- Mobil flották
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Huawei P9 Lite (2017) - nevezzük nevén
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vivo Y28 - okkal marad az árnyékban
- VoLTE/VoWiFi
- Körbefordul a Galaxy A56 a bemutató előtt
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
válasz
Márton #11533 üzenetére
Pár napja meg a fényképező kapcsol be csak úgy spontán, teljesen magától..
Navi közben...
Vagy épp chrome böngészés közben.
Mi ez? Valami már nagyon kontaktos lenne?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz
Oldmobil #11532 üzenetére
a fényképező van rátéve hosszú nyomásra, duplára pedig a led fény.
ezek hasznosak, kellenek
csak azt nem tudom miért kapcsol be magától a fény bizonyos hívásoknál, másnál meg nemEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
han_lev
senior tag
válasz
Márton #11530 üzenetére
Szerintem semmit. Érdemes átböngészni a beállításokat. Próbálj meg keresni benne, valahol megvan a led jelzés bekapcsolása híváskor. Ottt van olyan (azt hiszem) hogy néma módban, mindíg... ilyenek. Lehet, hogy egy ki-be kapcsolás megoldja.
Illetve újraindítás? Lehet hülye kérdés, és már csináltad, bocs..Poco F5/pro
-
Márton
nagyúr
válasz
Márton #11522 üzenetére
Most már kezdek teljesen megőrülni.
Nem tudok rájönni, miért kapcsol be egyik bejövő hívásnál a hátsó led, míg más hívásnál nemEz valami kisegítő lehetőség? Mit kattintottam el?
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
mattheus
őstag
-
Márton
nagyúr
válasz
mattheus #11524 üzenetére
A Mi9 Qi töltést is tud, ne aggódj.
Ingyenes wifi file transfer a store-ból, majd pc-n simán egy total commanderrel rácsatlakozol és lehúzol mindent, ami kell.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
Lenne egy problémám, amiben kérném szépen a tanácsotokat.
Van egy Xiaomi Mi9-es készülékem, melyet víz ért és ennek következtében az USB-C töltése elhalálozott.
Ennek már két napja, azóta nem használtam, szárítottam, de a helyzet nem változott. A telefonon van 35 GB-nyi kép, amit szeretnék elmenteni róla okvetlen , lehetőleg még mielőtt lemerül (most ki van kapcsolva, de olyan 35% körül van a töltöttsége).A kérdésem az lenne, hogy ennek mi lenne a legegyszerűbb módja? Hogyan tudnám , mivel , milyen programmal ezt megcsinálni, hogy ne vesszen el örökké ez a pár fontos emlék? Google Drive, OneDrive? Mit javasoltok?
Van esetleg valahol egy step by step guide amit követve ezt megcsinálhatnám?
Nagyon szépen köszönöm! -
mzsol
tag
Sziasztok! Tud valaki segíteni hogy mi lehet a gond? Jelenleg crdroid van a telefonom és a build prop-ot akarom szerkeszteni úgy hogy jelenleg nincs root. Fatsboot módban adb parancsokat kiadva lehetne kimásolni az említett fájlt. A gond ott kezdődik hogy a PC nem látja a telefont ha fastboot módban kiadom az adb devices parancsot. Fastboot devices-nél van kapcsolat. Milyen drivert kellene telepíte, mit, honnan letölteni. Én már rengeteg dolgot kipróbáltam: 15 second adb installer 1.5.6, sdk platform tools, xiaomi adb driver + xiaomi qualcomm driver.
-
Márton
nagyúr
Üdv,
bejövő hívás esetén folyamatosan világít a led és még beszélgetés közben is.
Hol tudom ezt kikapcsolni? Nem találomEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Don Cobra 28
csendes tag
Tisztelt Tagok!
Vásároltam egy fedélzeti kamerát a kocsiba, amin android car .carplay csatlakozás is van.A xioami mi 9 telefonnal android car fejlesztői módban sikerült csatlakozni.A problémám az, hogy szükséges wifi, bluetooth helymeghatározó kapcsolat, de amikor meszűnik az internet a wifin nem kap internetet a kamera.Mobilnet mindig bekapcsolva nem vált át 4g-re csak ha kikapcsolom a wifit,ezáltal a kapcsolat megszűnik.A telefon beállításnál fejlesztői módban is próbáltam rájönni a problémára.
Kérem segítségeteket , hogy a wifi kapcsolat menjen és egyidőben a mobilnet is.Más telefonokkal tőkéletes megy. Imabegon 4k 10.26 dash cam
Köszönöm. -
Don Cobra 28
csendes tag
Tisztelt Tagok!
Vásároltam egy fedélzeti kamerát a kocsiba, amin android car .carplay csatlakozás is van.A xioami mi 9 telefonnal android car fejlesztői módban sikerült csatlakozni.A problémám az, hogy szükséges wifi, bluetooth helymeghatározó kapcsolat, de amikor meszűnik az internet a wifin nem kap internetet a kamera.Mobilnet mindig bekapcsolva nem vált át 4g-re csak ha kikapcsolom a wifit,ezáltal a kapcsolat megszűnik.A telefon beállításnál fejlesztői módban is próbáltam rájönni a problémára.
Kérem segítségeteket , hogy a wifi kapcsolat menjen és egyidőben a mobilnet is.Más telefonokkal tőkéletesen megy. Imabegon 4k 10.26 dash cam
Köszönöm. -
andoneboy
tag
válasz
Black&White #11517 üzenetére
Nagyon köszönöm, így menni fog, hétvégén nekiállok
Xiaomi Mi 9 6/128Gb
-
Black&White
addikt
válasz
andoneboy #11516 üzenetére
Innen szedd le az EEA fastboot csomagot: LINK
3,3GB-os fájl kell neked.Innen a Mi-Flashtool-t: LINK
A továbbiak a Mi 10 topic összefoglalójában le vannak írva:
2 pro-tipp:
-flash előtt mindig ellenőrizd, hogy a progi látja e a telót fastboot módban
-clean all-t válassz először és utána manuálisan zárd a bootloader-t, parancssorból. -
andoneboy
tag
válasz
Black&White #11515 üzenetére
Szia, nagyon szépen köszönöm a választ.
Most már a mindenféle nyűg nélküliség iránya a vonzó (volt hogy teams hívás közbe dobott ki a teams, hogy nem megfelelő az eszköz, boltba is ciki, mikor nincs nálam semmi, csak a telefon és kidob a wallet hibával..)
Egy picit szájbarágósabban le tudnád írni a menetét? Honnan mit töltsek le? Nézem az összefoglalót, de még így is kínai, sokat felejtettem
Nagyon szépen köszönöm!
Xiaomi Mi 9 6/128Gb
-
Black&White
addikt
válasz
andoneboy #11514 üzenetére
Mi 9 esetében már nem fogod megúszni a mókolást...
Egy elég régi dev ROM-on vagy, viszont manapság a Google pár havonta csavar a dolgokon, hogy a mobil fizetés és még pár dolog ne működjön nyitott bootloader mellett (nem root gondod van, hanem nyitott bl kellett, hogy anno fel tudd tenni a xiaomi.eu ROM-ot).
Ezen a ponton el kell döntened, hogy mit akarsz.
Ha csak használni szeretnéd a telefont, mindenféle nyűg nélkül, akkor letöltöd az utolsó fastboot ROM-ot, felrakod MiFlash segítségével úgy, hogy a végén zárod a bootloadert is.
Menni fog minden, de a biztonsági javítások pl megragadnak 2021 év végi szinten.Ha valami frissebbet akarsz, nem úszhatod meg a háttérmelót és kutakodnod kell xda-n, vagy telegramon friss ROM után (mert azért van AOSP alapú ROM nem kevés), illetve elképzelhető, hogy folyamatosan "buherálnod" kell majd a rendszert, ha a Google csavar egyet a dolgokon.
Sajnos ez egy ilyen játék a régebbi készülékeken... -
andoneboy
tag
válasz
andoneboy #11504 üzenetére
Sziasztok,
Megint szivat, egyre több progival, váratlan pillanatokban (wallet, teams stb). Arra jutottam, hogy visszaállnék valami gyárira, és elfelejtem a rootot is. Ez a jelenlegi romom lentebb, még Android 10, talán ez volt az utolsó xiaomi.eu, amit erre adtak ki. Mit csináljak? Vagy nincs valami mód "visszazárni" a rootot, nem csak takargatni, ami annyira nem működik jól? Köszönöm előre is!
Xiaomi Mi 9 6/128Gb
-
pvt.peter
őstag
válasz
Black&White #11511 üzenetére
Egész konkrétan ez a topik foglalkozik az ilyen típusú dolgokkal, ha esetleg vki keresné
MagiskEz egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
andoneboy
tag
-
andoneboy
tag
válasz
Black&White #11509 üzenetére
Köszönöm, szerencsére épp most lett meg a megoldás. Olvasgattam, és felraktam a Magisket (ez alapján), majd Zygisk és Shamiko Lsposed (ez alapján). Na ez még így nem működött, kell a Play Integrity Fix modul (innen), ezt aktiválva minden adat törlés a google play services, google play, és végül a walletnél (elvileg a sorrend is fontos), ezután egy restart és végre működik.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 9 6/128Gb
-
andoneboy
tag
válasz
Black&White #11507 üzenetére
Megcsináltam, el is tűntette a kártyákat. Hozzáadásnál viszont feldobja:
Xiaomi Mi 9 6/128Gb
-
andoneboy
tag
válasz
Black&White #11505 üzenetére
Köszönöm szépen! Felraktam, egyelőre indításnál nem jön fel az üzenet, de a beállításoknál még ott van. Kipróbálni még nem tudom, de gyanítom, hogy így még nem jó. Más ötlet esetleg? Vagy mit csinálok rosszul?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 9 6/128Gb
-
andoneboy
tag
Sziasztok,
Régóta nem romoltam, még 2020-ba legutóbb. Az alábbi rom van rajta, amit azóta is nagy megelégedettséggel, hiba nélkül használok.
Most lett egy problémám, hogy a Google Pay (Wallet) a rootolás miatt nem enged fizetni NFC-vel (eddig működött), "telefonja nem felel meg a biztonsági követelményeknek". Mi a megoldás erre, hogy tudjam használni? Ha kell, frissítek romot, bár ha nem muszáj, maradnék a jól bevált romon.Előre is köszönöm a segítséget!
Xiaomi Mi 9 6/128Gb
-
Black&White
addikt
válasz
hzsolee #11502 üzenetére
Persze, , kínai akksiknál mindig ott a lehetőség, hogy a véleményes darabok is ugyanúgy eljutnak majd a végfelhasználókig, de a Lehehe nem véletlenül lett ajánlott márka... Rengeteg komment született a témában xda-n, telegramon és pl. én is valós 4000-es akksit kaptam kavicsokért. Pluszban Magisk modul is volt, amivel ki lehetett használni a valós kapacitást.
Grat a Nohonhoz amúgy, jó darab. -
hzsolee
őstag
válasz
_Pepe_ #11500 üzenetére
Még '22 nyarán cseréltem. Nohon-t vettem aliról, mert az előtte vett Lehehe nem vált be. Most ilyen:
Egy próbát megér talán....
[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
_Pepe_
csendes tag
Sziasztok!
Cseréltem aksit a telóban, ami során egy itthonról beszerezhető DEJI gyártmányúra esett a választásom. (Gyári eredeti akkut nem találtam.)
Sajnos azonban nem teljesítette a cucc a várakozásomat, jóformán fél napot ha kibírt vele a telefon, pedig nem is nagyon használtam.
A fórumot böngészve olvastam, hogy más is cserélt már régebben, és pl a NOHON 4000mAh -es nagyon bevált neki.
Tudtok ajánlani valami tényleg jónak tűnő, el is érhető aksit?
(Vajon az 5500mAh-s Ali-n hirdetett csodákban meg lehet bízni?)Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z370 HD3P, Intel Core i7-8700K, Kingston HyperX Predator 3200Mhz DDR4 (2x8GB), Gigabyte AORUS GeForce® GTX 1060 6G, Antec P280, Zalman ZM770-XT, Samsung SSD 960 EVO NVMe M.2 250GB, 19Tb WD Red, Leadtek PVR3000
-
Toncos
tag
válasz
Black&White #11498 üzenetére
Köszönöm!
Még nem raktam össze felyben a folyamatot (az itt meg a PicelOS-hez leírtakat). Ha sikerül meggyőződnöm, hogy a banki dolgok tuti működnek biztonsággal, akkor belevágok a dologba. -
Toncos
tag
Sziasztok!
Látom, pont egy éve kérdezősködtem itt, de még mindig ott tartok, hogy kellene új szoftver a Mi9-re.
Hátha van még, aki tud segíteni a lentiekben...
- PixelOS-t látom a legjobb opciónak (Pixel Experience-et leállították...), viszont mostanság bajok vannak a Play Integrityvel, Magisk-bűvölések kellenek, én meg 5+ éve nem használtam főzött ROM-ot, nem vagyok képben. Nálam banki appoknak mindenképpen megbízhatóan mennie kell, Google-tárhelyért fizetek, meg Wolt megy Google Payen keresztül. Elérhető ez az állapot?
- Ha azt írják, MIUI 12.5 firmware a javasolt, nekem meg leragadt 12.0.4-en, akkor előtte még MIUI-t is frissítenem kellene?Előre is köszi a segítséget!
-
psjani
csendes tag
Közben kiderült hogy nem csak újra indítás után áll vissza, hanem pár órán belül.
Annyiban gáz hogy az LTE TD-SCDMA UMTS pl smst hiába írok nem küldi el.... -
B. Tamas
aktív tag
válasz
psjani #11492 üzenetére
Minden újraindítás után újra át kell állítani, nem lehet véglegesíteni.
Ericsson A1018 ‣ A2628 ‣ R320 ‣ SonyEricsson T68i ‣ T610 ‣ Nokia 7650 ‣ SonyEricsson P800 ‣ P900 ‣ Asus P525 ‣ P750 ‣ HTC HD2 ‣ Sensation ‣ Sony valami :D ‣ THL 5000 ‣ Honor 7 ‣ Vkworld S8 ‣ Xiaomi MI 9 6/128 ‣ Redmi Note 12 Pro 5G 8/256
-
psjani
csendes tag
válasz
Black&White #11493 üzenetére
Lehetséges.
Köszi, kipróbálom ezt . -
psjani
csendes tag
Helló!
Nekem ez a GSM, WCDMA, LTE opció nincs.
De bármire váltok is át mindig vissza áll erre LTE TD-SCDMA UMTS....
Lehet valahogy rögzíteni a beállított választást? -
NoNick
tag
válasz
Black&White #11490 üzenetére
Köszi! Eddig jónak tűnik, tesztelem még.
-
NoNick
tag
Sziasztok! Hálózatválasztásnál mi az ajánlott beállítás? Az összefoglalótól eltérően van egy halom opció, lásd csatolt kép.
Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy ha sokat kell tornyot váltania, vagy nagyon gyenge térerővel rendkező helyen vagyok-átmegyek, rohamosan merül a telefon.
Pl. Bp-Szob-Bp biciklitúra alatt kb. 60%-ot merül úgy, hogy max. 10 percre veszem elő. A túrakövetés az órámon megy, egyébként mindig minden be van kapcsolva rajta.
-
Márton
nagyúr
Adott egy új, 4 gigás mediarange pendrive, fat32-re formázva rajta egy videó.
Mi9-re dugva otg kábellel, azt mondja nem támogatott generic usb eszköz. Miért?!
Ugyanez a pendrive egy ősrégi Galaxy S6-on, otg kábellel simán olvasható.
Mi van itt? Rádugtam egy 32gigás, szintén fat32-es pent a Mi9-re, azt meg látja..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Q
senior tag
Hogy tudod kikapcsolni a titkosítást? Nekem nincs kilapcsolva így csak OTG/pendrive módszerrel tudok ROM-ot telepíteni. Könnyebb lenne, ha nem kellene ezzel x@rakodnom. Ráadásul nem megy az OTG-m twrp-ből, csak OrangeFox alatt.
Egyébként egy napja nyüstölöm ezt a verziót.
Ami nálam nem jó:
Videók felvétele alatt nagyon melegszik, nincs Super Wallpapers, nem engedett óra widgetet kitenni, de ez megjavult. Lehet valami le volt tiltva.
Ami nekem fontos és biztosan működik:
Két sim, hívások, adatkapcsolatok, wifi.
Nem érzem gyorsabbnak, mint a gyári rom. De nem mértem semmit soha. -
Atomgeszi
nagyúr
Ezt hogy?
Nekem a legutolsó az MIUI 12.6 by xiaomi.eu
21.11.24 Béta.Melyik készülékről tudta átportolni?
Valami xiaomi.eu vonatkozása van?Azért Android 11-ről 13-ra lépni elég nagy ugrás. Van valami plusz lépés? Speciális TWRP(mert ugye általában Android főverzióváltásnál TWRP is cserés)?
Kicsit sovány az infó, nehogy valaki belefusson valami hibába telepítés során és tégla lesz. Inkább tisztázzuk a dolgokat.
-
skyli
senior tag
Sziasztok! Hadd osszam meg veletek ezt a romot, mert rettentő gyors és az NFC, Google pay is müködik!
https://drive.google.com/file/d/1pVmRYZ20jEaAwBJTzXNu1SwY-vQk8O3S/view?usp=sharingTelepítéshez formázni kell az egész adat particiót.
Android 13. Hibamentesnek tűnik! (Talán a Vowifi nem megy, de azt egyelőre amúgy sem tudom tesztelni)
RAM: 6+5GB (ez nem tudom mikori újítás, de tetszik!)
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Azt vettem észre, hogy nem nem veszi figyelembe a SIM kártyás adatforgalom számlázási időszak kezdetét.
Tehát pl. bevan állítva adott hónap 15 -re, hogy akkor újul meg az adatelőfizetésem és ennek ellenére adott hónap elsejétől kezdve "nullázza" le az elhasznált forgalmat és kezdi újból...
Elég zavaró, találkozott már vki hasonlóval? Ha igen, mi volt rá a megoldás?Köszi.
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
Atomgeszi
nagyúr
Használ valaki olyan üvegfóliát, aminek nincs kivágva az első kameránál, hanem az egész képernyőt befedi?
-
NoNick
tag
válasz
pvt.peter #11476 üzenetére
[link]
Ez a Nohon akksit rendeltem, kb. tavaly februárban lett kicserélve.
BatteryGuru szerint még megvan az eredeti kapacitás, de a kánikulát nem szereti (vagy a telefon kezd elszaródni). Pl. videózásnál simán felmelegszik 40°C körüli hőmérsékletre, és merül, mint a nyeletlen balta. -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Akksi cserével kapcsolatban tud-e vki ajánlott terméket ajánlani Aliról (és/vagy társairól)?
Igen, olvastam az összefoglalót, annyira nem győzött meg a "Lehehe".Köszi a választ.
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
Atomgeszi
nagyúr
Melyik most az ajánlott gcam?
-
BB9000
senior tag
válasz
alex devil #11470 üzenetére
Egy tipikus jelenség: amikor olyan vételkörzetben vagy ahol van 4G, de nem állandó a jelerősség, vagy azért, mert folyamatosan mozog a telefon, vagy simán csak a helyi adottságok miatt /visszaverődő jelek gyakori változása/. Na ilyenkor a teló fel-le kapcsolódik a 4G toronyra, 4G+ esetén kettőre is, akár percenként többtízszer, többszázszor is!!. Na ez a fel-le kapcsolódás zabálja le az akkut.
Ilyenkor a megoldást az jelentheti, ha a preferált hálózattípust az adott SIM kártyára vonatkozóan átállítod "csak 2G" vagy "csak 3G" állásba. Ilyenkor nem fog rákapcsolódni a 4G tornyokra és nem merül az akku olyan gyorsan, cserébe jó lassú lesz a neted és a HD hangról is le kell mondanod. -
LilProphet90
senior tag
válasz
zolee-coul #11467 üzenetére
Próbáld meg, hogy kiveszed a SIM-kártyát bekapcsolás előtt. Hülyén hangzik, de nekem egyszer bootloopnál ez segített, utána nem jött elő.
Zenei alapok, remixek: http://www.reverbnation.com/lilprophetmusic
-
NoNick
tag
válasz
alex devil #11470 üzenetére
Szia!
Nekem második kártyaként van benne Digis (mobilnet a másikról megy), roamingol, de az üzemidő nem lett rosszabb, ugyanolyan kaki.Global rom, és kézzel kellett beállítani a Vodafone hálózatot.
Engem inkább az zavar, hogy hová lett a kedvenc háttérképem, a mozgó hegyes. Múlt héten egy forró napon 4K videóztam , ettől olyan szinten makkant meg a telefon, hogy újra kellett indítani, és a háttérkép kicserélődött.
-
alex devil
senior tag
Sziasztok,
Mióta a Digi a Vodafone hálózatán működik a telefonom roamingol és merül mint a Titanic. Van arra valami gyógymód, hogy ne merüljön ennyire, ritkábban keressen honi hálózatot?
Utolsó Eu ROM van rajta.S23
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Próbáld meg, hogy hangerő fel és le egyszerre. Akkor elvileg a biztonsági módba lép be.
-
BB9000
senior tag
válasz
Akku-csere után megmarad rajta minden és használható lesz. Normális szervizbe vidd be. Ha pesti vagy és normális szervizt keresel, privben keress meg. Tudok ajánlani egyet, ahol az enyémben cserélték az akkut. Gyárit akkut tettek bele !!
Korábban vettem az Emag-ról egy "gyári"-nak mondottat, az 7 hónap után púposodott fel úgy, hogy lenyomta a hátlapot. Onnan inkább nem veszek többet.[ Szerkesztve ]
-
zolee-coul
csendes tag
Sziasztok ,
ma reggel a telefonom kikapcsolt várotlanul.
És nem kapcsol be.
Azt gondoltam nem töltött fel éjjel. ( de felteszem a töltőre és tölti , ki is írja 92 %)
A bekapcsolás után : MI felirat megjelenik... és utána vár egy kicsit és ki is kapcsol.
Töltőre feltettem utána , megjelenik a MI felirat kicsit vár és folyamatosan újra indulgat....
Megpróbáltam a bekapcsoló gomb és a hangerő gombot nyomni , a FASTBOOT menübe belép.
valamint a hangerő fel + bekapcsoló gomb a Main menü ide belép.
Reboot -al is próbálkoztam itt is , de semmi, újra indul többször...eddig jól működött semmi előjel nem volt semmi hibának.
Valami ötlet a képeket hogy tudnám lementeni róla ??valahogy el tudnám indítani??
Köszi előre is válaszokat
Zoli -
Atomgeszi
nagyúr
Szerintetek az mitől lehet, hogy megváltoztak az értesítések?
A messenger és a gmal is teljesen máshogy jelez.
Messenger értesítést eddig le lehetett húzni zárképernyőn is, hogy el tudjam olvasni az üzeneteket megnyitás nélkül, most már az is hektikus..
-
-
B. Tamas
aktív tag
válasz
matcha #11463 üzenetére
Az akksi tavaly ősz óta van benne, aktív használat mellett is simán kibír egy napot. Nem bántam meg a cserét.
A PE ROM-ot nagyon megszerettem, először fura volt a MIUI után, de a rengeteg felesleges szemét már abszoút nem hiányzik, a Google saját ökoszisztémájával atomstabil, fagyás sosem volt mióta ezt használom. Annyi, hogy UI-ból a Nova Prime-ot használom nem a sajátját.
Ericsson A1018 ‣ A2628 ‣ R320 ‣ SonyEricsson T68i ‣ T610 ‣ Nokia 7650 ‣ SonyEricsson P800 ‣ P900 ‣ Asus P525 ‣ P750 ‣ HTC HD2 ‣ Sensation ‣ Sony valami :D ‣ THL 5000 ‣ Honor 7 ‣ Vkworld S8 ‣ Xiaomi MI 9 6/128 ‣ Redmi Note 12 Pro 5G 8/256
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Enigma1945 #11461 üzenetére
Valaki le tudná tesztelni, hogy a Firefox böngésző (az mindegy, hogy stable, beta vagy nightly verzió) le tudja-e játszani ezt a videót Mi 9-en?
nálam nem viszi ('Video can't be played because the file is corrupt')sweetlou6.wordpress.com
-
Laci.M
senior tag
Szerencsére már 2 hete megvan az utódja, de meg akarom mindenképp tartani csere telefonnak. Én végül Xiaomi 12-t vettem. Szerencsére a xiaomi.eu már azon is rajta van. Pár nappal előbb költöztem át így ennyi hátrány ért.
Aláírás
-
solti
senior tag
Búcsúzom, vettem 3 év után egy s23at. Jó volt a mi9, de az akkumulátor állapota (pedig 2x cseréltettem) és az elavult biztonsági frissítések miatt számomra eljött a váltás ideje.
-
HawerKing
őstag
Az enyém is mostmár mindenkép cserét kíván, nem azért mert nem szeretem ( amire telót használok még ennyi év után is tökéletes) hanem azért mert leejtettem betonra s hajszál repedések lettek igy meg már nem akarom tartani. S20 Ultrát veszek.
▂▃▅▇ Nothing Phone 1 - 11T - Tab S2 - Tab S3 ▇▅▃▂
-
Laci.M
senior tag
Sziasztok,
Úgy néz ki megadta magát a telefonom. Egyszercsak minden előjel nélkül kikapcsolt a telefon. Többszöri újraindításra sem reagált, bekapcsolt, de legtöbbször a MIUI feliratig sem jutott el. Hardveresen nem kuka teljesen, bootloader, fastboot menü bejön, látja is a telefon. Előbb TWRP-ből megpróbáltam az utolsó stabilt felrakni, de nem jártam sikerrel. Ezek után fastboot módban próbálkoztam Miflash-el, de sajnos ez sem javította meg. A telefon bekapcsol, de a MI logónál tovább nem jut. Megjelenik 3-4 másodpercre majd kikapcsol. Mit tehetnék még? Mi a legjobb módszer ilyenkor?
Van valami spéci ROM ami ilyenkor segít?Aláírás
-
kenand
veterán
Tudna valaki segíteni?
12.5 van fenn, -és talán ezzel kezdődött a probléma.
Csatolmányokat -gl Gmail, messenger nem tudok közvetlenül megnyitni. És nem is enged csatolni dolgokat
Ha csatolmáynban jön, le kell töltenem majd ES File explorerrel tudom megnyitni csak.
Mintha valami jogosultsági problémák lennének...[ Szerkesztve ]
-
zacci
aktív tag
Igazabol az lenne a legjobb, ha egy gombnyomasra minden ertesitest le lehetne nemitani, kiveve a telo csorgest.
-
zacci
aktív tag
Hi,
Van arra lehetoseg, hogy pl. a messenger uzenet hangokat nemitsam ? pl. este le szeretnem nemitani, de normal telo csengest azt nem! Van erre valami egyszeru megldas, tool stb. ?
koszi!
-
B. Tamas
aktív tag
válasz
Enigma1945 #11451 üzenetére
Így már könnyebb lesz, hátha van olyan fórumtárs, aki látja és tud valamit ajánlani.
-
B. Tamas
aktív tag
válasz
Enigma1945 #11449 üzenetére
Ennél többet sajnos én nem tudok segíteni. Akkor nincs más hátra, neten szervizeket / telefonos boltokat keresgélni és felhívni őket. Amúgy ez az "ahol én lakom" elég tág fogalom, lehet Sopron vagy Nyíregyháza is, ha a régiót elárulod lehet lesz aki tud ajánlani valamit elérhető távolságon belül.
-
B. Tamas
aktív tag
válasz
Enigma1945 #11447 üzenetére
Én EZT rendeltem
Az, hogy mikor érkezik nem lehet megmondani, folyamatosan sok cuccom van úton, mert rengeteget rendelek Aliról, van ami 2 hét van ami 2 hónap. Most bonyolítja majd a dolgot a közelgő kínai újév is amikor 1,5-2 hétig megáll az élet Kínában (azt hiszem 15-től).Ericsson A1018 ‣ A2628 ‣ R320 ‣ SonyEricsson T68i ‣ T610 ‣ Nokia 7650 ‣ SonyEricsson P800 ‣ P900 ‣ Asus P525 ‣ P750 ‣ HTC HD2 ‣ Sensation ‣ Sony valami :D ‣ THL 5000 ‣ Honor 7 ‣ Vkworld S8 ‣ Xiaomi MI 9 6/128 ‣ Redmi Note 12 Pro 5G 8/256
-
B. Tamas
aktív tag
válasz
Enigma1945 #11445 üzenetére
Én fél éve egy Aliról rendelt Lehehe akksit pattintottam be itthon. Ez volt a legolcsóbb megoldás és több videó van a folyamatról YT-on.
-
Enigma1945
őstag
Sziasztok. Tudnátok ajánlani egy jó helyet, ahol olcsón, de jó akksit cserélnek a készülékbe?
Komolytalan emberek kíméljenek!!
-
B. Tamas
aktív tag
Hello, Google Payt nem használok, de a Revolut és az OTP alkalmazása + Simple tökéletesen működik.
-
Toncos
tag
válasz
skyrush7 #11442 üzenetére
Szia!
Egyelőre még semmire, nemrég csináltam meg a Mi-fiókot a bootloadernyitáshoz, elvileg még várnom kell 2 hetet. De hogy csekkoljam, ahhoz is a szoftvere kell, azzal még nem foglalkoztam, félretettem.
De valszeg Pixel Experience lesz, a Xiaomi.EU is le van már zárva, itt jobb esélyeket látok egy frissebb rendszerre. És B. Tamas sem bánta meg.
-
B. Tamas
aktív tag
válasz
skyrush7 #11439 üzenetére
Ezt kinek szántad?
Én nemrég váltottam Pixel experience ROM-ra, bő egy hónapja nyúzom és nem bántam meg.
-
skyrush7
aktív tag
Szia!
Mire váltottál végül? Egy ismerősöm szintén ebben a helyzetben van, egyelőre mi xiaomi.eu-n és egy másik kernelben gondolkodunk, hátha lehet egy kicsit javítani az akkuidőn (új akksi került bele nemrég). -
hzsolee
őstag
válasz
HawerKing #11437 üzenetére
Azt nem tudom, de nekem is vissza szokott kapcsolódni a BT. De ha 2x kikapcsolom akkor úgy marad. Mondjuk ezt ritkán fordul elő, mert az órám miatt mindig megy. A mobilnetet nem tudom mert az is állandóan megy mivel korlátlan. A bt engedélyeknél kell körülnézni....
Nekem pld simán visszakapcsolja az óra appja...Mondjuk kicsit erősnek érzem, hogy 26 alkalmazás bekapcsolhatja
[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
HawerKing
őstag
Hello, ha kikapcsolom pl a mobilnetet vagy a Bluetooth ot akkor valami szinte azonnal visszakapcsolja. Hol lehet megnézni mi kapcsolja vissza magától?
▂▃▅▇ Nothing Phone 1 - 11T - Tab S2 - Tab S3 ▇▅▃▂
-
B. Tamas
aktív tag
válasz
Toncos #11434 üzenetére
Ezt sajnos nem tudom, pár hete használom. A 12-est egészen biztosan nem frissíti OTA-n (azt már írják is, hogy nem frissítik tovább) 13-ra, de feltételezem, ha főverzión belül jön frissítés, akkor azt igen. Amúgy én is a biztonsági frissítések (vagyis azok hiánya) miatt kukáztam a jó öreg EU DEV-et.
-
Toncos
tag
válasz
B. Tamas #11433 üzenetére
Köszi!
A 0. posztban megnéztem a linket, de az régi verzióra mutatott, és valamiért elkönyveltem, hogy ez sem lett frissebb. Pedig olvastam is a közelmúltbeli kérdéseidet...
A csupasz Android is valszeg elég lesz nekem, volt is Android One-om.
Az nem világos számomra, hogy ez megkapja-e valahogy a biztonsági frissítéseket, vagy pl. ez a 13-as verzió így is marad, aztán majd esetleg jön 14-es. Anno elképedtem, mikor olvastam itt, hogy a Xiaomi.EU (mint custom ROM) OTA frissítéseket kap, de ha ez nem, akkor sincs jobb opció persze. -
B. Tamas
aktív tag
válasz
B. Tamas #11432 üzenetére
Közben most nézem, hogy az Android 13 is megkapta a stabil jelzőt, így lehet hogy holnap ki is próbálom...
Letöltő linkEricsson A1018 ‣ A2628 ‣ R320 ‣ SonyEricsson T68i ‣ T610 ‣ Nokia 7650 ‣ SonyEricsson P800 ‣ P900 ‣ Asus P525 ‣ P750 ‣ HTC HD2 ‣ Sensation ‣ Sony valami :D ‣ THL 5000 ‣ Honor 7 ‣ Vkworld S8 ‣ Xiaomi MI 9 6/128 ‣ Redmi Note 12 Pro 5G 8/256
-
B. Tamas
aktív tag
válasz
Toncos #11431 üzenetére
Én 3 hete a Pixel Experience-t használom, a 12-est raktam fel de van 13-as is de abban még vannak bugok. Ez a 12-es viszont tökéletes. Tudni kell, hogy ez teljesen kiherélt, szűz Android, de igazából kb semmi nem hiányzik a miui csiliviliből vagy nincs olyan dolog amit ne tudtam volna appal pótolni.
[ Szerkesztve ]
-
Toncos
tag
Sziasztok!
Még szeretném kis ideig életben tartani a Mi9-esemet, ezért a tanácsotokat kérném, hogy milyen ROM-ot lenne érdemes felrakni. Valamiért egyébként is leragadt az OTA frissítés MIUI 12.0.4-en, korában azt írtátok, manuálisan kellene megcsinálni, csak nem foglalkoztam vele.
Az elvárásom, hogy megbízható legyen (a gyárival nem sok bajom volt), és a körülményekhez képest a legbiztonságosabb. A legutóbbi XIAOMI.EU-nál van jobb opció?
-
szs85
aktív tag
Az elsőhöz:
A tisztítás okozhatja azt, hogy a nagyon finom porszemcséket csak még beljebb tuszkolja az ember, és ez a levegős tisztításra fokozottan érvényes, nincs ugyanis egy másik kijárat, ahol ki tudna ürülni, ott kéne kijönnie, ahol a befújás, vagy tömködés történik. Ez így nem fog menni. Szét kell szedni, és a belső hangszóróra rákakódott bámulatosan finom, de már összeállt réteget le kell pucolni. ...vagy új hangszórót kell venni.Második: párszor belefutottam ilyembe, az én tudomásom szerint erre nincs megoldás. Play áruház nélkül android telefon én nem vállalnék be, mert kényelmetlen.
Ki kell sajtolni az eladóból a közreműködést, ha egyáltalán tud segíteni, és nem volt szándékosság abban hogy így adta el.
Vevőként ilyen telefont, amiből nem törölték az autentikációkat (ujjlenyomat, minta stb), és nem léptek ki az összes fiókból, nem szabad megvenni. A hard reset és semmi más sem fogja törölni a fenti dolgokat. Amelyik telefonnál manapság ez lehetséges, azt meg azért tilos megvenni. -
GAbre
veterán
Üdv!
2 dolog miatt kérdeznék:
-1x már többször kérdeztem,hogy fül hangszóró erős behalkulása miatt 1xűen nem tudok mit csinálni,többször rendeltem már másikat,rövid ideig és alig voltak hatásosak.
Hangerőt nem tudok emelni,nem is mindenkinél ugyanolyan halk.De nem tudok feljebb csavarni hangerőt,hiába pucoltam ki többször is akár magasnyomású levegővel.Nem lett jobb.
Romot is újra raktam.
Tud valaki,esetleg ezeken kívül,valamit ami bevált/válhatott?
-Másik 1 olyan kérdés,hogy vettem 2 telefont:
Sajnos 1iken nem jutottam túl a wifin,mert előző gmail logint kér.(1napja nem hajlandó kérdésre válaszolni eladó)
[link]
Ilyet találtam esetleg,ehhez mindenképp sd kártya kell,pendrive vagy egyéb módot tud valaki ajánlani?Unknown 9 awakening
-
Márton
nagyúr
az akkutoltes hatralevo idejet nem tudja kiirni a lock screenre?
(root nincs)
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Atomgeszi
nagyúr
Köszi mindenkinek! Kár, hogy gyárilag nem tudja kiírni a jelszót, csak annyit ajánl fel, hogy csatlakozzon a hálózathoz..
oneplus alapból kiirja
-
Atomgeszi
nagyúr
Szerintetek hogy lehetne kiszedni a wifi jelszót?
Másik xiaomi telefonon megosztottam a wifi jelszót QR kóddal, a mi9 cel beolvastam... Működik. De valahogy a notebookra is be kéne állítani a wifit.
-
szs85
aktív tag
válasz
Enigma1945 #11419 üzenetére
Fent az Összefoglalóban a Bootloader nyitásától indul a móka. A belépő az új androidhoz az ott leírt módon kezdődik.
-
Enigma1945
őstag
Tudnátok segíteni hogyan lehet újabb androidot telepíteni a telefonra? Mi9
Magamtól nem tudok belekezdeni, mert azt sem tudom hogyan kell.Komolytalan emberek kíméljenek!!
-
Márton
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #11417 üzenetére
Navazz.. köszi, ki is próbálom
-
Márton
nagyúr
Tudtok ajánlani biztosan működő hívásrögzítő appot?
Tehát ne csak az én hangom vegye.Mi9 gyári (M1902F1G)
12.0.4.0 Miui global QFAMIXM)
Android 10ennyit tudok róla
-
B. Tamas
aktív tag
válasz
mizoli #11413 üzenetére
Egri létemre nem szeretem a bort, a szárazat egyenesen gyűlölöm (pl Bikavér). Szóval istenkáromló életet élek a magam kis sörözéseivel.
-
B. Tamas
aktív tag
válasz
mizoli #11411 üzenetére
Egertől kb 2km-re vagyok, de tegezz nyugodtan.
-
B. Tamas
aktív tag
válasz
SzilagyiTibi #11409 üzenetére
Tökéletes!!! Köszönöm! Ha Egerben jársz vendégem vagy egy sörre/borra.
-
B. Tamas
aktív tag
válasz
B. Tamas #11407 üzenetére
2-es pont pipa, már csak a kamerával kellene kezdeni valamit, hogy a nagylátószögűre is lehessen váltani (közben találtam egy gcamet ami elindul 7.3 Urnyx, de ez sem enged váltani csak a front és az egyik hátsó közt)
-
B. Tamas
aktív tag
PIXEL EXPERIENCE ROM (Android 12)
===============================Most azokhoz lenne pár kérdésem, akik a fent említett romot használják napi szinten.
Hosszú hosszú idő után nagy nehezen újra romolásra adtam a fejem. Eddig az EU Dev tökéletes volt, csakhát jó ideje megszűnt a frissítés/support és mivel sokat intézek pénzügyi dolgokat a telefonon így jobbnak láttam egy frissebb rendszerre váltani. A Pixel Experience ROM mellett döntöttem. Fél napja nyúzom, de 2 dolgot eddig nem tudtam megoldani / megtalálni benne.
1, A gyári kamera appja mintha volna mintha se, csapnivaló, egy kaputelefonnak több funkcióval van felvértezve a nemlétező kamerája is. Első utam természetesen a Gcam portokhoz vezetett, csakhogy egyik sem működik amit letöltöttem. Valakinek van erre a romra és Android verzióra működő Gcamje, ami minden kamerát tud kezelni? Esetleg valahogyan a Xiaomi gyári MI9 kamera appja kinyerhető az eredeti ROM-ból és telepíthető valamilyen módon?
2, A jobb fentről lenyíló értesítési területen sehol sem találom a képernyőkép készítést (igen, belementem a szerkesztésbe is), csak a képernyő videó van, de a rendszerben sem találtam. Az ok, hogy a hangerő le + bekapcsológomb együttes megnyomása megcsinálja, de ez elég kényelmetlen. A legjobb perse az lenne, ha a Nova gesztusaihoz tudnám hozzáadni, de ennyire nagy igényeim mégse legyenek már.
Szóval ha valaki ezekben tud segíteni nagyon megköszönöm.
-
hzsolee
őstag
válasz
Enigma1945 #11403 üzenetére
-
hzsolee
őstag
válasz
Enigma1945 #11401 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Enigma1945
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #11400 üzenetére
A beállításokban is feldobta nekem. De most nincs ott.
Komolytalan emberek kíméljenek!!
Új hozzászólás Aktív témák
ma Eddig is volt jó csúcskészüléke a Xiaominak, most viszont a szoftvert és a kamerát is összetették, hogy ártól függetlenül a legjobbakkal versenyezzen.
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
- Mobil flották
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Tippmix
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Spórolós topik
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Azonnali processzoros kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest