hallgatást...
Amúgy nagyon szépen a köszönöm a sok lehetőséget. -
Köszönöm szépen srácok rendesek vagytok. A többit majd pü-ben.
Sanci: a 7.hangfal hova kerül ?
-
Sziasztok!
Már régóta olvasgatom a fórumot és olyan ízesen írogattok a hangrendszereitekről, hogy nem bírtam tovább,meg kell hogy kérdezzem.
Nekem még sohasem volt módom meghallgatni egy ilyen fullextrás 5.1-es HM-et. Esetleg valamelyikőtök, ha nem venné tolakodásnak, nem hívna meg egy filmre, és egy kis zenére??
Ajándékba tudok vinni, nagyon finom sört, vagy borokat is.Köszönettel:
Ádám
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Energiaital topic
- Drón topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Autós topik
- Interactive Brokers társalgó
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest