- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Légies iPhone halvány színei
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
Aktív témák
-
Z0mbi
senior tag
válasz
vtechun #20283 üzenetére
No olvasgattam amiket kuldtetek... ennek a nagy savszelessegnek tenyleg nem sok ertelme vagyon... Egy par dolgora rajottem viszont utkozben amit megosztok hatha valakinel helyre rak valamit
Az hogy a BD n mondjuk 4Mbps el megy a TrueHD vagy DTSHD MA az nem azert van mert ok se latjak az ertelmet annak hogy kihasznaljak a 18 vs 24Mbps savszelt... Kihasznaljak...
Amit a legtobb lejatszo kiir savszelt az infoban az a tomoritett stream savszelje. Ez ugye kitomoritve valoszinu hogy 18 vs 24Mbps en landolna maximum. (attol fugg..) Szoval ez logikus.Egy masik dolog ami csak az en sotetsegemet vilagositotta meg:
Az hogy egy tomorites Lossless (vesztesegmentes) egy hang eseteben azt jelenti hogy az analog jel tartalmat visszaadja. De semmit nem mond arrol hogy az a jel milyen formaju/ minosegu. Az en fejemben eddig a lossless azt jelentette hogy minoseg/tartalom ugyan az.
Persze belegondolva hulyeseg mert az eletben nem lesz szinusz alakja a szinusgorbenek egy DA konvertalas utan... (na jo...lehet 512MBit melysegben 1THz es frekvenciaval is mintavetelezni es akkor lehet hogy mar kozelitunk)
Szoval ahogy itt emlitettek az fontosabb hogy 24/96 on legyen (vagy tobb) a mintavetel...es ez igy logikus is
No vege az eszmefuttatasnak
Tovabbit!(ettol fuggetlenul nagyon kivancsi vagyok a vaktesztre a felszerelesemen...kerdes csak az hogy a laptopom HDMI jen ki fog e jonni a DTSHDMA vagy nem
)
-
szmegma
aktív tag
válasz
vtechun #20214 üzenetére
Varj mivel en Angliaban elek ezert itteni boltban kell keresgelnem.
Nem ertem a mukodeset.
1. Ha az erositot bedugom a MASTER-ba akkor a SLAVE socketban csak akkor lesz aram amikor az erositot bekapcsolom? Ha ez igy mukodik az tenyleg nagyon jo, de honnan tudja a hosszabbito, hogy bekapcsoltam az erositot? Gondolok itt arra, hogy a standBY-hoz is hasznal aramfelvetelt az erosito, tehat bekapcsolom es a SLAVE socketek is aram ala kerulnek?
2. A MASTER-ban allandoan van aram?
3. A fenti olyan kivitel, hogy van ket olyan socket is amelyikben a MASTER-tol fuggetlenul is van aram. Ez jo?
-
ToxicOs
csendes tag
-
holden72
tag
válasz
vtechun #13144 üzenetére
Köszönöm az infot.
A 308-al mennyire vagy elégedett? Nézegetem én is az erősitőket. Igazából a 308-as teljesen elég lenne, viszont jó lenne a mérőmikrofonos megoldás is, viszont csak azért nem vennék 508-ast.
Így mérőmikrofon nélkül is jól be lehet lőni a rendszert?
Köszi
-
Gabor970
addikt
válasz
vtechun #13009 üzenetére
amerikai és angol áruházaknál találtam vásárlói véleményeket. Ott húzták le többen, hangminőségre kritizálták, hogy minden új technológia benn van. de rosszabbul szól mint az 5 évvel ezelőtti. Többen megbánták az 5-7 éves készülék cseréjét. De ugyanezek voltak 508 esetén is, mert azzal is szemeztem. Aztán elment a kedvem. Pedig az 508 nagyon tetszett, és a 63000Ft áron a 308 is. Nagyon kellene vennem valamit, mert üres a polc, a Technics SA-GX930-amnak már csak a hűlt helye, és nem gondoltam, hogy ennyire zavarni fog a TV a saját hangszóróján. Főleg ha elcsípnék valami jazz, vagy klasszikus koncertet... Már majdnem kiszaladtam vasárnap a bolhára, hogy valami sztereó erősítőt hazaviszek, bármi is legyen az.
BBéci!
Szombaton feldobtam egy hirdetést, amit elírtak, Denon 2803-at kínálnak -és nem 2808-at, ahogy hirdetik- 60e Ft-ért. Ismered esetleg azt a készüléket?
-
BBéci
legenda
válasz
vtechun #12953 üzenetére
Kis keresgéléssel ki lehet deríteni a Mission bevezető árát és a mostanit is, hogy mennyiért adják más országokban. Németeknél rendszerint félár közelében kínálják a kifutó modelleket, amíg el nem fogynak. Ha az több év lenne, még lejjebb viszik az árakat. Több üzlet hajlandó Magyarországra is postázni.
-
törölt tag
válasz
vtechun #12902 üzenetére
Dali Concept Sub. Olyan, mint a trafó hangja, s több méterről is simán hallom, ha készenléti állapotban van, akkor is. Rákérdeztem itt a topicban, állítólag teljes csendben kéne lennie. A Z-5500-zal pl. nem volt ilyen gond, amikor nem kapott jelet, az néma maradt. Más ládát nem próbáltam.
-
Gabor970
addikt
válasz
vtechun #12848 üzenetére
hát ez nem rossz dolog, mert akkor mehet a UPC beltérijéből a HDMI az erősítőbe, és onnét tovább a TV-hez, vagyis nem kell külön optikain kötnöm a set top boxról a hangot az erősítőbe. Nem minden esetben van szükség az erősítőre TV nézéskor. Hmm, ezt ebben az alsó szegmensben csak a 308-as onkyo tudja, vagy ez általános dolog? Vagy esetleg az 1,4 HDMI sajátja?
Vidala!
Valóban, ez így lehet. És egy 300,000,000 lakosú országban, mások a léptékek eladási számokban is. Tényleg.
V.Attis!
Ha olyan DVD lejátszóval egybe épített erősítőfélére gondolsz, akkor igen, azoknak nincs bemenetük, amiből 5,1-es hangot csiholnának. Legfeljebb kimenet van, ha rájöttél, hogy a beépített erősítő és a "bögre" hangszórók mit sem érnek.
Vagyis, ahogy előttem is szóltak, egy erősítőre van szükséged meg hangszórókra/hangfalakra, nevezzem bárminek....
-
törölt tag
válasz
vtechun #12722 üzenetére
Hogy én se maradjak ki a sorból:sztereón nekem a DPLllx Music vált be.(4.)
Dolby Digitalnál pedig akciódús filmnél a Sorround Enchanged.Simán jó a standard.(3.)
Ha van THX akkor feltétlen használom.(2.)
DTS az mindenhogy jó.De ha van Discrete az a legjobb,azt használom.(1.) -
törölt tag
válasz
vtechun #12703 üzenetére
Én a beszédhanghoz igazítom a hangerőt. A Denon 390-et így 80-ból filmtől függően 50-54-ig tekerem el. (30-on elég halk.) A legtöbbször így a jó, viszont az akciójelenetek meg majdnem szétvetik a szobát, s nemcsak a mélyhangok miatt. Mindezt egy meglehetősen szerény Dali Concept 2, Center és Sub rendszeren.
Az erősítőt év vége felé le is akarom cserélni egy AVR 360-ra. Úgy érzem, hogy a Dolby Volume funkcióját nagyon fogom szeretni, főleg estefelé. Van még néhány számomra fontos aprósága, de ezek mellett zenére is csak jobb lesz, mint ez a hurka Denon.
-
modflow
veterán
válasz
vtechun #12575 üzenetére
Ti akkor hol tároljátok az erősítőt?
Csak nem hagyhatom a nappali közepén a földön.Vagy új állványt kellene venni? Pedig a mostani se régi.
2 éve vettem a TV-vel.
Amúgy még nem tudom milyen is igazából a rendszer, mert csak PS3-al tudtam optikán összekötni, PC-vel csak analógba, ott meg nem hagy semmit buherálni és hát úgy nem volt az igazi. Úgy tűnik per pill, hogy azért hiányzik az a mélynyomó, bár ennek meg az mond ellent, hogy optikán sokkal jobban szólt még a mély is.
Szerintem csak napok/hetek múlva, ha mindennel képben leszek tudom meg, hogy mit is tud ez valójában.
-
BBéci
legenda
válasz
vtechun #12401 üzenetére
1,5 négyzetmilliméteresnek saccolom, de a képről valóban nem lehet pontosan megállapítani. Hiába teszel mellé gyufaszálat, a szigetelés miatt azzal sem leszünk előrébb, ráadásul sodrott és nem tömör a vezeték, tehát bőven van köztük levegő is. Felejtsd el az utólagos méregetést, kizárt, hogy valós eredményt hozzon.
Szerintem a háttérsugárzókhoz is ajánlott a 2,5 mm2, mert oda legalább 10 méteres madzagok szoktak kelleni. -
Vidala
senior tag
válasz
vtechun #12384 üzenetére
A számítás eredménye jónak tűnik, csak egy dolog nem hagy nyugodni: ugyan a kép alapján nagyon nehéz az arányokat érzékelni, de az nekem nem tűnik még egy 2,5-es nemhogy 4-es vezetéknek sem.
Meg tudtad nézni mi van ráírva? Mivel mérted, tolómérővel?
Illetve a hangfal ellenállását és a vezeték hosszát is figyelembe kell venni az keresztmetszet megállapításához. De amúgy erről értekeztünk már részletesebben kicsit korábban. (Ha jól emlékszem BBéci egész precíz javaslatára, akkor a vezeték szálait kéne megmérni, hogy a köztük lévő levegőt ki tudjuk szűrni).A 1,5-öt ökölszabály alapon mondtam minimumnak.
-
Vidala
senior tag
válasz
vtechun #12363 üzenetére
Warter # 12362: Nem, még 90-ért sem látom jó vételnek.
Inkább amiket vtechun ajánlott. Az 508-as Onkyo megfontolandó +20-ért, de mindkettő többet nyújt néhány nem elhanyagolható szolgáltatás terén, mint az AVR 155-ös.
Talán amerre még kacsingatnék, az egy Polkaudio TSi szett (300+100+CS10) kb. 150-ért.
Még az 508-as Onkyo-val is beljebb lennél 250-nél, igaz ugyan nincs mélynyomód, de azt később is vehetsz hozzá ~ 50-ért (nem kell ugyanahhoz a márkához ragaszkodnod), viszont eldöntheted, hogy mennyire van rá szükséged (többet ad, de az állódobozok miatt már nélküle is kellemes meglepetésben tud részesíteni)
-
BBéci
legenda
-
stefan01001
csendes tag
válasz
vtechun #12252 üzenetére
Nekem is az ágy a lehallgatási pozíció, ami falig van tolva, és a falon vannak a surround –ok kicsivel a fejem felett. Teljesen jó a térhatás, nincs okom panaszra. Minden lövedék becsapódását tisztán hallom, hogy hol csapódott be, gallyak reccsenését. Kicsi hangszóróim vannak, hkts 7 –es.
-
BBéci
legenda
válasz
vtechun #12252 üzenetére
Már többször volt szó a háttérsugárzók tiédhez hasonló elhelyezéséről. Amennyiben a dobozok egy vonalban vannak a füleiddel, és mögötted közel van a fal, direktsugárzókkal nem alakulhat ki surround hangzás, ahhoz dipólok kellenek.
Ezt sajnos kevesen veszik figyelembe, amikor vásárlásra kerül sor.
Le kell mondanod a hátad mögül érkező hangokról, ami alaposan megcsonkítja, korlátozza a mozihatást. -
Thuglife
senior tag
válasz
vtechun #12252 üzenetére
Én - mivel nem akartam megfúrni az újonnan tapétázott falat - a kanapé mindkét oldalára magas DVD állványokat terveztem , majd megcsináltattam... és azoknak a tetején figyelnek kicsit befelé fordítva a surroundok!
De ez csak egy elhelyezési módszer... biztos sok jobb van! -
Mustármag
őstag
válasz
vtechun #12093 üzenetére
Hát igen kb akkor a a tér amiben használni fogom!
Én nem a teljesítményre megyek hanem hogy a megadott őszégből a lehető legjobb minőséget hozzam össze !!(De gondolom ezzel nem vagyok egyedül!)
(Pl ez az oka annak is hogy a Logitech Z-5500 helyett választottam azt hogy össze rakom magamnak!) -
P.Zoli22
tag
válasz
vtechun #11976 üzenetére
Sziasztok,
a héten viszik a h/k 142es erősítőm, és szeretnék valamilyet 100ezer környékén, HD-képes, hdmi-n viszi a képet hangot mindent! nézegettem feljebb a pio, onkyo, denon lehetőségeket, viszont tanácsot kérnék, hogy minőségben melyik áll legközelebb a harman-hoz? vagy megéri egyáltalán lecserélnem?
-
Vidala
senior tag
válasz
vtechun #11831 üzenetére
Ez így nekem nem sokat segít (mert ugyanúgy nem hallom), de Gábor11-el megoszthatod (meg persze velünk) a tapasztalataidat. Mondjuk a + gipszkarton megfricskázza a dolgot.
Persze bizonyos tekintetben mindegy, mert ez adottság. Igazából minden térnek/szobának más és más az akusztikája, tehát így távolról okoskodni majdnem semmi értelme. Mégis amiatt van egy pici, hogy ötleteket lehet adni bizonyos fokú javításhoz, vagy egyáltalán ahhoz, hogy mit érdemes figyelni, ami lényegesen ronthatja a hangképet.
Szoktak erre járni a témában nálam jártasabbak, talán ők majd mondanak még erre valamit. -
hétalvó
addikt
válasz
vtechun #11823 üzenetére
ez a banándugó 4-es madzagtól jó kb és főleg autóhifibe a mélyládához, mondtam, hogy nem jók ezek a dugók, ha minden kötél szakad a kábel végéből csinálj egy hurkot majd az hajtsd vissza a kábel alá és így tedd be a résbe fölül legyen a szigetelés utána szorítsd össze, érdemes a végén kombifogóval meghúzni, mert képes visszalazulni.
a legnagyobb baj velük, hogy ha kirántják őket simán rövidre zárják egymást, mivel szigeteletlenek.
-
Vidala
senior tag
válasz
vtechun #11826 üzenetére
Én azért ezt az elején megbeszéltem az asszonnyal: a hangdoboz nem virágállvány!!! A hangkép romlása mellett attól nem tartasz, hogy egyszer véletlen túlöntözi, és mégsem válik tőle Nautilus hangfallá?
Nekem 2,5-es van, az már "elég" vastag. Azt, de még a 1,5-est is simán be kéne tudnod szorítani. Csavarhúzót is alkalmaztál hozzá?
-
Vidala
senior tag
válasz
vtechun #11823 üzenetére
Szvsz oldalról dugod a kábelt és hátulról megszorítod a csavart. Ha nem tudod rendesen megszorítani, mert mondjuk nem elég a menet (?), akkor vagy valami gixer van a dugóddal, vagy vékony a kábeled (utóbbi valószínűtlenebb).
Amúgy nem akarok nagyon beleszólni, de a -3. képen mit keres egy dracéna a jobboldali állódobozod tetején?
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen okostelefont vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- Gitáros topic
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest