- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lizardman
tag
Köszi srácok, akkor próbálkozok driver frissítgetésekkel.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Latitude E5430 akku ledje (ha jól számolom) 4 narancs és 1 fehér színben villog. BIOS-ban azt írja az akku health-re, hogy low. Gondolom akkor ezt jelzi?! A kérdés az, hogy ha egyébként megy vele a gép, lehet-e használni vagy álljunk át (édesanyámé a gép) a hálózatról való működtetésre? Köszönöm!
-
Lizardman
tag
Kbali => Nah látod, ezt nem tudom se megerősiteni, se megcáfolni.
Tsebacsi => Belső tápcsere? Nem ér annyit már ez a szerencsétlen kis AiO... Legalábbis szerintem.
Egyéb más ötlet valakinek? A vezetések egér dolgot mindenképp ki akarnám még próbálni, hátha. Esetleg bármi más tesztelési lehetőség, hogy kiderüljön mégis mi lehet a probléma?
-
Lizardman
tag
Tsebacsi => Elfelejtettem írni, igen, sajnos másik egérrel is ezt csinálja, HABÁR vezetékes egérrel sajnos nem tudtam még kipróbálni, csak vezeték nélküliek vannak itthon. :/
hotkar => Igen, ezt is teljesen kipróbáltam, a hibajelenség kezdetéig az egér a gép hátulján lévő fő portok egyikébe volt dugva, és az adathordozók az oldalsóba. Szóval sajna ez, mint egy lehetőség kilőve.
Viszont, ami eszembe jutott azóta, hogy mikor elkezdődik az akadás (másoláskor), akkor, HA közelebb viszem az egeret a gépbe dugott vevőegységéhez, akkor újra jó lesz a működés. Értsd: kb 30-40 cm-ről kb 5-10 cm-re.
-
hotkar
senior tag
válasz
Lizardman #76652 üzenetére
Nekem ugyanez volt a gondom (Latitude 5511): ha egymás melletti USB-A portba dugtam az egér vevőrészét és a külső HDD-t (vagy pendrive-ot), akkor teljesen behülyült az egér. A megoldás az lett, hogy a gép másik oldalán levő portba tettem az egeret, akkor semmi gond nem volt (mellette egyébként egy Type-C port van, az nem zavarja egyáltalán).
-
Lizardman
tag
Sziasztok!
Igaz, hogy nem notebook, hanem AIO gépről van szó, de Dell, és ez a topic jobban pörög, talán itt előbb segítséget kaphatok.
Szóval, a hibajelenségem a következő:
Abban a pillanatban, amikor elkezdek másolni fájlokat (PC > külső HDD/pendrive/memóriakártya, külső HDD/stb... > PC) az egerem elkezd akadozni, gombjai nem megfelelően működni, de valami eszméletlen módon.
A jelenség kb 2-3 hónapja ütötte fel a fejét. csak a fentebb említett akciókor jelenik meg, amikor torrenttel töltők lefele (50-60 Mbit/s-kel), akkor sem.Amit eddig kizártam/próbáltam:
- Az összes USB csatlakozó, mind az egérnek, mind másoláskor a külső adathordozóknak.
- Az egér akkumulátorának teljes feltöltéseHardvetulajdonságok:
Egér: https://www.trust.com/en/product/23804-fyda-wireless-mouse
PC:
Processzor Intel(R) Core(TM) i5-4460S CPU @ 2.90GHz 2.90 GHz
Memória mérete 8,00 GB
Rendszer típusa 64 bites operációs rendszer, x64-alapú processzor
Videókártya AMD Radeon M7 M265 Series
Integrált videókártya Intel HD Grapics 4600Köszönöm előre is a válaszokat.
-
1stVikman
senior tag
válasz
1stVikman #76650 üzenetére
Update n5110:
Lehúzott töltővel tovább jutott a telepítő, aztán a fájlok másolásánál kék halál. Win 7 és win 10 esetében is.
Az alap probléma is kék halál volt, ugyanezzel a hibaüzenettel :
[kép] [kép], ez pedig talán még novemberből [kép].
A BIOS diag ha memory vagy multi processzor cache - re kattintottam, szintén újraindulást eredményez.
A terhelés nélkül magas hőfok és a ventilátor sebesség arra enged következtetni, hogy talán a cpu adta fel a harcot. [kép] [kép]Érdemes lehet beszerezni egyet, vagy inkább el kell engedni?
És a tegnap ígért képek :
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
1stVikman
senior tag
válasz
1stVikman #76603 üzenetére
Sziasztok, ahogy ígértem jelentkezek a fejleményeket.
Dell n5110, i3, 4GB, Geforce 525m.
Szétszedtem a laptopot, mint időközben kiderült már előttem volt szétszedve csak nem merték megmondani. Amiatt nem ment a billentyűzet mert fordítva volt a szalagkábel bekötve, illetve a töltés is azért nem működött, mert a bal felső sarokban a fő alaplap rosszul volt belepattintva a töltő csatlakozó paneljára. Kivettem belőle a hdd-t raktam bele egy új 240 GB-os ssd-t, és összeraktam a laptopot.
Jobb oldali zsanértartót megragasztottam teszek majd fel róla képet. Kókány, de egyelőre tart, és szétszedés nélkül nem látszik. Összerakás után próbáltam indítani, akkumulátorról elindul, gond nélkül be tudok lépni a BIOS-ba, ám ha a töltő rá van csatlakoztatás, akkor elindul, de kb. 2-3 másodperc után rögtön újraindul és ciklusokban indul - újraindul, indul - újraindul. Sípolás nincs.
Ha lehúzom a töltőt elindítom csak akkuról, és utána rádugom be hálózatba, akkor látszólag gond nélkül megy.
További probléma, hogy beléptem a diagnosztikába ahol viszont magasnak tartom a hőfokokat, illetve egy ponton ki is fagy. Természetesen a processzort átpasztáztam, artic cooling mx4-es hővezető pasztával, de lehet szétszedem még egyszer ellenőrzésképpen, mert már a biosba lépve is szinte hangosnak tartom a ventilátort.
Próbáltam usb-ről win 10-et, majd win 7-et telepíteni, de nem sikerült. Odáig jut a telepítő, hogy indítaná teljesen elején a win-t, majd a gép újraindul és kezdődik elölről a töltős mizéria.
Itt tartok most.
Képek :
Épp belső szerver hibára hivatkozik a PH, amint megjavult, dobok fel párat.
Videó az indítási próbáról:[link] 270 MB
-
AstraCDX
senior tag
válasz
nokiauser #76647 üzenetére
Én kérek elnézést, valamit félrenéztem .
Ezekre a kérdésekre később kell majd visszatérni .
Ezekről a kártyákról szivesen konzultálnék veled hosszabban is, ha vágod ezt a témát, mert tengernyi kérdés van velük kapcsolatban .
Ilyen kártyákat használok én is, de rengeteget szívtam velük !Köszönöm a segítséget !
Üdv.
Astra
-
nokiauser
aktív tag
-
AstraCDX
senior tag
válasz
nokiauser #76643 üzenetére
Nem néztem meg, mert részemről ez egy "előrefutás" .
Mellesleg szerintem az MC7304 nem jó bele, mert azon két rögzítő furat van a sarkaiban, míg a DELL E7440-ben meg középen van a rögzítő furat .
Tehát elektronikailag nemtom mi van, de fizikai elhelyezésileg problémás lehet .Egyébként értesz ezeknek a kártyáknak a konfigurálásához ?
Sierra Wireless MC7304, MC7455 .
Köszi !
Üdv.
Astra
-
plömplöm
őstag
-
embe
nagyúr
Az alaplapot kivéve se nagyon látom hogy hogyan kellene....
-
embe
nagyúr
A Dell Latitude 9510-ben a prociról a hűtőt hogyan lehet levarázsolni? Át szeretném pasztázni.
A ventit azt kivettem, de maga a hűtőtest nem jön vele. Nem találtam hozzá leírást, vagy how to videót.
Nem az XPS verzió.
Ez a "normál" 9510.
Lehet ki kell hozzá venni az alaplapot, és a másik oldalról van odacsavarozva? -
plömplöm
őstag
válasz
plömplöm #76636 üzenetére
a 14"-es kistesó, a pb14250. ez a rendes textil bugyiban érkezett, de már a francia szöveg is rajta van. az usb-c aljzatok ebben is egy külön cserélhető blokkban vannak. antennék ugyanúgy a testben, nem a kijelzőben. a védőpapír alatt az 5550, a méretet és az arányokat segíteni értelmezni. ez jobban tetszik, mint a 16250, csak hát a numpad...
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
DELL Latitude E7440 gép milyen WWAN kártyát tud fogadni ?
Pontosan milyen típus, vagy típusok valók bele ?Üdv.
Astra
-
-
Diák66
őstag
válasz
donjohnson #76630 üzenetére
A Bakonyba kölcsön tudom adni, ha gondolod, 30 percet bír.
-
válasz
donjohnson #76630 üzenetére
Ennek működnie kell amit írtál. Nincs már meg a gép. Ha lenne akksim odaadnám
-
válasz
donjohnson #76628 üzenetére
Nem működik.
Minden verzió ki lett próbálva, az aksira hivatkozik, ha van benne akkor azért mert nem éri el a 10%ot, ha nincs benne akkor amiatt.
-
-
-
embe
nagyúr
válasz
donjohnson #76620 üzenetére
Köszi! Ez megoldotta. Nem tudtam hogy ott van egy ilyen fícsör.
Ott nem is keresgéltem.
-
donjohnson
addikt
dell notebook-oknál a bios-ban lehet állítani ezt: Disable Power On Lid Open
ha nem tudsz belépni a bios-ba, akkor laptop újraindítás közben nyomogasd az F2-őt, ne pedig "bekapcsolásnál". -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Dell Latitude 9510, W11.
A fedlap felhajtásakor bekapcsol. Ki lehet ezt valahogy kapcsolni? -
válasz
Graphics #76616 üzenetére
Na addig jutottam, hogy van FreeDOS-os megoldás, a bios fájllal, de ez 12%-nál megakad, állítólag ez is ismert hiba.
Azt hiszem ez hibás aksival nem updatelhető... ( N5110)
-
-
Sziasztok.
Adott egy Dell N5110 laptop, amit újra kellett tennem és már nem akartam a Win7-et erőltetni.
Kapott Win10-et, de amint a Windows elkezd befrissíteni, a HD3000-as driverrel elmegy a kijelzőről a kép bejelentkezésről és csak külső monitoron ad képet.Tudom, hogy volt régen ilyen hiba, de nem jövök, hogy kéne megoldanom.
Akarnék BIOS-t is frissíteni, de döglött aksival persze nem engedni...
Szerk, közben megtaláltam hogy előbb win7, majd utána win10.. Kérdés aksi probléma esetén is megy-e
Így most telepítek egyet megint. -
Joker88
őstag
van egy régi dell notebook, Windows10-el.
Most lett újratelepítve.
De sehogysem tudom aktiválni a Wifi-t..
Hogy lehet ezt megoldani ?
A típus: Dell p28f005 -
teptep
senior tag
válasz
Pyttawrx #76613 üzenetére
Sehol nem javasoltam olyat, hogy szervízben, fizetősen így kellene javítani.
#76603: "Jobb oldali kijelzőtartó zsanér sajnos kitört a műanyagból, valahogy megpróbálom ragasztani." Erre reagáltam, hogy a házilagos ragasztgatás helyet saját használatra átmenő csavarral rögzítettem. Igaz (jó áron) vannak nagyon erős ragasztók is, de nem tudom, hogy ilyen helyen (ahol a gyári műanyag szétszakad) mennyire lenne tartós egy ragasztás... -
válasz
teptep #76610 üzenetére
Pontosan szakmailag akkor is kókányolás igen, de ezt nem rád értem, nem sértésnek szánom, (a munka az szé a maga nemében, csak nem itt, nem a szememnek) de kivi lennék hogy ha így oldanék meg egy gépet mennyit adnál a javításért, vagy ha így ajánlok ki gépet neked akkor elfogadnád-e az árát.
Nah de kérlek zárjuk is le. Nem sértésnek szántam, ha úgy érezted azért elnézést. -
válasz
teptep #76610 üzenetére
Nem kell megsértődni, mi szervizes szemmel nézzük ezeket, ilyet bent nem csinál senki, főleg pénzért nem. Otthoni megoldásnak jó, de büszkének lenni se kell rá annyira (vagy nem nyilvánosan).
Tökéletesen értjük, hogy a feladatát maradéktalanul ellátja, de pl. egy autónál se nézed jó szemmel, ha gyorskötözővel van feltéve egy lökhárító. -
teptep
senior tag
válasz
Pyttawrx #76608 üzenetére
"ez akkor is kókányolás" A kókányolás szót leggyakrabban a kontár, trehány, hozzá nem értő módon végzett munka értelmében használják. A rendelkezésemre álló eszközökkel és idő alatt próbáltam a nem trehány, nem kontár és nem hozzá nem értő módon ideiglenesen megjavítani. Az már más kérdés, hogy utána véglegesen így is maradt, mert sokkal stabilabnak láttam az átmenő rögzítést, mint a gyári bordás anyák műanyagba fröccsentését. És ezt pont műszakilag látom megbízhatóbbnak, a természetesen esztétikusabb fedlap cserénél. Abból hogy stabil, de nem esztétikus és nem gyári, még nem következik, hogy kontár, trehány és hozzá nem értő.
-
válasz
Pyttawrx #76608 üzenetére
Nem garis gépnél, otthoni megoldásnak szerintem elmegy. Kókányolás persze, de szakmailag már nem oszt nem szoroz, sőt lehet stabilabb megoldás lesz, mint a gyári...
Szégyen amit csinálnak, pontosan tudod Te is, hogy ahol lehet spórolnak, aztán amikor tömegével jönnek a zsanérhibák is, fél-1 évnek el kell telnie, hogy elfogadják szériahibának. Amit az utána érkező generációkban sem sikerül kijavítani.
Másik gyártónál most fogunk a bent lévő közel 60!!!!! gépből 5-öt kiküldeni nekik, hogy akkor vizsgálják szépen be a típust, mert a 60 gépnek totál ugyan az a zsanérhibája van, 80%-ban ugyan az a 2 alkatrész kell hozzá a javításhoz is, hajrá. Mert ha mindre hibajegyet nyitunk, nem csak mi, de ők is ugranak helyből egy dupla hátraszaltót...
(ezeket a gépeket adták ki az iskoláknak, tanulóknak, 2 fő hibájuk van, ez és az alaplap ledöglése, de soknál az akku is meghal 1-2 éven belül) -
totron
addikt
válasz
teptep #76606 üzenetére
hogy annak a kis "szépséghibának" a javítása nem ér meg 20e Ft-ot
Még a magsafe-es időszakban a MacBook tápcsatlakozója tőből elég hamar megadta magát, pedig csak éjjeli szekrényről ölbe és ölből éjjeli szekrényre oda-vissza mozgattam napi nem sokszor. Úgy berágtam, hogy a sarokban rohad azóta is, értékét vesztve. Jól megadtam (magamnak). Nem az a botrány, hogy sokba kerül valami, hanem hogy pluszkiadást és vállalhatatlant produkál, az egypálcás színtér szereplőit is bőven alulmúlva. -
teptep
senior tag
válasz
Pyttawrx #76605 üzenetére
2018-as évjáratú VivoBook. Ahogy olvasgattam az akkori szériára jellmző volt ez a meghibásodás. A fedél rendszeres kezelése során abszolút nem éreztük, hogy nehezebbé vált volna, illetve hogy javítást, beállítást igényelt volna. Szombat reggel esett szét teljesen. Párom kiadta, hogy estére legyen meg! Akár a javítás, akár a vásárlás a sarki Mediamarktból. Ideiglenes megoldásnak szántam addig, amíg az ALI-ról megérkezik a csere fedlap 20 ezerért. A zsanéron picit lazítottam. De végül is nem tudtuk azt a fura könnyített érzést megszokni, ezért vissza lett állítva a zsanér megszokott, gyári szorossága. A fedél fúrásakor a zsanértartó lemezek felfekvését alététekkel meg reszelővel pontosan beszinteztem, érzésre nagyon stabil lett. Kinézettre meg olyan amilyen. i3-7020. Csak a hálószobában használjuk. És akkor megbeszéltük, hogy annak a kis "szépséghibának" a javítása nem ér meg 20e Ft-ot. Különösen nem annak fényében, hogy újabb 4-5 év múlva a másik fedél is ugyan úgy kiszakadjon. Kérleg fogadd el a döntésünket
-
1stVikman
senior tag
válasz
Diák66 #76591 üzenetére
+donjohnson
Elnézést, hogy csak most írok, kicsit el vagyok havazva.
Szóval külső billentyűzettel be tudtam lépni biosba, majd csökkentett módban fel is állt a win.
Egyelőre darabokra szedtem, mivel időközben akku lemerült és töltőről sem megy, így kiveszem a hdd-t, mentek aztán meglátjuk.
Jobb oldali kijelzőtartó zsanér sajnos kitört a műanyagból, valahogy megpróbálom ragasztani.
Majd jelzek, hogy mire jutottam. -
plömplöm
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Építő/felújító topik
- No Man's Sky - Már elérhető a Worlds Part 2 frissítés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Gumi és felni topik
- Anime filmek és sorozatok
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- iPhone topik
- További aktív témák...
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- NAGYKIJELZŐS HP ENVY / Nvidia 2gb dedikált / Intel CORE i7 /8gb ram / 256gb SSD / Világitó Bill
- 2 Év garancia!! Asus RTX 4060 32Gb RAM, i7- 13650, 8GB GDDR6 Gaming notebook
- L14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest