- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mtbsrác
senior tag
Hali!
Az alany egy Mi10 5G Lite, csak a tipicja halott.
Egy olyan kérdésem volna, hogy ki lehet kapcsolni rendzser frissítéseket a telefon? Értem itt nem akarok Hyper Os-t a telefonra! Elvileg lesz rá nemsokára de én azt nem akarom. Tökéletesen elvagyok a mostani rendszerrel. Köszi. -
han_lev
senior tag
válasz
envagyok #11547 üzenetére
szerintem azzal nem fog menni. Ha tényleg meg akarod menteni, szinte biztos, hogy rootolni kell. Mivel jó kis teló, érdemes, de kérdéses mennyi időd van rá, és mennyire akarsz elmélyedni benne. Ha nem gyakran csinálsz ilyet, sokáig el fog tartani.
Én is így jártam a MI 6-ommal, sokat pepecselétem vele, másnak biztos ujjgyakorlat. De megérte anno, mert az is pöpec kis gép volt még sokáig.
-
envagyok
veterán
válasz
Black&White #11546 üzenetére
Az a leírás megy lezárt recoveryvel is?
-
han_lev
senior tag
válasz
envagyok #11543 üzenetére
Sikerült a leírás szerint?
Elég régen csináltam recowery flesselést, azt is csak a MI6-osomra, úgyhogy most hirtelen nem tudok rá mit mondani. Az enyém nincs rootolva, ezért én nem is tuok rá romot tenni, de végeredményében ha rászánja az időt az ember, nem egy lehetetlen dolog.
Először ezért én megpróbálnám a gyári beállítás visszaállítását, vagyis a gyári recoverybe belépni, és mindent törölni, és újraindítani.
Ha jólemlékszem a hangerő le +bekapcsológobbal kell elindítani, vagy a hangerő fel+bekapcsoló gomb. -
envagyok
veterán
Sziasztok
The system has been destroyed hibat ir ki egy redmi9 telefon.
Szeritetek helyrehozhato lehet -
hzsolee
őstag
válasz
Márton #11536 üzenetére
Nálam meg a qi töltés elég véletlenszerűen dob hibákat. Főleg autóban, sötétben idegesítő. Megszakad, elindul... ilyenkor ugye kijelző bekapcsol hang kíséretében. Van, hogy percenként. Aztán van amikor meg semmi hiba, sőt a töltőre téve turbo töltésre kapcsol. Ezt mondjuk sosem értettem milyen kommunikációs csatornán tudja a telefonnal tudatni. Egy autó piktogram van a telefonon, turbo charge felirattal.
A telefon a ludas, mert más töltőn is produkálja ezt.
A forrósodás talán azért nem jelentkezik nálam nyáron mert én úgy raktam a tartót, hogy mögötte közvetlenül ott a szellőzés rácsa. -
Márton
nagyúr
válasz
Pumaz89 #11535 üzenetére
igen. a gyorsinditas kikapcs segitett.
de a led meg mindig bekapcsol ha hivas jon. nem tudom hol lehet ezt letiltani.masik kerdes: olyat lehet e. hogy akku 45 fok felett allitsae a wireless toltest? valamiert nagyon forrosodik autoban a magneses qi chargerrel. egy ideig ok. de ha eleri a 45 fokot jo lenne ha nem toltene, mert siman 50 fole megy, ami mar forro es ki is kapcaol.
esetleg rootolva tudna ilyet? -
han_lev
senior tag
válasz
Márton #11530 üzenetére
Szerintem semmit. Érdemes átböngészni a beállításokat. Próbálj meg keresni benne, valahol megvan a led jelzés bekapcsolása híváskor. Ottt van olyan (azt hiszem) hogy néma módban, mindíg... ilyenek. Lehet, hogy egy ki-be kapcsolás megoldja.
Illetve újraindítás? Lehet hülye kérdés, és már csináltad, bocs.. -
mattheus
őstag
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
Lenne egy problémám, amiben kérném szépen a tanácsotokat.
Van egy Xiaomi Mi9-es készülékem, melyet víz ért és ennek következtében az USB-C töltése elhalálozott.
Ennek már két napja, azóta nem használtam, szárítottam, de a helyzet nem változott. A telefonon van 35 GB-nyi kép, amit szeretnék elmenteni róla okvetlen , lehetőleg még mielőtt lemerül (most ki van kapcsolva, de olyan 35% körül van a töltöttsége).A kérdésem az lenne, hogy ennek mi lenne a legegyszerűbb módja? Hogyan tudnám , mivel , milyen programmal ezt megcsinálni, hogy ne vesszen el örökké ez a pár fontos emlék? Google Drive, OneDrive? Mit javasoltok?
Van esetleg valahol egy step by step guide amit követve ezt megcsinálhatnám?
Nagyon szépen köszönöm! -
mzsol
tag
Sziasztok! Tud valaki segíteni hogy mi lehet a gond? Jelenleg crdroid van a telefonom és a build prop-ot akarom szerkeszteni úgy hogy jelenleg nincs root. Fatsboot módban adb parancsokat kiadva lehetne kimásolni az említett fájlt. A gond ott kezdődik hogy a PC nem látja a telefont ha fastboot módban kiadom az adb devices parancsot. Fastboot devices-nél van kapcsolat. Milyen drivert kellene telepíte, mit, honnan letölteni. Én már rengeteg dolgot kipróbáltam: 15 second adb installer 1.5.6, sdk platform tools, xiaomi adb driver + xiaomi qualcomm driver.
-
Márton
nagyúr
Üdv,
bejövő hívás esetén folyamatosan világít a led és még beszélgetés közben is.
Hol tudom ezt kikapcsolni? Nem találom -
Don Cobra 28
csendes tag
Tisztelt Tagok!
Vásároltam egy fedélzeti kamerát a kocsiba, amin android car .carplay csatlakozás is van.A xioami mi 9 telefonnal android car fejlesztői módban sikerült csatlakozni.A problémám az, hogy szükséges wifi, bluetooth helymeghatározó kapcsolat, de amikor meszűnik az internet a wifin nem kap internetet a kamera.Mobilnet mindig bekapcsolva nem vált át 4g-re csak ha kikapcsolom a wifit,ezáltal a kapcsolat megszűnik.A telefon beállításnál fejlesztői módban is próbáltam rájönni a problémára.
Kérem segítségeteket , hogy a wifi kapcsolat menjen és egyidőben a mobilnet is.Más telefonokkal tőkéletes megy. Imabegon 4k 10.26 dash cam
Köszönöm. -
Don Cobra 28
csendes tag
Tisztelt Tagok!
Vásároltam egy fedélzeti kamerát a kocsiba, amin android car .carplay csatlakozás is van.A xioami mi 9 telefonnal android car fejlesztői módban sikerült csatlakozni.A problémám az, hogy szükséges wifi, bluetooth helymeghatározó kapcsolat, de amikor meszűnik az internet a wifin nem kap internetet a kamera.Mobilnet mindig bekapcsolva nem vált át 4g-re csak ha kikapcsolom a wifit,ezáltal a kapcsolat megszűnik.A telefon beállításnál fejlesztői módban is próbáltam rájönni a problémára.
Kérem segítségeteket , hogy a wifi kapcsolat menjen és egyidőben a mobilnet is.Más telefonokkal tőkéletesen megy. Imabegon 4k 10.26 dash cam
Köszönöm. -
andoneboy
tag
válasz
Black&White #11517 üzenetére
Nagyon köszönöm, így menni fog, hétvégén nekiállok
-
Black&White
addikt
válasz
andoneboy #11516 üzenetére
Innen szedd le az EEA fastboot csomagot: LINK
3,3GB-os fájl kell neked.Innen a Mi-Flashtool-t: LINK
A továbbiak a Mi 10 topic összefoglalójában le vannak írva:
2 pro-tipp:
-flash előtt mindig ellenőrizd, hogy a progi látja e a telót fastboot módban
-clean all-t válassz először és utána manuálisan zárd a bootloader-t, parancssorból. -
andoneboy
tag
válasz
Black&White #11515 üzenetére
Szia, nagyon szépen köszönöm a választ.
Most már a mindenféle nyűg nélküliség iránya a vonzó (volt hogy teams hívás közbe dobott ki a teams, hogy nem megfelelő az eszköz, boltba is ciki, mikor nincs nálam semmi, csak a telefon és kidob a wallet hibával..)
Egy picit szájbarágósabban le tudnád írni a menetét? Honnan mit töltsek le? Nézem az összefoglalót, de még így is kínai, sokat felejtettem
Nagyon szépen köszönöm!
-
Black&White
addikt
válasz
andoneboy #11514 üzenetére
Mi 9 esetében már nem fogod megúszni a mókolást...
Egy elég régi dev ROM-on vagy, viszont manapság a Google pár havonta csavar a dolgokon, hogy a mobil fizetés és még pár dolog ne működjön nyitott bootloader mellett (nem root gondod van, hanem nyitott bl kellett, hogy anno fel tudd tenni a xiaomi.eu ROM-ot).
Ezen a ponton el kell döntened, hogy mit akarsz.
Ha csak használni szeretnéd a telefont, mindenféle nyűg nélkül, akkor letöltöd az utolsó fastboot ROM-ot, felrakod MiFlash segítségével úgy, hogy a végén zárod a bootloadert is.
Menni fog minden, de a biztonsági javítások pl megragadnak 2021 év végi szinten.Ha valami frissebbet akarsz, nem úszhatod meg a háttérmelót és kutakodnod kell xda-n, vagy telegramon friss ROM után (mert azért van AOSP alapú ROM nem kevés), illetve elképzelhető, hogy folyamatosan "buherálnod" kell majd a rendszert, ha a Google csavar egyet a dolgokon.
Sajnos ez egy ilyen játék a régebbi készülékeken... -
andoneboy
tag
válasz
andoneboy #11504 üzenetére
Sziasztok,
Megint szivat, egyre több progival, váratlan pillanatokban (wallet, teams stb). Arra jutottam, hogy visszaállnék valami gyárira, és elfelejtem a rootot is. Ez a jelenlegi romom lentebb, még Android 10, talán ez volt az utolsó xiaomi.eu, amit erre adtak ki. Mit csináljak? Vagy nincs valami mód "visszazárni" a rootot, nem csak takargatni, ami annyira nem működik jól? Köszönöm előre is!
-
pvt.peter
őstag
válasz
Black&White #11511 üzenetére
Egész konkrétan ez a topik foglalkozik az ilyen típusú dolgokkal, ha esetleg vki keresné
Magisk -
andoneboy
tag
válasz
Black&White #11511 üzenetére
Köszönöm a tippet!
-
andoneboy
tag
válasz
Black&White #11509 üzenetére
Köszönöm, szerencsére épp most lett meg a megoldás. Olvasgattam, és felraktam a Magisket (ez alapján), majd Zygisk és Shamiko Lsposed (ez alapján). Na ez még így nem működött, kell a Play Integrity Fix modul (innen), ezt aktiválva minden adat törlés a google play services, google play, és végül a walletnél (elvileg a sorrend is fontos), ezután egy restart és végre működik.
-
andoneboy
tag
válasz
Black&White #11507 üzenetére
Megcsináltam, el is tűntette a kártyákat. Hozzáadásnál viszont feldobja:
-
andoneboy
tag
válasz
Black&White #11505 üzenetére
Köszönöm szépen! Felraktam, egyelőre indításnál nem jön fel az üzenet, de a beállításoknál még ott van. Kipróbálni még nem tudom, de gyanítom, hogy így még nem jó. Más ötlet esetleg? Vagy mit csinálok rosszul?
-
andoneboy
tag
Sziasztok,
Régóta nem romoltam, még 2020-ba legutóbb. Az alábbi rom van rajta, amit azóta is nagy megelégedettséggel, hiba nélkül használok.
Most lett egy problémám, hogy a Google Pay (Wallet) a rootolás miatt nem enged fizetni NFC-vel (eddig működött), "telefonja nem felel meg a biztonsági követelményeknek". Mi a megoldás erre, hogy tudjam használni? Ha kell, frissítek romot, bár ha nem muszáj, maradnék a jól bevált romon.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Black&White
addikt
válasz
hzsolee #11502 üzenetére
Persze, , kínai akksiknál mindig ott a lehetőség, hogy a véleményes darabok is ugyanúgy eljutnak majd a végfelhasználókig, de a Lehehe nem véletlenül lett ajánlott márka... Rengeteg komment született a témában xda-n, telegramon és pl. én is valós 4000-es akksit kaptam kavicsokért. Pluszban Magisk modul is volt, amivel ki lehetett használni a valós kapacitást.
Grat a Nohonhoz amúgy, jó darab.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Eddig is volt jó csúcskészüléke a Xiaominak, most viszont a szoftvert és a kamerát is összetették, hogy ártól függetlenül a legjobbakkal versenyezzen.
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- iPhone 16 PRO l BLACK TITANIUM l 256GB l BONTATLAN ZSÍR ÚJ
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest