- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Aktív témák
-
muzsikpeti
aktív tag
Had kérdezzem meg, hogy hallottál már jmlabot/ focalt szólni?
Mert szerintem az után már könnyen tudsz választ a kérdésedre.Plusz egy szavazat a 714-re, de nagyon jól szól a 706-os is, csak ahhoz állvány is kell.
Ha meg áldozól egy kicsit többet akkor egyértelműen 716-os. Ott már nem lesz hiányérzeted mély terén se. -
BBéci
legenda
-
Z0mbi
senior tag
Orulok hogy ezt irod...nem azert mert nekem is onkyo-m van. Hanem azert mert az emberek a mai napig nem hiszik el hogy a legszutyokabb erosito is jobbat tud produkalni egy jo hangfallal mint egy felmillios erosito egy 70 rongyos jbl settel.... (vagy tok8 milyen)
A lenyeg hogy hifiben a hangszoro a legszukebb keresztmetszet... (kabelek, erositok mar a kommersz kategoriaban is nyujtjak azt amire itt a legtobbunknek valaha szuksege lehet) -
Termi16
őstag
Hangkártya tuti nem szól ebbe bele, valamilyen szoftveres beállítás lesz a megoldás szerintem.
Esetleg próbáld ki a Total Media Theatre 3-at. Ott csak annyit kell tenned, hogy az audio fülön beállítod a hdmi-t, meg hogy ne csináljon vele semmit, és máris megy minden szépen.
-
-
Vidala
senior tag
A kép alapján lenne két észrevételem:
Amennyiben a kép képszítésének a helyéről hallgatod a rendszert úgy,
1) a frontsugárzóidat fordíts a hallgatási pozíció felé (ne látszanak az oldalai, csak a frontja)
2) ebben már lehet lehet torzít a lép, és ezért nem állja meg a helyét, de egy picit távolabb kéne elhelyezned őket egymástól, ha erre van lehetőséged. -
BBéci
legenda
Az előző kérdésem kicsit kötekedős volt, gondoltam, hogy nem cipeltél haza egy kisteherautónyi mélynyomót, mint én, amikor még vállaltam csoportteszteket.
Az a lényeg, hogy nem tudhatod, miként alakulna a rendszered hangzása egy másik, komolyabb mélyládával. Én is megdöbbentem, amikor a mostani Velodyne SPL 1200 Ultrát beiktattam, akkorát dobott az összképen, mintha az egész rendszert kicseréltem volna.
Pedig korábban volt nálam SPL12R, CHT Q, DD15, szinte az egész paletta.
Az, hogy az önbemérő hány decibelt vesz le a szintekből,. az abszolút semmit nem jelent!
Viszont nagyot hibáztál, amikor nem állítottad a hangerőszabályzót maximumra. A frekvenciaváltót szintén a legmagasabbra kell tekerni!
Passzív szubcsőhöz ne hasonlíts semmit, nincs értelme, egy rakás kula csaknem az összes.
Az, hogy a frontsugárzók milyen mélyre mennek, megintcsak lényegtelen, mozizáshoz mélyládára mindenképpen szükség van!A tévé közepe legyen szemmagasságban!
Kettős kábelezés
Az egyik frontot kösd be a két madzaggal, állítsd az erősítőt ötcsatornás sztereóra, és fülelj. Aztán csak egy kábellel, majd megint kettővel. Amelyiket jobbnak hallod, annál maradj!
Természetesen a többi vezetéket ki kell húzgálnod az erősítőből. -
dz1
tag
A szerk. idő sajnos közben lejárt. A Kef-ek 2x2,8méter Van den hul Jade Royal(2,52mm2) vannak bekötve, ez a kábelhossz elegendő lenne akár kettős kábelezésre is. Szerinted az én esetemben lenne értelme a kábeleket kettévágni majd kettős kábelezéssel a kef-eket vele bekötni? Valami hangminőség javulás lenne szerinted?
-
dhcodoki
senior tag
A plazmának ~160cm-nél van a teteje.
A mission M31i valóban kicsi ehhez az erősítőhöz. Viszont én úgy gondolom, hogy ezt a rendszert már lehet hívni házimozinak. Persze a fejlesztés sosem ér véget, erre már rég rájöttem, így mindig van valami, ami egy kicsit kilóg a többi közül. Ezt beleszámítva írtam, hogy számomra a tökéletes egyensúly megvan. Egyébként a jelenlegi 15m2-re elég az m31i. Sokan ezt is túllihegik. Hajlamosak túlpakolni a szobát hanggal. Nem csak, hogy pénzkidobás, de még szarul is szól. Én mindig azt vallom, hogy a szoba is a házimozi egyik fontos (ha nem a legfontosabb) eleme. -
Dorian
félisten
Sajnos nem igazán emlékszem pontosan. Amikor 3 éve megvettem a hangcuccaimat egy rakat helyen jártam hallgatózni, de már rég volt. Az Izabella-Aradi u. sarkon is van egy bolt, a Szt, István körútról északra nyíló egyik utcában is... Vannak itt, akik jobban ismerik ezeket a helyeket...
Thuglife: lehet, h igazad van, nem tudom...
-
törölt tag
Lényeg:nyugodtan rákötheted a Onkyodra csak a kissebb(6 Ohm) beállitást válaszd.Választhatod a 8 Ohmot is,csak akkor halkabbb lesz,amit gondolom nem szeretnél.
De ha érdekel:A hangsugárzódnak bizonyos frekvenciákon 4,a többinn pedig joval nagyobb az ellenállása.Ennek nem egyértelmű megadása esetén a kissebb a mérvadó.De csak nagyobb áram esetén lesz 4,kisebben lmegnő az ellenállása. Az erösitőnek nincsen impedanciája,csak terhelhetősége,de mintegy érzékeli hogy U feszültség leadásakor 6 Ohm ellenállást kell leküzdenie,ha ettől kissebb akkor megnő az áramerőssége tehát 4 ohmos impedanciánál és adott frekvencián.Tehát 4-6-8 impedancián nagyobb-kissebb-mégkissebb teljesitményre képes.De elvisel valamivel kissebb impedanciát is, de 4 ohm alá már nem szabad mennie mert akkor a nagy áram tönkreteheti. Ha 8ra állitod akkor kissebb áram megy ki és halkabban szól.Különben ha mérnéd az ellenállást szinte alig jönne ki pl.6 Ohm.3,8-fölfelé bármelyik kijöhet még akár 32 is bizonyos frekvencián,ott pedig gyakorlatilag nem szól.
Quantum több széria van,Nem tudom,melyiket vetted.De ha 4-8 ohm van megadva,akkor két teljesitményérték szokott kiirva lenni,pl 250/180 Watt vagy 180/100 watt.Ha egy van azt 4 ohmra számold.
Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen videókártyát?
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Milyen légkondit a lakásba?
- SSD kibeszélő
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Eladó nem szép állapotban levő Apple iPhone 12 128GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest