- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Légies iPhone halvány színei
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
torma1981 #44660 üzenetére
Erre az lenne a kézenfekvő válasz: próbáld ki!
Bennem soha fel sem merült, hogy ne csavarozzam helyükre a tüskéket, annyira magától értetődően tartozéka a hangdobozoknak. A feszes, pontos, megfogott, tiszta hangzás záloga a stabil alátámasztás.
Létezik a tüskéknél jobb hatású lábazat, pár napja említettem, Soundcare a neve.(#44666) bajnokpityu
Nem tudok olyan összehasonlításról, amit említettem, az terv, a jövő zenéje.(#44669) Tamoo
A Polkok alá jól jöhet a gránitlap, mert lefelé néz a reflexnyílásuk, a szőnyeg sokat csillapít, nem terjed olyan mértékben a kiáramló levegő, mint parketten, egyéb szilárd padlón.
Számít a lap súlya, ezért nem ajánlott a gres, ami általában nem vastagabb 1 centinél. -
cekkk
veterán
válasz
torma1981 #44198 üzenetére
A MMben sokszor azért nincs még idei tévé, vagy bármi más adott évi cikk , mert Németországban amit nem tudtak eladni ide hozzák, és itt eladják jóval ár felett, majd figyeld meg az árképzésüket,
Egyébként nem saját raktár készletük többségében, de az összes ilyen nagy áruház lánc a beszállítóik készletével gazdálkodik, és kiadják, hogy most ennyiért kell majd adni, aztán a beszállító majd szép nagyon bukik, de majd vissza jön nekik máskor, mert ha nem akkor már nem lenne áru a boltokban
Bár lehet megveszik, ők majd az árukészletet, csak 90-110 napos fizetéssel, de úgy én is nagy legény lennék -
cekkk
veterán
válasz
torma1981 #44191 üzenetére
Tudod azt a legjobb akciózni ami nincs is
Én is tudok, neked új 6os bmw 2 misiért, de amikor megjön akkor már 30 lesz belőle. De gondolom a logikát érted.
Az avplanet is hasonló, hogy drágább árakat írnak, utána folyamatosan akcióznak, amikor az a termék megjelenéskor nem került annyiba, na de vannak akik csak az akció szót látják és azt, hogy ennyi % van engedve belőle.
Tudatos fogyasztók -
Tamoo
nagyúr
válasz
torma1981 #44082 üzenetére
Azt mondták itt a mesterek, hogy a csíptetősbe nem biztos, hogy belefér a 2.5-ös kábel, úh oda inkább 1.5-ös jobb minőségűt rendeltem.
(#44085) Sanci38: Lesz annyi plusz mindkettőből, hogy a centerhez tudok választani. De majd kipróbálom melyikkel szól jobban (ha tudok különbséget tenni) és az marad.
-
BBéci
legenda
válasz
torma1981 #43450 üzenetére
Sok? 150000 az egyik, 160000 a másik, tehát 10000 forinttal drágább a Boston, ami szerintem lényegesen jobb vétel, pláne az eredeti árát tekintve.
(#43454) hello28
Hatalmas különbségre ne számíts! Milyen erősítőd és hangdobozaid vannak?(#43464) dimice
Egy jó DAC hangját nem lehet összehasonlítani az A-210 analógjával.
Nem értem, a tévének mi köze a Popcornhoz? Mármint a hangjának. -
robi0604
őstag
válasz
torma1981 #43160 üzenetére
Nem lesz vele problémád, de Én átlagos kábeleknél 7-8 métertől inkább a 2.5-est szoktam ajánlani és így tovább felfele, az erősítő optimális teljesítménye és ez által az elérhető torzításmentesebb hang érdekében.
Dorian
Tudom, írtad is és lehet, hogy valamit segítene, ha kicserélnéd 2.5-re, de nem hiszem, hogy attól egységesebb lenne a hang, bár ekkora hossznál biztosan lenne változás.
-
törölt tag
válasz
torma1981 #42477 üzenetére
Valóban erősiteni és kikódolni is az erősitő fogja,de nem mindegy hogy a forrásról milyen jelet kap! Sztem döntse el ő: ha a Maya jobb jelet ad ki,akarom irni jobb hangja lesz tőle az erősitőnek,akkor ne adja el hanem kösse abba.
És sztem nem mindegy... itt nem csak 0-ák és 1-esek sorozatárol van szó hanem 16-24 bitenként öszerakott bitfolyam algoritmus segitségével készitett szinuszhullámokról,és ahol jobban megközelíti az eredeti jelből levett mintát,és minél kevesebbet kell az utólagos hibajavitást használni ott fog jobban szólni. -
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
torma1981 #41863 üzenetére
Kérdezz rá T-home-os topic-ban.
Amúgymeg, ha nem bírja a vonalad, akkor nem is adják ki a nagyobb csomagot.. Vagyis attól függ. Mert van amikor már kiadják akkor is, hogyha a 15-ből csak 10 jön ki.
Coax-on megy a 80MB is, ha jó helyen laksz, szal ez ebben a formában nem igaz. T-nél az optinet annyival jobb, hogy feltöltésből többet adnak a csomagokhoz.
Nahde, sztem menj T-home topic-ba, és ott érdeklődj.
-
Patice
nagyúr
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
torma1981 #39871 üzenetére
Azigen, akkor az kicsit komolyabb.
Itt csak lényegében parkettázás, szoba átrendezéssel egybekötve. Ebbe beletartozik ofkorsz a rendszer is.
Festés már megvolt bő 2 hónapja, akkor már meg volt a parketta is, viszont ismerős csak most jut el ide, hogy lepakolja a parkettát. Ha minden jól megy ~2 nap alatt megleszek/leszünk vele. jos3ph kollégával csináljuk majd a pakolgatást.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Dorian
félisten
válasz
torma1981 #38421 üzenetére
Szeptember uccsó hete. Sajnos nyáron (vagyis idén eddig még) egyáltalán nem tudtam szabira menni, most is csak nagy nehezen.
Már nagyon kell a pihenés, sokszor vagyok idegbeteg állat...
Tenerifére megyünk, ott ilyenkor is jó idő van, max. az óceánban csak módjával fürdünk... -
törölt tag
válasz
torma1981 #38034 üzenetére
Valahogy pontositsd a kérdésed mert nem értem,mit szeretnél..
Végülis egyszerűen meg tudsz róla győződni: ha bekapcsolod, működik,hangot adnak ki a hangfalak és kiírja/kijelzi a rajta átfolyó hang formátumát,ami megegyezik a forrással akkor nagy gond sztem nem lehet. -
Dorian
félisten
válasz
torma1981 #37541 üzenetére
Nem értem milyen legjobb beállítást? Zenére a legjobb a pure audio, pure direct vagy hasonló megnevezésű funkció, ahol minden felesleges dolog kikapcsol. PC-s lejátszó XBMC vagy Foobar2000. Zenét pedig olyant hallgass amiket egyébként is szoktál, nyilván lossless formátumban, nem mp3-at.
-
jos3ph
tag
válasz
torma1981 #37071 üzenetére
Próbáld meg, hogy kérj árajánlatot kácsáéktól. Írd le, milyen erősítő, és milyen hangfalakról van szó, és ők megmondják mi volna a legjobb választás.
-
Thuglife
senior tag
válasz
torma1981 #35396 üzenetére
Mivel Te is pécsi vagy, és ha még nem jártál a Kereskedők házában, akkor nézz el oda! Tavaly én ott a Hifi Stúdióban hallgattam meg a KEF C4 sub-ot és akkor ki volt állítva a Mission szett is (nekem is az van). Az igaz, hogy az eladó semmit nem ért a hifihez, de csak a fülednek higyj!
(KEF helyett egy Sony sub-ot akart inkább ajánlani, pedig hallhatóan gyengébb teljesítményt nyújtott)
-
robi0604
őstag
válasz
torma1981 #34937 üzenetére
Más a hangkarakterük.
Mivel a missiont már elég régen hallottam, ezért csak az emlékeimre tudok hagyatkozni, így nagy részleteket nem tudok elárulni..
A mission talán egy kicsit mélybe, a proson pedig inkább talán középben erős.
Nagy csodát egyiktől sem szabad elvárni, nagyon mellé nem tudsz lőni. -
Tomi841
csendes tag
válasz
torma1981 #34745 üzenetére
Hali!
Én már régóta keresek egy ilyen erősítőt, de 100-120 ezer Ft alatt még nemtaláltam használtan sem...
Ráadásul THX SELECT 2 PLUS minősítésű házimozi erősítő, amit 150e Ft alatt nem kapsz, ráadásul ennek az új ára még mindig 180e körül mozog! [link]
Engem annyiért érdekel!!!
Te árulod, hol található az erősítő???Üdv!
-
Tomi841
csendes tag
válasz
torma1981 #34745 üzenetére
Hali!
Én már régóta keresek egy ilyen erősítőt, de 100-120 ezer Ft alatt még nemtaláltam használtan sem...
Ráadásul THX SELECT 2 PLUS minősítésű házimozi erősítő, amit 150e Ft alatt nem kapsz, ráadásul ennek az új ára még mindig 180e körül mozog! [link]
Engem annyiért érdekel!!!
Te árulod, hol található az erősítő???Üdv!
-
robi0604
őstag
válasz
torma1981 #34647 üzenetére
Feljebb ezek már taglalva lettek...
Azért a Proson kicsivel komolyabb mint ez a JBL és később vehetsz hozzá subot.
Hallgasd meg a kiválasztottakat, de az Én véleményem szerint, ha elfér, inkább a Proson.bajnokpityu
Egy percig sem merült fel bennem a kétely, hogy külön-külön rosszak lennének, igazából arra próbáltam rávilágítani, hogy így csomagban biztos ütősebb.
-
Thuglife
senior tag
válasz
torma1981 #34556 üzenetére
Miért nem veszel egy Proson 5.0-át (subot meg majd később ha spóroltál még rá... pl. KEF C4, vagy Polk PSW-110), meg mondjuk egy Onkyo TX-SR308-at (vagy használtan vmi jobbat 50k körül). Pl. avx-en említett Denon AVR-2803-at.
Amúgy látom Te is pécsi, üdv -
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
torma1981 #34489 üzenetére
sztem ilyen erősitőn nemigen üvölt a különbség.
inkább elvi dolog,mint ahogy DSUBot sem érdemes használni hdmi miatt.
itt nem analóg-digit átalakitás van,hanem elektromos,fény,majd vissza,tehát annyira nem durva a különbség sem,de van.
5m-ig sztem jobb a koaksz.jah,elméletileg jobb lehet,de mivel egyáltalán nem hallgatok zenét a hm erősitőmön, igy HDMIt sem hasonlítottam össze optikaival
-
Dorian
félisten
válasz
torma1981 #34479 üzenetére
Egy jó minőségű alap típus neked elég lesz (Kácsánál ami kapható, az megbízható, kb. 1000Ft/m).
Optikai kábelnek pont előnye, hogy ugyan nem olyan jó a jelátvitel a 2x-es oda-vissza alakítgatások miatt, de az hosszú távolságoknál is zavarmentes marad, hiszen fény utazik, nem elektromos jel. Szóval emiatt nem aggódnék. -
Gombinyó
őstag
válasz
torma1981 #34473 üzenetére
Ha digitálisan tervezed összekötni, akkor egy alaplapi S/PDIF kimenettel is ugyanott vagy. Nem szed össze zajt, nincs veszteség és az erősítő fogja kezelni a forrást. Felesleges ezért hangkártyát venni.
S/PDIF lehet optikai, optikai kábellel vagy koax, koax kábellel. -
törölt tag
válasz
torma1981 #34161 üzenetére
1.sz hozzászólást olvastad? Abban épp az ilyen kérdésekre válaszolunk.
Egyébként hogy válaszoljak is: sima DTS jól szólna és a DTS HD master audió fogalmilag az (bemásolva az 1.sz hsz-ból): DTS-HD Master Audio: elméletileg végtelen számú csatorna kezelésére képes, gond nélkül lekonvertálható 5.1-re vagy 2.0-ra is. A BD lemezeken 8 csatornára van limitálva a használható sávok száma, 24.5Mbit/s-es sávszélesség mellett (HD-DVD-nél 18Mbit/s). Képes veszteségmentes tömörítésre is, 2 csatornán 24bit/192kHz mellett, vagy 8 csatornán 24bit/96kHz mellett. Minden esetben tartalmaz egy hagyományos DTS magot (1.5Mbit/s) a kompatibilitási okok miatt (ha az erősítő nem tudja a DTS-MA-t, akkor ez kerül dekódolásra).
De ennek élethű megszólaltatására minimum Onkyo 608/9 vagy jobb és ehhez passzoló,de minimum JBL ES szettre van szükség. Erre világított rá mike1978 fórumtárs,helyesen. -
mike1978
tag
válasz
torma1981 #34161 üzenetére
Csak lököd a rövidítéseket, amit itt ott hallottál, de nem vagy tisztában azzal mit jelent az biztos...ez a baj, hogy mindenki így keresgél: "DTS-t tud: HDMI van rajta? FULLHD-t tud? háromdés?" és az elmaradhatatlan hány wattos és EISA díjas vagy THX minősített-e, mert ha igen akkor szar nem lehet....
Hidd el, hogy neked az általad rászánt pénzből maximálisan megfelelő lesz egy ilyen...ha nincs több pénzed akkor nincs min agyalni, ha meg van akkor vegyél drágábban jobbat!
Nincsenek csodák...egyik-másik gyártó sem fog neked 70.000.-Ftért 5.1-es olyan hangrendszert adni, ami lenyűgöz, kiesel a gatyádból tőle, és zenén minden hangszer helyzetét, a terem akusztikáját, a zenei részleteket, annak finomságát meghallod. Mivel persze nem is erre kel, így az adott igényekhez maximálisan megfelelő az ajánlott motyó...de majd ha sokat agyalsz akkor elfogy az az egy is és vehetsz valami szemetet...vagy használtat! Én részemről ehhez a kérdéskörhöz többet nem fűznék, mert nincs hova ragozni! -
Dorian
félisten
válasz
torma1981 #34155 üzenetére
Ha újat akarsz, akkor a Denon 1611 + JBL 178 elég jó belépő ajánlat.
Személyes véleményem, hogy autót és hifit csak a gazdagoknak érdemes újonnan venni, akkora értékcsökkenésük van, ahogy kiviszi a boltból az ember. Ráadásul nem igazán mennek ezek tönkre. Az AVR-em, a sztereóm, a CD-m is mind használt (igaz a CD készletből megmaradt, én szedtem le a fóliát róla, de használt áron, gari nélkül vettem)
A mínusz dB ügyet nem tudom. Talán azt jelzi, hogy 0 dB-en még adja a gyári értékeket, aztán feljebb már nagyobb a torzítás. Mondjuk aki ezeket 0 felett használja az beteg
Vagy alul méretezte a szobához a cuccot.
Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Revolut
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Medence topik
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Fedezd fel az NVIDIA világát! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest