- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
dz1
tag
Az 508-amon a Dynamic EQ-t használom, a Dynamic Volume-t meg nem. Én azt tapasztaltam főleg a dts hangsávos műsoroknál, hogy csökken a hang dinamikája ha a dynamic volume be van kapcsolva. Ha a Dynamyc EQ ki van kapcsolva én akkor sem érzem egyáltalán laposnak, dinamikátlanak... Lehet, hogy már sok/nagy a 608-ak az a QLN 604-es álló frontsugárzó.Szerintem.
-
dz1
tag
válasz
#09634560 #22026 üzenetére
De mi van ha 2 méterre ül,vagy közelebb?
Akkor nem érdemes KEF IQ szettben gondolkodni, mert tér hiányában nem tudja a hangfalak képességeit megfelelően kihasználni. Ebben az esetben egy jó minőségű bögreszett inkább ajánlott, KEF gyárt például jó minőségű bögreszetteket is. A KEF Q55-ős hangfalaim manuálja a hangfalak közt 2-3méter elhelyezési távolságot ír, ez vonatkozik a Q15-ős polcsugárzóra is. Nem véletlenül, én kipróbáltam már a saját hangfalaimat 1,5métere is egymástól, jelenleg most 2,5métere vannak egymástól, és úgy érzem, hogy így a legjobb az elhelyezése mert így kapom a legjobb térhangzást.
-
dz1
tag
válasz
fatallerror #22019 üzenetére
140 centi helyet igényelnek, ezért kb 160 centi széles lesz
Ez így szerintem szűkös lesz, a frontokat egymástól szerintem 2-3méter távolságra ideális elhelyezni.
-
dz1
tag
válasz
haarmaan #22007 üzenetére
Destiny's.Child.LiVE.In.Atlanta.2006.720p.BluRay.DTS.x264-pLK.mkv, Eminem.LiVE.From.New.York.City.2005.720p.BluRay.DTS.LPCM.AC3-pLK.mkv, Andrei.Bocelli.koncert.v.Toskanii.2008, Madonna.Sticky.And.Sweet.2009.1080p.DTSMA., Michael Jakson This.Is.It.2009.720p.BluRay.x264.DTS.HUNSUB, George Michael - Live In London 720p.m2ts, David Garrett Rock Symphonies - Open Air Live 2010 Blu-ray 720p AVC AC3 5 1 ELR.mkv, Nelly.Furtado.Loose.The.Concert.2007.720p.HDTV.DD5.1.AC3.x264-pLK.mkv
-
dz1
tag
válasz
adamssss #21998 üzenetére
Én a KEF Reference sorozatából választanék ahhoz az erősítőhöz hangfalakat.
-
dz1
tag
Nálam az 508 a 13 éves KEF Q55-ős hangfalakkal jó minőségű zenei hanganyagokkal is nagyon szépen szól. Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Ideális hangfalpárosítással, az onkyo is szépen meg tudja szólaltatni a zenei hangokat. Én eddig például ezeket a koncertfelvételeket hallgattam meg nagy megelégedéssel DTS-ben vagy D.D5.1-BEN a saját rendszeremen:
Andrei.Bocelli.koncert.v.Toskanii.2008, Madonna.Sticky.And.Sweet.2009.1080p.DTSMA., Michael Jakson This.Is.It.2009.720p.BluRay.x264.DTS.HUNSUB, George Michael - Live In London 720p.m2ts, David Garrett Rock Symphonies - Open Air Live 2010 Blu-ray 720p AVC AC3 5 1 ELR.mkv.
Karácsony előtt jártam Győrben a Saturnban és ott volt alkalmam meghallgatni(kis, közepes nagy hangerőn is kb. 1órán keresztül hallgattam) Michael Jakson This.Is.It koncertfilmjét(DTS-ben Blu ray lejátszoról) egy 115000Ft.-os Harman Kardon házimozi erősítővel, Infinity Primus 250-es álló frontokkal, Infinity Primus C25-ős centerrel, Infinity Primus 150 háttérsugárzóval, meg egy JBL aktív sub volt még a rendszere rákötve. Az alapján amit én ott hallottam azt kell, hogy mondjam gyengében szólt mint a saját otthoni rendszeremen ami a következőkből áll:
KEF Q55 front, KEF iQ2C center, KEF PSW2500 sub., Mordaunt-Short MS 506 (THX select)háttérsugárzó, Onkyo tx-sr508 erősitő.
A tanulság számomra az, hogy 100000Ft. körüli árkategóriában az Onkyo is ugyan olyan jó zenére mint a többi hasonló áru erősítő, hangminőségben legfeljebb csak nűszasznyi különbség van köztük. Szerintem elsősorban a végeredmény a rákötött hangsugárzóktól függ.
Ne haragudj, de az Onkyót leírni, hogy zenére nem jó szerintem nagy ostobaság, (Persze mihez képest?Például egy High-end stereo rendszerhez mint ami Sifernek van? )zenében is elhanyagolható minőségbeli különbség van a hasonló áru belépőszintű vetélytársakhoz képest.
-
dz1
tag
-
dz1
tag
Sziasztok!
Én is kábelválasztásban szeretném a segítségeteket kérni. Nemrég vettem egy THX minősítésű Mordaunt Short MS 506 dipól háttérsugárzó párt. Ehhez szeretnék 2x10méter kábelt venni. Én ezeket a kábelokat néztem ki hozzá: Connection Sonus S 214 2.2mm-res ér átmérővel, Connection Sonus S 212 2.7mm-res ér vastagsággal. Szerintetek ezek közül melyik lenne a jobb? Milyen keresztmetszetű kábel kell ezekhez a háttérsugárzókhoz ilyen(10m) hossznál?
Egy Onkyo tx-sr508-as erősítőre lesznek rákötve.
Előre is köszönöm a válaszokatÜdv. dz1
-
dz1
tag
Én is megdöbbentem, amikor a mostani Velodyne SPL 1200 Ultrát beiktattam, akkorát dobott az összképen, mintha az egész rendszert kicseréltem volna.
Hát egy 2400wattos szub. nálam is biztosan sokat dobna az összképen egy 150wattos játékdoboz után.
A szomszédok viszont nem lenének tőle boldogok
Nagyon kíváncsi lennék rá, hogy a rendszered többi eleme miből épül fel?
Az, hogy az önbemérő hány decibelt vesz le a szintekből,. az abszolút semmit nem jelent!
Viszont nagyot hibáztál, amikor nem állítottad a hangerőszabályzót maximumra. A frekvenciaváltót szintén a legmagasabbra kell tekerni!Először így csináltam ahogy írtad, így -15db.-re+100Hz-re állította be a mély hangcsatorna jelszintjét, vágási frekvenciáját. ha fél hangerőre lőttem be a szub. hangerőszintjét, még akkor is ugyanilyen értékeket állított be magának az erősítő. Ezzel csupán csak az volt a bajom, hogy túlságosan is nagy hangerőn szólt a szub. a többi hangsugárzóhoz viszonyítva. A frontok mélyét teljesen elnyomta. Az a gond, hogy az erősítő alsó szabályozási értéke -15db., hogy ha a szubbon a hangerő maxra fel van tekerve, akkor ez a -15db.-es érték is szerintem még mindig nagyon sok!
A segítségedet kérném a következő témában:
Ma vettem egy Gainward GTX 460-as vga kártyát ami már 1.4a Hdmi kimenettel rendelkezik, és ami már úgy tudom, hogy leadja a HD hangsávokat a hdmi kimeneten keresztül az erősítőnek. Hdmi kábellal rákötöttem a vga hdmi kimenetét az erősítőre,(Onkyo-tx-sr508) az erősítő hdmi kimenetére meg rácsatlakoztattam a tv.-ét. Az a gondom, hogy DTS Hd Master Audió hangsávot tartalmazó filmeknél az erősitő csak sima DTS-be kódolja le a hangot, az erősítő kijelzőjén csak sima DTS felirat világit, a piros dts kijelzés mellet nem világit a HD-MSTR felirat. A kép is meg a hang is a hdmi kábelon keresztül megy át az erősítőbe. A korábban használt optikai kábelt végleg el is távolítottam. PowerDVD 10+Médiaplayer classic lejátszóval próbálkoztam, de mindkét lejátszónál is csak sima DTS hang volt dekódolva az erősítőn.
Hangkártyám egy alaplapi integrált VIA VT1708S HD Audio codec,(7.1ch Windows Vista Premium Level HD Audio) 192Khz/24bit PCM jel leadására is képes.
Szerinted mi lehet nálam a gond, hogy csak sima DTS-ben szólnak a HD master audió sávos felvételek?
A segítségedet előre is köszönömÜdv. dz1
-
dz1
tag
A szerk. idő sajnos közben lejárt. A Kef-ek 2x2,8méter Van den hul Jade Royal(2,52mm2) vannak bekötve, ez a kábelhossz elegendő lenne akár kettős kábelezésre is. Szerinted az én esetemben lenne értelme a kábeleket kettévágni majd kettős kábelezéssel a kef-eket vele bekötni? Valami hangminőség javulás lenne szerinted?
-
dz1
tag
A mostani Kef-ek mellé semmilyent, nemrég vettem őket használtan. Sajnos nincs rá lehetőségem csak úgy csereberélgetni a szubokat. Ahhoz előbb meg kéne vennem a mélynyomót.... Viszont volt régebben 200wattos pioneer passzív szubcsővem amit egy 2x80wattos technics erőlködővel hajtottam meg, de az nem szólt olyan mélyen+dinamikusan mint a magnat. nemrég az erősítőt+a centersugárzót lecserélten egy tx-sr508-ra+kef iq20c-re. A mérőmikrofonos kalibráció megkezdése ellőtt a magnat sub hátulján a hangerőt kb. 30%-ra állítottam be, a kalibráció végén az erősítő -11db-re lőtte be a a mély hangcsatorna jelszintjét a többi hangsugárzóét meg -9db-re. Ebből csak azt a logikust következtetést vonom le, hogy bőven elég a teljesítménye a kefekhez, nem kell maxon járatni magas hangerőn amikor már elkezd torzítani. Van benne még elegendő tartalék. Nekem a hanjga tökéletesen megfelel, elég mélyre le tud menni, pedig csak 20centis mélynyomója van. Társasházi lakásba szerintem ennél felesleges jobbat/nagyobbat venni. A kef-ek önállóan is elég szépen meg tudják szólaltatni a mélytartományt.
Más: Lejjebb vittem a tévét 69cm magasságba, a frontok egymástól 1,5métere, a faltól fél métere vannak. Mi a véleményed? Így már jó szerinted a hangsugárzók+a tv. elrendezése?
-
dz1
tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy Pesten StremAudion kívül Dynavoice meg Qln tipusú hangfalakat mely üzletek forgalmaznak még?
Pesten hol találhatók nagyobb üzletek/bemutatótermek ahol nagy választékban hangfalakat erősítőket lehet kapni/meghallgatni? Pár nagyobb üzlet nevét, címét meg tudnátok adni? -
dz1
tag
A közeljövőben tervezem egy onkyo tx-sr508-as erősítő vásárlását ami már többek közt tartalmazza a Dolby Prologic 2z-t. A Dolby Prologic 2z-hez FELSŐ front hangsugárzónak te milyen hangsugárzókat ajánlanál? A felső front hangsugárzók sztereó üzemmód esetén is fognak szólni ezzel az erősítővel, vagy csak az álló frontók? Milyen magasságban ajánlatos elhelyezni a felső front hangsugárzókat?
A szobám 2,7méter belmagasságú, a hátsó hangsugárzók 1,7méter magasságban vannak elhelyezve.
Köszönöm az eddigi segítséged
Üdv. dz1
-
-
dz1
tag
válasz
#09634560 #13702 üzenetére
Lényeg:nyugodtan rákötheted a Onkyodra csak a kissebb(6 Ohm) beállitást válaszd.Választhatod a 8 Ohmot is,csak akkor halkabbb lesz,amit gondolom nem szeretnél.
Na ezt nem értem. A hangfalakon lehet azt beálitani, hogy hány OHm-os legyen?
Jelenleg nekem nincsenek magnat Quatum hangfalaim, a közeljövőben tervezem Magnat Quantum 503 hangsugárzók vásárlását.
-
dz1
tag
Sziasztok!
A Magnat Quantum hangfalszériánál a gyártó 4-8OHm-os impedancia értékeket add meg.
Most akkor nem értem, 4 vagy 8OHm-osak ezek a hangsugárzók?
Nekem egy Onkyo TX-SR500-as erősítőm van, amire a manual szerint 6-16OHm közötti hangsugárzók köthetők. 6OHm allat az erősitő károsodhat. A kérdésem egyszerű: Az én erősítőmre lehet csatlakoztatni Magnat Quantum szériás hangsugárzott?
A válaszokat előre is köszönöm
U.I.: Ja meg a Magnat Quantum szériás hangsugárzóknál a gyártó által megadott teljesítményértékek 4 vagy 8OHm impedancia terhelésre értendők?
Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- SSD kibeszélő
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest