Új hozzászólás Aktív témák
-
Wesder
titán
válasz
Villa7 #18904 üzenetére
Nem ártott vona hozzá kontextus.
As Switch 2 launch nears, one Slovenian retailer decided to drive to their distributor in Italy and fill their car with consoles to make sure there was enough stock on day one.
Slovenian retailer fills their car with Switch 2 consoles for pre-launch road trip | VGC
-
Villa7
tag
Akinek nem jut Switch 2 ne lepődjön meg:
-
frankdelgado
őstag
válasz
Döglött Róka #18902 üzenetére
Akkor várom szeretettel.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
frankdelgado #18901 üzenetére
Biztos, hogy zart lesz.
opr: mondjuk, de ez igy eleg "szakbarbar, slendrian, pontatlan"
Tudom hol az ajto..
-
frankdelgado
őstag
válasz
Döglött Róka #18888 üzenetére
A magamfajta laikusokat qrwára nem érdekli a tech halandzsa. Nekem a pc pc a konzol konzol és ami érdekel, hogy a köv xbox klasszikus zárt rendszerű konzol lesz, vagy valami más (de semmiképpen nem stream marhaság). Meg minden legyen 60 fps
.
-
opr
nagyúr
válasz
Döglött Róka #18899 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy hardware-esen PC kompatibilis, és akkor úgy már nem csak technikailag igaz a dolog.
-
Döglött Róka
veterán
Ertem, de pc (x64) architekturara epul, es windowst futtat.
Attol hogy egy zart branch-e az onecorenak, attol meg windows. Kicsit utanajarsz es rajossz hogy one-on (ott meg win8-10 kernel ment rajta) meg volt win32 garazsprojekt is rajta.
De ertem, neked ez nem pc. Nincs ezzel baj. Attol meg technikaliag az. Mas a megkozelitesunk, ebbol kifolyolag mindkettonknek igaza van.
Csunyakat meg ne gondoljal, nincs ertelme
Minel erosebben fogalmazol, annal gyengebb lesz az ervelesed.
UI: az xp embedded is x86 architeckturara epult es win32 apit hasznalo alkalmazasokat futtatott. 2015 kornyeken jutottak el egyaltalan arm tamogatasig az embedded windowsok.
-
opr
nagyúr
válasz
Döglött Róka #18897 üzenetére
Az a baj, hogy másról beszélünk. Le se szarom a kernelt, amíg egy ennyire brutálisan zárt rendszerről beszélünk.
A PC és a konzol között a fő különbség a rendszer zártsága vagy nyitottsága, szabadsága (HW és OS). Különben mindenre rá lehet fogni, hogy csak egy PC, xy OS-el. Faszság. Olyan ez, mint a steam deck-et kézikonzolnak hívni. Az is faszság. Az egy kézi PC, egy speciálisform factor, de semmilyen épeszű definíció szerint nem konzol. Az xbox meg nem egy PC windows-al, hanem egy konzol, Windows alapokon.(Írtam ide csúnyát, de nagy levegő, inkább kitöröltem, igyekezzünk kulturált módon vitázni légyszi. Érvekkel. Definíciókkal. Szakmai, magas színvonalon, ha lehetőség van rá.)
Szóval...
A vita fő eleme nem a win volt, hanem a PC. Konkrétan definíció szerint nem PC az xbox. Mint ahogy definíció szerint nem PC a winXP-t futtató ATM sem, csak a legslendriánabb, szakbarbár, pontatlan megfogalmazások szerint. Az okosóra se PC, pedig a (rosszul használt) definíciód szerint az egy PC, linux-al.Érted már, mi a problémám az "xbox az csak egy PC, amin Win van" kijelentéssel?
-
Döglött Róka
veterán
Nem baj, ha nem ertesz az os-hez csak ne hangoztasd Nem attol lesz valami windows hogy pen driverol inditasz random exeket.
Ugyanaz a windows fut rajta mint egy atlagos laptopon, csak az ui mas plusz nem cipeli magaval azt a rengeteg default drivert.
UI <> OS azert azthittem ez alap.
-
opr
nagyúr
válasz
Döglött Róka #18893 üzenetére
Értem én, csak leszarom.
Majd ha adok egy exe-t pendrive-on, és azt egy bármilyen xboxon elindítja bárki, akkor lehet azt mondani, hogy az xbox az egy sima PC winnel.
Addig meg ez egy akkora csúsztatás, mint azt mondani, hogy a világ leghalálosabb folyadéka a víz, mert eddig bárki, aki valaha is ivott belőle, vagy egyáltalán csak érintkezett vele, az meghalt. Előbb-utóbb. Érted, technikailag igaz, attól még baromság meg vicc marad. -
Zó
aktív tag
Igen, de ha a korábbi játékok is kellenének, azok lehetnek problémásak. Például a Wildlands vagy a Far Cry 5 volt Game Passban nemrég még, és azok nem crossplayesek. Az FC6-ot (legutóbbi FC) pedig nem próbáltam, de arra is csak crossgent írnak multira.
De valóban a crossplay a trend, így engem is meglep ennek a sommás tagadása, ha annyiból jogos is, hogy a kinézett játékok miatt érdemes tájékozódni, vagy annak híján a "tutibb" platform felé mozdulni.
-
hombre[EU]
veterán
válasz
frankdelgado #18877 üzenetére
igen, tökjó,mert nem vagy bezàrva tehát ott vásárolsz,ahol olcsóbb. kérdés mennyivel tudnak alámenni egy hasonló teljesítményű pc-nek,mert gondolom custom hw szóval az upgrade ugrik.
-
opr
nagyúr
válasz
Döglött Róka #18878 üzenetére
Uhhhhh, ez azért így erősen nem igaz. Illetve de, csak kb úgy, mint ahogy egy IFA az igazából Ferrari. Két ajtós, nagy köbcentis, négy kerekű, két személyes, szóval biztos igaz.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
frankdelgado #18879 üzenetére
Jah, a desktop ui lazalom boxon ami rendre elojon laikusoknal.
-
Mike
veterán
válasz
Na az biztos jó lesz pc xbox windows-zal. Eléggé perverz vágyaid vannak
-
Mike
veterán
válasz
Döglött Róka #18873 üzenetére
Na sorold akkor!
-
frankdelgado
őstag
válasz
Döglött Róka #18878 üzenetére
Végülis igen, mint amennyire egy ps5 egy brand pc egyedi op. rendszerrel. De biztosan érted amit leírtam. Persze semmi sem biztos, bármi lehetséges....
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Jelenlegi xbox egy brand pc win11-el.
-
frankdelgado
őstag
válasz
hombre[EU] #18874 üzenetére
Nem tudom, hogyan kell ezt erlképzelni, de ha a következő xbox egy ún. brand pc lesz win11-el és az lesz a mérvadó a fejlesztőknek, akkor azt nem tartom rossz ötletnek. Mehet rá a mod, a magyarítás, a steam és társai és legvégső soron a teljes értékű demók is
. Feltéve, ha ocóbb lesz, mint egy ugyanolyan összerakott pc. Ha nem meg inkább pc. Jobb lehetőségnek tartom, mint az egyre inkább elszálló Sony-nak adakozni.
De ami végképp érthetetlen számomra, az a box folyamatos temetése.......
-
.LnB
titán
Sok sok éve téma már ez, hogy a Microsoft simán erővel kiteheti a Steamet, a Windows-ról ha akarja. Ez azóta téma, amikor a Valve elkezdte csinálni a Linux alapú SteamOS-t még anno. Már azt is ezért kezdte el. A Microsoft már rég elég jó helyzetben van a DirectX-szel, Windows-szal és a Windows Store-ral.
Szóval annyira nem kell könnyen lesöpörni ezt a témát az asztalról. Elég jó poziban van azért a Microsoft is e téren. -
_drk
addikt
válasz
hombre[EU] #18874 üzenetére
Faszság lenne steam ellen menni szvsz.
Még egy konzol gent csak ki kínlódnak. -
hombre[EU]
veterán
olvasom ezeket a nextgen xbox dolgokat és nem értem,hogy akkor a következő generációtól már csak pc buildek fognak menni a gépen és nem lesz xboxnak külön konzol verzió? seriesig elvileg emuval lesz megoldva
-
bul07
nagyúr
Ez lesz az első gépe, és szerintem a osztálytársainak vagy simán lehet hogy még óvodás és csoporttársainak nincs semmilyen konzolja.
Nincs kinézett játék
Megírtam neki az emailt, mind a két oldal lehetőségével, és hogy én Xbox ajánlom
Az meg hogy egyenként veszi meg a játékot vagy előfizetés oda bízom.....
Köszi mindenkinek
-
.LnB
titán
-
bul07
nagyúr
válasz
Big_Boss #18864 üzenetére
Nem akarok használtat mondani neki mert még nekem kell keresni és megvenni
Na meg a 2év garancia se kutya
(volt már hogy néztem neki laptopot, és fél év múlva hozta hogy gond van, és az én hibaleírássommal küldte szervizbe, és cserélték az alaplapot meg mit tudom még mit, ha nem lett volna garanciális nekem lett volna vele több kínlódásom)+ GPU
Ez mit jelent? -
bul07
nagyúr
válasz
tboy93 #18861 üzenetére
Kormánnyal pedállal akar autózni
Pedig átnéztem vagy sokszor és nem láttam a pd5 fórumát
......
Én hajlok rá hogy most ajánlom neki hogy vegyen egy Xbox Series S (120e Ft), meg kormányt hozzá
És majd jó pár év múlva lehet újítani
Nem hiszem hogy egy ilyen kisgyereknek nem lenne elég és szerintem tök felesleges lenne egy majd 2-3x annyiba kerülő Xbox Series X vagy PS5 Pro -
bul07
nagyúr
Lehet rossz helyre írok de nem találtam olyan fórumot hogy Melyik konzolt vegyem?
Egy ismerős kért ajánlást hogy milyen konzolt vegye a kisfiának, aki kitalálta hogy autós jártékkal játszana. Fiatal még szerintem 9éves sincs.
Tehát a kérdés melyik legyen Xbox vagy PlayStation?
Kormányt néztem még az Xbox esetén mintha olcsóbb is lenen, meg több fajta is van.
Úgy egészre is konzol+kormány párosra is majd fél árra jönne ki a XboxAz előfizetés is játszik majd de szerintem most majd egy két autós játékos megvesz és annyi. De mivel ha most lesz egy konzolt valószínűleg nagyon sokáig ezen a márkán fog maradni így az se lenne mindegy hogy melyik előfizetés mennyibe kerül és mi hogy éri meg majd későbbiekbe.
PlayStation 5 fórumát se találom amúgy, azért furcsa lenne ha nem lenne
Melyiket ajánljam?
-
Archttila
veterán
válasz
Döglött Róka #18855 üzenetére
Vagy amikor takaritani kell az elvileg mindent is tudo sysadmin utan
-
Archttila
veterán
válasz
Döglött Róka #18853 üzenetére
Nekem közel 30 éve van már PC-m és megmondom őszintén pont az általad is leírt okok miatt nem.bánom, hogy nem IT-ben dolgozom. Nálam a gép elé ülés mindig szintiszta élvezet, kockulas, felfedezés, scriptírás, random CLI konfigolgatás, hogy mindig egyre tökéletesebb és minimalistább suckless rendszerem legyen
ha belegondolok, hogy ezt napi szinten kellene űznom egy cegnel, supportolnom, szivni mas szarával ahhh... nem csodálom, hogy IT-ban dolgozó emberkének nincs már kedve még otthon is ezzel szórakozni.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Wesder #18828 üzenetére
15 eve lebontottam a PC-met es eladtam. Napi 8-9 oraban eger billentyuvel kapalom a gdp-t. Ha ezek utan ezeket basztatva kene kikapcsolodnom... nem tennem.
Nekem ezek munkaeszkozok, nem tudok mar ra ugy gondolni, hogy de konnyu lesz vele a headshot. Es akkor jon, hogy de kothetnek ra kontrollert. Azert se, enterprise IT infrakat javitok, olyan tavol akarok kerulni ettol platformtol amennyire lehet -> konzol.
-
Zó
aktív tag
válasz
tboy93 #18834 üzenetére
Ha nem is launchkor, de nem véletlenül vettem 2021-ben az XSX-et, de most már - ha mai árakról beszélünk - nem terveznék vele főgépként 7-8 évre
Ráadásul újonnan csak drágább lett, korábban ilyenkor már fél-/harmadáron lehetett konzolt venni, így a gen végéhez közeledve is megérte. Persze most sem megfizethetetlen ajánlat a lehetőségekhez mérten, pláne használtan, de legalábbis ártartó és nem filléres tétel.
Egyébként meg egy launchkor vásárolt konzol is kapja sorra a rossz portokat 7-8 év után (na jó, a PS3-nak ez már day1 összejött, néhány port élményétől máig PTSD-m van), tehát ha ki is jön rá minden, adott a kompromisszumkényszer, ahogy írtam is. Ettől függetlenül meg leeht kötni ezt a kompromisszumot, nekem is vannak, mindig is voltak régi vasaim használatban, csak hozzátartozik a képlethez. Olyan, hogy 7-8 év komoly kompromisszummentes mókavonat, semmilyen platfomon nem létezik, ha friss AAA címekben (nem mintha az AA vagy az indie nem lehetne gépigényes) is gondolkodik az egyszeri játékos.
-
-
F-ECT$
titán
Persze, meg kell találni azt az egyensúlyt, hogy keress egy optimális közeli megoldást, de ez ne vigyen el túl sok időt.
Nekem a gaming is ilyen az anyagi oldalát terkintve, én játszani szeretnék, jó minőségben, számomra elfogadható áron. Ha túl sok időt töltesz az akciók bújásával, akkor az a játéktól viszi el az időt. (Mellékszál: nekem "sajnos" a fórumozás is sokszor csak pótcselekvés, mert 5-10 percem sokszor akad napközben, ami elég elolvasni / írni pár kommentet, de a PS-t ennyi időre nincs időm bekapcsolni.)
A határ mindenkinél máshol van, én pl már hajtottam le az autópályáról 500m-t, hogy ott tankoljak 2500 Ft-tal olcsóbban, de valaki ezzel nem törődik. (Bár az esetek 99%-ban előre tervezek, és tankolok még a nagy utazások előtt.) De pl az étteremnél már én sem az árakat nézem, ha eldöntöttük, hogy megyünk, akkor már nem érdekel, hogy 35.000 vagy 45.000 Ft lesz a vége.
Illetve a tv: én ott legutóbb kinéztem, hogy melyik 2-3 típus jöhet szóba, aztán beállítottam rá egy árfigyelőt, és amikor jött az értesítés, hogy bement a kitűzött ár alá, akkor megvettem. (A tv-k esetén tök jól lehet előrejelezni az árat az elmúlt évek trendjei alapján.)
-
Moby
veterán
Most, hogy a switch2 hivatalosan is egeressé válik van még remény, hátha a sony is eltanulja, és elmodósik ez a különbség is!
/nekem még mindig rejtély hogy fognak a nintendósok a kanapén egerezni, de lehet, hogy idea nem is ez, hanem a sinkanzen kisasztalán akarnak a japók doomozni. Mittudomén.
-
Zó
aktív tag
Néhány válogatott extra launcheres játék tud okozni kényelmetlenséget. Én az AC: Odyssey-t vettem inkább Boxra, hogy ne is lássam a launcherjüket, mert nem szeretem. A Halo: MCC-t pedig megvettem Steamre, mert az MS szerveiről olyan lassú volt a letöltés, hogy a Game Pass-verzió helyett inkább kicsengettem a pénzt (megbeszélt co-op etap miatt volt sietős).
-
Zó
aktív tag
De éppen ez az, hogy a körökre osztott játékok 99,9%-a más, és ne is legyen 100%-uk Clair Obscure! Meg amúgy semelyik sem, különbözzenek csak szépen. Vannak, melyeket jól belőttek kontrollerre, vannak melyeket jól be lehetne, vannak melyeknél szuboptimálisan lehet, és vannak, melyeket nagyon nem, a dizájnba is bele kellene hozzá nyúlni. Nyilván ez utóbbiak már kifejezetten rétegjátékok.
Műfajtól és konkrét játéktól függ, mivel szeretem játszani. Vagy akár adott esetben vegyesen. És kötöttem már konzolra is bill+egeret, nem csak fordítva.
-
Zó
aktív tag
válasz
F-ECT$ #18821 üzenetére
Egy az egyben nyilván akkor működik, de a szabadidőddel mindenképp fizetsz, ha munkabérrel nézed, akkor azt nézed, hogy addig mubnkával mire futottál volna, és az alapján eldöntheted, hogy mennyivel kevesebbél voltál hajlandó dolgozni. Speciel én valóban tudok dolgozni az Aldi- és Lidl-akciók bújása helyett, de korábban is így számoltam, átgondolva, megéri-e.
Most is próbálok tudatosan fogyasztani, tájékozódni, de egy szint fölött mindig felmerül, hogy megéri-e többet foglalkozni vele, vagy a spórolás vált a munkává/hobbivá. Az idő nem csak munkával tölthető hasznosan, ellenben nagyon is véges.
Például ha elmegyek családdal vagy barátokkal étterembe, de a kitűzött 1800 Ft helyett 2000 Ft a leves, akkor nem fogunk fél órán más éttermet keresni, mert az együtt töltött értékes időt csökkentjük, rongáljuk. Az más kérdés, hogy előre érdemes belőni jót. Azzal sincs bajom, ha valaki nem az autópálya előtt tankol, hanem előtte vagy utána, de ha valaki direkt azért tér le közben, egy falusi kutat keresni, az rosszul csinálja. De hetekig keresni több százezres tévét, hátha 5 ezer forinttal olcsóbb lesz, szintén nem túl bölcs. Nem drágán kell venni, de az észszerű időn belül elérhető jó ajánlat jobb, mint a tökéletes akcióra várás (ha a várás "nélkülözéssel" vagy időrabló aktív tájékozódással jár).
-
Moby
veterán
Obskúrus Klára mostanában ment le, nem hiszem, hogy a jobb grafikán kívül bármi többet kaphattam volna pc-n. Mondjuk óvatosan fogalmazva sem az én csésze teám a turn based játékok, szóval nem élek vele rendszeresen, de ennél én nem érzetem a bármi hátrányt gameplay tekintetében a konzolos oldalon.
-
.LnB
titán
válasz
Wesder #18828 üzenetére
Hallod, én most kihagytam nagyon sok évet pc-n. És időközben lett egy csomó grafikai opció, meg feature, amiről nagyon nem is tudom, hogy micsoda. És csomószor olyan mosott fos a grafika még magas beállítás mellett is, hogy nemigaz. Nem tom mitől. Meg jól megfogalmazni sem tudom..
-
Wesder
titán
-
Wesder
titán
Ha màr PC meg konzol a téma.
Nekem itt a gépben a 4060Ti ami elvileg körberöhögi az X-et, mégse esik jól leülni a PC elé jàtszani, pedig egymàs mellett van a két gép. Filmezős netezős gépnek kicsit OP, de hàt ez van.Ha MS megszünteti a konzolt, muszàj lesz visszamenni PC-re, màs út nem igazán marad.
-
_drk
addikt
Nekem ne mond, mindig budget gépem volt. Amíg médium és High között (low-on már nagyon csúnyulnak a játékok)és felesleges dolgok kikapcsolásával (amit úgyse látsz) meg van a 40-50 FPS addig jó.
Csak ugye ez 1080p és TV-n azért jobban néznek ki a játékok egy konzollal. Egyelőre. -
Zó
aktív tag
válasz
gyimger #18813 üzenetére
Persze, hiszen 2005 is 2015 előtt volt
2015-ben emlékeim szerint már nem voltak efféle élményeim, a third-party vírusirtó és társaik értelme addigra marginálissá vált Windowson is, drivereket meg frissítettem félévente, a frissítéseket meg intézte a Windows az esti kikapcsoláskor. A háttérben persze elvileg még bekavarhatott volna a frissítés, de ritkán érzékeltem, ha egyáltalán rá tudnám valamire fogni. De megértek én mindenkit, ha a Win 95 lett volna az utolsó PC-s operációs rendszerem, én is hasonlóan állnék hozzá
-
_drk
addikt
válasz
F-ECT$ #18812 üzenetére
Áh, olyan pénzbaszás van a világban, hogy csak nevetni lehet rajta.
Kedvencem pl Konzol témában, hogy néznek rád, hogy te vettél 200-ért egy PS-t, vagy gépet vagy ilyesmit és hát a nekik nincs pénz rá, de neked jól megy és van pénz/felelőtlen mert másra is lehetett volna költeni/ minden faszság.
De a 200 ezres kávéfőző ott virít, mert az kell!
Az automatából kell mindent venni és kajából is csak a rendelt a megfelelő... -
F-ECT$
titán
Ez a munkabérbe átszámolás akkor állja meg a helyét, ha tényleg tudsz plusz pénzt keresni azzal, ha nem az ideális megoldást keresed, hanem dolgozol. De ha havi fix béred van, és se túlóra, se másodállás, akkor hiába számolod ki, hogy 8 óra keresgélés mondjuk 40e Ft, ez csak elméleti pénz.
-
.LnB
titán
Majdnem több pénzt költöttem most perifériákra, mint a többi hw-ra, hogy majd jobban fogok célozni (CS2-ben).
HE-s bill, modern wireless egér, új egérpad, 240Hz-es monitor. Még nem vagyok hajlandó elfogadni ezt az öregedés dolgot.
Pedig...
Á nem, veszek majd másik egeret, meg egérpadot, azzal majd jobb lesz..
-
F-ECT$
titán
Most már nem, de én még 2020-ban vettem, tök reális, hogy csak 2027-ben cserélem majd le.
Egyébként valaki írta, hogy a vga az első vásárlásnál drága, utána ha cserélni kell, akkor eladod a régit és beforgatod az árát az újba. Ez konzolnál is így van, tehát aki most vesz 200k-ért PS5-öt, az gondolom valahol 100-150k-ért majd el tudja adni 3 év múlva.
-
Zó
aktív tag
De ők megint megtehetik, cserébe ott látszik is a munka. Az már vicces, amikor gyengébb próbálkozásokkal vagy futószalagszagúakkal próbálják meg csinálni.
Egy valóban prémium "kész" játéknál én sem hisztiznék, hogy 70 vagy 80 euró, inkább a 60 euróért is túlárazott béna portékák zavarnak. Meg fórumokon az inflációra és költségekre hivatkozás zavar. Nem azért, mert nem jogos, és nem írtam le én is többször, de szerintem a költségeken még lenne mit faragni, és legtöbb esetben a végterméken is.
Különben a BG3 ára még csak el sem szállt, csak nem kell érezhetően akciózniuk, mégis fogy évek után is. Aztán lehet majd a GTA 6 után minden bénázást 100 euróra árazni, majd lesz fél éven belül 40-ért is, csak legfeljebb annyiért sem veszi már senki. (Persze tudom, hogy megjelenéskor többert lehet eladni, akár drágábban is, csak ennek is vannak korlátai.)
-
.LnB
titán
És én pont ezért mondtam mindig azt, hogy konzolon ne legyen már grafikai opció! És mára már egyre több van. Legyen minden 60fps, és a többi nem érdekel. És ha ez így lenne, akkor a rohadt pro gépekre se lenne igény.
Na jó, nekem nem lenne igényem rá. Na jó, a 60fps is csak az én preferenciám. De legyen minden úgy, ahogy én akarom!
-
_drk
addikt
Engem nem érdekel az ilyen szintű áremelés. Tényleg van egy nagy range a játékminőségben és ezt kilehetne fejezni az árban és persze elvárásban is.
Csak tessék majd utána szépen belőni, hogy mennyit ér az adott produktum.
Egy GTA6 lehet 100 euró, de egy remaster ne legyen csak 30.
Az hogy minden szar 80-100 euró az nagyon nem pálya. De ez eddig is így működött, hogy sok játékot be áraz a piac, ha nem fogy, úgy is akciózzák vak világba, vagy megy PS+ és Gamepassba pár hónap után.De azt is előre lehet vizionálni, hogy akkora bukások lesznek itt, mert 80at egy semmilyen játékra nem fognak költeni az emberek.
A különböző felpontozó médiumok meg egyre nevetségesebbek.
-
Zó
aktív tag
válasz
F-ECT$ #18809 üzenetére
Te komolyan 7-8 évre terveznél most PS5-tel vagy XSX-szel? Generáció elején más a helyzet, bár a 7-8 év még úgyis merész, mert kell majd kompromisszumot kötni. Mármint nekem is van itthon N64 meg PS3 is, működnek is, de nem a PC vagy a currentgen versenytársai.
Hozzáteszem, a két legújabb PC-s procim amúgy egyaránt 2018-as modell, és csak i5 és Ryzen 5, mert nálam nemcsak konzolháború és PC vs konzol nincs, de Intel vs AMD sincs
-
F-ECT$
titán
Azért szerintem nem mindegy, hogy az autópályán tankolsz vagy egy olcsóbb helyen, mert tankolásonként van 2500 Ft különbség, és ugyanazt kapod a tankba. Mégis mindig tele van az összes pályás benzinkút is.
Pedig a megspórolt pénzzel lehetne mást is venni, mégis sokan leszarják és sírnak, hogy milyen drága minden. Vagy épp nem sírnak, de nem tudják azt megvenni, amit szeretnének -
Mike
veterán
Nekem az tetszett bemne hogy kényelmes. Ami megjelenik rá, fut, nem kell aggódni, hogy mi van ha nem megy a gépemen. Nem basztat minden nap a frissítés, a virusirtó stb. Nem kell kinlódni a driverekkel, hogy elinduljon egy játék. Nem kell polipként nyomkodni a billentyűzetet. oké meg kell szokni a kontorllert, sosem leszek olyan jó fps-ben vele mint egérrel, de már viszonylag tudok célozni így 6 év után
-
-
Moby
veterán
>Nekem az a tapasztalatom, hogy a xx60-as konfig éppenhogy jó 1-2 évig kb bármire és utána kell vele baszkódni.
Ez a teljes tévút alapja. Nem "kell". Ez csak a PC-ről konzolra áttérők teljes vaksága miatt kialakult torz valóságkép. Pc-n sem kell, csak lehet. És mivel fomo miatt képtelen a userek szembenézni azzal, hogy visszább kell évek múltán a beállításokat, ezért rohannak új hardverért. Aztán átváltanak konzolra, és mivel ott nem látják a setup menüt, a készítők visszaveszik helyettük a settinget, így nem jelentkezik a fomo.
Semmi sem jobb konzolon sem tovább (mégis hogyan lenne ez lehetséges?), az egyetlen ami jobb, mindaz, ami rejtve marad. Tehát mindenEzért akkora az ellenállás meg az utálat a DF-el szemben a konzolos topikokban. Ők azt a bűnt követik el feszt, hogy felfedik a rejtett tényeket. Ebből élnek. Ezek főképp ilyen személyiség meg önismereti problémák, semmi köze a technológiához vagy informatikához. Karcosan úgy is meg lehet ezt fogalmazni, hogy a pc részben azért nem való mindenkinek, mert napi szinten lóbálják a user képébe a méteres e-péniszeket, emiatt sok a gyötrődés. Konzolon ez nincs. Ott mindenkinek mikro van
-
Zó
aktív tag
Talán dőreség tőlem az ipar szereplőiről racionalitást feltételezni, de aztán még felméri a többségük, hogy ők nem a Rockstar. A BG3-nál is milyen hiszti ment, hogy nem szabad másoktól elvárni azt a szintet...
Lehet emeleni árakat fokozatosan, nyilván egyre nagyobbak a költségek is, de már így is elszálltak, a fejlesztési idők is, ez nem a GTA 6-tal fog kezdődni. Ha ezt az utat akarják folytatni, akkor összeomlik az AAA-szegmens, fenntarthatatlan. Ma már tudjuk, hogy a prevgen Mattrickék által megálmodott egymilliárd eladott konzolja sem jött be, nem elég nagy ehhez a piac.
Egyébként meg az a vicc, hogy pont a GTA 6 ingyen osztogatva is behozná az árát, elnézve, mennyi pénzt nyomtat a GTA Online. De valahogy a GaaS sem jön be mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- Szélesre tárt ablak: Teszten az LG UltraGear 45GX950A OLED monitor
- Eredeti játékok OFF topik
- XPEnology
- Revolut
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Sony PlayStation 5 Slim Lemezes verzió + töltőállomás - Euronics garancia 2028.01.27-ig
- Ps3 Slim játékokkal és tartozékokkal
- Sony Playstation 5 Slim Digital Edition 1TB CFI-2016
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Samsung Galaxy A15 5G / 6/128GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest