Hirdetés
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hohohohóó...
üzenetére
Igazad van, nem írtam bele a szövegbe, a külső és belső tárcsán is számozva vannak a furatok, de a külső tárcsán nem minden furat mérési pont. A külső tárcsán 15 pont van, ennek legkülső 2 pontja nem mérési pont, rend szerint fals adatok jönnek ki, túl közel van a széléhez. Ezt leszámítva belülről indul a számozás 1-el, ahogy a belső tárcsán is bal széléről.
Valószínűleg a belsejében továb vannak vezetve a külső pontok, hogy a belsővel szembe kerüljenek, a rajzon csak a belépési pontok vannak jelölve. Sajnos nem tudtam annyira szétszedni, hogy ezt ellenőrizhessem.
-
válasz
hohohohóó...
üzenetére
Na ezt most nem egészen értem. Melyik grafikonról beszélsz? A mérési pontok számozása a diffúzor sajátosságai alapján a gyártó által lettek feltéve, nem én számoztam.
-
válasz
hohohohóó...
üzenetére
Megadtad a remek ötletet

Rajta vagyok...
-
hohohohóó...
tag
Én nem látom furcsának a görbét. A középen feltorlódott levegő gyorsan megváltoztatja maga körül az áramlást és a leválás okozta 'dugó' is hat ott már visszafelé is. Nekem teljesen reálisnak tűnnek azok az adatok. Valódi képet egy CFD szimulációval lehetne legegyszerűbben kapni, azon látni lehetne a sebességeket és a nyomáseloszlást.
-
válasz
hohohohóó...
üzenetére
Aha értem, az asszimetrikus nyomáseloszlásra gondoltál. (utolsó ábra) Igazad van, az valóban magyarázható, a kilépő hőmérséklet kicsit több mint 10 kelvinnel magasabb volt mint a környezet. De ahogy látod, nem olyan hatalmas a nyomások szórása.
Ha megnézed a mérési pontokat, kb pont 1-4-ig van magasan, ezek pont a cső keresztmetszetével szemben vannak. Én a görbe inflexiós pontját/annak meghatározását nem igazán látom/találom furcsának.
-
hohohohóó...
tag
2. Torlóponti nyomásról, csak a tárcsa közepefele beszélhetünk, a résben már lényegében tiszta statikus nyomást mérsz már csak.
3. A hőmérsékletkülönbség miatti függőleges áramlásra gondoltam amiatt különbség van az alsó és felső értékek között, de ez megfelelő beállítással kiegyenlíthető. A kérdés az, hogy milyen hőmérsékletre lett belőve.
-
válasz
hohohohóó...
üzenetére
1.
Ebben igazad van, én is kb erre tudtam gondolni.2.
Alapvetően egyet értek, de a cső keresztmetszetével szemben lévő nyomásmérő furatokon a torlóponti nyomás nagyobbnak kéne legyen a közvetlen légsugár miatt. Ami nem a cső keresztmetszetével szemben van, ott az illesztett görbe szerint is nőtt, azzal nem volt gond.3.
Függőleges irányú eltérés?
Olvasd végig az írást, különböző résméretekkel vizsgáltam, abból lehetett eltérés. És a hőmérséklet mérve volt, nem ingadozott annyit (kb 10 perce volt bemelegedni) -
hohohohóó...
tag
Függőlehes irányú eltérés pedig az egyenetlen beállításon kívül lehet hőmérsékleti probléma. Lehet bemelegedett állapotra volt beállítva te pedig hidegen mérted, így környezethez képesti hőmérsékletkülönbséget is bele kell számítani.
-
hohohohóó...
tag
"exponenciális jelleggörbére számítottam volna, ami a külső tárcsa széléhez közeledve egyre csökkenő nyomásokat mutat" Ez nem helyes, a radiális rés vastagsága állandó, ezáltal a rés keresztmetszete radiális irányba folyamatosan nő ami nyomásnövekedést okoz. (Ha a mellékelt rajz alapján lett forgácsolva, akkor ott a belső peremén látható éles átmenet okozhatja a gondot.)
-
hohohohóó...
tag
A radiális rés belső pereme éles lehet, nincs kellően eldolgozva, ez turbulenciát okoz ami hirtelen szűkülést és ezzel hirtelen nyomásesést, tőle távolodva a mérete és vele a hatása egyre csökken, majd eltűnik, ez után már ismét a várt egyenletes nyomásképet kapod.
-
-
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Igen, közben meglett, de ezt az egyet lehet böngészőben megnyitni, a többi TLS hibával megáll
)(Wget leszedte, de na.) -
Pár sor elfért volna arról, hogy mi az a lapdiffúzor
Magyarul semmi nincs róla, angolul meg műanyagos eszközöket találtam 
De különben érdekes
-
A műszer Betz manométerrel lett kalibrálva és a kalibrációs függvény ötödfokú polinomig vissza lett vezetve, szóval a műszer nem hinném, hogy szűk keresztmetszet.
Egy mérés valóban nem mérés, de három különböző távolság minden pontjára kB ugyanazt a jelleggörbét megkapni már több mint véletlen.
-
sonar
addikt
Igen, az aszimetria az én fejemben is megfogalmazódott.
Illetve a műszer pontossága is kérdéses. (mennyire lineáris az adott tartományban..)
Meg hát egy mérés nem mérés. Ha bizonytalan vagy akkor érdemes megismételni még egy párszor a mérést, így minimalizálni az esetleges hibákat. -
Az a baj, hogy a tárcsát nagyon nehéz lenne annyira kihúzni, hogy ezt érdemben meg lehessen mondani, vagy akár érdességeket mérni. De amúgy a külső tárcsa belső felülete egyszerű mázolt nyavalya, ránézésre homogén.
Bár nekem a szimmetria is fura volt (nem mérési hiba, többször mértem) Lehet, hogy az is elárul valamit, csak nem látom mit. (a külső lap kicsit mindig ferdén volt, de nem mindig ugyanúgy ferdén. Ez csak minimális beállítási pontatlanság. )
-
sonar
addikt
Hülye kérdés, de a felület mennyire tökéletes?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Fachixy FC-100 fejhallgató mikrofonnal / 12 hó jótállás
- ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év teljeskörű gar.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Mi AIoT Router AX3600 WiFi 6 router
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Magyarul semmi nincs róla, angolul meg műanyagos eszközöket találtam