- iPhone topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
belaazallat
addikt
válasz
Sontir Fel #35074 üzenetére
Ez nem frekvencia, inkább időzítés kérdése. Ha tudsz olyan időzítést beállítani a ramodnak 3600MHz-n, hogy jobb legyen mint a régi 3200MHz-es adott időzítéssel, akkor lehet észrevehető különbség.
Nálam ez 3733MHz-n van meg CL 15-tel, 3800 MHz CL16 lassúnak érződik. Bejelentkezéskor, az automata indításban szereplő programok később indulnak el. 3600MHz-hez meg nem tudok olyan alacsony időzítéseket, hogy annyit gyorsuljon. 3200 CL14 megint lassabb."ha az ember ésszel hajtja meg a cpu-t a gyári wraith stealth bőven elég 3100/3500x-hez, ugyanannyit esznek, 4g-n még értelmes feszen akár némán megoldja - azt leszámítva, hogy a motornak van egy alap búgó hangja -"
Viszont, amit adnak hozzá gyárit, az nagyon gagyi, kicsi a borda, nekem sikerült Prime 95 alatt 99fokot elérni vele.
-
shakti69
tag
válasz
Sontir Fel #35077 üzenetére
Na arra kiváló
. Ha majd egyszer lesz 5x00-em, kipróbálom 4000MHz felé.
-
Chaser
legenda
válasz
Sontir Fel #35077 üzenetére
a dr vs sr-hez képest, ha előtte is 2x8gb ramod volt esélyesen az is sr volt - egyoldalas, a dr-eknél mindkét oldalt van chip, sr-eknél csak az egyiken -
Dragon3000
2600 14nm, az még evett
kevesebbet - max ugyanannyit - eszik a mostani 3800-am 4g-n, mint az 1600af - 2600 - evett 4g-n - persze a hőátadó felület meg kisebb -
2700-em is volt, ahhoz rézmagost adnak, valamivel magasabb mint a stealth, kis visszafogással az is elment kvázi némán, megzargatva nyilván nem
egy tierrel jobb mint az intel megoldásai - mondjuk gyári pasztát nem árt letakarítani, pár száz ft-os 10 éve vett fehéret használok, már az is sokkal jobb -
3100-am még itt van, belőve 4g-re csinálhatok róla videót mire elég a gyári játék hozzáde 4,3-at is megoldja, ott már hangos
-
shakti69
tag
válasz
Sontir Fel #35074 üzenetére
Nem nagyon fogod észrevenni, inkább a "tisztább, szárazabb" érzés jön majd elő.
Talán enyhén pörgősebb a rendszer, de lehet ezt csak beleképzelem. 3200-as Predatorról váltottam. -
shakti69
tag
válasz
Sontir Fel #35072 üzenetére
Én tegnapelőtt szereltem be a fehér verziót.
Régi RAM-mal XMP-t kikapcsoltam, majd miután betettem az újat, XMP-t bekapcsoltam. Azóta megy. -
Christoferus
csendes tag
válasz
Sontir Fel #34026 üzenetére
Részben igen, részben pedig saját tapasztalás és a reddit-en megosztott info-k alapján (meg végig olvastam itt is nagyon sokat az elmúlt egy évből).
-
Christoferus
csendes tag
válasz
Sontir Fel #34024 üzenetére
Szerintem alaplap/bios függő is, b550 tomahawk-om van és az új béta bios van fent.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Sontir Fel #34008 üzenetére
Nem gond, PMben írd meg mennyi hova és a többit majd intézed amikor tudod! Jobbulást
És köszönjük az intézést! -
GIORGIONE76
őstag
válasz
Sontir Fel #34006 üzenetére
köszi, valamikor úgyis bontani kéazülök éa bepattintom
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Sontir Fel #33700 üzenetére
nekem simán bírja a 3600-asom warzonal játszok én is 65fok a max deepcool mellett
ha a tiéd nem bírja akkor nem egy nagy szám az a hűtő amúgy meg minek oda akkora nagy ha nem is tuningolod rendesen a procit -
BerserkGuts
addikt
válasz
Sontir Fel #33695 üzenetére
csapjál oda neki rendesen 4.5ghz 1.318V és nem több 65foknál deepcool aoi mellett
-
kopidoo
senior tag
válasz
Sontir Fel #33648 üzenetére
Nekem is ilyen gyenge sajnos. 4,2-höz már 1,33 feletti rész kell ha jól emlékszem. Hagytam is a pics@ba.
-
Chaser
legenda
válasz
Sontir Fel #33651 üzenetére
szívesen, én nem használok olyat ( :
kombókat próbálok ki, ha nagyon elakadok recska úgyis segít :d
cpu-t is manual állítom be, nem tunerrel, nekem ez hobbi
tesztre viszont az usmus féle jó amit recska mondott, ott korábban én hittem stabilnak instabil beállítást, prime blend ott is stabil volt, meg egyébként minden
de victor render idő pl javult hiba nélkül lefutott usmus teszt után -
Chaser
legenda
válasz
Sontir Fel #33646 üzenetére
nálam 3600-ot dobott 4g-n, 4000-et 4400-on
tehát kb 100mhz órajel pluszban 100 pöttyöt hoz
ha darabos és kifagy akkor instabil a cpu, feszt kell növelni/órajelet csökkenteniN_A_S
tessék stabil small fft eredmény
az alsó érték ugyanúgy stabil volt, csak az órajelhez szükséges teljesítmény maradt el
de volt az kisebb feszen kevesebb is, ugyanúgy látszólag stabilan
prime magában kevés tesztelni -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Sontir Fel #33648 üzenetére
B550 tomahawk csak az órajelet és a cpu feszültséget állítottam először, így megkerestem hol stabil a gép és utána piszkáltam csak a ramot és a többi dolgot. Kérdés, hogy mikori a cpu-d, én múlt héten vettem, ahogy javul a gyártás úgy lehetnek egyre jobb példányok is.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Sontir Fel #33646 üzenetére
Akkor nem valami tuning barát a példányod, nekem gond nélkül megy a cod mw és a warzone a beállításaimmal.
-
Biga123
addikt
válasz
Sontir Fel #33582 üzenetére
Az teljesen rendben van h csak xmp vel mennek 3200 on a ramok.
Sajnos vannak olyan 3600 as példányok amiknek 4.2 höz is kell az 1.3V.
Itt a topiclakók közül is .
De elvileg ettől nem lesz baja, mások is használják ennyin.
De fesszel én már biztos nem mennék följebb. -
Biga123
addikt
válasz
Sontir Fel #33560 üzenetére
Hát ez tényleg gyász.
Ramok rendben vannak ?
Tolj egy TM5 -öt csak próbaképp. Nem e azon hasal el.
De sajna az is benne van a pakliba h ilyen rossz a tied. -
Biga123
addikt
válasz
Sontir Fel #33554 üzenetére
Y crunchet 1-6-0 minimum 3 kör. Prime small fft 10 perc minimum. (ezért meg fognak kövezni, de nincs szivem tovább nyúzni vele) prime brutál terhelést ad. És a végén cb , és megnézni ,hogy a pontok megvannak e.
-
Biga123
addikt
válasz
Sontir Fel #33551 üzenetére
Még csak annyi hogy én először mindíg Ryzen Masterrel lövöm be, ha úgy stabil megy biosba, így nem kell biost resetelni ha valami félremegy.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Sontir Fel #33547 üzenetére
Mindenkinek a procija más, van, akinek jobb, van, akinek rosszabb. Enyém 4,3 @ 1,25-1,26V-ot tud, Biga123-é ennyivel 4,4-et megy.
-
fanti
addikt
válasz
"cb20at 12 alkalommal futtatja és ha jó, akkor stabilnak mondható, más tipp esetleg"
Hmmm, CB20 stab tesztnek? Kb. olyan mint ha golyóálló mellényt tesztelnénk vízipisztollyal...
Y-cruncher, Prime95, LinX (csakis AVX-es, és legalább 16384MB-al)
CB20....na ne már! Vagy...csak vicc volt? Remélem!
-
Biga123
addikt
válasz
Fixfeszes oc nál nincs sok jelentősége az ofset nek. De igen kb ennyi az egész.
De attól h a CB lefut még nem biztos h nem fog crashelni, máshol, y cruncher, prime small fft , stab tesztenk . 43 ra menjen a szorzó először , hacsak nincs jobbfajta kockád.
De ez ki fog derülni -
Biga123
addikt
válasz
Sontir Fel #33544 üzenetére
Kapjon 4.4 hez 1.25V ot . Nekem annyin megy
Viccet félretéve 1.3V fölé nem mennék, meg kell találni azt a pontot ahol még nem meleg nem magas a fesz, és megvan a teljesítmény. Pl ha 1.25V al elketyeg 4.3-on , akkor annyi.
Rá fogsz jönni hogy hol van az a pont ahol pl 50MHz +ért már keményen kell feszelni, na ott állj meg. -
GIORGIONE76
őstag
válasz
Sontir Fel #33544 üzenetére
Azt semmiképpen sem, annyit kb 4.4nél szoktak! ~ 1.27-28V
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Sontir Fel #33540 üzenetére
Teljesen természetes, hogy 3,6GHz-et ír a CB, nálam is 3,6-ot ír, miközben 4,3-on megy a 3600-am. Amit a CPU-Z, és a HWInfo ír, az a tuti.
-
Biga123
addikt
válasz
CB alatt nézd meg mennyin mennek a magok, HWinfoval. Szvsz 3600 nál én nem bohóckodnék a ccx oc vel.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Sontir Fel #33527 üzenetére
Nekem ettől függetlenül jöhet, majd lecsiszolok a műanyag távtartókból! Bemérés nélkül úgy se szerelem be... Lehetetlen nincs, csak tehetetlen
-
BullKoxa
őstag
válasz
Sontir Fel #33527 üzenetére
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Sontir Fel #33506 üzenetére
Alapszabály, sosem lehúzzuk a hűtőt, pláne hidegen. 5p tesztprogi, majd hűtő pár fokban elforgat, majd leemel. Küldheted az erre majdnem elköltött pénzt
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Sontir Fel #33503 üzenetére
Ennek értelme is van?
-
jeni
félisten
válasz
Sontir Fel #33503 üzenetére
ott is alakul (csökkenő)
62db van még neki
lehet már most kéne leadni a rendelést? -
BullKoxa
őstag
válasz
Sontir Fel #33455 üzenetére
Szia! Szerintem szedjük össze az embereket ! Aztàn aki utal neked annak rendelheted is!
Köszi előre is.
-
TXT
őstag
válasz
Sontir Fel #33455 üzenetére
Én is vevő lennék egyre
-
BullKoxa
őstag
válasz
Sontir Fel #33448 üzenetére
Szia! Linket dobnàl be! ha szàllítanak magyarba is?
Köszi .
Pont 1 hete keresgèltem , mert annó meg az .pon oldalàn olvatam a ciket erről hogy van ilyen ( a mentet linkeimet olvasgattam telefonon ott talàltam meg ), de abban az volt hogy csak àzsiàban forgalmazzàk. Kerestem Alin, Ebay-n de semmi. -
GIORGIONE76
őstag
válasz
Sontir Fel #33448 üzenetére
Nekem is, ráadásul ugyanazzel a pasztával, nem hiába adják, szuper tapadós
-
duo
addikt
válasz
Sontir Fel #33399 üzenetére
köszi! igen, közben néztem pár in game meg egyéb program futtatásával készült összahasonlító videót. afterburnerrel mérték ha jól láttam. volt különbség akár 15-20 fok is.
még tájékozódok. igyekszem körbejárni a témát amennyire tőlem telik. (dehát mások is építenek, htpc-be, sff házakba szörnyetegeket, aztán finomhangolják. és bódottá) -
rovtiv3
aktív tag
válasz
Sontir Fel #33366 üzenetére
750 W-nak elégnek kell lennie, de a táp is lehet hibás. Ez a hibajelenség tipikus, bár persze tévedhetek is. Azért ha van lehetőség, én kipróbálnám egy másikkal, esetleg a csatlakozókat megmozgatni stb, csak hogy ezt a lehetőséget is kizárjam.
-
joco009
tag
válasz
Sontir Fel #33363 üzenetére
Tegnap én is egész nap ezt a CRT-t buzeráltam, de nekem az allcore 4.2 oc jobb eredményeket hozott CB R20 ban mint a CRT által számitott dolgok a hőfokokrol nem is beszélve egész 87 fokig is felment, miközben allcore 4.2 nekem max 65-68 fok.
allcore 4.2 ennyit dobot, hybrid az 5063 petty, aCRT tuning meg valami 48... -49... körül volt.
-
fanti
addikt
válasz
Sontir Fel #33366 üzenetére
Hát annál nem is kell több. 750 wattos Corsair elvisz egy 5950X-es Ryzent és egy RTX 3090-est együtt.
-
rovtiv3
aktív tag
válasz
Sontir Fel #33355 üzenetére
" Ilyenkor a tápot kell kapcsolnom, mert nem reagál a ház gombjaira
"
Nálam mindig olyankor csinálta ezt, amikor a táp volt kevés. Ilyenkor lekapcsol a védelem, és a tápon lévő power kapcsoló ki- és bekapcsolása után volt hajlandó újraindulni a gép.
(csak egy ötlet) -
Zsoltszaba
csendes tag
válasz
Sontir Fel #33352 üzenetére
-
beef
őstag
válasz
Sontir Fel #33355 üzenetére
Asusnál nincs LLC (Load Line Calibration)? Ha van, kapcsold át más értékre, mint amin most van. MSI-nél 2-4 között szokott beválni.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Nálam az XMP 3000, és akkor volt balhé, ha 3200-on próbáltam. De valószínűleg most jó nyomon jársz. Feltehetőleg a CTR profilállítás után nyugodtan visszateheted a D.O.C.P. értékre.
-
beef
őstag
válasz
Nekem a "gyári" XMP #1 profillal már lefutott. Az ASUS-nál az valamilyen okból DOCP néven fut, persze lehet ott is probléma a tuningolás ideje alatt. Akkor esetleg a #2-es profil, vagy a full alap RAM beállítás.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Sontir Fel #33348 üzenetére
Ha a ram tuningolva van, azt előtte tedd vissza teljesen alapra, ettől borulhat a mutatvány. Valamint az LLC sem mindegy, nálam MSI X570 lapon LLC3-ra kellett rakni. Ez a CTR 2.0 RC3-mal is áll, hiába írják a guide-ban, hogy immár az Auto is megfelelő. (Nálam ezen borult meg egy ízben.)
-
beef
őstag
válasz
Sontir Fel #33341 üzenetére
CTR 2.0-ban jó eséllyel akkor van fagyás vagy restart, ha a RAM tuningod instabil.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Sontir Fel #33348 üzenetére
Elhiszem, mióta válaszoltam azzal küzdök
csak a CTR 2.0, de lassan már kialakul a végeredmény, egyébként ez jobb sztem, eleve nem kell hozzá az RM, meg beépítettek pár biztonsági dolgot, most már csak valami jó eredményt szeretnék látni, vagy ha azt nem akkor hogy kisebb feszeket produkál peaknél
meg jó ez a hybrid dolog is, csak nem tudom jók-e a beállítások, semmi visszajelzés, csak ha a hwinfot bambulom
-
Trailblazer
veterán
válasz
Innentől úgy, hogy rányomsz a Start gombra, és megvárod, míg végez. Utána meg nem felejted el elmenteni a Profile management alatt. (Egyébként jó a procid.
Az én 3700X-em csak Silver sample. Viszont nálam a 2.0 problémamentesen megy, és Hybrid OC-vel használom tegnap óta.)
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Pont ezzel "szenvedek" én is, csináld úgy mint az oldalukon a tutorialban, diagnostic, utána 1es profil, tune, utána 2es profil, tune, kb ennyi, meg a reference-t az optimálisra, arra is ad valamiféle tippet, kb ennyi, de nekem is volt error egyébként..
-
válasz
Sontir Fel #32190 üzenetére
Tuf gaming x570 plus om lesz...
-
Joachim21
őstag
válasz
Sontir Fel #32174 üzenetére
Ha nincs időd és allcore tuningra vágysz, akkor ez is egy teljesen jó eszköz. Van róla sok útmutató hogyan kell használni. Nálam teljesen jól belőtte a vasat 4,3-4,4Ghz közé 1,25V-tal.
-
válasz
Sontir Fel #32167 üzenetére
Én most fx ről ugrok be ryzen 3600 ra egy be quite dark rock pro 3 mal 😁 meg sabertooth lap után csak sabertooth jöhet 😁 x570 plus. Kiváncsi leszek h fog szerepelni a be qute dark rock pro 3 ... az fx et meg fogta all core tuningban 4.6 ghz en game alatt max 55 fok mx 4 pasztával 1.455 vcoréval kajáltatva..
-
Bossp
addikt
válasz
Sontir Fel #32167 üzenetére
rá se ránts... Sokkal forróbak a 7nm-es procik. De lődd be a fix-re azt a 3600-at
mivel most vetted nagyvalószínűséggel 1.3V alatt fogja hozni a 4.4 Ghz-et. Hűvösebb és jobb lesz
. Én azokat a Ramokat is megpimelnék az Infinity fabriccal együtt!
-
Puma K
nagyúr
válasz
Sontir Fel #10491 üzenetére
Az tény, hogy az ilyen finom szemcsés porral nem igazán lehet mit kezdeni. Mert ha sűrűbb a porszűrő a számítógépházon, akkor meg rosszabb a szellőztetés-hűtés-ventilátor zaj mutató.
Az akár ventilátor lapátot törő kompresszorral nem is, de egy a fűtőszálak bekapcsolása nélkül is működni-fújni képes hajszárítóval vagy fújni is képes porszívóval (nem vagyok híve a sűrített levegős flakonoknak...) érdemes néha alaposan végig fújni a gépházban lévő alkatrészeket és a tápot. Sőt még finom sörtéjű ecsettel is lehet nagyon óvatosan ezt is saját felelősségre ecsetelgetni fújkálás után ha még szükséges.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Sontir Fel #10458 üzenetére
Amilyen poros a ház meg a ventilátorok úgy egy takarítással kezdtem volna a belakást.
-
válasz
Sontir Fel #10458 üzenetére
Gratulálok hozzá! Kívánom, hogy legyen sok örömöd benne.
-
fanti
addikt
válasz
Sontir Fel #10298 üzenetére
Jobbulást a gyerekeknek barátom!
baromi jó SSD-t vettél, mire én is odaszuttyogtam magam, addigra elfogyott. Igen, tedd az alsó slotba, onnan is szépen megy és bitang gyors lesz!
sok örömöt az új gépezethez!!!
-
válasz
Sontir Fel #10293 üzenetére
Hát ez komoly borda. Így ránézésre is jobb mint az alaplapi.
Szerintem nyugodtan hanyagold az alaplapi bordát. Nem lesz gond, ha leveszed és nem teszed vissza.
Hajrá, jó építést! -
jokeph
nagyúr
válasz
Sontir Fel #10293 üzenetére
Van egy gyanúm, hogy nem kell leszedned, el kell férjen bordástól. Előre ne szedd le, előbb próba.
(#10296) DzsannyX: Á-Á. Az alaplapi "hűtőborda" az csak egy + cucc, nem az fogja az SSD-t a helyére.
Nem szükséges visszatenni, roppant csalódott lennék ha nem így lenne (Gigánál nem kellett visszarakni).
Jól látom, ellentmondtál magadnak 2 egymást követő HSZ-ben ?
(#10298) Sontir Fel : Tudom, azért is mondtam, hogy ne vedd le, előre semmiképpen.
Jó tanács: Az SSD végén lévő rögzítő kis pici csavart érzéssel húzd meg, nem kell halálra feszegetni, nem tesz jót sem az SSD nyákjának, sem a menetes távtartó bolhának amibe belehajtod. -
válasz
Sontir Fel #10291 üzenetére
Milyen SSD-t vettél. A kép kissé kicsi felbontású, így nem tudom azonosítani.
Nálam az egyik SSD-nek (ADATA) saját bordája volt. Simán le lehetett szedni és gond nélkül illeszkedett az alaplapi bordához.
Szóval emiatt ne aggódj. -
jokeph
nagyúr
válasz
Sontir Fel #10289 üzenetére
Gép összerakásra fel !
-
koko52
nagyúr
válasz
Sontir Fel #10261 üzenetére
Én már csak azért is kiszállnék belőle, mert úgy elértéktelenedik, hogy papírnehezéknek lesz csak jó. Márciusban még 80k ért mentek, most 40k-ért is árulják.
Én a 4690k-t 45-ért eladtam márciusban, most 20k-ért árulják. A DDR3 is kihal a lapokkal együtt. Kb az utolsó kiszállók vannak amiből még pénz is marad. -
Puma K
nagyúr
válasz
Sontir Fel #10253 üzenetére
Ezek mentek volna a 4790K-val is egy erősebb VGA társaságában
A 4 év alatt a 4790K@4,7GHz mellett ezeket a VGA-kat cserélgettem: 760, 1070, 1050 Ti, 1080 TiÍgy hogy nincs már meg a régi szett adott, hogy mi a következő lépés:
Most egy 2600 majd később ha szükséges akkor egy 3700X-3900X-3950X!
-
fanti
addikt
válasz
Sontir Fel #10196 üzenetére
ez már olyan biossal jött, ami alapból eszi a 3-as ryzeneket
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel #10253 üzenetére
Oszinten en is igy voltam hogy elvagyok meg a 4770K-val..de ami miatt valtottam az az hogy mar majdnem 5 eves volt az a konfigom, es lassan a DDR5 jon nemsokara ugyhogy mar nagyon idoszeru volt DDR4 platformra valtanom. D enem bantam meg, nagyon jol megy, nekem mondjuk GTX 1080 van mellette es megugrottak az FPS-ek a 4.4GHz 4770K-hoz kepest
-
Puma K
nagyúr
válasz
Sontir Fel #10251 üzenetére
Milyen felbontáson és milyen játékokban-programokban használnád?
Mert amit most írtál az alapján hagynám a 4790K-t (adatlapodon K-s végű szerepel, de te most a simát említetted) a gépben és csak VGA-t cserélnék mellette.
Nálam egy GTX 1080 Ti-nél is VGA limit volt-van 2560x1440@165Hz-nél.
Korábban én is pár nappal több mint 4 évig egy 4790K-t használtam 4,7GHz-cen. -
Puma K
nagyúr
válasz
Sontir Fel #10220 üzenetére
Az hogy mennyivel jobb, miben jobb, milyen felbontás és beállítások mellett az nem mindegy.
A 4790K alapból egy tuningos proci így van még hová nyújtózkodni a 4,4GHz-ről.Persze bőven jó a 2600 is.
Eddig 2 gépet egymagam egyet pedig papíron raktam össze ezzel a procival, és mindegyik tulaj meg van elégedve 1920x1080@60Hz-es felbontás mellett a komplett gép teljesítményével (egyiket GTX 1050 Ti-vel a másikat RX 570-nel szereltem) játékok közben.
Viszont te említetted a 2 opciót én ez alapján írtam azt, hogy minimum 3600-ra válts.
-
Tyrel
őstag
válasz
Nyilván ha olyan játékkal tolja aminek jól megy a multi-threading akkor a 4C/8T-ról 6C/12T-re váltani 50% előrelépés, de egy szálas teljesítményben nem hinném hogy szemre észrevehető lenne a különbség (mérhetőnek nyilván mérhető).
3600 nagyon az alja, legrosszabb minőségű silicon, nem nagyon tud 4,2GHz fölé menni (olykor a 4,2 is probléma), az egy szálas teljesítményhez meg kell az órajel... Ezen felül a 3600-ak szivárgása is nagy, perf/watt arányban is rossz Zen2-k közt, a felsőbb modellek jellemzően gyorsabbak és hűvösebbek nála egyszerre.
Persze a fentiek az árakban is visszaköszönnek, meg egyébként egyáltalán nem rossz a 3600, nekem is az van, mert nagyon költséghatékony megoldás. Csak ha fps csúcsok döntögetése a cél, na arra nagyon nem jó.
A 2600/X jelenlegi árain brutál jó vétel, de 1 szálon még gyengébb és némelyik játék a cache szerkezetét ill. memória-interfészét sem igazán szereti, ami stutteringben tud megmutatkozni. (ha nagyon jó RAMokat teszel mellé az sokat javít a helyzeten, de Zen2-nek is bőven jót tesz egy minőségi RAM, sokkal érzékenyebbek rá mint Intel)
Igazából mindkét opció jó választás, pénztárcától függően, de egy 4790K-ról tényleg érdemi, hosszú távon is kifizetődő előrelépés szerintem is inkább a 3700X-től indul. Nem mondom hogy bizonyos játékok alatt (pl. Battlefield) ne hozna észrevehető különbséget egy 2600/3600 is, de akkorát talán nem hogy megérjen egy teljes platform váltást.
-
koko52
nagyúr
válasz
Nem túlzott, [link] mert az 1% min FPS jócskán jobb a 2600-al. Főleg akkor mikor 60 felett van, a 4790 pedig alatta és a monitor nem sync-es.
2700-at nem vennék játékra, annyival nem hoz többet. RTX 2070-ig jó vagy a 2600-al, felette 3600. -
Puma K
nagyúr
válasz
Egy 4790K-ról minimum egy R5 3600-ra válts.
-
válasz
Igen, értelmezheted úgy. Fogod tudni használni korábbi processzor nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpársportok
- War Thunder - MMO Combat Game
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged