Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Yettel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
Az-X
őstag
Van egy média lejátszó PC-m amihez távirányítónak használnám az androidos telefonom.
Ehhez Ad-Hoc wifit kéne beállítanom, de a telefon sehogy sem akarja látni (a laptopommal sikerült összelőni, tehát tutira működik a gép). Neten körbenéztem, de nem találtam olyan programot ami rendesen működik is. Volna valakinek ötlete? -
stefi68
addikt
válasz
cintula187 #41284 üzenetére
Lehet, hogy van Halo Launcher is, de én a Holo Launcher-ről beszéltem
-
myke01
senior tag
válasz
randras #41293 üzenetére
Nekem a rendszerbeállításokat ,és az app-okat + a beállításaikat kéne menteni . Szervizbe megy a teló ,és attól tartok ,hátha "lebarmolnak"
róla mindent . Nem szeretném újból az "őskortól" kezdeni az egész beállítgatást ,telepítgetést.
(root-olni meg nem karom szervizbe vitel előtt, bár lehet hogy lex@rnák ,hogy root-olt vagy sem ; nem lehet tudni)
-
TRob1
veterán
válasz
myke01 #41287 üzenetére
Ezt is írja: "NOTE: Data/setting of applications can only be supported if you have a rooted phone, or if the application integrates with us."
(#41289) myke01:
Nagyjából jól írod.(#41283) spiritex:
Elsőre: Ha nincs ext partíciód, akkor elég simán átmásolnod.[ Szerkesztve ]
-
myke01
senior tag
A MyBackup (nem root) alkalmazással kapcsolatban kérdezem :
-el tudja menteni az a verzió a rendszerbeállításokat "úgy ,ahogy kell"(próbáltam vele menteni a "system-settings-et" , el is ment valamit az sdcard-ra , de nem tudom ,hogy vissza is tudná állítani belőle a rendszer beállításait?)
-az alkalmazások mentésénél, elmenti-e az app-ok beállításait is (data) , vagy csak az APK fájlokat ?(A telóm nem ROOT-olt , de azt írja az app leírásánál , hogy használható nem root-olt készüléken is : "MyBackup and MyBackup Pro will work on all Android mobile devices, regardless if they have root access or not.")
Azért kérdezem ,hátha valaki jobban ismeri a "fenti" backup progi 'root-nélküli' változatát....
-
spiritex
veterán
Lenne egy kérdésem:
Mit kell tennem ahhoz, ha a telefonomban levő 16 GB-os microSDHC kártyát le akarom cserélni egy kisebbre, és azt szeretném, hogy észrevétlen legyen az átállás, és minden hibátlanul működjön az új kártyával? Elég átmásolnom a nagy kártya teljes tartalmát a kisebb kártyára és azt beraknom a telóba?Szerk.:
Még annyit szeretnék tőletek kérdezni, hogy pendrive-ot nem tudok valahogy rádugni a tablet mikro usb portjára? Mert akkor nem veszek új micro SDHC-t! Milyen átalakítót kell vennem hozzá? Köszi![ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz
Cheesy #41271 üzenetére
Ezekkel az adatokkal sem jó?
Pop3 elérés esetén:
bejövő server: pop.gmail.com / titkosítás: ssl/ttl / port: 995
kimenő server: smtp.gmail.com / titkosítás: ssl/ttl / port: 465Imap elérés esetén:
bejövő server: imap.gmail.com / titkosítás: ssl/ttl / port: 993
kimenő server: smtp.gmail.com / titkosítás: ssl/ttl / port: 465 -
-
törölt tag
Hahó. Kérem szépen szóljon hozzá az aki használja/-ta a ESET Security aplikációt.
Az a harci helyzet, hogy nagyjából minden rendben lenne vele, csakhogy a beállításokban van egy pont ahol nem igazán értem, hogy mit kér, vagyis nem tudom hogy pontosan mit kell oda beírni.Van egy a következő képpen feliratozott "cella", amit ki kellene tölteni: "Define trusted SIM card (Defining a Trusted SIM card prevents unauthorized SIM removal and is required for SIM matching)". Innen tovább lépve megnyílik az ablak ahol az "Add" mezőre tappintva megjelenik "Choose method" kiválasztottam hogy "Add Current" és utána már nem tudom mit kell beírni, mert nem igazán tudom mit ért a "SIM card alias" mező-cím alatt.
Itt találtam leírást, de ettől sem lettem okosabb: How do I resolve the Security Risk warning after installing ESET Mobile Security for Android?
Megelőlegezetten köszi.
[ Szerkesztve ]
-
agoka07
senior tag
Sziasztok!
Mire jó a Chainfire3D? Xperia Mini Pro-n, mit növel, mitől lesz jobb? -
Cheesy
őstag
Nem is tudom mi a kétlépcsős bejelentkezés, simán felhasználónév + jelszó.
spiritex:
Úgy is próbáltam, de eredmény nélkül.Se a K-9, se az Inomail, se MailDroid... Gondolom valahol valamit be kellene állítani. Outlookot használok az otthoni gépen, tehát tudna szinkronizálni a teló is, gondolom. 4 mail címem van, egyik se működik a fenti alkalmazásokkal...
-
Cheesy
őstag
Bárhogy is próbálom a Gmail alapkliensen kívül mindegyik email kliens "hibás felhasználónév/jelszó" hibával nem enged bejelentkezni a fiókomba.
Ennek vajon mi lehet az oka? (Természetesen az adatok jók!)
Találkozott már valaki ilyen jelenséggel?
(SE Xperia Arc S) -
F-ECT$
titán
válasz
atillaahun #41244 üzenetére
Ha 0%-os THM-re tudod felvenni a hitelt, akkor szigorúan anyagi szempontból megéri felvenni, mégpedig az infláció miatt.
Ilyen, hogy "valós érték" meg nincs. Annyi a valós értéke, amennyiért adják, és amennyiért megveszik. Ha ez Neked sok, akkor vagy veszel használtat, vagy megvárod, hogy olcsóbban adják. De amikor olcsóbban veszed, az ugyanannyira "valós", mint amikor drágábban.
-
cintula187
addikt
Jorte fent van egy ideje, most hogy újraraktam lehet az ex ben is kirakni a widgetet ami jo. Viszont kipróbálnám a cloud szolgáltatást, de regisztrációt végigcsinálva is hibát ir ki a sync után többszöri próbálgatás után is.
-
zho-lee
addikt
Lenne egy erős kérdésem:
Ha a playról töltenék le egy free appot, akkor miért írja ki, hogy "HIBA A VÁSÁRLÁS FELDOLGOZÁSA SORÁN [DF-BPA-09]"Ez megint egy "rom" hiba lenne, vagy ját már így valaki?
Egyébként az sd tools lett volna.Köszi a segítséget!
-
M3xx
tag
válasz
atillaahun #41244 üzenetére
Utolsó off:
Elbeszélünk egymás mellett, én sem részletfizetésről beszélek, hanem arról, ha valaki így is úgy is 15-20ezres számlákat generál (márpedig fog), akkor mindegy, ha aláír hűséget egy nagyobb díjcsomagra, így odaadják egy összegben piti áron a készüléket. Saját esetemet tudom mondani, Tnél 100ezres S plus Mozaik L csomgaban, aminek havidíja 11e ft, amit lebeszélsz, ideadták 7e ft-ért pontok beszámításával egy összegben, nincs plusz részlet. Ez szerintem azért nem rossz üzlet. Se nekik se nekem...
-
spiritex
veterán
válasz
cintula187 #41258 üzenetére
Nem kell egyessével cserélgetni, lehet egyszerre is az összeset.
Kezdőképernyőn Menü / Tulajdonságok / Megjelenítési beállítások / Ikonok / Dokkoló ikonjai és itt megadod melyik témát szeretnéd rájuk értelmezni. -
válasz
Alsó dokk ikonok:
Hosszan rányomsz, majd a csere.
Vannak alapértelmezett ikon, téma ikonja, egyéni ikon.
Ikon témát meg tudsz letölteni hozzá a marketből.Böngésző:
Törlöd azt a dokk földgömböt, majd a helyére behúzod az opera ikonját.
Ezt utána tudod a fenti módszerrel témázni. -
Pajoz
őstag
válasz
Beállítások-alkalmazások-alk. kezelése a böngészőnél törlöd az alapértepmezéseket.
Az elérési útvonal változhat valamicskét telónként, de meg fogod találni. -
VD
őstag
válasz
cintula187 #41261 üzenetére
Ha más widgettel nincs ilyen gond, akkor igen.
-
-=Vacsek=-
senior tag
hali. van egy motorola defym hasznalom rajta rendszeresen ezt a facebook chatelo programot amit kb minden heten frissitemek es allamdoan lefagy tole a telom. masnal is csinal ilyet v csak nekem szar?
[ Szerkesztve ]
-
VD
őstag
válasz
Ikonra hosszan rányomsz, feljön egy menü amiben berhelheted amit akarsz.
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Ismerkedem a go launcer ex -el a telomon. Eléggé alap kérdéseim lennének:
- Az alsó rész témáját ikonokat hol lehet változtatni?
- A böngészőt be tudom állitani hogy ne a gyárit hanem az operát indítsa el?Előre is köszi
-
-
F-ECT$
titán
válasz
Dark Archon #41230 üzenetére
Nem kellett eddig se: a a fejezetek alatti görgetősávon lehetett kattintani, és egyből cranky-hez ugrott. De persze ez a megoldás nekem is jobban tetszik.
-
spiritex
veterán
válasz
atillaahun #41248 üzenetére
Köszi szépen a válaszokat! Ronyn, neked is!
Azóta észrevettem egy furcsaságot. Letöröltem a GMail indítóikonját a kezdőképernyőről és ha esetleg valamikor újra használni szeretném, akkor nincs honnan visszatenni, sőt indítani sem! Mert a tablet ICS-es App Drawer-jében nem szerepel a GMail. Csak az applikációk kezelésénél található meg, de onnan meg nem lehet kirakni... Gondolom újra fel kell majd telepíteni. Mindenesetre furcsa, mert nem magát az app-ot telepítettem le (sőt, le sem lehet, csak tiltani, mert gyári), csak az indítóikonját töröltem.
A GTalk-ban hogy kell audio- vagy video csevegést indítani? Találtam egy gombot, ha jól emlékszem egy hangszóró van rajta, de arra meg azonnal kilép.. Úgy látom nincs ez a videocsevegés még kiforrva. De majd megpróbálom a Vtok-ot! -
doddencs
senior tag
Go Launcherben be lehet állítani, hogy a főképernyő ne forduljon? Más esetben igen?
-
Haart
addikt
Az androidhungary meghanyatlott? Nem látok rajta új híreket már nagyon régen. Esetleg van valami más oldal?
-
prono
csendes tag
Hali,
tudnátok nekem valami jó kis family locator jellegű ingyenes progit ajánlani? valami olyat amit esetleg használtok is és jól működik....
Köszi!
-
Ronyn
senior tag
-
atillaahun
veterán
válasz
spiritex #41246 üzenetére
1. Igen. Nem.
2. Market-en találsz programokat amik jelszóval tudnak levédeni kijelölt alkalmazásokat. Én egyet se használok, majd valaki tesz konkrét javaslatot.
3. Igen, Gtalk. Esetleg Vtok. De videochat-re keresve találsz még sokat szintén Market-en.
4. Erről szerintem keveseknek van tapasztalata, esetleg nézz rá még a MoBoPlayer-re. -
xSide
őstag
-
spiritex
veterán
Sziasztok!
Több kérdésem is lenne, mert tegnap vettem egy ICS-es tabletet.
1. Bejelentkezhetek-e itt is ugyanabba a gmail fiókba, mint amibe az okostelómmal jelentkeztem be? Nem fognak-e összekeveredni az applikációk?
2. Meg lehet-e oldani valahogy, hogy a GMail applikáció ne jelentkezzen be automatikusan? Ugyanis nincs sehol belépés/kilépés gomb, így viszont nem túl biztonságos bizalmas e-mail-ek kezelésére..
3. Van-e másik videocsevegő progi a Skype-on kívül, mert a Skype azonnal lefagyasztja a kütyüt, amint bekapcsolom a kamerát?
4. Van-e olyan filmlejátszó progi, ami az alsó Status Bar ikonjaira is kiterjeszti a képet? Mert az MX Player, amit nagyon szerettem csak lehalványítja az ikonokat kis pontokká, de nem tudja teljesen letakarni őket? -
atillaahun
veterán
Részletre venni telefont, meg tarifahűséget évekve aláírni, nekem annyit jelent mint hitelt felvenni a bankból. 1-2 éves fogyasztási hitelt márpedig minimális gazdasági/pénzügyi érzékkel rendelkező ember nem vesz fel olyan termékre ami fél év alatt 50%-ot veszít az értékéből . Ha hitel akkor legfeljebb vállalkozóit, azt is csak nagyon indokolt helyzetben.
Ráadásul a zsírúj telefonok árának egy jelentős része marketingköltség, amit szintén nem kívánok megfizetni. Használtan kezd el közelíteni az ára a valós értékéhez.[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
Androidos környezetben Java alkalmazás futhat?
Ha igen mi kell hozzá?
Egy weboldalon java alkalmazás fut ezt szeretném megnézni vele.[ Szerkesztve ]
-
Dragon27
senior tag
Huawei Ideos X1 (U8180) hogy lehet a Android 2.2 Froyo lecserélni ?
meddig érdemes frissíteni Android ... ? (akadás mentes működés)Operációs rendszer egyáltalán érdemes ennél a készüléknél lecserélni ?
amit nem enged telepíteni : AirDroid SAND STUDIO , Firefox ,....
[link] oldalon ezt írta ki : Ez az alkalmazás nem kompatibilis a HUAWEI U8180.
-
M3xx
tag
válasz
atillaahun #41146 üzenetére
Na én meg így nem vennék sose, az első karcot én akarom rárakni!
Telefont venni csak fillérekért, hűségidőre... Kötbértől miért kellene félni, ha egyszer akarod fizetni amit telefonálsz...
-
M3xx
tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban, hogy a már egyszer telepített, de aztán törölt alkalmazásokat még tárolja valahol az android rendszer, gondolom az apk telepítőt, na hol van ez a hely?
Egyébként rootolt Galaxy S Plus-ról van szó. Nem mintha rengeteg helyet foglalna, de engem zavar az ilyesmi összeszedetlenség.
Másik kérdés: melyik kamera appot ajánlanátok leginkább? Én Camera 360-at használom, ezzel a legnagyobb gondom, hogy nem tud Videóra váltani.Válaszokat előre is köszi!
Üdv!
-
Tyer
őstag
3g watchdogot télleg nem kéne az SD-re tenni?
-
-
csaba17
senior tag
tudtok ajánlani olyan programot amiben be lehet állítani hogy elnyújtsa a fényképezési időt, az expoziciót v micsodát hogy pl tudjak villámot fényképezni?
a hdr cam az fentvan de nem találok benne ilyen beállítást v csak nem ismerem fel.
köszi előre is -
F-ECT$
titán
Frissült a Where's my water.
Végre beletették a korábban a csak Free verzióban elérhető pályákat, no meg Cranky sztorija is folytatódott.
-
fatal`
titán
válasz
aakosch #41218 üzenetére
Sehogy, a fejlesztő állítja be.
Három állapot van: internalOnly, auto, externalOnly. Első esetben csak belső tárhelyre lehet telepíteni (nem lehet áthelyezni sem), a másodiknál a rendszer dönti el hova teszi (sajnos nem a szabad helyet veszi figyelembe, hanem az alap tárhelyet), a harmadiknál meg csak SDre települ (azt nem tudom mi történik, ha nincs sd kártya, ezt az állapotot szinte senki nem használja szerintem).
-
Ronyn
senior tag
válasz
Tesztelo.hu #41221 üzenetére
Vissza tudjak követni, hogy a kérés innen, de ezen keresztül érkezett
Valahol volt is ilyesmiről egy cikk...
A legtöbb csomagnál pl. a torrentet is tiltják, es azt is kiszurják valahogy ,ha sokat torrentezel[ Szerkesztve ]
-
(jan)
őstag
válasz
Tesztelo.hu #41221 üzenetére
Sima ügy... mivel plusz egy routolás van ezért megváltoznak picit a csomagok.
Habár biztos ki lehet játszani
javítsatok ki ha tévednék.
-
Probert75
addikt
válasz
philoxenia #41217 üzenetére
Elnézést kérek!
Valóban nem lehet meccsekre klikkelni. Elsőre nem mélyedtem ennyire bele. Viszont a Galaxy Ace-em gyári böngészője simán kezelte és mindent megnyitott.
-
aakosch
tag
Hogy lehet azt beállítani, hogy playből a memóriakártyára telepítsen?
-
Probert75
addikt
válasz
philoxenia #41213 üzenetére
Az általad említett oldal nálam az Opera Mini-n ugyanolyan, mint az asztalai PC-n. Mi vele a bajod?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
atillaahun #41207 üzenetére
Nálunk, legalábbis a T-nél nincs tiltva a tethering, csak külföldön pl. az USA-ban tudtommal...
Probert75: Nekem tableten sokkal jobb az Opera Mobile, bár bizonyos oldalakkal vannak problémái, például az eredmenyek.com
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
-
gyuszmó
őstag
válasz
atillaahun #41204 üzenetére
Az csak a calendar részre vonatkozik nem?
Hova mivel szinkronizál?
[ Szerkesztve ]
-
Probert75
addikt
válasz
philoxenia #41206 üzenetére
A PH rendesen néz ki az Opera Mini-vel is. Amelyik oldal tartalma nagyon érdekel, azt teljes nézetben zárom be és legközelebb ugyanúgy nyitja meg. Szóval semmi hátrány nem ér azért mert Opera Mini-t használok. Be lehet állítani, hogy a képeket is betöltse és még a minőségét is lehet szabályozni. Nekem az is kiválóra van állítva. Szóval nem értem az aggályod a Minivel kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
Mr X
veterán
válasz
philoxenia #41206 üzenetére
A PH Opera Minivel is úgy néz ki nálam, mint asztali böngészővel.
8GB kerettel én sem Miniznék, csak arra írtam, hogy korlátozás után is lehet normálisan böngészni vele.
-
atillaahun
veterán
válasz
philoxenia #41201 üzenetére
Értem én a logikát benne, de amit te írsz, az szerintem pont ellenpéldának lenne jó, mert inkább osszák az emberek a netet, fogyjon el nekik minél hamarabb, aztán le lehet őket korlátozni a fenébe, nem foglalják tovább a sávszélt.
De még ha nem ezt a példát nézem hanem általánosítok, akkor is hány embernek telik több gigás mobilnetre? Szerintem nem soknak. Azért a nagy átlag nem azért osztogatja a haveroknak, meg a főtéren, mert olyan sok van vissza a havi korlátból, hanem mert épp laptopon meg kell nézni valami fontosat, vagy ismerősnek elérhetővé tenni valamit, aztán amint lehet kapcsolja is ki. Én is használtam vagy 3-szor eddig a 2 év alatt.
Asszem én befejeztem a témát, mert lassan jön a bünti offolás miatt, téged meg lefokoznak.[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából nem azért fizetek mobilnetet, hogy OperaMinizzek.....
A flasht letiltva általában elfogadható az oldalméret, de ha kép van valahol akkor esetleg szeretném látni stb.... OperaMini alatt, hogy néz ki például a PH!? nekem már régen nem tetszik a Mini, bár symbinanon hírolvasásra használtam sokáig, de aztán bejöttek az új fícsörök és leromlott az oldalméret ott is... -
basaja
senior tag
kijött a Holo Launcher béta 5...:-)
-
gyuszmó
őstag
Üdv kollégák
Olyan todo alkalmazásra lenne szükségem mint a Gtask,tetszik és jó is,külön widgetteket tudok tenni számtalan listáról csak az a nagy baja,hogy nem lehet menteni és egy rom cserénél elveszik minden.
Mit ajánlotok,esetleg ha magyar nyelű még jobb köszi[ Szerkesztve ]
-
Mr X
veterán
válasz
philoxenia #41201 üzenetére
A megoldás Opera Mini. A legtöbb weboldalt meg tudom nézni lekorlátozva is, persze videostreamet és társait el lehet felejteni.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
atillaahun #41198 üzenetére
Nem úgy értem, bár van benne némi igazság... de inkább úgy vedd figyelembe, hogy a 2 megás neted folyamatosan két mega forgalmat generál, mert ha az egyik cucc nem használja, használja a másik.. Ha folyamatosan használsz egy mondjuk 2 Mb/s -os netet, és mennyiségi korlátod is van, a havi mennyiséged nagyon hamar el tud fogyni... Vasárnap a melóhelyen hárman használtuk az enyémet, semmi extra és 1 GB fogyott kb. 9-10 óra alatt....
A havi mennyiségem nekem 8GB. Az enyém /T-s/ 128-ra korlátoz ha elfogyok az már elég karcsú, de sok csomagban 32 a korlát az szinte semmire nem elég a mai weboldalak mellett...
Aktív témák
- OLED monitor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sonarr és Radarr
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Horgász topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- További aktív témák...