- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
medvezsolt #36449 üzenetére
Nem ismerem ezt a készüléket, bárt ezt meg lehet, hogy az OPPO cég hangolta
Nézz utána, hogy hibátlan-e a feliratkezelése stb.
-
Patice
nagyúr
válasz
medvezsolt #36449 üzenetére
A vinyó melegedése szerintem nagyban a vinyótól függ. Milyen fordulatszámmal pörög pölö. Ha az az elfekvő vinyód nem nagyon hajlamos a melegedésre, akkor hajrá. Max. ha tényleg nagyon melegszik veszel egy külső keretet neki, az kevesebből megvan, mint egy külső vinyó.
-
törölt tag
válasz
medvezsolt #36444 üzenetére
Egy enyhét... igen.
Egyébként komolyan gondolom, hogy megérné beruháznod egy media playerbe. Gondolom találtál a neten néhány biztossági másolatot és élveznéd a hangját. Szinte mindegyik MKV tartalmaz 1536kbps dts angol hangot, ezek nélkül semmit nem érne a film. Biztos, hogy van különbség a rendszereden is, legalábbis dinamikában tuti.
-
xtremetuning
addikt
válasz
medvezsolt #36444 üzenetére
Inkább az elgének szánja szerintem....
Mennyit kaphat ifjabb Mark ezért a kis opcióért, hogy a nevét adja ehhez..... -
törölt tag
válasz
medvezsolt #36429 üzenetére
Ha azt szeretnéd, hogy Optimusz fővezér angol dts hanggal szóljon hozzád, nincs más választásod, mint venni egy media playert. Már 14k-ért mindent kielégítőt kapsz. Ahogy írták előttem, még azon a rendszeren is lesz különbség 1536 kbps dts vs 384 DD 5.1 között, nem is kicsi. (hisz a rendszered Mark Levinson Úr hangolta
)
Ha így döntesz, egy dologra kell figyelned. Bizonyos márkák bögreszettei, nem fogadnak külső eszközről dts-t! A saját dvd playerük kiadja magából a dts hangot, de optikán max dolby digitalt fogad. Ez hasonló jogi problémák miatt van, mint a tévédnél. Úgy tudom, a régi Panasonic típusok ilyenek voltak, de szerintem Mark Levinson Úr terméke nem engedhetné meg magának ezt a csúfságot.
Azaz Optimusz fővezér immár kompatibilis lenne Mark Levinsonnal
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
medvezsolt #36438 üzenetére
Hát ha másban nem is, hangerőben szinte biztos, hogy veszel észre különbséget, szerintem.. Főként egy 1,5Mb DTS és pl. egy 384kbit-es DD hangsáv között.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
medvezsolt #36432 üzenetére
Nah meg, dts-ből Én nem nagyon láttam még 768kbit alattit.
-
jos3ph
tag
válasz
medvezsolt #36432 üzenetére
A DTS hangsáv hangosabb, tehát adott hangerőn hangosabb lesz a DTS, és tisztább, szebb.
-
jos3ph
tag
válasz
medvezsolt #36429 üzenetére
Az optikai kábel átviszi a DTS jelet, ahogyan a coax is. De ha a TV-d nem támogatja a DTS hangot, akkor nem is fog rajta átmenni! Egy külső lejátszót, ha beiktatsz, vagy egy multimedia playert, pl WDTV LIVE vagy POPCORN, vagy hasonlót, amit összekötsz a házimoziddal optikai kábellel, akkor lesz DTS hangod.
-
Patice
nagyúr
válasz
medvezsolt #36427 üzenetére
Nálad a TV a szűk keresztmetszet. Jogi okokból nem tudja kiküldeni a DTS-t. Az optikai át tudja vinni.
A házimozi tudja a DTS-t, és jól gondolod, DVD lemezről simán fogja vinni.
Nézz körül egy kicsit az üzletek, online boltok kínálatában alaposabban és fogsz találni DTS hanggal lemezeket. (Pölö Kill Bill ha jól tudom magyar DTS-el jelent meg DVD-n is, Gyűrűk Ura trilógia szintén, még ha a magyar hang nem is de az angol biztosan.)
A megoldás: vegyél egy egyszerű kis médialejátszót amin van optikai kimenet és azt kösd a házimozidra. Azzal lesz MKV-ról DTS hangod is.
-
jos3ph
tag
válasz
medvezsolt #36427 üzenetére
Ha jól emlékszem korábban azt írtad, hogy a tv-re is, és a házimozira is feltüntették, hogy DTS. Amire fel van tüntetve a logó, az elvileg tudja is azt. Valahol máshol kellene keresni a problémát! Az erősítőn a DTS hang annyiban múlik, hogy támogatja, vagy sem, ha nem akkor nem fogja lejátszani.
-
törölt tag
válasz
medvezsolt #36400 üzenetére
Ha jól értem: TV-be Pendrive MKV bedug, és onnan optikai kábelen ki a hang a házimozi csodának? Ebben az esetben nem lesz DTS hangod, mert az LG TV-k nem adnak ki optikán DTS-t.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
medvezsolt #35956 üzenetére
izlés dolga.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
medvezsolt #35950 üzenetére
hogy lehet igy hangfalat elhelyezni?
-
DjKoxi
senior tag
válasz
medvezsolt #35915 üzenetére
Nekem az 595-ös van - ebben van rádio - 2000 elején vettem 110e-ért kintről hozták, itthon boltokban 150e Ft volt.
Hibamentesen dolgozik azóta is, szeretem a hangját, mozira is kiváló. Egyedüli hibája az idétlen hangfalcsatlakozók. -
nebulo5
senior tag
válasz
medvezsolt #35915 üzenetére
Az árát nem tudnám megmondani. De már 2 alkalommal sikerült meghallgatnom, és ami említésre méltó, az a zenei tudása. Meglepően jó a sztereo hangja!
Éppen árulnak egy példányt, szerintem annyit mindenképp megérne. -
törölt tag
válasz
medvezsolt #35859 üzenetére
Még szóbajöhet:: Onkyo5405 vagy ha még van 5305 valahol.
-
Patice
nagyúr
válasz
medvezsolt #35859 üzenetére
Szerintem eléggé. Max. alkudhatsz még pár ezrest lefelé.
Csak példaként linkeltem be őket. Esetleg AVX oldalin is érdemes nézelődni. Ha lehetséges, akkor hallgasd meg őket vásárlás előtt, meg vigyél általad jól ismert anyagot, hogy legyen mihez viszonyítanod.
70-80k-ért egy belépő szintű erősítőt kapni újonnan. Egy egész szett meg kb. a duplája.
-
Patice
nagyúr
válasz
medvezsolt #35853 üzenetére
-
Patice
nagyúr
válasz
medvezsolt #35852 üzenetére
Igen, a TV-től függ, hogy milyen jelet tud kiküldeni optikain.
A szettnek, amit linkeltél, ha jól olvastam nincs optikai bemenete csak sztereó analóg.
Olyan TV-t még nem nagyon láttam amire rákötheted a hangfalakat is.
A Philips szettnek HDMI kimenete van, ezen képet fog küldeni a TV-nek. Hangot is küldhetne rajta, de szerintem alapból a saját hangszóróin fogja megszólaltatni a hangokat, nem a TV-n.
Amikor a TV játssza le USB-ről a filmeket, csak akkor lesz 5.1-es hangod, ha ki tudja küldeni a optikai kimenetén és ezt egy házimozi erősítőbe vezeted. Másik, olcsó lehetőség, ha olyan egybeszettet nézel, amin van optikai bemenet.
A Philipsnek van USB portja?
-
BBéci
legenda
válasz
Felejtsd el a pendrive-ot, használj külső merevlemezt a tévédhez!
A tévéd ki tud adni optikain Dolby Digital 5.1 hangot, HDMI-n nem! DTS-t semmilyen formában.
A mai lapos tévéknek nem szokott lenni erősített hangszórókimenete. Szerencsére.
Ismétlem: felejtsd el az egybeszetteket, ha nem akarsz magaddal csúnyán kitolni!(#35853) medvezsolt
Ha a linken szereplő áron vetted a tévét, akkor iszonyúan rossz üzletet kötöttél, ugyanolyan, sőt jobb képminőségűt kapni 30-40000 forinttal olcsóbban, amit most hangcuccra költhetnél és DTS is lenne a fedélzeten.
32 colos, HD ready felbontás 120000 forintért??? -
medvezsolt
senior tag
válasz
Tegyük fel, hogy még nincs kinézve semmi. Van a fentebb linkelt LG 32LE3300-as TV és szeretném 5.1-ben élvezni az USB stickről a filmeket, úgy, hogy a videomagnómat sem kell kidobjam. Ja és 50k környékén. Mit ajánlotok? Ha használt akkor melyiket, ha új akkor gondolom drágább lenne jóval, ha ezeket az "egybe szetteket" veszem mert másra pénzem, akkor milyent vegyek stb..
-
Patice
nagyúr
válasz
medvezsolt #35829 üzenetére
"Sajnos olyan házimozit nem nagyon lehet kapni ami lejátszó nélküli."
Ezt a mondatodat szerintem gondold majd át még egyszer.
A komponensekből összerakott IGAZI házimozi, az pont ilyen., csak nem ennyibe kerül.
A lényegre térve:
A TV-den optikai (digitális) hangkimenet van, analóg nem. Ez arra szolgál, hogy egy optikai bemenetes készülékre rá tudd kötni. Ilyen egybeszetteknél is van olyan, amin van ilyen bemenet. Ilyet keress inkább. Az megint kérdéses lesz, hogy a TV-d az optikain keresztül milyen hangot tud kiküldeni. Gyanús, hogy csak sztereót, ha szerencsésebb vagy akkor 5.1-et, abból is csak Dolby Digital-t, mert a DTS-t nem támogatja a TV.
A "házimozi-szett" amit kinéztél egy olyan megoldás, amikor a DVD lejátszó és az erősítő egy házban kapott helyet. Ide kell csatlakoztatni az összes kis hangszórót és a mélynyomót is. A TV-vel HDMI kábellel tudod összekötni. Bemenet meg csak analóg sztereó RCA csatlakozójú van rajta, tehát erre a szettre max. analóg sztereó jelet tudsz csak küldeni.
Esetleg egy lehetőség a sztereó hangra: a TV SCART csatlakozóját használva egy teljes bekötésű kábellel és egy AV átalakítóval, majd egy 2RCA-2RCA kábellel összekötöd.
Szerintem érdemes lenne itt hardveraprón keresgélned a használt házimozi-erősítők közt. Keress olyat amin van optikai csatlakozó és nagy valószínűséggel erre rá tudod majd kötni a régi videó-DVD kombódat is. De lehet akár egy sztereó erősítő is és akkor olcsóbban megúszod.
Vagy ugyanilyen keretből inkább 2.1-es rendszert nézel. Azt nem tudom viszont, hogy melyik az, amin mondjuk optikai bemenet is lesz. (Amin lesz az meg szerintem ismét csak drágább.)
-
BBéci
legenda
válasz
medvezsolt #35838 üzenetére
Kevés pénzből használt sztereó cuccot kell venni, nagyságrendekkel jobb hangot kapsz, mit azzal a filipsz lommal.
Lehet 5.1 rendszert is összehozni olcsón, használt alkotóelemekből, ami még mindig agyonveri az egydobozos bögreszetteket.
Az a Philipset felejtsd el, a lejátszója kőkorszaki, hangszórói picik, egyutasok, csak 150 hertzig mennek le (papíron), a mélynyomóban 16 centis hangszóró lötyög, ami röhelyes, végül, de nem utolsó sorban, nem tud DTS-t dekódolni. -
robi-k
őstag
válasz
medvezsolt #35829 üzenetére
Nem ismerem a LG LCD TV-d pontos típusát/műszaki adottságait, de ha van benne HDMi ARC )audio return) csatorna, akkor egy 1.4a HDMI csatlakozóval, vagy más esetben optikai tos-link keresztül egy megfelelő házimozi erősítővel tudsz 5.1 hangot "kicsikarni" a rendszerből.
Bár megjegyzem, hogy a ripp készítők az .mkv-be igen ritkán "pakolnak" 5.1 hangot a mérete miatt, én ezidáig nem sok ilyennel találkoztam (ezért is igyekszem teljes BD lemezképfájlokat letölteni). -
nyurga82
tag
válasz
medvezsolt #35736 üzenetére
Netdepo vagy Win-Win-shop. Mindkét helyen nagyon korrektek. Jelentős kedvezményt adnak mindkét helyen a Streamaudioval ellentétben
Jah, mentségükre legyen szólva a streamesek nem webshopot üzemeltetnek! -
robi-k
őstag
válasz
Pl: www.streamaudio.hu - több berendezést (erősítő, médialejátszó, hangfal) meg lehet hallgatni élőben, és a rendszer felépítésével az egyéni igényekre szabva tudnak szaktanácsot is adni
-
BBéci
legenda
válasz
Amelyikben kapható mindaz, amit gondos mérlegelés után kinéztél madnak.
Addig semmit ne vegyél, amíg ki nem próbáltad, meg nem hallgattad! -
ricsik
őstag
válasz
medvezsolt #35519 üzenetére
Én csak ezt ismerem: Logitech Z5450, googlezz rá. Szerintem már nem is gyártják, viszont jó drága volt, mikor még igen.
-
Gál István
senior tag
válasz
medvezsolt #35481 üzenetére
Sajnos ami valahogy szól is és árban is jó olyan nincs.
-
xtremetuning
addikt
válasz
medvezsolt #35519 üzenetére
Talán, mert nem ismerik a vezeték nélküli cuccokat, a google meg neked is ugyanannyiba kerül ???
...ráadásul Bbéci már válaszolt a kérdésed egy részére. A többi részére nyilvánvalóan azért nem, amit fentebb már említettem...
-
medvezsolt
senior tag
válasz
Az miért van, hogy bárki kérdez valamit rögtön válaszoltok, de az én bugyutának tűnö laikus kérdésemre nem? Vagy ennyire hülyeséget kérdeztem? Már bocsánat
-
zetecR
addikt
válasz
medvezsolt #35487 üzenetére
Sony DAV-DS1000, DAV-DZ830W, SONY DAV-FX900
-
medvezsolt
senior tag
válasz
Köszönöm az eddigi ötleteket. Esetleg valaki tud konkrétan? vezeték nélküli 5.1-es, hifikkel, házimozival foglalkozó minőségi webshop, stb.?
-
soldi3r
veterán
válasz
az LG-nek bizots van olyanja, hogy a 2 hátsó hangfal wifin megy, ilyennel már találkoztam
szerintem más márkában is előfordulhat, akár az összes is mehetne így
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma! 2x16Gb DDR 5
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest