Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
benfolds
üzenetére
A monitor mögött tökre felesleges, mert a monitor miatt nem jut el hozzád a falról visszaverődött hang
Oda kell rakni, ahonnan a visszaverődés a füledbe tud jutni, tehát a hangfalak és a monitor közé, az asztalra, valamint a hangfalak mellett, ha van közel falfelület. Illetve mögötted se egy üres semmiség legyen, hanem pl. egy szekrény."ami nem ronda. hol lehet ilyet beszerezni?"
Ahol akusztikai paneleket. Pl. Muziker.
-
benfolds
őstag
-
válasz
benfolds
üzenetére
Szerintem az S2000 túl nagy ilyen jellegű használathoz. A driverek (mélyközép / magas) viszonylag messze vannak egymástól. Ahhoz, hogy koherens legyen a hangkép, ökölszabályként a hangfalak egymástól, ill. a hallgatói pozíciótől lévő távolsága (a fenti ábrán a háromszög oldalai) ideálisan egy nagyságrenddel nagyobb kell legyen, mint a driverek közti távolság, hogy pontszerű forrásnak tekinthessük a sugárzókat.
TL;DR tedd őket két méterre egymástól, és ülj tőlük 2 méterre, úgy jó lesz a hangkép. Szintén nagyon fontos, hogy a tweeterek tengelyével a füledet a tweeterrel összekötő egyenes max 15 fokot zárjon be (= legyen fülmagasságban és a füled felé forgatva a tweeter)
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
benfolds
üzenetére
Akkor ne Ali-sat vegyél, hanem szebbet
Ha a hangfal alá teszel valamit az még nem fogja megszüntetni az asztal visszaverődéseket:
El kell nyelni a visszaverődéseket (lehet bármi, párna, takaró) vagy az asztaltól távolabb zenét hallgatni. Nekem az asztal mellett vannak a hangfalak állványon 1,5m-re egymástól, így komolyabb zenehallgatásnál hátrébb kell ülnöm, amivel az asztal hatását egyszerűen kikerülöm.
Nagyon kritikus még a hangfalak és a monitor közötti üres fal. Odateszel egy 20cm-es párnát egyből érezni, hogy mennyivel jobb a hangzás!
-
benfolds
őstag
válasz
arcitec
üzenetére
nálam közel van a falhoz mindkettő, mert nagyon nem akarom a szoba közepe felé húzni az íróasztalt. a hangszórók belső sarka 4 cm-re, a kifelé forgatott sarka 10 centire van a faltól. az elforgatás miatt szerintem ki tud menni a reflexnyíláson a levegő simán. húzhatom még egy kicsit távolabb a faltól, de sok jelentősége nem hiszem, hogy van annak a pár centinek.
egyébként nagyon meg vagyok elégedve a hangszórókkal. teljesítményben biztos, hogy nem kell íróasztalra ennél nagyobb (sokáig gondolkodtam az s3000-en), minőségben gondolom, hogy lenne még feljebb, de ez egyelőre minden igényemet kielégíti. a digitális kapcsolat miatt semmi zaj nincs, trafózúgás is 0. nem gondoltam, hogy van ilyen. a gyári hangszínek (vocal, dynamic, classic, monitor) között nem sok különbséget hallok. általában dynamicon van, néha átváltok vocalra, ha olyan zenét hallgatok, mert néha úgy érzem, hogy a közép elveszik, de szerintem minimális az eltérés, lehet, hogy azt is csak bebeszélem magamnak. ti halljátok a különbséget? beállítottam foobarban az exclusive módot, letöltöttem pár 24 bit 48khz zenét (főleg jmj), hát elég fasza. mondjuk nem hasonlítottam össze mp3-mal egyelőre. annyi hátránya van az exclusive-nak, hogy a van némi késleltetés váltáskor, sőt mintha a szám elejét néha levágná. de sokat nem váltogatok, szóval nem gáz. ja, és megy a nagy felbontás akár telefonról is, bluetoothon keresztül (nem próbáltam, inkább csak cd minőségű flacok vannak a telefonomon, tidalom meg nincs. bár gondolom, hogy tidal hd-nak inkább úgy van értelme, ha streameren megy, nem közvetlenül telefonról. vagy a gépen fut a tidal és telefonról csak vezérled. mindegy, mert nincs előfizetésem.) régen költöttem el ilyen jól 100 ezret.
-
-
arcitec
addikt
válasz
benfolds
üzenetére
Használd úgy, ahogy jónak érzed, mert ez a lényeg. A Gemini ajánlását vegyed támpontnak, de mint az első mondat amit írtam ...

U.I: Nálam pl a jobb oldali talán vagy 5cm-re van a faltól és kissé a monitor mögött (hely okán) még is jó. Nálam sem üvölt, mert olyan közelről minek. Van nagy HM hangfal rendszerem is az már be van lőve méréssel is, de a finomhangolása is fülre történt.
Reflekciót azt meg még tudod mit is. Ne foglalkozz vele ...
-
benfolds
őstag
gemini csinált nekem egy rajzot a hangszórók elhelyezéséről. meg tudjátok megerősíteni vagy cáfolni? sokat pöcsöltem mostanában az elhelyezéssel, az a fura, hogy közelebbről érzem jobbnak egy picit. ha hátradőlök a székben (akkor jön ki az egyenlő szárú háromszög), akkor nem annyira jó. az is igaz, hogy nagyon nem tekerhetem fel a hangerőt.
-
janeszgol
félisten
Sziasztok!
Kb 15 ezer forintig akadna BT-s 2.0 hangfal, ami kiegyenlített? Metál is menne rajta. Nem kell se mély, se magas kiemelés, a V-alak a vadlibák vonulásánál lenyűgöző csak.
Állandóan konnektorba lenne dugva és csak telefonnal kötném össze. Nem kell nagy hangerő.
Köszi! -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Erre valaki?
Az AI-val tárgyaltam róla:
Bemeneti érzékenység:
AUX: 550 ± 50mV
PC: 700 ± 50mVEzek szerint az eleve "erősített" TV-s fejhallgató kimenethez jobb lenne a PC-s bemenet, mert magasabb jelszint kell neki, amitől kevésbé torzítana talán?
-
benfolds
őstag
válasz
lezso6
üzenetére
egyébként az a vicc, hogy ha távirányítóval kikapcsolom, akkor is eszik 10w-ot, csak akkor megy rendesen standby-ba, 0,5w-ra, ha gombbal kapcsolom ki. gemini szerint több edifieres panaszkodott erre. gondolom az edifier 30 perces auto-standby-ja is csak 10w-ra megy le, azt még nem nézem.
-
válasz
benfolds
üzenetére
Én feltenném a rendes driverét. Lehet abban van valami opció. De biztos nem tudja standby-ba tenni a hangfalt. Max az lehetséges, hogy a hangfal tud standby funkciót, ha nem kap jelet egy ideig.
Nekem ez a pattanó hang onnan gyanús, hogy anno mintha lett volna nekem is ilyen, optikát használva. Mert a Windows standby-ba tette az alaplapi hangkártyát így kikapcsol optikai kimenete, amire a DAC-om volt kötve. De ez konkrétan bug, hisz nem kéne pattannia. Bluetooth fülesem csinál még ilyet, fel-le csatlakozásnál halkan pattan.
-
benfolds
őstag
-
SunMount3r
nagyúr
Heló!
Az R980T-ről kérdezném, hogy a kétféle RCA bemenet a hátulján (PC és AUX) ugye gyakorlatilag ugyan olyanok, nincs technikai különbség köztük? Ha meg mégis lenne, akkor a TV Jack (fejhallgató) kimenetét melyikre érdemesebb rákötni?
Köszi!
-
benfolds
őstag
korábban volt egy olyan problémám, hogy a win kb. egy perc után kikapcsolta a korábbi hangszóróimat, ha nem voltak aktívak, ami önmagában nem lett volna baj, de ez azt eredményezte, hogy minden alkalommal pattogott a hangszóró ilyenkor. egy drivercsere oldotta meg a problémát. a pattogás persze úgy szűnt csak meg, hogy nem kapcsolta ki a win őket. most meg azt szeretném, hogy állítsa le a hangszórókat (s2000), ha nem szól semmi, mert talán most nem pattognának, de most meg nem állítja le őket. 13w-ot esznek így idle módban. a gép és a hangszórók között van egy smsl po100. win11. ötlet?
-
benfolds
őstag
s2000-en a hangerőgombot hogy érdemes beállítani? a hangszórón kell feljebb vinni vagy inkább pc-n? gemini 75% max-ot ajánl a hangszórón, de akkor meg pc-n kell nagyon feltolni. amúgy elég halkak szerintem. mármint sokkal jobban fel kell nyomni, hogy ugyanakkora hangerőt kapjak, mint anno kürbisen.
-
4264adam
nagyúr
válasz
etokesc
üzenetére
ágy két széléhez mindenképp kérnék csövet, mehet az ágy alá is, hogy ne látszódjon ki hiszen az ágy is lábakon áll pár centire lesz a talajtól és ki fog tudni jönni a kábel a hátsó hangszórókhoz.
TV alá szánnám a center-t és az AVR-t. a mélynyomót meg a tv mellé bármelyik oldalt vezetékezve. Első bal és jobb mehet simán a TV mögé kicsövezni így takarva marad. -
etokesc
csendes tag
Sziasztok!
Építkezés közben vagyunk és még most volna lehetőség a falban csövekben elvezetni házimozihoz való kábeleket. A lent található képen látható a várható bebútorozása a nappalinak. Jelenleg egy Edifier R2750DB hangszóró van használva filmezéshez. Szeretnék véleményt kérni, hogy hova lenne érdemes csövezést kérni hangszóró kábelnek, hogy a jövőben egy jobb hang élménnyel tudjuk nézni a filmeket. Lehet-e itt elhelyezni 5.1-es rendszert vagy inkább valami kisebb rendszerben gondolkozzak. Vagy esetleg van más ötletetek merre induljak el.
Köszi.
-
sisi24
tag
Valakit nem érdekel véletlen újszerü pár hónapos, dobozos garis 360?
-
lowzor
veterán
S2000MKIII 95k kuponnal: [link]
-
lowzor
veterán
válasz
Lizard0828
üzenetére
Akkor már inkább CX7: [link]
-
-
Lizard0828
tag
válasz
Hauptmann
üzenetére
ismerősi körben,jó pár éve használt egy ilyet egyik cimborám [link]
Akkor emlékszem a sok Logitech bögre szett után felüdülés volt a hang minőség,tisztaság,még ezen az "olcsóbb" Edifieren is. Nyilván az S széria 2.1-ei a kategória legjobbjai,de kellemes hangja volt ennek a C2XD 2.1-nek is. -
Hauptmann
veterán
Munkahelyre keresnék kisebb méretű 2.1-et, youtube-hoz, technohoz. Az Edifiernek volt olyan típusa, ami nagyjából megfelelt volna, de azt már nem találom. Van valami ötlet?
-
Rathrol
senior tag
Edifier R2750DB MKII 2.0 erről van valakinek véleménye? Vagy próbálta már? TV-vel hangrendszerét szeretném ezzel a két döggel helyettesíteni, mert a gizda hangprojektorok 200ezer ft fölött kezdődnek a bitangok, az alatt már csak a csóróság van és komolytalanságok.
Mivel 3 utas elvileg a hangfal és HDMI arc IS dukál hozzá elvileg príma tv-vel, viszont játék és filmezésre lesz inkább használva gondolom erre is jó? Illetve 3 utas létére a párbeszéd hangját is jó lehet hallani azaz szépen elkülönül? -
válasz
lezso6
üzenetére
Sorry. [link]
A jelszintem nem túlvezérelt, ezt a hibát kizárhatjuk, hiszen sem előttük, sem utánuk nem voltak ilyen gondjaim.
SSL 2-re (ASIO) volt kötve az MR3, később az Adam is. Az Adam tökéletes azóta is. Az 3 darab MR3-ból kettőnek a bal, egynek a jobb tweetere adta ezeket a recsegős, torz hangokat, főleg basszusorientált daloknál.
Az AirPulse A80 meg a LOXIJE DAC-ra volt kötve, ahogy a Q is. A Q teljesen rendben volt ugyanazzal a dallal, ugyanazzal a hangerővel. -
alphamooncam
őstag
válasz
alphamooncam
üzenetére
-
alphamooncam
őstag
válasz
lezso6
üzenetére
Akár a bemenet túlvezérlésével is.
Már jó ideje gondolkodom, hogy leírjam-e ide vagy sem.
Akinek win a forrása EQ apo-ban tesztelheti, hogy mi történik ha kivezérlést visszaveszi.
Ez egy egyszerű teszt, és igen kis lépésekben lehet növelni a jelszintet, be lehet állítani a ( sztgből *) kimenő jelszintet, és addig növelni amíg még épp nem kezd torzítani a DAC előtt.
Mérni sem kell csak fülelni.
-
-
De ez nem portzaj, hanem valami rögzítési, szigetelési hiba, pl kifúj, ahol nem kéne. Az biztos, hogy hibás a mélynyomó. Emag amúgy? Ezt lehet jó lenne gyűjteni, hogy a hibás dolgok honnan jönnek nagyobb eséllyel.
A portzaj az, amikor túl nagy a hangerő, és a reflexcsövön túl sok levegőt próbál átpréselni a hangszóró, turbulencia keletkezik, és ezt puffogó, fingó hallod:
Megfelelő hangerőn bármilyen hangfallal produkálható. Angolul chuffing, farting. -
válasz
GalaxyS9
üzenetére
Ez így klasszikus túlhajtásnak tűnik, ha bizonyos hangerő felett torzít. Az MR3 pici hangfal, teljesítményben ennyit tud, főleg ilyen áron. A hangerőpoti állás nem igazán számít, abban mindig van tartalék, hogy ha halk a forrás, tehát fél álláson is simán lehet túlhajtás megfelelő forrással.
A másik kettő az lehet defektes.
-
válasz
lezso6
üzenetére
Nem is a hangjukat hasonlítottam össze, csupán a hibajelenségeket. Valóban 3 pár MR3 ment át kb. 2 hét alatt a kezem alatt, hol a jobb magas, hol a bal torzított egy bizonyos hangerő felett. Nem szoktam tolni a hangfalaknak, fél hangerő fölé nem igazán megyek, szóval a túlhajtás sem opció. Ez sima desktop usera kellett volna nekem, de többre vágytam, így lett az Adam. A Q meg az AirPulse A80-at váltotta, mert a bal oldalsó mélyközép berregett. Ha EQApoval nyomtam egy lpf-et, simán hallani lehetett,hogy a bal defektes. A T5 esete már régebben, kb. 2 éve volt, lehet kifogtam egy hibás darabot a port zajjal, de a többiben biztos vagyok, azért mentek vissza.
-
válasz
lezso6
üzenetére
Három darab S350DB is járt nálam, csak az egyiknek volt ilyen problémája.
Persze a puffogást elő lehet idézni nem megfelelő használattal is, de ennél nem kellett egekbe tolni a mélyeket sem.
-
lowzor
veterán
Airpulse helyett inkább stúdió monitort kell venni, nekem az az álláspontom.
-
-
válasz
GalaxyS9
üzenetére
Hát ez nagyon elszomorító, ha az Airpulse ilyen. Bár az A80 az egy kis hangfal, szóval ha 50 Hz-cel küldöd meg, akkor csak a torzítás jön ki belőle, hiszen hivatalosan is 52 Hz a vége.
Az 3 db MR3 inkább egyetlen darabnak tűnik, vagy esetleg más hiba (pl kábel vagy túlhajtás), mert statisztikailag nonszensz, hogy pont kifogsz három rosszat, miközben mások elvannak vele. Lásd még eMag, ezt is jó lenne tudni, hogy ki honnan vásárolt, mert úgy tűnik mintha ez a román temu nagyobb eséllyel árulna hibás Edifiereket.
A T5 portzajossága furcsa, mert én nem tapasztaltam, de persze max hangerőn minden csinálja. Én ezt user errornak tartom, hogy a legolcsóbb ajánlható mélynyomótól többet vársz, mint amit ez az árszint tud.
Meg itt azért fontos, ezek nem egy lapon említendő hangfalak, hiszen:
- az MR3 egy 35e,
- a T5 mélyláda egy 50e,
- az Adam D3V 120e,
- az Airpulse A80 180e,
- a Q-Acoustics M20 HD 200eEzekből az Airpulse A80 esete lóg ki, és tűnik igazán WTF-nak, hogy baj van vele.
-
Nálam az utóbbi években volt A80, 3! darab MR3, T5 sub. Az A80 ugyanazt produkálta mint a tiéd. Engem is nagyon zavart, ezért visszavittem. A T5 borzasztó portzajos volt, a 3 darab MR3-nak meg hol az egyik, hol a másik tweetere recsegett. Ezek után, bár szimpatikusnak találtam a hangzásukat, hagytam a francba az AirPulse/Edifier szériát, és vettem egy Q-Acoustics M20 HD párat, fantasztika! (Ja és egy Adam D3V van asztalnál, az is csudajó hangkeltő, rádiós melókra használom.)
-
alphamooncam
őstag
válasz
norba69
üzenetére
Idézet: "A gyári adat szerint képes lemenni egészen 25 Hz-ig az SP-HF1220BT, vagyis nagyjából olyan frekvenciatartományt tud nyújtani, mint egy klasszikus értelemben vett háromutas hangfal, de hivatalosan kétutas konstrukcióval van dolgunk. "
Hacsak így nem...
Tascam VL-S3. -->3coll. 2017-ben magam mértem.
100Hz alatt esik.
Nagyot.
De azért mégicsak szól, csak szinte mérhetetlen, de legalábbis elenyésző hangnyomást produkál, majd 33Hz körül jön a szoba rezonancia, ami felerősíti a hsz átlagos szintjére.
-
lowzor
veterán
válasz
Lizard0828
üzenetére
Én is félve vettem meg emiatt az S351 és S360DB-t, de TV-re kötve egyelőre elketyegnek zörgés nélkül. Nekem az a gyanúm, hogy a bass boosted zenék nyírják ki a mélynyomóikat. Az érem másik oldala viszont az, hogy ilyen jó hangminőséget ezen az áron nem kapsz, ha basszust is akarsz.
-
norba69
őstag
Iponos ismertető a Genius SP-HF1220BT-ről.
Idézet: "A gyári adat szerint képes lemenni egészen 25 Hz-ig az SP-HF1220BT, vagyis nagyjából olyan frekvenciatartományt tud nyújtani, mint egy klasszikus értelemben vett háromutas hangfal, de hivatalosan kétutas konstrukcióval van dolgunk. "
Azért ezt a két 3,5" hangszóróval rendelkező mélynyomót meghallgatnám
-
válasz
Lizard0828
üzenetére
Ha bizonyos frekin, akkor az bármi lehet, az S350DB mélynyomója azért elég erős már. Nálam is van néha zörgés adott frekvenciákon. Mert bizonyos tárgyak rezonálnak...

-
válasz
lezso6
üzenetére
50Hz-nél pont kiolt a szoba, direkt azért is választottam azt a videóhoz, mert a telefon mikrofonjával rögzítve még így is eléggé elnyomja a mély hang a zörgést - de igazából kb. 100Hz-től lefelé haladva végig ezt csinálja, próbáltam. 40Hz-nél pont kissé kiemel a szoba, de ennek ellenére is bőven kihallható a zörgés is.
Élőben hallgatva sokkal egyértelműbb, nehéz felvételen keresztül átadni, főleg, hogy a telefonom mikrofonja is elég gyatra (köszi Xiaomi).
S3000 Pro-t is végigpróbáltam 40Hz és 100Hz között (mivel öcsémhez került, így biztosra mentem, és újra kipróbáltam), de annál ilyen jellegű probléma nem merült fel.
Endgame trailer-nél is jól hallható volt, míg az S3000-nál egyáltalán nem volt hallható ilyesmi, pedig a hangszórókon kívül nem változott semmi.
#68328 lowzor: A második link, na lényegében ugyan ilyen jellegű zörgés hallatszódik ebből is.
Hát én elfogadom akkor, hogy ez csak torzítás. Ez esetben ez volt az utolsó, ehhez hasonló woofer design-t használó Edifier hangfalam - mert soha másnál nem volt még ehhez hasonló problémám.
-
válasz
lowzor
üzenetére
Ja, de ez nagyon más probléma.
Itt valószínűleg a porvédő ragasztása elvált, persze lehet más is, hangszórón belül, pl lengőtekercs. De mivel látszólag ezt leszámítva működik meg minden, ezért nem egy horrorsztori, lehet egy kis ragasztó megoldaná, vagy szakember fillérekért rendbeteszi. Nagyon megvizsgálnék egy ilyet, hogy miképp van ez.

-
válasz
alphamooncam
üzenetére
Most hogy mondod ez tényleg akusztika lesz. Ahogy figyeltem a mikrofon mozgását az 50 Hz-es alaphangot csak akkor lehetett érdemben hallani, amikor hangszóróhoz közelítette. Én eredetileg csak az utóbbinál figyeltem, de amikor a két hangfal között vált, akkor nagyon jól hallani eltűnik az 50 Hz és csak a felharmonikus torzítás marad meg. Ez a jelenség 100% akusztikai dolog, semmi baj a hangfallal.
Továbbra is ajánlanám, hogy a fenti videón látható tesztet próbálja ki 40-45-50-60-70-80 Hz-en is.
Innentől az sem meglepő, hogy az S350DB / S351DB / S360DB mélyládával "gondja" volt, hisz egy mélyforrással még jobban érvényesülhet a probléma. Az 50 Hz-es hanghullám hossza kb 7 méter. Az ún. SBIR-hez azaz Speaker Boundary Interference Response jelenség általi hangkioltáshoz a hangforrás és a fal között 3.5 méternek kell lennie. Tehát ha pl a hangfal (illetve mélyláda) előtt vagy mögött ekkora a távolság, akkor sajnos garantált a kioltás 50 Hz-en. De persze jöhet más módon is a kioltás.
A téma azért is érdekes, mert lehet pont az ilyen kioltások oka az, hogy a topikban egyesek hiányolják a mélyeket, s ezért vesznek mélyládát pótolni, amitől hirtelen megjavul a probléma. Valójában nem mélykiemelés volt a céljuk, hanem a bass management, azaz egy kioltás megjavítása. Mert minél több mélyforrás van, annál kevesebb a kioltás, többféle pozícióban lévő mélyforrások egymás hibáit javítják ki. Ezért ajánlott 2.0 vagy 2 mélyláda, esetleg akár 4; és ezért nem ajánlott a 2.1.
50 Hz (G) gyakorlatilag a legnépszerűbb basszus frekvencia, főleg elektronikus zenében. A másik a 43 Hz (F). illetve a 41 Hz (E). Ha a szoba kiolt, akkor bizonyos számok basszusa eltűnik, amit valóban kellemetlen hallani. De ez nem a hangfal, hanem az akusztika hibája.
-
alphamooncam
őstag
válasz
lezso6
üzenetére
Most volt időm meghallgatni a felvételt.
Igazad lehet, ezen tényleg nincs mit távgyógyítani.
A torzítást egyértelműen ki lehet hallani, és azt is, ahogy mozgatja a két hangfal között a mikrofont, változik a hang magassága, illetve a felharmonikusokat is kihallottam.
Azt gondolom, hogy csodák nincsenek ez ennyit tud, szerintem a csere sem segítene egyszerűen ez a frekvencia már meghaladja a képességeit, és ezért torzít.
-
válasz
alphamooncam
üzenetére
Ha egyáltalán kell gyógyítás.
A felvételen nem hallható semmi olyan, amiből defekt következne. Sima torzítást hallani csak, de ekkora hangerőn (lásd membránkitérés mértéke) normális. A képén az S3000 Pro és az A300 Pro összehasonlításánál azt látom, hogy a membránszél az S3000-nél vastagabb, ami alapján arra következtehetünk hogy az nagyobb kitérésre, nagyobb teljesítményre hangolt. Tehát az A300-nál inkább a minőség volt prioritás.
És ugye ott van a helyi sajátosság, tehát lehet csak 50 Hz-nél ilyen feltűnő a torzítás, mert a szoba 50 Hz-nél kiolt, 100-150-200 stb Hz-nél viszont emel, így a torzítást kiemeli a szoba. Nálam is ez van az Arendal 1961 1S mélyládával, ami nem egy gagyi cucc. Ha arrébb mászkálok a szobában, akkor hirtelen előjön a 50 Hz, így a torzítás megszűnik.
Írta, hogy a S3000-at 40 Hz-en próbálta. Érdemes lenne ezt is, mert lehet 40 Hz-nél nem olt ki a szoba, így nincs az a látszólagos torzítás.
Én nem állnék el a hangfaltól, mert simán lehet akusztikai problémába sikerült belefutni, ami felerősít a hangfalak hibáit. Így lehet kombinált a probléma: jobban torzít az A300 Pro, de csak a rémes akusztika kiemelése miatt hallható, amúgy nem. -
Shing
őstag
Amúgy kipróbáltad a hangfalakat max hangerőn? Gondolom úgy túl hangos, de szokás megnézni hogy "mit tud". Aztán lehet, hogy a limitációt rosszul lőtték be és az tette tönkre, mert azért a túlhangosítás mechanikailag tud hibát okozni.
Persze ez sem mentené fel, ennyi pénzért ilyen hibát... Akkor inkább legyen gyárilag rossz.
Sajnálom, főleg ha még 30ezres kategóriában is jó cuccokat raknak össze. Nekem az Edifier HCS2330 14 év után is köszöni szépen, jól van. Pedig ránézésre a kondik nem valami extra cuccok, de még nem folytak szét. A mélynyomó is megy még simán. -
-
alphamooncam
őstag
Távgyógyítás nem tartozik a könnyű műfajba.
Meg kéne nézni, mi volt az állandó, és mi volt változó amikor a torzítás felütötte a fejét.
Van ötletem, de előbb tudnom kellene hogy a forrás mindíg ugyanaz volt-e és a hangsugárzókon kívül más voltozott-e.
-
Az nem hangzik jól, ha az A300 Pro ennyivel jobban torzít, mint az S3000.
Most próbáltam én is 50 Hz-et. A Eve-ek okék, de a mélyláda az hujuj. De ez azért lehet, mert null pontban vagyok, az 50 Hz kioltódik, de a 100, 150, stb viszont nem.
Ha arrébb gurulok fél métert, akkor hirtelen iszonyat hangos lesz az 50 Hz, és nem hallatszódik úgy a torzítás. Szóval az akusztika is közbeszólhat, felerősítheti a problémát. -
válasz
lezso6
üzenetére
S3000 összehasonlítást arra fel hoztam példának, hogy az jóval magasabb - mármint hallhatóan/érezhetően magasabb hangerőn sem produkált ilyesmit. Maga a % persze alapjaiban nem mérvadó, ez tiszta sor.
Írtam inkább nekik egy mailt, hogy élni szeretnék a 14 napos elállással - amihez jogom van, de ha ők ezt másképp gondolják, akkor a Fogyasztóvédelmi Hatóságot nyugodtan felkereshetjük.
-
válasz
lezso6
üzenetére
Az rendben van, hogy a torzítás egy létező jelenség - de hogy ennyire alacsony hangerőn, ilyen mértékben jelen legyen, ott szvsz valami nem okés. Pláne úgy, hogy az 50%-os hangerő ennél a hangfalnál kb. annyi, mint az S3000 Pro-nál 30% volt.

Meh, pedig alapvetően annyira jó hangú darab, de nyilván valaminek muszáj tönkretenni az élményt.
-
Ez tök normális, minden hangfalnál. Ahogy tolod fel a hangerőt, egyre jobban torzít. Persze lehetnek eltérések, de többé-kevésbé ez így van, nem létezik olyan hangfal ami egyáltalán nem csinálja. Csak akkor, ha nagyon pontosan van beállítva a limiter, hogy beavatkozik a torzítás előtt, s visszaveszi a hangerőt. De ilyen szerintem nincs, hisz a hangfalakba beépített limiter nem a torzítás, hanem a fizikai károsodás megelőzésére lett kitalálva, így bőven torzításba engedhet.
És a legfontosabb: ez a torzítás a mélynél a legszembetűnőbb, mert a mélyebb hangokra kevésbé érzékeny a fülünk, míg a felharmonikus torzítását sokkal jobban halljuk. Lásd:

Az ábrán látszik, hogy pl 50 Hz-nél ~40 dB a hallásküszöb, míg 100 Hz-nél ~15 dB. Ez 25 decibel különbség, iszonyat sok. A 10% torzítás az már nagyon kicsi 20 dB a különbség az eredeti hang és a felharmonikusok között, így simán lehet olyan, hogy csak a torzítást hallod, de az eredeti hangot nem.
-
válasz
lezso6
üzenetére
Nincs, sehol.
50Hz-en konkrétan ilyen 20-25%-os hangerőtől kezdve jelenik meg, növelve a hangerőt pedig egyre jobban hallhatóvá válik. 50%-os hangerőn már 1m-ről hallgatva is erősen kivehető.Ha ez így tényleg a rendeltetésszerű működés kategóriába esik, agyam eldobom.

Na de nézzük a jó oldalát is - az MR5 legalább kellemes csalódás volt. Yey.
-
-
válasz
lowzor
üzenetére
Ennél sokkal kevésbé feltűnő, mint mondjuk az S350-nél volt. Azon zenék esetében, amiket én hallgatok, kb. a 95%-uknál fel sem tűnik. Filmeknél már egy fokkal jobban, pl. a John Wick 4 trailer alatt már sokkal jobban kivehető.
Lehet tényleg lezsonak lesz igaza, és "ez ilyen". De ha tényleg ilyen, akkor én ezt passzolnám.
-
válasz
lezso6
üzenetére
Ha van ilyen jelenség, de nem veszem észre, akkor az nem probléma.
De az már nem poén, hogy kevesebb mint 50%-os hangerőnél is szembesülök ezekkel a zörgésekkel - S3000 Pro 40Hz-en sem produkált ilyet - vagy csak nem tűnt fel, de a végeredmény szempontjából igazából mindegy -, pedig alkalomadtán eléggé fel volt tekerve a hangerő.
Az esetleg meglehet, hogy konkrétan ennél a woofer design-nál ez normálisnak számít, de hogy én 500k-ért totál nem ilyet várnék el, az is biztos.
-
Lehet azoknál csak nem vetted észre. Nekem az a fura, hogy ennyi helyen vettél észre ilyen problémát, így lehet nem a hangfalakkal van a probléma. Lehet persze az is, hogy ezek a hangfalak ebben gyengébbek. Pl az Adam A7X-nél volt nálam hasonló tapasztalat: ha meghajtottam ilyen 50-60 Hz-es méllyel, akkor jól hallható torzítása volt. Pedig az sem egy olcsó hangfal.
De amúgy meg jó a hangja és iszonyat népszerű stúdióban. -
válasz
benfolds
üzenetére
Tisztán hallható, normál használat közben is, éppen ezért zavar.

Már 30-as (50%) hangerőn is jól hallható - ami ennél a darabnál ráadásul egyáltalán nem kifejezetten hangos -, pláne így asztali használatnál. Filmeknél a legzavaróbb, ezekben sok jelenetben vannak kb. csak mélyhangok, szóval még csak a beszédhang sem nyomja el. S3000-nél sosem tapasztaltam ilyet, pedig 3db is járt nálam belőle.#68303 lowzor: Amiatt parázok csak az elállásnál, hogy ezek után nehogy majd rám hárítsák a hibát, emiatt pedig csak egy erősen értékcsökkentett árat ajánljanak visszatérítésként.

#68306 lezso6: Ezt még talán el is tudnám fogadni magyarázatként, ha nem lett volna nálam legalább 10 másik hangfal, aminél sosem tapasztaltam ilyet. S350-et is cserélték ilyen hiba miatt, és az ráadásul a gyártóhoz lett visszaküldve.
S3000 ettől jóval magasabb hangerőn sem produkált ilyet, pedig ott ettől bőven jobban mozgott a membrán is.
A videóban konkrétan 40-re volt felvéve (a 60-ból), de a tone generator-ban 50%-ra levettem a hangerő csúszkát. Szóval még csak közelében sem vagyok a maximum hangerőnek, és még így is 1 méterről is bőven zavaróan hallható a jelenség.
De amennyiben ez tényleg "normális" jelenség lenne, ekkora mértékben, akkor köszönöm, én nem kérek belőle. Inkább nézek valami más darabot, aminél nem ennyire feltűnően van jelen - márpedig sem a T8V, sem az S3000 Pro, sem az S3000MKII, sem az S1000MKIII, sem a BX8, sem a Swissonic V7-nél (és még sorolhatnál) nem volt ilyen jellegű problémám.
-
Nekem gyanús, hogy téged a hangfal természetes torzítása zavar. Ez mélyebb hangokkal kisebb hangerőn előjön már, ráadásul a fülünk a mély hangokra kevésbé is érzékeny, ami csak ront a helyzeten. Nálad pedig jól látszik, hogy mennyire mozognak a membránok, ez már igen nagy hangerő.
Példa, ez az Adam A7V maximális hangnyomása az egyes frekvenciákon, adott torzítási küszöbök mellett, 3% illetve 10%:

Ugyanez, Neumann KH120 esetén, de itt 1% és 3%, szóval alacsonyabbak a küszöbök, de a 3% összehasonlítható:

-
benfolds
őstag
-
benfolds
őstag
ti is úgy halljátok, mintha a remasterelt verizió lassabb lenne, mint az eredeti?
-
lowzor
veterán
Igazából le sem kellett volna írnod nekik, hogy baja van, csak indoklás nélkül elállni. Tölts ki egy elállási nyilatkozatot és küldd vissza, ha nem veszik át, akkor meg fordulj a fogyasztóvédelemhez. A szervizben kitudja, hogy milyen trógerek lennének, lehet, hogy kitalálnák, hogy nincs semmi baja, vagy pedig javítanák, és lenne egy rohadt drága új hangfalad, ami javított. Akár refurbishedet is küldhetnek helyette (Asus VGA-val már jártam így). Jó esetben kapnál egy újat, amit akár 30 napig, vagy tovább is elhúzhatnak, vagy visszakapnád a pénzt, ha javíthatatlan, és nincs helyette másik darabjuk.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8G I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G10 - i5-1335U I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
- Gainward RTX 5060 Ti Python III 16GB GDDR7 Videokártya!
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest