- Fórumok
- Notebookok
- Dell notebook topic
- (kiemelt téma)
- 7000 mAh-s aksit kapott a Motorola Moto G57 Power
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nagy akkumulátorral és Zeiss teleobjektívvel készül a Vivo X300e
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen egy hatéves iPhone-t használni 2026-ban?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
77204 - 77101
77204 - 77101 77100 - 77001 77000 - 76901 76900 - 76801 76800 - 76701 76700 - 76601 76600 - 76501 76500 - 76401 76400 - 76301 76300 - 76201 76200 - 76101 76100 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Konkret napot nem neztem, de havi 1X eljatsza. Eloszor azt hittem, hogy azert hogy epp kevesrt volt aksin es ezert, de nem.
Nem suvit, szimplan hasznalod es lemerul.
Es itt lemegy 0-ra, majd hibernalva kikapcsol. Es amikor vissza kapcsolod kezdi el tolteni.
vicces módon pont tegnap hozotta be egy kolléga egy céges latitude 5420 (i7-1165G7) masinánkat olyan panasszal, hogy töltőről merül az akku és már nagyon a végét járja és nem tölt, a gépen a led sem világít folyamatosan, ha rádugja, win alatt sem jelzi a töltést.
Gondoltam egyet, lehúztam az akkut az alaplapról, majd kis idő múlva visszadugtam. Így fizikailag újraindítva a beágyazott rendszert, ami fut a gépeken és újra elkezdett tölteni.
Lehet ez hasonló, mint nálad, csak még nem merült le teljesen. Más dell notiknál meg lefagyott a management engine és teljes merülés vagy akku lehúzás-visszadugás után tudott csak bekapcsolni újra.
Hát, annál megnézek majd egy bios updatet, dell assistanttal vagy command updattel, hátha jött ki rá valami.
Ha nálad nincs update vagy megmarad a hiba, akkor még esetleg bootkor gyári diagnosztikát lehet próbálni futtatni. Talán f12 menüben, vagy fn+bekapcsológombbal indítva jön elő. [link]
Bár lehet csak akkor jelez hibát, amikor éppen nem tudja tölteni az akkut és lehet az akkut hibáztatja. Az újabb szériás gép, lehet garit érdemes kérni (helyszini alkatrészcsere szoktott lenni hozzájuk).Állítólag némelyik diagnosztikai program (aida, hwinfo) is tud triggerelni furcsaságot vagy kresst a management engineben. Ha van valami külön prodig hőmérséklet vagy más hw infó kijelzésre, kinyerésre, megpróbálhatod leszedni.
-
szabonagyur
félisten
Konkret napot nem neztem, de havi 1X eljatsza. Eloszor azt hittem, hogy azert hogy epp kevesrt volt aksin es ezert, de nem.
Nem suvit, szimplan hasznalod es lemerul.
Es itt lemegy 0-ra, majd hibernalva kikapcsol. Es amikor vissza kapcsolod kezdi el tolteni.
-
azbest
félisten
Adott egy Dell Pro 14, kb 1 éves lehet.
Minden hónapnba eljátsza 1X, hogy lemeríti magát 0-ra, de teljesen és kikapcsol, hiába van töltőn végig.
Más napokon ugyanazon töltőn ezt nem csinálja. Gyári, Dell utazó töltő.
Valami ötlet?
Hasonló napokon? mondjuk monden hó második keddje után?
(ms frissítő kedd).
És nem süvít közben vagy dolgozik keményen? Ha nagyon pici töltőt adnak a géphez, akkor előfordulhat nagy terhelés alatt, hogy az akkuból is merít.
Vagy alvás közben / kikapcsolva merül le? -
szabonagyur
félisten
Adott egy Dell Pro 14, kb 1 éves lehet.
Minden hónapnba eljátsza 1X, hogy lemeríti magát 0-ra, de teljesen és kikapcsol, hiába van töltőn végig.
Más napokon ugyanazon töltőn ezt nem csinálja. Gyári, Dell utazó töltő.
Valami ötlet?
-
baly81
senior tag
Sziasztok!
Adott a következő vadonat új laptop:
Dell Vostro 3530 N1603PVNB3530EMEA01U
Intel® Core™ i3-1305U | 8GB DDR4 | 256GB NVME SSD | 0GB HDD | 15,6" matt | 1920X1080 IPS (FULL HD) | INTEL UHD Graphics
Jelenleg Windows 11 Education fut rajta (frissen tisztán telepitve)
Driverek feltéve windows updateből.
Eszközkezelőben nincs felkiáltójeles, vagy rosszul müködő telepitetlen hardvereszköz.A probléma az, hogy extrémen merül használat közben (akkor is, ha be van kapcsolva az energiatakarékos mód). Talán 2 órát sem tudok vele összehozni.
Mi lehet az oka? Még a kijelzőt sem járatom 120Hz-en, levettem 75Hz-re.
Köszönöm előre is, ha valaki találkozott hasonlóval
Milyen fényerőn használod a kijelzőt? Nem az szívja le? Max fényerő közelében, alap igénybevétellel is kb 2-2,5 óra meg fogja választani!
-
danee91
senior tag
Sziasztok!
Adott a következő vadonat új laptop:
Dell Vostro 3530 N1603PVNB3530EMEA01U
Intel® Core™ i3-1305U | 8GB DDR4 | 256GB NVME SSD | 0GB HDD | 15,6" matt | 1920X1080 IPS (FULL HD) | INTEL UHD Graphics
Jelenleg Windows 11 Education fut rajta (frissen tisztán telepitve)
Driverek feltéve windows updateből.
Eszközkezelőben nincs felkiáltójeles, vagy rosszul müködő telepitetlen hardvereszköz.A probléma az, hogy extrémen merül használat közben (akkor is, ha be van kapcsolva az energiatakarékos mód). Talán 2 órát sem tudok vele összehozni.
Mi lehet az oka? Még a kijelzőt sem járatom 120Hz-en, levettem 75Hz-re.
Köszönöm előre is, ha valaki találkozott hasonlóval
-
pohár
félisten
-
teptep
őstag
Köszi a választ. Google mondja. Én ezt a választ úgy értelmezem, hogy gyárilag van "bedrótozva", esetleg konfigurálva, hogy az alaplap milyen akkuval működhet együtt. Mechanikai akadálya nem lenne, M.2 tároló van benne csak.

ChatGPT, Google AI-mód, akkor legyen [Gemini] (Pro, kibővített) is.
Külön kértem véleményezni az előző post [figyelmeztetését] is. -
Bálnaborjú
tag
Nem egy notim volt amelynél más volt a fesz az eltérő kapacítású aksiknál. Nincs jelentősége. Ha fizikailag belemegy (elfér) és kompatibilsnek írják akkor mehet bele. Annyi infó hogy számít hogy sata vagy m.2 a háttértár, azaz hogy fizikailag befér-e. [link]
Melyik AI írt neked ilyet?
ChatGPT (fizetős legolcsóbb opcióval)
Köszi a választ. Google mondja. Én ezt a választ úgy értelmezem, hogy gyárilag van "bedrótozva", esetleg konfigurálva, hogy az alaplap milyen akkuval működhet együtt. Mechanikai akadálya nem lenne, M.2 tároló van benne csak.

-
MasterDeeJay
veterán
Sziasztok. Van itt egy Latitude 5480-as, amiben gyárilag egy 42Ah-s, 11,4 V-os akksi van (3DDDG), szép púpos. A hozzá rendelt cseredarab 68Ah-s, 7,6V-os (GJKNX). Mindenhol azt találom, hogy a GJKNX ehhez a modellhez való, de kicsit zavar a nagy eltérés a feszültségben. A kérdésem az, hogy az alaplap automatikusan kezeli az eltérő feszültségű akkut? Az AI sajnos azt mondja, hogy nem. A gyári ügyfélszolgálati támogatás meg kvázi nem létezik. Előre is köszönöm.
Nem egy notim volt amelynél más volt a fesz az eltérő kapacítású aksiknál. Nincs jelentősége. Ha fizikailag belemegy (elfér) és kompatibilsnek írják akkor mehet bele. Annyi infó hogy számít hogy sata vagy m.2 a háttértár, azaz hogy fizikailag befér-e. [link]
Melyik AI írt neked ilyet?
ChatGPT (fizetős legolcsóbb opcióval)
-
Bálnaborjú
tag
Sziasztok. Van itt egy Latitude 5480-as, amiben gyárilag egy 42Ah-s, 11,4 V-os akksi van (3DDDG), szép púpos. A hozzá rendelt cseredarab 68Ah-s, 7,6V-os (GJKNX). Mindenhol azt találom, hogy a GJKNX ehhez a modellhez való, de kicsit zavar a nagy eltérés a feszültségben. A kérdésem az, hogy az alaplap automatikusan kezeli az eltérő feszültségű akkut? Az AI sajnos azt mondja, hogy nem. A gyári ügyfélszolgálati támogatás meg kvázi nem létezik. Előre is köszönöm.
-
Kbali
nagyúr
Sziasztok!
Nagyon szemezek egy használt Latitude 7390 2in1-el, egy bajom lenne vele, hogy a benne lévő billentyűzet világítós ugyan, de matricázott vagyis nem eredeti magyar.
A kérdés az, hogy esetlegesen hol/kivel tudnám egy kicseréltetni egy világítós magyar billentyűzetre?Komplett csere helyett van lézergravírozás, amin átlátszik a világítás is. Ha nem kapsz gyári billentyűzetet, keress rá, itt is hirdetik.
-
pohár
félisten
Sziasztok!
Nagyon szemezek egy használt Latitude 7390 2in1-el, egy bajom lenne vele, hogy a benne lévő billentyűzet világítós ugyan, de matricázott vagyis nem eredeti magyar.
A kérdés az, hogy esetlegesen hol/kivel tudnám egy kicseréltetni egy világítós magyar billentyűzetre?holnap megnézem neked, hogy van-e rakin, vagy rendelhető-e még a gyártótól

-
Barcelona95
tag
Sziasztok!
A kérdés az, hogy esetlegesen hol/kivel tudnám egy kicseréltetni egy világítós magyar billentyűzetre? -
MasterDeeJay
veterán
ja Inspiron lehet átnevezve, nincs rajta lan port sem.
mondjuk nálunk a latitude 3000 és 5000 szériában is gyászos felhasználói élményt mutattak az i5 12xxU és 13xxU procis gépeik. Tesztprogramban gyorsabb, de a windows laggolt rajtuk irodai munka közben is. Gondolom az energiatakarékosság ütött be és nyomta le.
Hát drágán 800k körül lehet van már értelmes gépük is
Nade abból 3 ilyen szutyok kijön.Most amúgy elöttem van egy régi 2gen i5 8gb ram Inspiron 5110. Én nem kimondottan szeretem ezt a gépet mert itt már kezdődött a spórolás pl:
Recseg ropog az egész
HDD cseréhez a komplett alaplapot ki kell szedni.
UEFI gyárilag tiltva van, külön kell belerakni mert rejtett menüben van a biosban
Ha döglött az aksi akkor lekapcsol a gép
Lan 100-as csak rajta de legalább van.
Szóval érződik hogy olcsó kategória de működik és nem azért olcsó mert gyökér volt a gyártó mint a mai notiknál hanem azért mert olcsóbban építették meg.
Amúgy Win11 tiny verzió száguld rajta, egy szavam nem lehet.Viszont ami pozitívum és egyben szomorú hogy meg kell egyáltalán említeni:
Aránylag erős a zsanér és még pálcás, ma gépeken előfordul hogy a zsanért a kijelzőre rakják rá merevítő pálca nélkül. (ja és ha kitörik az egyik a másik még megtartja meg a fedlap is erős hozzá hogy elbírja)
Bill kiszedhető és cserélhető, igaz műnyag pöckökkel (csavarrral jobb lenne) de még mindíg jobb mint egyes gépeken a szegecselt egyszer használatos billentyűzet ami kuka a fedlappal együtt (vagy szívsz műanyag forrasztással).
Ram bővíthető...igen sajnos ez is ma már luxus
SSD bővíthető...ezt is lespórolják és nem egy gépen láttam forrasztott SSD-t.
wifi cserélhető....
akksi is cserélhető... -
baly81
senior tag
ja Inspiron lehet átnevezve, nincs rajta lan port sem.
mondjuk nálunk a latitude 3000 és 5000 szériában is gyászos felhasználói élményt mutattak az i5 12xxU és 13xxU procis gépeik. Tesztprogramban gyorsabb, de a windows laggolt rajtuk irodai munka közben is. Gondolom az energiatakarékosság ütött be és nyomta le.
Nade abból 3 ilyen szutyok kijön.Én ajánlanék nektek egy hajmeresztőt... Nézzetek utánna egy kínai márkának. Machenike a márkaneve. ~1 éve volt nálam egy tisztítás és pasztázás erejéig egy gamer laptopjuk, ami az egyik ismerősömé volt. Meglepő anyagminősége és jó támogatása van. Szétszedve is szép forrasztások és jó minőség volt, nem recseg-ropog sehol. Bár ezekről a tulajdonságairól a lassan 6 éves, -saját- Machenike M7 pro egeremnél is tapasztaltam. Még a műanyag sem kopott sehol, pedig kapja rendesen.
Amit a nagy gyártók adnak 6-700EFt körül, azt megkapjátok 3-500EFt-ért... Persze adott esetben a gariztatás nehezebb... -
azbest
félisten
Tegyük hozzá hogy benne van a nevében hogy Essential azaz tényleg a minimumot adják. Gondolom az Inspiron/Vostro 3000 széria a megfelelője. Azaz ha napi használós lesz akkor pár év alatt el fog kopni.
Az hogy fullhd max azon meg se lepődök, Dellnek nem egy gyökér húzása volt, én régen a 100-as lan porton szörnyedtem el amikor i7-es inspironba nem futotta gigabit lanra.
Úgy vagyok vele ha Dell akkor Latitude vagy Precision amiket ajánlani szoktam. Cégnél szerencsére van beleszólásom, ezért is van elöttem egy régebbi de legalább precision gép (7550 10gen i7) de már az sem az igazi (gyenge hűtés, alulfeszt meg tiltják bios szinten), valamiben jobb de sokban rosszabb mint a régebbi szériák. Mindenben ez van hogy spórolnak vagy értelmetlenül korlátoznak.ja Inspiron lehet átnevezve, nincs rajta lan port sem.
Nade abból 3 ilyen szutyok kijön. -
MasterDeeJay
veterán
Gyorsvélemény a Dell PRO 15 Essential PV15250 laptopról: életem eddigi legszarabb ócó fos laptopja. MINDENT is lespórolt róla a gyártó, még bill. háttérvilágítást sincs, usb csatija van 3 db, és legfeljebb egyetlen kijelzőt lehet rá tenni max FHD felbontásig. Intel cpu, win11 kurva gyász, sajnos céges, így nincs beleszólásom.
Kerülendő - szerintem.Tegyük hozzá hogy benne van a nevében hogy Essential azaz tényleg a minimumot adják. Gondolom az Inspiron/Vostro 3000 széria a megfelelője. Azaz ha napi használós lesz akkor pár év alatt el fog kopni.
Az hogy fullhd max azon meg se lepődök, Dellnek nem egy gyökér húzása volt, én régen a 100-as lan porton szörnyedtem el amikor i7-es inspironba nem futotta gigabit lanra.
Úgy vagyok vele ha Dell akkor Latitude vagy Precision amiket ajánlani szoktam. Cégnél szerencsére van beleszólásom, ezért is van elöttem egy régebbi de legalább precision gép (7550 10gen i7) de már az sem az igazi (gyenge hűtés, alulfeszt meg tiltják bios szinten), valamiben jobb de sokban rosszabb mint a régebbi szériák. Mindenben ez van hogy spórolnak vagy értelmetlenül korlátoznak. -
gorgo
őstag
Gyorsvélemény a Dell PRO 15 Essential PV15250 laptopról: életem eddigi legszarabb ócó fos laptopja. MINDENT is lespórolt róla a gyártó, még bill. háttérvilágítást sincs, usb csatija van 3 db, és legfeljebb egyetlen kijelzőt lehet rá tenni max FHD felbontásig. Intel cpu, win11 kurva gyász, sajnos céges, így nincs beleszólásom.
Kerülendő - szerintem. -
baly81
senior tag
Sziasztok!
Van egy Dell E7470es gép, amin az egyik USB nem jó. Leejtették a gépet, benne volt valami USB kütyü. Azt kivették valami szervízbe, de az USB szét van ba**va. A windows meg állandóan hibának dobja.
Eszközekezelőn belül az USB-Vezérlőkben azt a két USB-re dugott dolgot látom.De a harmadik USB-t nem. Hogyan tudom előcsalni és letiltani, hogy a Windows ne kiabáljon miatta?Szép szerviz lehetett...
Ha az alaplap, vagy modul, amire az USB csatlakozó van forrasztva nem sérült, én a helyetekben kicserélném a csatlakozót. Ha nem tudtok forrasztani, akkor keressetek egy elektronokai műszerészt, aki "fillérekből" megoldja.
Még addig amíg zárlatot nem okoz a hiba, mivel fizikálisan feszmentesíteni úgysem tudod teljesen szoftveresen. -
Aram
tag
-
Aram
tag
Gondolom gyári javításnál egy egységnek kezelik, mert ragasztott. Bár barkácsolós [videó] alapján szét lehet szedni, de lehet leszakadt a fedlapról az, amibe a zsanért csavarják. Attól függhet hol a probléma vagy mi sérült meg. Árulnak kijelző nélküli felső egység készletet is, de ha szerviz csinálja, neki az árban benne kell legyen az is, hogy eltörhet a kijelző közben és több órát elszüttyöghetnek mire szétszedik és összerakják.
Szóval rendes javításnál lehet kijelző keret + fedlap + zsanér esetleg valami szalagkábel csere is kellhet, mégha az lcd áthelyehető is. Az is lehet, hogy 50-60 ezer alapból + munkadíj [link] Tudom, aha sikerül 80 ezerből kihozni, az olcsóbb, mint 180 ezer, de akörül kezdődnek az alapabb gépek (i5-13420H + 8GB ram, vagy valami Ryzen 5-7520U 8 giga rammal. [link] )
Vagy barkácsolás a meglévő sérült alkatrészekkel.Köszi az infót.
-
pohár
félisten
Szasztok!
Rokon gépének zsanérja hibásodott meg, 4 éves Inspiron 5515.
Fixdirect azt mondta, hogy kijelzővel együtt lehet cserélni, 230E.Tudtok valakit, esetleg másik szervizt, ahova érdemes bevinni egy másodvéleményre? Nekem javítás is simán megfelelő, nem csak a csere...
Előre is köszi:
Atudsz adni egy SN-t? ránézek nektek, hogy mi az ára
-
azbest
félisten
Szasztok!
Fixdirect azt mondta, hogy kijelzővel együtt lehet cserélni, 230E.Tudtok valakit, esetleg másik szervizt, ahova érdemes bevinni egy másodvéleményre? Nekem javítás is simán megfelelő, nem csak a csere...
Előre is köszi:
AGondolom gyári javításnál egy egységnek kezelik, mert ragasztott. Bár barkácsolós [videó] alapján szét lehet szedni, de lehet leszakadt a fedlapról az, amibe a zsanért csavarják. Attól függhet hol a probléma vagy mi sérült meg. Árulnak kijelző nélküli felső egység készletet is, de ha szerviz csinálja, neki az árban benne kell legyen az is, hogy eltörhet a kijelző közben és több órát elszüttyöghetnek mire szétszedik és összerakják.
Szóval rendes javításnál lehet kijelző keret + fedlap + zsanér esetleg valami szalagkábel csere is kellhet, mégha az lcd áthelyehető is. Az is lehet, hogy 50-60 ezer alapból + munkadíj [link] Tudom, aha sikerül 80 ezerből kihozni, az olcsóbb, mint 180 ezer, de akörül kezdődnek az alapabb gépek (i5-13420H + 8GB ram, vagy valami Ryzen 5-7520U 8 giga rammal. [link] )
Vagy barkácsolás a meglévő sérült alkatrészekkel. -
Aram
tag
Szasztok!
Előre is köszi:
A -
Kbali
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Dell E7470es gép, amin az egyik USB nem jó. Leejtették a gépet, benne volt valami USB kütyü. Azt kivették valami szervízbe, de az USB szét van ba**va. A windows meg állandóan hibának dobja.
Eszközekezelőn belül az USB-Vezérlőkben azt a két USB-re dugott dolgot látom.De a harmadik USB-t nem. Hogyan tudom előcsalni és letiltani, hogy a Windows ne kiabáljon miatta?Ha belenézel a hibás csatlakozóba, nem érnek össze az érintkezők? Áramtalanított géppel meg lehetne próbálni finoman szétfeszegetni.
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Eszközekezelőn belül az USB-Vezérlőkben azt a két USB-re dugott dolgot látom.De a harmadik USB-t nem. Hogyan tudom előcsalni és letiltani, hogy a Windows ne kiabáljon miatta? -
nokiauser
aktív tag
köszönöm,szétszedem majd a napokban. Kérdés hol lehet ilyet kapni. Az alist megéri venni,ha ott van?
Itt a hardveraprón vettem már néhány LTE modemet, jó esetben az eladó tud segíteni a kompatibilitásban.
-
Alladin888
kezdő
köszönöm,szétszedem majd a napokban. Kérdés hol lehet ilyet kapni. Az alist megéri venni,ha ott van?
-
nokiauser
aktív tag
Sajnos mint megsejtettem nincs benne LTE modem. Legalábbis az eszközkezelőbe nem láttam. De nem értem akkor miért nem csak egy vaktálcát tesznek oda. Direkt azért vettem ezt a gépet,mert simmel is szerettem volna netezni. Azt hittem mindbe van. Egy ilyen modul utólag is beletehető?
Általában az előkészítés benne van (sim-tálca, antenna), a modult te is be tudod tenni, csak figyelj, hogy kompatibilis legyen a gépeddel. Ha leveszed az alsó fedlapot, meglátod, hol a helye (üres foglalat WWAN felirattal).
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
Sajnos mint megsejtettem nincs benne LTE modem. Legalábbis az eszközkezelőbe nem láttam. De nem értem akkor miért nem csak egy vaktálcát tesznek oda. Direkt azért vettem ezt a gépet,mert simmel is szerettem volna netezni. Azt hittem mindbe van. Egy ilyen modul utólag is beletehető?
Nézd meg hogy a sim foglalat van-e benne, illetve hogy modem vagy a kábelek ott vannak-e
-
Alladin888
kezdő
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
Üdv. Érdeklődnék,hogy a Dell Latitude 5520 laptopomba szeretnék sim kártyát beletenni. Kérdésem,hogy ezt így is bele tudom helyezni,vagy kell hozzá a toldalék? megvan az is,csak ki tudja hol.
iletve,ezt hol látom majd alul,a wifinél?
Szia. Ezt így ne tedd bele, keresd meg azt a kis nagyobb adaptert
-
Alladin888
kezdő
Üdv. Érdeklődnék,hogy a Dell Latitude 5520 laptopomba szeretnék sim kártyát beletenni. Kérdésem,hogy ezt így is bele tudom helyezni,vagy kell hozzá a toldalék? megvan az is,csak ki tudja hol.
-
cellpeti
nagyúr
benézni az usb aljzatba, hogy az érintkezők fel vannak -e gyűrve vagy nincs -e belenyomva valami idegen tárgy vagy eltörve benne valami. Azt jelenti, hogy zárlatos valami.
Ha nem a normál aljzatok, esetleg még a kamera vagy más szalagkábele is sérülhetett, azok belül előfordul, hogy usb-vel csatlakoznak.
átadom
-
azbest
félisten
benézni az usb aljzatba, hogy az érintkezők fel vannak -e gyűrve vagy nincs -e belenyomva valami idegen tárgy vagy eltörve benne valami. Azt jelenti, hogy zárlatos valami.
Ha nem a normál aljzatok, esetleg még a kamera vagy más szalagkábele is sérülhetett, azok belül előfordul, hogy usb-vel csatlakoznak.
-
cellpeti
nagyúr
Sziaszok!
Testvéreméknek van egy Dell Latitude E7470 notebookjuk.
Nincs rádugva semmilyen USB eszköz, de mégis ezt kapják.
Mit lehet ilyenkor tenni? Windows-t újra kell telepíteni? Vagy szervíz?
-
Dhampir
félisten
Köszönöm szépen a tippeket!

Ha jól emlékszem, nem forrasztott a memória.
Amikor Linux volt a gépen, akkor futtattam Memtest86+ tesztelőt (ha jól emlékszem a nevére), de akkoriban hibát nem jelzett. Az előző események után Windows memóriadiagnosztikát indítottam, de nem jelzett problémát. Persze ettől függetlenül a memóriamodul lehet problémás. Egyelőre nincsen másik SSD és RAM. Most dolgozok is a géppel és tartalék gépem sincsen még, emiatt eddig nem merültem el jobban a diagnosztikában. A gyári konfiguráció van meg, nincs kibővítve idegen alkatrészekkel. -
Pyttawrx
MODERÁTOR
Másik ssd-vel teszt. Vagy másik ram. (Már nem emlékszem, de ha forrasztott a ram, akkor nyilván ne cserélj, akkor olyan memtestet használj ami fut egész éjszaka.
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
-
Dhampir
félisten
Most rövid időn 2 esemény történt:
– Egy "szokásos" teljes fagyás
– Nem sokkal később fekete képernyő az alábbi hibaüzenettel:Your device into a probelm and needs to restart.
0% completeStop Code: WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (0x124)
-
totron
addikt
Sziasztok!
Adott egy Dell Latitude 5410 notebbok i5 10310u processzorral. Mitől lehet az, hogy AIDA64-nél ha megnézem, akár reportot futatva akár stabilitás tesztet futtatva a CPU órajelnél max 800 MHz-et ír, míg a memóriánál 260 MHz-et? Ez nagyon kevés szerintem, de nem értem miért, mert ilyenkor azért fel kellene, hogy pörgesse az órajelet.
BIOS-ban mik a beállítások energia/CPU fronton?
-
donjohnson
addikt
thinkpad-eknél ha rossz az akksi akkor 65 watt-os táp helyett 90 watt-os kell neki, hogy max órajelen menjen a proci.
a dell-nél is lehet ilyen korlátozás, ha rossz az akksid és kicsi a tápod.vagy nézd meg az óra mellett a battery-nél a csúszkát, hogy maximum teljesítményre van-e húzva.
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Dell Latitude 5410 notebbok i5 10310u processzorral. Mitől lehet az, hogy AIDA64-nél ha megnézem, akár reportot futatva akár stabilitás tesztet futtatva a CPU órajelnél max 800 MHz-et ír, míg a memóriánál 260 MHz-et? Ez nagyon kevés szerintem, de nem értem miért, mert ilyenkor azért fel kellene, hogy pörgesse az órajelet.
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
-
AxBattler
félisten
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
-
AxBattler
félisten
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
-
AxBattler
félisten
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
ha nem világít, akkor nincs benne áram, max egy tápkábelcserével próbálkoznék, vagy hogy a mostani rendesen a helyén van-e.
-
AxBattler
félisten
Üdv!
DELL Latitude 5490 adapterének a fején (65W, 03VT2F) a LED nem világít, és nem tölt.
Törés nincs a kábelen sehol, de mintha a csatlakozó nem menne bele teljesen a laptopba, kicsit lazán csatlakozik.Gondolom ennek ennyi volt, 2 év lájtos használat.
-
Dhampir
félisten
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
-
totron
addikt
-
Dhampir
félisten
Windows alatt eseménynapló (event viewer)? Régebben fagyott úgy gépünk, hogy az ssd szakadt le a pcie buszról, a logban látszottak erre utaló errorok és ahhoz az ssd-hez volt is firmware update, ami megoldotta. Ja bővíttettük nagyobbra az ssd-t, ami nem delles volt, így az assist nem tudta. (egyik kingston nv2 változat) és az ssd gyártó oldaláról szedett frissítő program frissítette.
Linux alól is talán van valami log. Az is akkor nehezebb ha a háttértárra írással öszefüggő fagyás, mert akkor lehet nem íródik ki.
Ha mindig úgy fagy, amikor nem vagy mellette, akkor lehet alvásos gond is. A sleepstudy talán mutat valamit [link]Esetleg memtest-et kiírni pendrivere és futtatni éjszakán át vagy amikor nem használod hosszabb ideig. Hátha csak néha hibázik a ram. [link]
Most csak Windows 11 van a gépen.
Megnéztem a SleepStudy-t, de krikszkrakszos az ETL fájl, majd megpróbálom átalakítani.
Altatni egyébként nem szoktam a gépet, ki van kapcsolva.
Régebben futtattam a Memtestet, de akkor nem talált hibát. -
azbest
félisten
Sziasztok!
A Dell Vostro 3520 már megint kezd véletlenszerűen kifagyni, talán ha egy hónapig nyugiban volt. Már a megvétele után kezdődtek ezek a gondok, 2024 óta. Havonta minimum kétszer-háromszor így lefagy a telepített operációs rendszertől függetlenül.
Ma is rendben működött, aztán felálltam a gép elől, mire visszajöttem, már megint semmilyen billentyűleütésre nem reagált, csak a megfagyott kép fogadott.
Ilyenkor csak a hosszú ideig nyomva tartott be/kikapcsológombbal lehet leállítani.A lefuttatott Dell Support Assist program szerint minden rendben van ezzel a géppel.
Windows alatt eseménynapló (event viewer)? Régebben fagyott úgy gépünk, hogy az ssd szakadt le a pcie buszról, a logban látszottak erre utaló errorok és ahhoz az ssd-hez volt is firmware update, ami megoldotta. Ja bővíttettük nagyobbra az ssd-t, ami nem delles volt, így az assist nem tudta. (egyik kingston nv2 változat) és az ssd gyártó oldaláról szedett frissítő program frissítette.
Linux alól is talán van valami log. Az is akkor nehezebb ha a háttértárra írással öszefüggő fagyás, mert akkor lehet nem íródik ki.
Ha mindig úgy fagy, amikor nem vagy mellette, akkor lehet alvásos gond is. A sleepstudy talán mutat valamit [link]Esetleg memtest-et kiírni pendrivere és futtatni éjszakán át vagy amikor nem használod hosszabb ideig. Hátha csak néha hibázik a ram. [link]
-
Dhampir
félisten
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
Sziasztok!
A Dell Vostro 3520 már megint kezd véletlenszerűen kifagyni, talán ha egy hónapig nyugiban volt. Már a megvétele után kezdődtek ezek a gondok, 2024 óta. Havonta minimum kétszer-háromszor így lefagy a telepített operációs rendszertől függetlenül.
Ma is rendben működött, aztán felálltam a gép elől, mire visszajöttem, már megint semmilyen billentyűleütésre nem reagált, csak a megfagyott kép fogadott.
Ilyenkor csak a hosszú ideig nyomva tartott be/kikapcsológombbal lehet leállítani.A lefuttatott Dell Support Assist program szerint minden rendben van ezzel a géppel.
És ilyenkor pl ha dugsz rá usb egeret az megy?
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
-
arcitec
addikt
A SupportAssist program telepítve van, de egy ideje nem tudja magát frissíteni akkor sem ha külön letöltöm. SupportAssist-verzió: 4.8.2.29006 Frissítés érhető el
Ha a frissítések funkciót futtatom ez az üzent ( tehát az egyéb frissítést sem tudja )
Nem tudjuk folytatni a műveletet, amíg a számítógép újra nem indul. Indítsa újra a számítógépet, majd próbálja meg újra.
De indíthatom újra semmi eredménye nincs.
Ellenben ezt kökeményen jelzi mindig:
A hardverre vonatkozó szervizszerződés lejárt.Forduljon a Dellhez.Megoldva, eltakarítottam örökre oda, ahova való .....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
FoxiestFox
félisten
Cső urak.
Tudja valaki, hogy a Precision M4700 GPU ventilátorában hozzáférhető a csapágy olajozás céljából, vagy kuka, és rendeljek egy újat?
Kerregni kezdett, zavar.A válasz: igen. Néhány csavart kell csak oldani, és kijön a fan, hozzá lehet férni a csapágyához. 5 perc alatt olajoztam meg mindkettőt, nagy respect a tervezőnek.
-
arcitec
addikt
A SupportAssist program telepítve van, de egy ideje nem tudja magát frissíteni akkor sem ha külön letöltöm. SupportAssist-verzió: 4.8.2.29006 Frissítés érhető el
Ha a frissítések funkciót futtatom ez az üzent ( tehát az egyéb frissítést sem tudja )
Nem tudjuk folytatni a műveletet, amíg a számítógép újra nem indul. Indítsa újra a számítógépet, majd próbálja meg újra.
De indíthatom újra semmi eredménye nincs.
Ellenben ezt kökeményen jelzi mindig:
A hardverre vonatkozó szervizszerződés lejárt.Forduljon a Dellhez. -
MasterDeeJay
veterán
a képet csinálhattad volna a printscreen gombbal (vágólap, beillesztés, paint), vagy a windows beépített Képmetsző (Snipping tool).
Tudom, de nem az én gépem. Pendrive meg macera, telóról is szoktam ph-zni így könnyebb és gyorsabb volt.
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
tudom, de attól még ez egy telefonnal fotózott kép.
ez egy számtech-es fórum vagy mi. használjuk ki, amit tudnak a pc-k.
csak neki akartam segíteni legközelebbre.
Tudja ő, csak most ilyet csinált, ezt most mint számtech fórum sem jelenthet gondot, amit kell látni.
-
donjohnson
addikt
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
a képet csinálhattad volna a printscreen gombbal (vágólap, beillesztés, paint), vagy a windows beépített Képmetsző (Snipping tool).
Jobb klikk megnyitás új lapon.
-
donjohnson
addikt
Vicces, pont most van előttem egy nagyobb tesója és hangos már idle is. 5767-es.
Pasztázva igaz nem volt de 40 fokon is megy a venti.
Lehet a gpuval van valami mert az meg 53 fokos alapon és az zúgatja a ventit.
Megnézem majd milyen nezezni vele. 8gb ram, samsung 512-es ssd, win11 totál friss.
Drivereket mindjárt pakolom lehet az is befolyásolja.a képet csinálhattad volna a printscreen gombbal (vágólap, beillesztés, paint), vagy a windows beépített Képmetsző (Snipping tool).
-
MasterDeeJay
veterán
Igen, már 1 modellel idébb vagy odébb időben vagy lentebb vagy fentebb kategóriában/méretben is már eltérő rákfenék jöhetnek elő, hiába ugyanaz a termékvonal vagy a szériakinézet, nem tudsz iterálni közöttük. Gond akkor van, ha mondjuk van egy világbajnok kijelző az egyikben, ellenben a hűtésével nem igen tudsz mit kezdeni. Átlagos esetben lehetne csere -> egy újabb esélyes nyúlüregre.
Win 10 alatt is pörög?
Driverek és bios frissítés után már halk lett! Biost windows update húzta le Dell firmware néven.
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
-
MasterDeeJay
veterán
Igen, már 1 modellel idébb vagy odébb időben vagy lentebb vagy fentebb kategóriában/méretben is már eltérő rákfenék jöhetnek elő, hiába ugyanaz a termékvonal vagy a szériakinézet, nem tudsz iterálni közöttük. Gond akkor van, ha mondjuk van egy világbajnok kijelző az egyikben, ellenben a hűtésével nem igen tudsz mit kezdeni. Átlagos esetben lehetne csere -> egy újabb esélyes nyúlüregre.
Win 10 alatt is pörög?
Igen, mivel pont win10 volt rajta és azt kellett gyalulnom az is zúgott. Ahogy nézem hőmérséklet nem indok rá mert 40-50 fokon is zúg.
-
totron
addikt
Vicces, pont most van előttem egy nagyobb tesója és hangos már idle is. 5767-es.
Megnézem majd milyen nezezni vele. 8gb ram, samsung 512-es ssd, win11 totál friss.
Drivereket mindjárt pakolom lehet az is befolyásolja.Igen, már 1 modellel idébb vagy odébb időben vagy lentebb vagy fentebb kategóriában/méretben is már eltérő rákfenék jöhetnek elő, hiába ugyanaz a termékvonal vagy a szériakinézet, nem tudsz iterálni közöttük. Gond akkor van, ha mondjuk van egy világbajnok kijelző az egyikben, ellenben a hűtésével nem igen tudsz mit kezdeni. Átlagos esetben lehetne csere -> egy újabb esélyes nyúlüregre.
Win 10 alatt is pörög?
-
Graphics
Jómunkásember
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
-
MasterDeeJay
veterán
7300U egy 5580 hűtésével teljesen penge. Ritkán szól, akkor is halkan.
#77118Graphics, vezérlési hibának tűnik.
#77123Ákinard, a világítás elbukása helyett inkább tanulni meg mit csinál az adott billentyű/vakon gépelni. Külön billentyűzetet apróról innen, egyébként pont egy aránytalanul magas költségbe csúszol vele. Ha nincs szétütve a jelenlegi, azt használnám.Vicces, pont most van előttem egy nagyobb tesója és hangos már idle is. 5767-es.
Drivereket mindjárt pakolom lehet az is befolyásolja. -
Graphics
Jómunkásember
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
-
totron
addikt
Gondolom bios update megvolt.
Esetleg megnézni mit csinál a power management szoftver, nálam precisionon lehet állítani a ventit több profillal. [link]
Azaz kézzel maxra rakni a hűtést. 7300U meg igen gyenge mai viszonylatban (windowsra legalábbis)
Ram van elég? 8GB alatt vagy akkor az is megfoghatja. SSD állapotát is érdemes megnézni.
82 fok még nem lassulás küszöb szerintem azaz max órajelet megy akkor is, alapból nem lenne ok a lassulásra.
Aztán vannak-e padok a gépben? VRM padok vagy VGA-hoz valami ami még meg tud fáradni.7300U egy 5580 hűtésével teljesen penge. Ritkán szól, akkor is halkan.
#77118Graphics, vezérlési hibának tűnik.
#77123Ákinard, a világítás elbukása helyett inkább tanulni meg mit csinál az adott billentyű/vakon gépelni. Külön billentyűzetet apróról innen, egyébként pont egy aránytalanul magas költségbe csúszol vele. Ha nincs szétütve a jelenlegi, azt használnám. -
Graphics
Jómunkásember
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
Sziasztok!
Adott egy Dell Latitude 7480-as masina.Win 10 meghalt rajta, nem is javítgatom, újratelepítés. De már előtte is jelezték, hogy piszok lassú a gép.
82 fokig is felment a proci, ami már sok ( 7300U)
Érzésre nagyon későn indul a venti és elég csekély a hűtése is. Újrapasztáztam, de szépen melegszik.
Létezhet, hogy a venti haldoklása miatt indul későn? NEm találtam BIOS-ban sajnos beállítási lehetőséget a folyamatos ventire.
Turbo Boostot már kikapcsoltam, hogy ne pörgessük túl a masinát.
Merre induljak még el, vagy vegyek egy komplett hőcsövet - ventivel?
Mivel pasztáztad és pasztázás után mennyi a hőfok?
Feladatkezelőban nézd meg azt is hogy mennyi a CPU órajel. -
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok,
Tesóm vett használtan egy Dell Latitude 3540 laptopot, de amerikai billentyűzetes. Arra gondoltam, hogy veszek hozzá magyar kiosztásosat, és kicserélem neki.
Kérdésem, hogy ilyenkor magától tudja a gép, hogy US helyett HU kiosztású lett, vagy ezt valami egyéb frissítéssel tudatnom kell vele? (Bios frissítés vagy fene tudja). A cserét megoldom, de nem verném költségekbe úgy ha a végén nem lesz jó.
+1 kérdés: van bevált hely, ahonnan érdemes billentyűzetet rendelni hozzá?Nem kell semmiféle BIOS csere
Windowsban állítást kiosztást.Ha magyart akkor a magyar kiosztás szerint gépelsz.
400 Ft egy billentyűzet matrica.
.
Tudom hogy nincs hülye kérdés, de a géped a rendszer nyelvétől függően gépel,nem pedig az alapján, hogy mi van a kupakra rajzolva.
Teljesen mindegy a Billentyűzet felirata.
-
Ákinard
aktív tag
Sziasztok,
Tesóm vett használtan egy Dell Latitude 3540 laptopot, de amerikai billentyűzetes. Arra gondoltam, hogy veszek hozzá magyar kiosztásosat, és kicserélem neki.
Kérdésem, hogy ilyenkor magától tudja a gép, hogy US helyett HU kiosztású lett, vagy ezt valami egyéb frissítéssel tudatnom kell vele? (Bios frissítés vagy fene tudja). A cserét megoldom, de nem verném költségekbe úgy ha a végén nem lesz jó.
+1 kérdés: van bevált hely, ahonnan érdemes billentyűzetet rendelni hozzá? -
Kbali
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy Dell Latitude 7480-as masina.Win 10 meghalt rajta, nem is javítgatom, újratelepítés. De már előtte is jelezték, hogy piszok lassú a gép.
Érzésre nagyon későn indul a venti és elég csekély a hűtése is. Újrapasztáztam, de szépen melegszik.
Létezhet, hogy a venti haldoklása miatt indul későn? NEm találtam BIOS-ban sajnos beállítási lehetőséget a folyamatos ventire.
Hűtéssel lesz baj. Nekem is ilyen az itthoni gépem, win11-gyel használom, 2X8 giga RAM. Nekem nem lassú, nem érzékelek melegedést sem, pedig néha mwgy rajta mondjuk egy BF3-4.
-
MasterDeeJay
veterán
Feleségemnek ThinkPad X270-ese van, i5 7300U procival, lazán pörög rajta a Windows 10 LTSC 2021. NVMe SSD és 8 GB RAM-mal (amit idén bővítek 16 GB-ra)
Nem a procival, hanem mással van a gond. Az X270-esben Turbo-val megy fel maximum 76 fokra a proci, azt letiltva elvan 70 fok alatt terhelésenJa ltsc... azzal könnyü..a legelején win10 jóval kevésbé zabálta le a gépet. Én ma már inkább linux mint-et rakok ha user bírja.
-
Francia91
veterán
Esetleg megnézni mit csinál a power management szoftver, nálam precisionon lehet állítani a ventit több profillal. [link]
Azaz kézzel maxra rakni a hűtést. 7300U meg igen gyenge mai viszonylatban (windowsra legalábbis)
Ram van elég? 8GB alatt vagy akkor az is megfoghatja. SSD állapotát is érdemes megnézni.
82 fok még nem lassulás küszöb szerintem azaz max órajelet megy akkor is, alapból nem lenne ok a lassulásra.
Aztán vannak-e padok a gépben? VRM padok vagy VGA-hoz valami ami még meg tud fáradni.Feleségemnek ThinkPad X270-ese van, i5 7300U procival, lazán pörög rajta a Windows 10 LTSC 2021. NVMe SSD és 8 GB RAM-mal (amit idén bővítek 16 GB-ra)
Nem a procival, hanem mással van a gond. Az X270-esben Turbo-val megy fel maximum 76 fokra a proci, azt letiltva elvan 70 fok alatt terhelésen -
MasterDeeJay
veterán
Sziasztok!
Aztán vannak-e padok a gépben? VRM padok vagy VGA-hoz valami ami még meg tud fáradni. -
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
-
FoxiestFox
félisten
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
Cső urak.
Tudja valaki, hogy a Precision M4700 GPU ventilátorában hozzáférhető a csapágy olajozás céljából, vagy kuka, és rendeljek egy újat?
Kerregni kezdett, zavar.Szia.
Húúú emlékeim szerint olajozható, de használt van 5k körül, illetve újszett tehát vga meg cpu cooler 17k. -
FoxiestFox
félisten
Cső urak.
Kerregni kezdett, zavar. -
Pyttawrx
MODERÁTOR
-
RosszQtya
csendes tag
nekem kell pótolni, visszavinni már nem mert féléve volt ott... ritkán takarítom...
szerk:
a probléma az, hogy nem a szomszéd pistike nyúlt bele, hanem egy szerviz ésezt adta ki a kezéből... -
Pyttawrx
MODERÁTOR
-
RosszQtya
csendes tag
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
Szia. Hiányzik róla a fekete “védő papír” erre gondolsz?
-
RosszQtya
csendes tag
Sziasztok!
Visszajött a laptop a pasztázásból, amit hivatalos számlás helyen végeztek... Valahogy hiányérzetem támadt... illetve a 10 csavarból 6 volt benne, 4x 8x2,5 és 2x 7,2,5... Nagyon érdekes...
Szerintetek és hibádik valami a ventillátor körül?
-
blac
tag
Sziasztok!
Az alany egy E5470 Win11 nem tudom a rendszert leállítani. egy kis idő után újraindul a rendszer. mi lehet a megoldás? -
donjohnson
addikt
Adott egy Dell WD19S dokkoló. Új usb-c csati új noti, minden gyári driver és FW up to date random hálózat szakadásom van 1-2 másodpercre.
Gari sajnos már nincs javítja ezt valaki vagy vegyek másikat ?cserélj usb c kábelt meg lan kábelt. lehet, hogy csak kontaktos.
-
MasterDeeJay
veterán
Dell Precision 7550-ről kis vélemény eddig:
Céges munkanotiként használom (meg szerver is). Korábban használtan már percision notikat de a nagyobb 17" méretben, de cégnél egy 15" Asus Rog notebookom volt még 4gen-es de már megfáradt szegény. (24/7 ment 10+ évet)Kijelző rendben van, bőven van fényereje, éles igazából itt hozta az elvártakat. Zsanér is teljesen jó és feszes.
Bővíthetőség. Itt már nem annyira fényes a helyzet ram bővítésnél a billhez hozzáférni macerás és egy üzleti notinál ne legyen már pattintós megoldás. Az jó pont hogy 4db ram hely van benne bár válogatós. (4db 16GB-osat raktam bele egyformát azzal lett jó)
Sata nincs bár nem hiányzik és a 3db m.2 pótolja amik padozottak.Billetnyűzet nekem tökéletes, numpad is teljes méretű, kellően feszes ahogyan a gép gumírozott felülete is kimondottan tetszik bár érződik hogy nem lesz tartós.
Maga a gép váza szerintem teljesen rendben van, kellően masszív (nekem nem jönnek be a vékonyított gépek és ez azért vastagnak számít mai viszonylatban). Negatívum a sérülékeny Lan port amit azért megcsinálhattak volna jobban mivel az első kihúzáskor sikerült az egyik érintkezőt elhajlítanom bár könnyen javítható volt. Kártyaolvasót használom céges feladatokra az könnyítés hogy nem kell külön olvasó, SD kártya olvasó is van bár még nem próbáltam sebességben mit tud.
USB 4db van de pont a jobb oldalra rakták a nagy portokat így a veztékes egeret a bal oldalra egy usbc hubbal oldottam meg. Súlya valamivel 3Kg alatt van, nekem ez a könnyebb kategóra a korábbi 17"-osokhoz képest.Teljesítményre nem térek ki mert azt mindenki egyénileg választja meg de a hűtésre kitérnék mert az bizony tud hangos lenni, bár van beállítás dell szoftverből de akkor meg kályha lesz. (10850H procival van)
Ami viszont megbocsájthatatlan az az hogy semmilyen alulfesz funkció és még a GPU-t sem lehet alulfeszelni (Quadro T2000). Ez ugye azért nagy gáz mert vannak felelős userek akik szeretnék az élettartamot meghosszabítani kis időt rászánva. (asztali gépem is alulfeszelt) Erre majd keresnem kell valami mod biost vagy hacket mert ugyan ezen cpu ES verziója van egy másik gépemben és ott szépen állítható minden.
Alapból nekem bőven overkill amire használom, de lenne mit optimalizálni rajta.Az enyémben van IR kamera ami elvileg windows helo-hoz használható, gyakorlatban random működik és gyorsabb a pinkódot használni.
Összegezve modern arányaiban jó minőségű a gép de messze nem olyan tank mint a régiek viszont ergonómiában érezhető hogy jobb. Melegedéssel és hűtéssel kezdeni kell valamit mert igazából azt hoznám fel főbb negatívumnak. Ránézek a pasztára meg padokra is de mindenképpen szeretném alulfeszelni.
-
DonThomasino
veterán
Adott egy Dell WD19S dokkoló. Új usb-c csati új noti, minden gyári driver és FW up to date random hálózat szakadásom van 1-2 másodpercre.
Gari sajnos már nincs javítja ezt valaki vagy vegyek másikat ? -
Pyttawrx
MODERÁTOR
Szia.
Ez egy külön vásárolt SSD volt.
A gyárival gyönyörűen megy tovább a gép. Legalább az működik és van .
Hogy mi lesz a Samsung 990Pro-val... redditet olvasva a Samsung nem szeret garanciáztatni, visszaküldik a vásárlónak, hogy nincs baja. Vagy, ha el is ismerik, akkor pénzvisszatérítés. Az meg semmit nem ér, hisz minimum 2x annyiba kerül most egy ugyanekkora 2TB-s, mint amennyiért vettem.Ma rendeltem egy külső házat, hogy az látja-e legalább lementeni az adatokat. De gyanítom, hogy az sem fogja látni.
Samsung garival nincs baj, ha rossz intézik. Az meg nem a gyártók hibája hogy ilyen árak vannak most. Lehet megjavítják.
-
Atomgeszi
nagyúr
Szia.
Ez egy külön vásárolt SSD volt.
A gyárival gyönyörűen megy tovább a gép. Legalább az működik és van .
Hogy mi lesz a Samsung 990Pro-val... redditet olvasva a Samsung nem szeret garanciáztatni, visszaküldik a vásárlónak, hogy nincs baja. Vagy, ha el is ismerik, akkor pénzvisszatérítés. Az meg semmit nem ér, hisz minimum 2x annyiba kerül most egy ugyanekkora 2TB-s, mint amennyiért vettem.Ma rendeltem egy külső házat, hogy az látja-e legalább lementeni az adatokat. De gyanítom, hogy az sem fogja látni.
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
-
Atomgeszi
nagyúr
Siker és egyben kudarc is. Sajnos meghalt az ssd.
Új hozzászólás Aktív témák
-
77204 - 77101
77204 - 77101 77100 - 77001 77000 - 76901 76900 - 76801 76800 - 76701 76700 - 76601 76600 - 76501 76500 - 76401 76400 - 76301 76300 - 76201 76200 - 76101 76100 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Notebookok
- Dell notebook topic
- (kiemelt téma)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Óra topik
- Helyesírás topik
- Diablo IV
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 7000 mAh-s aksit kapott a Motorola Moto G57 Power
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Acer Nitro V 15 i7-13620H Rtx 4060 8GB 32GB DDR5 512GB 165HZ
- Lenovo LOQ 15 Ryzen 7 8845HS Rtx 4060 16GB DDR5 1TB SSD 144HZ
- HP Omen 16" i5-13420H Rtx 4050 32GB DDR5 512GB SSD 144Hz
- Asus Tuf Dash F15 i7-11370H Rtx 3060 6GB 144Hz 512GB SSD
- Brutál Lenovo Legion 5 Pro i7-13700HX Rtx 4070 32GB DDR5 512GB SSD
- SK hynix DDR4 8GB / 16GB asztali RAM 2400MHz - Több darab - Számla / 1 év garancia
- Add el nekünk!Apple iPhone 15 Pro/15/15 Plus /15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming F17 Gamer notebook - i5 11400H 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2050 4GB W11
- BESZÁMÍTÁS! 64GB ADATA XPG DDR4 3200Mhz memória garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo LOQ 15 Ryzen 7 8845HS Rtx 4060 16GB DDR5 1TB SSD 144HZ
(ms frissítő kedd).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Sziasztok!