- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Aktív témák
-
TRob1
veterán
Kipróbáltam. Gyors. A hívásinfo-t nem menti. Az sd-n létrehoz egy GoBackup mappát, oda menti a dolgokat (nemtom miért kell az elején akkor létrehozni egy acc-ot, de örülnék ha oda mentené - vagy oda is)
Kíváncsian várom a további fejleményeket, fejlesztéseket...(#35601) RootRulez:
Nem is neked készítik, hanem nekem.(Persze a Titanium-ot én se cserélem le, legalábbis egyelőre biztos nem)
-
-
TRob1
veterán
Ha már mentéseknél tartunk, nem tudom tudjátok-e (vagy egyáltalán érdekel-e vkit
)
hogy a kedvenc csapatom (GoDev) is készülődik egy Backup appal, melynek a neve meglepő módon: Go Backup"GO Backup is a backup tool developed by GO Dev Team.It can backup all your contacts,SMS and apps.
steady,fast,and totally free.
Official backup app by GO Dev team.
Main Functions:Backup contacts,SMS and GO launcher settings;
Backup apps and app data(needs ROOT);
Hide annoying app installation interface when restore apps(needs ROOT);
GO Account supported;"Egyelőre még csak egy legelső beta verzió érhető el ha vki tesztelné: gobackupbeta1.apk
-
xSide
őstag
File Expert (4.1.1 verzió és előtti) ezer éve és gondolom az ES is képes telepített alkalmazás mentést készíteni a legtöbb készülékről, én az előbbit használtam root nélküli bladen anno és xperia8-on is...
Ha bele gondolsz az alap rendszerrel is el tudod távolítani az appokat és újakat telepíteni a data/app mappába!
Jelenleg viszont a 4.1.1 feletti frissitéssel bekavartak valamit (donate, pro verzió), mert nem működik se root-al, sem nélküle, amit jeleztem is a Play-en! -
barnam_
nagyúr
Fontos, de 800Ft-ot nem ér meg
Virágbolt nem kell, minden amit használok, vagy ingyenes, vagy megvettem... de ész nélkül nem szórom a pénzt
Azért szeretnék ingyenes megoldást, mert nem hiszem el hogy nincs. Ott a TC, ami egy remek fájl kezelő, csak úgy mint PC-n, csak írási jog kellene a system-re. Ezt kellene valahogy megoldani.hunfatal & stefi68: köszi, bíztam benne hogy tudja ezt a TC...
(#35594) domerator: lustaság fél egészség...
-
fatal`
titán
válasz
barnam_ #35580 üzenetére
Total Commanderrel is tudod. Csak ki kell rakni az ikonját az újracsatolásnak és felcsatolni a partíciót R/W-ként. Nem kell ide semmiféle root explorer. Jogosultságot is lehet vele állítani, mindenre tcmd-t használok, ami fájlkezelés.
(#35592) stefi68: Nem kell engedélyezni, az csak arra vonatkozik, hogy mindenhol ROOT jogokat használjon e, annak viszont nem sok értelme van, pl. root jogokkal kotorászni az sd-n.
-
stefi68
addikt
válasz
barnam_ #35588 üzenetére
A Total Commander tud írni a rendszermappákban!
Én azt használom mióta megjelent.
Root funkciókat engedélyezni kell a menüben, továbbá ki kell helyezni egy "RW" gombot az alsó menüsávra, amivel újra mount-olhatod az adott kötetet.Amúgy meg az ingyenes RootBrowser is jó, nemrég honosították és a készítő által közzétett infók alapján teljes funkcióssá is tehető -> [link]
Én az alkalmazások PC-re mentését az Android Sync Manager WiFi Phone/PC párossal oldom meg néha leszinkronizálom és így naprakészen meg van minden a számítógépen is.
-
tomy86
addikt
Nem magától teszi oda az ES sem. Menü-Manager-App manager és a kiválasztott alkalmazást menti. Nem rootolt a telefonom. T-s függő, újonnan vettem és nem rootoltam.
Senki nem állította, hogy magától teszi oda(#35591) TRob1:: szerintem az utólag telepített appok mentéséhez egyik proginál sem kell root (és itt továbbra is csak az apk fájl mentéséről bszélek).
-
TRob1
veterán
válasz
tomy86 #35587 üzenetére
Na várjál... ha az ott is lenne, ahhoz meg semmi más nem kell, simán át lehet tenni pc-re minden nélkül. És mi az hogy az ES teszi oda? Csinál minden appról egy plusz mentést? (Neked se rootolt a telefonod, igaz?)
ES File E. használók! Mindenkinek ott a backups mappába az összes telepített appja? (Rootolt és rootolatlan telefon tulajok jelentkezését is várom
)
(#35588) Aggregátor:
Pedig szerintem ha ez neked fontos, akkor megér 800Ft-ot(vagy egy sétát a virágboltba)
-
tomy86
addikt
válasz
kavics325i #35584 üzenetére
A TC nem tudom, de pl. az ES File Explorer a backups mappába az sd-n.
-
barnam_
nagyúr
Kipróbálhatod. Baj nem lesz belőle
Én is kérdezek:
Tudtok olyan ingyenes app-ot, amivel tudom módosítani a rendszer fájlokat? TotalCommander csak olvasni tudja, írni nem. Terminálból Vi-vel meg elég körülményes szerkeszteniMindazonáltal az is csak olvasni tudja a system-et...
Unom már hogy át akarok írni egy sort, és ezért rá kell dugnom a gépre a telefont hogy qtadb-vel rámásoljam a módosított fájlt. -
Iomega
addikt
100% rootolt a telefon, mivel újonan vettem a Euronicsban. Nem sufni gsm-ből. A szemem előtt lett felvágva az eredeti gyártói matrica kibontáskor, 2 év gyártói garral, függetlenül.
Lényeg, hogy én a telepített appokat másoltam át, mivel azokat akartam elmenteni PC-re. Mást nem próbáltam, szerintem akkor félreértettetek engem, de sebaj. Lényeg, hogy sikerült azt megoldanom, amit szerettem volna. Ebben segítségemre vált a TC.
(#35578) hunfatal: A rendszermappákkal nem foglalkoztam.
Szerencsére nem rootolt, azért is vettem vadi új telefont, mert olyat nem akartam, amibe már más belenyúlt.A gyári appok nem érdekelnek, csak amiket én telepítettem a telefonra, azokat mentettem le.
-
TRob1
veterán
válasz
Iomega #35572 üzenetére
Akkor te varázsló vagy... olyat tettél, ami még az Android kitalálóinak sem sikerülne.
Egyébként tuti rootolva van a telód, vagy átírtad az Android "történelmét".
(vagy mégsem sikerült, csak azt hiszed)
(Jah, az előbb véletlen a System-et írtam, de neked a Data/app kellett... de mindegy is, mindkettőhöz kell a root) -
(jan)
őstag
Uraim!
cm beállításokban a smartass, smartassv2 cpu beállítás mit tud ?
-
membrandj
nagyúr
Üdv! Keresek egy hang felvevő progit,amit arra használnék,hogy ha vezetek akkor ne kelljen pötyögnöm az emlékeztetőbe,hanem simán rámondom ,akkor emlékeztet 1 óra múlva pl. . Akár többet is írhattok. Col remindert használom,ami nagyon jó,de ez a funkció hiányzik nekem.
-
VD
őstag
Angry Birds Space
[link]Kötelező darab!!!
-
(jan)
őstag
Van valami infó arrol hogy a nap melyik részében lehet leszedni az uj mérges madarakat ?
-
R19
senior tag
Az AirDroid-al csak fájlokat, vagy mappákat is lehet küldeni?
-
atillaahun
veterán
Ezt a letöltés PC-re/Andoid-ra dolgot nem igazán értem hogy honnan veszed, hogy vannak különböző tarifák, de szerintem az a mérvadó, amit linkeltem, én legalábbis azok szerint telefonálok. A másik amit linkeltél, meg szerintem egy teljesen más társaság, azok felejtősek olyan árakkal.
-
meko1
tag
válasz
atillaahun #35523 üzenetére
ki tud itt igazságot tenni?az általad nyomatékosított lista árai attól is függnek,hogy:
letöltés/nyilván pc-re/után kéred,vagy letöltés/androidra/után,ráadásul ezen az oldalon
egész más van/ez is megavoip:http://www.megavoip.us/intlrates.php/
ebből is adódik a korábban is jelzett tanácstalanságom
ettől függetlenül köszönöm! -
volvoguy
addikt
Udv! Tudtok ajanlani olyan appot a Nexus S-emre (gyari ICS) ami jelez ha nem fogadott hivasom/SMS-em volt?
Vannak BLN appok, amik az erintogombokkal jeleznek (mivel ugye a Nexus-on nincs ertesitesjelzo LED) viszont ezekhez fozott Kernel kell vagy mennek gyarival is? Vmi tipp? -
Iomega
addikt
Sziasztok!
Valaki tudna abban segíteni, hogy amennyiben szeretném elmenteni a kedvenc appjaimat, azt , hogy tudom megtenni? PC-re szeretném lementeni.
Azért lenne fontos, mert uninstallálni akarok egy jó pár appot, viszont, ha mégis kell valamelyik, akkor nem akarom újra keresgélni, illetve letölteni a marketról, hanem csak PC-ről rámásolni a telefonra, ami kell.
Van erre lehetőség egyáltalán? -
bostone
addikt
Nemrég akciósan vásároltam a Modern Combat 3-at. ICS előtt profin működött, most meg nem tudom elindítani... Kipróbáltam másik készüléken is. Hasonló a helyzet. Galaxy S2-ről van szó. Hol lehet a kutya elesve?
-
TRob1
veterán
válasz
punky10 #35550 üzenetére
Haha, te Troll
Az csak egyetlen kiragadott példa volt - némi túlzással -, mert csak az újabbakban van benne.(Nem kellene mindig ilyen földhözragadottan gondolkodni/értelmezni
)
Persze ha csak fél napig bírná, anélkül meg másfél napig, akkor nem kellene. De mivel így sem kell naponta töltenem, akkor hadd élvezzem már... és ne hasonlítsd egy időjárás widgethez, ami most kb 3 éve (az Android óta) minden tinit és követőit hirtelen érdekel, azelőtt meg baxtak az időjárásra, és életükben nem néztek meg egy jelentést se (akinek nem inge... de ez elenyésző) Főleg hogy nem eszik akksit (mert ugyebár nem ez miatt bír csak 2-3 napot), nem foglal plusz home felületet, és valahogy azért fel kell oldani a képernyőzárat...
(#35547) atillaahun:
Én személy szerint egyiket sem használom, ezért nem tudok nyilatkozni. -
Potyka03
senior tag
Valami minőségi rajzoló programot tudtak ajánlani?
Galaxy 3-ra. -
atillaahun
veterán
Értem szóval senki nem használ Tasker-t, asse tuggyátok miaz. Esetleg bármi hasonló feladat ütemező alkalmazás?
Vagy mindenki ilyen baromi elégedett a Llama-val?(#35545) Oldman2
Nem biztos hogy értem a kérdést, de a hangerős profilokat feladatokhoz vagy tevékenységekhez kell rendelni, és akkor működik. Asszem. -
Oldman2
nagyúr
A sokak által kedvelt Llama alkalmazással kapcsolatosan lenne egy problémám, remélem tudjátok a megoldást.
A gondom az, hogy a Profilok szerkesztésében ugyan tudom az egyes hangerő típusokat módosítani, de hiába állítom át azokat, nem rögzülnek, külön mentési lehetőséget meg nem találok benne.
Mi a fenét csinálhatok rosszul?
-
TRob1
veterán
válasz
hodostamas #35542 üzenetére
Na én azért tavaly május óta többnyire a CM vonalon mozgok, az esetek nagy részében (99%) azóta azt használok... és legfőképp a funkciói miatt. Azt nem tudom melyik a legjobb, de nekem legtöbbször nem az amit a Blade topikban a többség annak mond.
(#35543) St3ven :
Akksi időben passz a gyárihoz képest, de vannak képeim CM Rommal 5 napról (úgy hogy azért volt használva is mellette, nem csak a fiókban állt), de manapság mégsem azokat a régebbi CM-eket használom, az újakkal már csak 2-3 napig húzom használat mellett (na kb. ennyire nézem az akksi időtNekem fontosabb egy holo feloldó gyűrű pl. mint a plusz 1 nap akksi
)
Sebességben egyértelműen jobbak a főzöttek (még a legrégebbi, legelső is, de azóta csak jobb lett)
Mikor megvettem a Pengét tavaly jan. végén és történt ez a bizonyos Rom csere, akkor még csak gyári 2.1 volt pengére. A főzött egyértelműen gyorsabb, szebb volt... aztán jött a gyári 2.2, az is felment, mert kellett egy bizonyos gen váltás miatt, amit a gyári 2.2 frissítővel vittem véghez. A gyári 2.2 semmivel sem volt gyorsabb mint az előtte lévő főzöttek, ráadásul fapad volt... aztán ráálltam a 2.3 CM-re... na onnantól kezdve csak a CM kisebb kitérőkkel... Nálam leggyorsabb, legtöbb funkcióval bíró, és leginkább testre szabható rom... -
TRob1
veterán
válasz
barnam_ #35533 üzenetére
Majdnem ugyanígy voltam, annyi különbséggel, hogy megvettem 1ik nap délután, ismerkedtem vele míg lemerült, majd töltőre, másnap reggel le töltőről és ment a főzött Rom (szintén soha nem volt előtte Android-os telefonom)
(#35536) St3ven :
Az a délután, meg az előtte napokban/hetekben olvasottak a telefon topikjában bőven elegendőek voltak hogy soha többé ne akarjak gyári romot.(Ha gyengébb/rosszabb/lassabb...stb. lett volna a főzött rom, akkor visszament volna a gyári, de erre azóta sem volt szükségem.)
-
-
gulyasa
őstag
Értem és köszönöm a válaszokat.
CM7-re rákerestem, de azt hiszem a "főzött" romok és rootolást igénylő megoldások a részemről felejtősek...Nehogy már 2 hetes android "tapasztalattal" rögtön ilyesminek álljak neki...
(Habár a még egy két napig használatban lévő Kaiser-emen egy régebbi "főzött" wm6.1 van.) -
-
szoke12
őstag
Sziasztok! Véletlenül kitöröltem egy sms-t. Vissza lehet valahogy hozni?
-
válasz
F-ECT$ #35515 üzenetére
Először is köszönöm a választ
.
Nem mértem semmit, csak úgy érzésre gondoltam, de akkor lehet, hogy valami mással lámáskodtam.
(#35516) hunfatal: Neked is köszönöm a választ. Ez a Fancy widget is olyan, hogy van rajta óra és naptár is és be lehet állítani, hogyha órára "koppintok", akkor az óra alkalmazás, ha dátumra, akkor naptár nyíljon meg?
-
gulyasa
őstag
válasz
RootRulez #35521 üzenetére
Elnézést, új vagyok android téren. Most váltottam wm6.1-ről...
Elfelejtettem írni, hogy offline megoldású kellene.
Az általatok ajánlott módszer azt jelenti, hogy egyszeri szinkronizálás után offline működik? Vagy minden nap kell egy szinkronizálás, hogy az aktuális "értéket" mutassa? -
barnam_
nagyúr
Mai ingyenes program az Amazon Appstore-on:
Musaic Box (Play link)Ez egy zenei puzzle játék, úgy kell összerakni a darabokat, hogy az egyezzen az eredeti dallal. Külön öröm hogy a játék point and click stílusú, csak úgy mint a régi kalandjátékok.
Nekem nagyon tetszik -
gulyasa
őstag
Létezik-e olyan (free) widget, amely kijelzi az aktuális - és esetleg még a következő - magyar nemzeti ünnepeket?
Esetleg kombinálva a magyar névnapokkal? (külön névnaposat már találtam...) -
maxell11
csendes tag
Üdv Fórum!
Milyen android app alkalmas arra, hogy az asztali gépemen (Win7) megosztott mappát az androidos telefonról egyszerű tallózással elérjem?
Persze azonos LAN-on van a mobil és a desktop pc is.
Olyan android app nem kell, aminél mappanevet, teljes elérési utat jelszót stb. kell pötyögni.
Olyan kell amiben a win intézőhoz hasonlóan egyszerű „katt-katt és ott vagyok” tallózással elérhető a shared folder.Milyen app jó nekem?
Köszönöm
-
Mr X
veterán
válasz
medvezsolt #35508 üzenetére
Próbáltam rákeresni a romra, de nem találtam élő letöltési linket. Más megoldás nem marad, a telefonod topicjában kérj segítséget, vagy ott olvasd el, hogyan kell másik romot felflashelni.
-
TRob1
veterán
válasz
Narxis #35506 üzenetére
Én pont nem az vagyok aki gyári romot használ, ugyanis az a megvétel utáni másnap már eltűnt.
Azóta volt minimum 40 rom rajta...
Jah, és soha nem csináltam akku kalibrációt, meg wipe battery statsot... és azért 2-3 napig mindig bírja, de volt rom amivel 4-5 napig is.
ui: És virágboltba is járok, de nem használok droidon vírnyákkergetőt.
-
Sziasztok!
Időjárás widgeteet keresnék, ami nem zabálja az akksit és hasonlóan néz ki, mint HTC gyárija. Tehát időjárás és óra egyben.
Megvettem a Beautiful widgetet, de szerintem agyonkajálja az akkut...Illetve olyan appot keresek, ami lokalizáció alapján be-, illetve kikapcsolja a Wi-Fit. A mobilnet mindig be van kapcsolva a telefonomon levelek miatt, tehát az alapján meg tudná állapítani a tartózkodási helyem. A Wi-Fit viszont nem szeretném állandóan járatni, mert az is csak meríti feleslegesen az akksit. Kézzel meg utálok kapcsolgatni dolgokat
-
-
Teasüti
nagyúr
Titanium backup pro megvételével kapcs. lenne pár kérdésem:
- Azt írják több eszközön is lehet használni a kulcsot. Hogy?
- Marketből amit letöltött Pro címén, azt a kulcsot egyszerűen csak kikeresem fájlkezelőben és átküldöm másik eszközre?
- ROM cserénél vagy TB újratelepítésnél mi a teendő, újra aktiválni kell?
- Ha Dropbox-ba szinkronizálok, akkor ott csinál egy mappát. Ha több eszközről szinkronizálok, akkor meg tudja különböztetni őket? Vagy a tablet és telefon progikat össze fogja kutyulni nekem?Köszönöm!
Pár hsz-el feljebbi kérdésemre is tudnátok válaszolni? -
medvezsolt
senior tag
-
Az antivírus appoknak van jelentősége ha az ember a marketen kívül más helyekről is tölt appokat..*khm.
A Battery Calibration pedig ugyanazt csinálja tudtommal mint amit custom ROM-oknál a wipe battery stats. Amit akkor kell csinálni ha az ember új ROM-ot tesz fel, ha marad a gyárinál akkor szerintem sincs sok értelme.
-
Mr X
veterán
válasz
medvezsolt #35504 üzenetére
Húzd újra a telefonod szoftverét. Vagy, ha custom romon vagy, amit recovery-ből kellett felflashelni, akkor ha a rom zip-jéből kiszeded a system/app mappából a megfelelő apk-t, és felmásolod a telefonodon ugyanide, majd restartolsz, az is megoldja a gondot.
-
medvezsolt
senior tag
sziasztok!
Lenne egy problémám. Véletlenül letöröltem a telefonról magát a telefon appot. Legalábbis ha jól értelmezem. A lényeg, hogy nem vagyok repülő üzemmódban és mégsincs szolgáltató és mobil hálózat ill. PIN-t se kér rebootnál.. Van erre valamilyen megoldás?
Nagyon megköszönöm a segítségeteket
Zsolti -
TRob1
veterán
válasz
kavics325i #35502 üzenetére
Mi az a "box metset"?
Aktív témák
Hirdetés
- Kamerarendszerek telepítése //// Gyengeáramú hálózatok kiépítése //// Informatikai segítségnyújtás
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest