- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
Aktív témák
-
Festina86
tag
Bele nem néztem, ezt meghagytam Szabó Zoltánnak. Szegénynek szerintem azóta rémálmai vannak miatta. Bevállalta, hogy a két es80-as frontot és a centert megcsinálja nekem egy nap alatt. Reggel 9-re értem fel a hangfalakkal Pestre és este 7-re készültek el a frontok, a centert meg másnap postán küldte el. Iszonyatosan sok munkája volt vele. Annyira nem értek hozzá, ezért aztán nem kérdeztem bővebben, hogy mi volt, de kicserélte az összes kábelt amiből volt jó sok, meg a tömőanyagot. Egyébként azt mondta korrektül megépített doboz, merevíteni nem kellett, a mély hangszórókat kifejezetten dicsérte, a magasokat már nem annyira
. Bővebben tőle tudod megkérdezni, hogy mit kellett rajta csinálni.
Egyébként jól sikerült a tuning. A mélyekből eltűnt a pufogás, csak a szép tiszta mélyek maradtak. A magas hangokban volt egy kiemelés ami néha elég idegesítő volt, és most ez is eltűnt. Talán úgy fogalmaznám meg, hogy eltűnt a parasztvakítós stílus, a túlzó mélyek és az irreálisan csilingelő magasok, és lett egy sokkal realisztikusabb hangkép. Ami a legjobban tetszik azok az énekhangok, jobban hallható és érthető az énekes. Mintha az énekes tett volna pár lépést előre. Filmekben is nagyban nőt a beszéd érthetősége.
-
Festina86
tag
válasz
Toobee #49361 üzenetére
Nebulo5 fórumtársal beszéltük épp a napokban, hogy neki Zoli hozott egy t elosztót, és így több eszközt tud rádugni. Erről is megfogom majd kérdezni, gondolom jobb minőségű mint a sima bolti t dugók. De gondolom az nem normális működés, hogy lefagynak a készülékek egy sima elosztótól.
-
Festina86
tag
Lehet az elosztó lesz a ludas, szedd ki azt a villám védettet.
Nálam most egy Alces two van tesztelésre, az egyik lyukba megy az erősítő a másikba egy elosztó és ebbe a többi eszköz. Elvileg lehetne bele elosztót dugni, de az elosztóba dugott eszközök bizonyos időközönként lefagynak, ugyanez az elosztó simán a konnektorba dugva nem produkál ilyen hibát. Most fogok majd Szabó Zolinak ez ügyben írni.
-
Festina86
tag
Sziasztok!
Alcesba milyen t dugót érdemes dugni? Neten csak ilyen 500-600 forintosakat találtam. Jók ezek, vagy Zolitól tudok valami spécit beszerezni hozzá? -
Festina86
tag
Sziasztok!
Ha az erősítőben és a mélynyomóban is van automata EQ, akkor melyiket kell először futtatni? Vagy teljesen mindegy? -
Festina86
tag
válasz
axwel18 #46838 üzenetére
Én csak annyit fűznék hozzá, hogy nekem a jbl e80-ra már több mint egy évvel ezelőtt azt mondták hogy kifutó széria és nem tudják garantálni a teljes szett beszerzését. Szerintem érdeklődj utána, hogy a neked tetsző színből elérhető-e a teljes szett, vagy csak a frontokat kapni. Én anno feketét akartam és hónapokat kellett volna várnom, hogy talán akkor lesz.
-
Festina86
tag
Nem kell,azt tekergetni, van neki távirányítója is [link] .
Azért gondolom, hogy a szobaakusztikával vannak gondok, mert bizonyos frekvenciás mélyek vissza brummognak. Vannak olyan robbanások, ahol már vége kéne lennie a mélynek, de még brummogva hallom azt, és zenénél is előfordul, hogy túl terjengősek a mélyek. Már sokféle állítgatást próbáltam.
-
Festina86
tag
válasz
#09634560 #45921 üzenetére
Azt meg még én nem próbáltam.
Holnap majd kipróbálom. Egyébként tényleg csak 1-2 koncertnél éreztem azt, hogy a túlzó basszus miatt, jobban szól pure audio módban. Szerintem egyébként a szoba akusztikával vannak gondjaim, túl kicsi a szoba a szetthez képest és nem jó akusztikailag. Mit érdemes a hangfalak mögötti falra rakni, Dorian által is használt szivacsot, vagy ilyen [link] szivacsot?
-
Festina86
tag
válasz
#09634560 #45910 üzenetére
Igazából azért váltottam át 1-2 koncert alatt pure audio-ra,mert túl soknak éreztem a basszust, és elnyomta a zene többi elemét. Ilyen volt például Madonna Sticky & Sweet Tour blu-ray lemeze. Lehet, hogy nekem van súlyos ízlés ficamom, vagy a rendszerem nincs jól beállítva. Azért is kérdeztem, hogy milyen módban kéne normálisan szólnia, mert nekem nincs összehasonlítási alapom más rendszerével, csak a sajátomat hallgatom. Családomban és baráti körömben senki sem áldoz ennyit hangfalakra, ezért nem tudtam még meghallgatni másét.
-
Festina86
tag
válasz
Dorian #45898 üzenetére
Most leteszteltem. Onkyo 608-as erősítő, Celine Through the Eyes of the World blu-ray, dolby truehd 5.1 hangsáv-ot választom. Dolby truehd hangzás módot választok és megnyomom a távirányiton a Display gombot kiírja, hogy input: dolby truehd 5.1, output: dolby truehd 5.1, és szól is az összes hangfal. Ha átváltok pure audio-ra akkor display-re: input: dolby truehd 5.1, output: pure audio 5.1, és szól is az összes hangfal. Mindkét esetben szól az összes hangfal, csak az első esetben sokkal több a basszus.
-
Festina86
tag
válasz
Dorian #45896 üzenetére
De pure audio-ban is kiadja az 5.1-et, ha olyan a forrás, csak teljesen más hangzás világgal. Audio cd hallgatása esetén mindig pure audio-t választok, mert egyértelműen az a jobb. Viszont több csatornás koncertfelvételeknél, nem ilyen egyértelmű a helyzet, legalábbis az én fülemnek.
-
Festina86
tag
Sziasztok!
Ti koncerteknél vagy filmeknél milyen hangzás módot használtok?
Sok koncertnél dts vagy dts-hd master audio hangsáv esetén túl sok a mély, ha ezt a hallgatási üzemmódot használom, ha átrakom pure audio-ba szebben szól. Vannak olyan koncertek viszont, ahol pure audio-ban színtelen az egész, és mondjuk dts-ben tele lesz élettel a zene, hallom a hangszereket rendesen és így jobban tetszik. Nem vagyok egy zeneszakértő, és a saját rendszeremnél nem is nagyon hallottam még jobbat, ezért aztán sokszor nehéz eldöntenem, hogyan is kéne hallgatni, hogy azt és úgy halljam ahogy azt a hangmérnök megálmodta. Szerintem egy kicsit a túlzott mélyekre vagyok ráállva, és szeretném magam a helyes útra terelni. -
Festina86
tag
Ahol hallottam ott nem volt mélynyomó, csak az 5.0 szett, úgyhogy nem tudom milyen lehet. Általában zene hallgatásra viszont nem ajánlják a mélynyomó használatát, csak a két front szóljon. Szerintem számodra ez a hangfal nem hozná meg a várt előre lépést, inkább gyűjtögess még.
-
Festina86
tag
Hangban is megéri az árát? Úgy értem, ha mondjuk 30 ezret szánnék kábelre lenne-e valami jobb választás?
Ajánlották még Néhai, Valhalla és Excalibur kábeleit is, rólunk nem nagyon találtam infót csak avx-en ott meg nem nagyon írnak árakat. Gyártanak ők ebbe a kategóriába is kábeleket, vagy az ő kábeleikért mélyebben kéne a zsebbe nyúlni? Azért kérdezem, hogy feleslegesen ne zargassam őket.
Egyébként jbl es80-as front párt és es25c centert szeretném Zolival tuningoltatni, ehhez keresem a kábelt. Gondolom ezekhez a hangfalakhoz nem érdemes nagyon drágább kábelt venni. Számomra ez egy teljesen új út, ez az első komolyabb hangfalam, ezért kérdezek ennyit. Nagyobb tapasztalattal rendelkező emberek véleményét, észrevételeit szívesen fogadnám.
A válaszaitokat előre is köszönöm! -
Festina86
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a hivox cat 7-es hangfalkábeléről? Nekem elsőre soknak tűnt az ára, főleg hogy cat 7-es kábel ára párszáz forint. Vagy itt nem ezt használják, vagy van benne valami trükk ami miatt már megéri az árát?
2*2m + 1*1,5m-re 24 ezres árajánlatot mondott.
Megéri az árát, vagy nézzek mást? -
Festina86
tag
Régebben olvastam egy tv-s topicban, de ezek szerint tévedtem. Élnézést!
-
Festina86
tag
válasz
Dorian #42740 üzenetére
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Én is a hangfal tuningra gondoltam először, és ezt egybe kötném egy hangfalkábel cserével is. Gondolom az a legjobb ha belső kábelezés megegyezik a hangfal és erősítő közötti kábellel. A kábel tesztelése necces lesz, ugyanis nincs lehetőségem hazahozni kábeleket kipróbálni, de remélem Zolinak erre is lesz valami ötlete. Remélem az es 80-asok jó tuning alanyok lesznek.
Sztereo erősítő is biztos lesz majd, és az is biztos hogy használtat veszek. Hangfalátkapcsolóról esetleg valami linket tudnál, hogy milyen kéne nekem, vagy ezek inkább DIY megoldások? -
Festina86
tag
Sziasztok!
Rendszer fejlesztésen töröm a fejem, csak nem tudom merre induljak tovább. Eddigi rendszer: erősítő: onkyo tx-sr608
hangfalak:jbl es80, es25c, es30
sub:velodyne cht-10q
lejátszó: lg bd370
hangfal kábel: audison connection silver 212 (1000ft volt métere)
Sopronban lakom, és itt semmilyen hifi bolt nincs ahol lehetőségem lenne bármit is kipróbálnom, ezért kérem a ti segítségetek, hogy milyen irányba induljak. Hangfalat és erősítőt nem szeretnék most cserélni. Elkölthető keret 80-100 ezer forint, ha ebből az összegből nem jön ki normális fejlesztés inkább hanyagolom egy időre. Eddigi ötleteim:
1: cd lejátszó vétel, esteleg ez [link] vagy ez [link]
2: Egy dune beszerzése, amivel kiváltanám az lg-t, és talán a cd lejátszót is pótolná.
3: hangfal kábel csere(sajnos nincs lehetőségem saját rendszerben kipróbálni)
4: sztereó erősítő, ezzel az a bajom, hogy nem szeretném mindig átdugdosni a kábeleket az avrből,de valaki egyszer linkelt agy hangfal átkapcsolót amivel elvileg a probléma megoldódna, csak nem tudom ez mennyire szólna bele a hangba?
5: hangfal tuning. Ha elviszem egy ezzel foglalkozó céghez, egy nap alatt megtudják csinálni vagy ez egy több napos folyamat? Több napos szerelés esetén nem tudom hogy oldanám meg a szállítást, futárral nem nagyon szeretném. Jbl es 80-at tuningoltatott már valaki?
6: hálózati szűrő beszerzése
Ennyi jutott eszembe. Ki merre lépne tovább? Van még más amit nem vettem számításba? Milyen fejlesztés hozná a legnagyobb előre lépést? Igazából szépen lassan mindent meg szeretném csinálni csak nem tudom mivel kezdjek. A válaszokat előre is köszönöm! -
Festina86
tag
válasz
jos3ph #38347 üzenetére
Már egy éve aktív olvasója vagyok a topiknak, amikor ez téma volt utána is néztem az általad linkelt oldalt is olvastam, csak valahogy sosem próbáltam ki, meg voltam elégedve a hangzással(de ezek szerint jól is volt összedugva, mert egyből feltűnt még egy ismeretlen lemezen is, hogy nincs meg az a hangzás amit majdnem egy éve hallgatok). Csak gondoltam írok, hogy valóban működik, illetve elég sok onkyo tulajnak volt gondja, hogy a ventilátor 1-2 méterről hallhatóan zúg és lehet erre is ez az orvosság. Érdemes kipróbálni.
-
Festina86
tag
Sziasztok!
Gondoltam leírom a mai tapasztalataimat, mert talán sok ember számára tanulságos lehet. A múlt héten fűtés korszerűsítés volt nálunk, ezért aztán kihúztam a HM rendszerem és letakargattam nehogy baja essen. Tegnap aztán vissza dugtam mindent és gondoltam nosztalgiából meghallgatom Az Oroszlánkirály zenéjét. Még soha nem hallottam ezen a rendszeren ezt a cd-t, de gondoltam biztos jó lesz. Nagy meglepetésemre elég rosszul szólt, élettelen, dinamikátlan volt az egész, mintha egy másik szobából szólt volna. Két szám után félre is raktam, gondoltam hát ez ennyit tud, beraktam a szokásos jól ismert zenéimet. Itt is észre vettem a változást, de annyira nem tűnt fel, úgyhogy gondoltam az agyam játszik velem. A másik amit észrevettem, hogy közelről hallhatóan zúg az erősítő ventilátora, kb. 1 méterről. Gondoltam onkyo betegség sokan írták ezt, majd megpróbálom kifújatni, biztos poros. Az éjjel viszont eszembe jutott, hogy megpróbálom fordítva dugni a villásdugót a konnektorba. Láss csodát minden jó lett, vissza jött a dinamika, és nem zúg a venti. Nem állítom, hogy biztos e miatt lett minden oké, de az biztos, hogy mást nem változtattam tnap óta.
Én minden onkyo erősítő tulajnak ajánlom aki venti zúgást hall próbálja fordítva dugni a konnektorba az erősítőt, hátha náluk is csak ez a probléma.
A forumtársaknak meg köszönöm, hogy sok ilyen okos dolgot írnak, mert nélkülük biztos nem próbálkoztam volna ezzel, és az életben nem jövök rá mi a baj. -
Festina86
tag
válasz
#75912448 #34723 üzenetére
Hello!
Nekem 608 van. Nálam nem kapcsolgat a relé dts hangos anyagok tekerésénél. Sztem a media playerben lesz a hiba, nem tud mit kezdeni tekerés közben a hangsávval és ezért átválthat másikra, ezért kapcsolgathat az erősítő minden egyes lépés után. Ha nem a media player-nél lesz a gond, akkor sztem próbáld meg más kábellel.Mármint a media player és az erősítő között cseréld a kábelt, haveromnál a kábel véget a kép esett szét tekerésnél és kellett neki pár pillanat mire helyre állt.
-
Festina86
tag
Hello!
Én csak annyit fűznék hozzá, hogy nekem is JBL ES szettem van és szerintem jó cucc, én szeretem a hangját. Engem a streamaudio-sok lebeszéltek arról, hogy a sub is JBL legyen, azt mondták nem éri meg az árát helyette inkább a proson r10-r12-ben gondolkodj szerintem. -
Festina86
tag
válasz
K!$$rác #30599 üzenetére
Hát nekem majdnem ilyen rendszerem van csak az es10 helyett es30, és van még egy velodnye cht-10q subom. Mindez egy 15 nm tetőtéri szobában, gondolom sejted milyen lehet..
Egy ilyen rendszer szerintem már nem a csapatásra való, én inkább élvezem a zenét és a filmekben a legapróbb zörejek is elkápráztatnak. Nem mondom volt már olyan, hogy én is oda tekertem a hangerőt, de inkább csak kíváncsiságból (ilyenkor a franciaágy átváltozik masszírozó ággyá).
Grat a rendszeredhez, használd egészséggel, leld benne örömöd, és ne süketülj meg!
Jah és ha egyszer lesz subod akkor jössz majd csak rá, hogy nem is mennek olyan mélyre azok a hangfalak. -
-
Festina86
tag
Sziasztok!
Vettem egy velodyne cht-10q mélynyomót. Ha a távirányítóval kikapcsolom, akkor stand-by üzemmódba kerül, és hiába kapcsoltam ki a távirányítóval a hátlapon van egy rész ami folyamatosan kicsit meleg marad. Ez hosszú távon probléma? Kapcsoljam ki inkább a hátlapon lévő kapcsolóval? Elvileg a távirányítóval kikapcsolom, úgy jónak kéne lennie, de zavar, hogy miért meleg a hátlap egy ponton, amikor már 2 napja nem használtam.
Válaszokat előre is köszönöm! -
Festina86
tag
Sziasztok!
Ma megkaptam HAVASI Symphonic Red Concert Show című dvd-jét. Még nem sikerült teljesen végig hallgatnom, de elsőre is nagyon megfogott, ajánlom mindenkinek, hogy tegyen vele egy próbát. Ráadásul magyar, úgyhogy ez külön öröm.
Egy kis kedvcsináló:[link] -
Festina86
tag
Kicsit más:Streamaudional hallgatás előtt mennyi idővel szokás bejelentkezni?
Mélynyomó árának hány százalékát kell kábelre költeni, itt is 10-15% az ajánlott? -
Festina86
tag
Köszönöm Mindenkinek a válaszokat!
A proson subjáról eddig is sok jót hallottam itt a forumon. A polk akkor kiesett. A jbl vhogy a wireless miatt aggályos számomra, ha olyan jó lenne miért használ a többi gyártó még kábeleket. Meghallgatás nélkül nekem vhogy a velodyne cht-10q a legszimpatikusabb, az pl csak 25 cm-es átmérőjű. Azt nem tudom, hogy megéri-e a dupla árat egy prosonhoz képest, vagy inkább a távot meg a mérőmikrofont kell megfizetni? Mit tud ez a mérőmikrofon, hiszen van az erősítőmhöz is, azt felülbírálja? A focal meg egyszerűen kinézetre tetszik. Elmegyek aztán majd meghallgatom őket. Addig is jöhetnek még a tippek, tanácsok. -
Festina86
tag
Ezért kérdeztem tnap, hogy berakhatok-e egy ekkora subot egy 15nm szobába anélkül hogy „széthullana”. Most van lehetőségem a drágábbat, nagyobbat megvenni. Nem itt szeretném leélni az életem és ha sikerülnek a terveim a következő 5-10 évben biztos nem tudok majd továbblépni hm témában. Inkább azt akarom ha pár éven belül sikerül egy nagyobb helyre tennem akkor ne csalódás érjen, hogy ide ez már kevés, hanem inkább lepődjek meg, hogy ezt is tudja. Igazából az egész rendszer egy kicsit túl tervezett, az es80-asok sem nagyon voltak fél hangerőnél feljebb tekerve.
-
Festina86
tag
Hello Mindenkinek!
A tegnapi kérdésemre nem jött válasz, úgyhogy gondolom túl nagy hülyeséget kérdeztem, inkább folytatom a kérdezősködést.
Milyen mélynyomót ajánlotok?
Eddigi rendszerem Onkyo tx-sr608, jbl es80+30+25c, ehhez keresek mélynyomót. Szoba 15nm.
Jelöltjeim: Proson r12, polk dsw pro 500 és 600, jbl es250p, velodyne impact 12, jmlab focal chorus sw 700v
Az én titkos favoritom a Velodyne cht 10q. Ez hangban már egy magasabb szintet képvisel az impacthoz képest, vagy inkább a mérőmikrofont és a távirányítót kell megfizetni?
Várom a válaszokat, hogy melyiket húzhatom alapból ki a listámból és melyiket lenne érdemes még felvenni az ár max 200e.
A válaszokat előre is köszönöm! -
Festina86
tag
Hello Mindenkinek!
Lassan eljön az idő amikor megveszem a mélynyomót is a rendszeremhez, de előtte lenne pár kérdésem. Egy 15nm-es tetőtéri szobába berakhatok egy 30-as átmérőjű mélynyomót, vagy az ide túl sok lenne és valamiért nem szólna jól(mert túl kicsi neki a szoba)? Most nem arra gondolok itt, hogy mennyire tudom maximálisan kihasználni. Igazából lehet, hogy hülye a kérdés, de a hifi témában annyi mindenre kell figyelni, gondoltam ezt is jobb tisztázni. Például mondjuk egy Velodyne impact 12 lehetne rendesen használni egy ekkora helységben (az nem baj ha marad benne plusz)?
Festina86
tag
Hello Mindenkinek!
Audio cd hallgatásához lg bd 370 lejátszót használok, onkyo 608 erősítő és jbl es 80 frontok. Mostanában gondolkodok külön cd lejátszó beszerzésén. Mennyit javulna ettől a hangzás? Érdemes lenne befektetni egybe? Most akciósan hk hd 980-as 48e. Megfelelő lenne ez számomra minőségileg? Esetleg más lejátszó max 100e-ig ami leveri ezt a hk-t. Mennyire számít jónak a hk hd 980-as, ajánlott vétel?
Festina86
tag
válasz
jones965 #20236 üzenetére
Azt hiszem a karácsonyi iszogatás meghozta a hatását + az angol nyelv hiánya. Most inkább magyarul, megy ki bármilyen hang ezzel a megoldással vagy sem? Nekem a két csatorna is elég hiszen csak zenére kellene.
Más szóval: dvi-hdmi átalakító + 10m hdmi kábel = kuka?
Ez elég elszomorító lenne, tekintve hogy nem olcsó az a kábel. Ebből simán kijött volna az áhított hangkari.
Köszönöm mindenkinek a segítséget. -
Festina86
tag
válasz
jones965 #20215 üzenetére
Most ne már. Amikor pár hete megkérdeztem én hangkártyát akartam venni, arról lebeszéltek és amikor belinkeltem az alaplapom, akkor mondták, hogy elég egy ilyen átalakító és kész. Ha jól emlékszem volt valami angol nyelvű link is amin arról volt szó, hogy a 785g alaplapok már kiviszik a hangot is. Most akkor mégsem jó?
Válaszodat köszönöm! -
Festina86
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Pár hete itt a fórumon kérdezősködtem, hogy hogyan tudnám a Pc-m és az erősítőmet összekötni. Ilyen az alaplapom [link]. DVI-HDMI átalakítót javasoltak. Beszereztem a szükséges cuccokat, kép volt is azonnal a tv-n, de a hangot nem bírom rávenni, hogy az is az erősítőn keresztül a hangfalakon szóljon, és ne a PC-n. Windows 7 használok a lejátszáshoz pedig KMPlayer-t. Mit és hogyan kéne beállítanom vagy telepítenem még, hogy szóljon? Flac zenéket szeretnék hallgatni, bármilyen lejátszó jó lenne ami képes kezelni. Már elszórakoztam vele pár órát, de tanácstalan vagyok.
Festina86
tag
Akkor azt mondod, hogy elég lenne egy dvi-hdmi átalakító? Bocsánat csak azért kérdezek ennyit, mert én tényleg nem a legolcsóbb megoldást keresem, hanem a legmegfelelőbbet. Ha azt mondod ugyanúgy fog szólni a hangfalakon wav vagy flac egy ilyen átalakítóval mint egy 15e hangkártyával vagy egy 10e videokártyával, akkor nyilván az átalakítót választom.
-
Festina86
tag
Játékot az xbox-ra bízom, filmeket a blu-ray játékosra, azért mondtam, hogy nekem kizárólag arra kell hogy a zenéket ne kelljen kiírnom mindig és a lehető legszebben szóljon, ha már egyszer beruháztam egy onkyo 608 + jbl es szettre. Nem hiszem, hogy régebbit vennék az a pár ezer forint már nem zavar.
Köszi mégegyszer! -
Festina86
tag
Akkor ezek szerint hagyjam a hangkártyát, és vegyek inkább egy ati 5XXX sorozatú hdmi kimenetű videokártyát? Elsődlegesen olyan 15-16 körül szántam a dologra, érdemes-e még 5-6-tal drágább videokarit vennem, vagy amit te linkeltél a céljaimnak teljesen megefelelő?
Köszönöm szépen a segítségedet! -
Festina86
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy ez nem hangkártya fórum, de láttam, hogy ilyen esetekben is tudtok segíteni. Szeretnék egy hangkártyát a pc-be, amivel össze tudom kötni az erősítőt. A feladata az lenne, hogy a számítógépen lévő lossless hangfájlokat átküldje az erősítőre. Eddig úgy csináltam, hogy amit épp szerettem volna hallgatni mondjuk egy flac-et kiírtam egy újraírható cd-re és beraktam a blu-ray-ba. A cél az lenne, hogy legalább ilyen minőséget érjek el a közvetlenül számítógépről történő lejátszással. Filmek hangjai nem érdekesek, csak zenéket szeretnék így hallgatni. Eddig Asus xonar-ból néztem a dg,ds,d1-et vagy creative sound blaster x-fi titanium, xtreme audio box, xtreme audio pci-e. Ezek között van olyan ami nekem jó lehet? Milyen ársávban kéne gondolkodnom? Optikai vagy s/pdif kimenetet keressek? Milyen márkák jöhetnének még szóba?
Az erősítőm onkyo 608.
A válaszokat előre is köszönöm!
[link]
[link] -
Festina86
tag
válasz
czegee #18077 üzenetére
Igen, létezik külön 1.4 hdmi kábel. Szerintem ez lehet a gond nálad, én úgy tudom mindennek 1.4-esnek kell lennie ahhoz hogy kihasználd. Nekem nem ilyen a tv-m, úgyhogy csak tippelek, de majd szerintem lesz aki biztosan tudja. Én az onkyo saját kábeleit használnám ha volt hozzá. Hangfal kábelek közt nagyon sok a különbség hangzásban, bár lehet nagyobb árkategóriájú termékeknél számít igazán.
-
Festina86
tag
válasz
czegee #18075 üzenetére
Szerintem a helyes bekötési sorrend a következő: ps3 hdmi-vel az erősítőbe, erősítő hdmi-vel a tv-be, és a tv optikai kimenete összekötve az erősítő optikai bemenetével. Ezt a hdmi-s bekötésed nem értettem csak az 1.4-es hdmi képes egyszerre küldeni a jelet az erősítőből és levenni a tv hangját ha jól tudom. Nem vagyok szaki, csak megpróbáltam gyors segíteni, de majd az okosabbak megmondják.
-
Festina86
tag
válasz
clarlet167 #17814 üzenetére
Az es30 most szinte mindenütt akciós 60e, igaz csak a cseresznye színű. Nekem sikerült netdeporól megrendelnem feketében 66e-ért. Ma hozza a futár, már nagyon várom!
-
Festina86
tag
válasz
Thuglife #17716 üzenetére
Huh, ezt tényleg durván elírtam, de remélem azért mindenki rájött a szoba valós méretére. Én csak arra akartam reagálni, hogy valaki azt írta, hogy a 608 nem volt képes meghajtani a rákötött jbl dobozokat. Az én tapasztalataim viszont mások, és erre akartam rávilágítani.
-
Festina86
tag
A napokban olvasgatom a fórumot és azt látom, hogy sokan kritizálják az onkyo 608-ast. Én hála isten pont egy onkyo 608 és egy pár jbl es80 boldog tulaja vagyok. Előre szólok nem vitatkozni szeretnék, csak leírom a saját tapasztalataimat, mivel nekem már jó pár órát volt szerencsém hallgatni.
Fél hangerőnél még sosem emeltem feljebb. Nem rég megnéztem a Barlang 2 című filmet, dts hangsávval. A 33 perc környékén van benn egy pisztoly lövés, majd leszakad a barlang, én konkrétan megijedtem mert azt hittem rám szakad a plafon annyira durván szólt. Már pár embernek megmutattam és mindenkinek az volt a kérdése, hogyan akarok ide még subot tenni, mert ez már így is durva. Ryan közlegény megmentése a 3-23 percig szintén félelmetes. Zene hallgatásnál csak akkor van fél hangerőn ha dübörögtetni akarok, pl: zúzosabb metallica-t vagy tankcsapdát, amúgy lejjebb veszem, és még ez a hangerő is elegendő ahhoz hogy a családi házunk minden pontján hallani lehessen.
Nekem elég kicsi szobában van 15 mm2, de szerintem 30 mm2-ig elegendő lenne ez a kombó. 40-50mm2 már biztos kevés lenne, de véleményem szerint ebben a kategóriában nincs is olyan ami elegendő. Másodsorban nem a hangerő a lényeg, hanem hogy milyen tisztán szól. Először úgy gondoltam 90% filmre 10% zenére használnám, de mára ez az arány megfordult, és olyan zenéket is meghallgatok amiket életemben nem gondoltam volna, egyszerűen csak azért mert csodásan szól. Tisztában vagyok vele, hogy vannak ennél komolyabb cuccok, de nekem az árát megérte, ha most kerülnék vásárlás elé megint ezt választanám. Csak azért írtam ezt le, hogy ne az lapján döntsetek , hogy egy szupermarketben valahogy összetákoltak egy rendszert, és nem volt meggyőző, inkább menjetek el egy erre szakosodott boltba hallgatózni. -
Festina86
tag
válasz
dhcodoki #15848 üzenetére
Hát én sajnos nem vagyok egy otthon barkácsoló típus, jobban szeretem a bolti cuccokat. A szobát nem tudom máshogy berendezni, mert egy kicsit téglalap alakú és így nem lenne elég széles, gyakorlatilag az ágy meg a front hangfalak össze érnének. Viszont ezzel a rezgés elnyelő dologgal mondtál nekem valami újat, eddig erről nem nagyon hallottam. Most majd utána olvasok nekem melyik lesz a legjobb. Köszi a tippet.
-
Festina86
tag
Nah, köszi mindenkinek a javaslatokat! BBéci tanácsára abbahagytam az állvány nézegetéseket. Veszek egy komódot azon lesz az egyik hangfal a másik oldalra meg ugyan olyan magasra felszerelek egy polcot. Igazából nem akartam ennyire tele polcozni a szobát, de hát mindent a hangfalak érdekében, ezt a barátnőm meg ne hallja.
-
Festina86
tag
válasz
puskas_z #15812 üzenetére
Számítógépről vagy blu-ray lejátszóról nézed a filmet? Nekem lg bd-370 lejátszóm van, és ott a setup menüben az audiónál bekellett állítani, hogy ne csak sztereo jelet küldjön tovább. Az erősítőm onkyo és ott asszem a display gomb megnyomásával ellenőrizheted is hogy milyen jelet kap az erősítő és milyet ad tovább.
-
Festina86
tag
válasz
Vidala #15777 üzenetére
Gondoltam az es30 megéri azt a +15e, biztos, hogy nem ebben a szobában fogom kihasználni, de nem is azt tervezem hogy itt húzom le az egész életem. A rendszerem sem fogom két év múlva lecserélni. Próbálom a szobát teljes mértékben a hangfalakhoz igazítani amennyire lehet, persze a méretein és adottságain nem tudok változtatni. A centerhez felrakok valami szélesebb polcot és akkor már nem lesz akkora különbség a frontokkal. A háttérsugárzók elhelyezésére továbbra is az állványt látom legjobb megoldásnak. Állványok terén viszont továbbra is elvagyok veszve, netdepon nézegettem őket, a mission stancette és stance tetszene is, csak ezeket elvileg ügye mission hangfalakhoz csinálják és nem tudom jó lenne-e az es30-hoz is. Néztem még az atacama nexus 6i-t is ennek tölthető lábazata van, viszont ennek nem tudom az esetemben ezekkel a hangfalakkal lenne-e valami értelme, illetve szintén rárakhatnám-e. Ja és az összes csak 60cm magas, lehet 10-20 centivel magasabb is. Valakinek ha van valami használható ötlete, az tényleg nagyon jól jönne.
-
Festina86
tag
Az a bajom, hogy én egy 15mm tetőtéri szobába próbálom betuszkolni ezt a rendszert. Ennek érdekében már kitettem a koplett szekrénysort, hogy elférjenek a front hangfalak. Most gondoltam behúzom a franciaágyat a szoba közepére és akkor eltudom úgy helyezni a háttérsugárzókat, hogy mögöttem-mellettem legyen. Viszont a hangfal teteje max. 120cm magassan lehet a fal végett. Tudom, hogy elég rossz ez a szoba ilyen célra, de azért valahogy szeretném megoldani. Várom a továbi javaslatokat, hogyan lehetne megodani ezt a helyzetet. Subot is veszek majd a későbbiekben, csak arra majd csak jövőre lesz keret. Gondoltam Viadala is elvan 5.0-ban, nekem is megfog felelni pár hónapig. Köszönöm az eddigi segítséget! Ha lenne valami tipped, azt szívesen várom!
-
Festina86
tag
Hello Mindenkinek!
Ismét lenne egy csomó kérdésem. Karácsonyra tervezem a rendszerem 5.0-ba bővítését ( jelenleg onkyo tx-sr608, jbl es80-as frontok), és gondoltam jó előre tájékozódom ez ügyben. Háttérsugárzónak az es30-ra gondoltam. Jó lenne-e ez a frontokkal vagy ezt már inkább az es90 és es100 találták ki? Tudom, hogy egy családból származnak csak gondoltam biztosra megyek és megkérdezem, nehogy boruljon az a bizonyos egyensúly. A háttérsugárzók elhelyezésénél lenne egy olyan problémán, hogy a közelbe van egy radiátor (kb 50-60 cm-re). Okozhat-e ez vmi problémát vagy kárt (most nem a forró radiátorra gondolok, mert azt sejtem, hogy nem tesz jót)? A másik gondom, hogy az es30-okat szeretném állványra rakni, de nem igazán tudom milyet kéne keresnem. Valaki esetleg nem tudna konkrét állványt ajánlani, vagy vmi honlapot ahonnan elindulhatnék? Nem tudom, hogy nekem mien paraméterű állványokat kéne keresnem a missionokhoz találtam de jbl-hez nem. Magyar honlapokon állványokat is nehéz találni, vmi leírást róluk meg végképp. A hangfal méretei (H x W x D) 387mm x 223mm x 330mm, súly 8.9kg, fülmagasság 85cm. Remélem tudtok nekem vmit ajánlani.
Centernek a JBL ES25C gondoltam, mert nincs is más választás. A tv a falon van, és a centert is szeretném valahogy a falhoz rögzíteni. Ehhez vmi konzol létezik? Esetleg szereljek fel egy polcot?
Most így hirtelen ennyi lenne, bocsánat ha nagy balgaságokat kérdeztem volna. A válaszokat előre is Köszönöm! -
Festina86
tag
válasz
sanyi0629 #14976 üzenetére
Utána érdeklődtél már netdeponál, hogy lehet-e kapni az E 5.0 szettet? Én is ezt akartam venni eredetileg. Elkezdtem telefonálgatni, felhívtam vagy 10 boltot és sehol nem lehetett kapni feketében sőt a legtöbb helyen már nem árulják, hiába van kint az oldalukon. Talán egy boltban mondták, hogy van még cseresznye színűben. A lényeg, hogy elég kifutó termék, úgyhogy gyorsan kell lépned ha ilyet akarsz. Gondoltam szólok, hogy nehogy pofára ess a végén, mire meglesz a lové lehet már nem lesz abból a hangfalból.
-
Festina86
tag
Igen, szerintem is megérte rendes cuccost venni. 100%-ig megvagyok elégedve. Bevallom kicsit féltem, mert a kitűzött árat többszörösen túlléptem, és nem voltam biztos benne, hogy az én fülem érzékeli ezeket a különbségeket, de most úgy érzem minden fillért megért. Sőt, aki teheti még többet áldozzon rá, nekem ennyi fért bele az egyetem mellet.
Az előző írásomban még elfelejtettem szólni a kinézetről. A hangfalak egyszerűen gyönyörűek, aki ránéz már tudja, hogy ez rossz nem lehet. Nem is csak hangfal, hanem egy szép bútor is. Élőben jóval szebb mint a képeken. -
Festina86
tag
Hello mindenkinek!
Egy kis élmény beszámoló: A héten végre megjött az erősítőm(onkyo tx-sr608) és a jbl es80-as hangfalaim, így kitudtam próbálni. El kell mondjam, hogy iszonyat jó. Ilyen szép mélyet még soha nem hallottam. Zenében hangszerek nagyon jól átjönnek, én főleg a lábdobtól és gitár szólóktól vagyok elájulva. Még nem volt sok időm beállítgatni, de szerintem a mérőmikrofon tökéletesen beállította magától a hangzást, persze majd a finom hangolást is megnézem idővel. Teljesen egyszerű volt összeállítani a cuccot, még egy magam fajta amatőrnek sem okozott gondot. Hdmi-vel kötöttem össze mindent (erősítő, blu-ray, xbox, tv, (jó persze a hangfalakhoz hangfalkábelt használtam)), mindenhol volt egyből kép, hang. Szóval ne féljen senki tőle nem volt nehéz dolog. Ezúton szeretnék bíztatni mindenkit, hogy válassza lehetőségeihez képest a legjobb hangcuccot hiszen megéri az árát. Én nem vagyok szakértő a témában, mégis egyből éreztem a különbséget a hangzásban. Meghallgattam ugyanazt a számot 320-as mp3-ban és rendes audió minőségben, és messze veri az audió az mp3-at, pedig eddig még soha nem vettem észre különbséget. Egyszóval nagyon megvagyok elégedve. Már nagyon várom, hogy tovább bővítsem a szettet 5.1-be. Köszönöm mindenkinek, aki eddig segítet. Mindenkinek hajrá, aki vásárláson töri a fejét!
Jah eddig ezekkel hallgattam meg: Metallica: The Black Album, Tankcsapda sziget koncert dvd, Guns N’Roses: Use your Illusion II, Bon Jovi koncert -
Festina86
tag
Hello mindenkinek!
Megrendeltem egy onkyo tx-sr608-as erősítőt és egy pár jbl es80-as hangafalat. Azt ígérték keddre hozzák. Keddig már nem nagyon érek rá, ezért elmentem ma hangfalkábelt venni. Teljesen amatőr vagyok az egészhez ezért az eladót kértem meg hogy segítsen. A kérdésem az lenne, hogy a kábel amit vettem megfelel-e a hangfalhoz, vagy vegyek majd egy jobb minőségűt? Az eladó azt mondta róla:2*2,5mm ezüstözött. A kábelre ez van írva: ’audison connection silver 212 speaker cable 12 awg’. Nekem ezek a dolgok semmit nem mondanak, úgyhogy aki tud lécci segítsen.Illetve lenne még egy kérdésem. Ajánlott még hozzá aranyozott banándugót (350ft/db), hogy ebbe rögzítsem a kábelt és úgy dugjam a hangfalba illetve az erősítőbe. Ezek segítenek valamit vagy inkább dobjam ki a kukába? A válaszokat előre is köszönöm!
-
Festina86
tag
Most úgy vagyok vele, hogy cseresznye színűt biztos nem rendelek. A feketét viszont 3-4 hét múlva ígérték, ezt az időt lehet inkább spórolással töltöm és es80 lesz belőle. A gond viszont az hogy ezeket még nem hallottam élőbe, ahogy az írásokból kivettem az es80-ban egy ultra magas hangok lesugárzására képes hangszóróval több van. Nagyon nagy különbség van az e80 és az es80 között hangzásban, tehát ha az e80 nagyon tetszet akkor megmerjem rendelni az es80 meghallgatás nélkül mert az is hasonló, vagy az teljesen máshogy szól? A környékemen nincs rá mód, hogy meghallgassam, ezért lenne fontos tudnom.
-
Festina86
tag
Lehet, hogy igazad van, ebben az esetben viszont nem hinném, hogy ez lenne az oka. Pár boltban ugyanannyi mindkét szín ára és nem hinném, hogy ők lenyelnének egy ekkora különbözetet. Szerintem inkább marketing stratégia. A legtöbb embernek ügye fekete a tv, blu-ray, dvd, erősítő tehát nagyjából az összes műszaki cikke és ha nincs épp cseresznye színű bútor a szobában, akkor a fekete hangfal tűnik jó választásnak. Én ezért vagyok kicsit felháborodva, de aztán lehet nincs igazam.
-
Festina86
tag
válasz
#09634560 #14231 üzenetére
Köszi szépen. Ezeket amúgy már néztem a gond általában az, hogy +20e forintot leakarnak húzni az emberről a fekete színért. Ami szerintem sok. Nem értem egy csomó helyen miért kerül 90-95-be a cseresznye, ugyanitt 110-120 a fekete. Egy ilyen értékű hangfalnál szerintem túlzás ez az árkülönbözet. A választ még egyszer köszönöm, ha valakinek van más ötlete azt is szívesen fogadnám!
-
Festina86
tag
Hello Mindenkinek!
Egy kis segítség kéne, valaki nem tud egy boltot ahol lehet jbl e80-as hangfalpárt feketében kapni? Már elég sok boltot felhívtam és mindenhol csak cseresznye színben van. Már kezdek ettől feszült lenni, mert szeretném a lehető leghamarabb a szobámban tudni a hangfalakat. A válaszokat előre is köszönöm! -
Festina86
tag
válasz
Vidala #13537 üzenetére
Az E szériát már hallottam, ES-t még nem. Nekem teccet, bár nem vagyok túl vájt fülű. Nem zenére szeretném használni inkább a blu-ray lemezek dts sávja érdekel és xbox-ot kötnék rá. Az ES széria eléggé megdobná a költségeket és a tervezett összeget már így is jócskán átléptem. Erősítő terén azért a szűk a keresztmetszett mert mindenképp 1.4 hdmi-s kéne a 3d véget, hátha pár éven belül elérhető áron lesznek ezek a tv-k. De ha van más ötlete vkinek milyen cuccot lehetne össze állítani hasonló összegből(max. 300e a hangfalakra(5.1), 140e erősítőre) azt szívesen venném.
-
Festina86
tag
Sziasztok!
Most készülök beszerezni egy jbl northridge e80-as hangfalpárt, majd később szeretném beszerezni a teljes 5.1-es szettet (EC25, E150P, E20). A hangfalakhoz egy onkyo tx-sr608-as erősítőt ajánlottak. A kérdésem az lenne, hogy nem-e túl durva a 7x160 watt a hangfalaknak, mert az E20-hoz maximális erősítő teljesítményre 125 watt van írva. Nem tenné tönkre a hangfalakat? Bocsánat ha túl láma a kérdés. Esetleg ha van valakinek tapasztalata a hangfalakkal kapcsolatban az is megírhatná, vagy milyen más erősítők jöhetnének még szóba, én a denon avr-1611-est néztem még.
A válaszokat előre is köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kuponkunyeráló
- Diablo IV
- iPhone topik
- Mercedes topic
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Automata kávégépek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest