- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
spiritex #47724 üzenetére
Nem vagyok Android szakértő, de nekem is pontosan ezeket a tüneteket szokta néha az Xperia Pro-m is produkálni ( nem csak rom frissülésnél )...mezei júzerként arra tippelnék, hogy az újraindulás után valami gebasz volt az SD kártya beolvasásánál...valószínűleg azért mutatja azt a 124 KB-ot, mivel az a NEM SD kártyára áthelyezett része a játéknak, de azt be tudta olvasni, mivel az a telefon belső memóriájában van....SD kártyát meg mivel rosszul olvasta be, ( vagy fene tudja, hogy ilyenkor mi a problémája ) ezért nem is látja a méretét, így persze áthelyezni se tudod....de ez nekem egy egyszerű kikapcsolás/aksi kivét majd vissza mozzanattal helyreállt mindig is!
De csak hogy a kérdésre is válaszoljak: Android alatt van egy rejtett mappa az SD kártyán, ami csak Win alatt látható, ez a " .android_secure ". Ez a mappa tárolja elvileg az SD-re helyezett részét az alkalmazásoknak...itt nézelődj szét, majd töröld amit jónak látsz, itt lesz a sok 50-60 MB
Ha esetleg nem tudod mi melyik, írd meg hogy miket töröltél, és segítek.
-
-
-
tomy86
addikt
válasz
spiritex #46642 üzenetére
Akkor ebben 1:1
Már nem emlékszem pontosan. Egy ideig párhuzamosan használtam a kettőt, de végül az Apex mellett döntöttem. A Nova akkor (talán 1.1.2) használt verziójánál időnként nem jelenítette meg a könyvtárakat az appdrawerben és az Apex gördülékenyebb volt akkor, úgyhogy ment a levesbe a Nova. Azóta nem próbáltam.
(#46644) batai15: azt tudom, hogy a Nova is tud egyedi ikonokat használni. Szerintem rakd fel mindkettőt és használd párhuzamosan pár napig (hétig). Úgy könnyebb dönteni. Én is így használtam (1 napig Nova, 1 napig Apex egy héten át
).
-
atillaahun
veterán
válasz
spiritex #46489 üzenetére
ICS-t még nem láttam úgyhogy nem tudom, de GB alatt Beállítások > WiFi beállítások > Menü gomb > Speciális > WiFi kikapcsolása > Soha
Gondolom ICS alatt sem variálták ezt meg nagyon, ha meg mégis, akkor át kell nézni a WiFi beállításokat, ott kell lennie valahol.(#46491) Bone123
Ne már ... nem is vettem volna többször Android-ot a Blade után, ha még ezt se lehetne beállítani. Lásd feljebb.(#46499) RazorGTR1
Csak a Swype csinálja ezt, más billentyű nem ugrál? Mert nálam ezt az LG kocogtatásra (rezgésre) érzékeny kurzormozgató beállítása okozza. -
TRob1
veterán
válasz
spiritex #44514 üzenetére
Kapcsold ki a szinkronizálást, és úgy törölj mindenhonnan mindent (telefonból és gmail accból is), persze csak miután van egy mentett vcf-ed vhol biztos helyen.
Aztán kapcsold be a szinkront ha minden üres, és az acc-ba importáld be vcf-ből.
Reméljük így jó lesz.(#44513) gatto_ :
Szerintem minden droidon rajta van alapból az összes. -
Dottore
addikt
válasz
spiritex #43391 üzenetére
Ha van egy eszközöd amivel kapcsolatban reklámszöveg hivatkozik arra, hogy alkalmas a letöltött játékok futtatására (nem írja, hogy mindre), ennek ellenére van ami nem működik, lefagy, újraindul, akkor fordulhatsz szervizhez, de jogalapot a garancia érvényesítésére ebben az esetben nem a marketing szöveggel ellentétes viselkedés fogja jelenteni, hanem önmagában a hiba jelenléte, gyakorisága.
Ha érted mire gondolok.
Engem nem érdekel mire gondolsz csak arra tudok válaszolni amit leírsz.Pont emiatt logikátlan. Nem értünk egyet ebben . Ne feszegessük.
-
Dottore
addikt
válasz
spiritex #43386 üzenetére
Pont nem írták rá, hogy milyen játékok futtatására kell alkalmasnak lennie.
A mondat helyesen így hangzana akkor:
Köszönhetően az erős processzornak a NAVON PLATINUM tablet képes minden, az Androidra fejlesztett legújabb játékok futtatására. Az Android Market™-ről akár ingyenesen is letölthető játékokkal lehetőséged nyílik arra, hogy NAVON tableted valódi játék konzollá alakítsd."
Másrészt az nem specifikáció hanem marketing. Lehetne emiatt perelni, amcsiknál nagy hagyománya van a hasonló jellegű pereknek de ebben az esetben nálunk ezen nehéz fogást találni.
-
Dottore
addikt
válasz
spiritex #43372 üzenetére
Az Extreme Digital lehet, hogy csupán forgalmazó és a javítás márkaszervizben történik (ez az esetek nagy részében így van), de neked mint vásárlónak ehhez semmi közöd. A jelenlegi fogyasztóvédelmi törvények alapján az érvényes jótállással rendelkező termék garanciáját kötelesek a vásárlás helyén érvényesíteni és ezután az ED lezongorázza a szervizzel. Ellenben javasolhatják neked (ahogy az meg is történt), hogy egyenesen fordulj a márkaszervizhez, de ezt nem vagy köteles elfogadni.
Összefoglalva tehát ami a kérdésed illeti, a garanciás feltételekkel kapcsolatban nem követtek el semmiféle hibát. A ködösítést és a hiányos tájékoztatást egyenlőre nem büntetik.
Cserekészüléket kötelesek biztosítani számodra, ha az szerepel a jótállás feltételei között, semmiféle indokot nem kell meghallgatod arról, hogy miért nem tudják ezt megtenni. Ami nagyon fontos. Minden panasz esetén jegyzőkönyvet kell írni, vagy panaszkönyv, de ha nincs írásos nyoma a problémának akkor az kezelhetetlen.
Ami az aláírásodban lévő kérdésre illeti.
Elsőre ötletes szójáték de másodikra már logikailag hibás. -
mr.nagy
tag
válasz
Sajnos nem lesz egyszerű a történet!
1. Ha személyesen vetted át az üzletben, akkor 3 napon belül lettek volna kötelesek cserélni a hibás készüléket. Mivel ezt jóval meghaladta a reklamáció időpontja így csak javításra kötelesek átvenni a készüléket.
2. A forgalmazónak nem kötelessége cserekészüléket biztosítan ebben az esetben és a jogszabály is csak azt írja elő, hogy törekedni kell a 15 napon belűli javításra. Tehát a javítás időtartama akár több hónap is lehet, ha indokolt az ilyen hosszú idő akkor senki nem szeg vele jogszabályt. (Sajnos én magam is jártam így laptoppal, 3 hónap után kaptam vissza, pedig az munkaeszköz volt.)
3. A készüléket csak akkor kell cserélni, ha nem tudják megjavítani. Az adott tényleges esetben lényeges dolog, hogy a műszaki specifikációban leírtakat kell tudnia a készüléknek, csak akkor mondható hibásnak ha azt nem tudja. Ugyanis senki nem írta azt le, hogy a készülékkel milyen játékokat lehet biztosan futtatni.
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
Nekem ugyan ez volt anno az alaplapommal.
Szerencsére 2hét alatt megoldódott, nem kicsit voltam ideges,mert munkára is használom a gépet, két hetem kiesett.
Sajnos valószínűleg ez a módja a cserének és hiába fogsz fogyasztóvédelemhez fordulni.
Esetleg kérdezd meg itt: [link] -
dashed
senior tag
válasz
spiritex #43145 üzenetére
Edigitalnal volt mar gondom. Bar az navi keszulek volt.
Bevittem, srac addig nyomkoraszta amig nem produkalta a hibat. Szo nelkul azonnal csereltek es a keresemre, egy masik vele egy arban levo keszulekre. Szerintem sima ugy. Csak produkalja a hibat amikor beviszed. Esetleg ha tudod kerd kolcson haverodet es vidd azt is, hogy ott bizony nincsenek gondok. -
Celtis
veterán
válasz
spiritex #42318 üzenetére
A 9.7IPS-en nincs gyári galéria.
Amit eddig leszedtem az ugyan eltünteti a gombokat, de a fekete sáv ott marad, nem húzza ki a képet a gombok helyére. Ugyanez a helyzet a Quickpic-kel.
Lehet, hogy csak valamit be kéne állítanom? Hogyan kell teljes képernyőre kapcsolni?
-
Necc
addikt
válasz
spiritex #42206 üzenetére
Ha elfogy az összes rendelkezésre álló memória, akkor az android rendszer nemes egyszerűséggel kiüti az alkalmazást (forceclose), de nem omlik össze.
Én inkább arra gyanakszom, hogy a szuperolcsó (és szuperelavult) ARMv6 -os processzort a kis kínaiak bizony a gyártó által megadott specifikációk felett járatják.
Ehez persze ismerni kell hogy pontosan milyen processzorchip van a tabletben, és mennyi a gyártó által megadott órajel ÉS feszültség érték. -
Ronyn
senior tag
válasz
spiritex #42206 üzenetére
Gondolom külön külön is erőforrás igényes a skype + video, ha egyszerre kapcsolod bég akkor lefagy, ha vársz amíg a skype hang már stabilan fut és utána kapcsolod rá a video funkciót, kevésbé terheli a gépet
Próbáld meg kilőni a többi felesleges folyamatot, és akkor valószínűleg neked is menni fog.... -
Necc
addikt
válasz
spiritex #42171 üzenetére
Üdv.
Nem tudom mennyire vannak linux alapismereteid, így röviden:
Míg windowsnál betűjele van minden egység minden partíciójának, addig linux alatt úgymond minden a root meghajtó (ami nemes egyszerűséggel csak egy "/" jel) egyik alkönyvtára, példakép az SD kártya a legtöbb androidos készülék alatt a /sdcard vagy /mnt/sdcard mappát takarja.Ha a specifikációd alapján 4GB ROM és 512MB RAM van a készülékedben, akkor abban biztosan annyi is van.
Ahogy PC-n a merevlemezedet feldarabolhatod partíciókra, ugyanúgy megteszik a gyártók ezt a 4GB belső memóriával is:- egyrészt van az ún. "firmware" avagy rendszer ROM a /system partíció. Ez a partíció alapesetben szigorúan read only, azaz csak olvasható. (Flasheléskor lehet csak írni vagy ha rootolod a telefonod és felülbírálod), ennek mennyiségét alapesetben nem látod.
- másrészt van a felhasználói memória, ide kerülnek az összes általad telepített alkalmazások, és azok adatai ez a /data partíció, esetedben ez az a bizonyos 504MB-os partíció
- van még egy harmadik partíció, ez maga a root partíció "/", ezt az android a gyakorlatban nemigazán használja ki, méretét sokszor nem adják meg és csak rendszerdiagnosztika alkalmazással lehet medtuni a méretét, típusa ext2
- néhány esetben van még egy partíció, ez nem más mint a swap vagy cache, nem minden android alkalmazza (kernelfüggő!), míg windowsnál ez ált. egy önálló fájl addig linux alatt dedikált partíció van erre, csatolási pontja swapnak nincs, cachenek /cache.
- néhány esetben a belső memória egy része úgy van csatolva a rendszerhez, mintha az egy memóriakártya lenne, esetedben gondolom ez az USB tár
És ugyebár van maga a RAM, ami esetedben 512MB, ez fizikailag ott is van, de ez is több felé van osztva:
- maga a GPU lecsíp magának ebből a mennyiségből kijelző felbontásától függően pár MB-ot, ha az nem rendelkezik önálló VRAM-mal. (hasonlóképpen mint az intel integrált nagyipari hulladékai)
- a linux alrendszer használ magának valamekkora mennyiséget, ez erősen változó lehet, általában 100-200MB között van. Ez a mennyiség szorgosan rejtve van a felhasználó elől.
- a maradék memória pedig a felhasználói memória amit a különböző JAVA alkalmazások használhatnak, csak ezt a mennyiséget láthatod te is "Futó" címszó alatt (a teljes mennyiséget lekérheted itt is a "free" paranccsal
Vizuális segédlet:
TI backup GUI kijelzése a belső memóriáról:
Teljes kép: [link]Memória kijelzése a "free" paranccsal, partíciók és csatolási pontok kijelzése a df paranccsal (picit káoszos de a lényeget kiemeltem):
Teljes kép: [link] -
atillaahun
veterán
válasz
Az 512 MB általában a RAM-ot jelenti, más néven gyorsítótár, oda töltődnek a programok futáskor. A 4 GB belső memória, meg egy belső SD kártyához hasonlítható, ott vannak a rendszer alkatrészei, meg a programok amiket feltelepítesz. Ebből általában nem látszik az egész.
Ha jól értelmezem, akkor esetedben a (4 GB) felét használhatod (tetszőleges) adattárolásra, valószínűleg ennek a megnevezése az USB tárhely. Ha rádugod gépre a tablet-et, azt hiszem ennyi fog látszani belőle. A másik 2 GB-ból úgy látszik ~ 500 MB van fenntartva a rendszernek, és az általad telepített programoknak. Hogy a maradék 1,5 GB-on mi van azt meg az isten se tudja.Maradt még akkor a (512 MB) RAM (Futó), amit fent említettem. Azért mutat belőle olyan keveset, mert az 512-nek több mint a felét a rendszer foglalja el, a felhasználók számára átlag 200 MB érhető el. A RAM kijelzését viszont abszolút rosszul mutatja az Android, így arra nem érdemes alapozni semmit. Van pár program ami közelebb visz a valósághoz, de alapvetően az egész Android RAM kezelése egy kurva nagy homály (és nem mellesleg alapjaiban szar is).
Végül pedig a letöltött és az összes azért ugyanannyi, mert ugyanarra a tárhely részre vonatkozik. Míg az első az általad letöltött programokat mutatja, addig az összes a rendszerhez tartozóakat is.
Egyébként a RAM-ot kivéve messze nem vagyok ezekbe biztos, szereti az Android kavarni a szart, és legfőképpen sumákolni a memóriaméretekkel. Természetesen a felhasználó kárára.
-
fatal`
titán
válasz
"Futó: 129MB foglalt és 147MB szabad (ez melyik memória és miért ilyen kevés? hogy lehetne növelni?)"
Ez a RAM, növelni nem tudod. A maradék a rendszer számára van fenntartva.
A letöltött és az összes nem tudom miért egyezik meg, elvileg a system partíciót külön kéne számolnia.
A maradék 8MB a cache lehet.
-
havri1
félisten
válasz
spiritex #42043 üzenetére
Sok programot nem tudsz bezárni, mert rendszer folyamat. (ezeket többnyire csak megfelelő programmal láthatod, mármint, hogy léteznek)
Na az gondolom ezekre vonatkozik
Persze csak tipp..
Pl viber. Nem tudod kilőni kézzel, mert egyből újraindul magától, de pl ha a droid zárja be, mert kevés a memória, akkor nem fog újraindulni, csak ha ráböksz.
Na erre mire rájöttem...ismerős nem kapta meg az üzeneteket. Galaxy minije van, és kevés a memória benne. Telepakolta minden szarral, memória elfogyott, viber bezáródott.. -
havri1
félisten
válasz
spiritex #42041 üzenetére
Lehet memória probléma miatt, elfogyott, sok program futott háttérben..(mert a droid bezárja magának az appokat, ha elfogy a memória), lehet ott volt valami gubanc..
Lehet használni, csak arra is gondolj, hogy ha mindig újraindítja az appokat (mert ugye bezárja ha kilépsz), az nem kevés cpu művelet---> akksi használat---> üzemidő -
chab7
addikt
válasz
spiritex #41765 üzenetére
Én már fél éve használom a jelenlegi romot és mindig felteszem a megjelenő nightly frissítéseket is. Emellett százával próbálom a programokat - hiszen azért is van androidom, mert ezen mindent ki lehet próbálni amit szeretnél.
Mindig fent is van közel 200 app, és eddig soha semmi olyat nem vettem volna észre, hogy lassult volna, vagy a telefon memória kevesebb lenne ha leszedek valamit.
Az sd kártyán viszont itt is hagynak a programok mappákat, fájlokat. Azt viszont érdemes nézegetni, mi az ami már nem kell. -
Ronyn
senior tag
-
atillaahun
veterán
válasz
spiritex #41246 üzenetére
1. Igen. Nem.
2. Market-en találsz programokat amik jelszóval tudnak levédeni kijelölt alkalmazásokat. Én egyet se használok, majd valaki tesz konkrét javaslatot.
3. Igen, Gtalk. Esetleg Vtok. De videochat-re keresve találsz még sokat szintén Market-en.
4. Erről szerintem keveseknek van tapasztalata, esetleg nézz rá még a MoBoPlayer-re. -
Ronyn
senior tag
válasz
spiritex #40680 üzenetére
Asszem le lehet, de eleve nem copyzza a vagólapra, csak ha rákattintasz a statusbaron levő utasításra! NB:"Copy password to clipboard"
Másrészt ha te engeded hogy rámásolja, akkor is 15 mp után törli a vagólapot... úgyhogy nem marad nyoma...
Viszont ha nem engeded hogy rámásolja,akkor hogy használod??
Mert egy 12-16 karakteres "kemény" jelszót, kétlem hogy fejben megjegyeznél -
xSide
őstag
válasz
spiritex #38655 üzenetére
Eddig 3x fizettem telszámlát és elég sokáig használják a pénzem, 5-6 munkanap mire eltűnt a té oldalán a befizetésre váró számla!
Egyébiránt minden telepítésnél levonnak 99 ft-ot, annak ellenére hogy van élő (pines) regisztrációm!!!
Azért gáz mert gyakran cserélek romot teszt jelleggel is... -
válasz
spiritex #35680 üzenetére
Sony Ericsson Ray, lehet, hogy automatikusan engedélyezi az MMS üzenet erejéig az adatkapcsolatot, ami után természetesen a szolgáltató nem számol fel adatforgalmi díjat, az benne van az MMS árában. De ez csak találgatás részemről, de nagyon valószínű.
Azt sem szabad figyelem kívül hagyni, hogy annak idején a Sony Ericsson fejlesztgette a Nokiával ezt az MMS szabványt. Igaz, hogy a Nokia telefonokban mai napig nincs annyi beállítási lehetőség, mint a Sony Ericssonban. Kíváncsi volnék, hogy tud-e már a Nokia MMS profil képet hanggal együtt lejátszani?
A Samsung az samsung, de lehet, hogy csak beállítási gond. -
saphancs
aktív tag
válasz
spiritex #32174 üzenetére
Köszi, tényleg jó de nem erre gondoltam! Megpróbálom érthetőbben
: a go launcherbe lehet ugye mappát csinálni, amit én ki akarok rakni a főképernyőre! Viszont ott minden ikon fehér, és a mappát is szeretném azzá tenni! Azt szeretném megtudakolni, hogy létezik e olyan go téma, amibe a mappának fehér a háttere, vagy szimplán fehér? Ha nem, akkor megcsinálom simi folderrel, de.jobban tetszene a go féle mappa formája!
(Remélem.így közérthetőbb vagyok)
-
Gedeon31
addikt
válasz
spiritex #32056 üzenetére
Van egy BankDroid START nevü app , azzal is belehet lépni én ezt szoktam használni.
Nem tudom ehez is kell e engedélyezve legyen a mobilCIB.probáld ki.
-
whatnot
őstag
válasz
spiritex #32043 üzenetére
A CIB internetbankja van jól elcs*szve.
Én ugyan mobilon (még) nem bankolok, de pl. PC-n Firefox-on nem hajlandó futni (elindul, de szétesik a bejelentkező oldal). Chrome-on igen.CIB-ék tudják, hogy Firefox-on nem fut, de tojnak rá, használj másik böngészőt indoklással.
-
nagyvixi
tag
válasz
spiritex #31250 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm,akkor megnyugodtam.Egy kérdésem még azért lenne,sok helyen olvasom hogy ha a 3g be van kapcsolva,meríti az akkumulátor.Én ezért amit tanácsoltak 2g-re tettem a beállításoknál,de ekkor se érzem azt,hogy kevesebbet fogyasztana,mert nam közepén ugyanúgy áll kb. az akkumulátor a mindennapi átlagos használatom mellet.
Olyat is olvasni hogy ez is csak ezért fogyaszt többet a 3g,mert ahol nincs csak 2g mondjuk, mindíg keresgéli a 3g-t és ezért eszi az akkumulátort,vagy tényleg többet fogyaszt eleve?
-
nagyvixi
tag
válasz
spiritex #31246 üzenetére
köszi.És ha a process-ben meg kiirja hogy mondjuk koordináták 2.42 %,az mostani,agy annyit használt ma.
Mert nem használok semmi olyat amihez kéne a koordináták például.
Ajaj,most kilöttem ott Kill selected-el a dolgokat,és most meg 34 százalékokat ir a proci használtságára a koordinátáknál..ez mi lehet
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Renault, Dacia topik
- Gyúrósok ide!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged