- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Hát akkor nem tévedtem.
De ez még tényleg nem magyarázat arra, h miért felejtik el az alkalmazások az account-ot.Amúgy ha boot után csatlakoztatja az SD-t, akkor az sd-ext partíciót használó szkriptek jótékony hatására hogy működhetnek mégis az alkalmazások ugyanúgy, mint ha a belső memóriában lennének?
-
Teasüti
nagyúr
Fring-et használ vmi crossplatform-szerűen? Tehát Android <-> Symbian, stb. felállásban.
Arra vagyok kíváncsi, hogy az normális ennél a szolgáltatásnál (közönséges Fring account, tehát semmi 3rd party csatorna - skype, msn vagy bármi más), ha a fent említett két rendszer között nem tökéletes a hanghívás?
Két symbian egymás között hibátlan hangot küld, de az Android-dal már el-eldobálja a csomagokat, kimarad, szaggat a hang. Néha hol jobban, hol kevésbé zavaróan.
Hálózati hozzáférés minden esetben UMTS vagy Wifi, szóval sávszélességgel nincs probléma.
Android-Android felálláshoz még nem volt szerencsém, ezért kérdem, hogy amúgy minden okés a droidos klienssel?A készülékek meg: 2 db Nokia C5-03 és egy Galaxy Ace. Utóbbi esetén feltűnt, hogy a cpu teljesen leterhelt (bár közönséges gsm hívásoknál is felpörög).
-
Teasüti
nagyúr
válasz
gyuszmó #49928 üzenetére
Olyan haszontalan méretnek titulálnám. Telefonnak túl nagy, tabletnek pedig egy vicc.
Amúgy nyilván jobb az említett dolgokra, de ezért beáldozod a praktikumot, bár ha neked nem gond, hogy egy tepsit hordozol magadnál a mindennapokban... Még ha óriás kezed van, akkor ok, de amúgy kényelmetlen szerintem telefonnak. Az egykezes használat nem magától értetődő már.
Egy autó műszerfalán viszont jól mutat, inkább ott, mint a zsebedben. -
Teasüti
nagyúr
válasz
volvoguy #49859 üzenetére
Én úgy vettem észre belföldön csak a magyar szolgáltatók jöhetnek szóba.
Igaz ezt csak az Accuweather-re és a Google-re alapozom, de van, mikor ezen oldalak adatai köszönő viszonyban sincsenek a magyar időjárás jelentésekkel. Nem tudom honnan szerzik az értesüléseiket. -
Teasüti
nagyúr
Miért van az, hogy nekem a PDroid Patcher által készített javítások nem működnek? Ha megpróbálom felrakni, akkor reboot után csak sötét képernyő fogad.
Eddig csak a romhoz mellékelt patch-ek működtek, amiket a Patcher készített, egyik se.
Viszont ezúttal nincs mellékelve patch a romhoz. -
Teasüti
nagyúr
BLN control-ra keress rá, talán már s5830i-re is van támogatás.
Nem elég csak az alkalmazás, a rom-nak is támogatnia kell - vagy eleve ilyen rom-ot raksz fel, vagy patch-elsz, vagy manuálisan módosítod a rom-odat. Nem, nem tudom, h miként. De úgy hallottam nem egy nagy was ist das még manuálisan sem, csak itt-ott kell átírni vmit, vagy berakni egy fájlt, vagy ilyesmi.Amúgy miért nem a telefon topikjában kérdezed ezt?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Oldman2 #49838 üzenetére
Ilyen buta lenne a CWM?
Maga az MD5 fájl nem tartalmazza a mappa elérési útját, ahol a fájlok vannak, akkor is működni kéne, hogy bárhova áthelyezem őket. Úgy gondolnám csak az az egy kikötés van, hogy az ellenőrző fájlnak a többi mellett kell lennie. Ha nem így lenne, akkor a PC-n nem futott volna le gond nélkül az ellenőrzés.
-
Teasüti
nagyúr
Nandroid mentésnél mi van akkor, ha MD5 hibába futok a CWM-el? Nem akarja visszarakni a mentést. PC-n a Total Commander szerint hibátlanok a fájlok (crc ellenőrzést lefuttatva az MD5 fájlon).
Annyi, hogy a mappát átneveztem beszédesebbre, amiben vannak a fájlok. De szerintem ennek nem kéne gondot okoznia. Ötlet? -
Teasüti
nagyúr
válasz
Polllen #49821 üzenetére
Az egyszerű tűzfal nem erre való. Mi van ha amúgy ki szeretném engedni netre az alkalmazást (mert mondjuk nem offline)?
Értem én, hogy egy Angry Birds-öt simán letiltasz, de pl. egy Google Maps esetén ez már nem működik.
(#49828) tybsen
Pajoz nem én vagyok.Lucky Patcher egy illegális alkalmazás, ha jól gondolom.Még jó, h nem találod meg Play-en.Jééé! Már nem vagyok őstag.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
tybsen #49818 üzenetére
Igen ilyenkor mindenki rögtön a róla készülő titkos aktákra gondol, ahol csak gyűlik és gyűlik róla az infó minden hozzáférhető helyről az internetes tevékenysége alapján.
És mi van akkor, ha csak a múltad és a jelened szerepelne a képzeletbeli aktában? A jövődre vonatkozó adatokat még meg tudod védeni. -
Teasüti
nagyúr
válasz
tybsen #49816 üzenetére
CM romokra elérhető egy PDroid nevű alkalmazás, bár CM romok (legalábbis a 7-esek) alapból is meg tudják vonni a jogosultságokat az alkalmazásoktól, PDroid ettől annyival jobb, hogy az meg tudja hamisítani az alkalmazás számára némelyik információt, így megőrizve a "kompatibilitást", ha a működéshez vmiért mindenképp szükség lenne rá).
Amúgy nem az alkalmazások miatt kell aggódni, azok alapvetően működnek majd a legtöbb jog nélkül is.
Azon kell elgondolkodni, hogy a személyes adataid mennyit érnek meg neked. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Tesztelo.hu #49800 üzenetére
A voice search találatok közül honnan tudod, h a választásod nem jut vissza a "központba"?
(#49799) bubi92
Mint bringás, meglepődnék ha rajta lennének a vidéki bicikli utak. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Bone123 #49775 üzenetére
Igaz, de az alkalmazások vissza is tudnak élni vele. Ha vmelyik megpróbálna nyomon követni a háttérben, akkor azon túl, hogy ismerni fogja a pozíciódat, leszívja az akkut.
Bár ha nem használsz semmilyen privacy menedzsert, akkor amúgy se tartja vissza semmi az ilyen információktól a spyware-eket, csak ugye a gps elég energia éhes. -
Teasüti
nagyúr
Tudtok olyan programot, ami kilövi a beragadt alkalmazásokat?
Nem egy mezei task killerre gondolok, hanem vmi olyasmire, ami magától felismeri, ha egy process fölöslegesen pörgeti a processzor és ébren tartja a telefont és beavatkozik (kényszerített leállítás).
Tököm tele van vele, hogy bármi beragad, akkor búcsút mondhatok az akku időnek. Ma éjjel is a Titanium Backup képtelen volt ütemezett időben a rom-ba illeszteni a frissítéseket és reggelre félig leszívta az akkut a beragadt folyamat. Mondanom sem kell, h ezt nem engedheti meg magának egy ilyen telefon az eleve karcsú rendelkezésre állási idejével, és akkor még szépen fogalmaztam.
Szóval vmi olyasmi kéne, ami azt figyeli, h melyik process pörgeti a processzort és egy tűréshatáron felül leállítja felhasználói beavatkozás nélkül, ha amúgy nincs előtérben az alkalmazás, vagy ki van kapcsolva a képernyő vagy vmi. Illetve ha nem kapcsol deep sleep-be a telefon, akkor a bűnös folyamatot megint csak kilövi, ami ébren tartja.Van ilyen egyáltalán?
Egy rossz vicc, h minden lemerülési ciklusban előfordul egy ilyen hiba, és gyakorlatilag baszhatom a takarékosságot, mivel egy ilyen baki után úgyis egy nap alatt lemerül.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
finecsa #49454 üzenetére
Most Djuice-nál legalábbis így az ÁSZF-et nézegetve elég sok tarifánál (ha nem az összesnél) bevezették. Technikailag a kapcsolási díj lett az új telefon adó.
Miért nem enged? Én 2.5-öt beírtam neki, nem problémázott rajta. Bebaszna, ha csak egész számú egységárakat lehetne használni.
Én csak az "egység ára a kereten felül" részhez írtam be, mivel az kapcsolási díj nem számít bele a lebeszélhetőségbe (lásd ÁSZF). Vagy így nem jó a programnak?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Oldman2 #49331 üzenetére
%620%
Hálón kívüli meg: %6% (ez volt eddig a mindenes, amíg egy szabály elég volt) és a "hálón belüli" kizárva.
Ahogy nézem a naplót, egyszerűen nem alkalmazza a szabályokat egy bejegyzésre sem.Az összevonás az mit csinál és mikor szokás használni? Kell az nekem?
(#49333) Oldman2
Az ilyen esetekkel nincs mit tenni.Max a telefonkönyved problémás neveire külön számcsoportot hozol létre. Egyénileg.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Teasüti #49316 üzenetére
Most csináltam két tarifát, az egyik a 20-as számokra, a másik minden másra.
És megosztottam a két tarifában a 2590-es keretet 40-60 arányban.
Új szabályokat alkottam az új tarifákhoz, hozzákötve őket az különböző számcsoportokhoz.Ha jól csináltam, akkor... Viszont a program csak annyit tesz, h "statisztikák újraszámolása..." de most nem mutat a számlázási időszakon kívül semmit a főképernyőn.
Azt vártam, hogy most 4 bejegyzés lesz:
- számlázási időszak előrehaladása százalékosan (zárójelben az összesített fizetendő díj)
- hálón belüli keretösszeg felhasználása százalékosan
- egyéb belföldi keretösszeg ...
- sms-ek száma -
Teasüti
nagyúr
válasz
Bone123 #49325 üzenetére
Szeptember 1.-jétől már nem.
Jah igen, az egyoldalú módosítás következményeképpen büntetlenül felmondhatod, mint ellenintézkedés. Ez van. Kell, vagy nem.
Amúgy a "díjcsomagok, tarifák" menüpontban egy "számlázási időszak" tételt kell hozzáadni, ott lehet beállítani az előfizetés havidíját.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
KaiotEch #49317 üzenetére
Annyira nem. Csak példálózik, de nem magyaráz meg minden opciót. Korábban ez alapján állítottam be, de megváltozott az ÁSZF.
Elképzelésem sincs, hogy azt most hogy kéne belőni, hogy "a tarifacsomagban foglalt havidíj-lebeszélhetőség 60%-ban használható fel hálózaton belüli, illetve 40%-ban belföldi
vezetékes és más mobil irányba indított belföldi hívásokra". -
Teasüti
nagyúr
Call Meter 3G-hez ki ért itt kicsit jobban?
Djuice számlás 20-at (92. oldal) szeretném belőni, viszont a program használata nekem nem elég egyértelmű.
A magyar felület összezavar. -
Teasüti
nagyúr
(mert ugye TI-backup nelkul nem tudom kiutni a lefagyott ti-backupp processzt ).
??
Android beállítások/futó alkalmazások?
Ilyen hibát nálam is csinál néha, főleg kötegelt művelet szeret megakadni. De ezért kár újraindítani a telefont, nem fagy le.
Amúgy a TB sem egy varázspálca, előfordulnak olyan alkalmazások (és olyan rom-ok - pff hány újra telepítésbe került nekem, mert a TB app+adat visszaállítástól "bugzanak" az aktuális CM rom-ok), amikhez nem jó.(#48917) PéHá
Avast-ot ajánlom figyelmedbe! Ha CM rom-od van, akkor olyannyira képes beépülni, h egészen merész dolgokat is túlél, mint pl a wipe. Ezzel a lehetőséggel csak új rom telepítéssel lehet kirobbantani (ez sem tökéletes sajnos). Pedig elsőre jól hangzott az a funkciója, h letiltja az usb debug-ot, de ettől még a telefon download módja ugyanúgy működik. -
Teasüti
nagyúr
Call Meter 3G-ben hogy tudok SD-re exportálni?
Azt írja, h kapcsoljam ki a levelező programot előtte, de nem tudom ez mit jelent. TB-vel jegeltem a Gmail-t, de nem változott a helyzet, ki van szürkülve még mindig az opció.
Hogyan kellene ennek működnie?
Köszi! -
Teasüti
nagyúr
TB-ből hogy lehet működő update.zip-et készíteni?
Végigpróbáltam az összes opciót, szignóztam is a fájlt, de CWM alatt "Status 0" hibával félbeszakad a telepítés.
Köszi! -
Teasüti
nagyúr
Megoldható vhogy az SD kártya titkosítása GB CM7 alatt?
Keresgéltem a GB óta adaptált device-level encryption kérdést illetően és arra jutottam, hogy számomra ismeretlen ok miatt, csak egy-két Galaxy telefon rendelkezik ezzel a képességgel.
Aztán azt találtam, hogy a CWM alapjaiban vétózza meg a készülék titkosítását.Szóval marad a szoftveres megoldás, ha van ilyen.
A kérdésem pedig: van ilyen?
Olyasmire gondolok, ami transzparens a rendszer számára, ami az élő fájlokat is tudja titkosítani (mivel a fél rendszer az SD-ről fut).Köszi!
-
Teasüti
nagyúr
Marketen hiába keresek PGP progit, mi?
Van vmi US export törvény, ami korlátozza a kriptográfiai programokat, ha jól rémlik? -
Teasüti
nagyúr
Tudtok Minimalistic Text alternatívát?
Tasker-hez kéne. MinText leszopja az akkumat, szvsz indokolatlanul pörgeti a cpu-t. -
Teasüti
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
válasz
KaiotEch #45380 üzenetére
Ha bemész az alkalmazások kezelésébe (legalábbis CM7-en), és megnyitsz egy alkalmazásnak a rendszer adatait, akkor legörgetve látod a jogosultságait. Ha szimplán ráböksz a szövegre, akkor azt látod, h áthúzza azt. Így megvonja az adott jogot. Ezt eddig sehol nem láttam leírva, véletlenül jöttem rá, h tud ilyet (vagyis a CM menüben láttam, h lehet aktiválni a jogosultság kezelést, de egy árva szóval nem írta senki sehol, hogy hogyan lehet ténylegesen menedzselni).
-
Teasüti
nagyúr
válasz
KaiotEch #45371 üzenetére
PDroid.
Cyanogen romokhoz elérhető (adott romhoz keresd a rom topikjában a patch-et), teljes jogosultság kezelést tud, bizonyos adatoknál elérhető az is, h nem csak szimplán letiltja, hanem random adatokkal "böki ki az app szemét".
Viszont ezt saját tapasztalatból mondva csak friss romra tudod felrakni minden más app telepítése előtt. Különben FC-zik az összes app.
Meg amúgy ha már cyanogen alatt vagy, akkor azok a romok alapból is tudnak jogosultságot kezelni, talán még részletesebben - olyan jogokra is kiterjedően, ami a PDroid-ban meg se jelenik (vagy csak csoportosítva talán?). PDroid előnye továbbá a random és előre beállított fake adatok közlése, a CM primitív megoldása csak deaktiválni tud.(#45372) Polllen
Tűzfal nem megoldás.
És ha továbbra is szeretném használni a programot, ha mondjuk nem csak egy sima offline programról van szó? Akkor a tűzfal pont nem segít. -
Teasüti
nagyúr
válasz
darvinya #45324 üzenetére
"Csak" Taskert ismerem kicsit közelebbről, "csodafegyvert" én se tudok.
De Tasker biztosan tudja ezt, főleg, h ezeknél a progiknál nem elég akkor bekapcsolni a netet, mikor elindítod. Még előtte kell. Vagyis alternatív parancsikon kell hozzá, ami egy scriptet futtat és csak utolsó lépésben indítja a programot.
Én arra hívtam fel a figyelmet, h Taskert én drágálom, ha amúgy más funkcionalitása nem érdekes. -
Teasüti
nagyúr
válasz
KaiotEch #45321 üzenetére
Avast Mobile Security-nek az Anti-Theft része ugyan nem számítógépen, hanem sms-ben kommunikál, de a legjobb ilyen program.
Amúgy amelyik proginak ilyen jogosultságai vannak már, h telefont töröl (többek közt), ott vagy szemet hunysz az ilyen aggályaid felett és elhiszed a Privacy Policy-ban és a Terms of Service-ben foglaltakat, vagy veszel egy érzéken búcsút ettől az ötlettől.
(#45318) darvinya
Tasker ágyúval verébre, ha csak erre kell.Főleg hogy nem a budget árú app-ok közé tartozik.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun #45301 üzenetére
Köszi, ezt is megnézem, ha jó áron van, meg is veszem.
Mióta új romra költöztem, azóta Tasker és a Minimalistic Text csak vergődik vmiért (igaz belefutottam egy-két végtelen ciklusba is időközben) és az egész telefont visszafogják. Néha még a hívást is alig tudom felvenni.
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Tudtok olyan cpu monitorozó progit, ami process szinten lát mindent és úgy működik, mint az android akkumulátor használati statisztikája? Nem a pillanatnyi terhelés érdekel, hanem az összes, rangsorolva. -
Teasüti
nagyúr
Tudtok minimalista sms kezelőket sallangok és extrák nélkül?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun #43546 üzenetére
Nem történt nagy baj, járt a patch mellé egy restore is, vagyis minden ment tovább utána.
De akkor is zavaró, hisz az xda fórumán egy szóval nem írják, hogy szűz rom-ra kellene felrakni, vagy vmi. Erről a jelenségről sem esik egy árva szó sem. Mondjuk lehet menet közben is meg lehet erőszakolni, ha eltávolítom azt az egy-két erőszakos programot, ami megállás nélkül dobja a hibákat. Ha eljutnék a PDroid-ig, akkor lehet csak engedélyezni kéne a dolgokat, ki tudja, talán default letílt mindent. -
Teasüti
nagyúr
Őőő egy kis segítséget kérnék!!
Feltettem a PDroid-ot, patch után azzal fogad a telefon, hogy az ÖSSZES alkalmazás váratlanul leállt. És amelyik meg rögtön újraindul, az meg dobálja a hibaüzeneteket folyamatosan, hogy kb semmit se lehet kezdeni a telefonnal.
Ilyenkor mi a teendő? -
Teasüti
nagyúr
válasz
Braddock #43513 üzenetére
Eredeti nyelven még sose használtam a telefont, lehet csak rossz a fordítás?
(#43507) Ronyn
Én is ezt kérdezem.MÁS:
tudtok olyan sms kezelőt, ami minimalista, tényleg csak annyit tud, hogy sms-t küld és fogad, DE tud karaktercsonkítást? Arra gondolok, h az ékezetes betűket csonkolja, vagy alternatívával helyettesíti (pl balra dőlő ékezet az Á-n, stb)? Go sms pro és társai még csonkolni sem tudnak, ráadásul egy halom fölösleges sallanggal vannak tele.A rendszer alkalmazások tökéletesen ellátják a feladatukat, minimalisták, de nem tudnak csonkolni.
-
Teasüti
nagyúr
Na jó, de aztán meg 90 másodpercnél rezeg, majd 135?? Ki tudja ezt követni hívás közben?
CM romokban egy opció.Szó szerint ez van odaírva (magyarul), hogy "minden 45. másodpercben rezeg a kimenő hívások során". Ez azóta kérdőjeles nálam, mióta cyanogen modokat használok.
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Vki el tudná mesélni nekem, hogy miért vagy mire jó az, ha a telefon 45 másodpercenként vibrál egyet hívás közben? A világ többi részén 45 másodperces percdíjak vannak?
Köszi! -
Teasüti
nagyúr
Vki meg tudná magyarázni, hogy egy képet vagy pdf-et átküldök pc-ről androidra, akkor miért lesz ocsmány kép?
Ez egy pdf, aminek éppen úgy kellene kinéznie a tabeten, mint a monitoron.
De jártam már így jpeg bluetooth-on való átküldésével telefonon is és az antialiasing még hagyján (de már ez is rohadt idegesítő), de a részletek nyomtalanul eltűnnek a fájlokból.
MIÉRT?!
szerk: a tablet képe fel van nagyítva, rettentő erős AA van a képen, vagy lehet csak én hiszem AA-nak, mert piszkosul bemossa a képet. Teljes nézetben szinte olvashatatlan a szöveg.
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Az mit jelent a Marketben, hogy ha látok egy WIFI logót az alkalmazások ára mellett? -
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Az lehetséges vmilyen progival, hogy az asztali chrome böngészőm füleit átküldjem az androidos operára? Pl. hogy tableten folytassam egy weblap olvasását. -
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Kellene egy Locale/Tasker plugin, ami a már lezárt képernyőt tudja feloldani. Secure Settings nem vált be, nem csinál semmit a keyguard-dal.
A telefon root-olt CM 7.2 Gingerbread.Úgy vettem észre Secure Settings csupán a rendszer beállítást változtatja meg, hogy be legyen-e kapcsolva a képernyőzár, vagy ne. Én viszont a már aktivált zárat szeretném feloldani.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
raziel01 #37807 üzenetére
Google mentette már meg a napomat.
Parallel Kingdom-ot ismeritek?
Időigényes elsajátítani? MMORPG-t soha nem próbáltam még (talán EVE online kivételével), nem a műfajom, ez is csak a körítés miatt érdekes. Azért kérdem, mert ha nagy macera, akkor inkább kihagyom. Elég komplikáltnak tűnik első blikkre. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Probert75 #37803 üzenetére
+1
Djuice-nál pl alapból jár a 100 mega az előfizu mellé (ha ezt választod), butatelefonnal (aka opera mini + email) soha az életben nem használtam el még a felét se nagyon.
Most androiddal kicsit könnyebb, de így is simán határon belül vagyok, pedig a mobilnet mindig megy. (viszont fájlok letöltése csak wifi-ről, kivéve ZH írás alatt.)
-
Teasüti
nagyúr
Ismertek augmented reality játékokat?
Csak egy-kettőt találtam, de régebbről tudom, hogy vannak jók is (vhol).Olyat pl egyáltalán nem is találtam, amihez marker-eket kéne nyomtatni.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun #37072 üzenetére
Wakelock alatt azt érted, h nem emgy deep sleep-be a telefon, mert vmi ébren tartja?
Itt volt ugyanilyen problémám, sikerült megoldanom. Spare Parts kimutatja a jelenséget és a fő folyamatot. Sajnos process szintjén már nem, én is csak ráhibáztam sok-sok netes keresgélés után. -
Teasüti
nagyúr
válasz
gyuszmó #37049 üzenetére
Ahogy olvasgattam a netet, a Tasker a nonplusz ultra.
Én előtte Profile scheduler-t használtam sokáig, de kinőttem.
Tasker alternatívát nem igazán találtam, ami képes közel azokra a dolgokra. Jónak tartom ezeket a progikat, mind egy-két dologban erős, de a Tasker meg mindent tud. -
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Indítottam egy topikot külön a Tasker-nek.
Ott lehet tobzódni a Tasker huszároknak!
Köszönöm a figyelmet!Üdv!
-
Teasüti
nagyúr
Tasker-nek van magyar közössége, fóruma?
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Hogy tudom visszaállítani a google voice search-öt egy olyan custom rom-ban, amiből kivették azt?
Pont szükségem lenne Tasker-hez (voice get) és Marketen nincs fent.
Köszönöm! -
Teasüti
nagyúr
Oké, új kérdés. Hol kaphatnék segítséget a Tasker-hez magyarul?
Itt ezek szerint senki nem ért hozzá. -
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Segítség kellene.
Tasker eszi az akkumat és nem látom indokát.
Tudnátok segíteni?
Van eddig 4 profilom, ami az időre gerjed (hang profil és repcsi); van 1, ami az indított alkalmazásokra (gps); van 2, ami az akku töltöttségét figyeli; van egy, ami google naptár bejegyzéseket figyel (suli idejére elnémul); és az utolsó meg egy boot profil, ami a töltöttségtől függően cpu governort állítgat.
Ezek közül mik azok, amik esetleg szívhatják az akkut és hogy lehet megoldani, h a funkció megmaradjon? Egy napja használom és azt terveztem, hogy több tucat profilt készítek (idővel), de arról nem szólt a fáma, h leszívja az akkut a program. -
Teasüti
nagyúr
Hogy tudok taskerben google naptár bejegyzést megadni feltételnek?
-
Teasüti
nagyúr
Titanium backup pro megvételével kapcs. lenne pár kérdésem:
- Azt írják több eszközön is lehet használni a kulcsot. Hogy?
- Marketből amit letöltött Pro címén, azt a kulcsot egyszerűen csak kikeresem fájlkezelőben és átküldöm másik eszközre?
- ROM cserénél vagy TB újratelepítésnél mi a teendő, újra aktiválni kell?
- Ha Dropbox-ba szinkronizálok, akkor ott csinál egy mappát. Ha több eszközről szinkronizálok, akkor meg tudja különböztetni őket? Vagy a tablet és telefon progikat össze fogja kutyulni nekem?Köszönöm!
Pár hsz-el feljebbi kérdésemre is tudnátok válaszolni? -
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Most először találkoztam a PDroid-dal és nem tudom hasznos-e nekem.
A kérdésem az lenne, h ha tűzfalat használok és megtiltom a netes kommunikációt az appoknak, akkor ámbár hozzáférhetnek a telefon infóihoz, de nem tudják elküldeni. Jól gondolom, h tűzfal mellé fölösleges a PDroid? -
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Szükségem lenne sürgősen egy (indulás előtt vagyok) időzítő, visszaszámláló progira, ami beállított időközönként jelez az esemény bekövetkezése előtt már pár másodperccel.
Fényképezni szeretnék időosztással (time-lapse), ami azt tudja, h mondjuk percenként lő egy képet, de a gép maga nem jelez, úgy mint visszaszámlálós módban.
Kéne egy eszköz, ami igen, ha mondjuk egyszerre indítom a progit és a gépet, akkor nekem minden lövés előtt pár másodperccel jeleznie kéne, egészen a fénykép pillanatáig.Van ötletetek?
-
Teasüti
nagyúr
Nem a telefonnal akarom lőni.
Vázolom a szitut, hátha úgy érthetőbb.
Adott egy fényképezőgép, viszem mellé az usb otg képes tabletet, majd az elkészült képet szeretném csekkolni, h az eredeti 4:3-as képből kivágva az FB boritóhoz szükséges méretarányt, belefér-e a jelenet. Szóval egy keretet kéne ráhúznia a képre, h na te bunkó, ha levágod, akkor ennyi fog látszani a képedből, ami a kereten belül van.
Úgy képzelem, mint a videó szerkesztésnél a PAL tv védett területét jelző keretet.szerk:
(#34785) St3ven
Köszi, megnézem majd! Image Shrink-et próbáltam eddig, getjar gold-ról ingyen volt most, de gagyi szar... Előny amúgy, ha ezt a feladatot freeware progival meg tudnám oldani, de legalábbis ne legyen nagy befektetés. -
Teasüti
nagyúr
Tudtok olyan képszerkesztőt, amivel csak annyit meg tudnék csinálni, hogy méretre vágom a képet? FB Cover méretarányát szeretném használni és még a fotózás helyszínén be kéne állítani a kép kivágást.
Egy olyan progi kéne, amiben meg tudom adni a rögzített méretarányt, majd egy kerettel kijelölhetem a megmaradó területet. Még a mentés se fontos, csak annyit kell látnom, hogy belefér-e a szélasvásznú keretbe a jelenet, vagy új képet kell lőnöm.
Köszi! -
Teasüti
nagyúr
válasz
enginev3.0 #34674 üzenetére
Mi ebben a kihívás? Kb 3 másodperc egy ilyen labirintus.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
fatal` #34382 üzenetére
Konzolok nekem kimaradtak az életemből, PC-n nevelkedtem.
Milleniumtól kezdődik nálam az időszámítás, beleértve a játékokat is.
Settlers-t már kerestem marketen, de nem találtam (bár ez nem jelenti, h nincs is, csak eszköz függő...).
Más címek esetleg, amik megjelentek android-ra is? -
Teasüti
nagyúr
Tudtok olyan játékokat androidra, amik az eredeti pc verzió átiratai, remake-jei vagy klónjai?
Pl. OpenTTD vagy Sims vagy GTA.
A régi játékokat igazán megcsinálhatnák tabletre, mint pl Settlers, Imperium Galactica, stb stb. -
Teasüti
nagyúr
válasz
bigrock #33982 üzenetére
Jöhet a link, hálás lennék érte. Igaz én csak Viktoriát kerestem, mivel nem US angolt beszélek.
(#33984) basaja
Vhol vmikor mintha láttam volna a névjegyzékben olyan mezőket is, hogy fonetikus kiejtés, vagy hasonló. Talán épp a TTS miatt. Lehet még a gyári romon, mert most néztem és nincs ilyen, vagy el van dugva vhova. -
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Egy mini topikot szeretnék indítani azzal a kérdéssel, hogy ti milyen szinten tudjátok kihasználni Mariskát (Svox)? Szeretném megcsinálni a Vasemberben látott Jarvis féle reggeli üdvözlést, amihez eddig a Smarter Alarm tűnik a legjobbnak, de ez is igen "béta". A felolvasás csak részben magyar, részben angol, amibe meg Mariskának beletörik a nyelve. Szeretném kipróbálni eredeti nyelven is (GB Victoria), de nem találom a neten a telepítőjét (market-ben nekem inkompatibilis készüléket jelez, ezért kéne külön a telepítőfájl).
Fölösleges szabadidőmben ha unatkozok, akkor az rss-t próbálgatom, hátha össze tudnék hozni egy full magyar rss csatornát Mariskának ugyanazokkal a tartalmakkal, amit az ébresztőnek kéne tudnia (naptár, gmail, időjárás, etc), de ez egyelőre csak ötlet. Nem tudom megvalósítható-e.
Illetve eddig az ébresztő nem igazán töltött be rss-t nekem, bár csak egy csatornát próbáltam (Index.hu), hátha az pont nem működött...
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest