- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Aktív témák
-
aggleány
addikt
válasz
szasanyi #19806 üzenetére
Na ez már mindjárt érthetőbb.
Itten van: Note Everything
chab7
Na jó, akkor nem szép és lopott.
Necc
Ott van fent.
Lehet, hogy több infó fér ki az új Marketen, de akkor sem tetszik. Ez persze szubjektív.
-
-
petipetya
nagyúr
válasz
szasanyi #19456 üzenetére
Root nélkül az
android assistant-ban is van lehetőség törölni az un. maradékokat (tools / cache cleaner és system clean. Illetve van benne egy Persze nem takarít ki mindent, de kezdetnek megteszi.
A beavatási szertartás által pedig csak elszántabb leszel.
-
válasz
szasanyi #19431 üzenetére
"Android alatt a telepítés és unistallálás az nem hagy maga után olyan "szemetet" mint mondjuk Win "
Jogos az aggodalmad, nem vagyok valami nagy informatikus, de az látom, hogy az alkalmazás törlés után gyakran ottmarad a szemét (mappája, benne néha fájl is) a memóriakártyán. Eltudom képzelni, hogy ugyan ez megtörténhet a teló belső memóriájában is. Pl volt egy képszerkesztő alkalmazásom PicSay, törlés után a mappájában ott voltak a képek thumbs fájlai. Azért ez egy kicsit cikki, és okot ad az aggodalomra. Egy idő után zavaró lehet a sok használatlan fájl. Én manuálisan törlöm őket, de nem volna rossz egy takarító alkalmazás.
Nekem is furcsa volt petipetya kirohanása, biztos nehéz napja volt.
-
-
sssz
őstag
válasz
szasanyi #18988 üzenetére
bemész az adott program névjegyébe.
tib85: a Defy saját topicjában próbáltad már? Ott az 1. hsz-ban ezt írják:
- Mi az a MotoBlur?
Röviden: az egy szar. Itt található róla egy angol nyelvű tájékoztató: [link] A MotoBlur alapvetően két részből áll: egyrészt jelenti a Motorola saját homescreen felületét, másrészt például olyan szolgáltatásokat, hogy a MotoBlur accounton keresztül pl. a Facebook profilt össze lehet hangolni a telefonkönyvvel.
- Nem ajánlja fel MotoBlur account létrehozását a telefon, mit tegyek?
Alapvetően két ROM fordul elő a Defyken: az egyik, amelyikben teljes értékű MotoBlur van, ez van általában a GSM boltos telefonokon (angolul “blur version”-nek hívják). A másik pl. a T-mobile és a Vodafone által is forgalmazott készülékeken található szoftver, amit mi "fél MotoBlur" vagy "Blur-mentes" verziónak nevezünk (angolul “deblur version”-nek hívják). Itt nincsen account létrehozási lehetőség (bár az ikonja megjelenik, mégsem lehet Facebook accountot sem hozzáadni), és az ezzel járó sallang, csak a Motorola felület. Ezt lecsekkolni a Settings/About phone/System version menüpont alatt lehet, az előbbiek Blur_Version jelölésűek, az utóbbiak Moto_Version jelölésűek. Tapasztalatok szerint a Moto_version kicsit gyorsabb, bár ez főképp a 2.21/2.34-es verzióknál volt észrevehető. A Build number megmutatja, hogy pontosan mi a szoftververziód száma (2.21, 2.34, 2.51, stb.).
- A telefonkönyben megjelentek a Facebook kontaktok, de nincs szükségem rájuk, mit tegyek?
Menj a Facebook alkalmazásba, ott a settings menüben a don’t sync lehetőséget válaszd, és máris eltűnnek a Facebook ismerősök a telefonkönyvből. A másik lehetőség, hogy a telefonkönyvben elrejted a felesleges kontaktokat. -
varsam
őstag
válasz
szasanyi #18647 üzenetére
VLC direct pro az SD kártyán lévő filmeket nem tudja lejátszani, legalábbis nekem nem sikerült és nem volt kedvem most összekötni a géppel a telót.
BSplayer-t tettem fel, az felismeri a több audio stream-et, csak váltani nem tud köztük, megakad a film amikor váltani akarok.
Sok időm nem volt mondjuk próbálgatni, majd valamikor megnézem jobban, meg a VLC-t is. -
aggleány
addikt
válasz
szasanyi #18461 üzenetére
Egyetértek a többiekkel, nem kell a Task Killer. Néha jól jöhet, ha beakad egy progi, és be akarod zárni, de azt meg lehet csinálni a menüből is, én onnan szoktam.
A Task Killer azt műveli, hogy bezárogatja az alkalmazásokat, a telefon meg újraindítja, ami kell neki, és így sokkal többet fogyaszt, mintha hagynád békén az egészet.
Az, hogy mit ír ki arra, hogy mi fogyasztotta az akksit, soha nem tuti. Nekem általában telefonálásra ír ki legtöbbet (ami napi max. 1 óra), kijelző használatra pedig alig valamit, és én napi 2 órát biztosan olvasok a telón.
-
spiritex
veterán
válasz
szasanyi #18470 üzenetére
Tuti maga a Task Killer meríti le a telódat!
Tapasztalatból állíthatom, hogy amikor még használtam az Android Assistant app Quick Boost részét, ami automatikusan lelövögeti az app-okat amiket szerinte nem akarok már használni, akkor óránként merült az akksi kb. 2%-ot. Azóta mióta nem használom, és békén hagyom a memóriába betöltött dolgokat, naponta merül kb. 15-20%-ot. -
VD
őstag
válasz
szasanyi #18466 üzenetére
Csak a halál biztos. Ez csak szinte biztos. A programok/alkalmazások a háttérben betöltődnek a ram-ba. Ez lehet szinkronizálás miatt, vagy azért mert egy másik alkalmazás használja. (A letöltött programoknál ott a lista mihez kér hozzáférést.)Illetve amikor kilépsz akkor is ott maradnak, hogy a következő indításkor gyorsabban elérhetőek legyenek az adatok, funkciók. Ezt szoktad észrevenni. Ha task killerrel ezeket kilövöd, akkor is újra és újra elindulnak, ergó eszik az aksit. 10-en sokadik andoid-os készüléket nyúzom. A droid úgy van megírva, hogy ha a fogyna a memória, magától kilövi azt amit kell. Nem kell cseszegetni külön alkalmazással.
Mivel friss a telefonod, így kell 4-5 töltési ciklus amig beáll az üzemideje. -
petipetya
nagyúr
válasz
szasanyi #18461 üzenetére
itt van pár magyar nyelvű cikk, ahol a task killer-ről írnak:
http://appdroid.blog.hu/2010/12/20/tippek_trukkok_tevhitek_a_taskkiller
http://androidunderground.info/irasok/auto-task-killer-kell-ez-nekunk-vagy-sem
http://andro-id.info/2010/08/13/android-2-2-no-taskkiller-please/Csak annyit teszek hozzá, hogy nem használok és nem is fogok használni task killert. Ha SGS+ telóm lenne, azon pláne nem tenném.
Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- iPhone topik
- Gamepad
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Kutya topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- MacBook Air M2 8/256 (GARANCIÁS!!! 2026.09.18.)
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Samsung DM48E 48" LED Monitor
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged