- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
chab7
addikt
Nahh, pedig már majdnem letöltöttem ezt a sokat emlegetett getjar-t. De ha nem frissíthetőek az azzal letöltött appok akkor a "másik oldal" marad
Traffis appot feltettem amit írtatok, bár itt a keleti határnál nem lesz sokat használva. Viszont egy hónap múlva megyek Nagy-faluba és azért letesztelem
De ezt figyuzzátok mit dobott elsőre a market mikor beírtam, hogy getjar: [link]
(#20126) ata007: Én a Defy menüiben mászkálva találkoztam ilyen beállítással. De lehet csak a cm7 miatt, mert nálam az van. De a lényeg hogy kell ilyet tudjon hogy hangerő gombbal felvenni, külön app nélkül.
-
iollari
csendes tag
Szia!
Pont ezt a kettőt próbáltam ki én is, a tanácsod nyomán, és mindkettő tökéletesen működik! Köszi!
(Előtte a RunTastic-kal próbálkoztam, de az "eldobálta" a jelet, emiatt hittem azt, hogy ha nincs mobilnetem, akkor a sima GPS csak akkor megy, ha konkrétan szabad ég alatt tartom a telót. Azóta kiokosodtam. A RunTastic-ról írták többen, hogy a legutóbbi frissítés óta folyton eldobálja a jelet, a rálátásról meg annyit, hogy amíg először megtalálja a műholdakat, addig tényleg kell, de aztán nyugodtan zsebre tehetem. És persze mindehhez nem kell adatforgalmazás, nálam az eleve SIM-kártya szinten tiltva van.)Még egyszer kösz a tippet, a Sports Tracker teljesen jó!
-
Keresztapper
senior tag
Na akkor tegyük ezt tisztába!
Alapesetben így van. Tehát nem jogszerű a hangfelvétel beleegyezés nélküli elkészítése:
BH2008. 266. Hangfelvétel engedély nélküli elkészítése önmagában visszaélésnek minősül. A jogsértőt terheli annak bizonyítása, hogy a hangfelvétel elkészítése nem volt visszaélésszerű (1959. évi IV. törvény 80. §).
Miniszteri indoklás ezzel kapcsolatban:
A képmással és a hangfelvétellel való visszaélés nemcsak a (2) bekezdésbe ütköző módon, tehát az engedély nélküli nyilvánosságra hozatal útján valósulhat meg, de - egyebek mellett - a felvétel készítésével is, ha valaki az érintett engedélye nélkül, illetéktelenül hatol be a személyiségi érdekkörbe, így például ha rejtett kamerával, titkos lehallgatással készít felvételt. Visszaélésnek minősül az engedéllyel készült felvétel rendeltetésétől eltérő célú felhasználása, vagy adott esetben a nyilvánosságra hozatal módja is, amennyiben például az ábrázolt személy azáltal nevetségessé válik.DE (és ez a lényeg!):
BDT2011. 2442. Nem minősül visszaélésnek a képmás vagy hangfelvétel készítése avagy felhasználása, amennyiben arra közvetlenül fenyegető vagy már bekövetkezett jogsértés bizonyítása érdekében közérdekből vagy jogos magánérdekből kerül sor, feltéve, hogy a képmás vagy hangfelvétel készítése vagy felhasználása a bizonyítani kívánt jogsértéshez képest nem okoz aránytalan sérelmet.BDT2009. 2126. I. Nem hivatkozhat sikerrel alanyi jogsértésre - hangfelvételével való visszaélésre - a fél, ha e jogérvényesítéssel valótlan, hamis tényállítását akarja leplezni, és az igazságot tartalmazó nyilatkozatának a felhasználását kívánja személyiségi jogvédelem tárgyává tenni.
Én legalább is ezt hámozom ki a szabályozásból.
-
-
-
chab7
addikt
És itt volt az igazság összefoglalva mindkét oldalról:
"Egy "átlagfelhasználónak", aki csak telefonál meg sms-ezik, esetleg néha netezik, nem is javaslok root-os dolgokat.
De aki többre vágyik, annak mindenképp,[...] egy sima jogosultsággal pillanatok alatt van mindenre megfelelő app"(az írás második része is
)
-
aggleány
addikt
Amikor valaki azt kérdezi, hogy hogyan kell rootolni és miért, akkor nem az jut eszembe a kérdésről, hogy biztos nagyon tudja, hogy mihez szabad hozzányúlni.
Köss bele nyugodtan a női logikába, ha mersz.
Hogy ki miket tárol a telefonon, szerintem teljesen eltérő lehet. Valószínűleg Nálad nincs mesefilm, nálam viszont alulöltözött hölgyek fordulnak elő kisebb mértékben.
Éppen egy olyan könyvet olvasok, amiben vannak démonok is - már meg is van a főszereplő fizimiskája.
(Jó fiú, rendes fiú, és szereti, ha megsimogatják a szarvát.)
-
aggleány
addikt
Én sem szoktam rootolni, de nem vagyok ellenző sem.
Szerintem a kolléganő mindössze azt mondta, hogy nem kell mindenáron rootoltatni mindenkivel, mert nem mindenkinek van rá szüksége.
Nálad lehet, hogy a legelső és legfontosabb a Titanium BackUp, nálam nem, és szerintem vagyunk így még páran.
Nyilván én is rootolnám a telót, ha szükségem lenne rá valamilyen okból, de nincs.
Az a gond, hogy egy csomó kezdő (első androidos telefonja van) azzal kezdi a kérdezést, hogy hogyan kell rootolni, mert azt hallotta, hogy azt muszáj megcsinálni. Leírják neki, letöröl egy pár szükséges progit, mert az nem tetszik neki - előtte persze nem mentett -, aztán meg sír, hogy nem jó a teló.
-
sssz
őstag
úgy, hogy nem azt használom
a my backup pro ugyanazt tudja. természetesen ha rootolt a telód akkor ez is tud plusz funkciókat.
pont ezt mondtam. egy programot javasol mindenki ilyen célra, és az rootot kér. pedig van más is, csak nem néznek körbe a marketen.
és az iy fontos hogy valaki mit szeretne lementeni. ha csak az smseit , mail, stb alap dolgokat, ne javasoljunk már neki rögtön egy olyan progit, amihez rootolnia kell, mikor van más megoldás is.
-
chab7
addikt
Akkor nekik legyen az a tuti
(#18675) csaabz: Moboplayer és mostanéban nálam kedvenccé vált MX Player is tudja. Ez utóbbi pont azért lett kedvenc, mert fekete élekkel mutatja a felirat betűit, és kis ikonokban látszanak a jobb oldalon plusz infók pl hogy HW vagy SW módban megy a lejátszás, hang és felirat nyelve ill. a legjobb, hogy alul a felirat sávot jobbra vagy balra húzva tudunk ugrani a filmben a feliratok pozíciójához - ez akkor jó ha valamiről lemaradtunk és csak az előző felirat pontjához akarunk visszamenni. A film jobb oldalát fel-le húzva a hangot, bal oldalát pedig a fényt lehet állítani. Kell ennél jobb?
-
-
chab7
addikt
Akkor ezek szerint a gsm abc az 7 bites ASCII.
Bár magyar ékezeteket lehetne utf8-al is írni (8 biten) így 140 karakter lenne. De csak az utf16-ot alkalmazzák, hogy 70 karakter legyen , és több darab sms. Ügyeeees. Csak nem hagyok fel azzal, hogy ez direkt van(Holott akkor lehetne utf8 és 140 karakter, ami még mindig elég
)
Na jó, beteszem én is off-ba, igazad van.
-
TazLeacher
nagyúr
Pont az a gond, hogy nem...HTC Sense van a telefonon. A gyári ilyen Widget-je nem működik normálisan - ott be lehet állítani, hogy mi legyen, hívás, sms...stb., de nem jegyzi meg a beállításokat - az Elixír-t meg nem lehet ott valamiért kihúzni teljes képernyőre, és a 9x9-es rács csak a képernyő 1/4-ét foglalja el, nagyon kicsit az ikonok...
-
Mr X
veterán
Plédául, ha sok olyan appod van, ami fut állandóan, vagy widgetet használ. Mass storage csatlakozáskor a telefon leválasztja a fat partíciót, így az ott levő appok nem működnek. Az ext viszont csatolva marad ilyenkor is.
Hozzáteszem, jelenleg nem használok ext-et, mert egy gyenge minőségű sd kártya miatt már többször jártam úgy, hogy egyszercsak eltűnt a partíció. Most inkább átbütykölöm a romot, berakom a system/app-ba az általam használt appokat, ami meg nem kell, azt kihajítom. Így a számomra teljesen felszerelt rom-hoz telepítés után csak 2-3 appot kell felraknom a data partícióra, azokat is azért, mert valamiért a system/app-ba pakolva nem működnek megfelelően (MoboPlayer, ES Explorer root funkciója).
-
-
vétó
aktív tag
szerintem nem is annyira ROM, mint inkább készülék függő. kíváncsi vagyok, hogy Te, illetve vacsek milyen készüléket használ. nem lennék meglepődve, ha vacseké motorola készülék lenne...
(nekem ugyanígy nézett ki a felület a korábban használt 2.1, illetve a mostani 2.2 alatt)
-
canniball
nagyúr
"Van benne Tárcsázó..."
Közben feltettem, így látom hogy van benne ez is de arra a DialerOne-t használom, ez csak a kontaktokhoz kell."...mikor felteszed, megkérdezi mindig (míg alapértelmezetté nem teszed), hogy melyiket használod, ezt vagy a gyárit."
Tőlem nem kérdezte (a launcher sem), de annyi baj legyen.A g-ben lévő kontaktokat (mert a gyári csak oda volt hajlandó importálni...) szépen kiexportálta, majd visszaimportálta a készülék telefonkönyvébe, a beépített Contactsot lelőttem és úgy néz ki minden működik pöpecül.
Azt esetleg be lehet-e állítani, hogy amikor új kontaktot veszek fel akkor ne kérdezze meg hová akarom menteni, hanem a telefon legyen az alapértelmezett?
-
chab7
addikt
Szépen felsoroltad azokat az eseteket amik pont megkívánják az irányzott cuccokat, de szerintem én/mi itt a hétköznapi felhasználás kompakt kényelmes oldaláról közelítjük meg a dolgot. Ha esküvői fotós lennék akkor valószínűleg profi fényképezőgéppel dolgoznék, ha hegyimentő lennék akkor meg egész biztos lenne csúcskategóriás navigációm, operatőrként kamerám. De itt arról van szó, hogy ha a mindennapokban velem van egy ilyen telefon akkor bárhol ha meglátok valamit gyorsan le tudom fotózni /videózni. kirándulásnál, vagy csak úgy egy idegen helyen ha valamit meg akarok keresni (de szerintem nyugodtan használható hosszab utakra is) van benne gps és elnavigál. Emellett zenét hallgatni és filmet nézni is lehet vele unalmas várakozásokban, buszozáskor, pl napi munkába ingázásban. Velem lehet egy számológép, iránytű, szögmérő stb sok kis hasznos dolog anélkül hogy egy nagy batyut kellene cipelnem. Folytassam? Tudjuk hogy nem a speciális esetekre készültek, senki nem is ezt mondta. De a hétköznapi ember hétköznapjaiban kompakt és hasznos. Ennyire baj, hogy sok mindenre jó - mint mondtam, főleg olyankor mikor nem számítasz rá hogy kell, de akár úgy is hogy megfelel a célnak és azért használom/juk?
Ha igen, nem kell használnod, de remélem mi akiknek megfelel használhatjuk és élvezhetjük a lehetőségeit.
Megfigyeltem, hogy vannak emberek akik a dolgokban nem a számukra használható oldalt nézik vagy akarják felfedezni/ hasznosítani maguk - vagy esetleg más - számára, hanem azt nézik, az adott dolog miért nem jó. Ez is egy hozzáállás, de így mindig elégedetlenek lesznek -
Breki
veterán
másoddiplomát munka mellett szereztem, de ne offoljunk
GO Launcher EX v2.53 Final (2.53) Android Apk App
Features:
- Hundreds of themes
- Fancy home screen transition
- Smooth scrolling experience
- Icon popup menu
- Folder and task manager in app drawer
- Gesture supported
- Scrollable & resizable widgets supportedTips:
1. Pinch fingers to enter preview screen and edit home screen pages
2. Search “go launcher theme” to get themes and select them in “Themes preferences”
3. Set screen transition and flip speed in “Display settings”
4. Long press icons on home screen to active popup menu
5. Long press icons in app drawer to edit location, uninstall apps and create folders
6. If you can't set GO Launcher as your default home, download "Home manager"Important:
1. This is a totally free application and we need directly call phone numbers permission to enable the direct dial shortcut on home screen.
2. We will bring out some charged apps like themes and widgets, but most of our apps are free!
3. The weather and clock widget in screenshots belongs to GO Weather, one of the applications developed by our team!
4. The other widgets in screenshots are our GOwidgets, try to search and download them in Android Market!
5. Download our “Classic Theme GO Launcher EX” to get the wallpaper!
6. GO Dev team has released GO Launcher EX, GO SMS, GO Weather and GO Contacts. More and more applications are coming soon!Think of an extreme makeover to your phone? Try this out!
What's in this version:
1. (New) Dock icon supports to open folder
2. (New) Add an icon to open theme preview in app drawer
3. (New) Add restart icon in Menu
4. (New) New transition for vertical app drawer (3D)
5. (Fix) Translation for Polish and Portugal -
Breki
veterán
speciel nekem van karórám méghozzá mutatós és például versenybiciklin is van külön óra
és nem a menőség miatt van a telefonon is óra, viszont a lockscreen-en nincs ott csak
a hívások emailek stb vannak.
Azt órát direkt szinkronizálom is, hogy teljesen pontos legyen.,Neked vmi időjárásfóbiád van :-)
Nekem speciel be szokott jönni az előrejelzés és általában nyaraláskor is jó idő van
szval számomra hasznos is persze egy időjárás-előrejelzése sosem lehet 100%-ig pontos de ennek nincs köze az androidhoz általánosságban is igaz.Ezenkívül igen egy ilyen számomra grafikusi szemmel szép is
-
Narxis
nagyúr
Válaszolok én is ha nem gond mert úgy emlékszem ezt már többen is kérdezték, lehet nem ebben a topikban.
Az óra widget azért jó mert ma már szinte senki nem hord karórát, 5-6 évvel ezelőtt is már azt láttam osztálytársaimnál, hogy előkapják órán a telefonjukat és azon nézik meg az időt. Akkor én még hordtam karórát, pedig volt mobilom is de 2-3 éve már nem hordok én se.
Az időjárás, hogy mennyire pontatlan azon lehet vitatkozni, én nem hajszálpontos fokokat akarok a jelenlegi időről hanem inkább az előjelzések érdekelnek, az esti, a holnapi vagy az azutáni és ott is annyira, hogy megmondja, hogy esni fog-e vagy sem vagy nagyon hideg vagy nagyon meleg lesz-e. Ezt szinte mindegyik jól tudja, az ha éppen 23 fokot jósol és 26 lesz nem annyira érdekel.
Meg persze jól néznek ki.
Pl. nálam most a Go Weather LG widget a menő.
-
Istwan
tag
Ez érdekes felvetés. Már én is többeket akartam megkérdezni hogy valyon miért használnak 2-3 féle órát meg kicsit sem pontos idöjárás jelzést...mikor már mindenhol van tv, rádio és 15 percenként nyomják a meteorológiát. A jelenlegi idöjárást megtudva, meg csak kinézünk az ablakon. .... Meg néha olyan háttereket használnak, hogy már nem lehet tudni hogy mi az ikon és mi a háttér grafika.
Számitottam a kissé felháborodott válaszra. Ezért sem firtattam.
Szerintem ott a válasz hogy : Valaki munkára használja a mobilt, valaki meg szórakozásra. EBBEN NINCS SEMMI KIVETNI VALÓ...még mielött valaki erre is támadna. -
Breki
veterán
-
Breki
veterán
-
aggleány
addikt
Megértelek, én is kétszer szedtem le. Nem látom értelmét.
Jó hangoskönyv felolvasó progit tud valaki? Angol nyelvű könyvet szeretnék felolvastatni vele, de rengeteget találtam a Marketen, és abban reménykedem, hogy hátha nem kell mindet megnéznem, mert valaki tud segíteni.
Előre is köszönöm.
-
Mr X
veterán
Én A legkisebb túlforgalmazási díj nélküli csomagot fizettem elő, konkrétan a T-Mobile Go!Net S-t. 30MB után lassítanak. Nem sok, arra elég, hogy böngésszek, emailezzek, ilyesmi. Lassítás után is használható marad ezen feladatokra.
Azért nem akarok nagyobb csomagot, mert itthon wifi van, melóhelyen meg nem érek rá netezni. A mobilnetem arra jó, ha hirtelen kell valami neten és nincs a közelben wifi hotspot.
-
Joshi
titán
A Nokia problémás eset de szerintem simán életben fog maradni.
Ami viszont az Android ROMokat illeti én nem a gyári módosításokra gondoltam hanem a hack jellegűekre, sajnos az ilyen jellegű módosítások még inkább befolyásolják egy adott program működését. Számtalan eset van arra hogy egy progi az egyik romon működött a másikon már nem stb. -
Joshi
titán
Az Apple se erőltet rá senkit semmire sőt, az Androidos programok többsége előbb volt iPhone-ra mint Androidra. A kulcs abban rejlik hogy sokkal szigorúbbak az ellenőrzések és itt most elsősorban a megbízhatóságra gondolok. Azért nagyon sokat számít az is hogy a hardver fix az Apple esetén, míg az Androidos készülékeknél ez messze nem mondható el.
De sajnos az Androidos készülékeknél még magát a ROM-kat is változtatják ami már tényleg kaotikus helyzetet eredményez. Szerintem a Nokia nem véletlenül NEM akart Androidot a készülékeire.
Egyébként én simán vettem volna iPhone-t de az ára miatt inkább az Android felé hajlottam.
Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED monitor topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- MONITOR + R7 7800X3D/RX6900XT 16GB/ (32GB) 2X16GB 6000MHZ DDR5/ 1,5TB SSD/ 1000W
- LG UltraGear 27GR95QE-B OLED Monitor 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync / FreeSync
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V903 - i7-14700KF - RTX 5070 -DDR5 32GB RAM -1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V101 - i5-14400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V100 - i5-12400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest