- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
Aktív témák
-
Gorneck
legenda
Sziasztok.
Tegnap megkaptam és ki is csomagoltam a Proson Stadium 5.0-ás szettem. Nem apró az már egyszer biztos. De most már biztosra tudom, hogy tartót kell neki csináltatnom, mert a 30as mélység inkább 31...de ezt majd asztalos megoldja.
Viszont lenne is 1-2 kérdésem:
- a tartónak van vmi extra kívánalma? Itt legfőképp anyaghasználatra gondolok.
- a tartó felületére milyen anyagot kell rakni? Mert a doboznak nincs lába, vmi vékonyabb szívacsos csúszásgátlós háló jó lesz vagy kéne vmi keménygumis öntapadós "bak" rá?
- az egyik stadium 6osnak az U rövidzárja hiányzik. Ezt mennyire lehet bereklamálni? Bolt válogatja? -
Gorneck
legenda
válasz
Toobee #46108 üzenetére
Árban legfőképp...a héten elég sokat beszéltem velük és haver is személyesen...sajna elég sok minden ami akcióba van kiírva már nincs nekik, vagy csak bemutató db (mondjuk azt piszok jó áron oda is adták volna)...a következő adag meg kizárt, hogy ezen az áron fog érkezni...
Szal lelkiekben fel lehet készülni, hogy az áfa emelés nem kicsit fog odabaszni... -
Gorneck
legenda
Ha minden igaz, ma hozza el ismerősöm a Proson Stadium 6 5.0 szettem (mivel sem event2 sem cs-5 nincs nekik így maradtam a 6osnál, mind2 eladó ezt ajánlotta). Subból R10et ajánlottak a reality helyett, de sajna arra már nem fogja futni idén. Mire költözöm viszont az is meg lesz.
Remélem nem járok rosszul vele és remélem vmikor köv héten ki is tudom majd próbálni.
-
Gorneck
legenda
válasz
littlerock #44740 üzenetére
Látom jött kieg válasz...
Elég neccesnek tűnik...
-
Gorneck
legenda
válasz
bajnokpityu #43954 üzenetére
Azé majd akkor egy link érdekelne...
-
Gorneck
legenda
válasz
bajnokpityu #43950 üzenetére
Erre van vmi konkrét linked is? Amit pl jónak tartasz. Vmi ilyesmire gondolsz? [link]
-
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
A magasság miatt nem vagyok benne biztos...mármint a 15 fokban.
Amúgy ez menne bele...20x19.5x53 a mérete, ami nem kicsi és elég magas. A vogels szerint ez már magas...
-
Gorneck
legenda
válasz
hackeeeee #43493 üzenetére
Tartó barkácsolásra gondoltam...még ez lenne ami oké, de aszhem kénytelen leszek megvenni a dobozokat utána tovább gondolkodni, mert ez a 15fok nem biztos elég...
-
Gorneck
legenda
válasz
hackeeeee #43488 üzenetére
Én is pont ettől félek (nem nagyon akarom ezt meglépni, lenne másik tartó is, de ahhoz meg nem ajánlják az 50 centinél magasabb dobozokat)...de a proson oldalán egy kurva leírás sincs, sőt az új szettjük még csak fent sincs (vagy van egy másik oldaluk amiről nem tudok), de teszt sincs róla...méret adatokat is úgy kellett vadásznom...
Már látom előre ebből barkács lesz...
-
Gorneck
legenda
Egy ilyen tartó esetén, hogy rögzítem rá a hangdobozt? Mert a kinézett szett dobozai 7-8 kilós súlyt képviselnek dbonként. Ezt sajna a "polcom" nem fogja elbírni, ha elbírná se biztos húú de jó lenne, mert állítanom kéne rajta (dönteni).
-
Gorneck
legenda
Sziasztok.
Apróban láttam: Onkyo TX-SR600E 6.1 erősítőt, mennyire számít egy ilyen jó vételnek? 40k környékén már lehet kapni. Jobb rosszabb, mint egy pio 520 vagy egy sr308 (beszerzése igen csak nehézkes, ahogy látom)?!
-
Gorneck
legenda
válasz
Patice #42468 üzenetére
Első körben mindenképp erősítőről meghallgatom a genius-t...hogy képbe legyek mit is szeretnék cserélni mire.
Akkor jól értelmeztem a dolgot.
Meglátom decemberbe mennyit fognak az árak változni és úgy tudok dönteni...remélem az erősítő még idén belefér.
Vannak, korlátozott számban...
Ehhez jön is 1-2 kérdés, aztán sztem teljesen fel leszek világosulva és már csak pénzt költeni kell:
Adott egy LG 42LK530, egy Maya hangkari (bár az alaplapomon is van, lehet megy a kari eladásra bár nem tudom lehet e vmi különbség a kettő közt), meg akkor egy erősítő.
1, hangkariról optikán keresztül küldöm a jelet az erősítőbe...
2, tvről optikán keresztül küldöm a jelet az erősítőbe
3, vgaról hdmin keresztül küldöm a jelet a tvbe
Vagyis szükségem lesz 1 HDMI kábelre és 2 optikai kábelre, hogy ha csak TVzek erősítőről menjen a hang, ha csak gépezek erősítőről szóljon a zene.
Optikai kábelből mind1 milyen? Gondolom ezen a szinten csak annyi a feltétel, hogy ne vmi noname vackot vegyek és ennyi nem (nekem ez jött le a topikban keresgélve)?(#42472) Sanci38: Ezt privátba is írtad anno...köszönöm.
Lehet, akkor átgondolom az onkyo-t, ha már rock/metal amit hallgatok és annak az erősítőnek jobban fekszik.
-
Gorneck
legenda
válasz
Patice #42458 üzenetére
A hangfalakat nem fogom úgy megvenni, hogy simán csak lerendelem és nem hallgatom meg előtte. Ennyi benzinezést kibírok (persze előtte érdeklődöm van e rakin amit kinéztem és megoldható e a hallgatózás).
Ha meg már ott vagyok, akkor próbálok hallgatózni és ott megvenni a kábeleket is. Bár ezt még meglátom, mert ha jól emléxem 2x1,5es kábelekkel van már kiépítve a szoba.A HDMI mennyire gáz, hogy nincs? Minek van szüksége erre, mármint hogy leveszi vagy sem a hangot? Lejátszók?
PC-ről fog menni, optikán keresztül, tv-n szintén optika van. Mert, ha ez elég, akkor valóban elég a 420ast pio is. -
Gorneck
legenda
válasz
#09634560 #42459 üzenetére
Optikán keresztül fog rá menni a hang...de ez valóban jó érv, a későbbiekben.
308as Onkyo tudja ezt igaz?Nálam csak ez szól...igaz ennek a kettőnek számos fajtája, de inkább a mozi a lényeg. Bár ha jól olvasgattam a proson igen jól szól onkyoval...
Az a pár watt különbség számít? Bár kétlem, hogy valaha is nagyobb erősségűre cserélném a rendszert. -
Gorneck
legenda
válasz
Patice #42447 üzenetére
Pio vsx 421 vagy 520, vagy onkyo tx sr308. E 3as közül lesz megvéve 1 még az idén, a többi költözéskor vagyis febr\márc magassága. De erősen 520 felé kacsingatok, annak ellenére, hogy a 421 sokkal jobban tetszik.
Szűkös hely miatt nézegetek inkább polcos dobozokat...nem a keret miatt...jobb összeállítást ilyen árban fekete színben nem találtam.5.1es az eredeti cél...zene (rock\metal) csak halkan, éppen halhatóan netezés közben...mozizás közben már szeretem a hangerőt...
Meghallgatnám, ha lenne rá időm és BPi lennék...de mindenképp megfogom, mert kábeleket is kell majd vennem hozzá. Szal akkor már pénzzel a zsebben teszem azt.Stadium 6ból raknám össze az már kicsit jobban fájna...
Az a 180k már az ingerküszöb felett lenne...
-
Gorneck
legenda
válasz
Patice #42399 üzenetére
Köszönöm a válaszod és robi0604 (#42398) neked is.
Event 2 és a stadium 6 (azokból raknám össze, sub maradna a 25ös ami a cs-5 szettbe van) mellett ez is kiszemelt, csak jó lenne meghallgatni már őket, mert lehet a kisebbik event 2 is elégséges lenne 17 nm-re a genius 5050 után.
-
Gorneck
legenda
Sziasztok.
Ha jól sejtem akkor nem nagyon hallotta még senki ezt a szett-et: [link], de azért lenne egy kérdésem, hogy a gyártó miért választotta ezt a fajta kialakítást? Van ennek vmi különleges oka?
-
Gorneck
legenda
Ehhez volt már vkinek szerencséje? [link], elég új modell és nem nagyon találtam róla semmit.
-
Gorneck
legenda
válasz
#09634560 #40310 üzenetére
Akkor ezek szerint sok szobában rosszul van elhelyezve a front, ahol nincs nagyon mód álló hangfalakra. Nálam is sajna 160 környékén válik szabaddá a fal, pont emiatt kellett magasabbra tennem a polcokat/tartókat és emiatt nehézkes egy rendes hangfalszettet összehozása.
Ahol lesz vagyis már van a két fotel, onnét van bőven távolság a szoba hossza miatt. Ez a távolság van 2 méter, sőt...sztem több. Center szerencsére simán el fog férni a TV felett...[link]Az írtak alapján nem lesz egyszerű dolgom a hangfalak beállításával, sőt, lehet a frontokat kénytelen leszek lejjebb tenni, hogy ha már tényleg ennyi pénzt áldozok, akkor ne vesszen kárba.
Szerencsére nem holnap lesz a Geniusok (5050) cseréje. Van időm olvasgatni nézelődni optimális döntést hozni. -
Gorneck
legenda
válasz
#09634560 #40293 üzenetére
A polk tsi200as + sub szett mellett nézegettem ezt is amit linkeltél. Gondolom a polk jobb hangminőséget képvisel ehhez képest.
Ami viszont még érdekel, hogy milyen magasságban érdemes ezeket hangfalakat elhelyezni? Szoba méret hasonló, mint a kollégánál...talán picivel nagyobb ahova én szánnám.
-
Gorneck
legenda
Sziasztok.
Nem is oly rég gondolkodtam el, hogy le kéne cserélni a Genius 5050 rendszerem, mert a jelenlegi szobám cserélődik egy kb 4x5 nm-esre (március környékén, szal addig van idő gyűjtögetni).
Eddig a kiszemeltem egy Edifier S550-en volt, ami nem egy tipikus "bögre" szett.
Bbéci korábban javasolta, hogy 18-20nm-es szobába illik már álló frontokat tenni...viszont nekem egyre jobban úgy néz ki nem lesz erre lehetőségem (TV\dolgozó szoba egybe lesz így az egyik falon nem csak a TV-t kell elhelyeznem, hanem a számítógépet is).Amit kinéztem erősítőket:
Pioneer VSX-420\520
Onkyo TX-SR308
Denon AVR-1311Hangszórók, ebből nem volt vmi nagy választék:
Polkaudio TSi 200 + 100 + CS10, ehhez később kéne egy sub.
Mordaunt Short Carnival HTS 5.1Vélemény?
Aktív témák
Hirdetés
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest