- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Necc
addikt
válasz
Teasüti #50032 üzenetére
Erre csak egy elmeletet tudok felmutatni: programozoi toketlenkedes/balfaszoskodas.
Tegyuk fel hogy account letrehozasakor a program relativ utvonalat hasznal a login info tarolasahoz szukseges fajlhoz, mig a fajl beolvasasahoz mar abszolut utvonalat adott meg a programozo.
Belso memoriarol tesztelve persze minden jonak tunik, de SD-re valo athelyezes utan mar lehet hogy megvaltoznak az eleresi utvonalak, es nem talalja a program a szukseges fajlokat - a fajl amit letrehoz nem tudja visszaolvasni.Ez persze csak elmelet es a bizonyitasahoz ismerni kellene a program mukodesi elvet, de mivel tudataban vagyok annak, hogy a marketen tonnaszamra vannak a tehetsegtelen es izlestelen amatorok altal osszetakolt kodszeruseg, amit valahogy kepesek osszegyurni egy appba es feltolni a playstore-ba (es nagyon sok esetben meg van bor a kepukon a takolmanyert penzt is kerni), igy meg ha nem is konkretan az alatalam felvazolt spekulacio, de egy hasonlo dolog allhat az "elfelejti az app az accomat" dolog hattereben.
Az SD-ext particiot hasznalo scriptek (azaz az SD kartyan legalabb masodik particio, ami lehetoleg nem vfat) ugy mukodnek, hogy azok mar a boot folyaman, egy init.d script formalyaban lefutnak, igy amikor a ROM tolt be, az sd-ext particio felmountolva mar rendelkezesre all.
Miutan a ROM bebootolt (bejott a launcher vagy a zarkepernyo), csak ezutan kerulnek bemountolasra a vfat particiok a /system/etc/vold.fstab alapjan.
-
Necc
addikt
ha rootolva vagy, szamtalan alkalmazas van arra, hogy megakadalyozz egy programot az automatikus indulassal, az SD kartyara valo athelyezes inkabb hatranyokkal jar, mintsem elonyokkel (bugosodnak, leallnak ha kiveszed az SD kartyat/pendrivekent csatlakoztatod a telefont, SD-rol lassabb a programindulas mint beslo memoriarol,stb...)
-
Necc
addikt
válasz
darvinya #49983 üzenetére
Kikeresi, hogy milyen neven van regisztralva a nyilvanos telefonkonyvekben az adott szam ami hiv - ertelemszeruen a nem rejtett es nem titkositott* szamok.
Parasztul megfogalmazva: ha egy szamodra idegen szamrol hiv valaki, legalabb a nevet tudni fogod hogy "Jozsi" vagy "Mariska"
.
*az elofizeto kerte adatainak titkositasat igy ahhoz harmadik szemely vagy fel nem ferhet hozza.
-
Necc
addikt
A playstore a telefon build.prop fajljat nezi ilyenkor, es ertelemszeruen nem ugyanaz a ketto, mivel az egyik fuggetlen es CM fut rajta, mig a masik szoglaltatofuggo.
Sajnos az altalad emlitett jelenseg teljesen tipikus, es azon kivul hogy szerencsetlen juzert halalra szivatjak vele nem sok gyakorlati ertelme van (a kiadok leszabalyozhatjak, hogy inkompatibilis keszulekeken ne jelenjen meg, ezzel csokkentven az egycsillagozos anyazos hulyegyerekek szamat akik troll modjara ugatnak hogy "jajj de laggol" vagy csak bizonyos regiokban legyen elerheto az adott tartalom), persze ilyenkor a juzer mast nem csinal, mint kijavitja ezt az ostobasagot, ugy hogy:
1) warezolsz
2) leszeded apktool-al a programot az egyik telorol es feltelepited a masikra
3) atszerkeszted a halozatfuggo keszulek build.prop-jat (root kell), majd nyomsz a playstore-nak egy wipe data-t es vegul reboot. -
-
Necc
addikt
válasz
tomi0816 #49945 üzenetére
Igen van: az emberi agy. Ez az egyetlen, legverhetetlenebb energiamento "alkalmazas".
Hasznalata baromi egyszeru:
- kezzel kapcsold ki/be a wifit/mobilnetet amikor szukseged van ra
- ne hasznald az UMTS (aka 3G/3.5G) halozatot amikor nincs ra szukseged: msn, skype, IRC es egyeb IM alkalmazasok pl. tok jol elvannak 2G/2.5G-n is, 2.5G-n meg alkalmi netezes is elfogadhato par weboldal megtekinesenek erejeig
- allitsd automatara a fenyerot, nem kell minimum fenyerovel meg ilyesmivel trukkoznod, a gyenge fenyero miatti hunyorgas megerolteti a szemed es ez valoban latasromlashoz vezet
- allitsd be a screen timeout-ot 30-60 masodpercre (a 15 masodperc paranoiasan keves, ennyi ido alatt nem biztos hogy elolvasod a beerkezo IM-et vagy pl. facebook kiirast, vagy mittomen ki mit hasznal, es csak magadat szivatod) - ennyi komfort belefer.
- hasznalj olyan widgeteket amivel a fentieket par erintessel el tudod intezni
- ha azon keves emberek koze tartozol aki be meri automatizalni a fentieket, es vallalja hogy emiatt esetlen neha pont az automatizacio megy az agyara, hasznalj locale/tasker programot, es allits fel komplex szabalyrendszert (azaz ha aznap eppen nem meloba vagy akkor automatikusan NE fussanak le a szabalyok)Nehany "advanced" energiasporolo technika, csak minimalis energiat nyersz vele, es sokat kell vele szoszolni:
- CPU orajelszabalyzas: ha a kijelzo inaktiv, akkor a CPU orajelet felezd meg, a governort pedig allitsd "interactive" -ra vagy "interactiveX"-re, es kalibrald be a parametereket ugy, hogy terheles erzekelesekor csak 50%-ot emeljen az orajelen
- dinnyeCPU eseten kikapcsolt kijelzonel tiltasd le az egyik magot, ha lehetoseged van ra (tegra2/3 ezt automatikusan csinalja, ne piszkald)
- undervoltage / CPU feszultsegenek csokkentese (figyelem! alaposan teszteld napokig, mert eros instabilitashoz vezethet! egyszerre mindig -50mV -os lepcsoben haladj! ne hallgass masok ertekeire mert ez minden keszlek eseten 100%-ig egyeni, nincsen 2db tokeletesen egyformara legyartott chip!)
- underclocking / CPU orajelenek csokkentese (komolyabb jatekok eseten tekered vissza csak)Ritka, kiveteles esetekben a custom kernel-ek is kepesek energiat sporolni, de ehhez szinte tokeleteshez kozeli allapothoz kell optimalizalni azt, es a ROM-ba is bele kell nyulni egy picit, de az ilyen tenyleg ritka... sok esetben csak takolmanyt dobnak ki, es nevezik "kernelnek" (bekapcsoltak az init.d supportot, meg a swap supportot, meg meg jo nehany faszsagot amirol a draga "developernek" halvany lila fingja sincs, de azert bekapcsolja/engedelyezi mert a masik topicban azt olvasta hogy ez majd jo lesz a nepnek...)
-
Necc
addikt
válasz
Bone123 #49906 üzenetére
RDP protokoll tartalmaz titkosítást, de csak win vista/7 tudja, illetve ugy remlik winXP is tudja, de csak SP3 es felette.
VNC-rol nem remlik hogy milyen titkositast tamogat.Esetleg probalkozhatsz meg "wake on lan"-nal is, a routert meg a geped kell beallitani hogy tamogassa, reszletekkel kapcsolatban a kereso a baratod.
Ugyanakkor en hasznalok egy kis fogyasztasu regi, kiselejtezett terminalPC-t is (800MHz, VIA CPU, pasziv huto, 512MB RAM, 120GB SSD, passziv tap, linux), ejjel-nappal megy, szinte semmi fogyasztasa sincs, teljesen hangtalan, es a fajljaimat barhonnan barmikor elerem ha kell.
-
Necc
addikt
válasz
baandii #49874 üzenetére
Eloszor: menu -> batch -> backup all user apps
Masodszor: schedules tab -> uj schedule -> backup new user apps & newer versions (a tobbit ugy allitod be ahogy idoziteni szeretned) -> when finished: sync to google drive/box/dropbox (ajanlott beallitani valamelyiket)
opcionalis: uj schedule, mielott lefut a fenti -> integrate updates of system apps into ROM
-
Necc
addikt
válasz
attika89 #49566 üzenetére
Biztos egy olyan alkalmazast akarsz hasznalni, aminek letoltesi szamlaloja 10-50 kozott van, nincs semmi ertekelese, kepek alapjan is ulragagyinak tunik (el se birom olvasni a szoveget), tele van nyomva marketingbullshittel, "read contact data" permissiont ker (komlyan, egy idojaras appnak mi a f**z koze van a kontaktjaimhoz???), es raadasul le sincs irva, hogy melyik adatbazisbol dolgozik az app, vagy hogy elerheto-e az US-en kivul.
En a helyedben az egik kedvenc jatekomat jatszanam az appal: uninstall
Ja es raadasul a linket is elirtad
[link]
-
Necc
addikt
válasz
tomy86 #49375 üzenetére
Nem tudom mobilnal mekkora "divat" a szamhordozas, nem abban a korben dolgozom, de vezetekes szamoknal oriasi, bar nem tudok konkret statisztikat hirtelen felmutetni, de a szamaink legalabb fele hordozott.
Igy azert elegge megkerdojelezheto hogy hogyan szamolja ki az ember azt a 60-40%-ot -
Necc
addikt
válasz
myke01 #49339 üzenetére
TI backup a win, egyértelmüen...
Nemcsak hogy ezerszer többet tud, de az egyszerü földi halandónak nem kell megnyomnia azt a bizonyos menü gombot, nem kell hosszan nyomva tartania az ujját sehol, csak egyszerüen tapicskolnia kell, és máris le van tudva az "agyonbonyolítás".
Egyedül a GUI nem annyira csicsás (egyszerü, sablonos) az egyszerü földi halandó számára, de ez rövid használat után megszokható.
Amibe beleköthet a mezei júzer, az a túlzsúfoltság, igyekszik a rendszer minden szükséges infót bepréselni a felületbe, de ez a beállításokon belül mérsékelhetö (pl. az app listát hozza be alapból). -
Necc
addikt
válasz
CHIPman #49303 üzenetére
Bár eddig nem használtam huzamosabb ideig ICS-t, de nálam se fordult elö ilyen probléma, pedig én a tucat IM alkalmazás futása miatt (IRC, MSN, Skype, stb...) rettentöen allergiás vagyok az olyanra amit írtál.
Nem lehet hogy valami alkalmazásbeállításhiba, vagy sleep policy hiba? -
Necc
addikt
válasz
adakiller #49294 üzenetére
es a /data particion mennyi helyed van? csak ez szamit, es nem az hogy mennyi az annyi a "belso memoriaban" vagy "az SD kartyan".
Terminalba (elotelepitett busybox kell):
# busybox df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
tmpfs 362.2M 76.0K 362.1M 0% /dev
tmpfs 362.2M 0 362.2M 0% /mnt/asec
tmpfs 362.2M 0 362.2M 0% /mnt/obb
tmpfs 362.2M 0 362.2M 0% /mnt/usb
tmpfs 8.0M 0 8.0M 0% /app-cache
/dev/block/mmcblk0p2 503.9M 278.6M 225.3M 55% /system
/dev/block/mmcblk0p1 11.8M 8.2M 3.6M 70% /efs
/dev/block/mmcblk0p6 2.0G 473.4M 1.5G 23% /data
/dev/block/mmcblk0p3 307.1M 5.7M 301.4M 2% /cache
/dev/block/vold/179:4 3.7G 1.5G 2.3G 39% /mnt/sdcard
/dev/block/vold/179:9 14.9G 4.7G 10.2G 32% /mnt/sdcard/external_sd
/dev/block/vold/179:9 14.9G 4.7G 10.2G 32% /mnt/secure/asecHa nincs legalabb 30-40MB szbad helyed, az android nem enged telepiteni uj alkalmazast.
-
Necc
addikt
válasz
mipityu #48921 üzenetére
Kezzel feltelepitettem ugyanazokat az appokat (.apk) es hibatlanul mukodnek, es egyiknek sincs semmi "kulonleges igenye" ugy mint root...
Pedig csak android 2.3.7-rol downgradeltem 2.3.6-ra...
Mind1, hamarosan letorlom az osszes backupot es ujat keszitek helyettuk, es majd meglatom.
-
Necc
addikt
A go team ugynokenek fizetett hirdeteset olvastak
Nalam egy dolog biztos a TI-backuppal kapcsolatban: backup/restore lefagy... vagyis csak beall minta szog, pereg a kis kerek de tenyleges IO nem tortenik mogotte, es k[]ara irrital, hogy allandoan reboot, reboot, reboot (mert ugye TI-backup nelkul nem tudom kiutni a lefagyott ti-backupp processzt
).
Restore utan kap az SD egy formazast, es a nullarol ujrakonfiguralom a TI-t (amugy is ujra kell mert sajnos az /sdcard -rol hajlando csak az app beolvasni a dolgokat, az uj telo meg /sdcard/ext-sdcard neven mountolja be a tenyleges SD kartyat...)
u.i.: remek, 6. reboot az alkalmazasok felenel...
#48911:
Elnezest elfelejtettem megemliteni +1 fontos szempontot: titkositas is kell, ugyanis cloudba tolom fel a biztonsagi mentest, es en nem vagyok hajlando titkositas nelkul bizalmas informaciokat feltoletni barhova (ceges adatokat es kenyes privat adatokat is tartalmaz a backup).
-
Necc
addikt
Na joemberek, most vettem uj telefont, es most dobbentem ra hogy ez a TI backup nem eppen a legjobb adatmento alkalmazas, ugy kulonossebbkeppen nincs vele bajom, csak sajnos rendszeresen LEFAGY backup illetve restore kozben. Ugyanez megtortent az elso, es most a masodik androidos telomon, igy szamomra egyertelmu, hogy mit is kell hibaztatni.
Meg csak egy marek alkalmazast allitottam vissza vele (kb. 30-at a kb. 100-bol) es eddig 4x kellett ujrainditanom a telefont, mert restore kozben lefagyott, es ha ranezek a kijelzore mar latom most jon az 5. alkalom... (15 perce megint nem tortent semmi pedig csak egy alig 2-3MB-os alkalmazast tol eppen vissza)
Esetleg tudnatok ajanlani valami hasznalhato STABIL alternativat?
-
Necc
addikt
válasz
CsiguszMaxim #48597 üzenetére
ODIN progival tudod felülírni a FW-t.
Részletekkel az után tudok szolgálni amikor már megjött külföldröl a samsung telóm.
-
Necc
addikt
Nem is feltétlenül a feltöréstöl kell tartani, hanem attól, hogy a kugli némi delláért cserébe kiadja marketingcégeknek az adataidat, és azok el kezdenek b@xogatni a szarjaikkal éjjel-nappal, és a jóember meg csak pislog, hogy honnan a rákból szerzik meg a marketingcégek a számodat (természetesen más forrásból is szedhetik, a kugli csak egy lehetséges forrás).
Erröl amúgy a mai napig ez a(z igazsághoz nagyon is közel álló) paródia jut eszembe:
-
Necc
addikt
válasz
csongi #48165 üzenetére
Qualcomm MSM7227T az egy ARMv6 utasitaskeszletes CPU, megemelt orajelekkel (MSM7227: 600MHz MSM7227T: 800MHz), es egy nagyon alap Ardeno 200 GPU-val.
Ugy kepzeld el ezt az ARMv6-ot mintha egy celeron proci lenne: hiaba van mogotte akar hatalmas orajel, a teljesitmeny hianyzik belole.
Ami az ICS-t illeti, elvileg felrakhatod ra, viszont ha nincs mogotte legalabb 512MB RAM, akkor gyotrelmesen lassu lesz (igy se lesz valami felhotlen a felhasznaloi elmeny a "celeron" processzor miatt...).
-
Necc
addikt
válasz
droti25 #47950 üzenetére
En meg nem vagyok jartas a vodafone halozataval kapcsolatban semmivel es a vibert csak hallasbol es kepekrol ismerem, ugyhogy sajnos
Esetleg netes keresot hasznalva nezz korul, hatha jutsz valamire, eleg altalanos lehet a problema, csak van valami megoldas a korlatozas kikerulesere.
-
Necc
addikt
-
Necc
addikt
Csakhogy en skype-olok, msn-ezek, IRC-n is fent vagyok, es rajtam kivul meg jo paran viber-t is hasznalnak, aminek alapfeltetele a FOLYAMATOS, megszakitas nelkuli adatkapcsolat.
A legtobben ilyet is hasznalnak, es nem csak holmi emailt neznek a telefonon.
Hab a tortan, hogy sok alkalommal az adatkapcsolat ki-bekapcsolasa tobb energiat emeszt fel, mintha egyszeruen hagyjuk, hogy folyamatosan menjen.
Ergo az en szememben ez az alkalmazas nem tobb, mint egyike azoknak a sz*rasig hype-olt alkalmazasoknak, amik fut-fat beigernek, hogy na majd ettol aztan jo fasza hosszu uzemidod lesz, aztan a gyakorlatban ugyanazoktol a gyermekbetegesektol szenved, mint az osszes tobbi ilyen "csodaenergiasporolo" alkalmazas.
Termeszetesen ettol fuggetlenul letjogosultsaga van az ilyen programoknak, csak sajnos a gyakorlatban csak igen kiveteles, es ritka esetekben valik be a hozzajuk fuzott igeret.
-
Necc
addikt
válasz
atillaahun #47137 üzenetére
Nem.
-
Necc
addikt
válasz
atillaahun #47131 üzenetére
Luckypatcherrel minden appon egyesevel kell vegigmenned, es nem automatizalt, raadasul belenyul az appba (ritka esetben mukodeskeptelenne teheti azt) mig az adblock/adaway teljesen automatikusan teszi a dolgat a hatterben, es nem nyul bele az app-ba, helyette egy adatbazisbol osszerakott reklamoldalakat atiranyitja a 127.0.0.1-re
-
Necc
addikt
válasz
ncc1701 #46077 üzenetére
Mint ahogy azzal is tele van a net hogy "neha teljesen le kell meriteni, igy formazod az aksit" holott az aksikkal foglalkozo szakmai oldalaknal meg egyenest biztositekokat vagsz le a szakik fejeben ilyen hozzaszolasokkal
Nezd, jo par eve volt szerencsem egyik nyaralasom soran egy olyan elektrokemikussal osszefutni aki pont a litium aksik kutatasaval foglalkozott, es kapva kaptam az alkalmon es kifaggattam egy kicsit, erre alapozva irom amiket irok. Igaz, azota mar az apro reszletek reg elvesztek a fejemben, minthogy miert is kell ~50% -on tartani pontosan, de a nikkel es litium alapu aksik mukodesi elvere a mai napig nagyon jol emlekszem.
Nyilvanvaloan sokminden art es sokminden hasznal az aksinak, de konyorgom, nem ezen kell lovagolni, meg azon hogy ilyen meg olyan netes oldal ilyen meg olyan szintetikus tesztekkel kimert grafikonokat mutogat a kepunkbe (mindannyian jol tudjuk, hogy a szintetikus tesztek mennyit is tukroznek a valosagbol, ugye?), hanem azon, hogy megertessuk egy atlag mezei juzerrel, hogy mik azok a legalapvetobb tevhitek, amiket el kell kerulni, es hogy hogyan lehet a legegyszerubb modszerrel hosszu elettartamot biztositani a keszulekeinknek.
u.i.: azt a "feszultseggel tolt" dolgot nem nekem cimezted ugye?
-
Necc
addikt
válasz
ncc1701 #46068 üzenetére
Az hogy egy par tized volttal kisebb feszultsegen tartja a program azzal igyekeznek meg par honapot/evet nyerni, de az alapelve annak a szovternek is ugyanaz amit en is mondtam: allandoan feltoltott allapotban kell tartani a litium alapu aksikat, ugy lehet elerni a leghosszabb elettartamot.
-
Necc
addikt
válasz
k.tari #46064 üzenetére
Az uzem kozben, mas szoval azt jelenti hogy hasznalat kozben.
Remegyszeru nyelven: amikor megy a telo.A tarolas pedig ertelemszeruen amikor nincsen hasznalatban az akkumulator huzamosabb ideig. A huzamosabb ido jelen esetben heteket, honapokat jelent, es nem csak par napot vagy 1-2 hetet.
Remegyszeru nyelven: amikor nem kapcsolod be hetekig a telefont.Igy remelem erthetobb volt.
-
Necc
addikt
Az a gond, hogy ezek a netes baromsagok csak arra jok, hogy hulyitsek a nepet, es mint lathatod, tok jol el is erik celjukat.
Litiumos akksikra az alabbi 2 halal egyszeru szabaly vonatkozik:
1) idealis uzemi toltesi kapacitas: 100%
2) idealis tarolasi kapacitas: ~50%
Ennyi. (Es legalabb ezeket a szabalyokat nem olyan "nagyon okos" emberkek mondtak, akik a mai napig azt mondjak a fogyasztoknak, hogy "az elso alkalommal 10-12 oran at kell tolteni a telefont" vagy hogy "az elso X alkalommal a telefont csontra le kell meriteni es teljesen fel kell tolteni".)#46059 + 46061: gratulalok, uljetek vissza a helyetekre, elegtelent kaptok mindketten.
"1) idealis uzemi toltesi kapacitas: 100%"
A litiumos akksikat amugy se tudod formazni, megakadalyoz benne az akkumulatorba epitett elektronika, de ha tudnad is formazni teljesen hazavagnad vele az akkumulatort.
-
Necc
addikt
válasz
_stick_ #46033 üzenetére
A link2sd minden bejelolt adatot atmozgat az SD kartya masodik particiojara, es egy szimbolikus linket hoz letre annak helyere, igy talalja meg a rendszer.
Galibat alapesetben nem okoz, esetleg nehany (rosszul megirt) biztonsagi mentes alkalmazas kavarodhat ossze, es menti le a szimbolikus linket a konkret alkalmazas helyett.
Ugyanakkor az OSSZES alkalmazast (megha nem gyari akkor is) hatalmas felelotlenseg atrakni az SD kartyara, ugyanis ha azt valaha ki kell venned a keszulekbol, akkor elegge nagy bajban leszel, tovabba koztudott teny, hogy minden telefonban az SD kartya a beepitett memoriahoz kepest sokkal, sokkal lassabb, ergo az osszes idementett alkalmazas lassabban tolt be, es lassabban is operal ha alladoan a lassubb SD kartyarol kell beolvasnia az adatokat.
Legalabb a boot soran betoltodo es a gyakran hasznalt alkalmazasokat hagyd rajta a belso memorian.
-
Necc
addikt
válasz
toth_janika #46021 üzenetére
A szerviz menu jelenleg nekem azt irja ki, hogy a bootloaderem zarva van, pedig ugy tolom fel a custom kerneleket meg a romokat mint a fene
szoval elhiszem hogy van valami flag, de ha csak nem valami dedikalt PROM IC van hozzarendelve, ami egyszer beeg, akkor biztos megvan a modja annak hogy eltuntetheto legyen.
De szerencsenkre mar nem az a mai tendencia, hogy mind a gyarto mind a szolgaltato egyfajta boszorkanyuldozest tart, ha a juzer rootolja vagy feloldja a bootloadert a telefonjan, a nemzetkozi torvenykezes is ebbe az iranyba mutat, es nehany esetben a felhasznalo csak szoftvergaranciat veszit (pl. nem kap tobbet szoftverfrissitest).
Amugy +1 ok arra hogy nem szabad szolgaltatofuggo telefont venni
.
#46014: kapcsold ki a BT-t, hatha segit.
Nagyon sok esetben sajnos fizikailag ugyanaz a BT es a WIFI antennaja, es egyszeruen interferencia keletkezik.
-
Necc
addikt
Emberek ne irjunk mar ossze ennyi hulyeseget itt.
1) az, hogy az alkalmazas SD-re helyezheto (es most nem a telepitesrol van szo) annak az eg egy adta vilagon semmi koze sincs magahoz az alkalmazas "firssegehez" vagy hogy mennyire uj/regi.
Az android 2.1 egyik ujdonsaga volt az OPCIONALIS SD-re valo athelyezes lehetosege, azaz nem szentkutyakotelessege az android 2.1-es vagy afeletti alkalmazasoknak az SD-re valo athelyezes felajanlasa.Az SD-re helyezes jar egy olyan hatrannyal is (amit nagyon sokan elfelejtenek) hogy az SD kartya csak azutan mountolodik fel a rendszerre, hogy a juzer asztala betoltodott, ergo widgetek azonnal kizarva, masfelol nem kapjak meg a "boot complete" event jelzot sem, vagyis nem indulnak el automatikusan, es nem is tudjak mikor indult el a telefon. (Ugyesebb programozok ezt ki tudjak kerulni, csakhat ugyebar a marketen fellelheto alkalmazasok (...azaz inkabb haztartasi takolmanyok) tomkelege ezt elbol nem tudja.)
Raadasul az SD-re helyezes nem rakja at a komplett alkalmazast az SD kartyara, csupan annak egy bizonyos reszet helyezi at.
2) ha rootolsz, ha nem, a kutya se fogja tudni megmondani hogy rootolva volt a keszulek vagy sem. A rootolas a gyakorlatban azt jelenti, hogy a rootjog kiadasaert felelos fajlt beletuszkolod valahogy a /system/bin vagy a /system/xbin mappakba. Ami pedig a garanciat illeti az nem csak a gyarton mulik, hanem az adott orszag torvenyei is beleszolhatnak, de legvegsosoron ugyis a szerviz dontesen mulik az egesz, ok pedig elbol ugy kezdik, hogy szoftveresen felgyaluljak a telefonod (rarakjak a gyartoi szoftvert ami eppen naluk van), es csak ezutan neznek ra a hibajegyre.
3) Android 2.3.6 -tol van egy olyan lehetoseg, hogy alapertelmezetten az SD kartyara telepuljenek a programok, de ezt az opciot a gyari installer adja be neked, ha az adott gyarto nem a gyari installert hasznalja, hanem a sajat maga altal keszitettet, akkor nincs ilyen opcio.
-
Necc
addikt
válasz
zho-lee #45870 üzenetére
"és akkor biztosan gyorsabb lesz"
Na ez egy szedett-vetett marhaság, nem is értem hogy pattanhat ki az emberek fejéböl ilyesmi, komolyan
. (dupla off: jó tudom, hozzá nem értés, senki se tökéletes, mindenki nézhet be dolgokat, stb... de könyörgöm, ez szakfórum)
A készülékbe épített memória sokkal, sokkal gyorsabb, mint egy bármilyen classos memóriakártya a slotban. Ha olyan adatokat másolsz ki az SD-re, amit a rendszer alapszinten használna (pl boot folyamat), azzal teljesítménycsökkenést érsz el.
Az meg hab a tortán, hogy a dalvik cache a gyakorlatban csak a boot folyamán érvényesül, gyakorlatilag egyfajta boot-gyorsító szerepe van csak, mást nem befolyásol, a használat közbeni készülékteljesítményhez pedig már végképp semmi köze sincsen.
-
Necc
addikt
/system/bin/mediaserver
Kernel folyamat, egyfajta atjarthatosagot biztosit az android rendszer, a hardver, es a kulonbozo medialejatszok szamara.Rengeteg alkalmazas fugg tole, ugy mint: zenelejatszo, videolejatszo, youtube, bongeszo, stb...
Ha ez a folyamat magas CPU idot vagy askit zabal, akkor azt a bugos appot kell megkeresni, ami szuntelenul behivja ezt a folyamatot, es az app bogarassaganak hatasara valami szunni nem akaro munka elvegzesere kenyszeriti azt (loop).
Bizonyos esetben a memoriakartya korrupcioja (logikailag hibas fajl) is bebugosithatja a mediaserver processzt (pl. egy hibas kepet probalsz megnyitni quickpic-el, ami behivja a mediaservert ami meg elvegezne a dekodolast), igy a memoriakartya kivakarasat es egy kartyaolvasos scandisk is ajanlott.
Ugyanakkor azt is vedd figyelembe, hogy audio/video lejatszaskor nem maga a player, hanem ez a process vegzi az igazi piszkos munkat, igy ertelemszeruen a magas akkumulatorfogyasztas ennel a processnel indokolt lehet, a felhasznalasi korulmenyeket figyelembe veve.
-
Necc
addikt
Felteszem meg1x, valaki tud olyan appot ami egy adott konyvtarat letitkosit, de azt telefon alatt seamless modon tudom hasznalni? (azaz nem kell kulon appal popecselni vagy jelszot beirogatni, ha el akarom erni az adott mappa tartalmat)
-
Necc
addikt
Udv. Jo(munkas)emberek, erdeklodnek, hogy van-e olyan app, ami egy bizonyos mappa tartalmat titkositana, es azt "seamless" modon is elerhetem?
Az altalam kiprobalt alkalmazasok meglehetosen gagyi modon kezeltek, es raadasul ertelmetlen modon agyon is volt korlatozva a free verzio.
-
Necc
addikt
válasz
#04441088 #44896 üzenetére
Ez attol fugg hogy mik a szempontjaid.
Ha a tradicionalis, szigoruan konyvtarba rendezett zenelejatszast kedveled, es nem a "szuperintellignes majd en megkeresem a zeneidet a telefonon es mindent egy konyvtarba baszok neked" modit, akkor en a Mort playert ajanlom, teljesen testreszabhato, szinte mindent be lehet rajta allitani, es van hozza jo par kiegeszito is. -
Necc
addikt
válasz
iguana #43414 üzenetére
"Direct GPS toggle is not possible due to security restrictions on android"
Vagyis inkabb:
"Sorry, but we're too lazy to write 3 line in the code and do 5 more clicks to make the function directly available."
Csak +1 permission kell hozza meg device administrator regisztracio user kozremukodesevel.
-
Necc
addikt
Van kimondott webes kartya amihez adnak egy virtualis (asszem) mastercard kartyat, es neten barmikor oda-vissza kuldhetsz magadnak penzt a szamlacsomagodon belul.
Ha fel is torik a kartyadat, csak a webes szamlan tarolt penzhez ferhetnek hozza.
Reszletekert kerem keresse fel ugyfelszolgalatunkat, vagy latogassa meg a: www.otp.hu weboldalunkat, ez itt a reklam helye
-
Necc
addikt
1) A penzed barki lenyulhatja, ha nincs annyi eszed, hogy letiltsd az EDSZ-t mar az elofizetes vasarlasakor! Eleg ha valaki megadja a Te telefonszamodat egy ilyen penzhajhasz cegnek, es kapod emelt dijas szamrol az SMS-eket, amik fogadasaert is mar fizetsz!
De olyan tortenetet is tudok amikor ilyen csengohang vagy logo mifenet ajandekba vett az apam a hugomnak, es mivel megadta a hugom telefonszamat, az ajandekozott IS fizetett a tartalomert!
Szoval nem kell ide mindenfele androidos virus, a penzed anelkul is leszivhatjak, ha nem tiltod le az EDSZ-t.2) Tuzfal...
3) Mindegyiket a felhasznalo telepiti, es telepites elott az orra ele van tolva, hogy mihez ker hozzaferest az app... Egy weather widget ha SMS send hozzaferest ker nyilvanvaloan nem rakom fel, az "IQ nelkul mindent feltelepitek mert lusta vagyok 3 sort elolvasni" marhak meg meg is erdemlik...
Ne erts felre, senki se mondja hogy androidra, vagy barmelyik okostelefonra ne letezne virus, mert van. De ettol fuggetlenul az en velemenyem is az, hogy androidra antivirust felrakni total felesleges, 99%-ban csak szivatja a felhasznalot minden marhasaggal, az osszes tobbi pedig tenyleg minimalis erofeszitessel mukodeskeptelenne teheto.
(Van amugy olyan app is, ami a kulonbozo bankoldalakba valo bejelentkezesed segiti ugy, hogy megadod az appnak a bejelentkezesi adataidat, es innentol eleg az app ikonjat megerintened, es bejelentkezik neked a banki oldaladra...
)
-
Necc
addikt
válasz
SG3rg0 #43130 üzenetére
Class 2/4/6 szabvány szerint a minimális írási sebességet jelöli, azaz apró fájlok esetén is tartania kell a kártyának ezt a tempót.
Class 10 esetében azonban már változtattak ezen, minden olyan kártyára rányomhatják a class 10 logót ami 10MB/sec szekvenciális írási sebességet tud produkálni, ez pedig azzal jár, hogy bizonyos esetben egy class10-es kártya a class2-es tempóját se éri el.Én személy szerint olyan telefonokba amire multimédiás tartalmon kívül más is kerül (alkalmazások innen futnak, swap, egyéb), class 6-os kártyát javaslok class 10 helyett. (kivéve ha a class10-es garantáltan gyorsabb apróbb fájlműveleteknél is mint a class6, de ennek szinte lehetetlenség utánajárni)
Olyan telefonba ami már nagyfelbontású videót (is) tud rögzíteni, class 4 vagy class 10-est javaslok, míg a class2 -es mehet nyugodtan az összes közép-alsó kategóriás telefonba nyugodt szívvel.
-
Necc
addikt
-
Necc
addikt
válasz
speed3456 #43037 üzenetére
Ennél jobban már nem biztos hogy tudok segíteni, ugyanis az androidos linux nagyon erősen eltér a "szabvány" linuxtól (én a debian linuxot ismerem elsősorban).
Fájlkezelővel ami tud a root könyvtártól matatni, keress rá, hogy létezik-e /system/bin/iptables fájl.
Ha nem, akkor nincs benn a ROM-ban.Parancssorból:
ls /system/bin | grep iptables
vagy
ls /system/xbin | grep iptables
Ha simán visszaírja hogy "iptables" az azt jelenti, hogy a ROMod tartalmazza a fájlt, ergo valószínűleg a kernel nem támogatja, ha viszont nem jelez vissza egyik parancsra se semmit, akkor nincs is a bináris parancsfájl a ROModban, ezért nem működik.
#43039: az eredeti CM ROM lehet hogy az, csakhogy sajnos elég sokan előszeretettel testreszabják a ROMokat, és ez a testreszabás sokszor az illető emberkének nem tetsző vagy feleslegesnek vélt modulok, fájlok és apk -t IQ nélküli gyomlálását jelenti, és teszik mindezt "helytakarékosság" meg "erőforrástakarékosság" címszóval, aztán néznek mint borjú az újkapura ha ezmegaz nem megy, vagy hogy állandóan újraindul, mert szerencsétlen rendszer egy kigyomlált library-t próbálna behívni...
-
Necc
addikt
válasz
speed3456 #43008 üzenetére
Tudtommal szinte az összes kernelben van iptables támogatás, nem lehet hogy a CM piszkálta meg egy picit?
Debug: terminálba írd be:
su
mount -o remount,rw /system
mount -o remount,ro /system
exitHa bármelyik lépésnél hibába fut, akkor valami gond van a rootolással vagy a mount paranccsal (nem megfelelő busybox?)
-
Necc
addikt
válasz
speed3456 #42995 üzenetére
Valahol a beállításokban letilthatod a "background data traffic" szolgáltatást és a playstore is beállítható hogy csak wifin keressen frissítést, és minden egyes alkalmazáson be kell állítanod a frissítési opciókat (gyártóspecifikus frissítőkereső pl.).
Vagy lehet még szórakozni egy kört a droidwall-al is, de a legjobb döntés tényleg a legolcsóbb, nem túlszámlázós mobilnet előfizetés lenne.
-
Necc
addikt
Nagyon nem úgy megy ez, hogy letöltöd ezt is mint egy csodát művelő appot és hopp azonnal megugrik az eszközöd sebességre, újra kell írni hozzá a kernelt, meg jó pár modult is újra kell fordítani, ami nem kis időbe telik.
Jó esetben egy készülékfrissítéssel majd megjelenik egy ilyen, vagy beleépítik valamelyik android verzióba.
-
-
Necc
addikt
A szignozas tortenete teljesen mas, a megbutykolt (es rendszerint warez) programokkal kellett ugy szorakozni, a legalisan vasarolt programok (ja hogy van ilyen is?) rendesen mukodtek barmilyen melyen is nyultak bele a rendszerbe.
Amugy ez a BT parositas es ugy kuldok dolog egesz biztos igy van? Csak mert tisztan emlekszem hogy tucatszamra kuldtem/fogadtam fajlt mindenfele elozetes macera nelkul PC <-> tel. kozott.A "kepen rohogeses" tortenetet ugy ertsd kerlek, hogy nem butykolted meg egyik rendszert se, keso este elfelejtettem hozzairni
-
Necc
addikt
válasz
fatal` #42766 üzenetére
Hasznalok is, a ceges telefonom egy E63.
Ezt a halozati dolgot le lehet vedeni megfeleloen, az FTP meg elverzik pl. sok kicsi fajl atjuttatasakor, illetve fajlt se lehet megnyitni irasra (pl. oda menti egy app a naplozast de ez mar inkabb extrem igeny).
Hivast most is lehet blokkolni androidon, de csak azutan hogy kicsengett a keszuleked (csak a masodperc tort reszeig, de ez sokszor eleg ahoz hogy eszrevedd es reagalj ra).
-
Necc
addikt
Csak annyira okostelefon egy okostelefon, mint annak a gazdaja az.
Az uzletemberek pedig ugy keveredtek ide, hogy az egesz symbian meg windows mobile (foleg ez utobbi) a maga idejeben ugy kellette magat, mint "digitalis szemelyi asszisztens", csak igy fugg ossze a ketto, amugy meg -> elso mondat.
#42754: ne feledd, hogy olyan idokrol (is) beszelunk amikor meg az erintokijelzos hype nem letezett, es akkoriban a mobil hardver is rettentoen gyenge volt a mai gigahertzes meg gigaramos mobilok vilagahoz kepest.
Es termeszetesen ma is minden rendszert meg lehet butykolni (rootolni), de peldaul elmehet a picsaba az android azert, mert alapbol nem lehet hivast szurni (2.3+) rendszerszinten, vagy hogy root kelljen ahoz, hogy halozati mappakent tudjam mountlni a sajat telefonom memoriajat, vagy hogy (lehet most tevedek) parositani kelljen minden szart mindennel csak azert, hogy egy rohadt fajt at tudjak kuldeni/fogadni...
Ha ezek a platformok elo szemelyek lennenek, egy symbian jol kepen rohogne az androidot, es le"noob"ozna', tok jogosan. -
Necc
addikt
válasz
atillaahun #42739 üzenetére
"Szar az android" dologra +1
En is rengeteg OS-t kiprobaltam mar, ideertve a windows CE-t is (sokan szerintem azt se tudjak mi az).
A REGI OS-ek mint windows CE/MOBILE (nem a mai phone), symbian, meego linux nagyon jok voltak, ezekkel a telefonokkal/"tabletekkel" (ez alatt inkabb a mikroPC-ket ertem) valoban azt csinaltal amit akartal, egyetlen kikotes az volt, hogy az OS-t nem cserelhetted le (kiveve meego linux), nem volt szarrakorlatozva, es alig voltak megkotesek.
Ugyanakkor egyetlen nagy melleloves is volt ezekkel a regi OS-ekkel: vas kellett ala, draga volt az ilyen keszulek, illetve elsosorban az uzletemberek uzleti igenyeit probalta kielegiteni, egyaltalan nem foglalkoztak a nagyobb (es egyuttal hulyebb) tomegekkel.
Ezen probalt valtoztatni a Nokia az N szeriaval, hogy a multimediara is kielezze ezeket a modelleket, az N73, N82, N95 vonal etalonnak szamitott a maga idejeben, magam is sokaig nyuztam egy N82-t, illetve az SE is igyekezett ott lenni a szeren, csak sajnos a symbian UI-ja, igy az alkalmazasok nem voltak kompatibilisek a Nokieval (de az SE erintos symbianokat csinalt, joval az erintokijelzok robbanasa elott).A masik hatalmas hatrany, hogy idovel a Symbian kerekedett felul, egysereplos lett az okostelefonpiac, csak sajnos a felhaszsnalok hulyek voltak. Sokan azt se tudtak, hogy okostelefonjuk van es minden alkalmazast a piros gombal csak hatterbe raktak, nem leptek ki belole, es ment az anyazas, hogy hamar lemerul a hulye felhasznalo telefonja, mert toketlen hozza es fingja se volt arrol, hogy a kamera alkalmazast be kellene zarni...
Emlekszem amikor kiallitasra mentem, kezembe vehettem a Nokia akkori csucskeszuleket (N85), es azt lattam hogy akad mint a barom, mert a sok birka csak a hatterbe dobta az appokat.
Igy nem lehet tomegeknek eladni okostelefont.Aztan idovel berobbant az erintokijelzok kora, jottek az iVackok meg az androidok, kesve jott a widnows is de ezuttal "phone" neven.
Ezekkel a telefonokkal mar szakikottak a multtal, es nem az uzletembereknek illetve a masinamaniasoknak keszultek, hanem a tucat(hulye)nepnek, ehez pedig valtoztatni kellett a korabbi gyakorlatokkal.
Az elso valtoztatas a multitasking atirasa volt, a hulye embereket egyszeruen keptelenseg megtanitani arra, hogy a megnyitott alkalmazast be kell zarni, igy az android a hatterben futo alkalmazasokat magatol kilovi, CPU eroforrasait pedig elveszi (kiveve ha az app szolgaltataskent jelzi magat, de ekkor is bezarhatja az android ha keves a RAM), az iVacak egyszerre 1 alkalmazast enged futtatni (pont ugyanugy mint a regi JAVA-s telefonok), idovel persze ezen mar valtoztattak de a lenyeg megmaradt, a Windows Phone pedig egyszeruen lehibernalja a hatterbe rakott alkalmazast. Igy megoldottak a hulye emberek "minden appot csak a hatterbe rakok es nem zarom be azt mert fingom sincs hogy mi is az" dolgot megoldottak.A masik valtoztatas ami sok sok, regi OS-t hasznalo emberben biztositekot vert ki az a kulonbozo platformok agyonkorlatozasa, rendszerszinten lehetetlenne tettek az alkalmazasok irasat, de erre is a tucat(hulye)birka emberek miatt volt szukseg, akik minden szart felpakoltak a telefonjukra IQ nelkul amit talatak vagy csak olvastak rola, aztan a vegen csodalkoztak hogy feltegla van a kezukben vagy tobb tizezres mobil szamla...
/dupla off/
Ugyanez a jelenseg amugy megfigyelheto akkor is ha maszekban javitod a juzerek gepeit: minden gep tele van pakolva a netrol leszedett szarral aztan sipakolnak a fuledbe hogy "nem ertem mie lassu a gep, telepitsd ujra azt majd jo lesz" es ha engedelmeskedsz akkor meg ordibalnak veled hogy "hol a szarba van 2 evnyi konyvelesem" de a korabbi kerdesedre miszerint "te hulye juzer MINDEN FONTOS adatodrol csinaltal mentest? Biztos? egesz biztos? halal biztos?"
/dupla off vege/Na ezzel a 2 fontos valtoztatassal mar el lehetett adni a tomegeknek is az okostelefont, mert ok vannak tobben es nem azok akik szeretik aprolekosan tesre szabni a rendszeruket hogy a maximumot hozzak ki belole, es tisztaba vannak a felelosseg fogalmaval.
A maradek hianyzo lancszem mar pofon egyszeru: csapj hozza app boltot ami gyarilag legyen rajta a keszuleken, es epits gordulekeny rendszert hogy az ne akadjon, es alaposan szord meg marketinggel, es ne feledd el hogy legyen fenomenalis hype a platformod korul.
Ugyhogy igen, hulye buta rendszer mind az android, mind az iVacak, mind a windows phone, a regi kivalo rendszerek mint windows mobile, symbian pedig doglassu, dohos, fagyogat ugyhogy visszafele se igazan lehet mar menni, a meego linux ami egyesithette volna a regi rendszerek buzeralhatosagat ugy hogy a mai modern rendszerek elonyeit is megtartja pedig ez a M$-tol Nokiahoz atigazolt, majd az M$-nek tovig benyalo fasz pedig szepen kicsinalta.
De egy dolog valtozatlan: a hulye juzer. Az olyan emberrel aki mar attol megijed, hogy a kisujjat meg kell mozditani hogy valami kis torpe jelentosegu dolgot elerjen, azokkal nem lehet mit kezdeni, es nem eri meg rajuk idot pazarolni...
Ja, de egy dolgot lehet veluk kezdeni: ha van sok penze, vegyen maganak iVacak keszulekeket (telefon, laptop, stb...) amit hasznal max. 2-3 evig, hacsak ido kozben ra nem dumalja a hype hogy vegyen ujat.Bocs hogy hosszu lett
-
Necc
addikt
#42678 - 42687:
-
Necc
addikt
válasz
atillaahun #42625 üzenetére
Ugyanazon elv alapjan lehet ahogy a GPS is bepozicional teged: haromszogelessel.
#42627: Regen ez mukodott magyarorszagon, marmint hogy a torony poziciojat le lehetett kerni cellainformaciok alapjan (ha valaki meg emlekszik ra, regen a cellainformacio mondtha meg, hogy eppen melyik varosban vagy annak kozeleben vagy), csak sajnos azota ez a szolgaltatas mara olyan, mint a dinoszauruszok.
Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Honda topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kamerarendszerek telepítése //// Gyengeáramú hálózatok kiépítése //// Informatikai segítségnyújtás
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged